Search Majalah.com
Cara Memulakan Perniagaan Kedai Runcit
Daisy 12 @ Online Store For Ladies - Sun 23/Dec/2012 12:36pm [Last Comment]
Salam 1malaysia semua

Saya ingin meminta jasa baik tuan/puan sudilah memberi pendapat untuk membantu saya memulakan hasrat mulakan perniagaan runcit saya.Saya agak was2 untuk meneruskan hasrat saya kerana tidak tahu di mana nak cari suplier barang consignment n di mana nak cari perabot untuk barangan kedai saya nanti.Email saya dez_vic@yahoo.com

Harap ada yang sudi membantu untuk saya menyelesaikan kebuntuan saya ini.Terima Kasih.

Niche: Kedai Runcit Dan Serbaneka | Diskusi Bisnes
Seminar GST untuk Usahawan/Peniaga
27 Ogos 2014 (Rabu) di Dewan Seminar, DPMM Putrajaya

Kursus GST untuk Usahawan
17 Sep 2014 (Rabu) di Dewan Seminar, DPMM Putrajaya
     
  1. Noor Nazry Zakarya - Sun 23/Dec/2012 12:59pm
    salam...

    tuan di mana?? jika area kedah sila hubungi sy... mudahnya ambil alih pengurusan perniagaan kedai runcit sahaja.. tanpa perlu membuka yg baru ataupun membeli perniagaan sedia ada tersebut...

    wassalam...

    018-9475 996  
  2. Daisy 12 - Sun 23/Dec/2012 2:21pm
    saya di lumut perak  
  3. Aini 95 - Sun 23/Dec/2012 3:25pm
    Hi,
    Cik Daisy..selain kedai runcit, sy juga ada peluang utk cik Buka Perniagaan Farmasi Serbaneka spt Guardian n Watson dgn Smart Partnership.Modal RM5000 sekali shj.

    Percuma Sewa bulanan, deposit kedai, kos renovation, Stok 100% on consignment, bil elektrik dll..

    Boleh hbungi sy Aini 019 280 3865
    utk pnrgn lnjut.
    Tq  
  4. Islahuddin - Sun 23/Dec/2012 11:04pm
    Kepada cik Aini,
    Mohon penerangan lanjut dan contoh kedai yang dh setup. email islah_82@yahoo.com.my

    Terima kasih  
  5. Nasir Malek - Mon 24/Dec/2012 1:54am
    Cik ani,
    saya berminat ..faro_ite@yahoo.com.my  
  6. Inia Lurun Sophie - Thu 27/Dec/2012 4:40pm
    Salam, tumpang iklan :). [Diperlukan segera] Kami memerlukan 2nd hand chiller (kuantiti 1 atau 2 buah) untuk letak di kedai runcit kami -untuk letak barangan basah. Lokasi: area KL.
    Budget: kurang RM1000/pc.

    SMS/CALL: 019 - 392 6587.

    tq.  
  7. Humaira 4 - Fri 28/Dec/2012 7:22pm
    klu buka kedai runcit di area kg ok x.... sye tgok byk kedai china jer.... x de kedai melayu pun... klu ade pun 1 @ 2 jer...  
  8. Suraiya 2 - Mon 31/Dec/2012 2:47pm
    leh email saya..ada gambar x?
    z.suraiya@gmail.com  
  9. Junaidie - Wed 2/Jan/2013 4:27pm
    Chiller 2doors nk jual.rm2500
    Cash n carry.area k.trgganu.0145343343  
  10. Azry 3 - Sun 6/Jan/2013 11:11pm
    Ingin miliki kedai serendah RM5000?
    Hubungi azry (0182752451)
    azry2511@yahoo.com
    Lokasi Shah Alam dan kawasan sekitar.  
  11. Suhana 57 - Mon 7/Jan/2013 10:00pm
    salam..sy merupakan pembekal popcorn...rasa dijamin sedap..sekali rasa pasti nak makan lagi...untuk tempahan atau ingin jd ejen penjual...sila hubungi 017-693 2110 lokasi di puchong  
  12. Mahsan - Wed 9/Jan/2013 3:53pm
    Kepada cik Aini,
    Mohon penerangan lanjut dan contoh/gambar kedai yang dh setup. email s79msn@yahoo.com  
  13. Zabidi Abd Lateh - Thu 10/Jan/2013 10:44pm
    Assalam, sempena sambutan MAULIDUR RASUL pihak kami sedang mengadakan PROMOSI PRODUK MUSLIM. Air Zam zam 10ltr hanya rm 95/btl, beli min 5 botol hanya rm 85/btl. susu hi goat hanya rm 100/4kotak, smart cocoa A+ rm100/6ktk, radix rm100/5papan, dan bnyk lagi produk makanan, minuman, kesihatan & Sunnah - Usrah Halal Market Wisma MAIS Sek 3 Shah Alam. tel 013 2917012  
  14. Syah 164 - Fri 11/Jan/2013 10:58am
    Salam,

