Search Majalah.com
Bisness Canopy - Bagaimana nak Hias Scallop, Backdrop dan Meja Makan Pengantin?
Asrul Affendi @ KST Makmur Enterprise - Mon 31/Oct/2011 8:03am [Last Comment]
sy ni baru nak terjun dalam bidang nie.pengalaman mmg tak ada.so sy di sini ingin meminta pertolongan dan bantuan dari otai2 canopy atau sesiapa saja, boleh tak tolong ajar saya nak hias scallop, backdrop dan meja makan pengantin?kalau area perak,rawang,sungai buluh insyaallah saya boleh dtg ke tmpt anda. sekiranya anda sudi mengajar saya boleh lah sms atau call 0132988050 atau email asrul_affendi78@yahoo.com

Niche: Diskusi Bisnes | Bisnes Pengantin | Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi
     
  1. Alif 5 - Mon 31/Oct/2011 3:38pm
    Salam,tuan dari area mana?saya ada menyediakan perkhidmatan dj,emcee,pa&pc karaoke system..kompang pun ada..saya dari kajang, selangor...  
  2. Khaidir Sharifutdin - Tue 1/Nov/2011 9:27am
    Salam Kawan, Saya dah buat perkhidmatan sewaan khemah lebih dari 7tahun, untuk scallop saya buat manual sahaja. tapi kene pandai adjus supaya cantik lekuk dia, tentang belakang makan beradat/ back drop, selalu bagi white canves je..dan hiasan meja tue. dah tentu kamu kene buat skrting lah kene jahit dulu, time nak guna, kamu guna stapler tembak je kat sisi meja, OK.. kalau perlukan apa buleh hubungi saya

    HATRAH CANOPY, CATERING & EVENT
    punyai bilangan khemah lebih dari 100 unit untuk di sewa, samaada majlis rasmi atau karniva,layari facebook atau blog kami "HATRAH CANOPY"

    Yang Membantu
    KHAIDIR (019-225 4523/ 019-222 4523)
    khaidir.sharifutdin@gmail.com
    office di Sungai Buloh Selangor  
  3. Zaiton 8 - Mon 7/Nov/2011 4:31pm
    Saya dari Azr Catering Services. menyediakan khidmat katering dimajlis perkahwinan.. Biasa skirting meja makan pengantin/meja buffet memang sekali org canopy yg buat tapi selalu juga saya buatkan tak de hal...skrg saya sedang mencari rakanniaga usahasama dlm bidang ini. Masakan sedap2 tak perlu risau...jika berminat/ada job boleh hubungi saya 017 2717635 atau email zaiton.arani@gmail.com  
  4. Harez - Mon 7/Nov/2011 10:07pm
    Salam bro..law nk ajar tu xde la..
    Sy dpt bantu sket je..kalo nk hias
    Canopy menggunakan scallop bro leh tgk kt google..
    Sb hiasan scalop kt canopy xperlu kemahiran sgt..
    Tgk dr gmbr pon kita dh tau cara nk bt..
    Yg backdrop tu xdpt nk tlg..Yg tu mgkin kne
    Search dlm magazine deco kawin..  
  5. Asrul Affendi - Tue 15/Nov/2011 8:12am
    harez..scallop tu rasa boleh buat sendiri. tapi pasal backdrop tue problem sikit. ada org kata kena letak papan kat bhg atas utk senang staple kain2 backdrop. saya skrg nak tau teknik yg memudahkan pasang..mana otai2 canopy nie..kongsi la pengalaman/ilmu skit..  
  6. Sharifah Kamsiah - Fri 18/Nov/2011 10:18am
    Assalam, kalau masalah scallop tu, tempah jer yg dh siap dari saya. encik cuma gantung dgn tembak stple jer. Mudh sgt2. Sapa2 pun boleh gantung. Semudah ABC. Begitu juga dgn backdrop dan hiasan meja pengantin. Semuanya sya boleh buatkan ready made. Encik cuma gantung jer backdrop tu dan pasang jer hiasan meja tu. Semuanya saya buat dan encik boleh pasang dgn mudah tanpa sebrg masalah lg. Boleh tgk dlm blog saya gambar2. Cari dlm google, sharifahcreativedesign.blogspot. Nk cortation, saya emailkan ye.  
  7. Faizal 219 - Tue 3/Jan/2012 10:41am
    sharifah...rasa cam kenal, keje uitm ke
    saya tengah cari nak buat sclop untuk canopy. tlg email kan saya cotation di me.faizal@yahoo.com  
  8. Asrul Affendi - Wed 2/May/2012 10:33am
    alhamdulillah..sejak saya post komen ni, saya dah selesai byk kenduri kawin.1st time buat scallop ni pasang dari pagi sampai petang. tapi skrg dh pandai skit.kejap jer. so kepada sapa2 yg nak berkongsi pengalaman boleh la contact saya. sbb saya tahu untuk start bisnes dgn pengalaman 0 mmg mencabar. so saya nak ucapkan terima kasih kepada encik khaidir yg sudi bantu saya masa saya nak start bisness ni dulu.boleh lawati blog saya yg baru je saya buat di khemahkhemah.blogspot.com  
  9. Afiqah 50 - Wed 13/Aug/2014 12:57am
    saya pon nkcuba bisnes sewa kanopi nih..tp tgh duk budget2..sy nktanya modal yg diguna dlm brape ye?ade tips2?  
