Search Majalah.com
Buat Lagu Sendiri - Mcam Mana nak Record Lagu Ni untuk Dikormersialkan.
Safuan 10 - Sun 19/Jun/2011 2:41pm [Last Comment]
assalam semua..sy ada cipta 3 buah lagu sejak 2006 lagi smpai la ni..
sekarang saya ingat nak jana income dari lagu saya ni. mcam mana nak record lagu ni untuk dikormersialkan.
dan ada tak cadangan2 untuk buat duit dengan cara buat lagu sendiri.sy minat dalam mngubah lagu..jadi hobi ni sy tak nak bazirkan mcm tu saja. harap sape2 yang tahu skit2 bole la advise sy.terima kasih..

Niche: Studio Muzik | Studio Model Penyanyi Pelakon | Diskusi Bisnes
Salam Ramadhan Mubarak 1435h
Dari DPMM Putrajaya
     
  1. Iezach1972 - Sun 19/Jun/2011 5:56pm
    Rakam dan upload je dalam Youtube. Nanti ramai la dok offer.  
  2. Safuan 10 - Sun 19/Jun/2011 7:47pm
    diciplak x  
  3. Adz 2 - Sun 19/Jun/2011 8:24pm
    tuan dimana? jika nak record lagu tu hubungi sya
    adzai323@gmail.com  
  4. Azril 5 - Sun 19/Jun/2011 9:46pm
    ada nota muzik dak?  
  5. Safuan 10 - Mon 20/Jun/2011 10:26am
    adz 2 :record lagu berapa harga?

    azril 5: nota muzik xde..  
  6. Heartshaped - Tue 21/Jun/2011 2:39pm
    safuan,kami mmg nak cari talent komposer dan yang nak record lagu sendiri samada group/band atau single songwriter, anda boleh datang studio saya di pandan indah KL. harga boleh bincang..
    email : HeartshapedProduction@gmail.com  
  7. Ashrafff - Thu 23/Jun/2011 5:11am
    oit, bagi aku jual lagu ko tuh, aku ngh cari produk utk www.rezekiniaga.biz,

    setiap ahli dlm laman tersebut akan membeli 3 lagu tersebut ngn harga RM 5.00, okay>?

    klu okay email aku butiran kamu,resume,gambar,

    komisyen. aku masukkan setiap minggu..

    email beta di admin@rezekiniaga.biz

    notel 0194134784(mesej dulu sblm call)  
  8. Shani - Fri 24/Jun/2011 3:59pm
    Safuan, setahu saya kalau nak di"up" kan lagu tu mmg perlu RM.

    Apa kata hantar demo pada composer ke? Sekadang pandangan, saya pun kurang arif. Maaf kalau saya silap ya.

    TQ  
  9. Safuan 10 - Sat 25/Jun/2011 2:15am
    oh..thnks semua..
    ok rasanya sy ikut pndapat shani je. skarang sy cuba kmpul modal dulu.
    terima kasih semua..
    orang malaysia hebat.!  
  10. Uzumax - Sun 26/Jun/2011 3:29pm
    Salam safuan,
    saya suggest dapatkan copyright protection untuk lagu yang safuan gubah tu sebelum demonya dihantar kepada mana-mana studio. At least ianya tetap milik safuan.  
  11. Mohammed Yusof Dawood - Sun 26/Jun/2011 11:20pm
    Saya juga buat lagu. Dah 5 buah. Kalau nak buat satu lagu complete siap dgn mastering mau makan 3K. Ini berdasarkan kenyataan seorang band hiip hop malaysia yg saya kenal dan pernah buat demo dgn dia. Satu kelebihan kalau kita kenal mana2 artis secara personal. Leh kasi direct. Tapi tak semua nak layan sebab diroang pun busy. My advice, better buat demo biasa jer utk hasilkan lagu2 kita dgn struktur yg boleh la org nak pra dengar. Jgn lupa copyrightlan kita punya karya. Cumanya bagaimana? Saya pernah tanya sorang lawyer, dia ckp registerkan karya kita di suruhanjaya sumpah. e-mail saya: jibrail1380@hotmail.com. Manalah tahu boleh berkongsi idea.  
  12. Soundhood - Sun 3/Jul/2011 7:17pm
    salam sejahtera, jika anda ada lagu dan nasihat percuma dari a-z berkait lagu dan muzik anda, sila add kami di facebook.com/soundhood
    http://www.facebook.com/pages/Soundhood/211317812243223?sk=app_106878476015645
    terima kasih..
    anda juga boleh jual lagu /ringtone anda di sini..  
  13. Biz001 - Mon 4/Jul/2011 3:19pm
    Saya ada buat part time home recording di rumah.. saya boleh masukkan muzik untuk lagu saudara. Harga berpatutan . Lokasi Puchong. hubungi saya di redhotstudio@gmail.com. tq  
  14. Safuan 10 - Fri 8/Jul/2011 4:37pm
    byk juga nak kena setel ye..ingtkan mudah je.huhu  
  15. Sahrin75 - Tue 16/Aug/2011 2:33pm
    salam safuan, saya blh rekodkn lagu awk di studio saya, insyaallah awk akn berpuas hati dengan harga dn hasilnya. kalau awk duk johor saya akan hantar CD yang telah siap kpd anda dn kalau anda jauh saya akan hntr kpd anda samada melalui pos atau email. call saya ; sahrin 019-7954529  
  16. Sahrin75 - Tue 16/Aug/2011 2:44pm
    dengan saya mudah, awk jgn risau, saya akn buat CD demo dgn harga rm150 bg satu lagu.bila saya dh buat dlm bentuk CD, awk blh bawa CD tersebut ke pesuruhjaya sumpah untuk copyrightkn, saya juga dh buat dn rekod byk lagu2 saya sendiri dn saya x akn ambk lagu awk, trust me k,:). saya juga blh bg tau cmna cara awk nk komersialkn lagu2 awk tu.. salam..  
  17. Angah 36 - Sun 11/Sep/2011 3:56pm
    salam...saye ade buat byk gler lagu...tp slame ni saye buat juz hobby je...saye xpenah pn t'fikir utk dikomersialkn/recording ni... so pada otai2 bab bende ni, tunjuk ajar skit cmne utk dpt side income dr lagu2 ciptaan sendiri ni...pada sesape yg sudi dgr lagu2 tu, bole click kt link bawah ni...

