Dapatkan Geran-Geran Kerajaan Malaysia - RM50,000+
Muhamad Taufiq Bin Saidan - Mon 14/Mar/2011 12:10pm [Last Comment]
Salam semua,

Tahu tak korang yang kat Malaysia ni punyalah banyak geran-geran atau funding, tapi tak ramai yang apply? Hari tu aku lepak dengan pegawai MDeC nak discuss pasal MSC application untuk kompeni aku, dan kitaorang bincang le sikit pasal program PreSeed MDeC (www.technopreneurdevelopment.net.my) yang menawarkan fund RM150K untuk prototype. Kata pegawai tu, ramai la jugak yang apply, tapi tak cukup ramai. Oleh itu, diorang pun masih banyak lagi fund yang tak terbagi kat orang...

Ish... orang nak bagi duit, tapi kita tak nak apply.

Anyway, Cradle Investment Programme (www.cradle.com.my) pulak offer lebih kurang sama - RM150K kepada individu-individu yang ada idea komersil yang bernas. RM150K tu untuk prototype je... tak perlu pikir pasal mass production lagi, commercialization ke... kalau prototype tu bagus lepas cycle funding RM150K tu, diorang akan consider bagi lebih.

Geng aku sendiri dah dapat funding untuk 2 projek under Cradle - Bulletpages (RM113,000) dan Lagenda Aurellia (RM150,000). Satu lagi dah approve - Bulletlive - tapi tak tau berapa amaun.

Hari tu aku gi Cradle, terjumpa pakcik sorang ni - application cradle dia dapat approval. Idea dia - alat berkhatan yang menggunakan zipper instead of clamping. Produk nak sunatkan orang le, kalau sapa yang tak paham.

Dan pengalaman aku - tak susah mana weh! Cuma nak kena spend time sikit dengan team ko je...

Contohnya, projek Lagenda Aurellia tu aku apply dengan 2 orang lagi member aku lebih kurang 2 bulan lepas. Sekarang dah approve RM150K, kelmarin project dah kick-off.

Korang tau tak kami bertiga jumpa secara fizikal berapa kali sebelum dapat approval?
2 kali. Kat kedai mamak.

Kali ketiga jumpa kat kedai mamak yang first kitaorang bentang idea, tapi kali ni pasal nak sign contract RM150K tu dengan Cradle.

Pada masa yang sama, application aku kat Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (www.skmm.gov.my) untuk buat e-bahan ajar bebudak 15 tahun ke bawah Al-Quran, sedang diteliti oleh pegawai terbabit. Tapi, according to SKMM, idea aku tu insyaAllah diorang akan fund - cuma diorang kata yang diorang risau yang jumlah RM1.04 juta yang aku apply tu tak cukup untuk aku.

So... aku kat sini nak ajak korang apply je geran-geran ni. Mana tau idea korang tu boleh lulus (pasal FYI, idea Bulletpages aku tu main-main je... tup-tup... dapat la pulak RM113,000).

Kalau tak tau macam mana nak apply, boleh contact aku 0137028442 supaya ko boleh jumpa aku kat kedai mamak yang aku discuss Lagenda Aurellia (area seri kembangan).

Niche: Disputed Topics
Kursus Borong Produk China Tanpa Perlu Melangkah ke China
18 Sep 2014 (Khamis) di DPMM Putrajaya

Kursus Praktikal GST untuk Usahawan
24 Sep 2014 (Rabu) di Dewan Seminar, DPMM Putrajaya
     
  1. Dira 2 - Mon 14/Mar/2011 12:20pm
    klau nk nk bukak bisnes bakery blh dpt x?  
  2. Hasnan Harun - Mon 14/Mar/2011 1:03pm
    tak ade idea  
  3. Zul 39 - Mon 14/Mar/2011 1:06pm
    bole cuba ni..
    mane nak jmpe???bole cuba apply  
  4. Dayang 5 - Mon 14/Mar/2011 1:09pm
    set masa kita jumpa la ramai2. boleh tanya soalan and bincang/ share idea ke apa.  
  5. Asiaberseri - Mon 14/Mar/2011 1:24pm
    ada email x bro?... berminat. aku ada gak adea2 yg berlapuk ja ni.. ni email aku :
    asiaberseri@gmail.com  
  6. Azlan Ghani - Mon 14/Mar/2011 1:48pm
    ya betul tu cik dayang... Saya setuju
    Adakan perjumpaan  
  7. Azilah 4 - Mon 14/Mar/2011 1:49pm
    I berminat.Blh try gak ni.
    0123076458
    azilah.chan@bskl.org.my  
  8. Rimbun08 - Mon 14/Mar/2011 1:52pm
    kita jumpa ahad ni dlm pukul 3.
    lokasi kedai mamak yg en mohd cakap tu. (kena tanya dia kt mana)

