Search Majalah.com
Cadangan nak Mulakan Bisnes dgn RM15k!
Yuzan - Thu 6/Jan/2011 12:45pm [Last Comment]
Saya baru mula berjinak dengan bisnes dan bercadang nak buka perniagaan. Cuma tak pasti kerana modal hanya RM15,000. Nak mintak cadangan atau pendapat saudara/saudari yang mungkin mempunyai banyak pengalaman atau mungkin ada business plan menarik nak tawarkan.

TQ.

Niche: Ingin Berniaga
     
  1. Khomeini - Thu 6/Jan/2011 12:54pm
    15k byk juga 2..mcm2 blh d buat..nk biz makanan ke pakaian ke .. ??  
  2. Cahaya Berseru - Thu 6/Jan/2011 1:12pm
    http://cahayaberseru.blogspot.com/

    Dapatkan maklumat perniagaan di blog di atas.  
  3. Zaimi 2 - Thu 6/Jan/2011 1:16pm
    bagi email utk saya forwardkan detail biz saya...tq

    akupett8189@gmail.com  
  4. Cosway - Thu 6/Jan/2011 1:20pm
    Hello there...;)

    i am searching for people or companies who is interested and commited to earn 5-6 figure income per month with a capital of 10k-30k.....do pm me for franchising/stockist buisness only..and tell me why do i choose u to become an stockist....  
  5. Azura 39 - Thu 6/Jan/2011 1:26pm
    hye cik yuzan, y not u melabur di dgn coin operated laundry, modal sekali dan pulangan berkali-kali setiap bulan tanpa perlu bekerja dan mencari pekerja..
    hanya dtg seminggu dua kali utk buat collection duit sahaja..
    jika berminat hubungi saya zura 016 - 2025 939
    penawaran adalah terhad.  
  6. Ady 10 - Thu 6/Jan/2011 1:31pm
    yuzan,anda boleh try cuba pengalaman niaga secara kecilan dahulu contohnya beniaga keropok lekor,keping,cili giling dll,modal tak banyak,jika permintaan tinggi baru boleh kembangkan perniagaan anda, autorm888@gmail.com  
  7. Nadiaa - Thu 6/Jan/2011 1:31pm
    1st kena tau pe minat u sbnrynya...pe skills/kemahiran yang u ada.... jgn ikut org..org wat tu,maju,kita pun nak wat padahal kita nothing..zero..mcm tu la cpt lingkup.... kaji dulu kehendak/minat/kemahiran kita.....

    2nd bila dah tau/kenalpasti pe yg kita nak, pilih lokasi yang strategik, lebih teratur, rangka rancangan perniagaan, simple RP....mintak tolong kengkawan yg pnh wat RP (Rancangan Perniagaan).....

    3rd Bismillahitawakkal...terusla buat.... Oppsss...sebelum tu..pastikan syarikat u dah berdaftar, SSM... :)

    kalau 15k, cth biz paling simple, carwash, frozen food, cth je.....

    Sekadar renungan...  
  8. Leomaja - Thu 6/Jan/2011 2:01pm
    masuk saham hartanah..secure n memang boleh buat duit..ataupun beli emas...buat jual beli emas  
  9. Nora 39 - Thu 6/Jan/2011 2:05pm
    Saudara Yuzan, duit 15k sekelip mata boleh habis, ygmana dah bertahun u kumpul kalau silap langkah. Fikir & analisa biz apa u nk buat. Minat shj x cukup, pastikan biz up todate & punyai permintaan yg byk. Bg email u, nnti saya forwardkan info yg boleh dipertimbangkan..Berbekalkan modal yg rendah tapi boleh diperkembangkan sedikit demi sedikit tanpa memperjudikan wang rm15k tu. Wassalam..  
  10. Noor Azlin Shah - Thu 6/Jan/2011 2:07pm
    Kalu ade 15k bole try this strategy utk niaga psr mlm..

    1- Pilih produk ape nak jual.. (lebih tahan lama, kurang kos maintenance & profit margin lebih tinggi lagi baik.. paling koman pun amik brg sbagai agen dropship..)

    2- Beli tapak pasar mlm yg berpotensi (cube carik tempat yg boleh berniaga 2 kali seminggu & tempat org byk lalu & meriah skit)

    3- Beli van utk transport harian & selebihnye gunakan utk modal pusingan barang2 niaga..

