Berminat nak Niaga Ice Blended Tapi...
Ammar 3 - Fri 13/Aug/2010 6:04pm [Last Comment]
Berminat nak niaga ice blended di kawasan Pulau Pinang...tapi tak tau nak ambik brand yang mane je.....

sila email ke ammar28my@hotmail.com

Niche: Bisnes Ice Blended
Salam Ramadhan Mubarak 1435h
Dari DPMM Putrajaya
     
  1. Zara 7 - Fri 13/Aug/2010 6:10pm
    ambik je brand mane2 cuma jgn ambik pakej yg terlampau mahal

    bisnes ice blended boleh start dgn modal kurang dr RM500.00 (kalo tak guna kiosk bergerak)  
  2. Ammar 3 - Mon 16/Aug/2010 4:19pm
    Thanks Zara..but before i decide to take any package..i must first taste it dulu..i want to sell yang paling sedap..not jus air kosong only..any recomendation which one is tastiest??  
  3. No Name 2 - Wed 18/Aug/2010 12:59pm
    betul ckp zara 7 tu...apa katar ammar 3 gie laaa survey2 kat area pasar malam area penang tu...try rasa cam mane...& cuba laa tanya..supplynya...  
  4. Roseberry - Wed 18/Aug/2010 3:43pm
    Based on my experien. I excited nak bisnes iceblend ni ms tgk kwn i niaga biz ni. then i asked him la nak beli barang2 starter kit nak try test market kat depan umah. mentang2 i baru in tis biz dia hentam suh amik pakage dia paling murah dia ckp RM2500. i pun labur la banyak tu tuk biz ni. dia bg kiosk, blender 2 bijik, starter kit nak start biz.

    benda apa pun kita nak niaga kawasan tu kena strategik. depan sekolah agak2 strategik x?? 2 minggu pertama kiosk i macam nak roboh di serbu budak2 sekolah. 1 hari sales tuk 5jam leh dapat almost RM200. pas tu da start slow.. nak tau nape?? ni la peniaga melayu main kotor. i biz ice blend, dia biz ABC dia leh plak buat style baru ABC blend. Jual murah gaban lak tu. esok bila nak bukak stall depan sekolah ada lebih 3 rumah jual ice blend gak. x cukup tu kedai CC pun buat ala-ala cafe main menu ice blend. Pergh.. kg aku tu bukan besar mana kalau semua jual ice blend sapa plak nak beli. Pas give up i serah kat my bro suh continue. Pas tu duk borink2 ngadap tenet tangan ni gatal menaip ice blend konon nak cari strategy baru bila aku survey2 korang tau x dengan RM2500 yg aku labur tu aku leh dapat generator, payung, ice box, dan beberapa lagi brg yg aku rasa kenapa aku x dapat!

    So, moral of the story kalau nak niaga wat la kajian sikit. survey market & jgn percaya kawan 100%.

    Sekian. Selamat Berpuasa.  
  5. Zairin - Wed 18/Aug/2010 8:24pm
    zara, cuba kol ni no 0175105972  
  6. Ammar 3 - Wed 18/Aug/2010 11:37pm
    Actualy Roseberry is right,,kena kaji dulu..jangan gopoh2..

    ice blended nie ada macam2 brand..ada yang bagus dan ada yang tak berapa bagus...tapi kalau kita jual barang yang berkualiti pada harga yang murah..customer will always..always return....  
  7. Roseberry - Thu 19/Aug/2010 9:53am
    Lagi satu ammar 3.. benda yang melibatkan makan n minum ni rahsia dia senang je. Buat seolah-olah yang nak makan n minum tu diri kita sendiri.

    kita sendiri kalau gi makan kat tempat orang kalau x sedap n x memuaskan even 10sen pun kita merungut betul x?? i belajar dari nenek i yang PERtama IKHLAS, yang kedua SEDEKAH..