    ada cadagan lain tak.  
  9. Asmah 5 - Mon 14/Mar/2011 3:21pm
    As Salam,

    setuju dgn cadangan Dayang5 & Rimbun08. Kalo kat Seri Kembangan sure kat kedai mamak Equin (dkat dgn Jusco).. Alif Maju ke apa nama kdai tu... kalo x silap..

    Tapi kalo pukul 3 tu berat sket... kut2 pukul 4 ok kut.... apakata yg lain... share2 idea & pendapat...  
  10. Dayang 5 - Mon 14/Mar/2011 3:26pm
    Orait. Ahad ptg la ye. TT tak jwb lg tu. kalau TT ok kita on la.  
  11. Suhaida 8 - Mon 14/Mar/2011 7:07pm
    mcm best jer...klu bukak bisnes kedai dobi leh x???
    tapi nak join pjumpaan jauh sgt...sy jt jb...  
  12. Shal81 - Mon 14/Mar/2011 11:51pm
    bagus gak perkara diatas.rimbun08 kalu dah set masa bgi tau sy 0129465927.tqvm  
  13. Wanco - Tue 15/Mar/2011 12:15am
    Betul ke nih.?
    aku nak tahu lebh lanjut..
    ada beberapa paper aku dah buat tp tatau nak bg sapa...

    kot2 dpt pjek one-store aku, alhamdulillah...

    nnt aku try kol TT nih esok...  
  14. Zulelong - Tue 15/Mar/2011 5:13am
    berminat .....baiknya gov...  
  15. Jihad - Tue 15/Mar/2011 10:25am
    Salam semua,

    Apa yang disiarkan ada lah benar dan saya sendiri berurusan dengan 'the person' yang dah dapat geran tersebut dengan amaun RM660k.

    Kerajaan nak beri geran dengan jumlah yang besar pasti ada cabarannya antaranya:

    1) Permohonan secara on line yang perlu ditelitikan dan berhati2.

    2) Kertas kerja kena/perlu mantap.

    3) Perlu bersedia dengan jawapan yang berkait dengan produk kerana ada soalan2 yang bakal ditanya nanti.

    4) Presentation kena mantap.

    5) Dan paling penting idea produk perlu
    dihasil selepas perolehan geran dan sekiranya gagal kena bayar balik geran tersebut.

    Antara kefahaman saya geran tak diperolehi sekali gus dan release berperingkat mengikut kertas kerja dan progress mock up.