    mesin terminal pelbagai guna(top up, bayar bil, loyalti dan lain-lain) sesuai untuk kedai serbaneka 24jam, kedai runcit, kedai buku/majalah dan pelbagai jenis mengikut kehendak anda. Jana pendapatan tambahan serta pelbagai bonus menarik untuk kedai/perniagaan anda. berminat hubungi syahnpsb@gmail.com/013-2717766  
  15. Shiela 15 - Tue 5/Feb/2013 9:02am
    kepada cik aini..email kn detail,,juga prgress setup kedai..
    shahrila@yahoo.com  
  16. Sala 2 - Fri 1/Mar/2013 3:48pm
    Cik ani sya berminat,tlg hantarkan info ke mindomie@gmail.com..tq  
  17. Mohd Yazed - Mon 4/Mar/2013 5:55pm
    Noor..kedah area mana???boleh email mohdyazed@gmail.com  
  18. Azli 73 - Sun 10/Mar/2013 11:03am
    salam..syarikat saya pembekal makanan ringan untu supply ke kedai..cara cash atau bil to bil apa2 boleh call saya 0122381938..area kl selangor dan perak..  
  19. Ana 203 - Wed 13/Mar/2013 4:07pm
    assalam cik aini, tolong emailkan detail dan cara nak setup kedai azriana81@gmail.com  
  20. Fidz2777 - Fri 22/Mar/2013 12:42pm
    air zam2 dpt free je  
  21. Nurul 704 - Sun 31/Mar/2013 12:23pm
    hubungi saya di 01117884909 utk mengetahui dgn lebih lanjut mengenai francais farmasi e-cosway.....  
  22. One 22 - Wed 3/Apr/2013 9:11pm
    Syarikat Cosway Malaysia (Berjaya Group) mempunyai konsep yang unik dan terbukti , COSWAY FARMASI - Konsep KEDAI PERCUMA.

    Peluang ditawarkan kepada semua yang ingin berjaya.

    Untuk membuka farmasi sendiri, tentunya modal yang besar sekitar RM800K keatas, dan hampir mustahil untuk memiliki kedai farmasi sendiri.

    Syarikat Cosway telah menawarkan pembukaan 1000 kedai di seluruh Malaysia untuk dimiliki dengan modal paling minima (RM5100) sahaja.

    Ramai yang x percaya, betul ke buka eCosway Farmasi ni RM5100 sahaja?

    Jawapannya : Ya betul....

    So, yang mana x percaya tu dengar dulu ye... mesti tertanya2 kan..yang paling best ialah Cosway anak syarikat Berjaya Group yang gah di Malaysia akan menanggung semua proses pembangunan Farmasi dari A to Z, kita hanya pilih tempat nak buka di mana.

    Yang paling best
    1)sewa
    2)renovation
    3)maintenance
    4)security system
    5)bil utiliti
    6)bil telefon
    7)alat tulis (RM50 setiap bulan)
    8)produk yang ada di Farmasi (secara consignment, x perlu kita keluar duit beli produk)
    9)gaji pharmacist yang mahal tu pun semuanya ditanggung oleh pihak Cosway. Kita hanya bayar gaji staft sahaja....

    Yang betul-betul serius & berminat dalam bisnes ni cepat2 buat appoinment dengan saya untuk tahu lebih ye....

    Kuota terhad...bertindak segera.

    PM/SMS/CALL :

    ke 0134750633/ 0194611615  
  23. Amril 3 - Thu 11/Apr/2013 1:21am
    Pada one 22

