Search Majalah.com
Collagen Dust Original & Murah 2012
Aznor 3 @ Dapatkan Kulit Yg Cantik Dengan Pure Collagen - Thu 2/Feb/2012 11:51am [Last Comment]
Hi dear..tq coz support this product. Kat bawah ni i tempekkan product info for ur review ya. For blog pls visit jenottisreal.blogspot.com ye..

*Product Info*
Kolagen ini sesuai untuk lelaki dan wanita. Kolagen ini adalah 100% pure collagen dan kolagen grade 1. Berat satu botol adalah 150g untuk pengambilan selama 2-3 bulan. Kalau diluar dijual sehingga rm300 –rm400. 

*Cara Penggunaan*
Cara penggunaan, ambil satu sudu teh sekali setiap hari dan bancuh ke dalam segelas jus buah yang sejuk atau yang dalam kotak, atau apa-apa minuman sejuk seperti milo, jus buah, air Ribena atau kalau suka boleh tabor di atas makanan. 

Selain dari tu ambil secubit bubuh diatas tapak tangan untuk dicampurkan bersama krim atau losen yang kita gunakan.Boleh juga ambil secubit campur sedikit air boleh disapu pada wajah atau buah dada untuk anjal.maknanya penggunaan luar dan dalam akan memberi kesan yang lebih memberangsangkan. 

*Sumber*
Pure Collagen Dust ni I dapat direct dari kenalan di France yang turut supply marine kolagen pada syarikat-syarikat kosmetik di Malaysia ni…contohnya dia supply kat sendayu tinggi, product terbaru chef wan (marvellous)dan hampir semua syarikat product kecantikan di Malaysia ini.Ada status halal. Tetapi mungkin penggunaan colagen didalam product mereka dicampur dengan bahan lain. Manakala yang i dapat dari supplier memang pure collagen dan keberkesanan tidak mengambil masa yang panjang. Paling cepat dalam masa seminggu dah boleh nampak kesannya ke atas keanjalan kulit wajah.

Dan kolagen ini merupakan sumber protein dari hidupan laut iaitu tulang dan sisik ikan yang diperolehi secara saintifik dan teknlogi terkini. Semenjak i amalkan memang hasilnya menakjubkan sebab mungkin ianya adalah kolegen asli tanpa campuran bahan lain. Sesuai untuk semua kecuali tidak sesuai untuk IBU MENGANDUNG dan kanak-kanak berumur dibawah 7 TAHUN.   

*Kesan Sampingan*
Ada sesetengah bertanya ada effect tak kalau saya berhenti mengambilnya. Jawabnya sama iaitu kalau ada berhenti mengambil protein apa akan jadi pada diri anda?Tentu anda tidak mendapat khasiat protein itu sendiri. Atau kalau anda berhenti mengambil sayur…tentu anda tidak mendapat khasiat sayur itu..begitu juga dengan kolagen. Kolagen bukan merupakan sejenis dadah maka tiada apa-apa side effect. Jadi kalau berminat,boleh beli dari i.   

Kolagen adalah protein yang mengandungi agent anti penuaan. Basically adalah sebagai menggantikan dan tambahan pada kolagen yang ada dalam badan kita yang mudah termusnah akibat persekitaran dan toksin –toksin dalam badan. Fungsi sebenar kolagen adalah sebagai agen awet muda, anjalkan kulit (elastin), baik untuk mengurangkan pereputan tulang, menggalakan pertumbuhan rambut dan mengurangkan berat badan. 

*Unit Price*
Dengan I,murah-murah je, normal price rm156 sebotol termasuk postage. Now ada waiver postage fee if beli lebih dari sebotol, so unit price i cincai kasi rm150 sahaja. 

*Payment Method*
Untuk order, just bank rm156 untuk sebotol ke akaun CIMB 0118-0063-7815-26 atas nama Aznor Hidayah Bt Ahmad atau MAYBANK 1510-7096-1723 atas nama Aznor Hidayah Bt Ahmad. 

If order lebih dr sebotol, unit price jd rm150 je ye.

Make sure nama I and amount untuk bank in tu correct yaa..Lepas bank in, smskan transaction reference no. ,nama ,no telefon dan delivery address ke 017-2192066.

Untuk order 10 botol ke atas, sila buat tempahan awal incase x cukup stok.

I pernah beli dari somebody yang jual 70g sebotol (consumption 1 bulan), harga rm170.00. Actually that one pun Peptan, tapi theyolz repack under brand lain ie Tojours Skin.

