Search Majalah.com
Bisnes yang Sesuai di Jual Secara 'online' Melalui Internet?
Abdul Halim Bin Ali @ Hni Northern - Wed 20/Jan/2010 12:11am [Last Comment]
salam semua...

saya berminat untuk menceburi bidang bisnes secara 'online' melalui internet. sebelum nie saya penah jugak join e-bay, commision junction, lelong dan macam2 lagi..untuk jual produk saya...tapi semuanya kurang berjaya dan kurang mendapat sambutan. saya juga pernah berniaga secara 'offline'...dan mempunyai kedai suatu ketika dulu..tapi masih tak puas hati sebab mengharapkan 'walk-in customer' sahaja. harap rakan2 dapat memberi tips berguna dalam bisnes secara 'online'...dan apakah PRODUCT yang mudah mendapat sambutan di internet ketika ini.

Niche: Ingin Berniaga
Peluang Perniagaan Produk UPM - Terhad 20 Orang Sahaja
3pm, 19 Dis 2014 (Jumaat) di Putra Science Park, UPM
(Percuma untuk Ahli DPMM Putrajaya)

Kursus Praktikal Gst + Free Gst Online Registration + Free Demo Gst-Compliant Software
29 Dis 2014 (Isnin) di DPMM Putrajaya

Seminar Usahawan Komprehensif Siri 1
27 Dis 2014 (Sabtu) di Universiti Malaya
     
  1. Rahman - Wed 20/Jan/2010 8:04am
    Sdra Halim, saya perlu menyuarakan pendapat saya. Saya meminta bebanyak maaf jika menyinggung hati Halim, atau mana2 pihak.

    Ramai usahawan gagal kerana tidak fokus pada sesuatu bisnes. Kalau dibaca cerita2 bisnes mereka yg gagal dan mereka yg dah bergelar jutawan, plot ceritanya hampir sama.

    Bagi jutawan, mereka fokus pada bisnes mereka. Ia mengambil masa yg lama. biasanya 5 tahun pertama, hidup melarat dan hanya sekadar cukup makan. tetapi pada ketika ini mereka mula mengumpul senarai pelanggan yg semakin besar.

    Pada tahun ke 5-10, mereka mula duduk selesa. Ini kerana pelanggan2 mereka juga telah melewati umur 30an dan 40an dan terdiri dari org2 yg mula mempunyai banyak wang lebih.

    Pada tahun ke 10 hingga 20 mereka mula membuat duit lebih. Pada ketika ini pengalaman bisnes mereka amat kukuh. Dan apabila terdapat peluang kontrak besar dari syarikat swasta atau government, mereka boleh menyahutnya dan membuat keuntungan beratus2 ribu ringgit.

    Tetapi tanpa kontrak govt atau swasta, mereka tetap kukuh. Ini kerana mereka mempunyai senarai pelanggan awam yg banyak. Maka kontrak govt itu hanyalah duit 'bonus' yg lumayan. kalau tak ada pun tak apa.

    Kalau dikaji org2 yg gagal, plot ceritanya juga hampir sama!

    - 2 tahun pertama, jual nasi lemak
    - 2 tahun berikutnya masuk kursus kontraktor
    - kemudian berhenti, buat ternak cacing
    - kemudian berhenti, buat bisnes online
    - kemudian berhenti, buat bisnes jual topup/prepaid
    - kemudian berhenti, berkawan dengan 'datuk' yg kononnya ada projek 'juta2'
    - kemudian berhenti, buat MLM

    the list goes on... sedar tak sedar, usia dah masuk 60an dan mereka dilabelkan 'looser' oleh orang2 sekeliling dan org2 kampung.  
  2. Farid 3 - Wed 20/Jan/2010 2:38pm
    www.jusmate5-ddr.blogspot.com
    permintaan produk sangat bagus.
    sapa2 pun bole start biz selepas menjadi ahli  
  3. Raden - Wed 20/Jan/2010 3:34pm
    Antara bisnes2 online yg popular

    - Google Adsense, Nuffnang, Advertlets, Adbrite.
    - Clickbank Affiliate, klikjer.com (malaysia)
    - Online MLM - Jusmate5, Shamelin, Vemma, GDI, Ads4bucks, Loyalty program dsg.

    (awas, kebanyakan kompeni tidak mengaku mereka MLM - mereka kata mereka adalah network business, komisen based dll.)

    - Jika anda mempunyai blog yg popular, boleh letakkan ruang iklan untuk disewa.

