Bon Haji Jasman - Sesiapa Tahu
Ingintahu 3 - Mon 26/Dec/2011 2:16pm [Last Comment]
ada siapa2 warga majalah.com yang pernah terdengar , tahu cerita @ ada yang join pasal Bon Hj Jasman tak ?? Harap sekiranya ada yang mempunyai maklumat boleh la berkongsi disini sebagai info dan rujukan........

Niche: Diskusi Tuntutan Dan Tribunal
Taklimat Pembiayaan Credit Guarantee Corporation (CGC) - Percuma
28 Apr 2014 di DPMM Putrajaya

Taklimat Berkenaan Tribunal Rayuan Kastam (TRK) - Percuma
24 Apr 2014 di Putrajaya

Seminar Peluang Bisnes Sektor Utama Ekonomi
30 Apr 2014 di Shah Alam (Anjuran bersama DPMM Putrajaya & MUBIN)
     
  1. Dr Handphone - Mon 26/Dec/2011 2:21pm
    xpyhla ko nk berharap psl bond ni lg...dh nmpk sgt menipu...aku baru je gi meeting dlm 2mggu lps,dana dgr kabar dh ade kt tgn tuan hj jasman,tp ade lg fee yg sangkut dlm 275k,klu btl nye duit kt tgn hj dh ade trillion,dia setel je la,ni tak nk kutip duit lg dari shareholder...klu ko nk bayar,ko bayar jela....-boy banting  
  2. Ingintahu 3 - Mon 26/Dec/2011 2:34pm
    bro..meeting ngan group mana? sekadar nk share info je bro...  
  3. Ady 5 - Mon 26/Dec/2011 3:00pm
    sye baru nak buat post pasal dana ni........tapi u dah buat pos ni.macam tahu2 je......sye ada maklumat serba sedikit pasal dana ni n ada dedahkan maklumat ni di sebuah blog yang sering bincangkan dana ni.....tapi teruk juga sye kene hentam.....mungkin mereka terlalu taksub dengan dana ni,dan anggap sye penyebar fitnah dan beberape hari selepas tu semua komen maklumat yang sye bagi telah di padamkan.....kat sini sye x boleh dedahkan sangat maklumat tu kerana indentiti sye mudah korang dapat di sini...........boleh sye tahu u group mane????leader mane????jangan malu2 bagitau,lagipun sye xda join dana ni.....tapi membangkang adalah,kerana sye tahu ape yang sedang berlaku.......  
  4. Kereta - Mon 26/Dec/2011 3:03pm
    ady 5... private email to me :- oasis.minda@yahoo.com  
  5. Saipul 2 - Mon 26/Dec/2011 10:59pm
    tlg email sy symasri@yahoo.com.my  
  6. Mazrim - Tue 27/Dec/2011 2:46am
    maaf minta laluan............. awas kepada funder dana2 untuk mencapai bintang....dana2 tersebut kononnya yang diniagakan oleh trader asing di persisir pantai dlm perjalan masuk ke negara kita....saya ada penggalam dlm hal ini....segala dokumen pernah saya lihat,,,semuanya kelihatan asli tiada cacat cela nya...kepada yang dah terkena tuuu sila tinggalkan aktiviti tersebut dng segera...awas kesihatan mental anda juga terganggu...ada mangsa,,,yang menjadi kurang waras mentalnya...,, ini bukan cerita tin kosong....walaupun berlainan sikit dari topix di atas...tapi percaya laa skrip cerita dan lakon layarnya...tak tumpah kuah dari sudu....jaga-jaga  
  7. Jai 6 - Tue 27/Dec/2011 4:22pm
    haji jasman ni orang mana kelantan ke..sebab saya ada jugak kenal org yang bernama haji jasman sebelum ini. semuanya penipu  
  8. Ambiz 2 - Tue 27/Dec/2011 6:42pm
    untuk menjadi kaya.. bukan sehari.. perlu bertahun2 utk membina empayar kukuh.. bukan sekadar meminta sedekah dari duit org lain.. :)  
  9. Zalina 4 - Wed 28/Dec/2011 9:31am
    'As Salam' semua warga majalah.
