Search Majalah.com
Cari Kerja Kelasi Kapal
Reza468 - Wed 23/Jan/2013 1:20pm [Last Comment]
Saya nak minta jasa baik warga MC, saya dah lama menggangur, dah ambil course BST dan Tanker untuk kerja kapal tapi sampai sekarang susah sangat nak dapat keje tu..course tu dah abis 2k + Diploma, la ni nk bayar hutang saudara mara pun xmampu sal pinjam duit untuk course tu, ada tak sesiapa yang tahu nak apply keje kelasi kapal ni...saya berharap sangat warga MC bantu saya. Mudah2an rezeki kita dirahmati ALLAH, amin

Niche: Kerja Kosong | Diskusi Kerjaya | Jobs & Vacancies in Malaysia
Kursus Praktikal GST untuk Usahawan
13 Nov 2014 (Khamis) di Dewan Seminar, DPMM Putrajaya

Seminar Memborong Produk di China
12 Nov 2014 (Rabu) di Dewan Seminar, DPMM Putrajaya
     
  1. Ana Metraniaga - Wed 23/Jan/2013 1:47pm
    awak ada facebook tk? join kt page komuniti perkapalan malaysia  
  2. Reza468 - Wed 23/Jan/2013 1:59pm
    ade facebook.. dah join dh komuniti perkapalan malaysia tu.. tapi still xde jugak.. dah banyak tempat apply semua nak kn seatime/pengalaman.. abis macam mana nasib saya serta rakan2 yg lain yg xde pengalaman??.. company skg lebih gemar amik pekerja asing..  
  3. Sue 212 - Wed 23/Jan/2013 3:36pm
    kt mudah.com baru-baru ni ade iklan kelasi kapal..cuba try  
  4. Reza468 - Wed 23/Jan/2013 4:00pm
    dah try sue 212 tapi mereka nak anak kelahiran selangor atau mnetap di selangor melebihi 10 tahun..  
  5. Peace 3 - Thu 24/Jan/2013 10:18am
    Salam. try contact MISC. Adik akak pun pernah belayar tapi contract (cth: 2 bulan atau 4 bulan) dengan MISC.Dulu dia belajar di Ranaco, Trengganu. Tempat belayar Taiwan, Korea, Singapore. Try tanya,Mana tahu ada yang tak sambung contract.  
  6. Reza468 - Thu 24/Jan/2013 2:08pm
    wsalm akak.. cmne cara nak apply misc?.. adik akak aply cm ne ye?.. sblum ni dh g direct kt dayabumi submit resume 2 kali gak dtg sne.. tapi xde pape respon..  
  7. Sas 84 - Sun 27/Jan/2013 5:21am
    salam reza468, setahu aku la, drpd kwn2 aku yg keje kapal ni, mostly company kapal ni dia ada buat training diaorg sendiri utk jadi kadet diaorg. contoh mcm kwn aku kat misc. tu psl kalu bukan under company kapal ni nye academy, diaorg amik org berpengalaman je.

    mcm ni la, ko try la masuk dulu mana2 company kapal,minta jd kadet diaorg dulu ke, mcm misc. esok ko dah jd kadet diaorg, baru ko bwk kuar sijil yg ko ada.

