Cara Untuk Refinance Kereta Lama.
Mohd Khairul 10 - Mon 24/Dec/2012 2:12pm [Last Comment]
ada tak cara untuk refinance kereta dengan syarikat kredit. kereta saya umur 12 tahun (waja), kalau ada sapa-sapa yang boleh bantu tlg emailkan no phone kat affizan75@yahoo.com.my. tq

Niche: Kereta Terpakai
Seminar GST untuk Usahawan/Peniaga
27 Ogos 2014 (Rabu) di Dewan Seminar, DPMM Putrajaya

Kursus GST untuk Usahawan
17 Sep 2014 (Rabu) di Dewan Seminar, DPMM Putrajaya
     
  1. Khalida Hessa - Wed 26/Dec/2012 9:20pm
    Assalammualaikum tuan,sekadar memberi maklumat. Maaf andainya jawapan saya tidak membantu sebab bidang bukan refinance. Bidang saya lebih kpd mengajar Hamba-hamba Allah mengenai cara pembelian, rumah, kereta dll tanpa melibatkan pinjaman berunsurkan riba. Dlm kata2 lain dengan menggunakkan emas sebagai duit. Pandangan saya sekiranya kereta tersebut masih baik dan pinjaman telahpun dilunaskan encik boleh berjumpa dgn mana-mana pihak yg menjalankan sewa-pajak kereta menggunakan sukuk. Dgn ini en boleh memperolehi sumber kewangan setiap bulan apabila kereta di pajak. Sekiranya en ingin mengetahui mengenainya tulis kpd saya di khalidahessa@gmail.com
    Sekadar memaklumkan. Semoga ianya membantu. Terima kasih.  
  2. Hidam - Sun 30/Dec/2012 2:29am
    last price RM7K...ada rim,dashbord l5,absorber abs adjustable depan, belt baru, arm bru tukar, ada arm rest, ekon sejuk gile..enjin tahan lasak + jimat minyak.. running boleh 130km/h tank besar full rm50..dari kedah sampai kl..bonet depan carbon, radiator bru cuci..beli jalan terus..pekap kuat..pm cepat2..last price..spe cpt dpt..  
  3. Rahman 69 - Mon 31/Dec/2012 2:49am
    SALAM NAK JUAL SATRIA GTI
    KERETA TIP-TOP ,KERETA INI BUKAN JUAL IKUT TAHUN MACAM KERETA-KERETA LAIN ,KERETA SUDAH UP GRADE, DATANG TENGOK BARU TAHU,(KLANG)
    UNTUK MEREKA YANG BETUL-BETUL BERMINAT SAJE,,,,KERETA DIRECT OWNER,MEMANG CANTIK,,,!

    PRICE 27K

    CALL : 017-3164557(KLANG)  
  4. Pelangiindah2012 - Mon 31/Dec/2012 4:05am
    Khalida Hessa-Saya setuju dgn pandangan n kata2 awak,saya pun ada memajakkan lg stu kreta yg jrg guna kpd kdai kreta sewa,mmg buln2 masyuuk,xcaya try dlu...drpd p bg smbung byr tu smua,yg tu stu msa psti merugikn n myusahkn hdup anda...sekadar nasihat....  
  5. Vijay 4 - Mon 31/Dec/2012 9:12pm
    saya boleh membantu encik....i panel AEON CREDIT...
    JANJI akaun encik cantrik memang saya boleh uruskan.. maksimum boleh dapat another 5 years...