    Cerita pasal dana pesisir pantai ini dah ujud dari dulu lagi,konon nya nak masuk ke Malaysia melalui labuan..banyak syarikat bumi tertipu dgn dana tersebut....salah satu dana tersebut juga di-miliki olih Haji Afxxxx dari Kelantan juga...apa apa hal rujuk je kat Bank Negara kalau le ada dana yg trillion tu...banyak tu...bukan senang nak move fund yg besar besar..parking pun ke bayar gak...terbelik mata yahudi tengok fund trillion ..nak masuk Malaysia....renung renung kan lah....kaya jangan tak kaya..  
  10. Ismail Ali - Wed 28/Dec/2011 3:34pm
    Menyimpanlah di dlm dana patuh syariah,dan di luluskan oleh bank negara..berminat?sy sedia membantu..  
  11. Jai 6 - Wed 28/Dec/2011 4:27pm
    Zalina 4...haji Afxxxx pun saya kenal...ni satu geng dengan hj jasman. Mungkin bond ni asal dari pemilik seoang warga filipina...  
  12. Ez Man 5 - Wed 28/Dec/2011 10:03pm
    kena paham.Bon hanya boleh dijual setelah dapat kelulusan bank negara.No one individual boleh sesuka hati promote nak jual junk-bon dia didalam pasaran tempatan kita.Even Warren Buffet,Donald Trump yg tersohor tu,kalo tak cukup fund,dia orang mohon pada Uncle Sam nak keluarkan personal bon dari syarikat masing2.Kat sini dah nampak bon haji Jasman ni ada kelabu-asapnya.Bon juta2 dicrita tapi nak bayar some minimal fee pd badan2 tertentu tak cukup sen,ni serupa kita boleh beli sekor lembu bengala yg sasa tapi tak culup duit nak beli tali lembu,gitulah bunyi anologynya.Dgn semua rasional ni,lu sendiri mau ingatlah Bib.Semoga nobody tertipu atau menipu.Bunyi macam kasar nasihat ni,tapi ia datang dari hati yg ikhlas saya ni.Selamat barakat Bro.  
  13. Mie 28 - Fri 30/Dec/2011 1:26pm
    emel mie for more sharing story...family i mcm sdg bermain ngn hj jasman ni....about BOND la....
    mieraridz@yahoo.com  
  14. Jai 6 - Sat 31/Dec/2011 10:05am
    mie 28...banyak dh ke abis duit family u, jgn terlibat bahaya. mbr saya dah abis berpuluh ribu pasal bon ni...  
  15. Mocta - Tue 3/Jan/2012 6:52am
    Saya tak nak ulas pasal bon hj jasman kerana tak tahu duduk perkara.cuma seperkara kita kena ingat dalam keghairahan manusia bertuhankan material Menipu merupakan satu kerjaya dan sumber pendapatan.  
  16. Nazyan - Tue 3/Jan/2012 2:40pm
    Assalam...saya pun nak tahu pasal bond hj jasman ni ... saya dah terkena!!!!!! ...sekarang dah masuk 1 tahun habuk pun tarakk , dari dulu asyik cakap cukup bulan ..cukup bulan.. last2 dah masuk tahun.. ...penipu besar ....email nazyan3103@yahoo.com jika ade info.  
  17. Bahar2277 - Wed 4/Jan/2012 12:15pm
    salam..mohon mencelah..skadar nak tanya..kenapa yg dah terkena n tertipu tu tak buat repot polis sja..?x ada bukti ke ape  
  18. Joe 83 - Wed 4/Jan/2012 11:32pm
    dri 2010 dah dgr scam ni,ada juga kwn2 yg dah terkena.berhati2lah..saya setuju dgn kata2 Ez Man 5..  
  19. Azmar - Thu 5/Jan/2012 12:16pm
    tengok cerita james bond lagi bagus  
  20. Diana 119 - Mon 13/Feb/2012 5:02pm
    ady 5..email me pliz...i also wanna know the info...

    izzyan99@yahoo.com  
  21. Dila 91 - Tue 14/Feb/2012 10:12am
    ady 5... private email to me :- diela_aq86@yahoo.com

    sbb nya ramai d kalangan saudara2 saya masuk dana ni..so, sy nk tahu d mana kebenarannya.. thanks..  