    tolong betulkn kalu fakta aku ada yg salah, to reza468, jgn sedih beb, rezeki sentiasa ada  
  8. Agent008 - Sun 27/Jan/2013 4:52pm
    saya ade penyelesaian..http://newseafarer.blogspot.com/  
  9. Reza468 - Mon 28/Jan/2013 4:36am
    wasalam sas84, yup mmg betul jd cadet utk company tu.. sy dh try dh apply utk jd cadet mne2 company tp still smpai skg xde pangil.. bkn stakat misc je.. company kecik2 smua sy dh pergi.. skg mmg susa nak cri kje cm ni.. dh mcm2 pengalamn sy dapat.. 3 4 kali gak trkena pasal nk apply kje kapal ni.. siap ade yg mintak duit utk naik kapal.. sy pun igt benda tu betul dh bayar still xde panggil.. tapi kne tipu cm ne pun sy ttap usha smpai skg ni utk dpt kn kje ni.. mintak jasa baik org yg brpgalaman dn tunjuk ajar cm ne link nk tembus utk dpt kje cm ni.. terima kasih sas84 dgn info yg awk bg..  
  10. Reza468 - Mon 28/Jan/2013 4:43am
    agent008.. info yg awk bg tu dibawah persatuan maritime malaysia??.. disitu pun sy penah buat bayaran beserta medical.. tapi smpai skg sy xde dpat ape-ape berita.. dekat setahun lebih sy tgu dari persatuan maritime malaysia tu.. cume alasan yg dibagi mereka mengutamakan kpd pelajar mereka.. tetapi ape motif bayaran yg telah sy buat??..  
  11. Bintang1986 - Tue 29/Jan/2013 12:56pm
    Hantarkan resume ke
    admin@perkapalanmalaysia.com
    (tak tau nama syarikat ape..)
    dan
    Fairuez07@gmail.com
    (Company Oil & Gas)
    Saya cume membantu mencari...
    All the best!  
  12. Agent008 - Wed 30/Jan/2013 8:22am
    Reza468..terdapat segelintir manusia yang menyalahgunakan nama persatuan tersebut..untuk lebih telus..datang bawa resit pembayaran(jika benar)..dan boleh berbincang..  
  13. Reza468 - Thu 31/Jan/2013 4:23am
    agent008.. iye penah hadir kn diri di klang dan juga rawang.. pd mula nya untuk join persatuan hanya membayar rm50 besrta medical gambar.. tetapi dalam mase setahun tanpa ade sebarang jawapan dari persatuan saya cuba untuk dtg lg yg uruskan semua tu nama dia cik munirah.. tapi kali kedua sy dtg cik munirah dh tukar ke department lain kononya.. dan mereka meminta menambah wang persatuan sebnyak rm500.. sy tidak kesah berkenaan bayaran jika dapat kerja.. tapi takut dh bayar kena tunggu 3 tahun pulak.. saya tak menyalahkan persatuan.. tapi mereka yg bekerja dipersatuan mcm tidak alert benda mcm ni..  
  14. Agent008 - Fri 1/Feb/2013 4:44pm
    tidak perlu takut..resit selepas ini atas nama syarikat..selepas itu (simpan baik-baik).jadi anda boleh membuat tuntutan jika anda tidak berpuas hati kerana menunggu 3 tahun tidak mendapat pekerjaan.  
  15. Sas 84 - Wed 6/Feb/2013 7:10pm
    Salam reza468,letak email ko kat sini, aku try tanya kwn2 aku yg dah naik kapal ni mcmana nak tolong ko ni. Aku try da best, apa2 aku akan email ko balik,ok?  
  16. Ayie Naeao - Fri 8/Feb/2013 1:26am
