Search Majalah.com
Bersedia Menjadi Rakanniaga/Pemodal Perniagaan Sah dan Halal.
Malini Mohd Daud - Wed 29/Sep/2010 11:16am [Last Comment]
Salam semua,

Saya merupakan usahawan wanita yang mencari peluang-peluang niaga sebagai rakanniaga atau pemodal.

Saya tidak berminat untuk menjadi tenaga penggerak secara sepenuh masa. Hanya sebagai pemodal, penasihat dan pemantau.

Modal yang di peruntukkan ialah sebanyak rm10k bagi setiap permohonan. Sekiranya memerlukan modal lebih banyak, ianya boleh dipertimbangkan.

Saya mahukan usahawan islam yang benar-benar serius dalam berniaga kerana kontrak perjanjian antara kita ialah secara islamik. (Musyarakah)

Apa yang diutamakan ialah kejujuran, amanah dan berusaha gigih. Saya mengutamakan golongan wanita, ibu2 tunggal, suami isteri dan belia-belia yang ada keinginan untuk berjaya.

Saya akan tawarkan kontrak yang adil, tidak membebankan serta ada prospek berkembang maju perniagaannya. Ingin ditegaskan disini, perniagaan yang tidak halal, MLM tidak dibenarkan sama sekali.

Saya amat berminat kepada perniagaan 'trading' yang mempunyai jualan setiap hari dan urusan pembayaran secara tunai sahaja kecuali pembayaran dari pihak yang terjamin.

Sesiapa yang berminat sila emel kepada malinidaud@yahoo.com secara ringkas butiran diri serta jenis perniagaan.

Sekian, Terima kasih.
Wassalam.

Niche: Ingin Berniaga | Mencari Pelabur
Taklimat Pembiayaan Credit Guarantee Corporation (CGC) - Percuma
28 Apr 2014 di DPMM Putrajaya

Taklimat Berkenaan Tribunal Rayuan Kastam (TRK) - Percuma
24 Apr 2014 di Putrajaya

Seminar Peluang Bisnes Sektor Utama Ekonomi
30 Apr 2014 di Shah Alam (Anjuran bersama DPMM Putrajaya & MUBIN)
     
  1. Ahmad7488 - Wed 29/Sep/2010 11:52am
    As'kum.. Pn/Cik Malini, saya seorg peniaga yg memerlukn modal dlm menjalankn perniagaan KATERING/KANOPI tuk sebarang majlis besar & kecil. Utk maklumat lanjut sila hubungi saya di nombor (010-2092627 AHMAD)  
  2. Mr User - Wed 29/Sep/2010 4:07pm
    saya memerlukan modal untuk membuka perniagaan santan,kerisik,cili kisar dll. sekiranye berminat,boleh menghubungi saye @ emailkan,darkbaikz@gmail.com...0122113677 zaidi  
  3. Mbhsind - Wed 29/Sep/2010 4:53pm
    salam. Terima kasih diatas tawaran dari pihak puan. Sangat menarik dan satu inisiatif yg sangat bagus kepada rakan2 niaga kita disini  
  4. Ndc - Wed 29/Sep/2010 6:20pm
    Puan Malini : Saya tertarik dengan tawaran yang dinyatakan di atas. Bertepatan dengan cadangan di atas disertakan maklumat peniaga yang sedang dijalankan secara kecil2lan dan ingin mengembangkan dengan lebih besar.

    Pengusaha : Suami & Isteri
    Pemilik : Bumiputra 100%
    Jenis Peniagaan : Trading
    Kategori Makanan / segera
    Lokasi : Pulau Pinang

    Modal diperlukan untuk membeli kelengkapan peniagaan (mesin, pengiklanan, modal pusingan dll.) Tempat telah disediakan.

    Diharap puan boleh membantu dalam memajukan ekonomi golongan bumiputera yang inginkan perubahan. Keterangan lanjut hubungi saya melalui email dnecollection@gmail.com

    Terima Kasih.  
  5. Aa - Thu 30/Sep/2010 12:06am
    Alhamdullilah....
    Bagus sungguh Cik Puan Malini ni....

