Search Majalah.com
Berkongsi Yuran Kursus Professional Barista (Pakar Espresso)
Honey1 - Fri 11/Mar/2011 11:50am [Last Comment]
Saya akan menghadiri kursus Professional Barista dalam bulan April ni. Bayaran kursus tersebut dikenakan secara "per session" dengan 2 orang peserta. Yuran akan dikongsi bersama. Sesiapa yang berminat untuk mengikuti kursus tersebut sila email sy: balqishani@ymail.com. Untuk yang serius sahaja.

Note: Barista dalam bahasa Italy adalah pembancuh espresso (kopi) yang mahir dan juga pakar dalam penyediaan minuman berasaskan espresso seperti coffee, cappucino, latte dan mocha.

Niche: Kursus Makanan | Bisnes Restoran
     
  1. Acid - Fri 11/Mar/2011 11:54am
    ooo,,baru tahu..tq atas perkongsian  
  2. Honey1 - Fri 11/Mar/2011 12:27pm
    Di negara Eropah dan Indonesia juga banyak menyediakan kelas bagi kursus Barista untuk melayakkan sesorang menjadi pembancuh espresso yang baik dan mahir dari segi teknik dan seni.  
  3. Khuzairi - Fri 11/Mar/2011 12:46pm
    lepas pegi kursus ni dah lej jd barista lah?so apa peluang pekerjaan yg ada nnt?kursus tu katne dan bape rm??  
  4. Faisal 12 - Sat 12/Mar/2011 11:56am
    saya minat dan nak buka kedai kopi..boleh tau bape yuran kursus?sms d 0197113073  
  5. Honey1 - Sat 12/Mar/2011 4:04pm
    Khuzairi : Lepas kursus ni boleh jadi barista. Peluang pekerjaan tu boleh cuba apply kt cafe yang menggunakan espresso machine dan juga kat hotel2.
    Faisal 12 : Baguslah jika awak berminat nak buka kedai kopi, lepas kursus ni boleh jadi barista di cafe sendiri. Tak mustahil satu hari nanti kopi awak boleh setanding dgn kopi kat starbuck atau coffee bean :-)
    Yang penting kita cari ilmu dulu...
    saya dah sms awak tentang yuran kursus. T.kasih!  
  6. No Name 2 - Mon 14/Mar/2011 2:57pm
    en...email sy. sy berminat : mib.redr@gmail.com  
  7. Fadhilat - Thu 17/Mar/2011 2:54pm
    watpe nk kursus mahal cm tu...practice made perfect  
  8. Honey1 - Fri 18/Mar/2011 12:25pm
    Fadhilat : T.kasih atas komen. Bagi saya menuntut ilmu tiada sempadan dan tidak boleh dinilai dengan wang ringgit. Orang sanggup menghabiskan wang ratusan dan ribuan ringgit untuk mengikuti kelas kemahiran seperti masakan, jahitan, kraftangan dan sebagainya, kemudian memanfaatkan ilmu yang dipelajari mengikut bidang masing2.  
  9. Faisal 12 - Fri 18/Mar/2011 1:46pm
    saya sokong kata hani tu..saya menghabiskan 30 k utk jd trainer safety...dan berhasil...pada saya pelaburan keatas diri sendir paling baikk..bemaksud mencari ilmu  
  10. Mie Jaya - Mon 21/Mar/2011 11:04pm
    Btl tu.. nak praktis pebenda klu takde ilmu.. blajo kena dgn guru.. blajo takde guru karang jadi ajaran sesat plak.. dah ade ilmu baru practice makes perfect..  
  11. Shuk Md Salleh - Tue 22/Mar/2011 12:49am
    saya berminat, dan memang tengah mencari kursus ini. Boleh beritahu saya penganjur kursus, kerana saya ingin mendaftar  
  12. Mirwana - Sat 8/Dec/2012 1:14pm
    boleh sms saya almt tempat kursus ni diadakan...no phone 0147222015  
  13. Hamalina - Fri 15/Feb/2013 7:23pm
    salam..saye nak tye..ada lagi x kursus barista nie?  
  14. Kaffeincoffeeco - Sat 10/May/2014 3:17am
    salam, jualan hebat :-