    tiapa sebarang bayaran. hubungi saya 016 - 44 11 351  
  6. Pelangiindah2012 - Tue 1/Jan/2013 2:37am
    Hati2 semua dgn iklan ni.ni iklan penipu deposit kereta sambung byr -G.APPALANAIDU....masih aktif menipu dan merupakan buruan polis !!! Klu xpercaya tgk link nih.....http://hahasale.com/index.php/cars/c32+296/  
  7. Vijay 4 - Tue 1/Jan/2013 5:48pm
    Terima kasih. Memang dia tipu i dua kali.....dia ibi dprd teluk intan and p.j  
  8. Pelangiindah2012 - Tue 1/Jan/2013 6:50pm
    Vijay 4 -Bro leh email detail psl penipu G.Appalanaidu ni ke email:pelangiindah2012@yahoo.com  
  9. Sharifah 93 - Wed 2/Jan/2013 12:23pm
    myvi 2009,
    serius buyer, loan bru
    col 0193408757  
  10. Jnj 3 - Wed 2/Jan/2013 3:11pm
    khalida bg number contact nk ty pasal pjk keta  
  11. Consultant 5 - Wed 2/Jan/2013 7:00pm
    salam..berminat untuk beli kereta baru proton/perodua??
    kalau xlyk buat loan..boleh buat sambung bayar..pelbagai stok kreta ad,proton,perodua,kia,hyundai...boleh call/pm saya...0142468650 like fanpage https://www.facebook.com/loan4  
  12. Harimau Kerinchi Enterprise - Thu 3/Jan/2013 2:32am
    Sesiapa yg berminat untuk pajakkan kereta untuk sewa bole hubungi saya.(01112508411)
    Terima Kasih.  
  13. Nora 303 - Thu 3/Jan/2013 2:34pm
    Ada sorang lagi penipu deposit kereta sambung bayar. suruh bank in dulu tapi kereta tak sampai. Harga murah dan tertarik kepada semua pembeli. Mintak balik deposit esok lusa, esok lusa dah sebulan lebih sy tak dapat balik deposit. TELEFON DIA ANGKAT BILA NAK JUMPA SELALU ADA KAT OUT STATION KATANYA.

    NAMA RAVI.
    AKTIF SEKITAR PUCHONG, JALAN KELANG LAMA.
    NO H/P 01128884244  
  14. Sharifah 93 - Wed 9/Jan/2013 1:11pm
    wira se 2005
    col 0193408757  
  15. Hunter 6 - Sun 13/Jan/2013 3:05pm
    JAGA2 DEAL DGN DIA NI, DIA NI PENIPU BESAR...KETE MYVI MBER AKU DH LESAP, KONON2NYA NK BUAT KETE SEWA...DH SERAH KETE TRUS HILANG, PASTU KOL TAK DAPAT...DIA KATA KONON2NYA DIA KEJE PENSYARAH UNIMAP, AYAT MANIS...JAGA2 DGN DIA NI, PENIPU BANGSAT DIA NI...NAMA SAMARAN AFIQ...DARI PERLIS...NO TEL 011-12508411  
  16. Hunter 6 - Sat 19/Jan/2013 1:39am
    Cik Nora - komen atas awak nama harimau kerinchi tu pn babi penipu besar...amek kete pajak sewa konon...kete member aku dia dh bwak lari...haram jadah punya melayu...tk dpt ko tkpe...klu aku dpt ko, ko tau la apa jd...bangsat pnye melayu...mak bapak bagi makan babi dr kecik kot...dpt anak yg tkde rasa halal haram dosa pahala dlm hidup...  
  17. Brenn - Sun 20/Jan/2013 3:56am
    Pengumuman kpd forumer smua, jangan bagi kete kat budak yg komen nama harimau kerinchi enterprise...pukimak tu bawak lari kete member aku...harap semua jaga2 dgn binatang sekor tu...sapa2 yg pnah deal dgn babi tu dan ada maklumat detail peribadi dia harap bleh email kt aku...  
  18. Pelangiindah2012 - Mon 21/Jan/2013 7:17pm
    aku pun ada dpt mklumat yg harimau kerinchi enterprise!!! ni penipu besar dlm isu kereta sewa!!!...hti2 semua....dah ada mngsa yg melporkan psl harimau kerinchi enterprise...  