    bro..cer call number ni..0173609770 die ni captain kapal utk kolej maritime kat rawang..buat rayuan kat ustaz hafiz pegawai baitulmal no ni 0326175222..semoge dpt membantu..tq  
  17. Reza468 - Tue 12/Feb/2013 3:49pm
    sas84 terima kasih banyak2 ni email sy rezza_468@yahoo.com semoga allah dapat membalas jasa baik anda semua..  
  18. Reza468 - Tue 12/Feb/2013 3:50pm
    ayie naeao.. ok terima kasih atas info yg diberi.. sy cube hubungi..  
  19. Farhan Jamal 2 - Fri 15/Feb/2013 6:41am
    as'salam saya nak cri kerja di atas kapal tpi saya tdk mempunyai sebarang sijil bst n tanker mcm mana nak apply??ada x tempat2 yg menyediakan kursus ini dgn harga berpatutan.sekarang ini pun saya tengah kumpul duit utk ambil kursus tu..tpi klau rabun warna agk2 lepas tak??mohon jawapan warga mc smua  
  20. Zack 55 - Sun 17/Feb/2013 3:08pm
    Salam. kawan saya sedang sedang mencari individu yang berminat untuk kerja kapal. Gaji 150 sehari. kerja escort kontena.
    umur 18-30 tahun . sapa sapa minat boleh sms saya.
    zack 018-8737572
    sms je BUTIRAN ANDA. saya jarang bukak web ni.
    MESTI TAHU BERENANG DAN ENGLISH SIKIT SIKIT.
    MINIMUM PMR JE. SEGERA  
  21. Azlina 159 - Mon 18/Feb/2013 11:34am
    perempuan boleh ke?..  
  22. Reza468 - Mon 18/Feb/2013 1:37pm
    saya cari keje kelasi untuk kapal  
  23. Rasiah - Thu 21/Feb/2013 4:19pm
    Reza..Ikut saya melancong sambil bekerja di Australia. gaji dr 10k. email sy shahpakistun@yahoo.com  
  24. Reza468 - Fri 22/Feb/2013 2:19am
    bkn snang nk bkerja ditempat orang.. silap2 boleh kne tipu... skg ni dh la byk job scam.. semua jalan duit.. saya dh puas kena tipu dgn brgai tawaran.. skg ni sy nk cari kerja sebagai pelaut dgn jalan yg betul.. terima kasih  
  25. Amer Jefry - Sat 23/Feb/2013 6:39am
    As'kom semua .
    sy nk tnye ni , sy bru abis kursus BST n TANKER FARM . mcm mne eh nk aply kje .
    sy msih tak phm lgi la .  
  26. Reza468 - Sat 23/Feb/2013 8:18pm
    wsalam amer sy ni dh 2 tahun xdpt kje ni.. diploma dh beriban habis hutang org sedara mara pun xdpt nk setle lg.. kite same2 cube cari ye.. semoga sama2 berjaya..  
  27. Muhammad Ariff 6 - Mon 25/Feb/2013 10:36am
    en reza468 bley tggal kan no tel?? senang nak berhubung..  
  28. Reza468 - Tue 26/Feb/2013 3:07pm
    sy dh email kn no sy ke en muhammad ariff..  
  29. Amer 43 - Tue 26/Feb/2013 7:10pm
    sekadar mencelah,Bro reza468 sy doakan moga dipermudahkan jalan untuk anda..suka dengan sikap tak putus asa kamu..Allah maha merancang..  
  30. Reza468 - Tue 26/Feb/2013 7:25pm
    amer 43... terima kasih semoga kamu pun dprmudahkan segala nya.. amin.. mmg x putus asa.. dh lme mnanti kje cm ni.. pape sy mecari dan trus mncari..  
  31. Abdul Rahim 29 - Tue 26/Feb/2013 8:28pm
    Reza468
    saya ada baca satu post kat dalam nie..
    nie link dia
    http://www.majalah.com/?classified:kerjaya-di-lautan-biru:91M9X2Q1KK