    - Ebook affiliate, contohnya jika anda dapat jualkan ebook berharga RM30-50, mereka akan beri komisen sekitar 50%

    - Jual servis konvensional secara online. Contohnya ada kartunis yg melukis gambar anda berdasarkan gambar sebenar dan caj e.g. RM50 per head. gambar artwork yg dah siap akan dihantar kepada anda melalui email.

    - Jual barang fizikal secara online, contohnya alat pembesar kelelakian, anda dapatkan produk, bungkus baik2 dan poskan kepada yg berminat. Brg2 macam ni laku kerana kebanyakan lelaki malu utk membeli secara berdepan. Mereka lebih rela mengambil risiko membeli online.

    - dan akhir sekali, Program Taawon
    http://www.majalah.com/?classified:program-taawon-macam-main-kutu:31254-FRM-4  
  4. Zu2311 - Wed 20/Jan/2010 4:41pm
    encik abdul halim..jom try biz terbaru ni-->rxlite..
    sms saya untuk keterangan lanjut 0175900811
    modal serendah rm223 jer..
    sesiapa nak join pun boleh..jom la  
  5. Shamsul 5 - Wed 20/Jan/2010 5:31pm
    Saudara Halim,
    Saya sarankan mungkin anda boleh membeli mentor jutawan ebook di https://www.mentorjutawanebook.com dimana ia banyak membantu usahawan2 mempertingkatkan ilmu mereka dalam perniagaan. Antara mentor didalam buku tersebut ialah Dato Fadhilah Kamsah, Ifran Khairi (Jutawan Internet), Dr Azman Ching (Jutawan MLM), Chef Li (penulis buku jutawan senyap) dan beberapa orang lagi mentor yang berkongsi ilmu perniagaan mereka.

    Selain itu, ada banyak (sebenarnya terlalu banyak) mutiara kata, azimat dan highlights daripada mereka, yang perlu kita ambil iktibar dan boleh diaplikasikan dalam perniagaan. Adakalanya saya rasa benda yang disebutkan itu macam perkara biasa sahaja. Tapi, rupa-rupanya...perkara itulah yang kita tidak boleh terlepas pandang jika mahu berjaya dalam perniagaan

    Atau anda boleh menyertai biz kerongsang di http://www.kilauankerongsang.com dimana anda boleh menikmati potongan sebanyak 25% atas kerongsang yang dibeli  
  6. Ahmadalbab - Thu 21/Jan/2010 1:54pm
    http://tinyurl.com/moneyon9  
  7. Siti 17 - Thu 21/Jan/2010 2:01pm
    Saudara Halim, anda ingin mencuba bisnes e-pendidikan melalui online, modal yg sgt rendah. Utk info lanjut, sms saya di 019-3111414  
  8. Abdul Halim Bin Ali - Fri 22/Jan/2010 10:49pm
    terima kasih atas curahan pendapat daripada rakan2 sekalian. tips2 amat berharga pada diri saya dan juga orang lain.  
  9. Abdul Halim Bin Ali - Fri 22/Jan/2010 10:55pm
    apa yang diutarakan oleh saudara rahman ada juga kebenarannya....sebab rakan saya juga 'jatuh-bangun' bisness di sebabkan terlalu excited....memang ada yang bisness modal kecil tapi pulangannya besar...begitu juga sebaliknya. tetapi, di internet ketika ini..promosi bisness untuk join venture or starting bisness mahal jugak..  
  10. Nawalfisya - Fri 22/Jan/2010 11:59pm
    salam

    boleh cuba sertai bisnes jualan sauna saya....produk ni mmg sedang hot di malaysia. saya buat perniagaan secara online 100%. sambutan alhamdulillah menggalakkan...blh jadi agent jika berminat. komisen lumayan...sekarang, dah ada di seluruh malaysia, dan sabah sarawak.

