Ccris & Ctos - Bagaimana nak Semak Status?
Abong8 - Thu 11/Nov/2010 7:42am [Last Comment]
Salam semua warga majalah.com disini sy ingin bertanya..macam mane nak cek samada individu atau saya dengan lebih tetap lg ada masalah CCRIS/CTOS ini kerana dah duka kali sy cuba memohon pinjaman peribadi dari bank cimb & rhb telah ditolak.mungkin ada di antara warga majalah.com yang dpt memberi sedikit tunjuk ajar serta cara untk saya menyemak status saya.Harap ada yg dapat membantu.Terima Kasih.

Niche: Diskusi Bisnes | Pinjaman Peribadi
Peluang Perniagaan Produk UPM - Terhad 20 Orang Sahaja
3pm, 19 Dis 2014 (Jumaat) di Putra Science Park, UPM
(Percuma untuk Ahli DPMM Putrajaya)

Kursus Praktikal Gst + Free Gst Online Registration + Free Demo Gst-Compliant Software
29 Dis 2014 (Isnin) di DPMM Putrajaya

Seminar Usahawan Komprehensif Siri 1
27 Dis 2014 (Sabtu) di Universiti Malaya
     
  1. Ctmahsarah - Thu 11/Nov/2010 8:06am
    lawat website www.ctos.com utk dapatkan cara memohon menyemak status kita. skrg dah blh check sendiri dgn mengisi borang yang ada dan perlukan pengesahan pesuruhjaya sumpah dan hantar ke CTOS bertempat di Kuala Lumpur.  
  2. Abong8 - Thu 11/Nov/2010 8:20am
    Thanks yatie8 & Mohd Rafie..Insyallah ada masa sy akan pergi kedua2 tempat tu..maknanye mmg tu je la cara nye kan..takda cara lain..ok roger.  
  3. Yatie 8 - Thu 11/Nov/2010 8:21am
    utk check ccris..pegi jer kat bank negara tu....ada mesin e-kiosk..print jer..
    jgn lupa bawa sekali IC dan ibu jari awk..itu jer..nnt dia printkan semua utk awk..:)  
  4. Mohd Rafie - Thu 11/Nov/2010 8:28am
    ehmmm,betul tu tapi saya baru jer check ctos nie di belakang bank of china,jln ampang masuk dalam ader satu tempat nama megan avenue,bok saya tak ingat tapi check dalam internet,klu ccris boleh terus direct ke bank negara,level 1,terus ambik no dan terus ke kaunter,ader banyak kaunter kat situ  
  5. Abong8 - Thu 11/Nov/2010 9:04am
    ok thanks yatie8 and mohd rafie..kira mmg tu je la caranye yg paling senang kan..g sana n cek..ok roger.tima kasih.  
  6. Lan 14 - Mon 15/Nov/2010 4:56pm
    Salam semua kawan2.
    Senang je tu kalau kita nk check akaun citos atau ccris kita.
    tapi yg mana tinggal kat KL la.
    Caranya,pergi kat Bank Negara Malaysia yg kat belakang Jln Raja laut tu.pergi kat bawah (ground floor) ada kaunter check ccris ngan ctos.
    Cuba la pe kat situ.
    good luck.
    lan  
  7. Mohd Rafie - Fri 19/Nov/2010 3:05pm
    ehmmm yer betul tu  
  8. Sham 45 - Mon 29/Nov/2010 2:54pm
    pergi jer Bank Negara... k.. semua ada..  
  9. Oggie - Tue 30/Nov/2010 1:42pm
    abong...kat lelong .com tu cam tu jer cara dia.call diaorang pas tu deal ngan dia.eloknya yang individu.....kalau usecar tu leceh sikit...itu jer yang saya boleh bgtau....tQ  
  10. Qamalrul Hazim - Thu 5/Jul/2012 8:37pm
    salam,saya bru lg..mcmane nk tulis status kt atas nih? x reti  
  11. Persada Warisan - Sat 7/Jul/2012 4:01pm
    Please Check this link.. ;)
    http://www.majalah.com/?classified:semak-ctos:88D7CZL8M8#5  
  12. Zamri 91 - Mon 25/Mar/2013 11:14pm
    salam,saya dahpun selesai hutang gan kad credit tp nama maseh lg dalam sistem ccris macamana nak clear nama dalam sistem tu ya susah nak buat loan
    harap ada sesiapa boleh bantu x  
  13. Wan Bnk Rakyat - Wed 27/Mar/2013 9:38am
    Zamri...ccris akan clear dlm sistem lps 6 bln...nnti bank negara akan update

