Search Majalah.com
Berniaga di Seksyen 7
Fie Nuradley @ Delfira Style & Beauty - Mon 14/Jan/2013 2:08pm [Last Comment]
Salam kepada semua rakan2..

fie nak tanya..

ade sesiapa tak yg pernah dan sedang berniaga di area jakel seksyen 7 shah alam sama ada di kawasan arked, bazaar ataupun lot2 disitu...

nak tanya ...
utk kawasan lot barisan belakang menghadap ke hospital tu.. kawasan dia pada pendapat rakan2 semua ok tak?

buat masa ini, kawasan tu masih sunyi dan barisan tersebut ade Yati Ayam Percik, kopitiam dan beberapa lot kedai yg masih kosong... butik2 seperti EIGHTY ONE & UMMI RIAZ dah wujud di situ..

semalam fie pergi survey arked/bazzaar kawasan tu.. (bahagian hujung) ternyata masih tiada pengunjung..

tetapi pandangan fie..
bila hospital shah alam tu siap..
berkemungkinan barisan yg dikatakan barisan belakang nie.. akan jadi bahagian depan dan akan menjadi "hot area" ..

jadi, fie nak tanya pendapat u all semua..
adakah kemungkinan kemungkinan ini akan berlaku.. ?

berikan pendapat anda.. kerana setiap pendapat.. mungkin akan dapat membantu sy membuat pertimbangan utk menyewa satu lot arked yg kecil di situ..

terima kasih..

fie
delfirastyle dot com

Niche: Diskusi Bisnes
Kursus Praktikal GST untuk Usahawan
13 Nov 2014 (Khamis) di Dewan Seminar, DPMM Putrajaya

Seminar Memborong Produk di China
12 Nov 2014 (Rabu) di Dewan Seminar, DPMM Putrajaya
     
  1. Faridnoor - Mon 14/Jan/2013 2:57pm
    Pendapat sy pun lebiy kurang sama.if ada pintu yg menghubungkan hospital ke kawasan te4sebut tmpt tu mmg hot area.  
  2. Fie Nuradley - Mon 14/Jan/2013 3:14pm
    mungkin ada.. sbb biasa nya mesti ada pintu belakang .. selain dari pintu utama.. mungkin utk staf hospital kuar mkn ke area situ..

    mm agak bole tahu tak bila hospital tu nak siap/.  
  3. Fakhrul Fauzi Bin Mehat - Mon 14/Jan/2013 5:44pm
    sy rsa xperlu kot.lokasi mmg akn jadi strategik..tp lmbt lg..mampukah bertahan...??sbb sy niaga di jln plumbum tu je..blkg giant seksyen 7..nk niaga ap?  
  4. Fie Nuradley - Mon 14/Jan/2013 9:47pm
    bila agak nya hospital shah alam tu nak siap ye?  
  5. Zuhra - Mon 14/Jan/2013 11:58pm
    bole kalau nak buka kat situ sis..

    tp sis perlu bsedia dari segi modal dan promosi semua..

    mgkin kat situ skrg sewa masih ok..tp bile hospital tu siap mgkin sewa dah xdpt mcm skrg la...

    perlu perancangan yg rapi sis..modal mmg kena besar..jika sis dah ade ready cust mgkin 1 bonus buat sis mcm radiusite tu...

    sekadar bg cadangan sis...

    hospital shah alam tu mgkin 2014 siap..atau 2015..sy penah dgr dlm mase 1-2thn lg..  
  6. Fie Nuradley - Tue 15/Jan/2013 5:11pm
    thanks zuhra..

    wah lama lagi hospital tu nak siap ye..
    fie try google jugak.. tp tak jumpa jumpa pun bila jangkaan nya siap.. banyak stori pasal terbengkalai je..

    actually fie dah pun ade kedai di sek7 belah hotel d art sane.. dekat tasik.. tp kat situ nak harapkan walk in mmg payah la.. so kat situ for online basis je la..

    cadang nak cari tempat yg strategik.. sbb sek7 jakel ni kan meriah.. cuma dekat bagian depan sane area radiusite tu dah penuh.. so yg ade belakang je.. mengadap spital tu..