    penerangan lanjut, blh hubungi saya

    016-9567909/ 017-6944804

    http://q-wish.blogspot.com  
  11. Abdul Halim Bin Ali - Sat 23/Jan/2010 2:27am
    Nawalfisya-bisness jualan sauna..jarang2 jugak dengar...semmenagnya bisness internet secara online nie banyak yer...harap kita oleh kongsi semua tentang bisnes secara online.  
  12. Kasih - Sat 23/Jan/2010 9:52am
    http://www.shamelin2u.com/?ref=413
    -anda mampu menilainya....  
  13. Abdul Halim Bin Ali - Sat 23/Jan/2010 7:08pm
    memang banyak bisness secara online....pada bisness yang rakan-rakan utarakan semuanya okey...dan ada yang dah jadi jutawan agaknya yer.....  
  14. Hafiz 13 - Mon 8/Feb/2010 9:21am
    Salam En Halim, kini produk sedang laris dan terhangat di pasaran..Jus Manggis Shamelin. Produk Bumiputera ini sedang menjadi buruan para pengedar untuk mengedarkannya kerana kualiti dan harganya amat murah berbanding dengan produk seangkatannya dari luar negara. Market ke Indonesia telah dibuka pada awal tahun 2010 ini maka peluang kita untuk mengedarkannya ke sana terbuka luas. Boleh dilakukan secara internet sahaja kerana pihak syarikat telah menyediakan platform untuk kita untuk mengedarkan melalui websitenya. Berminat....layari www.shamelinsmart.com/shamelinbiz @ email saya di fizbiz@yahoo.com.my  
  15. Abdul Halim Bin Ali - Wed 3/Mar/2010 3:48am
    dah cuba minyak kelapa dara BIOVO?..memang mujarab...  
  16. Dilla 2 - Sat 6/Mar/2010 12:12am
    hehe.senang jer.join biz yang saya buat.bkn MLM okey.ada 2 program yang saya join.dapat laa nak hidup mewah sikit.nak jadik kaya tak janji lah.call je saya 0129560382.sy bgth cara.nak masuk...boleh.taknak pon saya tak kisah  
  17. Kilauankerongsang 2 - Sat 6/Mar/2010 3:31pm
    Anda ingin ceburi perniagaan kerongsang sacara online. Layari http://www.kilauankerongsang.com  
  18. Nurshamsili - Sun 14/Mar/2010 2:21am
    hi...
    cuba lah utk mmenjadi agen streamyx & celcom broadband..
    mudah & tanpa modal..
    http://www.micropurple.com/online/business/join_us.asp?no=WMP14774  
  19. Abdul Halim Bin Ali - Mon 15/Mar/2010 11:17pm
    Nurshamsili- bisness nie sy dah join..cuma xde lagi customer nak daftar.  
  20. Abdul Halim Bin Ali - Mon 15/Mar/2010 11:19pm
    Dilla 2 - apa bisness yang awak maksudkan tue???....email le kat saya ok...

    hnibestari@gmail.com  
  21. Othman - Sat 3/Apr/2010 2:32pm
    percuma! Benar atau tidak? ingin tahu dan ingin cuba? Hantar email anda pada saya.  
  22. Nawalfisya - Wed 28/Apr/2010 1:38am
    salam
    cubalah bisnes sauna..set sauna dirumah. insyaallah blh laku..saya tgh cari ahli/ agen skrg. lawat blog biz saya http://q-wish.blogspot.com

    call/sms 016-9567909.

    sauna-mandi wap panas...kuruskan badan secara tradisional....tgk 7 jenis set sauna di rumah. promo hebat. tk  
  23. Mohd Fauzi Yahaya 2 - Thu 17/Jun/2010 4:02pm
    layari http://fauzicestbelle.blogspot.com  
  24. Man 25 - Mon 4/Jul/2011 4:14pm
    en halim xnak jadi reseller bunga emas foil 24karat ?
    xperlu modal..ade customer ,tuan bank in saya ,sy pos..bunga emas ni kebiasaannye dijadikan hadiah dan hantaran perkahwinan...
    lebih senang ade sample sekuntum, sbb emas ni berhantu,orang tengok terus beli..disebabkan kecantikan & kilauan emas.....saya bagi harga reseller terus.

    Pakej bunga emas sekali dengan kotak pink,pasu mini kristal,dan certificate emas 24karat.

    ade dua saiz,kecil & besar.

    boleh sms saya terus.komisen tggi jugak la..11% hingga 20%

    saya penjual yg boleh dipercayai..boleh tgk blog saya dan fb.

    http://empiremasdinar.blogspot.com/2011/05/bunga-emas-24-karat-utk-hantaran-hadiah.html  
  25. Sharhimi - Mon 9/Sep/2013 3:31am
    anda mahu memiliki akaun google adsense?saya akan register untuk anda semurah RM50 sahaja.anda boleh menjana pendapatan dengan adsense 2000-3000 sebulan.malah lagi lebih.email kepada saya di rock31_91@yahoo.com  
  26. Fahmi 65 - Mon 18/Nov/2013 11:21am
    Tuan,

