Search Majalah.com
Berapa Modal untuk Memulakan Perniagaan Sewa Canopy.
Red One 2 - Sun 30/Jan/2011 12:04pm [Last Comment]
Saya bercadang untuk membuat perniagaan sewa canopy.. blh bagi pandangan dan berapa modal yang hendak di keluarkan.. saya ingat nak bermula dengan 5unit dahulu.. Apa yg patut saya lakukan. Tolong n bantu saya..

Niche: Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi | Diskusi Bisnes
Kursus Praktikal GST untuk Usahawan
13 Nov 2014 (Khamis) di Dewan Seminar, DPMM Putrajaya

Seminar Memborong Produk di China
12 Nov 2014 (Rabu) di Dewan Seminar, DPMM Putrajaya
     
  1. Hafifee Combat - Sun 30/Jan/2011 1:38pm
    salam. saya sekadar memberi pandangan untuk dipertimbang kan.
    1. kos membeli kanopi (tiada masalah)
    2. kos manpower (ada sket masalah)
    3. kos sewa tempat - storage ( mungkin ada masalah)
    4. kos sewa lori atau beli lori dgn inspection..(kene pertimbangkan)

    dalam kes ni, saya berpendapat, Red One 2 baru berfikir untuk memulakan perniagaan ni. kaji sedalam nye. pada pandangan saya, kalau nk mula dengan 5 kemah, agak memenatkan. tapi kalau nk mulakan dengan kemah yang banyak, kena pastikan setiap minggu ada 2 hari kemah ditempah penuh. baru ada impact.

    sekadar berkongsi pandangan  
  2. Zubir 3 - Sun 30/Jan/2011 7:46pm
    sy pon mnt jgk,klu ade ade supplier kemah ngn rega bgus leh info sy.tq
    zubirsharipudin@gmail.com  
  3. Yiem - Sun 30/Jan/2011 11:10pm
    khemah pling2 murah pown 20kaki x 20 kaki harga rm 1800  
  4. Red One 2 - Sun 30/Jan/2011 11:16pm
    terima kasih en. hafifee, bagi sy manpower x der masalah, tempat n lori tu yg memeningkan kpala.. lagi satu berapa modal yg sebenar2nya perlu saya keluarkan.. sbb sy nak buat biss ni dgn member..  
  5. Rossnah - Tue 1/Feb/2011 9:25pm
    kalau adik tinggal kat kawasan kampong senang simpan canopy tu. Lori tak apa u boleh sewa cari lah yg paling murah. Bisnes canopy ok jugak tapi mesti ada networking dengan mak andam, org buat pelamin dan catering, surau2 dan sebagainya. Selamat Berniaga dan berani mengambil risiko InshaAllah berjaya.  
  6. Red One 2 - Wed 2/Feb/2011 11:02pm
    tq akak rossnah..  
  7. Syazwani 4 - Sun 6/Feb/2011 4:11am
    saya ada jual kanopi baru..ramai ahli perniagaan baru membeli kanopi dari saya.boleh emailkan detail di email saya
    dstrikesolution@gmail.com  
  8. Abu Bakar 4 - Fri 11/Feb/2011 11:38am
    Bisnes ni memang telah terbukti untung. Ada orang jadi broker sewa khemah pun buat duit banyak.
    Kalau betul nak invest bisnes hubungi saya. Saya ada jual hampir semua brg bisnes kanopi. Dari khemah arab,piramid, kerusi bankuet, plastic,mistfan, indi fan, kain scallop,sarung kerusi,napkin,sash semua ada. Modal antara RM30k -RM50k.

