Search Majalah.com
Bisnes Motosikal Dan Alat Ganti
Abuhakim - Sat 17/Apr/2010 11:17am [Last Comment]
Saya sedang mengumpulkan maklumat berkaitan bisnes menjual motosikal dan alat ganti motosikal. Saya perhatikan bisnes ini dimonopoli oleh kaum bukan melayu. Jadi saya terpanggil untuk mencuba bisnes berkaitan penjualan motosikal dan alat ganti.

Jika sesiapa yang berpengalaman dan mempunyai maklumat seperti senarai pembekal dan perancangan perniagaan serta yang berkaitan bolehlah emailkan ke abuhakim75@yahoo.co.uk atau hubungi 019-6370069. Sebarang maklumat amat dihargai dan jutaan terima kasih .

Niche: Bengkel Motosikal
Taklimat Pembiayaan Credit Guarantee Corporation (CGC) - Percuma
28 Apr 2014 di DPMM Putrajaya

Taklimat Berkenaan Tribunal Rayuan Kastam (TRK) - Percuma
24 Apr 2014 di Putrajaya

Seminar Peluang Bisnes Sektor Utama Ekonomi
30 Apr 2014 di Shah Alam (Anjuran bersama DPMM Putrajaya & MUBIN)
     
  1. Kampongboy888 - Sat 17/Apr/2010 2:29pm
    akum,,sya sokong kenyataan u,,mmg kedai mtr ni kurang sambutan dari usahwan bumiputera..saya pn ada bercadang nk buka gak..lokasi dah ada tapi modal msih kurng..  
  2. En Sulaiman Ramli - Sat 17/Apr/2010 2:40pm
    bukan setakat bengkel motor jer, klu nak tulis kat sini byk lagi bisness yg memang bumiputra ketinggalan melainkan kedai mkn jer yg mampu bertahan lama pun..

    salah 1 sebab org kita suka berniaga sendiri2 dan kurangnya pendedahan dan pengetahuan dlm perlunya berniaga dibawah nama persatuan..  
  3. Anz 2 - Wed 21/Apr/2010 4:22pm
    diorang jual basikal pun ada persatuan tiap2 negeri.  
  4. Izzuddin - Sun 2/May/2010 1:47pm
    saya pon berminat nk bukak bisnes kedai motosikal juga....kalau ade info,saya mahu juga ye....  
  5. Sl Ding - Sun 30/May/2010 5:20pm
    saya ada menjual spare parts motorsikal.kalau anda hendak membuka perniagaan membaiki motorsikal atau menjual alat2 ganti motorsikal boleh hubungi saya 016 5992573.QI LEONG TRADING{AH LEONG}  
  6. Mohd Faizal Abd Rahim - Sun 11/Jul/2010 12:45pm
    slm sy dh ada modal dlm 200k utk set up kedai s.part,tempat pn dh ada.dengar cerita yatt s.part kat kedah org kita meniaga.klu sesiapa ada cntct blh bagi,dan suplier s,part di alu-alukn.tq  
  7. Bujuder - Sun 1/Aug/2010 2:56am
    boleh saya tahu berapa margin keuntungan sebuah m/sikal yang berjaya dijual  
  8. Sl Ding - Tue 14/Sep/2010 8:20pm
    kepada faizal[6] saya ada spare parts motor dalam angaran 100k untuk dijual.barang adalah dari kedai kawan saya.dia hendak jual sebab nak tukar perniagaan lain.kalau berminat boleh call saya.0165992573 ah leong.harga barang mengikut harga pemborong.kepada semua yang berminat boleh call sy.ambil barang ini sudah boleh buka kedai spare parts.  
  9. Abuhakim - Fri 1/Oct/2010 8:56am
    kepada sesiapa yang sudi menalipon saya diucapkan terima kasih dan saya mohon maaf kerana lambat untuk reply semua permintaan. Kepada yang berminat untuk mendapatkan alatganti bolehlah emailkan kepada saya senarai barang atau sparepart yang diinginkan dan saya insyaAllah akan dapatkan senarai harga untuk barang tersebut.  
  10. Fakrul - Sun 10/Oct/2010 10:33pm
    Jika anda inginkan info mengenai bisnes motorsikal, sila lawati...

