Search Majalah.com
Berminat untuk Menjadi Pengedar Makanan Ternakan Haiwan?
Bumibioagro - Tue 14/Sep/2010 1:07pm [Last Comment]
Salam 1 Malaysia.....

Kepada usahawan-usahawan baru/lama yang berminat untuk membuka perniagaan makanan haiwan. Ini adalah peluang keemasan yang sememang harus di rebut....

Pendapatan minima adalah 10.34% hingga 20% adalah sesuatu yang menjamin masa depan perniagaan bagi tempoh jangka panjang.

Kaya dengan protein dan karbohidrat yang bermutu tinggi, seperti makanan kambing permintaan adalah tinggi iaitu kira-kira 500 tonne sebulan, begitu juga dengan lembu, arnab, jagung, soya dan makanan ayam...

Kami sedia membantu anda, insyallah selama hampir beberapa tahun kami menjalankan perniagaan ini pelbagai ilmu yang kami perolehi. Tidak memerlukan modal yang besar. Hubungi 019-9802499 (En. Rosman) 012-9622645 (Tn. Ismail) 019-9890426 (En. Azizul) untuk mendapatkan sebarang maklumat dan keterangan lanjut. Penghantaran disediakan serta peluang ini terbuka luas kepada semua. Sekian, terima kasih

Niche: Penternak Kambing | Penternak Lembu | Penternak Ayam | Penternak Arnab
Salam Ramadhan Mubarak 1435h
Dari DPMM Putrajaya
     