    0167477891  
  9. Alongwinners - Sat 12/Feb/2011 12:05am
    salam red 2 one..saya sokong cadangan tuan.xpe, biar mula dari kecil.."dari kecil,, menjadi besar"..1stly, duduk bincang dgn rakan kongsi anda mengenai penyediaan modal untuk bisnes ni..listkan barang2 yg dibeli..jgn main bedal jek..insya Allah, kalo niat baik pasti diberikan jalan  
  10. Syazwani 4 - Tue 15/Feb/2011 2:52am
    saya ada jual kanopi baru..ramai ahli perniagaan baru membeli kanopi dari saya.boleh emailkan detail di email saya
    dstrikesolution@gmail.com

    sila bandingkan harga kami..anda pati teruja utk membelinya..  
  11. Adli 4 - Thu 17/Feb/2011 4:19pm
    salam en. yiem,sy nk tanye skit blh..kt mane ade jual khemh baru 20*20 RM1800..jika x kberatan mohon emailkn detail pada sy ke
    adliageneration@gmail.com..
    terima kasih..  
  12. Azan Hasan - Mon 21/Feb/2011 9:24am
    Begini : Buat permulaan.
    Soal logistik dan support spt manpower (min. 4); lori (sewa atau beli,1 tan sudah mencukupi); storage (rumah kedai 24 x 80 cukup).

    Jika 5 unit kanopi secara ringkas, timbangkan kombinasi berikut :
    Kanopi 5 unit - 20' x 20' Arabian - RM2,200/ set termasuk canvas & rangka besi, epoxy;
    Kerusi plastik 250 unit - jenama popular 3V RM25/ unit;
    Kerusi banquet 30 unit - RM60/ unit;
    Meja bulat 5' - 20 unit harga RM100/ unit termasuk kaki meja;
    Lampu panjang - 20 unit x RM20/ unit;
    Kipas siling - 5 unit x RM120/ unit;
    Alas meja PQ - 20 unit x RM40/ unit;

    Extra RM3,000 utk aksesori (skallop, skirting) dan wiring.

    Banyak lagi spt red carpet, sarung kerusi & riden, underlayer, pendant lamp. Boleh difikirkan apabila sudah 'lulus' peringkat pertama - iaitu networking dan marketing.

    Lain-lain tips, emel me kamal_kanopi@yahoo.com.my  
  13. Red One 2 - Wed 23/Feb/2011 2:21pm
    thanks banyak brother azan hasan atas perkongsian.  
  14. Azan Hasan - Mon 14/Mar/2011 12:57pm
    Sdra Red One 2 >terjemahkan segera IDEA ANDA! ini tips dari Dr. Irfan Khairi, Jutawan Internet.

    satu tip dr saya > skala kecil 10 set kanopi mungkin dapat memberi pulangan modal lebih cepat. ambil kira juga kos operasi bisnes anda.  
  15. Sukur Ibrahim - Fri 18/Mar/2011 1:06am
    saya jual kanopi arabian murah..nak beli sila hubungi saya..
    0133020890  
  16. Kyra 6 - Sat 19/Mar/2011 9:55pm
    senang cakap, bila dah buat baru tahu. MODAL SEBETUNYA YANG SAYA SURVEY IALAH RM4K-RM5K SATU SET KANOPI LENGKAP MEJA+KERUSI .
    saya baru menceburkan diri dlm bidang sewaan kanopi ni. Modal permulaan RM17ribu (8khemah,50meja,230k.plastik,40k.banquet). mcmana dpt dgn harga ni? beli barang second hand. tapi masih elok. baru start biz sepanuhnya pada Jun 2011. baru lagi kan. dan income satakat 3 bulan ni RM8ribu je.
    Risiko?halangan?cabaran? mmg ada.
    bisness keluarga(modal share each other)-topup2
    dugaan pertama dan besar ialah bab lori. syarikat baru, kerja mkn gaji, nak buat loan lori susah sgt nak prove. akhirnya terbeli juga lori 3 tan . BELI LORI 3 TAN TAU JGN 1 TAN MMG TAK MUAT AND FOR LONG TIME. JANGAN SEWA, SUSAH NANTI...RM1100/BLN
    beli kain,potong kain,tempah jahit(skirting,sarung kerusi dll) kena pikir. KAIN JERSI-RM2.70/MTR TEMPAH JAHIT K.PLASTIK (RM2.50/SATU) SKIRTING (RM2/KAKI), ni semua kena survey.
    SEWA KEDAI BUAT STOR-tp buat masa ni mak yang bayar kedai tu, sbb mak yang beli. tapi kami yang meniaga. jd ada duit lebih, tlg topup jer pada mak.