Kat bawah ni I extract information dari manufacturer’s website.  Use the bio-enzymatic hydrolysis technology to obtain small molecule collagen. It helps in the maintenance and repair of skin, promote skin firmness and moisture  

Features Specifications:  
1)100% pure fish collagen powder adopted from bio enzymatic hydrolysis; 
2) small molecular weight for better absorption;
 3) less fishy smell and odour 
4) good solubility 
5) rich in amino acids especially amino acids that helps in skin structure  

A) Internal application: 
Each time 7g (1 scoop) of collagen powder mix with cold/room temperature water/ juices/ milk; best take with empty stomach or before sleep. Once a day.    

External application (4 ways) 
1. Facial mask: mix fresh milk(or egg white, honey, water, etc) with pure collagen powder into foamy, put the mixture on face for 30 minutes, and then rinse. One week for twice. 
2. Put small quantity into liquid serum and apply onto face.
 3. Mix proper amount of collagen powder with water, put into a small bottle, spray and leave on until next morning. 
4. Mix this collagen powder with lemon juice and bee honey (or Vitamin E) and put on face for 15-20 minutes and rinse. One week for twice.   

Thanks and wasalam dear..

Niche: Pengedar Produk Kecantikan
Salam Ramadhan Mubarak 1435h
Dari DPMM Putrajaya
     
  1. Sasha 9 - Thu 2/Feb/2012 3:26pm
    i mmg dah consume collagen dust ni dalam seminggu ni so tak nampak sgt lagi kesannyer tp kompem face mmg glowing sket la skrg ni. i beli mahal huhu insyallah abis pek ni nanti i beli dari u pulak aznor sbb u mmg jual lagi murah.  
  2. Rafidah 14 - Thu 22/Mar/2012 12:20pm
    kalu beli 2 boleh dpt diskaun lg tak? nur_mycare@yahoo.com  
  3. Ura 2 - Wed 4/Apr/2012 11:43am
    Ada website utk produk ni? mahu tengok testimonial. TQ.

    email ura_lark84@yahoo.com  
  4. Aliza 13 - Thu 24/May/2012 11:17pm
    alizasamin@gmail.com

    hi blh email dkt saya x saya berminat nk jadi agen dropship awk...tq  
  5. Shikin 41 - Sun 27/May/2012 6:38pm
    Hi, saya nk order sebotol Collagen Dust. Ada stok? Macamana nk beli dan bila boleh dapat once dah bayar?  
  6. Rainia - Sun 8/Jul/2012 10:08pm
    pls email to czarainia@yahoo.com.tq  
  7. Princess - Tue 17/Jul/2012 12:03am
    Sy berminat...email sy pls...lovelornprincess@yahoo.com  
  8. Fatincomey - Fri 3/Aug/2012 9:57pm
    salam....saya berminat nk try collagen dust ni...lau utk trunkan berat bdan pn bole ke?? email detail kt saya...

    fatincomey7@yahoo.com  
  9. Mas 161 - Tue 7/Aug/2012 3:07pm
    saya berminat nak beli..ada lg ke?

    -mas-  
  10. Isma Ishak - Wed 26/Sep/2012 11:42am
    kalau ada email kat ismadiah@gdexpress.com  
  11. Queqausar - Fri 19/Oct/2012 2:35am
    hye ada lg tak produk ni? bole email ke saya details, pic produk? qausar.ibrahim@yahoo.com  
  12. Marina 53 - Fri 19/Oct/2012 3:46pm
    aznor pm me at my email marina.borhan@yahoo.com
    nk ngokpicture product 2 macam mana rupanya.  
  13. Aen Rahman - Sat 27/Oct/2012 3:51pm
    Saya berminat nak buat dropship.. Boleh email? Tq..  
  14. Peniaganita - Wed 7/Nov/2012 7:35pm
    assalamualaikum,saya juga supply colagen ASLI klu berminat boleh frenz di fb saya
    Kebaikan Collagen Asli

    • Melaraskan Berat Badan Dan Hormon, Peningkatan Payudara
    • Anti-bakteria, Membuang Toksin
    • Menghilangkan Sembelit
    • Mengurangkan Tekanan Darah Tinggi Dan Hypotension
    • Mencantikkan Kulit, Melicin Dan Menegangkan Kulit Serta Payudara (Anti Penuaan)
    • Memulihara Sel-sel Kulit Mati (Jerawat)
    • Menormalkan Fungsi Kelenjar Tiroid
    • Memperbaiki Masalah Kulit Dan Rambut, Mengurangkan Kedutan, Tempat Hitam, Selulit Dan Jerawat
    • Membantu Meningkatkan Metabolisme
    • Meningkatkan Fungsi Stomatch
    • Membantu Menghapuskan Nefritis, Artritis, Basal
    • Menguatkan Saluran Darah, Meningkatkan ketahanan Penyakit Sendi
    • Meningkatkan Peredaran Darah, Dingin Dan Mencegah Sakit Bahu
    • Berkesan Bagi Orang-orang Yang Telah Sarcoma Atau Tumor
    • Slim Up Abdomen Dan Punggung Anda, Melembutkan Kulit Dan Mengurangkan
    Sakit Pinggang
    • Mencegah Anemia
    • Mengisi Rawan Antara Sendi, Menguatkan Tulang, Sinews Dan Ligamen
    Serta Lebih Rendah Sakit Belakang Dan Sebagainya