    Semoga berjaya!  
  11. Ali Bin Husain - Thu 6/Jan/2011 2:24pm
    labur dlm ASN je laa,xpun bt simpanan dgn maybnk or cimbank..ade pulangan n tanpa risiko..
    klu berminat nk niaga tdg natasha,sy leh supplier..email rima_86qlate@yahoo.com..dkt fb pun ade search tuDUNG NATASHA..TQ  
  12. Rauzana Abu 3 - Thu 6/Jan/2011 2:36pm
    salam,yuzan...ada duit tu kena fikir dan minat sebb bisnes nie dlm minat tgk dah diterangkan sedara kat atas so jadikan contoh...tapi diigatkan jgn msk mlm cothnya cosway utk 15k x cukup tau org kata free shop tapi indah kabar dari rupa,dah intew dah lulus tapi senyap so waspada pasal ecosway sory eh i blame tapi memang betul dan kyataan....  
  13. Leomaja - Thu 6/Jan/2011 3:19pm
    minat tak cukup...tapi mesti tau business yang u nak buat  
  14. Aini 11 - Thu 6/Jan/2011 4:55pm
    simpan jer jadi emas...mata wang makin lama makin jatuh...emas tetap sama nilai malah makin naik..cemana kalau satu hari nanti duit kita jadi mcm matawang pokok pisang? ha..tak ke naya,beli emas terpakai sebab murah n nilai tetap sama...ish susah la nak cerita..tuntutan ni...tgk blog abang saya dygold.blogspot.com  
  15. Rahayu Ahmad - Thu 6/Jan/2011 5:13pm
    Azura 39,
    Machine tu costly tak? Perlu sewa kedai jugak kan if tak silap saya.

    Saya berminat nak buat bisnes yang nampak produk jual beli. Klao pelaburan tu, semestinya saya akan laburkan dalam ASB sebb selamat.  
  16. Yuzan - Thu 6/Jan/2011 5:19pm
    Salam,
    Terima kasih semua kerana berikan pandangan masing2.

    Sebenarnya saya anggarkan RM15k untuk mulakan satu bisnes. Saya nak ada income setiap bulan. Kalo ASB tu simpanan atau pelaburan yang dpt pulangan dividen tiap tahun. Begitu juga dgn pelaburan hartanah dan emas.

    Saya berminat untuk berniaga pakaian dan nak mulakan secara online tapi tak pasti ok atau tidak.  
  17. Embroidery Software - Thu 6/Jan/2011 5:33pm
    cuba la ceburi dalam bidang sulaman. Beli mesin lepas tu ambil tempah sulaman. Saya boleh bantu. Kalau berminat emel saya embroiderysoftware8@gmail.com  
  18. Bmd 2 - Thu 6/Jan/2011 7:30pm
    -Produk BARU di Malaysia.
    -mentol berteknologi dari negara yang maju dengan '’NANO TECHNOLOGY'' dan ''GREEN TECHNOLOGY"
    -Berfungsi mengurangkan/menghindarkan serangga berterbangan seperti NYAMUK, LALAT dan sebagainya ke dalam rumah/ premis/ tempat riadah dan lain-lain
    -JIMAT tenaga elektrik (ENERGY SAVING) dan pelbagai fungsi lagi.
    -HANYA TUKAR mentol yang sedia ada.
    -Perniagaan yang dapat memberi MARGIN KEUNTUNGAN yang TINGGI.

    keterangan lanjut - 0178472869 (remy)
    email - biomedicdiagnostic@gmail.com  
  19. Abdul Rani Bin Abdul Aziz - Thu 6/Jan/2011 8:31pm
    en. yuzan cubalah klik ini http://www.royaltyfx.com/join.php?id=ranimasskini pendapatan dpt mingguan tp cuba dulu dgn modal yg minima...jgn tamak sy pun pada awalnya was-was juga...dan spend juga beli emas utk pelaburan jangka panjang...sebab harga emas x pernah jatuh teruk spt matawang kertas...  
  20. Hisyamz - Fri 7/Jan/2011 1:06am
    yuzan, leh kasi emel, or emel me kat hisyamz87@yahoo.com leh?  
  21. Udamie - Fri 7/Jan/2011 4:50am
    jika berminat meniaga barang2 terus dari china email hp no anda ke : aril_10@yahoo.com  
  22. Zaimi 2 - Fri 7/Jan/2011 9:26am
    meh try kat sini