    anyway.. thanks for all respons.. :)  
  7. Aishah 229 - Wed 16/Jan/2013 3:54pm
    sis jual pe? sya pun ade gak usha area tu skg cm xde org lalu sgt pn. sewe pn agak mhl bg sya. sis nk sewe satu kdai or just cm bazar tu je 11x6 rasenye...  
  8. Zuhra - Wed 16/Jan/2013 8:05pm
    WELCOME SIS

    same la mcm sy..sy pun ada kedai tp kat dpn GM klang..kead same mcm sis..cust walk in xde la..tp cust online yg dtg ade la..then arap online shop yg sedia ada..sy pun terbaca dkat surak kbr ke berita ttg hospital shah alam tu akan siap dlm mase 2thn lagi..kalau x tgendala la..brape sewa kedai sis tu yea?besar x sis?  
  9. Fie Nuradley - Thu 17/Jan/2013 1:25pm
    aishah 229 - sewa satu kedai tak la.. sbb sewa nya agak mahal.. tp kalau tingkat atas tu still ok lagi harganya..
    fie survey bazar tu je.. size rase mcm tu lah.. 11x6 .. sewa ikut depan or belakang.. tp standard 1000-1500 per month..

    zuhra; oo taw taw kedai depan gm klang tu ..

    kalau rent satu floor tu mmg la mahal.. tp amik bazar kecik je kot.. tu pun 1500 utk depan sekali....kalau congak2 ok je.. tp takut tu tetap ade.. sbb kalau bukak nie, maksudnya nak kene cover kedai lama nye rental+baru nye lagi.. takut jugak.. kalau yg dikejar tak dapat yg dikendong berciciran.. hehehe..

    aishah, zuhra.. jemput singgah blogshop fie ye.. www.delfirastyle.com  
  10. Boutiquematters - Thu 17/Jan/2013 9:50pm
    Tunggu dulu sampai sewa jejak 3 ribu lebih. Tu jam bermakna tempat tu dah jadi. Kalau berniaga bayar sewa 3k lebih kat tempat meriah dah kira no problem. Kalau sale 15 k sebulan pun dah boleh cover sewa.

    Kalau bayar 1000 sebulan tapi tempat mati dan nak tunggu lagi 24 bulan baru happening aku pun tak nak. Buang masa termenung berniaga apa kendak nya.  
  11. Zakaria 20 - Sat 19/Jan/2013 11:45am
    Salam, pihak kami akan memperolehi lot yg agak luas berdekatkn Jakel yg akan kami bangunkn sebagai Bazar Buku dan mungkin perniagaan yg berkaitan dengannya. Kontrak selama 6 bulan dan selama tempoh tersebut selain buku mungkin beberapa perniagaan lain boleh joint. Insya Allah pada minggu depan Isnin kami akan memperolehi kontrak secara rasmi dn garispanduan bisnes yg dpt dijalankan. Mungkin tuan puan boleh bagi pandangan atau cadangan kpd sy atau tel 017 2233511 zakaria. tksh  
  12. Boss 2 - Thu 24/Jan/2013 1:36pm
    salam..kalau pihak puan ada kedai online..boleh je sewa situ..tapi jgn harap hospital tu siap..sebab tak tau lagi bile..melibatkan politik tu..tu yg lambat semacam je nak siap...make sure customer online dah crowd..then bila buka kat situ..buat la launching...so customer2 online tadi akan berkunjung dan akan membawa rakan2 sekali..tapi kalau xde customer online sedia ada, saya nasihatkan jgn buka dulu..  
  13. Ahmad 184 - Sat 26/Jan/2013 1:08pm
    hai fie.
    saya dari uno bazaar.bazaar kami akan dijalankan di seksyen 7.amat sesuai untuk u join.bazaar ni pada weekend je.
    untuk info lebih lanjut. email saya
    daudhussin@yahoo.com  
  14. Nora 321 - Wed 30/Jan/2013 5:13pm
    tumpang lalu..boleh call sy untuk tapak perniagaan..NORA 012-6377650  
  15. Hanys - Wed 30/Jan/2013 9:36pm
    bagi saya, tunggu dulu, sebab buat masa sekarang takde crowd, takot 'tecekik' nak membayo nya bulan2.. :D  
  16. Mohd Aluwe Kamaruzani - Fri 8/Feb/2013 10:50pm
    hi fi...kate orang nk meniaga kena berani ambik risiko pasal peluang kadang2 datang bersama masalah yang penting u niat cri rezeki halal,servis yang bagus adalah penting jgk utk mengekalkan cust utk dtg berulang x walaupn hanya dgn banyak senyum sje.pada pendapat i,u langgar sje pasl nti takt org lain pulak yang npk peluang 2.
    lagipun u mesti dah kaji tentang kewangan u blh bertahan brapa bln utk cust kenal jenama u.kalau nk yakin lagi u lepak la kat area 2 dari pagi sampai ptg selama beberapa hari yang u suka utk tengok keadaan sebenar.
    dari situ mungkin u akn dpt ape yang org sebut iaitu ilham.good luck  
  17. Nazman 7 - Mon 11/Feb/2013 8:47am
    berminat untuk ejen dropship jualan rumpai laut PMC..modal x perlu dan komisen tinggi..kerja di rumah saja semua kami uruskan..hubungi 0196215358 atau add fb nazt trading  
  18. Aniszah - Tue 12/Feb/2013 8:19pm
    Tumpang lalu..saya berminat nak cari lot bazar kat seksyen 7 tu. Ada sape2 yg ada info lot yg available, boleh e-mail kat saya n.aniszah@ymail.com. TQ  
  19. Fateen - Thu 4/Apr/2013 6:59pm
    DAFTAR PERCUMA JE DI WEBSITE INI:

