Car Boot Sales - Pasar Karat - Jualan Barang Terpakai
Metromedia - Fri 18/Jan/2013 2:44pm [Last Comment]
Ramai yang bertanya berkenaan car boot sales, tapi takde organiser yang bebetul berani nak buat dengan kos yang murah.

Saya telah melakukan survey lokasi, dan memppunyai cadangan tempat di Kota Damansara. Telah merujuk kepada MBPJ untuk lesen. Bahagian permit kata tak perlu lesen kalau buat di petak parking yang tidak perlu bayar. Bahagian perlesenan kata perlu lesen, tapi dah 3 kali call, org yang incharge tu takde.

Tapi ada orang ckp, buat je dulu. Kalau ramai2, kalau ada report, MBPJ akan pergi. MBPJ takkan kompoun atau sita sbb first time. Masa tu la waktu sesuai untuk bertanyakan prosedur dan cara apply lesen. Kalau dah ramai yang meniaga, senang kita nak apply.

Saya akan amik bayaran rm10 je untuk satu tapak parking. Bayaran ni kita gunakan untuk buat banner dan sedikit2 kos lain. Kita hanya meniaga pagi ahad sahaja. Mungkin 3 bulan pertama takde orang sgt. Tapi kalau kita berjaya melepasi 6 bulan tanpa masalah, insyaAllah tempat ni meletup.

Bayaran takkan diminta bayar dulu. Sape dtg meniaga, terus bayar. Tapak pon sape cepat dia dapat.

Syarat utama adalah barangan terpakai sahaja. Makanan dan minuman tak dibenarkan langsung. Ada yang berminat?

Kita kumpul dalam 20 orang dulu yang sanggup. Kalau cukup 20 orang, kita terus on.

Tinggalkan email disini dulu. Dah complete 20 orang, saya akan contact.

Niche: Expo Karnival Tapak Niaga | Bisnes Pasar Malam | Jualan Garaj
Kursus Praktikal GST untuk Usahawan
3 Dec 2014 (Rabu) di Dewan Seminar, DPMM Putrajaya

Seminar Memborong Produk di China
29 Nov 2014 (Sabtu) di Dewan Seminar, DPMM Putrajaya
     
  1. Mie 9 - Fri 18/Jan/2013 3:02pm
    tempat tu ramai ke org sekeliling...
    senang nak pergi?
    senang nak parking?

    kena ada air jugak nanti haus hehehe  
  2. Metromedia - Fri 18/Jan/2013 3:31pm
    Sekeliling tak ramai sgt, tp nampak dari jalan dan tak jauh dari kawasan perumahan sebenarnya, tapi tak ganggu parking rumah orang. Stadium shah alam pon tak ramai org sekeliling, tp ramai org pergi

    Parking sgt senang. mengikut kata pemaju, sekeliling tempat ada 600 petak parking.

    Air minum takde masalah. Ada kedai makan kat situ dan ada kedai runcit gak berhampiran. Sbb tu kita takmo jual makanan dan minuman, takmo ganggu bisnes kedai kat situ. Kalau kita tak ganggu, mereka hepi sbb kita beli kat kedai dorang. Kalau kita ganggu perniagaan dorang, takut dorang yang awal2 buat report. hehehe...  
  3. Izarydah - Fri 18/Jan/2013 5:27pm
    berminat. bnyk je majalah komik kat rumah untuk let go..

    rydah28@gmail.com
    tq.  
  4. Mustaniza Dollah - Fri 18/Jan/2013 8:33pm
    saya berminat
    dollah.mustaniza14@gmail.com  
  5. Tara 3 - Mon 21/Jan/2013 2:10am
    email saya alyum_melati@yahoo.com  
  6. Purnama - Mon 21/Jan/2013 8:02am
    saya berminat call 0122240951.  
  7. Norlia Mohd Ali - Mon 21/Jan/2013 8:26am
    Saya berminat. Norlia mohd ali. HP.019 2265795 atau email saya norlia.mohd.ali@simedarby.com  
  8. Entan - Mon 21/Jan/2013 12:10pm
    Saya pernah berniaga car boot sales titiwangsa anjuran DBKL, masa tu kena ambik lesen penjaja, tapak charge RM3 sehari. Berniaga Sabtu & Ahad je. Tapi kini dah ditutup.
    Saya juga pernah apply nak buat car boot sale kat kawasan Ampang, masa tu dia orang minta isi borang, siap kena bagi gambar, gambar laluan kuar masuk kawasan, hampir lulus.pastu tak lulus sebab ada wakil kedai2 kat situ tak setuju hu hu hu....