    orang yang paling senang dapat pahala adalah PENIAGA.. Kalau DOSA & PAHALA tu ada BAu for sure minyak wangi mahal macam mana pun xleh nak cover..  
  8. Dausiceblended - Thu 19/Aug/2010 10:02am
    sila layari www.tokeyicedblended.blogspot.com / www.powderblended69.blogspot.com
    dapatkan promosi didalam.. saya ada pakej skali dgn stall dan peralatan hanya rm1800.  
  9. Jenamax - Thu 19/Aug/2010 2:35pm
    soft ice cream ingin mencari tapak untuk di sewa di seluruh Malaysia.
    sekadar muat 1 mesin sahaja.
    harga sewa sehingga 20% dari income/mounth  
  10. Anwar 8 - Thu 2/Sep/2010 10:49pm
    kalo sesape yg nk jual ice blended n nk ltak serunding skali boleh la..ada la side income. org pn x snang nk tru.
    call la sy tuk serunding dr kelantan
    013-9355961  
  11. Azim 7 - Thu 9/Sep/2010 1:34pm
    Tertarik dengan comment Roseberry...saya mula niaga Ice blended dengan beli serbuk, cup n plastik.lain guna sedia ada....ice box pun pakai yg putih je...jual depan rumah di antara sekolah menengah n sekolah rendah...sehari boleh hit 130 cup...saya pakai serbuk siap campur just tambah air n ais....yg byk guna kat pasar mlm kena byk keje...lepas raya ni nak beli blender baru n ice box baru...hehehe....yang penting kena buat research dulu....  
  12. Intan Juliana Binti Rusli - Wed 22/Sep/2010 1:39am
    i dah ada gerai...operasi ais kacang n laksa...ingat nak niaga ice blanded skali...nak tau gak...area kedah nie...sungai petani ke...mana nak dapat serbuk ice blanded nie? leh contact saya 0195778064  
  13. Rafiza Abdul Razak - Mon 1/Nov/2010 4:56pm
    www.nasben-iceblended.com pembekal serbuk ice blended  
Page 1   (Total 13 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2504)
Bengkel Basikal (69)
Bengkel Kereta (1451)
Bengkel Motosikal (232)
Bengkel Tayar (208)
Bisnes Air Mineral (357)
Bisnes Ais Krim (465)
Bisnes Aksesori Kereta (652)
Bisnes Broadband (1039)
Bisnes Burger (522)
Bisnes Cermin Mata (151)
Bisnes Cuci Kereta (766)
Bisnes Cyber Cafe (433)
Bisnes Dobi (1311)
Bisnes Ebook (1004)
Bisnes Handphone (1195)
Bisnes Hari Raya (55)
Bisnes Hotel Dan Resort (535)
Bisnes Ice Blended (663)
Bisnes Jam Tangan (270)
Bisnes Jeruk (156)
Bisnes Kitar Semula (481)
Bisnes Komputer (1419)
Bisnes Kurier Dan Logistik (624)
Bisnes Minuman (1381)
Bisnes Pasar Malam (1868)
Bisnes Pelancongan (502)
Bisnes Perabot (786)
Bisnes Prepaid Dan Reload (1021)
Bisnes Restoran (3109)
Bisnes Roti Dan Bakeri (671)
Bisnes Salun Rambut (336)
Bisnes Sarang Burung (251)
Bisnes Satay (357)
Bisnes Sms (152)
Bisnes Spa Dan Facial (613)
Bisnes Steamboat (192)
Bisnes Tablet Pc (434)
Bisnes Tradisional (793)
Bisnes Untuk Dijual (3102)
Bisnes Waffle Dan Jagung (361)
Bisnes Western Food (297)
Dewasa 18sx (1669)
Diskusi Bisnes (1865)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (682)
Expo Karnival Tapak Niaga (6016)
Forex Malaysia (1754)
Haiwan Peliharaan (424)
Haji Dan Umrah (451)
Hiasan Dalaman (674)
Hiasan Taman (232)
Hotel Resort Homestay (953)
Iklan Tv Radio Media Massa (210)
Import Dan Eksport (308)
Ingin Berniaga (2728)
Insurans Dan Takaful (1635)
Insurans Roadtax Kereta (316)
Kedai Bunga (183)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (1914)
Kedai Emas (436)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2425)
Kedai Hardware (502)
Kedai Ibu Dan Bayi (654)
Kedai Jahit (3553)
Kedai Kamera Dan Camcorder (330)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (324)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1691)
Kedai Sewa (1566)
Kereta Baru (1518)
Kereta Terpakai (4731)
Kerja Diploma Dan Ijazah (4329)
Kerja Kemahiran (1809)
Kerja Kosong (10612)
Kerja Praktikal (1798)
Kerja Sales (2086)
Kerja Sambilan (5904)
Konsultan Perniagaan (416)
Kontrak Swasta (273)
Kontrak Tender Kerajaan (435)
Kontraktor Balak Dan Kayu (456)
Kontraktor Jurutera (517)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (216)
Kontraktor Minyak Dan Gas (653)
Kontraktor Pasir (344)
Kontraktor Pembinaan (1921)
Kontraktor Perlombongan (304)
Kursus Dan Seminar (2672)
Kursus Kecantikan (664)