    http://prepaid.alammall.com/mfarizam

    ANDA BUKAN SAHAJA DAPAT DUIT BILA ORANG LAIN TOPUP...MALAH DAPAT TIKET AIR ASIA..  
  20. Nora 225 - Wed 29/May/2013 9:40pm
    ada sesiapa utk saya letakkan atau pasarkan produk kek buah kukus dan kek coklat moist? sila hubgi saya 012-2496846 lokasi saya di rawang  
Page 1   (Total 20 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2749)
Bengkel Basikal (73)
Bengkel Besi (218)
Bengkel Kereta (1494)
Bengkel Motosikal (249)
Bengkel Tayar (215)
Bisnes Air Mineral (369)
Bisnes Ais Krim (503)
Bisnes Aksesori Kereta (655)
Bisnes Broadband (1105)
Bisnes Burger (549)
Bisnes Cermin Mata (160)
Bisnes Cuci Kereta (810)
Bisnes Cyber Cafe (451)
Bisnes Dobi (1366)
Bisnes Ebook (1049)
Bisnes Handphone (1262)
Bisnes Hari Raya (60)
Bisnes Hotel Dan Resort (561)
Bisnes Ice Blended (696)
Bisnes Jam Tangan (288)
Bisnes Jeruk (172)
Bisnes Kitar Semula (500)
Bisnes Komputer (1491)
Bisnes Kurier Dan Logistik (682)
Bisnes Minuman (1467)
Bisnes Pasar Malam (1973)
Bisnes Pelancongan (550)
Bisnes Pengantin (687)
Bisnes Perabot (862)
Bisnes Prepaid Dan Reload (1112)
Bisnes Restoran (3344)
Bisnes Roti Dan Bakeri (710)
Bisnes Salun Rambut (365)
Bisnes Sarang Burung (257)
Bisnes Satay (382)
Bisnes Sms (162)
Bisnes Spa Dan Facial (665)
Bisnes Steamboat (199)
Bisnes Tablet Pc (441)
Bisnes Tradisional (824)
Bisnes Untuk Dijual (3344)
Bisnes Waffle Dan Jagung (385)
Bisnes Western Food (326)
Dewasa 18sx (1780)
Diskusi Bisnes (1966)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (723)
Expo Karnival Tapak Niaga (6524)
Forex Malaysia (1892)
Haiwan Peliharaan (471)
Haji Dan Umrah (467)
Hiasan Dalaman (714)
Hiasan Taman (243)
Hotel Resort Homestay (1015)
Iklan Tv Radio Media Massa (225)
Import Dan Eksport (333)
Ingin Berniaga (2826)
Insurans Dan Takaful (1734)
Insurans Roadtax Kereta (343)
Kedai Bunga (190)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (1991)
Kedai Emas (454)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2538)
Kedai Hardware (437)
Kedai Ibu Dan Bayi (689)
Kedai Jahit (3870)
Kedai Kamera Dan Camcorder (343)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (348)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1856)
Kedai Sewa (1640)
Kereta Baru (1620)
Kereta Terpakai (5016)
Kerja Diploma Dan Ijazah (4856)
Kerja Kemahiran (1966)
Kerja Kosong (11856)
Kerja Praktikal (2096)
Kerja Sales (2296)
Kerja Sambilan (6356)
Konsultan Peguam (152)
Konsultan Perniagaan (458)
Kontrak Swasta (294)
Kontrak Tender Kerajaan (459)
Kontraktor Balak Dan Kayu (483)
Kontraktor Jurutera (568)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (225)
Kontraktor Minyak Dan Gas (683)
Kontraktor Pasir (399)
Kontraktor Pembinaan (2069)
Kontraktor Perlombongan (319)
Kursus Dan Seminar (2829)
Kursus Kecantikan (692)
Kursus Makanan (665)
Kursus Motivasi (324)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1624)
Mencari Pelabur (3694)
Mesin Fotostat (353)
Mesin Freezer Dan Chiller (273)
Mesin Industri (518)
Mesin Jahit (377)
Mesin Proses Makanan (573)
Pakej Pelancongan (2617)
Pakej Perkahwinan (1207)
Pakej Perniagaan (895)
Pasar Basah (1464)
Pekerja Asing (1241)
Pelaburan Saham Unit Trust (950)
Pembantu Rumah Asing (1870)
Pembekal Barang Runcit (1586)
Pembekal Beras (110)
Pembekal Buah-buahan (484)
Pembekal Ikan Kering (386)
Pembekal Kelapa Dan Santan (652)
Pembekal Kerepek (1102)
Pembekal Keropok (448)
Pembekal Kicap Dan Sos (225)