  22. Shah 575 - Fri 3/Aug/2012 11:24am
    sesipa yg tahu mengenai dana hj jasman ni sila share..rieysuke@yahoo.com..dah terkona den..  
  23. Masihmencarihidup - Mon 6/Aug/2012 11:01pm
    baik join sy....dividen setiap bulan..lagi masyuk..kalau modal 100k..10k sebulan..sudah pasti..email sy amri.star60@yahoo.com....dah ramai bebas dari masalah kewangan...bukan nk jadi kaya..tp segala jadi mudah....jika berminat email saya sy...  
  24. Salimi 5 - Wed 5/Sep/2012 9:03am
    ady 5..email me pliz...wortoons@live.com  
  25. Salimi 5 - Wed 5/Sep/2012 9:08am
    ady 5..email me pliz...worldtoons@live.com  
  26. Tidakdikenali - Mon 10/Sep/2012 7:39pm
    macam ni lah semua. sedara saya dh banyak yg melabur dlm benda bodoh ni tanpa pengetahuan saya. saya akan cari dalang dia siapa. dan benda ni saya ke tengahkan kepada pihak kerajaan. tak tau lah kerajaan terlibat sama atau tak. harap2 tak. sape yg ada info lebih lanjut pm saya kat takemyblood@yahoo.com. jom sama2 bongkar kan penipuan ini yg juga menjatuhkan orang melayu sendiri.  
  27. Nnyl17 - Tue 25/Sep/2012 4:37pm
    Ady 5 Tlg bg info comot17@yahoo.com  
  28. Minto343 - Tue 16/Oct/2012 9:07am
    mcmana kalau saya ckp benda ni bukan scam?  
  29. Fara 69 - Thu 18/Oct/2012 10:36am
    klu bukan scam, tlg buktikan siapa yg dah dapat keuntungan tu..bg testimoni ke..bg rekod kemasukan duit ke..apa2 bukti la..  
  30. Zack73 2 - Thu 6/Dec/2012 12:26am
    ady 5... boleh kongsi kat saya...?.. deealado@yahoo.com.my.

    Minto343 pun saya nak kongsi sekali... email kat saya...  
  31. Adeline 6 - Thu 13/Dec/2012 4:20am
    ady 5 boleh tak kongsi dgn saya at adelineayuni@yahoo.com.my  
  32. Mfazli 2 - Wed 27/Feb/2013 11:23am
    ady 5 minta tolong beri maklumat lanjut...mfazli_utm@yahoo.com...tq  
  33. Manawc - Wed 5/Jun/2013 10:25am
    ady 5, saya ingin tahu lebih lanjut
    boleh x email ke manawc@yahoo.com  
  34. Rina 93 - Sat 8/Jun/2013 2:18pm
    jom kita join forex GWG....dividen dapat setiap bln...best...sy dh join tak nyesal...

    sinarpewaris@yahoo.com  
  35. Amirul 220 - Wed 3/Jul/2013 4:00pm
    salam semua...untuk makluman,dana ni dh melarat ke daerah lundu dan sematan,sarawak..seorang anggota tentera bergelar ustaz menjalankan aktiviti ni..pelbagai janji pulangan yang lumayan ditaburkan..melabur sebnayak rm50 akan dapat rm100k!!!..saya sendiri telah melihat gambar2 staf yang terbilat dlm aktiviti ini..mereka menyediakan baju korporat,kad keahlian dan key chain bagi shareholder...saya masih memantau aktiviti ini dan telah melaporkan kepada pihak yang bertanggungjawab..boleh email ke sy jika ingin mendapatkan info..outlose_666@yahoo.com  
  36. Ieza 22 - Wed 24/Jul/2013 3:21pm
    ady 5...sy nk tau lbih lnjut
    wan_ieza91@yahoo.com  
  37. Tender Resources - Wed 13/Nov/2013 3:04pm
    Dana dengan kebenaran BNM pada Oktober 2013....Hubungi Pihak Pengurusan Tender Resources bagi mengetahui TnC...PFI/PPP for 'Venture Capital Skim".  