  1. Rensasaki - Wed 15/Sep/2010 3:26pm
    sy teringin nak ternak ayam kambing n lembu tp kawasan takda modal lak tak brapa nak ad....ha camna nak mula...bape modal yg d perlukan...ASAP....  
  2. Benjie - Sun 19/Sep/2010 10:05am
    Salam Saya berminat untuk mengetahui lebih lanjut tentang peluang membekal makanan ayam ini. permintaan dari rakan-rakan penternak memang ramai. hubungi saya 0192742606  
  3. Bumibioagro - Thu 23/Sep/2010 3:40pm
    >>>Benjie....Wsalam.....Saya ada mengeluarkan 2 jenis makanan ayam iaitu untuk anak yang baru (Starter)....Harganya RM30/25kg...dan untuk pek ekonomi iaitu ( Broiler) RM20/25kg.....Makanan ini boleh diberikan juga kepada ayam kampung. Penghantaran boleh disediakan.....  
  4. Bumibioagro - Thu 23/Sep/2010 3:43pm
    >>>>Mulakan perniagaaan dari bawah dulu...modal yang kecik insyallah akan lebih berjaya....Modal yang paling minimun perlu ada adalah sebanyak RM15 ribu...Saya yakin dan percaya dengan pasaran yang ada di sekeliling kawasan tuan. Insyallah akan berjaya  
  5. Zaidi 9 - Fri 24/Sep/2010 12:45pm
    boleh tolong senaraikan jenis makanan ternakan ayam yg dikeluarkan berserta harga. Saya berminat menjadi agen serta saya juga adalah penternak ayam secara aktif. do mail me direct zaidi@pns.com.my  
  6. Bumibioagro - Tue 5/Oct/2010 7:11am
    Kawasan / lokasi tmpt En. Zaidi di mana.....  
  7. Tempe 2 - Mon 11/Oct/2010 8:58am
    kalau saya nak jadi pengedar atau ejen yang bertauliah, boleh tak?
    saya takde duit yang banyak untuk dijadikan modal, cuma berbekalkan minat berniaga, semangat dan pengalaman sales and marketing je....
    emel saya: manistempe@yahoo.com  
  8. Azeman 2 - Mon 18/Oct/2010 9:35am
    saya ingin menjadi pengedar makanan ternakan lembu dan kambing..skrg sy jg bela kambing, permintaan terhadap makanan kambing sangat menggalakkn di tempat saya dan tidak mencukupi..buat masa ini saya ada menjual soya hull secara kecil-kecilan..boleh tuan email kpd saya brp kos harga makanan tersebut di alamat mrazeman@gmail.com, sy berada di Klang, Selangor  
  9. Mohd 34 - Sun 24/Oct/2010 11:45pm
    boleh email pada saya cara pembayaran, saya ingin membuka kedai makanan ternakan. jd sesiapa berminat boleh email saya sebutharga barang makanan ternakan dan cara pembayaran dan penghantaran.lokasi di akor gajah melaka. saya dalam proses mebuka kedai. tanjungrimauagrofarm@yahoo.com  
  10. Sabaka - Tue 9/Nov/2010 1:45am
    Boleh senaraikan jenis dan kandungan pemakanan bagi kambing yg tuan keluarkan berserta harganya. Saya berminat menggunakannya untuk ternakan kambing saya dan berapa minimun order yang boleh tuan hantar,lokasi jasin,melaka.email sabaka66@gmail.com t.k  
  11. Nmfaizal - Fri 3/Dec/2010 2:50pm
    saya berminat nak belajar mengenai perniagaan mengedar makanan lembu dan kambing. saya tiada asas. boleh email saya mengenai kos modal dan fasiliti asas yang diperlukan. Terima kasih. (Nik - Shah Alam)  
  12. Luqman Hakim - Sun 12/Dec/2010 5:33pm
    saya berminat mengenai ''Kepada usahawan-usahawan baru/lama yang berminat untuk membuka perniagaan makanan haiwan. Ini adalah peluang keemasan yang sememang harus di rebut''. sila email ke loque1001@yahoo.com segala cara dan info mengenainya.  
  13. Razor 3 - Thu 16/Dec/2010 1:31pm
    sy berminat utk memperluaskan perniagaan en di sarawak, dan sabah,boleh en memberi sedikit tunjuk ajar kepada sy seperti info pemasaran dan produk. email awg_reza@yahoo.com 0138384019  
  14. Bumibioagro - Fri 31/Dec/2010 9:04am
    Razor>>> sye tlh cuba menghubungi dan sms kpd awk. Minta hubungi sye kembali. tq  
  15. Radhi 3 - Sun 2/Jan/2011 8:08pm
    Bumibiogra boleh tak emailkan kepad radhi2my@yahoo.com tentang plan marketing dan ianya amat menarik  
  16. Noraini Nordin - Wed 26/Jan/2011 7:36pm
    Saya berminat dgn makanan kambing dan ayam. Boleh hubungi saya di 017-2715119 atau mail nannordin1967@yahoo.com  
  17. Alfian 3 - Thu 3/Feb/2011 2:39am
    Saya berminat untuk menjadi pengedar bahan makanan haiwan. Terdapat satu permintaan bagi membekal makanan lembu. Boleh tak pihak tuan hubungi saya di 017-3977663. Koposisi nutrien juga ada bersama saya.  
  18. Amar 7 - Mon 14/Feb/2011 4:15am
    saya berminat..do email me more info.. bau_lu86@yahoo.com  
  19. Mie 7 - Fri 18/Feb/2011 10:43pm
    Assalamualaikum
    saya xda modal...boleh tolong saya cari modal contohnya pinjaman perniagaan atau lain2.
    klau ada modal inshaAllah saya buat kerana saya tinggal di kawasan felda dan kampung..pasaran di sini mmg luas...saya di Gemas,N9...
    email wqp1365@gmail.com  
  20. Azli 13 - Sat 9/Apr/2011 11:10pm
    saya berminat nak jadi pengedar mknan arnab sebab saya ada bela arnab.siini(sabah)mknan arnab jenama gold coin rm110 50 kg,cargill rm45 25 kg.sila info di azlee.map987@gmail.com.tq  
  21. Rahmah 3 - Sun 10/Apr/2011 12:24am
    berminat untuk jd pengedar..utk ternakan ARNAB kawasan kota belud sabah..email detail ke: goldeneye484@gmail.com...tQ  
  22. Nordin Bin Sidin - Sun 1/May/2011 5:04am
    salam..sy mahu menjadi pembekal makanan utk arnab dan kambing tetapi focus sy lebih kpd arnab...sila beri informasi ttg pemborong mknan arnab di johor bahru..tq salam.  
  23. Ucs Stock - Sun 14/Aug/2011 4:33am
    sy peniaga cold storage di kuching swk, berminat untuk meluaskan cabang perniagaan dalam industri makanan haiwan ternakan, boleh foward marketing&produk info kepada saya ke ucs.stock@ymail.com contact person: H/P: 012 880 4123 IZAMBRI UMAR  
  24. Khairul23 2 - Tue 6/Sep/2011 10:04pm
    Salam... boleh saya tahu dimana boleh saya dapatkan bekalan makanan ayam ini dan berapa jumlah minimum pesanan yang diperlukan..  
  25. Ratna 8 - Tue 27/Sep/2011 4:22pm
    tolong email saya minimum yang boleh di beli and brochure.
    saya berminat  
  26. Zazuli Sahani - Mon 31/Oct/2011 8:10am
    saya ingin membeli makanan ayam dari tuan boleh emailkan kepada saya info beserta harga kepada saya jhon5925@yahoo.com atau H/P 019 271 0505 Zul  
  27. Djamin Aqua - Tue 22/Nov/2011 1:36am
    Kami pengimport dan pembekal jagung untuk gred makanan haiwan dalam kuantiti yang tinggi. Hubungi saya untuk keterangan lanjut / tempahan. Tel: 0192450355  
  28. Zhafri 3 - Mon 23/Jan/2012 2:04am
    saya mencari pembekal makanan arnab berjenama Cargill.. sesiapa yang boleh bekalkan utk saya tolong emailkan segala info dgn detail dan kos2 yang dikenakan.. [ chinony.rabbitry@aol.com ]  
  29. Azrulkstb - Mon 19/Mar/2012 10:54am
    Tuan, tolong PM saya untuk makanan ternakan ayam. saya dalam proses untuk menjalankan aktiviti ternakan di Bahau Negeri Sembilan.