  10. Nadia 521 - Wed 6/May/2015 11:48pm
    Blh sy thu klu nak buat scalop 2 layer nak pakai bpe meter kain utk 1 khemah jenis piramid...da mcm mna nk buat  
Page 1   (Total 10 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (3324)
Bengkel Basikal (82)
Bengkel Besi (296)
Bengkel Kereta (1677)
Bengkel Motosikal (283)
Bengkel Tayar (248)
Bisnes Air Mineral (429)
Bisnes Ais Krim (601)
Bisnes Aksesori Kereta (707)
Bisnes Broadband (1221)
Bisnes Burger (599)
Bisnes Cermin Mata (177)
Bisnes Cuci Kereta (909)
Bisnes Cyber Cafe (495)
Bisnes Dobi (1560)
Bisnes Ebook (1166)
Bisnes Handphone (1387)
Bisnes Hari Raya (139)
Bisnes Hotel & Resort (649)
Bisnes Ice Blended (757)
Bisnes Jam Tangan (338)
Bisnes Jeruk (213)
Bisnes Kitar Semula (571)
Bisnes Komputer (1685)
Bisnes Kurier & Logistik (805)
Bisnes Minuman (1687)
Bisnes Pasar Malam (2286)
Bisnes Pelancongan (650)
Bisnes Pengantin (844)
Bisnes Perabot (1059)
Bisnes Prepaid & Reload (1198)
Bisnes Restoran (4125)
Bisnes Roti & Bakeri (801)
Bisnes Salun Rambut (427)
Bisnes Sarang Burung (262)
Bisnes Satay (442)
Bisnes Sms (171)
Bisnes Spa & Facial (811)
Bisnes Steamboat (214)
Bisnes Stesen Minyak (158)
Bisnes Tablet Pc (462)
Bisnes Tradisional (945)
Bisnes Untuk Dijual (3964)
Bisnes Waffle & Jagung (441)
Bisnes Western Food (393)
Dewasa 18sx (2026)
Diskusi Bisnes (2153)
Diskusi Tuntutan & Tribunal (817)
Expo Karnival Tapak Niaga (7801)
Forex Malaysia (2354)
Haiwan Peliharaan (553)
Haji & Umrah (520)
Hiasan Dalaman (824)
Hiasan Taman (281)
Hotel Resort Homestay (1166)
Iklan Terbuka (4991)
Iklan Tv Radio Media Massa (265)
Import & Eksport (370)
Ingin Berniaga (3030)
Insurans & Takaful (1954)
Insurans Roadtax Kereta (407)
Kedai Bunga (205)
Kedai Cenderahati & Kraf (2160)
Kedai Emas (524)
Kedai Fotostat & Cetakan (2776)
Kedai Hardware (529)
Kedai Ibu & Bayi (801)
Kedai Jahit (4695)
Kedai Kamera & Camcorder (384)
Kedai Runcit & Serbaneka (371)
Kedai Separuh & Ruang Niaga (2318)
Kedai Sewa (1887)
Kereta Baru (1877)
Kereta Terpakai (5617)
Kerja Diploma & Ijazah (6616)
Kerja Kemahiran (2413)
Kerja Kosong (15536)
Kerja Praktikal (2918)
Kerja Sales (2908)
Kerja Sambilan (7615)
Konsultan Peguam (227)
Konsultan Perniagaan (535)
Kontrak Swasta (365)
Kontrak Tender Kerajaan (503)
Kontraktor Balak & Kayu (545)
Kontraktor Jurutera (650)
Kontraktor Marin & Kapal Laut (255)
Kontraktor Minyak & Gas (756)
Kontraktor Pasir (533)
Kontraktor Pembinaan (2438)
Kontraktor Perlombongan (362)
Kursus & Seminar (3243)
Kursus Kecantikan (756)
Kursus Makanan (743)
Kursus Motivasi (349)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1765)
Mencari Pelabur (4220)
Mesin Fotostat (393)
Mesin Freezer & Chiller (309)
Mesin Industri (571)
Mesin Jahit (433)
Mesin Proses Makanan (622)
Pakej Pelancongan (2992)
Pakej Perkahwinan (1307)
Pakej Perniagaan (1044)
Pasar Basah (1750)
Pekerja Asing (1478)
Pelaburan Saham Unit Trust (1082)
Pembantu Rumah Asing (2230)
Pembekal Barang Runcit (1781)
Pembekal Beras (160)
Pembekal Buah-buahan (576)
Pembekal Ikan Kering (430)
Pembekal Kelapa & Santan (743)
Pembekal Kerepek (1290)
Pembekal Keropok (525)
Pembekal Kicap & Sos (254)
Pembekal Kurma & Kismis (324)
Pembekal Madu (301)