    Saya pun ada bercadang nak tau lebih lanjut hal ni....
    Email saya: aa_inaiv@streamyx.com
    Sila lah email kan No talipon Cik Puan Malini ke email di atas untuk saya hubungi.
    Terimakasih.
    Salam
    AA  
  6. Daliza Ibrahim - Thu 30/Sep/2010 11:36am
    As'kum.. Pn/Cik Malini, saya seorg peniaga yg memerlukn modal dlm menjalankn perniagaan menjahit pakain, tudung, manik dan yang berkaitan. Utk maklumat lanjut sila hubungi saya di nombor (0126852246 daliza)  
  7. Zaimi 2 - Thu 30/Sep/2010 11:36pm
    saya memang memerlukan puan dalam mengembangkan bisnes saya ni

    saya dah hantarkan detail bisnes saya...harap dapat membantu...tq

    akupett8189@gmail.com
    0165609680  
  8. Syeed Mukhriz - Sat 2/Oct/2010 10:04pm
    salam'' pn/cik Malin

    saya ni berasal dari sarawak. boleh ker?

    bercadang nak meneruskan dan mengembangkan usaha yang di buat turun menurun ni....perniagaan ubat2 tradisional dari nenek moyang sekarang di turunkan kepada bonda saya...sekarangni semuanya buat pakai manual.....

    madjum
    rempah org bersalin
    air rebusan
    dll

    bonyak order tapi tapi x leh nak buat banyak guna cara manual....kalau boleh email saya

    shmukhriz@gmail.com...  
  9. Eidazura - Sun 3/Oct/2010 11:03pm
    emm...dah 3 kali antar email...x berjawab pun tuan umah!!!:P  
  10. Nhf - Sun 3/Oct/2010 11:07pm
    saya punya email pun tak jawab.....  
  11. Malini Mohd Daud - Mon 4/Oct/2010 11:28pm
    Salam semua,

    Maaf kerana saya amat sibuk kebelakangan ini. Terima kasih kepada yang menghantar email.

    Saya telah menerima banyak emel dari yang bertanya.. ada yang jujur, serius, benar2 mahukan pembiayaan dan ada juga sebaliknya..

    Saya akan meneliti setiap permohonan dan mana2 yang menerima jawapan balas, sila reply segera kerana anda telah berjaya sebanyak 30%. Selebihnya berdasarkan penilaian terperinci kelak.

    Saya memohon tuan/puan bersabar kerana saya memerlukan masa untuk membuat pilihan kerana saya hanya mahukan individu yang serius untuk berjaya sahaja.

    Apa pun selamat berusaha untuk semua.
    Wassalam.  
  12. Shinichi Kudo05121987 - Tue 5/Oct/2010 1:35am
    Salam.. puan.. saya ada satu bisnes yg saya yakin mampu mmberi pulangan yg brbaloi bgi pihak puan.. skiranya puan brmnat.. puan boleh text saya di no ini..
    farid 013-2037250...
    bisnes yg saya mksudkan ini adalah bisnes penternakan.. maklumat slbhnya akan saya nyatakan skiranya puan brmnat.. anggaran modal diperlukan.. 50k.. tq  
  13. Nita 4 - Wed 6/Oct/2010 6:40pm
    sya menyewa kiosk di dalam pasaraya dan menjual produk kesihatan dan kecantikkan. Ingin membesarkan perniagaan dengan membuka beberapa cawangan di dalam pasaraya yg lain dan bercadang mengeluarkan produk berjenama sendiri. Harap dapat membantu sya.  
  14. Farera - Sat 9/Oct/2010 9:23pm
    salam. saya dr s'wak. saya berminat tuk membuka restoran tuk anak-anak saya yang masih mengnganggur. tp saya tiada modal. bt masa ni ank2 berjual burger pada waktu mlm. Jika blh saya mohon bantuan. tq.
    farera1@gmail.com  
  15. Hailmey - Sat 23/Oct/2010 1:13am
    Salam Puan, saya mencari pemodal untuk memulakan bisnes mak saya. skrg mak saya menjalankan bisnes mengedar rempah soto di kedai kedai. saya nak teruskan hajat mak saya dalam bisnes ni. hrap ada peluang daripada pihak puan.  
  16. Zara Cute Wear - Wed 27/Oct/2010 3:57am
    Salam Pn Malini,

    just emailed u & looking forward for your partnership in my business..TQ  
  17. Intan 52 - Wed 8/Dec/2010 4:35pm
    saya goment staff ader buat bisnes catering tuk jab kerajaan. firsha_sayang@yahoo.com  
  18. Mohd Farid 7 - Fri 6/May/2011 8:10pm
    Puan .Saya mewaikili jutawan Saudara Ahmad Zulfazli menjemput Puan untuk turut serta berjaya bersama kami .
    email kepada saya di farid5120@yahoo.com  
  19. Joe2084 - Fri 24/Jan/2014 5:29pm
    Salam Puan Malini,

    Adakah puan masih membiayai atau memberi modal kepada yang ingin memulakan perniagaan. Saya ada perniagaan kantin kilang di prai, pulau pinang.

