Berapa Ramai yang Berjaya Membuat Personal Loan & Lulus
Pakmat69 - Tue 17/May/2011 1:19pm [Last Comment]
Salam.

nak tanya skets...berapa ramai yang berjaya membuat personal loan.. melalui agen2 dalam ni.

yang ada masalah CCRIS , BLACKLIST dan CTOS...

sebab terlalu banyak agen yang bercerita tentang kehebatan boleh lulus..

so nak tanya warga majalah...siapa agen yang betol2 menolong warga majalah...

kita kongsi .....

i pon nak buat loan...tp habuk pon takde...cerita bergegar2...

Niche: Diskusi Bisnes | Pinjaman Peribadi
Kursus Borong Produk China Tanpa Perlu Melangkah ke China
18 Sep 2014 (Khamis) di DPMM Putrajaya

Kursus Praktikal GST untuk Usahawan
24 Sep 2014 (Rabu) di Dewan Seminar, DPMM Putrajaya
     
  1. Hami868 - Thu 9/Jun/2011 2:58pm
    @aqiem 4 >>>lebih baik bersangka baik...  
  2. Muhamadramadzan - Thu 9/Jun/2011 4:36pm
    Aqiem 4>aku pun same.bank lain tak kol lg,cuma cimb islamic saja yg sms..tu pun sms reject..aku kol miss low yg urus loan aku tu..die ckp xpe...aku pun pning gak dah ni...kate blh lepas...adoiii..korg bukan dah 3 mggu ker..janji 3 mggu leh dapat duit kan???  
  3. Aqiem 4 - Thu 9/Jun/2011 8:18pm
    Pakmat69>> tu la sy rasa mmg mcm tu. lau ada yg terdesak sgt, terpaksa la pinjam along berlesen tu...hurmmmmm  
  4. Aqiem 4 - Thu 9/Jun/2011 8:23pm
    Hami868>>> hope dpt la bersangka baik
    Muhammadramadzan>>> bermakna sy jugak akan dpt msg cimb islamic xlama lg dgn mg 'reject'  
  5. Muhamadramadzan - Thu 9/Jun/2011 9:25pm
    Aqiem 4> agaknya la...aku pun taktau la apa kesudahnya, td ada rhb kol aku...dalam prses la jugak...korng dah brape lame tggu..dorg jnji 3 mggu je kan...  
  6. Boy 13 - Fri 10/Jun/2011 12:28am
    ermm.. aku dapat sms alrajhi kata reject. so aku call ler tanya berapa yang dipohon. dorang kata aku pohon 17k.

    then aku dapat sms dari cimb islamic kata on the proses. aku call cimb dia kata aku apply 20k.

    Ermmm, aku ingat dah bayar, dia bleh tolong lepaskan.. aku apply lebih dari ni. dia kata ari tu bleh push lebih. blacklist semua boleh. tapi ni macam x berkesan jer. I mean, bayaran tinggi tu dapat la lepaskan blacklist... tapi reject apa kes???

    baik apply sendiri kalau reject...aku ada seminggu lagi. esok aku akan call bankers tu  
  7. Muhamadramadzan - Fri 10/Jun/2011 3:06am
    Boy 13>ari tu aku kol banker tu,die ckp xpe.nnt die uruskan.aku pun mcm kecewa gak nih...dah la byr tggi..pas tu kene tipu dgn chris tu lg..  
  8. Boy 13 - Fri 10/Jun/2011 7:45pm
    cimb dah reject. yang aku ingat aku ada sain borang hong leong dgn maybank. yang dua ni x pasti lagi. tp sama muhamadramadzan cimb antar mesej reject

    aqiem 4, aku rasa ko punya mcm dah nak dkt tiga minggu kan? still lagi x dpt??

    risaula plak klu semua x dpt. camner aku nk byr hutang ni..huhuhu  
  9. Wan 279 - Fri 10/Jun/2011 8:59pm
    salam

    sabar eh..sy baru submit dgn satu orang, cume tnggu result dulu..die janji sebulan.. kite tgk cmner.. ade upfront..  
  10. Aku Tension - Sat 11/Jun/2011 9:16pm
    aku punya part ngan mie drummer, still takde update... rasanyer hampeh gak la ni...  
  11. Wan 279 - Sun 12/Jun/2011 7:04pm
    aku tension..