    http://www.youtube.com/user/crazyfrenzy89  
  18. Angah 36 - Sun 11/Sep/2011 4:16pm
    contact no : 0176775790 (Angah)  
  19. Mri Resources - Wed 9/Nov/2011 9:48am
    salam sape ade lagu??kasik aku ckit..aku nk wat band ni..leh aku bawak lagu kowang..huhuh..sape2 nk join band ni pun dialu-alukan..& sape nk jadi syarikat rakaman tuk kitowang pun dialu2kan..email me mri_resources@hotmail.com...0172394148...tepon ok..jgn post kt dlm ni sbb aku jarang bukak...  
  20. Norisham 4 - Thu 12/Jan/2012 10:20am
    saya pn ada gak lgu..lbih krg 10..tp yg dah record 2 3 lgu je..x tau cam ne nk jual ke nk nyanyi sndri...umo pn dh lnjut dah...  
  21. Reyzal 3 - Fri 13/Jan/2012 11:54am
    Salam,
    menarik topik ni.. at least tau kemana hala nak dituju.. saya sendiri dh compose lbh 20-30 lagu tapi hasilnya blm ada.. dgn suasana industri hiburan skrg, payah artis2 yg ada nak terima lagu2 kita.. diorg pun dah ramai tulis lagu sendiri.. jadi penyelesaiannya, nyanyilah sendiri.. lepas geram punya pasal, nyanyi di ofis masa sambutan hari raya & feedbacknya ramai yg suka walaupun vokal out.. tak kisahlah.. artis2 yg ada skrg pun bkn terror sgt vokalnya tapi sbb nyanyi lagu sendiri + lagunya sedap pulak tu, ramai yg jadi suka.. walaubagaimanapun, jaga2 ketika melangkah especially tang isu hakcipta..
    bagus juga tips2 di atas.. terima kasih  
  22. Safuan 10 - Sat 12/May/2012 2:09am
    ok kawan2...saya ada buat lagu terbaru saya. tajuk lagu MARAMOI. boleh cari kat youtube, taip je MARAMOI. saya nyanyi tu, komen la sikit ye. thnks..  
  23. Razif 22 - Sun 3/Jun/2012 3:10pm
    geng..lagu lu aku rasa ok..kalau wa nak bawak lagu lu dalam versi rock boleh ke?
    wa ade 2 band satu main rock dan satu metal..dan kalau ade sape2 ade lagu yg nak sumbangkan pada kami pun boleh gak..  
  24. Safuan 10 - Mon 4/Jun/2012 12:32am
    razif 22, xbole la geng. .seriusly sy dalam proses nak record lagu maramoi tu under copyright luncai emas dgn aidil af3.sy nak cuba cari mkn ngan lagu ni..sory razif..hrp razif fhm. .  
  25. Safuan 10 - Fri 8/Jun/2012 6:49am
    Jika ada sesiapa yang minat nak buat lagu sendiri atau nak tau macam mana nak cipta lagu sendiri, sila la ke laman web saya www.carabuatlagu.com
    kat situ ada info macam mana nak buat lagu. terima kasih. . .  
  26. Rusdi Mustaffa - Mon 16/Jul/2012 4:50am
    salam semua, sy rudy,sy tertarik dgn perbincangan di ats,,,sy sndiri pon ade buat beberapa buah lgu y sy smpn dr zman jepun agi,,lgu2 tu sume dh lame trperuk so sy mtk pendapt n nasihat dr brother2 sume ape blh sy buat tuk jana side income or ape2 faedah,, sy ade upload 1 lagu tajuk suatu hari y sy nyanyi cincai2 je la..pd sape2 y sudi dengar tggl la komen ckit cmner,kalu sedap blh komen n kalu xsedap lgsung pon komen direct je sy xkesah,sbb dgn kritikanlah sy blh memajukn diri,, okay? ape2 hal blh email sy di rudiest91@yahoo.com or call terus 0199186436, sgale kerjesame amat dihargai,, salam.,  
  27. Shark Attack - Tue 24/Jul/2012 5:10am
    What's goin on wth u guys...?
    Maaf saya bukan memandang rendah pada sesiapa pun.. cuma saya berpendapat kalian semua tidak betul2 cenderung pada musik.Jika kalian benar2 berminat isu seperti ini tidak akan timbul. gubah lagu satu hal.. entah sedap or tak , tak pikir.. nak cite pasal record dgn brader2 studio.. memang lah dorg nak.. sebab leh buat duit.. ade satu hamba allah tak tau ape2 nak bersuara gak.. gi suh hanta kat komposer.. habis langsai lah lagu kau jd hak dia..itu belum sampai bab sound,piawai radio, if ade lagu it is better korunk nyanyi sendiri kat org kawen ke or function.. ade brader atas td ckp main kat youtube dulu.. kekadang kite jer yg dgr sedap..betul tak.. moral of all ur junk ideas is.. if u want sumthng u shud go and learn about it urself first,, and avoid sending or voice up such nonsense issue,, hehe selamat beramal  
  28. Safuan 10 - Sun 19/Aug/2012 4:18pm
    saya dapat feedback baru tentang produk dari www.carabuatlagu.com. orang yang dah beli produk tu suka dengan hasil ebook dan video tutorial saya kerana mudah difahami. bukti, lihat website saya tu. anda tak rugi beli ebook dan video tutorial ini, rm20 sahaja untuk belajar cara buat lagu sndiri..bakat anda lagi mahal. so order je skarang, buka www.carabuatlagu.com  
  29. Rusdi Mustaffa - Wed 22/Aug/2012 2:37am
    apa y ade dlm tu?  
  30. Harmizam - Wed 3/Oct/2012 3:38pm
    cuba korang semua trai dengar lagu ni, kasi la komen yg seikhlasnya.