    http://www.facebook.com/peniaga.nita  
  15. Juliana Matsah - Thu 11/Apr/2013 9:30am
    PM saya brand product ni.klu boleh attach gambar sekali ye.tq
    juliana_matsah@yahoo.com  
  16. Raihatul - Fri 19/Apr/2013 3:18am
    salam.nk order.ade stok lg x?please pm me.  
  17. Nana Udin - Fri 5/Jul/2013 5:00pm
    email.. muliana_udin@yahoo.com  
  18. Aminah 20 - Wed 5/Feb/2014 3:21pm
    saya berminat nak order this product,
    boleh bagi details x?
    email me please  
Page 1   (Total 18 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2504)
Bengkel Basikal (69)
Bengkel Kereta (1451)
Bengkel Motosikal (232)
Bengkel Tayar (208)
Bisnes Air Mineral (357)
Bisnes Ais Krim (465)
Bisnes Aksesori Kereta (652)
Bisnes Broadband (1039)
Bisnes Burger (522)
Bisnes Cermin Mata (151)
Bisnes Cuci Kereta (766)
Bisnes Cyber Cafe (433)
Bisnes Dobi (1311)
Bisnes Ebook (1004)
Bisnes Handphone (1195)
Bisnes Hari Raya (55)
Bisnes Hotel Dan Resort (535)
Bisnes Ice Blended (663)
Bisnes Jam Tangan (270)
Bisnes Jeruk (156)
Bisnes Kitar Semula (481)
Bisnes Komputer (1419)
Bisnes Kurier Dan Logistik (624)
Bisnes Minuman (1381)
Bisnes Pasar Malam (1868)
Bisnes Pelancongan (502)
Bisnes Perabot (786)
Bisnes Prepaid Dan Reload (1021)
Bisnes Restoran (3109)
Bisnes Roti Dan Bakeri (671)
Bisnes Salun Rambut (336)
Bisnes Sarang Burung (251)
Bisnes Satay (357)
Bisnes Sms (152)
Bisnes Spa Dan Facial (613)
Bisnes Steamboat (192)
Bisnes Tablet Pc (434)
Bisnes Tradisional (793)
Bisnes Untuk Dijual (3102)
Bisnes Waffle Dan Jagung (361)
Bisnes Western Food (297)
Dewasa 18sx (1669)
Diskusi Bisnes (1865)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (682)
Expo Karnival Tapak Niaga (6016)
Forex Malaysia (1754)
Haiwan Peliharaan (424)
Haji Dan Umrah (451)
Hiasan Dalaman (674)
Hiasan Taman (232)
Hotel Resort Homestay (953)
Iklan Tv Radio Media Massa (210)
Import Dan Eksport (308)
Ingin Berniaga (2728)
Insurans Dan Takaful (1635)
Insurans Roadtax Kereta (316)
Kedai Bunga (183)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (1914)
Kedai Emas (436)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2424)
Kedai Hardware (502)
Kedai Ibu Dan Bayi (654)
Kedai Jahit (3553)
Kedai Kamera Dan Camcorder (330)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (324)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1691)
Kedai Sewa (1566)
Kereta Baru (1518)
Kereta Terpakai (4731)
Kerja Diploma Dan Ijazah (4329)
Kerja Kemahiran (1809)
Kerja Kosong (10612)
Kerja Praktikal (1798)
Kerja Sales (2086)
Kerja Sambilan (5904)
Konsultan Perniagaan (416)
Kontrak Swasta (273)
Kontrak Tender Kerajaan (435)
Kontraktor Balak Dan Kayu (456)
Kontraktor Jurutera (517)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (216)
Kontraktor Minyak Dan Gas (653)
Kontraktor Pasir (344)
Kontraktor Pembinaan (1921)
Kontraktor Perlombongan (304)
Kursus Dan Seminar (2672)
Kursus Kecantikan (664)
Kursus Makanan (641)
Kursus Motivasi (308)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1558)
Mencari Pelabur (3515)
Mesin Fotostat (337)
Mesin Freezer Dan Chiller (241)
Mesin Industri (476)
Mesin Jahit (354)
Mesin Proses Makanan (529)
Pakej Pelancongan (2493)
Pakej Perkahwinan (1160)
Pakej Perniagaan (820)
Pasar Basah (1382)
Pekerja Asing (1149)
Pelaburan Saham Unit Trust (890)
Pembantu Rumah Asing (1762)
Pembekal Barang Runcit (1527)
Pembekal Beras (96)
Pembekal Buah-buahan (454)
Pembekal Ikan Kering (366)
Pembekal Kelapa Dan Santan (597)
Pembekal Kerepek (1055)