    Apa2 pun saya berminat nak join sebab banyak barang terpakai yang nak di let go, juga barang2 kraft saya. email saya di entancr@gmail.com atau call me 012-2572512.
    Thanks & Saya sokong !  
  9. Rozz Watty - Mon 21/Jan/2013 2:09pm
    saya pun nak join ..BISKUTRAYA2011@gmail.com  
  10. Zaha 9 - Mon 21/Jan/2013 2:42pm
    Ok, aku nak join jgk. Tp nak cadang buat hari sabtu pun ok. Ahad kt stadium s.alam dah femes. Kita femeskan hari sabtu plak kat sini. Tq
    Adibfariz@ yahoo.com  
  11. Ctsuraya - Mon 21/Jan/2013 3:23pm
    berminat sangat......:)
    hijrahapparels@gmail.com


    tq  
  12. Azufa - Mon 21/Jan/2013 3:41pm
    Salam.
    email saya >>> azufa2u@gmail.com  
  13. Dila 101 - Mon 21/Jan/2013 3:48pm
    email saye....

    dila_hafifie@yahoo.com  
  14. Sanie 5 - Mon 21/Jan/2013 4:14pm
    berminat...email detail
    boyz1981@yahoo.com  
  15. Mohd Almi - Mon 21/Jan/2013 5:39pm
    saya pun berminat.....wanmietrading@gmail.com  
  16. Hasnu Hj Baharol - Mon 21/Jan/2013 9:14pm
    Salam, mohon laluan.
    KARNIVAL MUHIBBAH RAKYAT 1 MALAYSIA.
    22,23 & 24 Februari 2013.
    Stadium Hang Jebat Melaka.
    Sempena MGIER 2013 (Sukan Berkuda)
    INFO: 019-7633541  
  17. Safiy - Mon 21/Jan/2013 10:32pm
    saya berminat..
    hubungi 017-2856938 (safiy)  
  18. Besut - Tue 22/Jan/2013 10:19am
    saya berminat sangat. blh tak saya nk berniaga seluar sukan? please email saya besut86@yahoo.com  
  19. Slayerrzz - Tue 22/Jan/2013 1:39pm
    salam, saya azlan, berminat gak dengan car boot sales..email saya azlan_miswan@yahoo.com
    nak jual pakain kanak2n baby preloved  
  20. Stylodeco - Tue 22/Jan/2013 1:55pm
    email sy juga:

    biz.stylo@gmail.com  
  21. Go Ku Corner - Tue 22/Jan/2013 4:31pm
    berminat..email;mohdarman75@yahoo.com.my  
  22. Nuha Apperals - Tue 22/Jan/2013 4:47pm
    saya pun berminat.
    pls emel nuha.mih@gmail.com

    http://nuhaapparels.blogspot.com  
  23. Joemylife - Wed 23/Jan/2013 4:00am
    salam..saya nk jual tapak niaga di uptown danau kota..tempat strategik,blh buka 3 canopy.klau ada sesiapa yg berminat hubungi (0172277340 & 0175222877)..terima kasih...  
  24. Nurul Diyana - Wed 23/Jan/2013 2:17pm
    berminat
    nuruldiyana7@gmail.com  
  25. Asrul 4 - Wed 23/Jan/2013 2:59pm
    sayer berminat.. 0192397630
    asrul email ibrahim_din83@yahoo.com  
  26. Jierashafiee - Wed 23/Jan/2013 9:52pm
    saya juga berminat..
    sila email saya..
    terima kasih..  
  27. Miss Farrahanna - Fri 25/Jan/2013 1:09am
    salam.. boleh emailkan :)
    putrinurnatasyafarhana@ggmail.com :)  
  28. Kedai Lelong - Fri 25/Jan/2013 10:42am
    Saya berminat.
    E-mail saya tokeikedai@gmail.com
    Terima kasih  
  29. Maslina 3 - Fri 25/Jan/2013 11:26am
    salam..berminat..
    emailkan kepada yinazalea36@gmail.com  
  30. Laling - Fri 25/Jan/2013 11:47am
    salam, saya berminat.. 019-255 6560, terima kasih.  
  31. Fatinafeeqa - Fri 25/Jan/2013 5:59pm
    saya berminat...emel saya miszpwincess91@yahoo.com..011-15690089 (fatin) :)  
  32. Metromedia - Fri 25/Jan/2013 8:49pm
    Tima kasih semua, saya akan inform bila benda ni boleh jadi kenyataan. Tp InsyaAllah, kita cuba buat ia jadi.