    Saya sebagai pharmacy asistant berimat perniagaan cosway 2...boleh bg maklumat trpirici email: nurman_am007@yaho.com
    Tel:0134749086  
  24. Muhamad Najib 2 - Thu 16/May/2013 6:50pm
    sy ad machine cashier scan yg biasa dgunakn d pasaraya ia mudah dguna utk stock check barg dan kira2 untung rugi perniagaan hari atau bln..br sethn guna..nk djual 3.5k..berminat call 0106061428  
  25. Halinda Jaapar - Sat 3/Aug/2013 8:29am
    Saya adalah pembekal ikan pekasam, mungkin saya boleh letsk di kedai yg berminat secara bill to bill, hubungi saya di 0195521166 tq  
  26. Wira 10 - Fri 18/Oct/2013 2:24am
    sy bminta nak buka kedai runcit ni sila email kat sy wira_7256@yahoo.com areal kedah baling  
  27. Matul - Tue 28/Jan/2014 5:40pm
    kepada semua peniaga kedai runcit di kl dan selangor kalau perlukan bekalan ikan untuk dijual kami ada sediakan bekalan ikan untuk anda. sila hubungi 01123058968  
Page 1   (Total 27 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2596)
Bengkel Basikal (70)
Bengkel Besi (195)
Bengkel Kereta (1474)
Bengkel Motosikal (241)
Bengkel Tayar (208)
Bisnes Air Mineral (357)
Bisnes Ais Krim (481)
Bisnes Aksesori Kereta (653)
Bisnes Broadband (1067)
Bisnes Burger (536)
Bisnes Cermin Mata (153)
Bisnes Cuci Kereta (786)
Bisnes Cyber Cafe (438)
Bisnes Dobi (1330)
Bisnes Ebook (1023)
Bisnes Handphone (1216)
Bisnes Hari Raya (60)
Bisnes Hotel Dan Resort (547)
Bisnes Ice Blended (680)
Bisnes Jam Tangan (277)
Bisnes Jeruk (160)
Bisnes Kitar Semula (482)
Bisnes Komputer (1446)
Bisnes Kurier Dan Logistik (645)
Bisnes Minuman (1411)
Bisnes Pasar Malam (1903)
Bisnes Pelancongan (519)
Bisnes Perabot (820)
Bisnes Prepaid Dan Reload (1051)
Bisnes Restoran (3200)
Bisnes Roti Dan Bakeri (689)
Bisnes Salun Rambut (348)
Bisnes Sarang Burung (252)
Bisnes Satay (368)
Bisnes Sms (154)
Bisnes Spa Dan Facial (627)
Bisnes Steamboat (196)
Bisnes Tablet Pc (439)
Bisnes Tradisional (804)
Bisnes Untuk Dijual (3195)
Bisnes Waffle Dan Jagung (369)
Bisnes Western Food (312)
Dewasa 18sx (1704)
Diskusi Bisnes (1905)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (694)
Expo Karnival Tapak Niaga (6181)
Forex Malaysia (1804)
Haiwan Peliharaan (441)
Haji Dan Umrah (456)
Hiasan Dalaman (696)
Hiasan Taman (237)
Hotel Resort Homestay (977)
Iklan Tv Radio Media Massa (211)
Import Dan Eksport (316)
Ingin Berniaga (2767)
Insurans Dan Takaful (1662)
Insurans Roadtax Kereta (323)
Kedai Bunga (185)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (1942)
Kedai Emas (439)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2464)
Kedai Hardware (410)
Kedai Ibu Dan Bayi (670)
Kedai Jahit (3654)
Kedai Kamera Dan Camcorder (334)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (331)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1749)
Kedai Sewa (1597)
Kereta Baru (1552)
Kereta Terpakai (4823)
Kerja Diploma Dan Ijazah (4511)
Kerja Kemahiran (1871)
Kerja Kosong (11078)
Kerja Praktikal (1903)
Kerja Sales (2160)
Kerja Sambilan (6067)
Konsultan Perniagaan (426)
Kontrak Swasta (280)
Kontrak Tender Kerajaan (440)
Kontraktor Balak Dan Kayu (463)
Kontraktor Jurutera (531)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (220)
Kontraktor Minyak Dan Gas (661)
Kontraktor Pasir (356)
Kontraktor Pembinaan (1965)
Kontraktor Perlombongan (312)
Kursus Dan Seminar (2726)
Kursus Kecantikan (669)
Kursus Makanan (649)
Kursus Motivasi (312)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1585)
Mencari Pelabur (3584)
Mesin Fotostat (343)
Mesin Freezer Dan Chiller (249)
Mesin Industri (486)
Mesin Jahit (361)
Mesin Proses Makanan (541)
Pakej Pelancongan (2538)
Pakej Perkahwinan (1170)
Pakej Perniagaan (845)
Pasar Basah (1410)
Pekerja Asing (1178)