    http://www.majalah.com/?classified:part-ii-pelaburan-terhad-pulangan-terjamin-dan-selamat-mini-market:6FCHC0PQH7  
  23. Dee80 - Fri 7/Jan/2011 5:37pm
    en yuzan..saya ade produk ajaib yang boleh dicuba.. kami akan tunjukkan fungsinya dalam menjaga kesihatan kita.. jika berminat.. hubungi 0123638646..  
  24. Ladies5235 - Sat 8/Jan/2011 12:23am
    slm..berminat dgn tshirt muslimah?
    boleh beli secara borong dgn saya..

    ladies5235@yahoo.com  
  25. Liza82 - Tue 11/Jan/2011 4:44pm
    $$$$ BUKA KEDAI ECOSWAY ANDA SENDIRI DENGAN HANYA RM5K $$$$

    PROJEK KEDAI ECOSWAY INI BERTUJUAN UTK MENCARI BAKAL2 STOKIS BUMIPUTRA BARU, YG BERMINAT UNTUK MENGURUSKAN KEDAI ECOSWAY

    *TAWARAN DAN KELAYAKAN *
    1) Hanya kepada wanita (lelaki juga digalakkan menyertai tetapi sebagai share partner, jika diantara network anda dapat memiliki kedai ini cthnya isteri, anak, kawan, jiran atau sbg. ia juga dikira sbg anda punya branch dan secara nyata ia juga menjadi income bulanan anda.
    2) Menyediakan proposal dan cadangan 3 lokasi perniagaan yg berdaya maju (cth proposal kami akan sediakan anda hanya copy sahaja)
    3) Menjalani TEMUDUGA & mesti LULUS (latihan temuduga kami sediakan sehingga anda berjaya mendapat kedai)

    *Apa yang eCosway peruntukkan dan kenapa anda perlu memilih eCosway*

    1) PRoduk stok bernilai RM200K - RM300k
    2) Renovation & kelengkapan kedai (CCTV, LCD TV, COMPUTER hinggalah ke stationery) cosway tanggung
    3) Sewa kedai & bil Electric juga cosway tanggung
    4) Produk yg berkualiti tinggi dan dikenali ramai (sudah ada pembeli yg setia)
    5) Pasaran BUMIPUTRA yang masih belum diterokai
    6) Boleh membina rangkaian perniagaan ke pasaran global (jika anda mempunyai network yg berjaya memiliki kedai ini, ia juga menjadi branch anda dan menambahkan income bulanan anda. jadi apa yg nyata di sini perniagaan ini tanpa batasan)

    *KENAPA PERLU MEMILIH PERNIAGAAN ECOSWAY*

    Dengan peluang memiliki tapak perniagaan yg tetap dan SANGAT-SANGAT SELESA juga mengaut pendapatan drp hasil jualan kedai adalah sangat-sangat berbaloi dan sumber pendapatan yang besar dan kukuh.

    COSWAY juga adalah salah satu syarikat yg bernaung di bawah SYARIKAT BERJAYA GROUP yg kukuh iaitu induk kepada syarikat 7e, Singer, U-Mobile, Kenny roggers, Berjaya Hotel & Resort, Sturbucks, & dll. Cosway mempunyai strategi marketing yg kukuh dengan membuka kedai di hampir kesemua pasaraya besar dan juga seluruh Malaysia. dan kini rancak berusaha membuka kedai di kawasan han yg berpendudukan tinggi.PerumaDengan adanya lokasi-lokasi yg mudah di lawati menggalakkan lagi pembelian ulangan daripada ahli dan juga pembeli biasa.

    JADI SESIAPA YG BERMINAT SERTAILAH KAMI SEKARANG. KAMI AKAN BANTU ANDA SEHINGGA ANDA BERJAYA

    Pn Suliza Azmi 012-250 2538  
  26. Norman Yusuf - Mon 17/Jan/2011 11:39am
    www.smartcollectionbiz.com
    - google-  
  27. Awey - Tue 1/Feb/2011 8:50am
    berminat utk jual tuala wanita?
    pasaran yg luas dan ada repeat sale setiap bulan... org p'puan mesti period setiap bulan... dan wanita takkan pupus sehingga kiamat... malah makin bertambah...