Pembekal Keropok (415)
Pembekal Kicap Dan Sos (211)
Pembekal Kurma Dan Kismis (287)
Pembekal Madu (229)
Pembekal Mee Dan Bihun (120)
Pembekal Minyak Masak (403)
Pembekal Rempah Dan Perencah (554)
Pembekal Serunding (253)
Pembekal Telur (128)
Pemborong Aksesori Lelaki (159)
Pemborong Aksesori Wanita (1161)
Pemborong Batik Dan Sutera (340)
Pemborong Beg Galas (98)
Pemborong Beg Tangan (583)
Pemborong Bundle (833)
Pemborong Cadar Dan Tilam (413)
Pemborong Karpet (145)
Pemborong Kasut Dan Sandal (662)
Pemborong Lampin (283)
Pemborong Mutiara (104)
Pemborong Pakaian Bayi (743)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1572)
Pemborong Pakaian Lelaki (1095)
Pemborong Pakaian Plus Size (135)
Pemborong Pakaian Wanita (4019)
Pemborong Telekung Dan Songkok (552)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3370)
Pemborong Tuala (188)
Pemborong Tudung (2662)
Pembuat Papan Tanda Iklan (248)
Pembuat Plastik Kotak Botol (770)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (467)
Pendaftaran Syarikat (460)
Pendaftaran Trademark (30)
Pengedar Alat Tulis (914)
Pengedar Bahan Pencuci (681)
Pengedar Buku Dan Majalah (562)
Pengedar Contact Lens (234)
Pengedar Perfume (1494)
Pengedar Permainan Kanak2 (562)
Pengedar Produk Kecantikan (2512)
Pengedar Produk Kesihatan (2891)
Pengurus Majlis (576)
Penternak Arnab (51)
Penternak Ayam (690)
Penternak Burung Puyuh (93)
Penternak Ikan (674)
Penternak Kambing (274)
Penternak Lembu (359)
Penternak Udang (183)
Peralatan Makmal Dan Hospital (251)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (670)
Peralatan Sukan (532)
Perisian Komputer (533)
Perkakas Dapur (582)
Perkakas Elektrik (402)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1452)
Pinjaman AIM (157)
Pinjaman Hartanah (490)
Pinjaman Kad Kredit (376)
Pinjaman Kereta (556)
Pinjaman Peribadi (9927)
Pinjaman Perniagaan (1746)
Produk Dari China (509)
Produk Sejuk Beku (1246)
Program Consignment (1928)
Program Dropship (6297)
Pusat Bahasa (334)
Pusat Jagaan Bayi (1394)
Pusat Latihan (611)
Pusat Memandu (117)
Pusat Mengaji Agama (460)
Pusat Pendidikan Tinggi (495)
Pusat Rawatan (333)
Pusat Tadika Dan Taska (1189)
Pusat Tuisyen (999)
Rancangan Perniagaan (563)
Rawatan Alternatif (274)
Rumah Sewa (4020)
Rumah Untuk Dijual (3528)
Servis Freelance (1012)
Servis Keselamatan (674)
Servis Pembersihan (756)
Servis Pengedaran Risalah (437)
Setiausaha Syarikat (574)
Sewa Bas Dan Van (521)
Sewa Kereta Teksi Limo (1668)
Sewa Lori (2375)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (54)
Studio Filem Dan Videografi (229)
Studio Fotografi (847)
Studio Grafik Dan 3D (1000)
Studio Lukisan (123)
Studio Model Penyanyi Pelakon (674)
Studio Muzik (438)
Sukan Beladiri (112)
Sukan Berkumpulan (221)
Sukan Futsal (220)
Sukan Pancing (136)
Tanah Sewa (602)
Tanah Untuk Dijual (4542)
Tempahan Biskut Dan Tart (2083)
Tempahan Hamper (183)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (628)
Tempahan Katering (2004)
Tempahan Kek Dan Coklat (2071)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (160)
Tempahan Kuih Muih (1659)
Tempahan Minuman Dan Dessert (428)
Tempahan Nasi Lemak (485)
Tempahan Roti (331)
Terminal Bayaran (174)
Ubahsuai Pejabat (613)
Ubahsuai Rumah (1605)
Urut Tradisional (733)
Usahawan Baja Pertanian (359)
Usahawan Benih Dan Nursery (378)
Usahawan Tani (1023)
Vending Machine (329)
Voucher Dan Tiket (238)
Web Design Malaysia (2208)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1239)