    Klu buat loan problem tjk resit @ release letter dr bank yg mengatakan awak dah settle suma hutang...insyaalah xder apa2 dah tu  
  14. Kamaruddin Bin Kamin - Sun 21/Apr/2013 7:23pm
    Tolong cek kan untuk saya..  
  15. Halima17 - Wed 12/Jun/2013 5:03pm
    Kiosk semak ctos ni 24 hours ke atau ada masa2 tertentu jer.  
  16. Halima17 - Tue 25/Jun/2013 1:43pm
    saya dah check kiosk nya 7 hari seminggu tp 9 pagi sampai 5 ptg aje  
  17. Salamah Binti Mohd Jali - Tue 27/Aug/2013 4:52pm
    Assalam kengkawan, korang tau tak maner bank yg boleh buat loan untuk setle ctoss or ccriss.. leceh la, kalau dah terjebak jadi penjamin sepupu ni kan..? sesape yg tau, tolong beritahu ya.. thanks  
  18. Aisha 25 - Mon 9/Sep/2013 9:08pm
    Yg cek ccris kat kiosk bank negara tu perlu ic je ke? Blh kita bw ic org lain n cek kan? Ke kena ada thumb print?  
  19. Nordiana Bt Khalid - Tue 24/Sep/2013 9:42pm
    Assalam sahabat....saya kecewa dgn pengurusan sebuah bank,yg mana pada tahun 2006..pihak bank telah membuat penjadualan semula pembayaran ansuran bulanan rumah saya tanpa inform pihak saya dengan terperinci sehinggalah hari ini,bila saya ingin membeli kereta dengan pinjaman bank lain saya telah dimaklumkan permohonan saya gagal sedangkan ansuran bulanan saya tiada bermasalah mengikut laporan pembayaran........yg saya tak puas hati semua tu datang dari ketidaktelusan bank tersebut sehingga saya di CCRISS...........geramnya!!!!!!!!!!!!!!  
Page 1   (Total 19 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2883)
Bengkel Basikal (74)
Bengkel Besi (231)
Bengkel Kereta (1521)
Bengkel Motosikal (256)
Bengkel Tayar (224)
Bisnes Air Mineral (378)
Bisnes Ais Krim (529)
Bisnes Aksesori Kereta (667)
Bisnes Broadband (1127)
Bisnes Burger (551)
Bisnes Cermin Mata (163)
Bisnes Cuci Kereta (828)
Bisnes Cyber Cafe (455)
Bisnes Dobi (1403)
Bisnes Ebook (1079)
Bisnes Handphone (1287)
Bisnes Hari Raya (60)
Bisnes Hotel Dan Resort (582)
Bisnes Ice Blended (718)
Bisnes Jam Tangan (296)
Bisnes Jeruk (184)
Bisnes Kitar Semula (515)
Bisnes Komputer (1517)
Bisnes Kurier Dan Logistik (704)
Bisnes Minuman (1505)
Bisnes Pasar Malam (2030)
Bisnes Pelancongan (566)
Bisnes Pengantin (716)
Bisnes Perabot (895)
Bisnes Prepaid Dan Reload (1137)
Bisnes Restoran (3454)
Bisnes Roti Dan Bakeri (730)
Bisnes Salun Rambut (376)
Bisnes Sarang Burung (258)
Bisnes Satay (392)
Bisnes Sms (162)
Bisnes Spa Dan Facial (695)
Bisnes Steamboat (202)
Bisnes Stesen Minyak (136)
Bisnes Tablet Pc (444)
Bisnes Tradisional (850)
Bisnes Untuk Dijual (3474)
Bisnes Waffle Dan Jagung (392)
Bisnes Western Food (336)
Dewasa 18sx (1819)
Diskusi Bisnes (2012)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (756)
Expo Karnival Tapak Niaga (6732)
Forex Malaysia (1979)
Haiwan Peliharaan (481)
Haji Dan Umrah (475)
Hiasan Dalaman (730)
Hiasan Taman (249)
Hotel Resort Homestay (1055)
Iklan Tv Radio Media Massa (233)
Import Dan Eksport (337)
Ingin Berniaga (2866)
Insurans Dan Takaful (1792)
Insurans Roadtax Kereta (352)
Kedai Bunga (190)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (2016)
Kedai Emas (469)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2575)
Kedai Hardware (447)
Kedai Ibu Dan Bayi (702)
Kedai Jahit (4038)
Kedai Kamera Dan Camcorder (353)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (344)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1940)
Kedai Sewa (1675)
Kereta Baru (1676)
Kereta Terpakai (5105)
Kerja Diploma Dan Ijazah (5155)
Kerja Kemahiran (2060)
Kerja Kosong (12515)
Kerja Praktikal (2266)
Kerja Sales (2387)
Kerja Sambilan (6559)
Konsultan Peguam (168)
Konsultan Perniagaan (469)
Kontrak Swasta (308)
Kontrak Tender Kerajaan (470)
Kontraktor Balak Dan Kayu (490)
Kontraktor Jurutera (580)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (234)
Kontraktor Minyak Dan Gas (704)
Kontraktor Pasir (421)
Kontraktor Pembinaan (2120)
Kontraktor Perlombongan (332)
Kursus Dan Seminar (2917)
Kursus Kecantikan (707)
Kursus Makanan (681)