Pelaburan Saham Unit Trust (907)
Pembantu Rumah Asing (1794)
Pembekal Barang Runcit (1546)
Pembekal Beras (100)
Pembekal Buah-buahan (471)
Pembekal Ikan Kering (372)
Pembekal Kelapa Dan Santan (616)
Pembekal Kerepek (1070)
Pembekal Keropok (427)
Pembekal Kicap Dan Sos (216)
Pembekal Kurma Dan Kismis (288)
Pembekal Madu (235)
Pembekal Mee Dan Bihun (120)
Pembekal Minyak Masak (410)
Pembekal Rempah Dan Perencah (572)
Pembekal Serunding (255)
Pembekal Telur (135)
Pemborong Aksesori Lelaki (160)
Pemborong Aksesori Wanita (1171)
Pemborong Batik Dan Sutera (346)
Pemborong Beg Galas (98)
Pemborong Beg Tangan (589)
Pemborong Bundle (839)
Pemborong Cadar Dan Tilam (422)
Pemborong Karpet (152)
Pemborong Kasut Dan Sandal (677)
Pemborong Lampin (288)
Pemborong Mutiara (106)
Pemborong Pakaian Bayi (750)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1592)
Pemborong Pakaian Lelaki (1110)
Pemborong Pakaian Plus Size (139)
Pemborong Pakaian Wanita (4096)
Pemborong Telekung Dan Songkok (560)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3424)
Pemborong Tuala (192)
Pemborong Tudung (2708)
Pembuat Papan Tanda Iklan (260)
Pembuat Plastik Kotak Botol (777)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (474)
Pendaftaran Syarikat (476)
Pendaftaran Trademark (31)
Pengedar Alat Tulis (929)
Pengedar Bahan Pencuci (691)
Pengedar Buku Dan Majalah (566)
Pengedar Contact Lens (235)
Pengedar Perfume (1509)
Pengedar Permainan Kanak2 (580)
Pengedar Produk Kecantikan (2545)
Pengedar Produk Kesihatan (2917)
Pengurus Majlis (582)
Penternak Arnab (51)
Penternak Ayam (700)
Penternak Burung Puyuh (94)
Penternak Ikan (684)
Penternak Kambing (280)
Penternak Lembu (372)
Penternak Udang (188)
Peralatan Makmal Dan Hospital (254)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (688)
Peralatan Sukan (541)
Perisian Komputer (554)
Perkakas Dapur (592)
Perkakas Elektrik (415)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1470)
Pinjaman AIM (161)
Pinjaman Hartanah (504)
Pinjaman Kad Kredit (381)
Pinjaman Kereta (573)
Pinjaman Peribadi (10214)
Pinjaman Perniagaan (1786)
Produk Dari China (523)
Produk Sejuk Beku (1268)
Program Consignment (1960)
Program Dropship (6449)
Pusat Bahasa (343)
Pusat Jagaan Bayi (1469)
Pusat Latihan (626)
Pusat Memandu (117)
Pusat Mengaji Agama (487)
Pusat Pendidikan Tinggi (508)
Pusat Rawatan (346)
Pusat Tadika Dan Taska (1253)
Pusat Tuisyen (1032)
Rancangan Perniagaan (571)
Rawatan Alternatif (286)
Rumah Sewa (4126)
Rumah Untuk Dijual (3613)
Servis Freelance (1056)
Servis Keselamatan (690)
Servis Pembersihan (781)
Servis Pengedaran Risalah (446)
Setiausaha Syarikat (589)
Sewa Bas Dan Van (543)
Sewa Kereta Teksi Limo (1733)
Sewa Lori (2456)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (54)
Studio Filem Dan Videografi (238)
Studio Fotografi (866)
Studio Grafik Dan 3D (1038)
Studio Lukisan (123)
Studio Model Penyanyi Pelakon (697)
Studio Muzik (456)
Sukan Beladiri (114)
Sukan Berkumpulan (225)
Sukan Futsal (223)
Sukan Pancing (138)
Tanah Sewa (617)
Tanah Untuk Dijual (4662)
Tempahan Biskut Dan Tart (2112)
Tempahan Hamper (186)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (641)
Tempahan Katering (2064)
Tempahan Kek Dan Coklat (2092)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (167)
Tempahan Kuih Muih (1693)
Tempahan Minuman Dan Dessert (450)
Tempahan Nasi Lemak (499)
Tempahan Roti (342)
Terminal Bayaran (180)
Ubahsuai Pejabat (627)
Ubahsuai Rumah (1638)
Urut Tradisional (759)
Usahawan Baja Pertanian (366)
Usahawan Benih Dan Nursery (385)
Usahawan Tani (1057)
Vending Machine (348)
Voucher Dan Tiket (240)
Web Design Malaysia (2255)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1283)