    bab bagi upah? kami buat masa ni buat kerja tak pikir upah,sebab kami yang buat semuanya. tak pakai org luar buat masa ni. tapi still kira dlm akaun. kemudian baru bayar...

    saya cikgu-pikir bab marketing,pikir bab kain(tempah,beli,potong dll)-biz part time jgk.
    suami dan abg-org tetap utk pasang buka kanopi time ada job. kerja sepenuh masa mrk makan gaji. biz ni kira part time.

    kira org kuat dan kerja sepenuhnya utk kanopi ni saya dan suami. semua masalah kami yang settle.

    kalau awak nak join biz ni ngan kwn, buat perancangan betul2 terutama bab duit. rolling modal. buat kira2 dgn betul.

    senang citer, tanyalah saya lebih lanjut, sebab saya akan terang sejujurnya dan ceritakan pengalaman sebenar saya mulakan biz ni...biz ni mmg best.  
  17. Mira 29 - Sat 2/Apr/2011 3:30am
    yiem,
    kat mana beli khemah 20x20 rm 1800 tu?
    leh share x or emel kat unknown887@yahoo.com
    thanks...  
  18. Haikal 7 - Sun 3/Apr/2011 12:03pm
    kyra 6
    saya mmg berminat sangat2..
    tp modal cuma baru ada rm10k je..
    sy keje gomen tapi syif 2 hari keje 2 hari cuti..
    bole emel kat saya
    noorirman@yahoo.com
    013-7563338  
  19. Mohd Affizam Azlan - Thu 7/Apr/2011 9:52am
    Sekadar memberi makluman,untuk memulakan perniagaan ini memerlukan modal yang besar,saya cadangkan supaya menjadi org tgh bagi mengumpul modal untuk membukak sesebuah syarikat,jika berminat boleh menghubungi saya ditalian 017-3965322 zam saya beri harga anda boleh make-up sari sne berminat email ahesjaya@yahoo.com  
  20. Watnego - Sun 29/May/2011 3:51pm
    kyra 6
    sukur ibrahim
    azan hasan
    dan semua yang berkaitan dengan biznes ni..
    jika ada masa untup taip tips2,modal dan link utk saya beli alatan canopy pada harga berpatutan sila email kepada saya watnego@yahoo.com  
  21. Ainie 3 - Thu 23/Jun/2011 2:03pm
    nak beli secondhand barang kanopi, kerusi banquet,kerusi plastik,kanopi dah di galvanise, sarung kerusi, scallope kain jejrsy n pelbagai lagi call ikram 0193383827 / aini 0193893827 untuk dapatkan harga terbaik...produk di jamin terbaik dan termurah di pasaran..  
  22. Habibazlan - Sun 26/Jun/2011 8:47am
    hi..bleh send kat sy quotation utk harga canopy arabian baru/2nd hand. (termasuk meja bulat) kerusi x perlu.

    email:alan_tg@yahoo.com
    sms only: 0169297759  
  23. Azrin 16 - Wed 29/Jun/2011 5:44pm
    As salam,
    Kyra 6 boleh bagi lebih info pasal perniagaan nih sbb main problem saya ialah storage, kedai shoplot skrg nih sewanya mahal2 itu yg memeningkan kalau kat area KL nih
    More info tolong email di mazrinlazim@gmail.com  
  24. Mizilyny - Tue 24/Jan/2012 5:39pm
    Salam Kyra6,

    komen anda sanagt menarik. amat berminat untuk meminta pandangan dan nasihat anda dalam business canopy ini.

    buat pengetahuan Kyra, saya baru saja nak bermula

    boleh kongsikan pengalaman kyra di lyny81@gmail.com atau info contact no untuk saya hubungi anda.