    http://rahsiamoto.blogspot.com  
  11. Wanmuhdfaizwanismail - Tue 4/Jan/2011 5:09am
    bujuder motosikal dapat 50 100 jew kalau kart kelantan la.....kereta dapat 400-1500 mana lebih bsar cri sorong dapat komisen call 0134258358  
  12. Zawawi 5 - Fri 14/Jan/2011 11:04am
    Kepada usahawan semua, semoga kejayaan sentiasa bersama anda.Tolong dapatkan saya Dealer Tayar Dunlop Motosikal. Email ke razsrigemilang@yahoo.com  
  13. Eim Net86 - Thu 20/Jan/2011 4:56pm
    biasanya kedai motor cmne nak dptkan bekalan alat2 ganti?? mereka bli cash or hutang  
  14. Hanafi 14 - Fri 21/Jan/2011 8:54am
    ada sesiapa tau kedai celop crum area selangor n kl?  
  15. Zul 118 - Mon 14/Mar/2011 12:10pm
    SALAM EN ABUHAKIM,SAYA BERMINAT NAK BUKA KEDAI SPARE PART MOTOR,BAGAIMANA DENGAN HARGA DAN CARA BAYARAN .PLESS EMAILKAN KEPADA SAYA zul_7762@yahoo.com  
  16. Mucik29 - Sat 28/May/2011 1:20am
    sy boleh bekalkan brg spare part...leh email sy znaswawa@yahoo.com  
  17. Akmal 31 - Thu 9/Jun/2011 1:52am
    Abuhakim,

    cover set ex5 baru berapa rm?  
  18. Sany 3 - Tue 12/Jul/2011 1:03pm
    en. abu berapa harga untuk timing chain..email saya kancil_pen@yahoo.com  
  19. Mohamad Khairul Hazwan - Sat 17/Dec/2011 3:34pm
    sy berminat buka kedai spare partmotosikal..sila email sy at mrprepaid88@yahoo.com  
  20. Amy 180 - Wed 9/May/2012 4:05pm
    sy berminat buka kedai spare partmotosikal..sila email sy at emizul_myra@yahoo.com  
  21. Zack 221 - Thu 14/Jun/2012 8:33am
    ada sapa nak rekemen alat ganti yang murah sila fon saya..sbb saya nak buka kedai motor dan spare spare parts dalam masa terdekat ni.. 019 332 6375 zack...saya nak info harga kos dan kos baik pulih ..info saya cepat k...tq gengs dalam semua sporting  
  22. Mohd Noor 15 - Sun 23/Sep/2012 9:28am
    kenape smue gengs yg dh terlibat dlm bisnes ni xbt persatuan???so ble lg kn nk mule tok bangsa kite???so blh la kte bersaing dgn mereka plak kn..  
  23. Dads - Fri 28/Sep/2012 1:46pm
    tlg bg maklumat bagaimana nak nak mulakan bisnes motosikal dan alat ganti...
    saya memang bercadang nak mulakan bisnes ni...
    tp x tau nak mula mcm mana....
    kawan2 tlg contact saya...
    email:jester12race@gmail.com
    tel:0168289962  
  24. Noryn Ann Zaki - Sun 11/Nov/2012 12:43pm
    Salam semua.. mmg betol x ramai org melayu/bumiputera yg bukak perniagaan menjual motosikal & spare parts.. Kalo workshop tu byk dahh.. Saya ada lah salah seorg yg da menyahut cabaran utk bangsa melayu berniaga dlm perniagaan menjual motosikal.. terus terang ckp mmg belanja besar.. Saya sndiri bermula hanya dgn 12 biji display je.. Alhamdulillah da 2 thn dan kedai saya.. Tekanan mmg byk.. lagi pulak saya seorang perempuan.. byk pihak yg kadang kala memperlekehkan saya..tp kalo kita kuat smgt insyaallah.. Customer services msti baek..Kedai saya di Seremban.. Kimoto Enterprise.. Milik penuh bumiputera..If ada sesapa nk taw lebih lanjut bole hubungi saya di 013-3702922 atau email kimoto.nilai@gmail.com.. nk tya pasal motor if nak beli pon bole.. :-)  
  25. Noryn Ann Zaki - Sat 24/Nov/2012 10:21am
    Juz nk update kkwn kt cni.. My shop official website..