    aku tak tau mie drummer tu sape, tapi aku rase rmai org buat dgan die.. huhu.. mcm hampeh pon mmt tuh..

    aku buat dgn satu contact dkat kepong.. tnggu awal bulan julai aku update cmner..  
  12. Adie 19 - Mon 13/Jun/2011 2:03am
    pak mat 69: saye tak ambik upah..saye dapat komisen dari pihak ketiga..dan memang ade upfront atau deposit..saye cume dahulukan duit saye pade pemohon yang betul2 memerlukan dan tak mampu untuk bayar upfront sebab saye faham kebanyakan org yg jumpe saye penah kene tipu psal personal loan..buat mase ni dah 3 org yang buat loan dgn saye dari majalah.com..penah ditipu sebelum ni dan tak mahu bayar upfront..ade yang ditipu hingga rm18k.. jadi sy cuma dahulukan duit saya untuk upfront pade yang betul2 memerlukan dan dipercayai. saya boleh bantu jika pakmat berminat nak buat personal loan dan saya tak kenakan upfront untuk pakmat sebab saya yakin bile sy dpt luluskan personal loan pakmat, pasti ramai yg akan buat loan dgn sy..pakmat boleh hubungi sy untuk keterangan detail cara proses..016-6800003...HIDUP PAKMAT 69!!!!!  
  13. Komatsu - Mon 13/Jun/2011 10:45am
    Assalamualaikum....sebenarnya pinjaman Peribadi dengan bank tak susah, yang penting kena pergi sendiri, tanya dan beritahu masalah anda dengan jujur, Saya ni dulu buntu kes Blacklist lah, setelah saya dapatkan surat Penyelesaian penuh dari bank yang terhutang lampirkan sekali dengan permohonan dan surat iringan beritahu apa tujuan anda pada Pengurus Bank, Saya buat begitu dan dalam masa 2 minggu Bank Rakyat telefon minta hadir Pejabat untuk akad pinjaman dan duit masuk pada sebelah malam.....T/kasih Bank Rakyat. Kepada Yang memohon, elok bersikap jujur kerana Sistem Bank dapat Mengesan kesemua maklumat kita.  
  14. Pakmat69 - Mon 13/Jun/2011 11:08am
    Komatsu

    encik swasta or kerajaan? dah berbuih2 mulut minta kat bank rakyat...tp untuk swasta yang xde PGM dan panel bank...memang tak di layan...kalau u boleh introducekan ....amat berguna untuk kawan2...rasanya semua org jujur dlm ni...

    Adie 19....cuba cerita details skets..bg kawan2 yang lain tau.  
  15. Wan 279 - Mon 13/Jun/2011 3:43pm
    pakmat 69..

    betul tuh.. semua org jujur nak buat loan..tp yg uruskan loan tuh yg suka sgt amek kesempatan kat org mcm kita ni.. dah la tgah susah, org buat lagi susah.. tapi tulah.. tuhan tu Maha Adil.. n roda sentiasa berpusing.. org yang ambik kesempatan tu bukannya boleh lari pon.. :), mesti kita dapat punye diorang tu satu hari nnti..  
  16. Boy 13 - Mon 13/Jun/2011 5:31pm
    manala aqiem 4 dengan muhammadramadzan ni.... apa perkembangan loan dorang  
  17. Pakmat69 - Tue 14/Jun/2011 9:58am
    sekarang ni situasi amat2 ler terdesak...

    sampai debt collector boleh dtg opis...

    kurang ajar btols...

    so nampak gayanya...loan untuk swasta ni...



    hanyalah dalam mimpi..  
  18. Wan 279 - Tue 14/Jun/2011 10:14am
    pakmat69.