    tq dan Salam  
  25. Mohd Faizal B Suratman - Fri 10/Feb/2012 2:38pm
    salam kyra6'
    boleh kongsikan pengalaman kyra di faizalcanopy@yahoo.com
    terima kasih  
  26. Noor Hasimah - Thu 16/Feb/2012 11:15am
    kyra 6..tolong bagi panduan serta kongsi pengalaman utk saya memulakan bisnes ni..modal permulaan dalam RM35k..email zanima_6251@hotmail.com 0715716802  
  27. Faez 5 - Fri 17/Feb/2012 10:39am
    kyra 6 ...a lot of information...sgt membantu...dan saya juga dlm perancangan membuat business ni.. emailkan saya panduan, risiko atau cdangan... nafaz_22@yahoo.com.my  
  28. Harri Harun - Mon 27/Feb/2012 1:14am
    salam semua,
    Saya dlm perancangan untuk buka biz canopy nie... saya menjemput tn2 memberi quotation semua berkaitan dengan canopy utk saya buat kira-kira. modal dah ade... lain klu blh tentang market price sewaan canopy...  
  29. Aidil 26 - Sat 10/Mar/2012 10:41am
    sape nak beli canopy piramid 20x20 RM1800.00 sila email saya jackaidil84@yahoo.com.my  
  30. Dhiya 4 - Mon 23/Apr/2012 8:46pm
    Kyra 6 boleh share x pengalamn kyra kt saya.. Pengalaman kyra amat diperlukan sbg tunjuk ajar bg org baru mcm sy. Email kt etsushi_82860@yahoo.com  
  31. Angelcanopy - Tue 24/Apr/2012 5:14pm
    Salam semua. Sape yang berminat membeli canopy pyramid & Arabian 20 x 20 harga murah, sila email kami di angelcanopy@gmail.com atau SMS ke 0163334946 until mendapat quotation. Kanopi berkualiti tinggi & sudah digalvanize. harga kami bermula dari RM1700 & boleh dikurangkan sekiranya kuantiti tinggi.  
  32. Ridzuan Kamaruzaman - Mon 14/May/2012 3:45pm
    Salam,

    Saya ingin memulakan perniagaan sewa kanopi dan keperluan untuk majlis kenduri dan event. Memerlukan nasihat dari yang pakar utk start bisnes ni..boleh emel pada ridzuan_03@yahoo.co.uk utk quotation. tq  
  33. Nor Idayu 3 - Wed 12/Sep/2012 5:57pm
    Salam
    Kira saya berminat nak start bisnes canopy ni. Ttg modal, tempat dan lori insyaallah saya boleh sediakan cuma part nak pasang khemah dan pengetahuan yg saya xde. Boleh tlg saya. Contact saya 0129022593  
  34. Gee 17 - Thu 13/Sep/2012 8:09am
    SALAM KAWAN2 MAJLAH.COM SAYA MENGAMBIL UPAH JAHIT SARUNG KERUSI PLASTIK/BANQUET DAN ALAS MEJA BULAT DGN HARGA PUKAL MELEBIHI 200 HELAI KE ATAS,SAYA JUGA MENERIMA TEMPAHAN 200 HELAI KEBAWAH TAPI HARGA UPAH AKAN BERBEZA SEDIKIT.HANYA MENJAHIT DI RUMAH.SAYA DUDUK DI AREA SEMENYIH KAJANG,SELANGOR,BERMINAT BOLEH HUBUNGI KAK GEE 0132196888,TK  
  35. Orange91 - Mon 17/Sep/2012 10:44pm
    saya umur 21....rancang nk buat bsnes khemah org khwn n juga event2.....
    Pglmn sy tkt ayah shbt sy smpi blh beli alphard,mini cooper..volswagen golf gti,,,.bmw 5 series lama,,,,masyuk jgk....smua apa yg kt lakukan ad risiko kan....  
  36. Buzz 3 - Tue 16/Oct/2012 12:42am
    salam. saya ada menjual kanopi arabian 18x18 dgn harga seendah RM1500.
    Sesiapa yg berminat boleh sms ke 014-3674722.  
  37. Bad 12 - Fri 19/Oct/2012 10:14pm
    kyra 6..boleh kongsi kan pengalaman d badliani7980@yahoo.com...saya berminat perniagaan ini...minta d kongsi...tq  
  38. Md Azhan Bin Mohd Idris - Sun 4/Nov/2012 6:00pm
    Untuk bekalan kanopi boleh layari laman web ini: www.saidinaxlcanopy.com  
  39. Yus85 - Tue 27/Nov/2012 12:14pm
    kyra 6...boleh kongsikan pengalaman d yuswani85@yahoo.com....... saya baru nk bermula dengan perniagaan nie..  
  40. Sham76 2 - Thu 6/Dec/2012 10:32pm
    Salam kawan2.. Sarung kerusi plastik siap jahit di jakarta jual rm6 je kain jersi. Kalau banquet rm8 je. Nak bawak masukntu kenalah sendiri fly kan tapi memang puas hati kalau buat pakai kain bagus mcm kain langsir pun consider murah rm13 je... Kita kat sarawak senang bawa masuk naik bus je dari pontianak....  
  41. Gee 17 - Thu 27/Dec/2012 5:09pm
    kalau beli yg dah siap disana saiz nya sama ke,dan bagaimana pulak dgn tax yg di kenakan.kalau salah beli tak da masaalah nak tukar lik ke....sebab setahu saya sarung kerusi palastik dan banquet ada 2 jenis saiz....kalau beli byk parah nak tukar lik....tambang pulang balik lagi....lebih baik buat di sini je kan,,,kalau ada masaallh senang nak settle......  
  42. Zoeysyam Asri - Fri 11/Jan/2013 6:38pm
    Saya ada menjual Khemah Arabian dan piramid... Area Johor ...Sesiapa berminat sila emailkan ke Zasri6@gmail.com