    www.kimoto.com.my

    Kalo rajin jempot2la menjengok yea..
    Mana taw ada yg berkenan or berhajat..  
Page 1   (Total 25 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Business Guide
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2330)
Bengkel Basikal (68)
Bengkel Kereta (1370)
Bengkel Motosikal (217)
Bengkel Tayar (193)
Bisnes Air Mineral (342)
Bisnes Ais Krim (439)
Bisnes Aksesori Kereta (630)
Bisnes Broadband (980)
Bisnes Burger (509)
Bisnes Cermin Mata (144)
Bisnes Cuci Kereta (724)
Bisnes Cyber Cafe (414)
Bisnes Dobi (1260)
Bisnes Ebook (962)
Bisnes Handphone (1147)
Bisnes Hotel Dan Resort (490)
Bisnes Ice Blended (638)
Bisnes Jam Tangan (256)
Bisnes Jeruk (146)
Bisnes Kitar Semula (437)
Bisnes Komputer (1386)
Bisnes Kurier Dan Logistik (591)
Bisnes Minuman (1305)
Bisnes Pasar Malam (1732)
Bisnes Pelancongan (464)
Bisnes Perabot (744)
Bisnes Prepaid Dan Reload (970)
Bisnes Restoran (2925)
Bisnes Roti Dan Bakeri (641)
Bisnes Salun Rambut (321)
Bisnes Sarang Burung (248)
Bisnes Satay (345)
Bisnes Sms (144)
Bisnes Spa Dan Facial (586)
Bisnes Steamboat (183)
Bisnes Tablet Pc (424)
Bisnes Tradisional (768)
Bisnes Untuk Dijual (2882)
Bisnes Waffle Dan Jagung (348)
Bisnes Western Food (270)
Dewasa 18sx (1613)
Diskusi Bisnes (1799)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (631)
Expo Karnival Tapak Niaga (5473)
Forex Malaysia (1615)
Haiwan Peliharaan (386)
Haji Dan Umrah (426)
Hiasan Dalaman (636)
Hiasan Taman (222)
Hotel Resort Homestay (904)
Iklan Tv Radio Media Massa (192)
Import Dan Eksport (291)
Ingin Berniaga (2642)
Insurans Dan Takaful (1535)
Insurans Roadtax Kereta (303)
Kedai Bunga (181)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (1854)
Kedai Emas (407)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2324)
Kedai Hardware (455)
Kedai Ibu Dan Bayi (624)
Kedai Jahit (3328)
Kedai Kamera Dan Camcorder (314)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (316)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1584)
Kedai Sewa (1505)
Kereta Baru (1397)
Kereta Terpakai (4454)
Kerja Diploma Dan Ijazah (3884)
Kerja Kemahiran (1648)
Kerja Kosong (9608)
Kerja Praktikal (1580)
Kerja Sales (1859)
Kerja Sambilan (5404)
Konsultan Perniagaan (389)
Kontrak Swasta (246)
Kontrak Tender Kerajaan (418)
Kontraktor Balak Dan Kayu (436)
Kontraktor Jurutera (489)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (202)
Kontraktor Minyak Dan Gas (601)
Kontraktor Pasir (300)
Kontraktor Pembinaan (1803)
Kontraktor Perlombongan (285)
Kursus Dan Seminar (2564)
Kursus Kecantikan (643)
Kursus Makanan (618)
Kursus Motivasi (286)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1490)
Mencari Pasangan Lelaki (30)
Mencari Pasangan Wanita (48)
Mencari Pelabur (3350)
Mesin Fotostat (317)
Mesin Freezer Dan Chiller (229)
Mesin Industri (442)
Mesin Jahit (328)
Mesin Proses Makanan (520)
Pakej Pelancongan (2365)
Pakej Perkahwinan (1130)
Pakej Perniagaan (781)
Pasar Basah (1279)
Pekerja Asing (1070)
Pelaburan Saham Unit Trust (843)
Pembantu Rumah Asing (1621)
Pembekal Barang Runcit (1479)
Pembekal Beras (84)
Pembekal Buah-buahan (418)
Pembekal Ikan Kering (348)
Pembekal Kelapa Dan Santan (555)
Pembekal Kerepek (961)
Pembekal Keropok (398)
Pembekal Kicap Dan Sos (200)
Pembekal Kurma Dan Kismis (264)
Pembekal Madu (208)
Pembekal Mee Dan Bihun (116)