    tula pasal.. sy pon da dpt surat naik court bulan depan.. aduhai.. susah betul la...  
  19. Nax Xa - Tue 14/Jun/2011 10:55am
    mie drummer ni mintakk upfront ke tak? aritu dia ckp kena bayar rm800, tapi kalau tak cukup duit, leh bayar dulu rm500, rm300 nanti dia topapkan.. baik hati tul dia eh?? so pada yang pernah apply dgn mie drummer, tolong sahkan, samada dia amik upfront ke tak, n ada ke yang da approve guna servis dia ni?  
  20. Hami868 - Tue 14/Jun/2011 2:01pm
    @nax na....setakat ni takder upfrt..bila kol ade gak ckp...katenye dia tggu dapt payment unt by wet upfrnt kite...lg 2 mggu baru dapt...hhuuuuu sedeh gak nih....  
  21. Nur Safirah - Tue 14/Jun/2011 4:44pm
    [Account Deleted by Owner]  
  22. Komatsu - Tue 14/Jun/2011 5:19pm
    Yer Pakmat69..memang saya ada reply dlm ruangan tu, tapi saya tak ingat tajuk utama dlm ruangan tu, kebiasannya saya hanya nak melihat dan menilai pandangan org yang pernah memohon pinjaman peribadi. Tetapi kebanyakkannya segan hendak meminta sendiri di Bank terutama org melayu. Kebanyakannya hanya bertanya pada agen yang kita tidak tahu latarbelakangnya tanpa bertanya sendiri dibank.

    Bank ni bukanlah macam kita pinjam duit dengan saudara mara, Pinjam duit dgn saudara mara lagi segan. Bank bijak menilai attitude org yang memohon terutama yg dtg sendiri berbincang dan kena berterus terang.

    Pengalaman saya semasa dulu, saya mempunyai kereta yang tidak dibayar serta menjadi penjamin kepada 2 org yang juga tidak membayar. lebih kurang 12 tahun lepas, saya buntu sehinggakan saya merujuk pada agen yang agen terus buat keputusan atau minta deposit bla bla...setelah saya menerang pada bank masalah saya dan dia mengesyorkan membuat overlapped bagi membersihkan nama tapi hutang mestilah tidak melebihi RM50k. Saya melepasi kritiria tersebut disamping dokumen seperti bukti pembayaran gaji melalui bank syarikat, surat income tax Borang EA dan surat pengesahan majikan. Dalam masa yang sama saya bergegas ke bank lama yang terhutang yakni Maybank dan Hongleong Bank mendapatkan surat penyelesaian penuh. Bank Lama memberikan due date untuk menyelesaikan hutang tersebut. Dan dalam masa yang sama, saya meminta pegawai bank yang saya terhutang membuat follow up di bank Rakyat yg saya sudah memohon pinjaman. Disamping itu sementara menunggu due date, saya bergegas menghantar permohonan di Bank Rakyat bersama iringan dan surat due daye kedua bank tersebut berjuma dgn Pegawai yang menasihati saya. Kena juga bersabar kalau kita hendakkan duit tersebut. Saya tidak pernah menelefon bank berkenaan statusnya, sehinggalah bank menelfon saya minta dtg ke bank 1 minggu lebih selepas itu untuk menandatangai perjanjian, interview dan akad, setelah bersetuju, saya diminta membuka akaun bank dan duit dimasukkan dalam hari yang sama setelah pegawai menelefon pada sebelah malamnya bahawa duit saya dah dimasukkan. Pinjaman yang saya buat asalnya RM 200k maksimum, di beri oleh bank 120k, setelah berunding.

    Jadi, selesailah sudah hutang lama saya, dan ada berbaki untuk saya gunakan sebagai keperluan dan bakal bermulalah masalah baru suatu ketika nanti, apapun saya bersyukur dapat menyelesaikan sedikit sebanyak masalah dan keperluan saya. Moralnya saya perhatikan, 1. Niat saya meminjam 2. Tujuan Pinjaman 3. Saya tidak mengisi jumlah permohonan yang saya nak. 4. Berterus terang 5. Pergi sendiri uruskan untuk menunjukkan muka walaupun 5,6 kali. 6. Dikumen yang cukup. 7 Surat iringan kepada Pengurus Cawangan Bank. Sebenarnya tidak perlu ikut attitude bangsa kita yang hanya mengharapkan bantuan orang yang kita tidak tahu apa helahnya. Saya ikut cara cina, kalau cina selalunya mintak loan juta juta boleh dapat walaupun kebanyakan cina bukan kerja kerajaan pun, menipu banyaklah. Persoalannya kenapa cina boleh dapat? Kita org melayu takut nak meminjam dgn alasan bank tak kasi, cuba dulu, kerana rezeki kita tak tahu di mana ia berada.