    saya nak tanya pendapat awk...
    ia wat saya minat nak cuba tapi takut plak..  
  32. Reza468 - Wed 27/Feb/2013 11:30am
    abdul rahim 29
    itu adalah slah 1 kursus yg wajib utk naik kpal..
    hati2 bila dh masuk dlm bidang ni....
    kadang2 org mcm kita yg xthu selok belok takot kne tipu...
    itu hnya kursus...
    ble habis kursus blum tentu naik keje...
    mcm sy ni ni dh bpe thun graduate tp smpai skg x kje... boleh klau nk amik kursus tu...
    tp awk kne usha sikit untuk cri keje ni sndri..  
  33. East Academy - Thu 28/Feb/2013 2:37am
    EAST Academy Kuantan mempelawa kepada para belia dan yang berumur 18 - 35 tahun untuk membina kerjaya di pelantar minyak dan gas /offshore dalam bidang katering dan perkhidmatan hospatiliti.

    * Jaminan pekerjaan sebaik menamatkan latihan dan ianya akan diuruskan oleh EAST Academy.

    * Pendapatan gaji yang lumayan

    * Peluang terbuka luas untuk berkhidmat diserata pelantar minyak seluruh dunia.

    * Tarikh tutup pendaftaran pada 17 March 2013 & tarikh pendaftaran pada 7 April 2013

    Berminat hubungi EAST Academy Kuantan segera. Tempat adalah terhad kepada 25 orang terawal mendaftar. Hubungi kami segera di 09-5538003  
  34. Reza468 - Wed 6/Mar/2013 6:35pm
    saya masih lagi mencari pekerjaan dalam bidang perkapalan tolong bantu saya warga mc..  
  35. Shah 793 - Mon 18/Mar/2013 2:56am
    salam warga mc,,saya pon masih mencari kerja kapal,ex-mmhe as machinery fitter,valid boset & bst,ada yang dapat membantu x???my numb 0176874732,,pls help me..berminat utk kerja,amin  
  36. Su 78 - Thu 21/Mar/2013 12:02pm
    cuma cadangan,

    apakata mulakan kerjaya yang sesuai kat Westport/Nortport sebagai Stowage atau pe2 je yang sesuai. husband sy keje sana rasa selalu company buat temuduga terbuka untuk stowage. dari kerja tu nanti awak akan nampak banyak peluang untuk jumpa orang kapal ke/agen kapal dan lain2 yang saya kurang tahu dan awak boleh decide. Yang penting masuk dulu company yang terlibat dengan perkapalan walaupun mungkin tak selari dengan bidang yang awak minta. Lagipun dah dua tahun xdpt kan. Stahu sy dia tak kira orang negeri mana janji nak keje, rajii. Husband sy orang perlis. Dapat je keje .cubalah dik.Tak perlu modal nak bayar orang tengah atau pengurusan pun.  
  37. Muhamad Azri Bin Ahmad Auhaimi - Fri 29/Mar/2013 5:37am
    assalamualaikum ..sya seperti mcm reza tengah mencari kerja dalam bidang perkapalan....tapi kenape susah sangat nk kerja kapal ..padahal dalam surat khabar n media beritahu kt malaysia kekurangan pekerja kapal warga tempatan tapi kenapa stay ambil pekerja asing ...  
  38. Ingin Tahu 5 - Wed 3/Apr/2013 8:03am
    Gagasan carries sdn bhd
    Level 19, block D, menara park, megan avenue 2, no 12 jln yap kwan seng...kl

    03 2163 0755
    019 2260984 puan kay

    Kapal tanker  
  39. Ingin Tahu 5 - Wed 3/Apr/2013 8:16am
    American eagle tanker Malaysia
    Menara daya bumi