    Entan.. Pengamalan awak sgt berharga. Mungkin saya boleh jumpa awak untuk kongsi pengalaman  
  33. Niesa 20 - Sat 26/Jan/2013 2:01pm
    berminat ..  
  34. Niesa 20 - Sat 26/Jan/2013 2:02pm
    berminat, email sy: niesa05@yahoo.com  
  35. Nor Azila 2 - Sun 27/Jan/2013 1:08pm
    Saya berminat sgttt... ni email saya. feemanje@yahoo.com  
  36. Kitasatu - Mon 28/Jan/2013 1:32am
    Maklumat flea market dan carboot sales;
    http://www.facebook.com/MalaysiaFleaMarket  
  37. Izxs - Mon 28/Jan/2013 8:17am
    saya berminat..email
    suhaizals@gmail.com

    tq  
  38. Wan Ahmad 4 - Mon 28/Jan/2013 5:31pm
    Metromedia. Saya pun berminat nak join. email : emtri77@yahoo.com  
  39. Carey Azez - Tue 29/Jan/2013 4:18pm
    sy pun berminat merah_cry@yahoo.com.my  
  40. Agatha D - Tue 29/Jan/2013 4:28pm
    saya berminat.. sila email details agatha.david.6238@gmail.com. thanks.  
  41. Ibrahim 8 - Tue 29/Jan/2013 10:52pm
    berminat.plz email

    akubrahim3@gmail.com

    tq  
  42. Tina 34 - Wed 30/Jan/2013 5:12pm
    sy berminat
    tina.tan78@gmail.com  
  43. Izal2637 - Thu 31/Jan/2013 4:14am
    berminat email izal2637@gmail.com tel 0166059637 tq  
  44. Nur Affizan - Thu 31/Jan/2013 8:54am
    salam..any info boleh email sy xiiinam485@yahoo.com.my
    tel or sms 0126378227
    tq  
  45. Ella 14 - Thu 31/Jan/2013 11:51am
    berminat...
    ellayob@yahoo.com  
  46. Isdora - Thu 31/Jan/2013 10:36pm
    iswdora@gmail.com - aku nak join  
  47. Nurliya 2 - Fri 1/Feb/2013 9:05am
    Salam, saya juga berminat..ada beberapa barang terpakai. Juga saya nak promote barangan masakan kering(namanya TEPUNG MAGIK), boleh ke? Sila hubungi saya..terima kasih..email : al.liya@yahoo.com / sms 013-3703107  
  48. Siti Fauziah 3 - Fri 1/Feb/2013 1:11pm
    sy pn berminat..ct4ziah@yahoo.com.my..@0195070620a  
  49. Metromedia - Sat 2/Feb/2013 3:29pm
    Salam semua.. detail email saya sudah simpan. perlu selesaikan beberapa perkara dulu sebelum kita mulakan.

    Barang yang diniagakan adalah BARANGAN TERPAKAI sahaja.