    Selamat Maju Jaya  
  23. Muhamadramadzan - Tue 14/Jun/2011 6:09pm
    boy 13>aku msh tggu lg.mggu ni mggu last..klu tak dapat gak baru aku kol dorg tu..klu tak dapat gak..aku nak ikot cara komatsu ni lah..sebelum ni aku pun pnah dapat cadangan mcm ni..tp aku kol bank rakyat,staff die bg alasan mcm2 lak..tu aku mls nak g bank..tp pas ni aku nak buat btol2 lah..  
  24. Boy 13 - Tue 14/Jun/2011 9:58pm
    muhamadramadzan... hmmm..aku nak dgr apa pula perkembangan aqiem 4. sebab dia lagi awal dari kita dua, so kalau dia xde apa2 lagi..aku rasa cam nak call esok la. huhuhu  
  25. Muhamadramadzan - Tue 14/Jun/2011 10:39pm
    boy 13>ko try la kol..nnt update kat sini..antara kita aku paling last sign agrmnt...apa2 pun aku tggu mggu dpn la...  
  26. Komatsu - Wed 15/Jun/2011 12:17am
    Saya amat bersimpati dengan kawan kawan yang mempunyai masalah kewangan kerana keperluan kewangan adalah salah satu perkara yang paling utama sekarang. Dengan Bank tak perlu risau bila berurusan, cuma sikap kita kena jgn tunjuk pandai dengan Pekerja Bank. Kalau kita kerja sebagai Pemandu, buat attitude sebagai pemandu, jangan ego mengajar org yang kerja bank terutama org yang ada kuasa merekomen boleh buat apa saja jika kata kata kita menyinggung perasaannya. Datang Bank kita buat mcm rusa masuk kampung. Kita tanya sekuriti Guard kuatkan suara sikit, nanti tengok respon macamana, Kemudian dah dapat jumpa dgn Pehawai yang mengurus loan, minta pandangan dan nasihat, tanya dia senang je, saya nak buat loan tapi tak pandai prosuder bank sebab saya cuma bawa teksi je ( sebagai Contoh ) biarkan dia bercerita, dan kita angguk je....lastnya dia keluarkan jadual pembayaran serta syarat dan terma. Gunakan stategi, bawa kertas buat buat salin jadual tu, dia mesti simpati dan dia kasi jadual tu padahal memang percuma pun....apabila dia nasihatkan, pastikan apa yang dia nak semua ada masa kita submit borang permohonan, pas tu bagi dia kad nama atau minta kad nama dia. Tapi jangan telepon sebab kita kena setkan fikiran kita yg dia sibuk uruskan banyak pelanggan. Cubalah kaedah ni, sebab saya selalu buat macam tu apabila berurusan dengan mana mana perkara.

    2. Saya pernah disaman oleh MBF pada tahun 1998 disebabkan kegagalan membayar baki hutang lori 3 ton sebanyak RM 13,000.00. Letih bila dapat surat mahkamah. Apapun saya hadir dan tuduhan dibacakan. Saya jawab mudah, saya takda duit nak bayar. Cuba bayangkan kalau u takda duit nak bayar? cemana nak bayar kalau bank paksa bayar walaupun disaman, Hakim tanya saya, berapa awak boleh bayar sebulan, saya kata saya tak boleh bayar sebab bisnes hancur. Hakim kata RM50 pun tak boleh, saya kata tak boleh sebab saya makan maggi je buat masa ni. Akhirnya hakim crack otaknya. Dia buat keputusan suruh MBF berunding ngan saya. Akhirnya senang cerita MBF suruh bayar RM10 sebulan, saya kata takda masalah. Tapi saya tetap bayar..hutang tu saya selesaikan secara penuh pada tahun 2000. Tetapi yang tak bestnya apabila kita dah selesaikan kesemua hutang bayang lori pun tak nampak? Perkara di sama seperti saya alami semasa saya membuat overlapped hutang lama kereta, saya tanya pegawai, dia kata kereta dah takda..apa pandangan semua, jika hak kita ni ambil walalupun hutang dah diselesaikan dengan faedah dan kesemua kos sekali? Kesimpulannya bank cukup terer sejak dulu. Jadi kita ni kena lah berwaspada....  
  27. Boy 13 - Wed 15/Jun/2011 2:04am
    komatsu