    Syarikat D Zoeys Rich Resource  
  43. Ahn Evandra - Tue 22/Jan/2013 7:42pm
    Aku berminat dgn bisnes kanopi ni..
    Berapa kos sume ni??
    Email--->Sethahn7@gmail.com  
  44. Kaka 10 - Mon 8/Apr/2013 12:36pm
    kyra 6 ...a lot and honest of information...sgt membantu...dan saya juga ada perancangan membuat business ni.. emailkan saya panduan, risiko atau cdangan... atikah_azahar@yahoo.com  
  45. Rainz - Tue 9/Apr/2013 12:30am
    saya ingin memulakan bisnes khemah..perlukan panduan n pandangan dari 0tai2 sume..email me azrinothman@rocketmail.com  
  46. Nira89 - Tue 9/Apr/2013 6:46am
    Amni Global Business «Collection»

    Syarikat Kami Menyediakan Perkhidmatan Menjahit Pelbagai Jenis Hiasan Dalaman :-

    -Sarung Kerusi Plastik & Banquet.
    -Alas Meja Bulat & Bersegi.
    -Table Runner.
    -Set Cadar King, Queen & Single.
    -Langsir.
    -Apron Bercorak.
    -Pelbagai Lagi Jenis Hiasan Dalaman.

    Sangat Sesuai Untuk Majlis2 Keramaian, Canopy & Catering Servis, Hotel, Dewan & Sekolah. Kualiti Dijamin Menepati Citarasa.
    100 % Buatan Bumiputra.
    Menerima Tempahan Untuk Runcit & Borong.

    Lebih Banyak Tempahan, Lebih Murah!!

    Hubungi Kami :- 013-3184313  
  47. Azwan Haruddin - Thu 29/Aug/2013 4:36pm
    Kyra 6,
    Saya sangat berminat, email sy detail setiapaduresources@gmail.com  
  48. Fififendi09 - Mon 2/Sep/2013 12:31pm
    Tlg email scr detail kat sy.. Nak try gak bisnes ni..