    03 22674817  
  40. Khai 77 - Sun 7/Apr/2013 6:59pm
    Komklu nk senang cri keje katnsyarikat prkapalan ko p la tgk kat jabatan laut tmpat ko buat seaman kad tu..tnya kat dia org syarikat mna yg nk gna pkerja,mnta alamat and no fon..aku pn dlu kja kapal jg mcm tu la nk cri keja dlm bidang ni.bkn snang nk msuk dlm bidang ni...tp slalunya klu ko ni bru ja nk start keja ko g je kat MISC daya bumi tu...tp pakain kna la longslef dgn tai ..itu je yg aku bleh tlong bg tau...  
  41. Fazuan 2 - Sat 20/Apr/2013 10:18pm
    AAA.. ABG2 KT LUAR SNE... SY JGE MENCARI KERJA DLM BIDANG PERKAPALAN. SY BERUMUR 19THUN DAN BRU INGIN BERJINAK DLM BIDaNG PERKAPALAN TPI SY X ADE CABLE YG BOLEH BTUL2 BNTU. SY HRAP ADE COMPANY KT LUAR SNE YG SUDI MEMBANTU. NI NO. SY 0176960601.boleh direct call anytime(fazuan) .fb sy mohd fazuan bin ismail. tq  
  42. Khai 77 - Sun 28/Apr/2013 12:56am
    Salam fazuan..ko klu nk kje kapal.kna la g amik kursus dlu kat ALAM bst courst dlu bru bleh mntak kja kapal...mau ada basic dlu ..klu xda apa ssh la nk dpt kja tu...  
  43. Mering Alex - Tue 14/May/2013 9:39pm
    Saya mempunyai sijil BST N Tanker, medical check up jabatan laut masih valid , passport international , seaman book ada dan pernah berkerja offshore selama 3 tahun dan sekarang sudah berhenti kerana ingin menukar bidang ke perkapalan.. saya ingin memohon jawatan kelasi kapal.. kalau ada kompani yg offer jawatan kelasi tolong call saya 01129992005  
  44. Amir 395 - Fri 17/May/2013 6:47am
    Salam,saya pun sedang mencari company kapal untuk isi seatime saya.but now bnyak company x mau amek budak fresh..pling tidak pun nk ad pengalaman 1taun..baru ni naik company misc tpi just give resume at kaunter.x ad pun interview..ad juga company yg cari kan kerja kapal tapi mintak duit 500..feri jek pun..x patot betul..  
  45. Izzat 56 - Fri 17/May/2013 1:13pm
    Kalau ada kosong.e mail saya.  
  46. Stevenz - Sat 8/Jun/2013 11:35pm
    ada sesiap boleh bantu saya... Sya tidak punya pmr atau spm... Cari kerja sebagai drive kobelco  
  47. Aliaa Safura - Sun 9/Jun/2013 1:29pm
    salam..
    saya betul2 berminat utk mengikuti kursus perkapalan dan bekerja dalam bidang perkapalan ni.hrp2 ada sesiapa yg sudi utk membantu sy..
    no hp sy 0115790068 - nazri @ ayie.
    email aly_071087@yahoo.com
    tqvm  
  48. Badrulhizal - Wed 12/Jun/2013 1:21pm
    Salam, kpd semua adik2 yg ingin kerja di kapal, anda perlu menjalani kursus di mana2 akademi spt ALAM,PELITA,META,RANACO dll...bila dh dpt sijil2 tertentu baru bleh apply,,,insyaALLAH,,,kerena birokrasi yg lain2 tu,,paham2 je lah,,,sekadar berkongsi pengalaman.  
  49. Che Wan Fadhil Izzuan Bin Che Wan Jasri - Fri 14/Jun/2013 11:23pm
    Assalamualaikum . Ada kekosongan tak untuk os . Sy student Alam , habis study bln 6/2013 ni . Sy tak ada pengalaman dalam bidang perkapalan lg. Sy ada sijil ratingdeck , ringging and sliging , helicopter under water escape(HUET), basic safety traning , basic offshore safety industy enviroment traning , basic fire fighting traning , sea survival , first aids traning , tanker familiarization and full mission ship-handling similation . Jika ada call or sms kt 0178853081 / 0172437982 ( che wan ) atau email sy W_izzuan@yahoo.com . Sy amat memerlukan bantuan untuk mencari kerja dalam bidang perkapalan .  
  50. Danial 57 - Wed 3/Jul/2013 4:12pm