    gst_global@yahoo.com
    013-6199980  
  30. Zaharibj - Wed 11/Apr/2012 11:57am
    Jika berkehendakan garam gunung untuk jilatan ternakan sila hubungi saya 0133914176 - zahari
    http://garamternak.blogspot.com/  
  31. Izan 79 - Tue 17/Jul/2012 12:15pm
    askum.. sy berminat membekal makanan ayam dan smua jenis ayam di puchong,s'gor. blh emailkan sy hrga dengan lebih detail lg?
    - ayamlaga_selangor@yahoo.com -  
  32. Afif 19 - Sat 28/Jul/2012 2:51pm
    saya pengedar makanan ternakan(lembu,kambing,rusa) area perak. berminat contact saya. kalau berminat jadi pembekal dikawasan anda pun boleh contact saya...
    (Afif-0175720871- call or sms) tq  
  33. Yusry 17 - Tue 31/Jul/2012 12:02pm
    slm
    leh sya dptkn katalog utk brg2 yg d jual x?
    tlg emailkn : yusrishaari@yahoo.com
    TQ  
  34. Edy 17 - Wed 12/Dec/2012 5:53am
    Salam, boleh tak emelkan kepada saya details berkenaan dengan produk yg dijual

    devilsnit3@hotmail.com  
  35. Fikri1316 - Fri 28/Dec/2012 3:08pm
    salam...sy mahu menjadi pembekal makanan utk arnab,lembu dan kambing tetapi focus sy lebih kpd arnab...boleh email x katalog dan harga makanan arnab,lembu dan kambing  
  36. Fikri1316 - Fri 28/Dec/2012 3:10pm
    lupa lak email saya nk bagi...fiqry89_27@yahoo.com.my  
  37. Ilkmal - Sun 21/Apr/2013 3:26pm
    salam sy berminat untuk menjual makanan lembu... blh msg kn malumat.. 0176589499  
  38. Sharul Sohadi - Wed 24/Apr/2013 2:01pm
    Salam,
    Tuan, mintak tolong tuan senaraikan kandungan nutrisi untuk makanan ayam yang pihak tuan keluarkan seperti kandungan protein, serat dan lain. saya memerlukan sekitar 5tan/bulan untuk ternakan ayam daging.

    Terima kasih  
  39. Sharul Sohadi - Wed 24/Apr/2013 2:18pm
    Sorry, sila emailkan info ke sharulsohadi@yahoo.com  
  40. Shahrilhazrie 2 - Mon 14/Oct/2013 9:57am
    saya wberminat jd pmbekal tolong emailkan detail pd sy..shahrilhazrie@gmail.com.....or call/sms/whatsapps 0122122607  
  41. Ayep 865 - Thu 17/Oct/2013 2:05am
    bumibioagro..minta emailkan detail produk dan kandungan nutrisi makanan untuk makanan ayam dan sertakan harga /kg di email pento_87@yahoo.com  
  42. Muhammad Aizuddin Nawi - Thu 28/Nov/2013 4:13pm
    Sy ingin menjadi pengdar makanan haiwan ternak..lokasi di tumpat kelantan...  
  43. Ajoi 3 - Thu 5/Dec/2013 3:00pm
    Salam...boleh bagi detail makanan ayam...email saya di rajalego@yahoo.com  
  44. Ruezaeiney Ruez - Thu 1/May/2014 6:23am
    Tolong emailkan katalong Dan kos kepada sy untuk mknana Lembu kambing ayam itik ikan Dan haiwan kesayangn ruez91@gmail.com 01126530703 rozaini  
  45. Azlina 11 - Tue 10/Jun/2014 8:47pm
    emailkan pada saya sebut harga makanan haiwan juga...