    nurfitriza86@gmail.com  
  49. Kak Gee - Sun 15/Sep/2013 10:11am
    Sham762, boleh beri kedai nama kedai yang kt jakarta tu? Kain untuk jahit sarung kerusi tu dorg ada jual juga ke?  
  50. Zaki 160 - Thu 19/Sep/2013 1:07am
    100 bintang untuk kyra 6..perkongsian anda sangat hebat..ayat yang sgt jujur dan ikhlas..semoga Allah melimpah ruahkan rezeki anda atas keikhlasan anda walaupun sekadar perkogsian pengalaman. peach..no war sesama melayu dan islam  
Start | Page 1 | Next >                     (Total 64 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2730)
Bengkel Basikal (73)
Bengkel Besi (215)
Bengkel Kereta (1488)
Bengkel Motosikal (249)
Bengkel Tayar (213)
Bisnes Air Mineral (365)
Bisnes Ais Krim (499)
Bisnes Aksesori Kereta (650)
Bisnes Broadband (1102)
Bisnes Burger (548)
Bisnes Cermin Mata (159)
Bisnes Cuci Kereta (804)
Bisnes Cyber Cafe (451)
Bisnes Dobi (1362)
Bisnes Ebook (1045)
Bisnes Handphone (1255)
Bisnes Hari Raya (60)
Bisnes Hotel Dan Resort (558)
Bisnes Ice Blended (694)
Bisnes Jam Tangan (287)
Bisnes Jeruk (165)
Bisnes Kitar Semula (498)
Bisnes Komputer (1487)
Bisnes Kurier Dan Logistik (678)
Bisnes Minuman (1462)
Bisnes Pasar Malam (1969)
Bisnes Pelancongan (548)
Bisnes Pengantin (684)
Bisnes Perabot (854)
Bisnes Prepaid Dan Reload (1108)
Bisnes Restoran (3329)
Bisnes Roti Dan Bakeri (708)
Bisnes Salun Rambut (364)
Bisnes Sarang Burung (257)
Bisnes Satay (380)
Bisnes Sms (161)
Bisnes Spa Dan Facial (661)
Bisnes Steamboat (198)
Bisnes Tablet Pc (440)
Bisnes Tradisional (819)
Bisnes Untuk Dijual (3319)
Bisnes Waffle Dan Jagung (382)
Bisnes Western Food (323)
Dewasa 18sx (1772)
Diskusi Bisnes (1961)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (721)
Expo Karnival Tapak Niaga (6472)
Forex Malaysia (1882)
Haiwan Peliharaan (468)
Haji Dan Umrah (465)
Hiasan Dalaman (711)
Hiasan Taman (242)
Hotel Resort Homestay (1009)
Iklan Tv Radio Media Massa (224)
Import Dan Eksport (330)
Ingin Berniaga (2820)
Insurans Dan Takaful (1727)
Insurans Roadtax Kereta (338)
Kedai Bunga (190)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (1983)
Kedai Emas (452)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2530)
Kedai Hardware (437)
Kedai Ibu Dan Bayi (689)
Kedai Jahit (3835)
Kedai Kamera Dan Camcorder (342)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (345)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1845)
Kedai Sewa (1635)
Kereta Baru (1616)
Kereta Terpakai (5002)
Kerja Diploma Dan Ijazah (4811)
Kerja Kemahiran (1954)
Kerja Kosong (11759)
Kerja Praktikal (2063)
Kerja Sales (2277)
Kerja Sambilan (6320)
Konsultan Peguam (151)
Konsultan Perniagaan (452)
Kontrak Swasta (293)
Kontrak Tender Kerajaan (455)
Kontraktor Balak Dan Kayu (480)
Kontraktor Jurutera (565)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (225)
Kontraktor Minyak Dan Gas (679)
Kontraktor Pasir (391)
Kontraktor Pembinaan (2056)
Kontraktor Perlombongan (319)
Kursus Dan Seminar (2818)
Kursus Kecantikan (687)
Kursus Makanan (662)
Kursus Motivasi (323)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1622)
Mencari Pelabur (3683)
Mesin Fotostat (353)
Mesin Freezer Dan Chiller (268)
Mesin Industri (512)
Mesin Jahit (374)
Mesin Proses Makanan (567)
Pakej Pelancongan (2611)
Pakej Perkahwinan (1202)
Pakej Perniagaan (894)
Pasar Basah (1460)
Pekerja Asing (1235)
Pelaburan Saham Unit Trust (944)
Pembantu Rumah Asing (1858)
Pembekal Barang Runcit (1580)
Pembekal Beras (109)
Pembekal Buah-buahan (483)
Pembekal Ikan Kering (385)