Page 1   (Total 37 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Business Guide
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2324)
Bengkel Basikal (68)
Bengkel Kereta (1368)
Bengkel Motosikal (217)
Bengkel Tayar (193)
Bisnes Air Mineral (341)
Bisnes Ais Krim (439)
Bisnes Aksesori Kereta (629)
Bisnes Broadband (973)
Bisnes Burger (508)
Bisnes Cermin Mata (144)
Bisnes Cuci Kereta (722)
Bisnes Cyber Cafe (414)
Bisnes Dobi (1259)
Bisnes Ebook (962)
Bisnes Handphone (1140)
Bisnes Hotel Dan Resort (489)
Bisnes Ice Blended (637)
Bisnes Jam Tangan (255)
Bisnes Jeruk (146)
Bisnes Kitar Semula (437)
Bisnes Komputer (1384)
Bisnes Kurier Dan Logistik (590)
Bisnes Minuman (1303)
Bisnes Pasar Malam (1727)
Bisnes Pelancongan (463)
Bisnes Perabot (742)
Bisnes Prepaid Dan Reload (968)
Bisnes Restoran (2921)
Bisnes Roti Dan Bakeri (640)
Bisnes Salun Rambut (321)
Bisnes Sarang Burung (248)
Bisnes Satay (345)
Bisnes Sms (144)
Bisnes Spa Dan Facial (586)
Bisnes Steamboat (183)
Bisnes Tablet Pc (424)
Bisnes Tradisional (768)
Bisnes Untuk Dijual (2878)
Bisnes Waffle Dan Jagung (347)
Bisnes Western Food (268)
Dewasa 18sx (1603)
Diskusi Bisnes (1798)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (631)
Expo Karnival Tapak Niaga (5455)
Forex Malaysia (1611)
Haiwan Peliharaan (386)
Haji Dan Umrah (426)
Hiasan Dalaman (635)
Hiasan Taman (222)
Hotel Resort Homestay (900)
Iklan Tv Radio Media Massa (191)
Import Dan Eksport (290)
Ingin Berniaga (2640)
Insurans Dan Takaful (1532)
Insurans Roadtax Kereta (302)
Kedai Bunga (181)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (1851)
Kedai Emas (406)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2321)
Kedai Hardware (452)
Kedai Ibu Dan Bayi (624)
Kedai Jahit (3320)
Kedai Kamera Dan Camcorder (313)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (315)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1579)
Kedai Sewa (1502)
Kereta Baru (1385)
Kereta Terpakai (4441)
Kerja Diploma Dan Ijazah (3874)
Kerja Kemahiran (1646)
Kerja Kosong (9575)
Kerja Praktikal (1575)
Kerja Sales (1850)
Kerja Sambilan (5392)
Konsultan Perniagaan (388)
Kontrak Swasta (245)
Kontrak Tender Kerajaan (418)
Kontraktor Balak Dan Kayu (435)
Kontraktor Jurutera (489)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (202)
Kontraktor Minyak Dan Gas (600)
Kontraktor Pasir (298)
Kontraktor Pembinaan (1802)
Kontraktor Perlombongan (284)
Kursus Dan Seminar (2560)
Kursus Kecantikan (643)
Kursus Makanan (617)
Kursus Motivasi (286)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1488)
Mencari Pasangan Lelaki (30)
Mencari Pasangan Wanita (47)
Mencari Pelabur (3344)
Mesin Fotostat (316)
Mesin Freezer Dan Chiller (229)
Mesin Industri (441)
Mesin Jahit (326)
Mesin Proses Makanan (520)
Pakej Pelancongan (2360)
Pakej Perkahwinan (1130)
Pakej Perniagaan (780)
Pasar Basah (1277)
Pekerja Asing (1065)
Pelaburan Saham Unit Trust (839)
Pembantu Rumah Asing (1616)
Pembekal Barang Runcit (1478)
Pembekal Beras (84)
Pembekal Buah-buahan (417)
Pembekal Ikan Kering (348)
Pembekal Kelapa Dan Santan (555)
Pembekal Kerepek (960)
Pembekal Keropok (396)
Pembekal Kicap Dan Sos (200)
Pembekal Kurma Dan Kismis (264)
Pembekal Madu (208)
Pembekal Mee Dan Bihun (116)
Pembekal Minyak Masak (380)
Pembekal Rempah Dan Perencah (519)