    apa yang awak kata tu ada benarnya. cuma maybe lain orang lain pengalamannya. Bukan semua orang boleh pinjam bank rakyat. Macam saya terutamanya.. pegi bincang dengan bank rakyat pun x boleh sebab dah memang x de biro angkasa atau PGM.

    mungkin komatsu beruntung, dipermudahkan jalan membayar hutang. Tapi ada sesetengah macam saya ini, dah explain berbuih dan sediakan semua dokumen pun still bank tetap tolak. So apa lah daya kami.??

    p/s Masih lagi menunggu pinjaman  
  28. Adie 19 - Wed 15/Jun/2011 3:22am
    untuk keterangan lebih detail boleh call saye dan jumpe..016-6800003  
  29. Pakmat69 - Thu 16/Jun/2011 10:00am
    pada kawan2 yang lain...mcm mana perkembangan loan anda?


    sakit kepalaaaaa  
  30. Nax Xa - Thu 16/Jun/2011 10:07am
    bukan takat sakit pale pakmat tempe oi.. segala-gala sakit.. bak kata kawan saya (seorang ejen loan) dia memang tak dapat bantu utk golongan kita ni.. sebab bank n koperasi skang ni lebih ketat syaratnya.. adoi...  
  31. Wan 279 - Thu 16/Jun/2011 12:31pm
    pakmat69..

    semalam sy dah dapt sorang mmt yg kelepet sy dgn duit upfront.. haha, sepandai tupai melompat, gedebuk ke tanah jugak.. mmg die mengaku die kelepet org, new client yg die dpt utk cover tipu yang lame,, kire die pusing duit yg baru dpr utk tutop mulu org lame... sial betul,,, sampai terkencing la kene malam tadi.. dkat 40 lebih cust yg die kelepet.. semua ade pada aku nama and no fon org yg die kelepet..

    so moral of the story.. kalau betul buat, kami yang memerlukan mmg sanggup and nak buat loan, tapi kalau ade niat nak kelepet... mmg siap la nkorang aku carik.. dah la kami tgah susah.. nkorang susahkan kami lagik..  
  32. Pakmat69 - Thu 16/Jun/2011 2:06pm
    Wan 279

    itu le sedap2 nak kelepet duit org...
    org dah tengah susah....di susahkan lagi..

    geram btols...apakah ada harapan untuk kita?  
  33. Wan 279 - Thu 16/Jun/2011 2:18pm
    pakmat

    ntahla pakmat.. tapi InsyaAllah boleh kot.. skang ni cube ngan sorang ni.. nampak still oke.. but who know.. again, kalau die kelepet, die mmg carik susah la kan.. tp kalu betul, sy inform kengkawan kat sini..  
  34. Boy 13 - Fri 17/Jun/2011 9:37am
    errmm.. dah call bankers tu tapi masih xde perkembangan positif... aduhh