Page 1   (Total 18 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2590)
Bengkel Basikal (70)
Bengkel Kereta (1471)
Bengkel Motosikal (239)
Bengkel Tayar (208)
Bisnes Air Mineral (357)
Bisnes Ais Krim (479)
Bisnes Aksesori Kereta (653)
Bisnes Broadband (1066)
Bisnes Burger (534)
Bisnes Cermin Mata (153)
Bisnes Cuci Kereta (785)
Bisnes Cyber Cafe (437)
Bisnes Dobi (1330)
Bisnes Ebook (1021)
Bisnes Handphone (1215)
Bisnes Hari Raya (60)
Bisnes Hotel Dan Resort (546)
Bisnes Ice Blended (680)
Bisnes Jam Tangan (274)
Bisnes Jeruk (160)
Bisnes Kitar Semula (482)
Bisnes Komputer (1443)
Bisnes Kurier Dan Logistik (645)
Bisnes Minuman (1407)
Bisnes Pasar Malam (1903)
Bisnes Pelancongan (516)
Bisnes Perabot (816)
Bisnes Prepaid Dan Reload (1050)
Bisnes Restoran (3193)
Bisnes Roti Dan Bakeri (688)
Bisnes Salun Rambut (344)
Bisnes Sarang Burung (252)
Bisnes Satay (366)
Bisnes Sms (152)
Bisnes Spa Dan Facial (627)
Bisnes Steamboat (196)
Bisnes Tablet Pc (438)
Bisnes Tradisional (801)
Bisnes Untuk Dijual (3187)
Bisnes Waffle Dan Jagung (369)
Bisnes Western Food (311)
Dewasa 18sx (1703)
Diskusi Bisnes (1903)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (693)
Expo Karnival Tapak Niaga (6160)
Forex Malaysia (1802)
Haiwan Peliharaan (440)
Haji Dan Umrah (456)
Hiasan Dalaman (695)
Hiasan Taman (237)
Hotel Resort Homestay (976)
Iklan Tv Radio Media Massa (212)
Import Dan Eksport (314)
Ingin Berniaga (2766)
Insurans Dan Takaful (1660)
Insurans Roadtax Kereta (322)
Kedai Bunga (185)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (1940)
Kedai Emas (438)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2464)
Kedai Hardware (511)
Kedai Ibu Dan Bayi (670)
Kedai Jahit (3642)
Kedai Kamera Dan Camcorder (334)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (330)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1741)
Kedai Sewa (1592)
Kereta Baru (1550)
Kereta Terpakai (4814)
Kerja Diploma Dan Ijazah (4504)
Kerja Kemahiran (1870)
Kerja Kosong (11039)
Kerja Praktikal (1901)
Kerja Sales (2150)
Kerja Sambilan (6056)
Konsultan Perniagaan (426)
Kontrak Swasta (279)
Kontrak Tender Kerajaan (440)
Kontraktor Balak Dan Kayu (463)
Kontraktor Jurutera (531)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (220)
Kontraktor Minyak Dan Gas (661)
Kontraktor Pasir (355)
Kontraktor Pembinaan (1967)
Kontraktor Perlombongan (312)
Kursus Dan Seminar (2719)
Kursus Kecantikan (667)
Kursus Makanan (649)
Kursus Motivasi (312)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1583)
Mencari Pelabur (3578)
Mesin Fotostat (343)
Mesin Freezer Dan Chiller (248)
Mesin Industri (485)
Mesin Jahit (360)
Mesin Proses Makanan (541)
Pakej Pelancongan (2533)
Pakej Perkahwinan (1169)
Pakej Perniagaan (844)
Pasar Basah (1407)
Pekerja Asing (1177)
Pelaburan Saham Unit Trust (905)
Pembantu Rumah Asing (1790)
Pembekal Barang Runcit (1544)
Pembekal Beras (100)
Pembekal Buah-buahan (471)
Pembekal Ikan Kering (371)
Pembekal Kelapa Dan Santan (614)
Pembekal Kerepek (1070)
Pembekal Keropok (427)
Pembekal Kicap Dan Sos (216)
Pembekal Kurma Dan Kismis (288)
Pembekal Madu (235)
Pembekal Mee Dan Bihun (120)
Pembekal Minyak Masak (408)
Pembekal Rempah Dan Perencah (571)
Pembekal Serunding (255)
Pembekal Telur (135)