    Tarikh mula beroperasi ialah pada Mac 2014, jumlah pekerja seramai 800 orang, hari berniaga dari hari isnin hingga jumaat (5 hari). Amat memerlukan modal dalam RM10,000. Anggaran keuntungan harian RM800 - RM10,00.

    Saya akan mengendalikan perniagaan ini bersama isteri saya, beliau mempunyai kemahiran memasak untuk kantin sekolah melebihi 10 tahun. Puan boleh hubungi saya melalui 019-9208819 atau isteri saya 012-4351385 - ayu, e-mail saya : juhari_kangsar@yahoo.com

    Terima Kasih  
Page 1   (Total 19 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Business Guide
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2310)
Bengkel Basikal (68)
Bengkel Kereta (1366)
Bengkel Motosikal (217)
Bengkel Tayar (192)
Bisnes Air Mineral (341)
Bisnes Ais Krim (437)
Bisnes Aksesori Kereta (629)
Bisnes Broadband (969)
Bisnes Burger (506)
Bisnes Cermin Mata (143)
Bisnes Cuci Kereta (721)
Bisnes Cyber Cafe (410)
Bisnes Dobi (1256)
Bisnes Ebook (961)
Bisnes Handphone (1131)
Bisnes Hotel Dan Resort (487)
Bisnes Ice Blended (635)
Bisnes Jam Tangan (252)
Bisnes Jeruk (145)
Bisnes Kitar Semula (432)
Bisnes Komputer (1380)
Bisnes Kurier Dan Logistik (588)
Bisnes Minuman (1299)
Bisnes Pasar Malam (1716)
Bisnes Pelancongan (462)
Bisnes Perabot (737)
Bisnes Prepaid Dan Reload (962)
Bisnes Restoran (2917)
Bisnes Roti Dan Bakeri (638)
Bisnes Salun Rambut (319)
Bisnes Sarang Burung (248)
Bisnes Satay (345)
Bisnes Sms (144)
Bisnes Spa Dan Facial (584)
Bisnes Steamboat (181)
Bisnes Tablet Pc (421)
Bisnes Tradisional (767)
Bisnes Untuk Dijual (2865)
Bisnes Waffle Dan Jagung (346)
Bisnes Western Food (267)
Dewasa 18sx (1584)
Diskusi Bisnes (1796)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (629)
Expo Karnival Tapak Niaga (5415)
Forex Malaysia (1605)
Haiwan Peliharaan (384)
Haji Dan Umrah (423)
Hiasan Dalaman (631)
Hiasan Taman (222)
Hotel Resort Homestay (896)
Iklan Tv Radio Media Massa (191)
Import Dan Eksport (290)
Ingin Berniaga (2637)
Insurans Dan Takaful (1526)
Insurans Roadtax Kereta (301)
Kedai Bunga (181)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (1844)
Kedai Emas (404)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2314)
Kedai Hardware (447)
Kedai Ibu Dan Bayi (623)
Kedai Jahit (3306)
Kedai Kamera Dan Camcorder (311)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (315)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1575)
Kedai Sewa (1499)
Kereta Baru (1375)
Kereta Terpakai (4414)
Kerja Diploma Dan Ijazah (3846)
Kerja Kemahiran (1638)
Kerja Kosong (9493)
Kerja Praktikal (1552)
Kerja Sales (1839)
Kerja Sambilan (5360)
Konsultan Perniagaan (385)
Kontrak Swasta (245)
Kontrak Tender Kerajaan (417)
Kontraktor Balak Dan Kayu (433)
Kontraktor Jurutera (488)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (201)
Kontraktor Minyak Dan Gas (598)
Kontraktor Pasir (293)
Kontraktor Pembinaan (1795)
Kontraktor Perlombongan (283)
Kursus Dan Seminar (2552)
Kursus Kecantikan (642)
Kursus Makanan (615)
Kursus Motivasi (286)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1480)
Mencari Pasangan Lelaki (29)
Mencari Pasangan Wanita (46)
Mencari Pelabur (3333)
Mesin Fotostat (313)
Mesin Freezer Dan Chiller (228)
Mesin Industri (440)
Mesin Jahit (323)
Mesin Proses Makanan (520)
Pakej Pelancongan (2353)
Pakej Perkahwinan (1128)
Pakej Perniagaan (777)
Pasar Basah (1271)
Pekerja Asing (1059)
Pelaburan Saham Unit Trust (837)
Pembantu Rumah Asing (1606)
Pembekal Barang Runcit (1477)
Pembekal Beras (84)
Pembekal Buah-buahan (415)
Pembekal Ikan Kering (345)