    manala si aqiem 4 ni....c update apa2 pun  
  35. Hami868 - Fri 17/Jun/2011 10:33am
    dear all...means blom ada yg pnah dapat loan lah dlm kes com kite2 ni......huu..........@aku tension>>>any update???????????  
  36. Mummybaby - Fri 17/Jun/2011 3:03pm
    salam...maaf mencelah sikit...
    ~wan 279 : boleh inform tak nama mamat yg menipu tu...takut saya pun terkena juga...mummy87@ymail.com
    thanks ye  
  37. Muhamadramadzan - Sat 18/Jun/2011 8:27am
    wan 279>bgtau je kat sini supaya org lain pun tak kene tipu...  
  38. Aku Tension - Sun 19/Jun/2011 7:16pm
    sorry lama tak update......pasal loan ngan mie drummer rasa nyer tinggal mimpi aje lah...harap sgt dapat jumpa dengan seseorg yang dapat membantu saya dan rakanē yg lain kat sini  
  39. Nax Xa - Mon 20/Jun/2011 3:23pm
    so, memang takde harapan la eh? mie drummer ni pun aku penah deal dgn dia... mintak upfront, tapi da memang aku takde duit, camne nak bagi walopun dia genuine nak tolong... bertambah la tension aku camni  
  40. Muhamadramadzan - Tue 21/Jun/2011 12:09am
    Boy 13>loan ko mcm mana..aku ada kol banker..die pun baru nak check loan aku...aku rasa ni pun mcm mimpi gak la...  
  41. Boy 13 - Tue 21/Jun/2011 7:55pm
    erm...aku takutla..rasanya macam kena tipu ..

    muhamadramadzan..tengok link ni

    http://www.majalah.com/?classified:pinjaman-peribadi-untuk-perkerja-swasta-dan-kerajaan-yang-black-list-atau-high-commitment-:6TRKQQHQ02


    tengok apa kata zamiza tuu

    si aqiem 4 ni pun x update apa2..  
  42. Aqiem 4 - Tue 21/Jun/2011 8:18pm
    jahanam duit akuuu!!! mmg penipu la dorg nil.. masing2 tuding2 jari! bila call xder nyer nk angkat.. ak sumpah dorg yg mkn duit org yg cm kita ni idup xtenteram!!  
  43. Pakmat69 - Wed 22/Jun/2011 10:27am
    hmm

    nampaknya...semua usaha yang kawan2 lakukan tidak berhasil..

    secara rasminya...Personal loan untuk kakitangan swasta yang ada masalah ccris dan ctos tidak dapat di lakukan.

    alahai nasibbbbbbb...  
  44. Nur Safirah - Wed 22/Jun/2011 11:46am
    [Account Deleted by Owner]  
  45. Tuahptri - Wed 22/Jun/2011 1:41pm
    Loan lulus..x lulus..kne tipu,,marah,,geramm,,smue bermula dgn duit,duit,duit!!!
    So..pls jgn ragu2 promosi sy di bwh..insyaallah kte smue x akn ade rse prasaan spt di atas tu!ape yg penting krjasma n brpuasati ape yg kte usaha kan......!clik n join d bwh!

    http://www.kelabjutawan.org/index.php?ref=mj22  
  46. Pakmat69 - Wed 22/Jun/2011 2:25pm
    alamak Tuahptri

    lagi mau semakann kepala ngan iklan ko.