    Buat permulaan, perniagaan adalah TANPA lesen yang sah. Kutipan rm10 adalah untuk perbelanjaan pengurusan seperti buat banner dan mengupah orang menjaga kawasan sekitar untuk kelnacaran trafik keluar masuk.  
  50. Aida Zarina - Fri 8/Feb/2013 10:55am
    salam...saya berminat, apa2 latest update tlg bgtau sy juga ya...thanks. poisonivy20044@yahoo.com  
Start | Page 1 | Next >                     (Total 69 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2813)
Bengkel Basikal (74)
Bengkel Besi (224)
Bengkel Kereta (1503)
Bengkel Motosikal (252)
Bengkel Tayar (218)
Bisnes Air Mineral (372)
Bisnes Ais Krim (514)
Bisnes Aksesori Kereta (662)
Bisnes Broadband (1113)
Bisnes Burger (550)
Bisnes Cermin Mata (162)
Bisnes Cuci Kereta (822)
Bisnes Cyber Cafe (453)
Bisnes Dobi (1384)
Bisnes Ebook (1065)
Bisnes Handphone (1272)
Bisnes Hari Raya (60)
Bisnes Hotel Dan Resort (572)
Bisnes Ice Blended (711)
Bisnes Jam Tangan (291)
Bisnes Jeruk (181)
Bisnes Kitar Semula (507)
Bisnes Komputer (1503)
Bisnes Kurier Dan Logistik (691)
Bisnes Minuman (1486)
Bisnes Pasar Malam (2001)
Bisnes Pelancongan (554)
Bisnes Pengantin (698)
Bisnes Perabot (874)
Bisnes Prepaid Dan Reload (1123)
Bisnes Restoran (3384)
Bisnes Roti Dan Bakeri (723)
Bisnes Salun Rambut (372)
Bisnes Sarang Burung (257)
Bisnes Satay (385)
Bisnes Sms (162)
Bisnes Spa Dan Facial (676)
Bisnes Steamboat (199)
Bisnes Tablet Pc (445)
Bisnes Tradisional (839)
Bisnes Untuk Dijual (3410)
Bisnes Waffle Dan Jagung (388)
Bisnes Western Food (331)
Dewasa 18sx (1798)
Diskusi Bisnes (1984)
Diskusi Laporan Polis (1)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (741)
Expo Karnival Tapak Niaga (6616)
Forex Malaysia (1935)
Haiwan Peliharaan (475)
Haji Dan Umrah (469)
Hiasan Dalaman (725)
Hiasan Taman (244)
Hotel Resort Homestay (1028)
Iklan Tv Radio Media Massa (228)
Import Dan Eksport (335)
Ingin Berniaga (2836)
Insurans Dan Takaful (1764)
Insurans Roadtax Kereta (348)
Kedai Bunga (191)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (1996)
Kedai Emas (458)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2551)
Kedai Hardware (440)
Kedai Ibu Dan Bayi (697)
Kedai Jahit (3945)
Kedai Kamera Dan Camcorder (348)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (342)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1894)
Kedai Sewa (1652)
Kereta Baru (1642)
Kereta Terpakai (5049)
Kerja Diploma Dan Ijazah (4967)
Kerja Kemahiran (2013)
Kerja Kosong (12116)
Kerja Praktikal (2175)
Kerja Sales (2332)
Kerja Sambilan (6449)
Konsultan Peguam (158)
Konsultan Perniagaan (465)
Kontrak Swasta (299)
Kontrak Tender Kerajaan (463)
Kontraktor Balak Dan Kayu (485)
Kontraktor Jurutera (576)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (228)
Kontraktor Minyak Dan Gas (689)
Kontraktor Pasir (411)
Kontraktor Pembinaan (2092)
Kontraktor Perlombongan (322)
Kursus Dan Seminar (2863)
Kursus Kecantikan (696)
Kursus Makanan (672)
Kursus Motivasi (327)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1628)
Mencari Pelabur (3725)
Mesin Fotostat (358)
Mesin Freezer Dan Chiller (274)
Mesin Industri (522)
Mesin Jahit (389)
Mesin Proses Makanan (581)
Pakej Pelancongan (2646)
Pakej Perkahwinan (1218)
Pakej Perniagaan (903)
Pasar Basah (1481)
Pekerja Asing (1267)
Pelaburan Saham Unit Trust (967)
Pembantu Rumah Asing (1895)
Pembekal Barang Runcit (1591)
Pembekal Beras (116)
Pembekal Buah-buahan (491)
Pembekal Ikan Kering (390)
Pembekal Kelapa Dan Santan (659)
Pembekal Kerepek (1117)