Pembekal Kelapa Dan Santan (649)
Pembekal Kerepek (1100)
Pembekal Keropok (444)
Pembekal Kicap Dan Sos (223)
Pembekal Kurma Dan Kismis (289)
Pembekal Madu (238)
Pembekal Mee Dan Bihun (126)
Pembekal Minyak Masak (415)
Pembekal Rempah Dan Perencah (596)
Pembekal Serunding (259)
Pembekal Telur (140)
Pemborong Aksesori Lelaki (162)
Pemborong Aksesori Wanita (1184)
Pemborong Batik Dan Sutera (353)
Pemborong Beg Galas (99)
Pemborong Beg Tangan (606)
Pemborong Bundle (865)
Pemborong Cadar Dan Tilam (454)
Pemborong Karpet (162)
Pemborong Kasut Dan Sandal (695)
Pemborong Lampin (295)
Pemborong Mutiara (109)
Pemborong Pakaian Bayi (774)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1657)
Pemborong Pakaian Lelaki (1129)
Pemborong Pakaian Plus Size (144)
Pemborong Pakaian Wanita (4209)
Pemborong Telekung Dan Songkok (566)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3524)
Pemborong Tuala (200)
Pemborong Tudung (2789)
Pembuat Papan Tanda Iklan (277)
Pembuat Plastik Kotak Botol (798)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (482)
Pendaftaran Syarikat (494)
Pendaftaran Trademark (35)
Pengedar Alat Tulis (953)
Pengedar Bahan Pencuci (718)
Pengedar Buku Dan Majalah (586)
Pengedar Contact Lens (243)
Pengedar Perfume (1539)
Pengedar Permainan Kanak2 (599)
Pengedar Produk Kecantikan (2628)
Pengedar Produk Kesihatan (2999)
Pengurus Majlis (596)
Penternak Arnab (53)
Penternak Ayam (727)
Penternak Burung Puyuh (95)
Penternak Ikan (695)
Penternak Kambing (287)
Penternak Lembu (390)
Penternak Udang (194)
Peralatan Makmal Dan Hospital (265)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (722)
Peralatan Sukan (553)
Perisian Komputer (571)
Perkakas Dapur (624)
Perkakas Elektrik (438)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1533)
Pinjaman AIM (168)
Pinjaman Hartanah (520)
Pinjaman Kad Kredit (389)
Pinjaman Kereta (608)
Pinjaman Peribadi (10592)
Pinjaman Perniagaan (1836)
Produk Dari China (542)
Produk Sejuk Beku (1319)
Program Consignment (2014)
Program Dropship (6741)
Pusat Bahasa (357)
Pusat Jagaan Bayi (1542)
Pusat Latihan (648)
Pusat Memandu (123)
Pusat Mengaji Agama (523)
Pusat Pendidikan Tinggi (523)
Pusat Rawatan (366)
Pusat Tadika Dan Taska (1316)
Pusat Tuisyen (1067)
Rancangan Perniagaan (594)
Rawatan Alternatif (292)
Rumah Sewa (4289)
Rumah Untuk Dijual (3737)
Servis Freelance (1111)
Servis Keselamatan (720)
Servis Pembersihan (828)
Servis Pengedaran Risalah (459)
Setiausaha Syarikat (609)
Sewa Bas Dan Van (575)
Sewa Kereta Teksi Limo (1822)
Sewa Lori (2562)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (56)
Studio Filem Dan Videografi (248)
Studio Fotografi (900)
Studio Grafik Dan 3D (1100)
Studio Lukisan (129)
Studio Model Penyanyi Pelakon (727)
Studio Muzik (477)
Sukan Beladiri (116)
Sukan Berkumpulan (232)
Sukan Futsal (228)
Sukan Pancing (143)
Tanah Sewa (640)
Tanah Untuk Dijual (4848)
Tempahan Biskut Dan Tart (2153)
Tempahan Hamper (188)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (668)
Tempahan Katering (2150)
Tempahan Kek Dan Coklat (2145)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (177)
Tempahan Kuih Muih (1748)
Tempahan Minuman Dan Dessert (463)
Tempahan Nasi Lemak (522)
Tempahan Roti (360)
Terminal Bayaran (189)
Ubahsuai Pejabat (640)
Ubahsuai Rumah (1686)
Urut Tradisional (793)
Usahawan Baja Pertanian (372)
Usahawan Benih Dan Nursery (403)
Usahawan Tani (1095)
Vending Machine (371)
Voucher Dan Tiket (247)
Web Design Malaysia (2310)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1352)