    http://www.youtube.com/watch?v=RP0ragw6ro8  
  31. Safuan 10 - Fri 16/Nov/2012 2:03pm
    rusdi mustaffa : dalam tu sy terangkan teknik sy buat lagu dengan guna gitar.ada beberapa teknik mudah yg sy guna. setakat ni sy dah buat 6 lagu, dan sy rasa semua org bole buat lagu guna gitar je. jadi sy buat ebook dan video tutorial untuk memudahkan semua org tentng mudahnya nk buat lagu sebenarnya. stakat ni baru 2 org je beli ebook tu, dan ada yg dh buat lagu dgn teknik sy tu. cuba la beli . x mahal, rm20 je. :)  
  32. Allex - Wed 12/Dec/2012 8:07pm
    lagu meletop terbaru Maafkan kami Palestin... Sedang mencari producer yg bermint.

    Dgrkan

    http://m.youtube.com/index?desktop_uri=%2F&gl=MY#/watch?feature=mhee&v=Ie2BwdwfNlY  
  33. Sokey - Fri 14/Dec/2012 2:05am
    Safuan, kalau lagu guna gitar akustik saje tak berbaloilah ke studio. Kalau nak sedap lagu rekod sendiri kena ada software recording sendiri. Kalau MacBook lagi senang sebab ada GarageBand. Satu lagi, kalau nak clean lagi, belilah mic yang mahal sikit. Sy cadangkan Behringer. Kalau nak sedap memang lah kena korban sikit kan. Dah ada software dengan mic yang ok, rekod, baru lah upload dekat youtube. orait? :)  
  34. Awal 9 - Thu 7/Feb/2013 4:55pm
    www.akademikomposer.com  
  35. Safuan 10 - Thu 25/Apr/2013 4:53am
    buka ni: wwwcarabuatlagu.com  
  36. Safuan 10 - Mon 2/Sep/2013 3:27am
    website saya dah tutup, buka ni di facebook: ebook cara buat lagu  
  37. Wan Faizal 3 - Wed 23/Oct/2013 7:56pm
    Mintak Pendapat skit ttg Video ni plss... hope dpt komen membina..