Pembekal Serunding (226)
Pembekal Telur (116)
Pemborong Aksesori Lelaki (152)
Pemborong Aksesori Wanita (1107)
Pemborong Batik Dan Sutera (329)
Pemborong Beg Galas (95)
Pemborong Beg Tangan (552)
Pemborong Bundle (804)
Pemborong Cadar Dan Tilam (379)
Pemborong Karpet (132)
Pemborong Kasut Dan Sandal (627)
Pemborong Lampin (277)
Pemborong Mutiara (104)
Pemborong Pakaian Bayi (712)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1461)
Pemborong Pakaian Lelaki (1027)
Pemborong Pakaian Plus Size (130)
Pemborong Pakaian Wanita (3830)
Pemborong Telekung Dan Songkok (516)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3202)
Pemborong Tuala (179)
Pemborong Tudung (2527)
Pembuat Papan Tanda Iklan (213)
Pembuat Plastik Kotak Botol (731)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (450)
Pendaftaran Syarikat (429)
Pendaftaran Trademark (28)
Pengedar Alat Tulis (890)
Pengedar Bahan Pencuci (644)
Pengedar Buku Dan Majalah (540)
Pengedar Contact Lens (225)
Pengedar Perfume (1442)
Pengedar Permainan Kanak2 (541)
Pengedar Produk Kecantikan (2408)
Pengedar Produk Kesihatan (2770)
Pengurus Majlis (555)
Penternak Arnab (51)
Penternak Ayam (646)
Penternak Burung Puyuh (88)
Penternak Ikan (637)
Penternak Kambing (257)
Penternak Lembu (336)
Penternak Udang (166)
Peralatan Makmal Dan Hospital (236)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (630)
Peralatan Sukan (507)
Perisian Komputer (488)
Perkakas Dapur (542)
Perkakas Elektrik (362)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1373)
Pinjaman AIM (146)
Pinjaman Hartanah (466)
Pinjaman Kad Kredit (364)
Pinjaman Kereta (509)
Pinjaman Peribadi (9306)
Pinjaman Perniagaan (1629)
Produk Dari China (469)
Produk Sejuk Beku (1170)
Program Consignment (1786)
Program Dropship (5849)
Pusat Bahasa (308)
Pusat Jagaan Bayi (1244)
Pusat Latihan (556)
Pusat Memandu (112)
Pusat Mengaji Agama (402)
Pusat Pendidikan Tinggi (471)
Pusat Rawatan (309)
Pusat Tadika Dan Taska (1085)
Pusat Tuisyen (935)
Rancangan Perniagaan (532)
Rawatan Alternatif (256)
Rumah Sewa (3765)
Rumah Untuk Dijual (3343)
Servis Freelance (928)
Servis Keselamatan (619)
Servis Pembersihan (711)
Servis Pengedaran Risalah (417)
Setiausaha Syarikat (541)
Sewa Bas Dan Van (476)
Sewa Kereta Teksi Limo (1509)
Sewa Lori (2201)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (50)
Studio Filem Dan Videografi (211)
Studio Fotografi (799)
Studio Grafik Dan 3D (877)
Studio Lukisan (112)
Studio Model Penyanyi Pelakon (628)
Studio Muzik (398)
Sukan Beladiri (111)
Sukan Berkumpulan (208)
Sukan Futsal (214)
Sukan Pancing (123)
Tanah Sewa (568)
Tanah Untuk Dijual (4254)
Tempahan Biskut Dan Tart (1753)
Tempahan Hamper (167)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (600)
Tempahan Katering (1890)
Tempahan Kek Dan Coklat (1929)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (150)
Tempahan Kuih Muih (1560)
Tempahan Minuman Dan Dessert (396)
Tempahan Nasi Lemak (462)
Tempahan Roti (316)
Terminal Bayaran (167)
Ubahsuai Pejabat (582)
Ubahsuai Rumah (1509)
Urut Tradisional (709)
Usahawan Baja Pertanian (341)
Usahawan Benih Dan Nursery (353)
Usahawan Tani (953)
Vending Machine (311)
Voucher Dan Tiket (217)
Web Design Malaysia (2098)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1131)