    Cubalah Sistem Jualan Pro yang dicipta oleh Pakar Affiliates Tn Rahman Basri

    Layari http://bit.ly/SJPmantop

    untuk maklumat lanjut bleh emel sy di fahmi5277@gmail.com  
Page 1   (Total 26 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2878)
Bengkel Basikal (74)
Bengkel Besi (229)
Bengkel Kereta (1519)
Bengkel Motosikal (255)
Bengkel Tayar (224)
Bisnes Air Mineral (378)
Bisnes Ais Krim (528)
Bisnes Aksesori Kereta (667)
Bisnes Broadband (1124)
Bisnes Burger (551)
Bisnes Cermin Mata (163)
Bisnes Cuci Kereta (826)
Bisnes Cyber Cafe (455)
Bisnes Dobi (1403)
Bisnes Ebook (1079)
Bisnes Handphone (1286)
Bisnes Hari Raya (60)
Bisnes Hotel Dan Resort (580)
Bisnes Ice Blended (716)
Bisnes Jam Tangan (294)
Bisnes Jeruk (184)
Bisnes Kitar Semula (514)
Bisnes Komputer (1517)
Bisnes Kurier Dan Logistik (702)
Bisnes Minuman (1505)
Bisnes Pasar Malam (2030)
Bisnes Pelancongan (566)
Bisnes Pengantin (716)
Bisnes Perabot (894)
Bisnes Prepaid Dan Reload (1137)
Bisnes Restoran (3452)
Bisnes Roti Dan Bakeri (731)
Bisnes Salun Rambut (376)
Bisnes Sarang Burung (258)
Bisnes Satay (392)
Bisnes Sms (162)
Bisnes Spa Dan Facial (692)
Bisnes Steamboat (202)
Bisnes Stesen Minyak (136)
Bisnes Tablet Pc (444)
Bisnes Tradisional (849)
Bisnes Untuk Dijual (3471)
Bisnes Waffle Dan Jagung (392)
Bisnes Western Food (336)
Dewasa 18sx (1816)
Diskusi Bisnes (2010)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (756)
Expo Karnival Tapak Niaga (6719)
Forex Malaysia (1976)
Haiwan Peliharaan (480)
Haji Dan Umrah (472)
Hiasan Dalaman (730)
Hiasan Taman (249)
Hotel Resort Homestay (1053)
Iklan Tv Radio Media Massa (232)
Import Dan Eksport (337)
Ingin Berniaga (2865)
Insurans Dan Takaful (1788)
Insurans Roadtax Kereta (351)
Kedai Bunga (190)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (2014)
Kedai Emas (469)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2574)
Kedai Hardware (446)
Kedai Ibu Dan Bayi (700)
Kedai Jahit (4032)
Kedai Kamera Dan Camcorder (352)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (344)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1936)
Kedai Sewa (1675)
Kereta Baru (1674)
Kereta Terpakai (5102)
Kerja Diploma Dan Ijazah (5142)
Kerja Kemahiran (2054)
Kerja Kosong (12484)
Kerja Praktikal (2259)
Kerja Sales (2381)
Kerja Sambilan (6551)
Konsultan Peguam (168)
Konsultan Perniagaan (469)
Kontrak Swasta (308)
Kontrak Tender Kerajaan (469)
Kontraktor Balak Dan Kayu (490)
Kontraktor Jurutera (580)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (234)
Kontraktor Minyak Dan Gas (704)
Kontraktor Pasir (420)
Kontraktor Pembinaan (2117)
Kontraktor Perlombongan (331)
Kursus Dan Seminar (2912)
Kursus Kecantikan (706)
Kursus Makanan (680)
Kursus Motivasi (329)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1648)
Mencari Pelabur (3773)
Mesin Fotostat (360)
Mesin Freezer Dan Chiller (278)
Mesin Industri (527)
Mesin Jahit (395)
Mesin Proses Makanan (584)
Pakej Pelancongan (2671)
Pakej Perkahwinan (1228)
Pakej Perniagaan (918)
Pasar Basah (1502)
Pekerja Asing (1289)
Pelaburan Saham Unit Trust (984)
Pembantu Rumah Asing (1923)
Pembekal Barang Runcit (1604)
Pembekal Beras (120)
Pembekal Buah-buahan (503)
Pembekal Ikan Kering (393)
Pembekal Kelapa Dan Santan (665)
Pembekal Kerepek (1129)
Pembekal Keropok (465)
Pembekal Kicap Dan Sos (229)
Pembekal Kurma Dan Kismis (292)
Pembekal Madu (248)