    http://www.youtube.com/watch?v=DfWwmDbn8GU  
  38. Cikgu Siti 2 - Sun 8/Dec/2013 5:08pm
    sapa2 ada cipta lagu nasyid kanak2 praskolah? klu sy nak bli brpa price nya  
Page 1   (Total 38 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2504)
Bengkel Basikal (69)
Bengkel Kereta (1451)
Bengkel Motosikal (232)
Bengkel Tayar (208)
Bisnes Air Mineral (357)
Bisnes Ais Krim (465)
Bisnes Aksesori Kereta (652)
Bisnes Broadband (1039)
Bisnes Burger (522)
Bisnes Cermin Mata (151)
Bisnes Cuci Kereta (766)
Bisnes Cyber Cafe (433)
Bisnes Dobi (1311)
Bisnes Ebook (1004)
Bisnes Handphone (1195)
Bisnes Hari Raya (55)
Bisnes Hotel Dan Resort (535)
Bisnes Ice Blended (663)
Bisnes Jam Tangan (270)
Bisnes Jeruk (156)
Bisnes Kitar Semula (481)
Bisnes Komputer (1419)
Bisnes Kurier Dan Logistik (624)
Bisnes Minuman (1381)
Bisnes Pasar Malam (1868)
Bisnes Pelancongan (502)
Bisnes Perabot (786)
Bisnes Prepaid Dan Reload (1021)
Bisnes Restoran (3109)
Bisnes Roti Dan Bakeri (671)
Bisnes Salun Rambut (336)
Bisnes Sarang Burung (251)
Bisnes Satay (357)
Bisnes Sms (152)
Bisnes Spa Dan Facial (613)
Bisnes Steamboat (192)
Bisnes Tablet Pc (434)
Bisnes Tradisional (793)
Bisnes Untuk Dijual (3102)
Bisnes Waffle Dan Jagung (361)
Bisnes Western Food (297)
Dewasa 18sx (1669)
Diskusi Bisnes (1865)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (682)
Expo Karnival Tapak Niaga (6016)
Forex Malaysia (1754)
Haiwan Peliharaan (424)
Haji Dan Umrah (451)
Hiasan Dalaman (674)
Hiasan Taman (232)
Hotel Resort Homestay (953)
Iklan Tv Radio Media Massa (210)
Import Dan Eksport (308)
Ingin Berniaga (2728)
Insurans Dan Takaful (1635)
Insurans Roadtax Kereta (316)
Kedai Bunga (183)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (1914)
Kedai Emas (436)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2425)
Kedai Hardware (502)
Kedai Ibu Dan Bayi (654)
Kedai Jahit (3553)
Kedai Kamera Dan Camcorder (330)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (324)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1691)
Kedai Sewa (1566)
Kereta Baru (1518)
Kereta Terpakai (4731)
Kerja Diploma Dan Ijazah (4329)
Kerja Kemahiran (1809)
Kerja Kosong (10612)
Kerja Praktikal (1798)
Kerja Sales (2086)
Kerja Sambilan (5904)
Konsultan Perniagaan (416)
Kontrak Swasta (273)
Kontrak Tender Kerajaan (435)
Kontraktor Balak Dan Kayu (456)
Kontraktor Jurutera (517)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (216)
Kontraktor Minyak Dan Gas (653)
Kontraktor Pasir (344)
Kontraktor Pembinaan (1921)
Kontraktor Perlombongan (304)
Kursus Dan Seminar (2672)
Kursus Kecantikan (664)
Kursus Makanan (641)
Kursus Motivasi (308)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1558)
Mencari Pelabur (3515)
Mesin Fotostat (337)
Mesin Freezer Dan Chiller (241)
Mesin Industri (476)
Mesin Jahit (354)
Mesin Proses Makanan (529)
Pakej Pelancongan (2493)
Pakej Perkahwinan (1160)
Pakej Perniagaan (820)
Pasar Basah (1382)
Pekerja Asing (1149)
Pelaburan Saham Unit Trust (890)
Pembantu Rumah Asing (1762)
Pembekal Barang Runcit (1527)
Pembekal Beras (96)
Pembekal Buah-buahan (454)
Pembekal Ikan Kering (366)
Pembekal Kelapa Dan Santan (597)
Pembekal Kerepek (1055)
Pembekal Keropok (415)
Pembekal Kicap Dan Sos (211)
Pembekal Kurma Dan Kismis (287)
Pembekal Madu (229)
Pembekal Mee Dan Bihun (120)
Pembekal Minyak Masak (403)