Pembekal Keropok (454)
Pembekal Kicap Dan Sos (229)
Pembekal Kurma Dan Kismis (291)
Pembekal Madu (245)
Pembekal Mee Dan Bihun (128)
Pembekal Minyak Masak (417)
Pembekal Rempah Dan Perencah (617)
Pembekal Serunding (259)
Pembekal Telur (143)
Pemborong Aksesori Lelaki (162)
Pemborong Aksesori Wanita (1199)
Pemborong Batik Dan Sutera (354)
Pemborong Beg Galas (102)
Pemborong Beg Tangan (613)
Pemborong Bundle (876)
Pemborong Cadar Dan Tilam (464)
Pemborong Karpet (165)
Pemborong Kasut Dan Sandal (709)
Pemborong Lampin (304)
Pemborong Mutiara (113)
Pemborong Pakaian Bayi (779)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1690)
Pemborong Pakaian Lelaki (1141)
Pemborong Pakaian Plus Size (146)
Pemborong Pakaian Wanita (4292)
Pemborong Telekung Dan Songkok (572)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3571)
Pemborong Tuala (204)
Pemborong Tudung (2829)
Pembuat Papan Tanda Iklan (287)
Pembuat Plastik Kotak Botol (803)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (487)
Pendaftaran Syarikat (508)
Pendaftaran Trademark (35)
Pengedar Alat Tulis (958)
Pengedar Bahan Pencuci (729)
Pengedar Buku Dan Majalah (603)
Pengedar Contact Lens (248)
Pengedar Perfume (1564)
Pengedar Permainan Kanak2 (609)
Pengedar Produk Kecantikan (2651)
Pengedar Produk Kesihatan (3044)
Pengurus Majlis (602)
Penternak Arnab (53)
Penternak Ayam (741)
Penternak Burung Puyuh (96)
Penternak Ikan (698)
Penternak Kambing (293)
Penternak Lembu (395)
Penternak Udang (198)
Peralatan Makmal Dan Hospital (269)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (739)
Peralatan Sukan (551)
Perisian Komputer (579)
Perkakas Dapur (629)
Perkakas Elektrik (449)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1546)
Pinjaman AIM (171)
Pinjaman Hartanah (526)
Pinjaman Kad Kredit (397)
Pinjaman Kereta (629)
Pinjaman Peribadi (10850)
Pinjaman Perniagaan (1859)
Produk Dari China (548)
Produk Sejuk Beku (1350)
Program Consignment (2038)
Program Dropship (6877)
Pusat Bahasa (366)
Pusat Jagaan Bayi (1598)
Pusat Latihan (659)
Pusat Memandu (125)
Pusat Mengaji Agama (535)
Pusat Pendidikan Tinggi (531)
Pusat Rawatan (373)
Pusat Tadika Dan Taska (1360)
Pusat Tuisyen (1089)
Rancangan Perniagaan (567)
Rawatan Alternatif (299)
Rumah Sewa (4367)
Rumah Untuk Dijual (3800)
Servis Freelance (1134)
Servis Keselamatan (733)
Servis Pembersihan (849)
Servis Pengedaran Risalah (471)
Setiausaha Syarikat (601)
Sewa Bas Dan Van (587)
Sewa Kereta Teksi Limo (1860)
Sewa Lori (2609)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (58)
Studio Filem Dan Videografi (258)
Studio Fotografi (915)
Studio Grafik Dan 3D (1142)
Studio Lukisan (133)
Studio Model Penyanyi Pelakon (758)
Studio Muzik (487)
Sukan Beladiri (118)
Sukan Berkumpulan (237)
Sukan Futsal (231)
Sukan Pancing (143)
Tanah Sewa (654)
Tanah Untuk Dijual (4943)
Tempahan Biskut Dan Tart (2170)
Tempahan Hamper (189)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (676)
Tempahan Katering (2189)
Tempahan Kek Dan Coklat (2174)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (179)
Tempahan Kuih Muih (1768)
Tempahan Minuman Dan Dessert (470)
Tempahan Nasi Lemak (531)
Tempahan Roti (377)
Terminal Bayaran (193)
Ubahsuai Pejabat (654)
Ubahsuai Rumah (1717)
Urut Tradisional (818)
Usahawan Baja Pertanian (375)
Usahawan Benih Dan Nursery (408)
Usahawan Tani (1106)
Vending Machine (388)
Voucher Dan Tiket (252)
Web Design Malaysia (2329)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1390)