Pembekal Minyak Masak (381)
Pembekal Rempah Dan Perencah (521)
Pembekal Serunding (226)
Pembekal Telur (116)
Pemborong Aksesori Lelaki (152)
Pemborong Aksesori Wanita (1108)
Pemborong Batik Dan Sutera (330)
Pemborong Beg Galas (95)
Pemborong Beg Tangan (552)
Pemborong Bundle (804)
Pemborong Cadar Dan Tilam (381)
Pemborong Karpet (132)
Pemborong Kasut Dan Sandal (628)
Pemborong Lampin (277)
Pemborong Mutiara (104)
Pemborong Pakaian Bayi (713)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1467)
Pemborong Pakaian Lelaki (1030)
Pemborong Pakaian Plus Size (130)
Pemborong Pakaian Wanita (3841)
Pemborong Telekung Dan Songkok (516)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3206)
Pemborong Tuala (180)
Pemborong Tudung (2537)
Pembuat Papan Tanda Iklan (214)
Pembuat Plastik Kotak Botol (732)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (450)
Pendaftaran Syarikat (430)
Pendaftaran Trademark (28)
Pengedar Alat Tulis (892)
Pengedar Bahan Pencuci (647)
Pengedar Buku Dan Majalah (541)
Pengedar Contact Lens (225)
Pengedar Perfume (1442)
Pengedar Permainan Kanak2 (541)
Pengedar Produk Kecantikan (2416)
Pengedar Produk Kesihatan (2772)
Pengurus Majlis (557)
Penternak Arnab (51)
Penternak Ayam (647)
Penternak Burung Puyuh (88)
Penternak Ikan (637)
Penternak Kambing (259)
Penternak Lembu (337)
Penternak Udang (166)
Peralatan Makmal Dan Hospital (237)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (630)
Peralatan Sukan (508)
Perisian Komputer (489)
Perkakas Dapur (544)
Perkakas Elektrik (362)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1375)
Pinjaman AIM (147)
Pinjaman Hartanah (468)
Pinjaman Kad Kredit (364)
Pinjaman Kereta (510)
Pinjaman Peribadi (9327)
Pinjaman Perniagaan (1630)
Produk Dari China (469)
Produk Sejuk Beku (1175)
Program Consignment (1790)
Program Dropship (5861)
Pusat Bahasa (308)
Pusat Jagaan Bayi (1252)
Pusat Latihan (559)
Pusat Memandu (113)
Pusat Mengaji Agama (403)
Pusat Pendidikan Tinggi (473)
Pusat Rawatan (309)
Pusat Tadika Dan Taska (1088)
Pusat Tuisyen (939)
Rancangan Perniagaan (535)
Rawatan Alternatif (256)
Rumah Sewa (3781)
Rumah Untuk Dijual (3348)
Servis Freelance (933)
Servis Keselamatan (621)
Servis Pembersihan (714)
Servis Pengedaran Risalah (417)
Setiausaha Syarikat (544)
Sewa Bas Dan Van (478)
Sewa Kereta Teksi Limo (1513)
Sewa Lori (2209)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (50)
Studio Filem Dan Videografi (212)
Studio Fotografi (802)
Studio Grafik Dan 3D (880)
Studio Lukisan (112)
Studio Model Penyanyi Pelakon (628)
Studio Muzik (398)
Sukan Beladiri (111)
Sukan Berkumpulan (208)
Sukan Futsal (214)
Sukan Pancing (123)
Tanah Sewa (568)
Tanah Untuk Dijual (4266)
Tempahan Biskut Dan Tart (1758)
Tempahan Hamper (168)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (601)
Tempahan Katering (1892)
Tempahan Kek Dan Coklat (1937)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (151)
Tempahan Kuih Muih (1563)
Tempahan Minuman Dan Dessert (399)
Tempahan Nasi Lemak (462)
Tempahan Roti (317)
Terminal Bayaran (167)
Ubahsuai Pejabat (583)
Ubahsuai Rumah (1514)
Urut Tradisional (710)
Usahawan Baja Pertanian (341)
Usahawan Benih Dan Nursery (355)
Usahawan Tani (953)
Vending Machine (311)
Voucher Dan Tiket (218)
Web Design Malaysia (2104)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1137)