    semoga anda semua dapat kerja InsyaAllah.. banyakkan solat malam sempena bulan RAMADHAN..banyakkan berselawat dan mengingati Allah s.w.t  
Start | Page 1 | Next >                     (Total 68 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2730)
Bengkel Basikal (73)
Bengkel Besi (215)
Bengkel Kereta (1488)
Bengkel Motosikal (249)
Bengkel Tayar (213)
Bisnes Air Mineral (365)
Bisnes Ais Krim (499)
Bisnes Aksesori Kereta (650)
Bisnes Broadband (1102)
Bisnes Burger (548)
Bisnes Cermin Mata (159)
Bisnes Cuci Kereta (804)
Bisnes Cyber Cafe (451)
Bisnes Dobi (1362)
Bisnes Ebook (1045)
Bisnes Handphone (1255)
Bisnes Hari Raya (60)
Bisnes Hotel Dan Resort (558)
Bisnes Ice Blended (694)
Bisnes Jam Tangan (287)
Bisnes Jeruk (165)
Bisnes Kitar Semula (498)
Bisnes Komputer (1487)
Bisnes Kurier Dan Logistik (678)
Bisnes Minuman (1462)
Bisnes Pasar Malam (1969)
Bisnes Pelancongan (548)
Bisnes Pengantin (684)
Bisnes Perabot (854)
Bisnes Prepaid Dan Reload (1108)
Bisnes Restoran (3329)
Bisnes Roti Dan Bakeri (708)
Bisnes Salun Rambut (364)
Bisnes Sarang Burung (257)
Bisnes Satay (380)
Bisnes Sms (161)
Bisnes Spa Dan Facial (661)
Bisnes Steamboat (198)
Bisnes Tablet Pc (440)
Bisnes Tradisional (819)
Bisnes Untuk Dijual (3319)
Bisnes Waffle Dan Jagung (382)
Bisnes Western Food (323)
Dewasa 18sx (1772)
Diskusi Bisnes (1961)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (721)
Expo Karnival Tapak Niaga (6472)
Forex Malaysia (1882)
Haiwan Peliharaan (468)
Haji Dan Umrah (465)
Hiasan Dalaman (711)
Hiasan Taman (242)
Hotel Resort Homestay (1009)
Iklan Tv Radio Media Massa (224)
Import Dan Eksport (330)
Ingin Berniaga (2820)
Insurans Dan Takaful (1727)
Insurans Roadtax Kereta (338)
Kedai Bunga (190)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (1983)
Kedai Emas (452)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2530)
Kedai Hardware (437)
Kedai Ibu Dan Bayi (689)
Kedai Jahit (3835)
Kedai Kamera Dan Camcorder (342)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (345)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1845)
Kedai Sewa (1635)
Kereta Baru (1616)
Kereta Terpakai (5002)
Kerja Diploma Dan Ijazah (4811)
Kerja Kemahiran (1954)
Kerja Kosong (11759)
Kerja Praktikal (2063)
Kerja Sales (2277)
Kerja Sambilan (6320)
Konsultan Peguam (151)
Konsultan Perniagaan (452)
Kontrak Swasta (293)
Kontrak Tender Kerajaan (455)
Kontraktor Balak Dan Kayu (480)
Kontraktor Jurutera (565)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (225)
Kontraktor Minyak Dan Gas (679)
Kontraktor Pasir (391)
Kontraktor Pembinaan (2056)
Kontraktor Perlombongan (319)
Kursus Dan Seminar (2818)
Kursus Kecantikan (687)
Kursus Makanan (662)
Kursus Motivasi (323)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1622)
Mencari Pelabur (3683)
Mesin Fotostat (353)
Mesin Freezer Dan Chiller (268)
Mesin Industri (512)
Mesin Jahit (374)
Mesin Proses Makanan (567)
Pakej Pelancongan (2611)
Pakej Perkahwinan (1202)
Pakej Perniagaan (894)
Pasar Basah (1460)
Pekerja Asing (1235)
Pelaburan Saham Unit Trust (944)
Pembantu Rumah Asing (1858)
Pembekal Barang Runcit (1580)
Pembekal Beras (109)
Pembekal Buah-buahan (483)
Pembekal Ikan Kering (385)
Pembekal Kelapa Dan Santan (649)
Pembekal Kerepek (1100)
Pembekal Keropok (444)
Pembekal Kicap Dan Sos (223)
Pembekal Kurma Dan Kismis (289)
Pembekal Madu (238)