    utk detail hubungi saya 019-987 5405 ridzuan

    tgk proposal dulu... rasa ok leh buat... kalu tak... tkper la.. gudluck yuzan ... :)  
Page 1   (Total 27 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2720)
Bengkel Basikal (73)
Bengkel Besi (211)
Bengkel Kereta (1483)
Bengkel Motosikal (247)
Bengkel Tayar (212)
Bisnes Air Mineral (365)
Bisnes Ais Krim (499)
Bisnes Aksesori Kereta (649)
Bisnes Broadband (1102)
Bisnes Burger (545)
Bisnes Cermin Mata (159)
Bisnes Cuci Kereta (805)
Bisnes Cyber Cafe (451)
Bisnes Dobi (1357)
Bisnes Ebook (1045)
Bisnes Handphone (1253)
Bisnes Hari Raya (60)
Bisnes Hotel Dan Resort (558)
Bisnes Ice Blended (694)
Bisnes Jam Tangan (287)
Bisnes Jeruk (164)
Bisnes Kitar Semula (498)
Bisnes Komputer (1486)
Bisnes Kurier Dan Logistik (674)
Bisnes Minuman (1460)
Bisnes Pasar Malam (1967)
Bisnes Pelancongan (547)
Bisnes Pengantin (675)
Bisnes Perabot (848)
Bisnes Prepaid Dan Reload (1105)
Bisnes Restoran (3319)
Bisnes Roti Dan Bakeri (707)
Bisnes Salun Rambut (363)
Bisnes Sarang Burung (256)
Bisnes Satay (379)
Bisnes Sms (161)
Bisnes Spa Dan Facial (658)
Bisnes Steamboat (198)
Bisnes Tablet Pc (440)
Bisnes Tradisional (816)
Bisnes Untuk Dijual (3314)
Bisnes Waffle Dan Jagung (382)
Bisnes Western Food (323)
Dewasa 18sx (1767)
Diskusi Bisnes (1960)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (717)
Expo Karnival Tapak Niaga (6448)
Forex Malaysia (1873)
Haiwan Peliharaan (468)
Haji Dan Umrah (465)
Hiasan Dalaman (709)
Hiasan Taman (240)
Hotel Resort Homestay (1004)
Iklan Tv Radio Media Massa (224)
Import Dan Eksport (329)
Ingin Berniaga (2817)
Insurans Dan Takaful (1723)
Insurans Roadtax Kereta (337)
Kedai Bunga (190)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (1979)
Kedai Emas (451)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2527)
Kedai Hardware (433)
Kedai Ibu Dan Bayi (687)
Kedai Jahit (3821)
Kedai Kamera Dan Camcorder (342)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (343)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1837)
Kedai Sewa (1629)
Kereta Baru (1613)
Kereta Terpakai (4989)
Kerja Diploma Dan Ijazah (4788)
Kerja Kemahiran (1950)
Kerja Kosong (11692)
Kerja Praktikal (2050)
Kerja Sales (2268)
Kerja Sambilan (6297)
Konsultan Peguam (151)
Konsultan Perniagaan (452)
Kontrak Swasta (292)
Kontrak Tender Kerajaan (454)
Kontraktor Balak Dan Kayu (478)
Kontraktor Jurutera (565)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (225)
Kontraktor Minyak Dan Gas (679)
Kontraktor Pasir (389)
Kontraktor Pembinaan (2050)
Kontraktor Perlombongan (319)
Kursus Dan Seminar (2809)
Kursus Kecantikan (685)
Kursus Makanan (662)
Kursus Motivasi (322)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1621)
Mencari Pelabur (3678)
Mesin Fotostat (351)
Mesin Freezer Dan Chiller (264)
Mesin Industri (510)
Mesin Jahit (374)
Mesin Proses Makanan (564)
Pakej Pelancongan (2607)
Pakej Perkahwinan (1197)
Pakej Perniagaan (891)
Pasar Basah (1454)
Pekerja Asing (1228)
Pelaburan Saham Unit Trust (943)
Pembantu Rumah Asing (1851)
Pembekal Barang Runcit (1578)
Pembekal Beras (108)
Pembekal Buah-buahan (482)
Pembekal Ikan Kering (385)
Pembekal Kelapa Dan Santan (647)
Pembekal Kerepek (1095)
Pembekal Keropok (442)
Pembekal Kicap Dan Sos (223)
Pembekal Kurma Dan Kismis (289)
Pembekal Madu (237)
Pembekal Mee Dan Bihun (124)