Pembekal Mee & Bihun (145)
Pembekal Minyak Masak (439)
Pembekal Rempah & Perencah (709)
Pembekal Serunding (298)
Pembekal Telur (159)
Pemborong Aksesori Lelaki (172)
Pemborong Aksesori Wanita (1273)
Pemborong Batik & Sutera (399)
Pemborong Beg Galas (120)
Pemborong Beg Tangan (651)
Pemborong Bundle (987)
Pemborong Cadar & Tilam (504)
Pemborong Karpet (195)
Pemborong Kasut & Sandal (801)
Pemborong Lampin (364)
Pemborong Mutiara (117)
Pemborong Pakaian Bayi (843)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1890)
Pemborong Pakaian Lelaki (1252)
Pemborong Pakaian Plus Size (167)
Pemborong Pakaian Wanita (4771)
Pemborong Telekung & Songkok (619)
Pemborong Tshirt & Uniform (3846)
Pemborong Tuala (218)
Pemborong Tudung (3092)
Pembuat Papan Tanda Iklan (350)
Pembuat Plastik Kotak Botol (923)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (533)
Pendaftaran Syarikat (593)
Pendaftaran Trademark (48)
Pengedar Alat Tulis (1009)
Pengedar Bahan Pencuci (808)
Pengedar Buku & Majalah (668)
Pengedar Contact Lens (272)
Pengedar Perfume (1680)
Pengedar Permainan Kanak2 (674)
Pengedar Produk Kecantikan (2927)
Pengedar Produk Kesihatan (3387)
Pengurus Majlis (686)
Penternak Arnab (66)
Penternak Ayam (834)
Penternak Burung Puyuh (119)
Penternak Ikan (756)
Penternak Kambing (341)
Penternak Lembu (441)
Penternak Udang (250)
Peralatan Makmal & Hospital (306)
Peralatan Pejabat & Sekolah (865)
Peralatan Sukan (614)
Perisian Komputer (684)
Perkakas Dapur (703)
Perkakas Elektrik (504)
Perkakas Rm2 & Gajet (1635)
Pinjaman AIM (190)
Pinjaman Hartanah (590)
Pinjaman Kad Kredit (463)
Pinjaman Kereta (725)
Pinjaman Peribadi (12454)
Pinjaman Perniagaan (2077)
Produk Dari China (609)
Produk Sejuk Beku (1549)
Program Consignment (2257)
Program Dropship (8112)
Pusat Bahasa (446)
Pusat Jagaan Bayi (2069)
Pusat Latihan (775)
Pusat Memandu (140)
Pusat Mengaji Agama (679)
Pusat Pendidikan Tinggi (618)
Pusat Rawatan (454)
Pusat Tadika & Taska (1759)
Pusat Tuisyen (1384)
Rancangan Perniagaan (629)
Rawatan Alternatif (346)
Rumah Sewa (4990)
Rumah Untuk Dijual (4407)
Servis Freelance (1372)
Servis Keselamatan (838)
Servis Pembersihan (1050)
Servis Pengedaran Risalah (535)
Setiausaha Syarikat (695)
Sewa Bas & Van (678)
Sewa Jentera (81)
Sewa Kereta Teksi Limo (2218)
Sewa Lori (3036)
Sewa Pesawat & Helikopter (65)
Studio Filem & Videografi (317)
Studio Fotografi (1039)
Studio Grafik & 3D (1422)
Studio Lukisan (151)
Studio Model Penyanyi Pelakon (945)
Studio Muzik (584)
Sukan Beladiri (132)
Sukan Berkumpulan (283)
Sukan Futsal (242)
Sukan Pancing (161)
Tanah Sewa (754)
Tanah Untuk Dijual (5647)
Tempahan Biskut & Tart (2493)
Tempahan Hamper (208)
Tempahan Kanopi & Meja Kerusi (744)
Tempahan Katering (2497)
Tempahan Kek & Coklat (2351)
Tempahan Korban & Aqiqah (216)
Tempahan Kuih Muih (1977)
Tempahan Minuman & Dessert (556)
Tempahan Nasi Lemak (581)
Tempahan Roti (491)
Terminal Bayaran (238)
Ubahsuai Pejabat (759)
Ubahsuai Rumah (2003)
Urut Tradisional (1034)
Usahawan Baja Pertanian (405)
Usahawan Benih & Nursery (481)
Usahawan Tani (1270)
Vending Machine (490)
Voucher & Tiket (281)
Web Design Malaysia (2631)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1788)