    Daftar lah dahulu pada www.cradle.com.my/

    Saya mohon melalui orang yang dah dapat geran kerana mengelakkan dari kesilapan semasa proses permohonan dan cara to prepare shield sebelum datangnya soalan.  
  16. Fariz 9 - Tue 15/Mar/2011 12:21pm
    menarik nie..
    aku ada idea..tp xde modal ngan kepakaran..  
  17. Nurulain Bt Mohd Yusof - Tue 15/Mar/2011 3:28pm
    Menarik. Panjang sangat jalan ceritanye. Detail please. he2... Power_namy83@yahoo.com  
  18. Nor Azmi A Bakar - Wed 16/Mar/2011 12:34am
    menarik juga..
    azmi_abakar@hotmail.com  
  19. Sarah 45 - Wed 16/Mar/2011 11:01am
    T INFO MAKLUMAT,SY DH REGISTER  
  20. Baretec 2 - Thu 17/Mar/2011 8:43am
    Salam semua warga CG. Kami adalah sebuah syarikat bumiputra yang beroperasi di Shah Alam, Selangor membuat refurbish bateri kereta, lori, motosikal dan lain-lain. Bateri yang kami refurbish adalah lead acid dan free mantanance bateri. Jenama kami adalah BARETEC mengunakan teknologi dari Korea. Keuntungan sehingga 100 peratus sebagai contoh bateri kereta Waja selepas di refurbish bateri ini boleh dijual sehingga RM80 dan keupayaan atau jangka hayat bateri yang telah di refurbish ini sehingga melebihi satu tahun (hampir menyamai yang baru). Pihak kami memberi warranty 3 bulan setiap bateri yang telah di refurbish.
    Bagi maksud ini pihak kami ingin melantik (transfer teknologi & setup refurbish outlet) agent disetiap negeri diseluruh Malaysia. Keluasan outlet agent 20 X 70 kaki persegi. Manakala agent-agent pula boleh melantik dealer disetiap kawasan di negeri-negeri tersebut. Untuk setup setiap satu agent refurbish outlet anggaran RM30,000 sehingga RM50,000.
    Bagi warga CG yang berminat boleh menghantar email untuk maklumat lebih lanjut kepada :- saharbaretec@yahoo.com
    Wassalam.  
  21. Baretec 2 - Thu 17/Mar/2011 8:45am
    Baretec untuk dihubungi email yang betul adalah saharbaretec@yahoo.com.my  
  22. Gee 17 - Sat 19/Mar/2011 3:49pm
    salam,saya berminat nak tau cara2 nak mohon geran kerajaan ni.camna ya.kalau nak wat kertas kerja tak da masaallah.kalau dah siap leh saya jumpa ya.memang saya ada rancangan nak buat selepas saya pencen ni.Tapi modal tak cukup sebab dah pakai untuk kahwin anak.Jadi nak cuba cari projek yg betul2 boleh buat duit dan mendatangkan faaedah.tlg lah bantu saya ya..email saya gee.goldcat@gmail.com  
  23. Adihakim - Sun 20/Mar/2011 10:54am
    saya memang berminat dan boleh emailkan details ke adi_hakim74@yahoo.com?..tq  
  24. Muhamad Taufiq Saidan Real - Mon 21/Mar/2011 12:00am
    Jgn tertipu dengan SCAM ini.... Please!!! Anda jgn TERPEDAYA... Post ini saya akan laporkan pada POLIS untuk siasatan... So sapa yg terima email tawar wang BODOH NI!!!!  
  25. Muhamad Taufiq Saidan Real - Mon 21/Mar/2011 12:31am
    Moga Allah membalas orang yg dengki kepada saya ni.... amin...

    mati accident kene langgar lori masuk gaung kenderaan yg dipandu terbakar sebagai balasan kecil neraka jahanam!!!!  
  26. Muhamad Taufiq Saidan Real - Mon 21/Mar/2011 1:40am
    Jgn tertipu dengan SCAM ini.... Please!!! Anda jgn TERPEDAYA... Post ini saya akan laporkan pada POLIS untuk siasatan... So sapa yg terima email tawar wang BODOH NI!!!! Email kat saya segera di sendreply4me@gmail.com segera... Saya nak wat laporan polis n cybersecurity nak cek ip address diaorg... Dapat detect saya nak tarik diorang ke mahkamah... Sejuta. Ringgit ke... Byk sangat duit diaorang nih... Sapa dapat emailkan maklumat diorang hantar kat saya kita share duit saman malu n khianat diaorg ni... Aku xkejar duit la dalam dunia ni... Neraka jahanam la sapa wat post ni... Aku doakan jari yg menaip ni putus... Otak biyol... Ada otak suka nak khianat orang... Xbersyukur apa yg Allah bg otak... Wat jahat xtentu...

    P/s for person yg post ni... Kita jmpe d padang mahsyar ye...:-) saya xkan maafkan kamu...!!!!  
  27. zZam - Mon 21/Mar/2011 12:56pm
    apa masalah nya bro??? citer la kt sini.. x paham la kitaorang... owner post ni curi id u ker ?? ambik duit orng ker ?? atau aper???
    no phone tu sapa pnya???  
  28. Kamar Hakim Bin Idris - Mon 21/Mar/2011 2:28pm
    Assalamualaikum,