Pembekal Minyak Masak (414)
Pembekal Rempah Dan Perencah (594)
Pembekal Serunding (259)
Pembekal Telur (140)
Pemborong Aksesori Lelaki (162)
Pemborong Aksesori Wanita (1183)
Pemborong Batik Dan Sutera (352)
Pemborong Beg Galas (99)
Pemborong Beg Tangan (605)
Pemborong Bundle (862)
Pemborong Cadar Dan Tilam (450)
Pemborong Karpet (162)
Pemborong Kasut Dan Sandal (694)
Pemborong Lampin (295)
Pemborong Mutiara (108)
Pemborong Pakaian Bayi (770)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1653)
Pemborong Pakaian Lelaki (1128)
Pemborong Pakaian Plus Size (143)
Pemborong Pakaian Wanita (4197)
Pemborong Telekung Dan Songkok (565)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3516)
Pemborong Tuala (200)
Pemborong Tudung (2784)
Pembuat Papan Tanda Iklan (276)
Pembuat Plastik Kotak Botol (797)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (481)
Pendaftaran Syarikat (492)
Pendaftaran Trademark (34)
Pengedar Alat Tulis (950)
Pengedar Bahan Pencuci (716)
Pengedar Buku Dan Majalah (584)
Pengedar Contact Lens (243)
Pengedar Perfume (1535)
Pengedar Permainan Kanak2 (598)
Pengedar Produk Kecantikan (2624)
Pengedar Produk Kesihatan (2990)
Pengurus Majlis (595)
Penternak Arnab (53)
Penternak Ayam (725)
Penternak Burung Puyuh (95)
Penternak Ikan (694)
Penternak Kambing (286)
Penternak Lembu (390)
Penternak Udang (194)
Peralatan Makmal Dan Hospital (263)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (715)
Peralatan Sukan (553)
Perisian Komputer (570)
Perkakas Dapur (621)
Perkakas Elektrik (434)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1530)
Pinjaman AIM (168)
Pinjaman Hartanah (517)
Pinjaman Kad Kredit (388)
Pinjaman Kereta (604)
Pinjaman Peribadi (10565)
Pinjaman Perniagaan (1832)
Produk Dari China (542)
Produk Sejuk Beku (1311)
Program Consignment (2009)
Program Dropship (6726)
Pusat Bahasa (357)
Pusat Jagaan Bayi (1535)
Pusat Latihan (648)
Pusat Memandu (123)
Pusat Mengaji Agama (521)
Pusat Pendidikan Tinggi (523)
Pusat Rawatan (364)
Pusat Tadika Dan Taska (1303)
Pusat Tuisyen (1066)
Rancangan Perniagaan (593)
Rawatan Alternatif (292)
Rumah Sewa (4273)
Rumah Untuk Dijual (3726)
Servis Freelance (1109)
Servis Keselamatan (718)
Servis Pembersihan (823)
Servis Pengedaran Risalah (458)
Setiausaha Syarikat (609)
Sewa Bas Dan Van (575)
Sewa Kereta Teksi Limo (1816)
Sewa Lori (2555)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (56)
Studio Filem Dan Videografi (248)
Studio Fotografi (899)
Studio Grafik Dan 3D (1091)
Studio Lukisan (129)
Studio Model Penyanyi Pelakon (725)
Studio Muzik (477)
Sukan Beladiri (116)
Sukan Berkumpulan (232)
Sukan Futsal (228)
Sukan Pancing (143)
Tanah Sewa (638)
Tanah Untuk Dijual (4830)
Tempahan Biskut Dan Tart (2148)
Tempahan Hamper (188)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (667)
Tempahan Katering (2140)
Tempahan Kek Dan Coklat (2146)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (177)
Tempahan Kuih Muih (1742)
Tempahan Minuman Dan Dessert (462)
Tempahan Nasi Lemak (520)
Tempahan Roti (359)
Terminal Bayaran (189)
Ubahsuai Pejabat (639)
Ubahsuai Rumah (1680)
Urut Tradisional (790)
Usahawan Baja Pertanian (372)
Usahawan Benih Dan Nursery (403)
Usahawan Tani (1092)
Vending Machine (369)
Voucher Dan Tiket (247)
Web Design Malaysia (2305)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1350)