Pembekal Rempah Dan Perencah (554)
Pembekal Serunding (253)
Pembekal Telur (128)
Pemborong Aksesori Lelaki (159)
Pemborong Aksesori Wanita (1161)
Pemborong Batik Dan Sutera (340)
Pemborong Beg Galas (98)
Pemborong Beg Tangan (583)
Pemborong Bundle (833)
Pemborong Cadar Dan Tilam (413)
Pemborong Karpet (145)
Pemborong Kasut Dan Sandal (662)
Pemborong Lampin (283)
Pemborong Mutiara (104)
Pemborong Pakaian Bayi (743)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1572)
Pemborong Pakaian Lelaki (1095)
Pemborong Pakaian Plus Size (135)
Pemborong Pakaian Wanita (4019)
Pemborong Telekung Dan Songkok (552)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3370)
Pemborong Tuala (188)
Pemborong Tudung (2662)
Pembuat Papan Tanda Iklan (248)
Pembuat Plastik Kotak Botol (770)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (467)
Pendaftaran Syarikat (461)
Pendaftaran Trademark (30)
Pengedar Alat Tulis (914)
Pengedar Bahan Pencuci (681)
Pengedar Buku Dan Majalah (562)
Pengedar Contact Lens (234)
Pengedar Perfume (1494)
Pengedar Permainan Kanak2 (562)
Pengedar Produk Kecantikan (2512)
Pengedar Produk Kesihatan (2891)
Pengurus Majlis (576)
Penternak Arnab (51)
Penternak Ayam (690)
Penternak Burung Puyuh (93)
Penternak Ikan (674)
Penternak Kambing (274)
Penternak Lembu (359)
Penternak Udang (183)
Peralatan Makmal Dan Hospital (251)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (670)
Peralatan Sukan (532)
Perisian Komputer (533)
Perkakas Dapur (582)
Perkakas Elektrik (402)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1452)
Pinjaman AIM (157)
Pinjaman Hartanah (490)
Pinjaman Kad Kredit (376)
Pinjaman Kereta (556)
Pinjaman Peribadi (9941)
Pinjaman Perniagaan (1746)
Produk Dari China (509)
Produk Sejuk Beku (1246)
Program Consignment (1928)
Program Dropship (6297)
Pusat Bahasa (334)
Pusat Jagaan Bayi (1394)
Pusat Latihan (611)
Pusat Memandu (117)
Pusat Mengaji Agama (460)
Pusat Pendidikan Tinggi (495)
Pusat Rawatan (333)
Pusat Tadika Dan Taska (1189)
Pusat Tuisyen (999)
Rancangan Perniagaan (563)
Rawatan Alternatif (274)
Rumah Sewa (4020)
Rumah Untuk Dijual (3528)
Servis Freelance (1012)
Servis Keselamatan (674)
Servis Pembersihan (756)
Servis Pengedaran Risalah (437)
Setiausaha Syarikat (574)
Sewa Bas Dan Van (521)
Sewa Kereta Teksi Limo (1668)
Sewa Lori (2375)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (54)
Studio Filem Dan Videografi (229)
Studio Fotografi (847)
Studio Grafik Dan 3D (1000)
Studio Lukisan (123)
Studio Model Penyanyi Pelakon (674)
Studio Muzik (438)
Sukan Beladiri (112)
Sukan Berkumpulan (221)
Sukan Futsal (220)
Sukan Pancing (136)
Tanah Sewa (602)
Tanah Untuk Dijual (4542)
Tempahan Biskut Dan Tart (2083)
Tempahan Hamper (183)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (628)
Tempahan Katering (2004)
Tempahan Kek Dan Coklat (2071)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (160)
Tempahan Kuih Muih (1659)
Tempahan Minuman Dan Dessert (428)
Tempahan Nasi Lemak (485)
Tempahan Roti (331)
Terminal Bayaran (174)
Ubahsuai Pejabat (613)
Ubahsuai Rumah (1605)
Urut Tradisional (733)
Usahawan Baja Pertanian (359)
Usahawan Benih Dan Nursery (378)
Usahawan Tani (1023)
Vending Machine (329)
Voucher Dan Tiket (238)
Web Design Malaysia (2208)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1240)