Pemborong Aksesori Lelaki (160)
Pemborong Aksesori Wanita (1170)
Pemborong Batik Dan Sutera (345)
Pemborong Beg Galas (98)
Pemborong Beg Tangan (589)
Pemborong Bundle (839)
Pemborong Cadar Dan Tilam (421)
Pemborong Karpet (152)
Pemborong Kasut Dan Sandal (676)
Pemborong Lampin (288)
Pemborong Mutiara (106)
Pemborong Pakaian Bayi (750)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1593)
Pemborong Pakaian Lelaki (1108)
Pemborong Pakaian Plus Size (137)
Pemborong Pakaian Wanita (4088)
Pemborong Telekung Dan Songkok (558)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3422)
Pemborong Tuala (192)
Pemborong Tudung (2704)
Pembuat Papan Tanda Iklan (259)
Pembuat Plastik Kotak Botol (777)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (475)
Pendaftaran Syarikat (476)
Pendaftaran Trademark (31)
Pengedar Alat Tulis (927)
Pengedar Bahan Pencuci (691)
Pengedar Buku Dan Majalah (566)
Pengedar Contact Lens (235)
Pengedar Perfume (1507)
Pengedar Permainan Kanak2 (578)
Pengedar Produk Kecantikan (2544)
Pengedar Produk Kesihatan (2916)
Pengurus Majlis (581)
Penternak Arnab (51)
Penternak Ayam (700)
Penternak Burung Puyuh (94)
Penternak Ikan (684)
Penternak Kambing (279)
Penternak Lembu (370)
Penternak Udang (188)
Peralatan Makmal Dan Hospital (254)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (686)
Peralatan Sukan (540)
Perisian Komputer (552)
Perkakas Dapur (591)
Perkakas Elektrik (415)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1468)
Pinjaman AIM (161)
Pinjaman Hartanah (504)
Pinjaman Kad Kredit (381)
Pinjaman Kereta (572)
Pinjaman Peribadi (10193)
Pinjaman Perniagaan (1784)
Produk Dari China (521)
Produk Sejuk Beku (1265)
Program Consignment (1956)
Program Dropship (6432)
Pusat Bahasa (343)
Pusat Jagaan Bayi (1466)
Pusat Latihan (625)
Pusat Memandu (117)
Pusat Mengaji Agama (486)
Pusat Pendidikan Tinggi (507)
Pusat Rawatan (346)
Pusat Tadika Dan Taska (1248)
Pusat Tuisyen (1026)
Rancangan Perniagaan (568)
Rawatan Alternatif (284)
Rumah Sewa (4119)
Rumah Untuk Dijual (3603)
Servis Freelance (1055)
Servis Keselamatan (690)
Servis Pembersihan (778)
Servis Pengedaran Risalah (445)
Setiausaha Syarikat (588)
Sewa Bas Dan Van (544)
Sewa Kereta Teksi Limo (1729)
Sewa Lori (2449)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (54)
Studio Filem Dan Videografi (237)
Studio Fotografi (866)
Studio Grafik Dan 3D (1037)
Studio Lukisan (123)
Studio Model Penyanyi Pelakon (694)
Studio Muzik (454)
Sukan Beladiri (114)
Sukan Berkumpulan (225)
Sukan Futsal (223)
Sukan Pancing (138)
Tanah Sewa (615)
Tanah Untuk Dijual (4652)
Tempahan Biskut Dan Tart (2110)
Tempahan Hamper (186)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (639)
Tempahan Katering (2062)
Tempahan Kek Dan Coklat (2090)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (166)
Tempahan Kuih Muih (1692)
Tempahan Minuman Dan Dessert (447)
Tempahan Nasi Lemak (499)
Tempahan Roti (341)
Terminal Bayaran (180)
Ubahsuai Pejabat (626)
Ubahsuai Rumah (1634)
Urut Tradisional (756)
Usahawan Baja Pertanian (365)
Usahawan Benih Dan Nursery (385)
Usahawan Tani (1055)
Vending Machine (347)
Voucher Dan Tiket (238)
Web Design Malaysia (2252)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1276)