Pembekal Kurma Dan Kismis (290)
Pembekal Madu (241)
Pembekal Mee Dan Bihun (126)
Pembekal Minyak Masak (415)
Pembekal Rempah Dan Perencah (604)
Pembekal Serunding (259)
Pembekal Telur (140)
Pemborong Aksesori Lelaki (162)
Pemborong Aksesori Wanita (1187)
Pemborong Batik Dan Sutera (353)
Pemborong Beg Galas (99)
Pemborong Beg Tangan (609)
Pemborong Bundle (871)
Pemborong Cadar Dan Tilam (455)
Pemborong Karpet (163)
Pemborong Kasut Dan Sandal (700)
Pemborong Lampin (295)
Pemborong Mutiara (111)
Pemborong Pakaian Bayi (774)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1665)
Pemborong Pakaian Lelaki (1132)
Pemborong Pakaian Plus Size (144)
Pemborong Pakaian Wanita (4241)
Pemborong Telekung Dan Songkok (567)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3531)
Pemborong Tuala (201)
Pemborong Tudung (2803)
Pembuat Papan Tanda Iklan (279)
Pembuat Plastik Kotak Botol (800)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (483)
Pendaftaran Syarikat (497)
Pendaftaran Trademark (35)
Pengedar Alat Tulis (955)
Pengedar Bahan Pencuci (719)
Pengedar Buku Dan Majalah (590)
Pengedar Contact Lens (244)
Pengedar Perfume (1545)
Pengedar Permainan Kanak2 (603)
Pengedar Produk Kecantikan (2635)
Pengedar Produk Kesihatan (3011)
Pengurus Majlis (598)
Penternak Arnab (53)
Penternak Ayam (731)
Penternak Burung Puyuh (95)
Penternak Ikan (697)
Penternak Kambing (289)
Penternak Lembu (392)
Penternak Udang (195)
Peralatan Makmal Dan Hospital (265)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (728)
Peralatan Sukan (555)
Perisian Komputer (571)
Perkakas Dapur (625)
Perkakas Elektrik (439)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1539)
Pinjaman AIM (169)
Pinjaman Hartanah (522)
Pinjaman Kad Kredit (390)
Pinjaman Kereta (613)
Pinjaman Peribadi (10644)
Pinjaman Perniagaan (1846)
Produk Dari China (544)
Produk Sejuk Beku (1330)
Program Consignment (2024)
Program Dropship (6776)
Pusat Bahasa (361)
Pusat Jagaan Bayi (1555)
Pusat Latihan (653)
Pusat Memandu (123)
Pusat Mengaji Agama (527)
Pusat Pendidikan Tinggi (524)
Pusat Rawatan (368)
Pusat Tadika Dan Taska (1328)
Pusat Tuisyen (1072)
Rancangan Perniagaan (599)
Rawatan Alternatif (293)
Rumah Sewa (4317)
Rumah Untuk Dijual (3757)
Servis Freelance (1120)
Servis Keselamatan (727)
Servis Pembersihan (828)
Servis Pengedaran Risalah (463)
Setiausaha Syarikat (611)
Sewa Bas Dan Van (579)
Sewa Kereta Teksi Limo (1835)
Sewa Lori (2572)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (56)
Studio Filem Dan Videografi (249)
Studio Fotografi (908)
Studio Grafik Dan 3D (1111)
Studio Lukisan (130)
Studio Model Penyanyi Pelakon (738)
Studio Muzik (482)
Sukan Beladiri (117)
Sukan Berkumpulan (232)
Sukan Futsal (228)
Sukan Pancing (143)
Tanah Sewa (643)
Tanah Untuk Dijual (4880)
Tempahan Biskut Dan Tart (2157)
Tempahan Hamper (188)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (669)
Tempahan Katering (2168)
Tempahan Kek Dan Coklat (2152)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (177)
Tempahan Kuih Muih (1760)
Tempahan Minuman Dan Dessert (465)
Tempahan Nasi Lemak (527)
Tempahan Roti (365)
Terminal Bayaran (189)
Ubahsuai Pejabat (642)
Ubahsuai Rumah (1696)
Urut Tradisional (801)
Usahawan Baja Pertanian (374)
Usahawan Benih Dan Nursery (404)
Usahawan Tani (1099)
Vending Machine (373)
Voucher Dan Tiket (249)
Web Design Malaysia (2318)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1360)