Kursus Makanan (641)
Kursus Motivasi (308)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1558)
Mencari Pelabur (3515)
Mesin Fotostat (337)
Mesin Freezer Dan Chiller (241)
Mesin Industri (476)
Mesin Jahit (354)
Mesin Proses Makanan (529)
Pakej Pelancongan (2493)
Pakej Perkahwinan (1160)
Pakej Perniagaan (820)
Pasar Basah (1382)
Pekerja Asing (1149)
Pelaburan Saham Unit Trust (890)
Pembantu Rumah Asing (1762)
Pembekal Barang Runcit (1527)
Pembekal Beras (96)
Pembekal Buah-buahan (454)
Pembekal Ikan Kering (366)
Pembekal Kelapa Dan Santan (597)
Pembekal Kerepek (1055)
Pembekal Keropok (415)
Pembekal Kicap Dan Sos (211)
Pembekal Kurma Dan Kismis (287)
Pembekal Madu (229)
Pembekal Mee Dan Bihun (120)
Pembekal Minyak Masak (403)
Pembekal Rempah Dan Perencah (554)
Pembekal Serunding (253)
Pembekal Telur (128)
Pemborong Aksesori Lelaki (159)
Pemborong Aksesori Wanita (1161)
Pemborong Batik Dan Sutera (340)
Pemborong Beg Galas (98)
Pemborong Beg Tangan (583)
Pemborong Bundle (833)
Pemborong Cadar Dan Tilam (413)
Pemborong Karpet (145)
Pemborong Kasut Dan Sandal (662)
Pemborong Lampin (283)
Pemborong Mutiara (104)
Pemborong Pakaian Bayi (743)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1572)
Pemborong Pakaian Lelaki (1095)
Pemborong Pakaian Plus Size (135)
Pemborong Pakaian Wanita (4019)
Pemborong Telekung Dan Songkok (552)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3370)
Pemborong Tuala (188)
Pemborong Tudung (2662)
Pembuat Papan Tanda Iklan (248)
Pembuat Plastik Kotak Botol (770)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (467)
Pendaftaran Syarikat (461)
Pendaftaran Trademark (30)
Pengedar Alat Tulis (914)
Pengedar Bahan Pencuci (681)
Pengedar Buku Dan Majalah (562)
Pengedar Contact Lens (234)
Pengedar Perfume (1494)
Pengedar Permainan Kanak2 (562)
Pengedar Produk Kecantikan (2512)
Pengedar Produk Kesihatan (2891)
Pengurus Majlis (576)
Penternak Arnab (51)
Penternak Ayam (690)
Penternak Burung Puyuh (93)
Penternak Ikan (674)
Penternak Kambing (274)
Penternak Lembu (359)
Penternak Udang (183)
Peralatan Makmal Dan Hospital (251)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (670)
Peralatan Sukan (532)
Perisian Komputer (533)
Perkakas Dapur (582)
Perkakas Elektrik (402)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1452)
Pinjaman AIM (157)
Pinjaman Hartanah (490)
Pinjaman Kad Kredit (376)
Pinjaman Kereta (556)
Pinjaman Peribadi (9941)
Pinjaman Perniagaan (1746)
Produk Dari China (509)
Produk Sejuk Beku (1246)
Program Consignment (1928)
Program Dropship (6297)
Pusat Bahasa (334)
Pusat Jagaan Bayi (1394)
Pusat Latihan (611)
Pusat Memandu (117)
Pusat Mengaji Agama (460)
Pusat Pendidikan Tinggi (495)
Pusat Rawatan (333)
Pusat Tadika Dan Taska (1189)
Pusat Tuisyen (999)
Rancangan Perniagaan (563)
Rawatan Alternatif (274)
Rumah Sewa (4020)
Rumah Untuk Dijual (3528)
Servis Freelance (1012)
Servis Keselamatan (674)
Servis Pembersihan (756)
Servis Pengedaran Risalah (437)
Setiausaha Syarikat (574)
Sewa Bas Dan Van (521)
Sewa Kereta Teksi Limo (1668)
Sewa Lori (2375)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (54)
Studio Filem Dan Videografi (229)
Studio Fotografi (847)
Studio Grafik Dan 3D (1000)
Studio Lukisan (123)
Studio Model Penyanyi Pelakon (674)
Studio Muzik (438)
Sukan Beladiri (112)
Sukan Berkumpulan (221)
Sukan Futsal (220)
Sukan Pancing (136)
Tanah Sewa (602)
Tanah Untuk Dijual (4542)
Tempahan Biskut Dan Tart (2083)
Tempahan Hamper (183)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (628)
Tempahan Katering (2004)
Tempahan Kek Dan Coklat (2071)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (160)
Tempahan Kuih Muih (1659)
Tempahan Minuman Dan Dessert (428)
Tempahan Nasi Lemak (485)
Tempahan Roti (331)
Terminal Bayaran (174)
Ubahsuai Pejabat (613)
Ubahsuai Rumah (1605)
Urut Tradisional (733)
Usahawan Baja Pertanian (359)
Usahawan Benih Dan Nursery (378)
Usahawan Tani (1023)
Vending Machine (329)
Voucher Dan Tiket (238)
Web Design Malaysia (2208)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1240)