    azlina6703@gmail.com

    terima kasih  
  46. Wes88 - Sat 21/Jun/2014 6:31pm
    minta emailkan detail produk dan kandungan nutrisi makanan untuk makanan ayam dan sertakan harga /kg di email thebusiness88@hotmail.com  
  47. Falisya - Tue 8/Jul/2014 5:50am
    Salam. Sy br nak mula ternak lembu fidlot lepas raya ni. Intrested nak jd agen mkn lembu sbb byk permintaan. Blh tlg bg detail ngan harga skali ke aigon80@yahoo.com  
Page 1   (Total 47 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2504)
Bengkel Basikal (69)
Bengkel Kereta (1451)
Bengkel Motosikal (232)
Bengkel Tayar (208)
Bisnes Air Mineral (357)
Bisnes Ais Krim (465)
Bisnes Aksesori Kereta (652)
Bisnes Broadband (1039)
Bisnes Burger (522)
Bisnes Cermin Mata (151)
Bisnes Cuci Kereta (766)
Bisnes Cyber Cafe (433)
Bisnes Dobi (1311)
Bisnes Ebook (1004)
Bisnes Handphone (1195)
Bisnes Hari Raya (55)
Bisnes Hotel Dan Resort (535)
Bisnes Ice Blended (663)
Bisnes Jam Tangan (270)
Bisnes Jeruk (156)
Bisnes Kitar Semula (481)
Bisnes Komputer (1419)
Bisnes Kurier Dan Logistik (624)
Bisnes Minuman (1381)
Bisnes Pasar Malam (1868)
Bisnes Pelancongan (502)
Bisnes Perabot (786)
Bisnes Prepaid Dan Reload (1021)
Bisnes Restoran (3109)
Bisnes Roti Dan Bakeri (671)
Bisnes Salun Rambut (336)
Bisnes Sarang Burung (251)
Bisnes Satay (357)
Bisnes Sms (152)
Bisnes Spa Dan Facial (613)
Bisnes Steamboat (192)
Bisnes Tablet Pc (434)
Bisnes Tradisional (793)
Bisnes Untuk Dijual (3102)
Bisnes Waffle Dan Jagung (361)
Bisnes Western Food (297)
Dewasa 18sx (1669)
Diskusi Bisnes (1865)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (682)
Expo Karnival Tapak Niaga (6016)
Forex Malaysia (1754)
Haiwan Peliharaan (424)
Haji Dan Umrah (451)
Hiasan Dalaman (674)
Hiasan Taman (232)
Hotel Resort Homestay (953)
Iklan Tv Radio Media Massa (210)
Import Dan Eksport (308)
Ingin Berniaga (2728)
Insurans Dan Takaful (1635)
Insurans Roadtax Kereta (316)
Kedai Bunga (183)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (1914)
Kedai Emas (436)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2424)
Kedai Hardware (502)
Kedai Ibu Dan Bayi (654)
Kedai Jahit (3553)
Kedai Kamera Dan Camcorder (330)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (324)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1691)
Kedai Sewa (1566)
Kereta Baru (1518)
Kereta Terpakai (4731)
Kerja Diploma Dan Ijazah (4329)
Kerja Kemahiran (1809)
Kerja Kosong (10612)
Kerja Praktikal (1798)
Kerja Sales (2086)
Kerja Sambilan (5904)
Konsultan Perniagaan (416)
Kontrak Swasta (273)
Kontrak Tender Kerajaan (435)
Kontraktor Balak Dan Kayu (456)
Kontraktor Jurutera (517)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (216)
Kontraktor Minyak Dan Gas (653)
Kontraktor Pasir (344)
Kontraktor Pembinaan (1921)
Kontraktor Perlombongan (304)
Kursus Dan Seminar (2672)
Kursus Kecantikan (664)
Kursus Makanan (641)
Kursus Motivasi (308)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1558)
Mencari Pelabur (3515)
Mesin Fotostat (337)
Mesin Freezer Dan Chiller (241)
Mesin Industri (476)
Mesin Jahit (354)
Mesin Proses Makanan (529)
Pakej Pelancongan (2493)
Pakej Perkahwinan (1160)
Pakej Perniagaan (820)
Pasar Basah (1382)
Pekerja Asing (1149)
Pelaburan Saham Unit Trust (890)
Pembantu Rumah Asing (1762)
Pembekal Barang Runcit (1527)
Pembekal Beras (96)
Pembekal Buah-buahan (454)
Pembekal Ikan Kering (366)
Pembekal Kelapa Dan Santan (597)
Pembekal Kerepek (1055)
Pembekal Keropok (415)