Pembekal Mee Dan Bihun (130)
Pembekal Minyak Masak (417)
Pembekal Rempah Dan Perencah (626)
Pembekal Serunding (261)
Pembekal Telur (142)
Pemborong Aksesori Lelaki (162)
Pemborong Aksesori Wanita (1207)
Pemborong Batik Dan Sutera (357)
Pemborong Beg Galas (104)
Pemborong Beg Tangan (613)
Pemborong Bundle (894)
Pemborong Cadar Dan Tilam (468)
Pemborong Karpet (167)
Pemborong Kasut Dan Sandal (721)
Pemborong Lampin (309)
Pemborong Mutiara (114)
Pemborong Pakaian Bayi (786)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1706)
Pemborong Pakaian Lelaki (1146)
Pemborong Pakaian Plus Size (148)
Pemborong Pakaian Wanita (4341)
Pemborong Telekung Dan Songkok (574)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3608)
Pemborong Tuala (208)
Pemborong Tudung (2860)
Pembuat Papan Tanda Iklan (291)
Pembuat Plastik Kotak Botol (815)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (491)
Pendaftaran Syarikat (514)
Pendaftaran Trademark (36)
Pengedar Alat Tulis (970)
Pengedar Bahan Pencuci (737)
Pengedar Buku Dan Majalah (615)
Pengedar Contact Lens (250)
Pengedar Perfume (1582)
Pengedar Permainan Kanak2 (621)
Pengedar Produk Kecantikan (2675)
Pengedar Produk Kesihatan (3078)
Pengurus Majlis (612)
Penternak Arnab (53)
Penternak Ayam (752)
Penternak Burung Puyuh (98)
Penternak Ikan (701)
Penternak Kambing (300)
Penternak Lembu (400)
Penternak Udang (203)
Peralatan Makmal Dan Hospital (269)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (752)
Peralatan Sukan (559)
Perisian Komputer (591)
Perkakas Dapur (640)
Perkakas Elektrik (456)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1557)
Pinjaman AIM (170)
Pinjaman Hartanah (532)
Pinjaman Kad Kredit (405)
Pinjaman Kereta (640)
Pinjaman Peribadi (11066)
Pinjaman Perniagaan (1881)
Produk Dari China (555)
Produk Sejuk Beku (1378)
Program Consignment (2060)
Program Dropship (7019)
Pusat Bahasa (373)
Pusat Jagaan Bayi (1654)
Pusat Latihan (673)
Pusat Memandu (128)
Pusat Mengaji Agama (550)
Pusat Pendidikan Tinggi (546)
Pusat Rawatan (379)
Pusat Tadika Dan Taska (1421)
Pusat Tuisyen (1132)
Rancangan Perniagaan (572)
Rumah Sewa (4435)
Rumah Untuk Dijual (3880)
Servis Freelance (1154)
Servis Keselamatan (743)
Servis Pembersihan (869)
Servis Pengedaran Risalah (484)
Setiausaha Syarikat (611)
Sewa Bas Dan Van (596)
Sewa Jentera (58)
Sewa Kereta Teksi Limo (1895)
Sewa Lori (2651)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (60)
Studio Filem Dan Videografi (266)
Studio Fotografi (929)
Studio Grafik Dan 3D (1166)
Studio Lukisan (140)
Studio Model Penyanyi Pelakon (780)
Studio Muzik (496)
Sukan Beladiri (119)
Sukan Berkumpulan (239)
Sukan Futsal (232)
Sukan Pancing (144)
Tanah Sewa (668)
Tanah Untuk Dijual (5016)
Tempahan Biskut Dan Tart (2178)
Tempahan Hamper (188)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (679)
Tempahan Katering (2224)
Tempahan Kek Dan Coklat (2197)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (183)
Tempahan Kuih Muih (1778)
Tempahan Minuman Dan Dessert (488)
Tempahan Nasi Lemak (538)
Tempahan Roti (391)
Terminal Bayaran (198)
Ubahsuai Pejabat (665)
Ubahsuai Rumah (1743)
Urut Tradisional (839)
Usahawan Baja Pertanian (379)
Usahawan Benih Dan Nursery (417)
Usahawan Tani (1120)
Vending Machine (402)
Voucher Dan Tiket (255)
Web Design Malaysia (2352)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1432)