    nak tanya ko...skrng ni ko dah kaya ke?  
  47. Yusof 19 - Wed 22/Jun/2011 10:53pm
    Salam..sumer..aku baru try ngan mamat nama epul13..aku baru follow up sekali dah bagi upfront rm50.00 cash deposit rhb (aku x kisah kalau dia wat keje dia pun sendiri cakap dose tanggung akhirat)dan dia kate ade masalah dengan org dalam aku xtau dan x pasti adakah ia betul atau rekaan semata2 dan belum terdetik nak mengatakan 'tipu' itu dlm hati sebab biasala tempoh janji 1 bulan hingga 3 bulan..kalau dia jujur alhamdulillah kalau sebaliknye wallahu...sape2 ade info yang dah berjaya wat loan ngan dia bgtau la kat cni..kite follow up same2 thanx...  
  48. Yusof 19 - Wed 22/Jun/2011 11:10pm
    maaf pembetulan... nickname epul 2  
  49. Jduan77 - Wed 22/Jun/2011 11:36pm
    mamat ni sila contact saya...  
  50. Jduan77 - Wed 22/Jun/2011 11:59pm
    ahahaha...selamber pakmat sound...cayalah!!  
< Prev | Page 3 | Next >                  FirstPage ¤ LastPage   (Total 270 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2669)
Bengkel Basikal (72)
Bengkel Besi (204)
Bengkel Kereta (1470)
Bengkel Motosikal (245)
Bengkel Tayar (211)
Bisnes Air Mineral (361)
Bisnes Ais Krim (494)
Bisnes Aksesori Kereta (646)
Bisnes Broadband (1090)
Bisnes Burger (540)
Bisnes Cermin Mata (158)
Bisnes Cuci Kereta (792)
Bisnes Cyber Cafe (446)
Bisnes Dobi (1344)
Bisnes Ebook (1037)
Bisnes Handphone (1241)
Bisnes Hari Raya (60)
Bisnes Hotel Dan Resort (551)
Bisnes Ice Blended (689)
Bisnes Jam Tangan (285)
Bisnes Jeruk (162)
Bisnes Kitar Semula (490)
Bisnes Komputer (1470)
Bisnes Kurier Dan Logistik (659)
Bisnes Minuman (1433)
Bisnes Pasar Malam (1940)
Bisnes Pelancongan (535)
Bisnes Perabot (835)
Bisnes Prepaid Dan Reload (1092)
Bisnes Restoran (3272)
Bisnes Roti Dan Bakeri (698)
Bisnes Salun Rambut (357)
Bisnes Sarang Burung (254)
Bisnes Satay (376)
Bisnes Sms (160)
Bisnes Spa Dan Facial (641)
Bisnes Steamboat (195)
Bisnes Tablet Pc (439)
Bisnes Tradisional (811)
Bisnes Untuk Dijual (3260)
Bisnes Waffle Dan Jagung (377)
Bisnes Western Food (316)
Dewasa 18sx (1746)
Diskusi Bisnes (1934)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (711)
Expo Karnival Tapak Niaga (6338)
Forex Malaysia (1836)
Haiwan Peliharaan (460)
Haji Dan Umrah (463)
Hiasan Dalaman (702)
Hiasan Taman (238)
Hotel Resort Homestay (992)
Iklan Tv Radio Media Massa (219)
Import Dan Eksport (323)
Ingin Berniaga (2797)
Insurans Dan Takaful (1693)
Insurans Roadtax Kereta (332)
Kedai Bunga (188)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (1967)
Kedai Emas (443)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2499)
Kedai Hardware (424)
Kedai Ibu Dan Bayi (685)
Kedai Jahit (3744)
Kedai Kamera Dan Camcorder (339)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (335)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1800)
Kedai Sewa (1611)
Kereta Baru (1585)
Kereta Terpakai (4926)
Kerja Diploma Dan Ijazah (4648)
Kerja Kemahiran (1916)
Kerja Kosong (11452)
Kerja Praktikal (1993)
Kerja Sales (2220)
Kerja Sambilan (6203)
Konsultan Perniagaan (444)
Kontrak Swasta (288)
Kontrak Tender Kerajaan (451)
Kontraktor Balak Dan Kayu (471)
Kontraktor Jurutera (551)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (223)
Kontraktor Minyak Dan Gas (671)
Kontraktor Pasir (380)
Kontraktor Pembinaan (2018)
Kontraktor Perlombongan (316)
Kursus Dan Seminar (2773)
Kursus Kecantikan (678)
Kursus Makanan (655)
Kursus Motivasi (318)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1606)
Mencari Pelabur (3637)
Mesin Fotostat (349)
Mesin Freezer Dan Chiller (259)
Mesin Industri (502)
Mesin Jahit (369)
Mesin Proses Makanan (553)
Pakej Pelancongan (2575)
Pakej Perkahwinan (1191)
Pakej Perniagaan (873)
Pasar Basah (1435)