    Dari pertama cerita saya baca dah tahu ni semua SCAM, Syarikat yg saya kerja sekarang dah bnyk kali cuba pohon gran kerajaan tetapi semua tak boleh dipercayaai, cakap itu ini nak tolong org ramai, semua tipu je, siap cakap ramai yg tak pohon dan bla bla... macam-macam lagi, sebenar nya tipu semuanya....  
  29. Muhamad Taufiq Saidan Real - Tue 22/Mar/2011 1:52am
    To zzam : Post page ni menggunakn nama n no hp saya untuk tujuan jahat n mnjadi sy umpama kmbing hitam.. Mangsa cyber... So nk citet n bual lnjut bleh still bleh cntact sy... Tp btujuan nk pnjelasan la... Nk jelaskn pun rasanya da simple sgat da pnjelasan yg di beri... Sy mangsa cyber, atas perasaan dengki... ini punca sy rasa apabila sy ban sebuah cmpny HYPERNET RESOURCES... tp sy xda bukti nk tuduh.. Allah sj yg tau sapa dalangnya... KEPADA SESIAPA YG ADA FACEBOOK PERGILAH KE PAGE "SAY NO TO MLM".. mngkin di sini ada yg terasa... Tapi di page tersebut banyak info.. Xpacially,,, WHY THEY HATE MLM? sy sendiri pernh join MLMA, tp cukupla kesah dulu... Sy xnk buat dah...!!!! Untuk kesedaran semua juga... Sy suka lawat blogspot "aidid muadib" taip je kat google... Kt situ byk ilmiah yg buka mata hati kita yg mungkin berlagak pndai, tp xda ilmu... Buka mata keburukn lebih byk dr kebaikn ttg MLM ni...  
  30. Fariz 9 - Wed 23/Mar/2011 10:00am
    Ohh..celaka btol org yg send post nie..
    to Taufiq real : hrp anda bersabar ya..  
  31. Muhamad Taufiq Saidan Real - Wed 23/Mar/2011 11:43am
    Terima kasih en fariz9 :-)  
  32. Mharith - Tue 5/Apr/2011 5:26pm
    gee 17,awak kena tengok tv banyak2 baru tau macammane nak dapat bantuan,,jangan harap org datang nak suap je...kalau nak betul2 buat duit kena berusaha,,bukan dok rumah tengok tv je.  
  33. Syedjaa - Fri 9/Nov/2012 12:55am
    geran macam ni memang ada..tapi pastikan dari pihak yang betul...

    siapa nak cuba peluang bisnes kerajaan boleh emel bisneskerajaan@gmail.com untuk maklumat lanjut pelbagai tips dan kaedah...  
  34. Erwin Lau Sie Chin - Wed 10/Apr/2013 11:22pm
    How to apply? I want open goldsmith.  
  35. Zubir 10 - Thu 30/May/2013 4:11pm
    MOSTI menyediakan 4jenis geran (Sciencefund, Technofund, Innofund dan Nanofund). Sesiapa yang berminat boleh melayari laman web MOSTI. dan kepada yang berminat bagaimana untuk memohon boleh menghubungi saya di zubir_addat@yahoo.com.my kerana kami berpengalaman untuk memberi khidmat nasihatdalam perkara ini  
  36. Ary 34 - Tue 7/Jan/2014 11:32am
    BLACK TIE TECHNOLOGY menyediakan platform kepada para usahawan yang :
    1. Ingin membuat permohonan Geran tetapi tidak tahu di mana, dengan siapa, apa persediaannya.
    2. Dokumen-dokumen apa yang diperlukan dan bagaiamana membuatnya menarik serta berpotensi?
    3. Bagaimana menyediakan presentation yg ringkat tapi padat, yang cukup untuk utk 5 minit sahaja tempoh?
    Pihak kami akan menyediakannnya semua untuk anda.
    Sila rujuk http://prezi.com/piwjpfpcxkdb/?utm_campaign=share&utm_medium=copy
    Caj kami amat berpatutan. Sila hubungi kami di ary@dailydose.com.my atau 0132229841 utk ke tahap seterusnya.  
  37. Faizal 220 - Tue 4/Mar/2014 10:42pm
    Kami setiausaha syarikat bumiputera pulau pinang menyediakan perkhidmatan kepada usahawan yang ingin memohon geran / dana / pinjaman dari agensi kerajaan atau bank. (PUNB, PROSPER, PERDA, TEKUN, SME Corp dll)
    Kertas kerja, khidmat nasihat dan konsultansi adalah secara professional untuk memastikan permohonan anda diluluskan.

    Bimbingan, nasihat dan pendapat secara percuma kepada anda yang ingin menceburi bidang perniagaan.