Pembekal Mee Dan Bihun (126)
Pembekal Minyak Masak (415)
Pembekal Rempah Dan Perencah (596)
Pembekal Serunding (259)
Pembekal Telur (140)
Pemborong Aksesori Lelaki (162)
Pemborong Aksesori Wanita (1184)
Pemborong Batik Dan Sutera (353)
Pemborong Beg Galas (99)
Pemborong Beg Tangan (606)
Pemborong Bundle (865)
Pemborong Cadar Dan Tilam (454)
Pemborong Karpet (162)
Pemborong Kasut Dan Sandal (695)
Pemborong Lampin (295)
Pemborong Mutiara (109)
Pemborong Pakaian Bayi (774)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1657)
Pemborong Pakaian Lelaki (1129)
Pemborong Pakaian Plus Size (144)
Pemborong Pakaian Wanita (4209)
Pemborong Telekung Dan Songkok (566)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3524)
Pemborong Tuala (200)
Pemborong Tudung (2789)
Pembuat Papan Tanda Iklan (277)
Pembuat Plastik Kotak Botol (798)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (482)
Pendaftaran Syarikat (494)
Pendaftaran Trademark (35)
Pengedar Alat Tulis (953)
Pengedar Bahan Pencuci (718)
Pengedar Buku Dan Majalah (586)
Pengedar Contact Lens (243)
Pengedar Perfume (1539)
Pengedar Permainan Kanak2 (599)
Pengedar Produk Kecantikan (2628)
Pengedar Produk Kesihatan (2999)
Pengurus Majlis (596)
Penternak Arnab (53)
Penternak Ayam (727)
Penternak Burung Puyuh (95)
Penternak Ikan (695)
Penternak Kambing (287)
Penternak Lembu (390)
Penternak Udang (194)
Peralatan Makmal Dan Hospital (265)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (722)
Peralatan Sukan (553)
Perisian Komputer (571)
Perkakas Dapur (624)
Perkakas Elektrik (438)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1533)
Pinjaman AIM (168)
Pinjaman Hartanah (520)
Pinjaman Kad Kredit (389)
Pinjaman Kereta (608)
Pinjaman Peribadi (10592)
Pinjaman Perniagaan (1836)
Produk Dari China (542)
Produk Sejuk Beku (1319)
Program Consignment (2014)
Program Dropship (6741)
Pusat Bahasa (357)
Pusat Jagaan Bayi (1542)
Pusat Latihan (648)
Pusat Memandu (123)
Pusat Mengaji Agama (523)
Pusat Pendidikan Tinggi (523)
Pusat Rawatan (366)
Pusat Tadika Dan Taska (1316)
Pusat Tuisyen (1067)
Rancangan Perniagaan (594)
Rawatan Alternatif (292)
Rumah Sewa (4289)
Rumah Untuk Dijual (3737)
Servis Freelance (1111)
Servis Keselamatan (720)
Servis Pembersihan (828)
Servis Pengedaran Risalah (459)
Setiausaha Syarikat (609)
Sewa Bas Dan Van (575)
Sewa Kereta Teksi Limo (1822)
Sewa Lori (2562)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (56)
Studio Filem Dan Videografi (248)
Studio Fotografi (900)
Studio Grafik Dan 3D (1100)
Studio Lukisan (129)
Studio Model Penyanyi Pelakon (727)
Studio Muzik (477)
Sukan Beladiri (116)
Sukan Berkumpulan (232)
Sukan Futsal (228)
Sukan Pancing (143)
Tanah Sewa (640)
Tanah Untuk Dijual (4848)
Tempahan Biskut Dan Tart (2153)
Tempahan Hamper (188)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (668)
Tempahan Katering (2150)
Tempahan Kek Dan Coklat (2145)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (177)
Tempahan Kuih Muih (1748)
Tempahan Minuman Dan Dessert (463)
Tempahan Nasi Lemak (522)
Tempahan Roti (360)
Terminal Bayaran (189)
Ubahsuai Pejabat (640)
Ubahsuai Rumah (1686)
Urut Tradisional (793)
Usahawan Baja Pertanian (372)
Usahawan Benih Dan Nursery (403)
Usahawan Tani (1095)
Vending Machine (371)
Voucher Dan Tiket (247)
Web Design Malaysia (2310)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1352)