    Gaggia Classic 14101 espresso machine baru dan Gaggia 8002 MDF grinder dan 2000watt stepdown transformer untuk diguna dengan mesin kerana mesin adalah diimport dari USA, bersama hadiah percuma 58mm stainless steel tamper dan milk pitcher 20 oz = semua hanya RM3900

    whatsapp : 01128299118
    call sms :0133807292
    email : kaffeincoffeeco@gmail.com  
  15. Rosiani - Sat 15/Nov/2014 11:20am
    salam,
    kurusus ini masih ada lagi ke?
    saya berminat untuk mengikuti kurusus ini. boleh bagi details tentang kurusus ini?
    email anierossa@yahoo.com
    terima kasih  
  16. Tribalboyz90 - Sun 28/Jun/2015 9:24pm
    Assalam, sy berminat nk pelajari kursus berkenaan pengurusan cafe dan barrista
    emel me @ tribalboyz90@gmail.com
    or whatsapp me 0173392562  
Page 1   (Total 16 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (3315)
Bengkel Basikal (82)
Bengkel Besi (297)
Bengkel Kereta (1674)
Bengkel Motosikal (281)
Bengkel Tayar (247)
Bisnes Air Mineral (430)
Bisnes Ais Krim (602)
Bisnes Aksesori Kereta (707)
Bisnes Broadband (1219)
Bisnes Burger (602)
Bisnes Cermin Mata (177)
Bisnes Cuci Kereta (913)
Bisnes Cyber Cafe (495)
Bisnes Dobi (1557)
Bisnes Ebook (1165)
Bisnes Handphone (1389)
Bisnes Hari Raya (139)
Bisnes Hotel & Resort (648)
Bisnes Ice Blended (760)
Bisnes Jam Tangan (337)
Bisnes Jeruk (213)
Bisnes Kitar Semula (572)
Bisnes Komputer (1682)
Bisnes Kurier & Logistik (800)
Bisnes Minuman (1685)
Bisnes Pasar Malam (2281)
Bisnes Pelancongan (650)
Bisnes Pengantin (843)
Bisnes Perabot (1057)
Bisnes Prepaid & Reload (1197)
Bisnes Restoran (4112)
Bisnes Roti & Bakeri (800)
Bisnes Salun Rambut (429)
Bisnes Sarang Burung (262)
Bisnes Satay (437)
Bisnes Sms (171)
Bisnes Spa & Facial (809)
Bisnes Steamboat (213)
Bisnes Stesen Minyak (158)
Bisnes Tablet Pc (464)
Bisnes Tradisional (947)
Bisnes Untuk Dijual (3965)
Bisnes Waffle & Jagung (440)
Bisnes Western Food (390)
Dewasa 18sx (2028)
Diskusi Bisnes (2151)
Diskusi Tuntutan & Tribunal (817)
Expo Karnival Tapak Niaga (7801)
Forex Malaysia (2351)
Haiwan Peliharaan (552)
Haji & Umrah (519)
Hiasan Dalaman (825)
Hiasan Taman (281)
Hotel Resort Homestay (1166)
Iklan Terbuka (4972)
Iklan Tv Radio Media Massa (264)
Import & Eksport (366)
Ingin Berniaga (3029)
Insurans & Takaful (1952)
Insurans Roadtax Kereta (407)
Kedai Bunga (206)
Kedai Cenderahati & Kraf (2160)
Kedai Emas (525)
Kedai Fotostat & Cetakan (2773)
Kedai Hardware (528)
Kedai Ibu & Bayi (799)
Kedai Jahit (4689)
Kedai Kamera & Camcorder (383)
Kedai Runcit & Serbaneka (373)
Kedai Separuh & Ruang Niaga (2314)
Kedai Sewa (1887)
Kereta Baru (1892)
Kereta Terpakai (5615)
Kerja Diploma & Ijazah (6607)
Kerja Kemahiran (2408)
Kerja Kosong (15518)
Kerja Praktikal (2921)
Kerja Sales (2903)
Kerja Sambilan (7597)
Konsultan Peguam (226)
Konsultan Perniagaan (532)
Kontrak Swasta (364)
Kontrak Tender Kerajaan (508)
Kontraktor Balak & Kayu (543)
Kontraktor Jurutera (648)
Kontraktor Marin & Kapal Laut (255)
Kontraktor Minyak & Gas (755)
Kontraktor Pasir (534)
Kontraktor Pembinaan (2434)
Kontraktor Perlombongan (365)
Kursus & Seminar (3244)
Kursus Kecantikan (755)
Kursus Makanan (743)
Kursus Motivasi (350)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1763)
Mencari Pelabur (4221)
Mesin Fotostat (392)
Mesin Freezer & Chiller (309)
Mesin Industri (573)
Mesin Jahit (432)
Mesin Proses Makanan (623)
Pakej Pelancongan (2971)
Pakej Perkahwinan (1304)
Pakej Perniagaan (1042)
Pasar Basah (1746)
Pekerja Asing (1476)