    Hubungi: 0174544764 atau email ke: greenmilletech@gmail.com  
Page 1   (Total 37 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2643)
Bengkel Basikal (71)
Bengkel Besi (202)
Bengkel Kereta (1488)
Bengkel Motosikal (244)
Bengkel Tayar (211)
Bisnes Air Mineral (361)
Bisnes Ais Krim (492)
Bisnes Aksesori Kereta (659)
Bisnes Broadband (1084)
Bisnes Burger (537)
Bisnes Cermin Mata (157)
Bisnes Cuci Kereta (792)
Bisnes Cyber Cafe (444)
Bisnes Dobi (1339)
Bisnes Ebook (1034)
Bisnes Handphone (1235)
Bisnes Hari Raya (60)
Bisnes Hotel Dan Resort (550)
Bisnes Ice Blended (687)
Bisnes Jam Tangan (282)
Bisnes Jeruk (162)
Bisnes Kitar Semula (487)
Bisnes Komputer (1462)
Bisnes Kurier Dan Logistik (653)
Bisnes Minuman (1428)
Bisnes Pasar Malam (1927)
Bisnes Pelancongan (532)
Bisnes Perabot (834)
Bisnes Prepaid Dan Reload (1084)
Bisnes Restoran (3242)
Bisnes Roti Dan Bakeri (697)
Bisnes Salun Rambut (354)
Bisnes Sarang Burung (254)
Bisnes Satay (375)
Bisnes Sms (159)
Bisnes Spa Dan Facial (638)
Bisnes Steamboat (195)
Bisnes Tablet Pc (440)
Bisnes Tradisional (808)
Bisnes Untuk Dijual (3247)
Bisnes Waffle Dan Jagung (376)
Bisnes Western Food (314)
Dewasa 18sx (1736)
Diskusi Bisnes (1925)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (709)
Expo Karnival Tapak Niaga (6306)
Forex Malaysia (1830)
Haiwan Peliharaan (453)
Haji Dan Umrah (462)
Hiasan Dalaman (706)
Hiasan Taman (239)
Hotel Resort Homestay (987)
Iklan Tv Radio Media Massa (219)
Import Dan Eksport (323)
Ingin Berniaga (2789)
Insurans Dan Takaful (1686)
Insurans Roadtax Kereta (330)
Kedai Bunga (187)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (1959)
Kedai Emas (442)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2491)
Kedai Hardware (421)
Kedai Ibu Dan Bayi (683)
Kedai Jahit (3723)
Kedai Kamera Dan Camcorder (339)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (333)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1791)
Kedai Sewa (1609)
Kereta Baru (1579)
Kereta Terpakai (4901)
Kerja Diploma Dan Ijazah (4603)
Kerja Kemahiran (1906)
Kerja Kosong (11335)
Kerja Praktikal (1969)
Kerja Sales (2204)
Kerja Sambilan (6166)
Konsultan Perniagaan (442)
Kontrak Swasta (286)
Kontrak Tender Kerajaan (449)
Kontraktor Balak Dan Kayu (469)
Kontraktor Jurutera (548)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (222)
Kontraktor Minyak Dan Gas (669)
Kontraktor Pasir (377)
Kontraktor Pembinaan (2006)
Kontraktor Perlombongan (315)
Kursus Dan Seminar (2756)
Kursus Kecantikan (676)
Kursus Makanan (655)
Kursus Motivasi (316)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1599)
Mencari Pelabur (3618)
Mesin Fotostat (348)
Mesin Freezer Dan Chiller (258)
Mesin Industri (496)
Mesin Jahit (366)
Mesin Proses Makanan (551)
Pakej Pelancongan (2567)
Pakej Perkahwinan (1186)
Pakej Perniagaan (865)
Pasar Basah (1431)
Pekerja Asing (1205)
Pelaburan Saham Unit Trust (926)
Pembantu Rumah Asing (1818)
Pembekal Barang Runcit (1562)
Pembekal Beras (104)
Pembekal Buah-buahan (476)
Pembekal Ikan Kering (379)
Pembekal Kelapa Dan Santan (632)
Pembekal Kerepek (1084)
Pembekal Keropok (435)
Pembekal Kicap Dan Sos (218)
Pembekal Kurma Dan Kismis (289)
Pembekal Madu (236)
Pembekal Mee Dan Bihun (122)
Pembekal Minyak Masak (413)
Pembekal Rempah Dan Perencah (584)