Pekerja Asing (1213)
Pelaburan Saham Unit Trust (928)
Pembantu Rumah Asing (1834)
Pembekal Barang Runcit (1564)
Pembekal Beras (105)
Pembekal Buah-buahan (477)
Pembekal Ikan Kering (382)
Pembekal Kelapa Dan Santan (637)
Pembekal Kerepek (1090)
Pembekal Keropok (437)
Pembekal Kicap Dan Sos (218)
Pembekal Kurma Dan Kismis (289)
Pembekal Madu (236)
Pembekal Mee Dan Bihun (123)
Pembekal Minyak Masak (413)
Pembekal Rempah Dan Perencah (585)
Pembekal Serunding (258)
Pembekal Telur (138)
Pemborong Aksesori Lelaki (160)
Pemborong Aksesori Wanita (1179)
Pemborong Batik Dan Sutera (351)
Pemborong Beg Galas (98)
Pemborong Beg Tangan (595)
Pemborong Bundle (852)
Pemborong Cadar Dan Tilam (438)
Pemborong Karpet (157)
Pemborong Kasut Dan Sandal (686)
Pemborong Lampin (291)
Pemborong Mutiara (108)
Pemborong Pakaian Bayi (764)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1629)
Pemborong Pakaian Lelaki (1116)
Pemborong Pakaian Plus Size (142)
Pemborong Pakaian Wanita (4154)
Pemborong Telekung Dan Songkok (563)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3491)
Pemborong Tuala (196)
Pemborong Tudung (2751)
Pembuat Papan Tanda Iklan (269)
Pembuat Plastik Kotak Botol (790)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (475)
Pendaftaran Syarikat (485)
Pendaftaran Trademark (34)
Pengedar Alat Tulis (944)
Pengedar Bahan Pencuci (705)
Pengedar Buku Dan Majalah (577)
Pengedar Contact Lens (238)
Pengedar Perfume (1527)
Pengedar Permainan Kanak2 (591)
Pengedar Produk Kecantikan (2594)
Pengedar Produk Kesihatan (2960)
Pengurus Majlis (590)
Penternak Arnab (53)
Penternak Ayam (715)
Penternak Burung Puyuh (95)
Penternak Ikan (688)
Penternak Kambing (286)
Penternak Lembu (386)
Penternak Udang (193)
Peralatan Makmal Dan Hospital (258)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (701)
Peralatan Sukan (543)
Perisian Komputer (563)
Perkakas Dapur (613)
Perkakas Elektrik (423)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1509)
Pinjaman AIM (165)
Pinjaman Hartanah (508)
Pinjaman Kad Kredit (386)
Pinjaman Kereta (589)
Pinjaman Peribadi (10433)
Pinjaman Perniagaan (1808)
Produk Dari China (533)
Produk Sejuk Beku (1296)
Program Consignment (1990)
Program Dropship (6617)
Pusat Bahasa (350)
Pusat Jagaan Bayi (1514)
Pusat Latihan (641)
Pusat Memandu (123)
Pusat Mengaji Agama (510)
Pusat Pendidikan Tinggi (517)
Pusat Rawatan (357)
Pusat Tadika Dan Taska (1273)
Pusat Tuisyen (1050)
Rancangan Perniagaan (587)
Rawatan Alternatif (288)
Rumah Sewa (4200)
Rumah Untuk Dijual (3683)
Servis Freelance (1091)
Servis Keselamatan (710)
Servis Pembersihan (804)
Servis Pengedaran Risalah (453)
Setiausaha Syarikat (600)
Sewa Bas Dan Van (566)
Sewa Kereta Teksi Limo (1792)
Sewa Lori (2528)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (54)
Studio Filem Dan Videografi (245)
Studio Fotografi (887)
Studio Grafik Dan 3D (1072)
Studio Lukisan (126)
Studio Model Penyanyi Pelakon (710)
Studio Muzik (464)
Sukan Beladiri (115)
Sukan Berkumpulan (228)
Sukan Futsal (227)
Sukan Pancing (142)
Tanah Sewa (630)
Tanah Untuk Dijual (4766)
Tempahan Biskut Dan Tart (2125)
Tempahan Hamper (188)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (658)
Tempahan Katering (2110)
Tempahan Kek Dan Coklat (2124)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (177)
Tempahan Kuih Muih (1731)
Tempahan Minuman Dan Dessert (456)
Tempahan Nasi Lemak (512)
Tempahan Roti (352)
Terminal Bayaran (184)
Ubahsuai Pejabat (629)
Ubahsuai Rumah (1665)
Urut Tradisional (781)
Usahawan Baja Pertanian (370)
Usahawan Benih Dan Nursery (395)
Usahawan Tani (1083)
Vending Machine (359)
Voucher Dan Tiket (244)
Web Design Malaysia (2292)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1328)