Pelaburan Saham Unit Trust (1081)
Pembantu Rumah Asing (2228)
Pembekal Barang Runcit (1776)
Pembekal Beras (158)
Pembekal Buah-buahan (578)
Pembekal Ikan Kering (430)
Pembekal Kelapa & Santan (739)
Pembekal Kerepek (1290)
Pembekal Keropok (523)
Pembekal Kicap & Sos (254)
Pembekal Kurma & Kismis (325)
Pembekal Madu (300)
Pembekal Mee & Bihun (145)
Pembekal Minyak Masak (438)
Pembekal Rempah & Perencah (708)
Pembekal Serunding (298)
Pembekal Telur (160)
Pemborong Aksesori Lelaki (173)
Pemborong Aksesori Wanita (1272)
Pemborong Batik & Sutera (399)
Pemborong Beg Galas (120)
Pemborong Beg Tangan (650)
Pemborong Bundle (984)
Pemborong Cadar & Tilam (504)
Pemborong Karpet (195)
Pemborong Kasut & Sandal (803)
Pemborong Lampin (363)
Pemborong Mutiara (117)
Pemborong Pakaian Bayi (841)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1891)
Pemborong Pakaian Lelaki (1251)
Pemborong Pakaian Plus Size (167)
Pemborong Pakaian Wanita (4773)
Pemborong Telekung & Songkok (618)
Pemborong Tshirt & Uniform (3843)
Pemborong Tuala (218)
Pemborong Tudung (3094)
Pembuat Papan Tanda Iklan (345)
Pembuat Plastik Kotak Botol (923)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (537)
Pendaftaran Syarikat (593)
Pendaftaran Trademark (48)
Pengedar Alat Tulis (1013)
Pengedar Bahan Pencuci (807)
Pengedar Buku & Majalah (668)
Pengedar Contact Lens (270)
Pengedar Perfume (1681)
Pengedar Permainan Kanak2 (673)
Pengedar Produk Kecantikan (2922)
Pengedar Produk Kesihatan (3387)
Pengurus Majlis (685)
Penternak Arnab (66)
Penternak Ayam (831)
Penternak Burung Puyuh (118)
Penternak Ikan (757)
Penternak Kambing (341)
Penternak Lembu (443)
Penternak Udang (249)
Peralatan Makmal & Hospital (305)
Peralatan Pejabat & Sekolah (863)
Peralatan Sukan (616)
Perisian Komputer (687)
Perkakas Dapur (701)
Perkakas Elektrik (504)
Perkakas Rm2 & Gajet (1633)
Pinjaman AIM (190)
Pinjaman Hartanah (591)
Pinjaman Kad Kredit (463)
Pinjaman Kereta (724)
Pinjaman Peribadi (12417)
Pinjaman Perniagaan (2076)
Produk Dari China (608)
Produk Sejuk Beku (1545)
Program Consignment (2257)
Program Dropship (8100)
Pusat Bahasa (445)
Pusat Jagaan Bayi (2061)
Pusat Latihan (775)
Pusat Memandu (140)
Pusat Mengaji Agama (677)
Pusat Pendidikan Tinggi (626)
Pusat Rawatan (454)
Pusat Tadika & Taska (1759)
Pusat Tuisyen (1382)
Rancangan Perniagaan (623)
Rawatan Alternatif (343)
Rumah Sewa (4991)
Rumah Untuk Dijual (4403)
Servis Freelance (1365)
Servis Keselamatan (840)
Servis Pembersihan (1048)
Servis Pengedaran Risalah (534)
Setiausaha Syarikat (693)
Sewa Bas & Van (675)
Sewa Jentera (81)
Sewa Kereta Teksi Limo (2212)
Sewa Lori (3036)
Sewa Pesawat & Helikopter (65)
Studio Filem & Videografi (319)
Studio Fotografi (1034)
Studio Grafik & 3D (1421)
Studio Lukisan (151)
Studio Model Penyanyi Pelakon (943)
Studio Muzik (584)
Sukan Beladiri (131)
Sukan Berkumpulan (279)
Sukan Futsal (243)
Sukan Pancing (160)
Tanah Sewa (752)
Tanah Untuk Dijual (5642)
Tempahan Biskut & Tart (2494)
Tempahan Hamper (208)
Tempahan Kanopi & Meja Kerusi (745)
Tempahan Katering (2490)
Tempahan Kek & Coklat (2350)
Tempahan Korban & Aqiqah (216)
Tempahan Kuih Muih (1977)
Tempahan Minuman & Dessert (554)
Tempahan Nasi Lemak (586)
Tempahan Roti (486)
Terminal Bayaran (239)
Ubahsuai Pejabat (759)
Ubahsuai Rumah (2000)
Urut Tradisional (1031)
Usahawan Baja Pertanian (405)
Usahawan Benih & Nursery (480)
Usahawan Tani (1275)
Vending Machine (490)
Voucher & Tiket (283)
Web Design Malaysia (2636)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1787)