Pembekal Serunding (258)
Pembekal Telur (138)
Pemborong Aksesori Lelaki (160)
Pemborong Aksesori Wanita (1179)
Pemborong Batik Dan Sutera (351)
Pemborong Beg Galas (98)
Pemborong Beg Tangan (592)
Pemborong Bundle (848)
Pemborong Cadar Dan Tilam (433)
Pemborong Karpet (154)
Pemborong Kasut Dan Sandal (683)
Pemborong Lampin (289)
Pemborong Mutiara (107)
Pemborong Pakaian Bayi (761)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1619)
Pemborong Pakaian Lelaki (1114)
Pemborong Pakaian Plus Size (141)
Pemborong Pakaian Wanita (4134)
Pemborong Telekung Dan Songkok (562)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3472)
Pemborong Tuala (194)
Pemborong Tudung (2738)
Pembuat Papan Tanda Iklan (267)
Pembuat Plastik Kotak Botol (787)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (472)
Pendaftaran Syarikat (482)
Pendaftaran Trademark (33)
Pengedar Alat Tulis (940)
Pengedar Bahan Pencuci (700)
Pengedar Buku Dan Majalah (575)
Pengedar Contact Lens (237)
Pengedar Perfume (1521)
Pengedar Permainan Kanak2 (590)
Pengedar Produk Kecantikan (2582)
Pengedar Produk Kesihatan (2948)
Pengurus Majlis (586)
Penternak Arnab (52)
Penternak Ayam (709)
Penternak Burung Puyuh (94)
Penternak Ikan (687)
Penternak Kambing (285)
Penternak Lembu (381)
Penternak Udang (191)
Peralatan Makmal Dan Hospital (256)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (694)
Peralatan Sukan (543)
Perisian Komputer (561)
Perkakas Dapur (606)
Perkakas Elektrik (420)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1495)
Pinjaman AIM (164)
Pinjaman Hartanah (505)
Pinjaman Kad Kredit (385)
Pinjaman Kereta (586)
Pinjaman Peribadi (10394)
Pinjaman Perniagaan (1805)
Produk Dari China (531)
Produk Sejuk Beku (1288)
Program Consignment (1985)
Program Dropship (6576)
Pusat Bahasa (347)
Pusat Jagaan Bayi (1502)
Pusat Latihan (636)
Pusat Memandu (122)
Pusat Mengaji Agama (504)
Pusat Pendidikan Tinggi (517)
Pusat Rawatan (353)
Pusat Tadika Dan Taska (1265)
Pusat Tuisyen (1045)
Rancangan Perniagaan (583)
Rawatan Alternatif (287)
Rumah Sewa (4176)
Rumah Untuk Dijual (3660)
Servis Freelance (1080)
Servis Keselamatan (703)
Servis Pembersihan (801)
Servis Pengedaran Risalah (450)
Setiausaha Syarikat (598)
Sewa Bas Dan Van (558)
Sewa Kereta Teksi Limo (1775)
Sewa Lori (2512)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (54)
Studio Filem Dan Videografi (242)
Studio Fotografi (881)
Studio Grafik Dan 3D (1060)
Studio Lukisan (126)
Studio Model Penyanyi Pelakon (705)
Studio Muzik (460)
Sukan Beladiri (115)
Sukan Berkumpulan (227)
Sukan Futsal (227)
Sukan Pancing (141)
Tanah Sewa (628)
Tanah Untuk Dijual (4742)
Tempahan Biskut Dan Tart (2118)
Tempahan Hamper (187)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (650)
Tempahan Katering (2100)
Tempahan Kek Dan Coklat (2119)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (175)
Tempahan Kuih Muih (1722)
Tempahan Minuman Dan Dessert (454)
Tempahan Nasi Lemak (508)
Tempahan Roti (347)
Terminal Bayaran (184)
Ubahsuai Pejabat (639)
Ubahsuai Rumah (1662)
Urut Tradisional (775)
Usahawan Baja Pertanian (369)
Usahawan Benih Dan Nursery (391)
Usahawan Tani (1075)
Vending Machine (356)
Voucher Dan Tiket (241)
Web Design Malaysia (2289)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1328)