Pembekal Kicap Dan Sos (211)
Pembekal Kurma Dan Kismis (287)
Pembekal Madu (229)
Pembekal Mee Dan Bihun (120)
Pembekal Minyak Masak (403)
Pembekal Rempah Dan Perencah (554)
Pembekal Serunding (253)
Pembekal Telur (128)
Pemborong Aksesori Lelaki (159)
Pemborong Aksesori Wanita (1161)
Pemborong Batik Dan Sutera (340)
Pemborong Beg Galas (98)
Pemborong Beg Tangan (583)
Pemborong Bundle (833)
Pemborong Cadar Dan Tilam (413)
Pemborong Karpet (145)
Pemborong Kasut Dan Sandal (662)
Pemborong Lampin (283)
Pemborong Mutiara (104)
Pemborong Pakaian Bayi (743)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1572)
Pemborong Pakaian Lelaki (1095)
Pemborong Pakaian Plus Size (135)
Pemborong Pakaian Wanita (4019)
Pemborong Telekung Dan Songkok (552)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3370)
Pemborong Tuala (188)
Pemborong Tudung (2662)
Pembuat Papan Tanda Iklan (248)
Pembuat Plastik Kotak Botol (770)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (467)
Pendaftaran Syarikat (460)
Pendaftaran Trademark (30)
Pengedar Alat Tulis (914)
Pengedar Bahan Pencuci (681)
Pengedar Buku Dan Majalah (562)
Pengedar Contact Lens (234)
Pengedar Perfume (1494)
Pengedar Permainan Kanak2 (562)
Pengedar Produk Kecantikan (2512)
Pengedar Produk Kesihatan (2891)
Pengurus Majlis (576)
Penternak Arnab (51)
Penternak Ayam (690)
Penternak Burung Puyuh (93)
Penternak Ikan (674)
Penternak Kambing (274)
Penternak Lembu (359)
Penternak Udang (183)
Peralatan Makmal Dan Hospital (251)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (670)
Peralatan Sukan (532)
Perisian Komputer (533)
Perkakas Dapur (582)
Perkakas Elektrik (402)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1452)
Pinjaman AIM (157)
Pinjaman Hartanah (490)
Pinjaman Kad Kredit (376)
Pinjaman Kereta (556)
Pinjaman Peribadi (9927)
Pinjaman Perniagaan (1746)
Produk Dari China (509)
Produk Sejuk Beku (1246)
Program Consignment (1928)
Program Dropship (6297)
Pusat Bahasa (334)
Pusat Jagaan Bayi (1394)
Pusat Latihan (611)
Pusat Memandu (117)
Pusat Mengaji Agama (460)
Pusat Pendidikan Tinggi (495)
Pusat Rawatan (333)
Pusat Tadika Dan Taska (1189)
Pusat Tuisyen (999)
Rancangan Perniagaan (563)
Rawatan Alternatif (274)
Rumah Sewa (4020)
Rumah Untuk Dijual (3528)
Servis Freelance (1012)
Servis Keselamatan (674)
Servis Pembersihan (756)
Servis Pengedaran Risalah (437)
Setiausaha Syarikat (574)
Sewa Bas Dan Van (521)
Sewa Kereta Teksi Limo (1668)
Sewa Lori (2375)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (54)
Studio Filem Dan Videografi (229)
Studio Fotografi (847)
Studio Grafik Dan 3D (1000)
Studio Lukisan (123)
Studio Model Penyanyi Pelakon (674)
Studio Muzik (438)
Sukan Beladiri (112)
Sukan Berkumpulan (221)
Sukan Futsal (220)
Sukan Pancing (136)
Tanah Sewa (602)
Tanah Untuk Dijual (4542)
Tempahan Biskut Dan Tart (2083)
Tempahan Hamper (183)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (628)
Tempahan Katering (2004)
Tempahan Kek Dan Coklat (2071)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (160)
Tempahan Kuih Muih (1659)
Tempahan Minuman Dan Dessert (428)
Tempahan Nasi Lemak (485)
Tempahan Roti (331)
Terminal Bayaran (174)
Ubahsuai Pejabat (613)
Ubahsuai Rumah (1605)
Urut Tradisional (733)
Usahawan Baja Pertanian (359)
Usahawan Benih Dan Nursery (378)
Usahawan Tani (1023)
Vending Machine (329)
Voucher Dan Tiket (238)
Web Design Malaysia (2208)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1239)