Kursus Motivasi (329)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1649)
Mencari Pelabur (3778)
Mesin Fotostat (360)
Mesin Freezer Dan Chiller (280)
Mesin Industri (528)
Mesin Jahit (394)
Mesin Proses Makanan (584)
Pakej Pelancongan (2676)
Pakej Perkahwinan (1228)
Pakej Perniagaan (918)
Pasar Basah (1505)
Pekerja Asing (1294)
Pelaburan Saham Unit Trust (984)
Pembantu Rumah Asing (1924)
Pembekal Barang Runcit (1605)
Pembekal Beras (121)
Pembekal Buah-buahan (503)
Pembekal Ikan Kering (393)
Pembekal Kelapa Dan Santan (665)
Pembekal Kerepek (1133)
Pembekal Keropok (466)
Pembekal Kicap Dan Sos (230)
Pembekal Kurma Dan Kismis (292)
Pembekal Madu (248)
Pembekal Mee Dan Bihun (130)
Pembekal Minyak Masak (417)
Pembekal Rempah Dan Perencah (628)
Pembekal Serunding (261)
Pembekal Telur (143)
Pemborong Aksesori Lelaki (162)
Pemborong Aksesori Wanita (1207)
Pemborong Batik Dan Sutera (358)
Pemborong Beg Galas (105)
Pemborong Beg Tangan (613)
Pemborong Bundle (895)
Pemborong Cadar Dan Tilam (469)
Pemborong Karpet (167)
Pemborong Kasut Dan Sandal (723)
Pemborong Lampin (310)
Pemborong Mutiara (114)
Pemborong Pakaian Bayi (786)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1706)
Pemborong Pakaian Lelaki (1146)
Pemborong Pakaian Plus Size (148)
Pemborong Pakaian Wanita (4344)
Pemborong Telekung Dan Songkok (576)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3608)
Pemborong Tuala (208)
Pemborong Tudung (2863)
Pembuat Papan Tanda Iklan (292)
Pembuat Plastik Kotak Botol (815)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (492)
Pendaftaran Syarikat (518)
Pendaftaran Trademark (36)
Pengedar Alat Tulis (971)
Pengedar Bahan Pencuci (737)
Pengedar Buku Dan Majalah (615)
Pengedar Contact Lens (250)
Pengedar Perfume (1585)
Pengedar Permainan Kanak2 (622)
Pengedar Produk Kecantikan (2676)
Pengedar Produk Kesihatan (3082)
Pengurus Majlis (612)
Penternak Arnab (53)
Penternak Ayam (753)
Penternak Burung Puyuh (98)
Penternak Ikan (701)
Penternak Kambing (300)
Penternak Lembu (400)
Penternak Udang (203)
Peralatan Makmal Dan Hospital (270)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (753)
Peralatan Sukan (559)
Perisian Komputer (592)
Perkakas Dapur (640)
Perkakas Elektrik (457)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1557)
Pinjaman AIM (170)
Pinjaman Hartanah (533)
Pinjaman Kad Kredit (406)
Pinjaman Kereta (641)
Pinjaman Peribadi (11114)
Pinjaman Perniagaan (1889)
Produk Dari China (555)
Produk Sejuk Beku (1379)
Program Consignment (2064)
Program Dropship (7035)
Pusat Bahasa (373)
Pusat Jagaan Bayi (1657)
Pusat Latihan (673)
Pusat Memandu (129)
Pusat Mengaji Agama (553)
Pusat Pendidikan Tinggi (546)
Pusat Rawatan (380)
Pusat Tadika Dan Taska (1433)
Pusat Tuisyen (1137)
Rancangan Perniagaan (573)
Rumah Sewa (4443)
Rumah Untuk Dijual (3884)
Servis Freelance (1154)
Servis Keselamatan (743)
Servis Pembersihan (873)
Servis Pengedaran Risalah (484)
Setiausaha Syarikat (613)
Sewa Bas Dan Van (597)
Sewa Jentera (58)
Sewa Kereta Teksi Limo (1898)
Sewa Lori (2657)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (60)
Studio Filem Dan Videografi (267)
Studio Fotografi (929)
Studio Grafik Dan 3D (1165)
Studio Lukisan (140)
Studio Model Penyanyi Pelakon (783)
Studio Muzik (496)
Sukan Beladiri (119)
Sukan Berkumpulan (239)
Sukan Futsal (232)
Sukan Pancing (144)
Tanah Sewa (668)
Tanah Untuk Dijual (5023)
Tempahan Biskut Dan Tart (2179)
Tempahan Hamper (188)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (680)
Tempahan Katering (2227)
Tempahan Kek Dan Coklat (2197)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (183)
Tempahan Kuih Muih (1778)
Tempahan Minuman Dan Dessert (488)
Tempahan Nasi Lemak (539)
Tempahan Roti (392)
Terminal Bayaran (199)
Ubahsuai Pejabat (667)
Ubahsuai Rumah (1745)
Urut Tradisional (841)
Usahawan Baja Pertanian (379)
Usahawan Benih Dan Nursery (417)
Usahawan Tani (1120)
Vending Machine (403)
Voucher Dan Tiket (255)
Web Design Malaysia (2357)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1434)