Pembekal Kelapa Dan Santan (554)
Pembekal Kerepek (956)
Pembekal Keropok (396)
Pembekal Kicap Dan Sos (198)
Pembekal Kurma Dan Kismis (263)
Pembekal Madu (206)
Pembekal Mee Dan Bihun (116)
Pembekal Minyak Masak (375)
Pembekal Rempah Dan Perencah (517)
Pembekal Serunding (225)
Pembekal Telur (116)
Pemborong Aksesori Lelaki (152)
Pemborong Aksesori Wanita (1105)
Pemborong Batik Dan Sutera (329)
Pemborong Beg Galas (95)
Pemborong Beg Tangan (550)
Pemborong Bundle (799)
Pemborong Cadar Dan Tilam (377)
Pemborong Karpet (130)
Pemborong Kasut Dan Sandal (625)
Pemborong Lampin (276)
Pemborong Mutiara (103)
Pemborong Pakaian Bayi (711)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1455)
Pemborong Pakaian Lelaki (1025)
Pemborong Pakaian Plus Size (130)
Pemborong Pakaian Wanita (3822)
Pemborong Telekung Dan Songkok (515)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3198)
Pemborong Tuala (178)
Pemborong Tudung (2517)
Pembuat Papan Tanda Iklan (209)
Pembuat Plastik Kotak Botol (728)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (449)
Pendaftaran Syarikat (427)
Pendaftaran Trademark (28)
Pengedar Alat Tulis (886)
Pengedar Bahan Pencuci (636)
Pengedar Buku Dan Majalah (540)
Pengedar Contact Lens (225)
Pengedar Perfume (1439)
Pengedar Permainan Kanak2 (538)
Pengedar Produk Kecantikan (2402)
Pengedar Produk Kesihatan (2768)
Pengurus Majlis (554)
Penternak Arnab (51)
Penternak Ayam (640)
Penternak Burung Puyuh (88)
Penternak Ikan (634)
Penternak Kambing (256)
Penternak Lembu (336)
Penternak Udang (165)
Peralatan Makmal Dan Hospital (233)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (629)
Peralatan Sukan (506)
Perisian Komputer (485)
Perkakas Dapur (539)
Perkakas Elektrik (359)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1370)
Pinjaman AIM (146)
Pinjaman Hartanah (466)
Pinjaman Kad Kredit (363)
Pinjaman Kereta (507)
Pinjaman Peribadi (9261)
Pinjaman Perniagaan (1618)
Produk Dari China (468)
Produk Sejuk Beku (1166)
Program Consignment (1770)
Program Dropship (5817)
Pusat Bahasa (307)
Pusat Jagaan Bayi (1229)
Pusat Latihan (554)
Pusat Memandu (111)
Pusat Mengaji Agama (399)
Pusat Pendidikan Tinggi (470)
Pusat Rawatan (308)
Pusat Tadika Dan Taska (1084)
Pusat Tuisyen (933)
Rancangan Perniagaan (533)
Rawatan Alternatif (256)
Rumah Sewa (3742)
Rumah Untuk Dijual (3332)
Servis Freelance (922)
Servis Keselamatan (616)
Servis Pembersihan (708)
Servis Pengedaran Risalah (417)
Setiausaha Syarikat (538)
Sewa Bas Dan Van (471)
Sewa Kereta Teksi Limo (1495)
Sewa Lori (2184)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (50)
Studio Filem Dan Videografi (210)
Studio Fotografi (796)
Studio Grafik Dan 3D (871)
Studio Lukisan (110)
Studio Model Penyanyi Pelakon (624)
Studio Muzik (398)
Sukan Beladiri (110)
Sukan Berkumpulan (207)
Sukan Futsal (214)
Sukan Pancing (123)
Tanah Sewa (568)
Tanah Untuk Dijual (4236)
Tempahan Biskut Dan Tart (1732)
Tempahan Hamper (167)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (596)
Tempahan Katering (1884)
Tempahan Kek Dan Coklat (1923)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (150)
Tempahan Kuih Muih (1556)
Tempahan Minuman Dan Dessert (395)
Tempahan Nasi Lemak (460)
Tempahan Roti (315)
Terminal Bayaran (164)
Ubahsuai Pejabat (578)
Ubahsuai Rumah (1499)
Urut Tradisional (704)
Usahawan Baja Pertanian (341)
Usahawan Benih Dan Nursery (353)
Usahawan Tani (952)
Vending Machine (310)
Voucher Dan Tiket (217)
Web Design Malaysia (2092)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1126)