Search Majalah.com
Berapa Lama Proses Pinjaman MBSB?
Hayati Nur 3 - Tue 22/Feb/2011 3:37pm [Last Comment]
Saya ingat nak buat pinjaman peribadi dengan MBSB kerana nak beli rumah yg nak dilelong. Tak nak buat pinjaman perumahan lagi sebab dah ada 4 akaun rumah. Dengarnya, skrg bank hanya luluskan sikit aje utk rumah ke 3 & seterusnya.

Bila saya tengok laman web agen2 MBSB kata 3 hari. Betul ke hanya 3 hari sebab macam x percaya. Ini saya nak tanya dengan kawan2 di majalah.com, berapa lama masa proses loan mbsb & berapa lama pulak menunggu wang masuk ke akaun kita?

Niche: Pinjaman Hartanah | Diskusi Bisnes
Peluang Perniagaan Produk UPM - Terhad 20 Orang Sahaja
3pm, 19 Dis 2014 (Jumaat) di Putra Science Park, UPM
(Percuma untuk Ahli DPMM Putrajaya)

Kursus Praktikal Gst + Free Gst Online Registration + Free Demo Gst-Compliant Software
29 Dis 2014 (Isnin) di DPMM Putrajaya

Seminar Usahawan Komprehensif Siri 1
27 Dis 2014 (Sabtu) di Universiti Malaya
     
  1. Azlina Shamsudin - Tue 22/Feb/2011 3:39pm
    Sekarang ni lambat sikit bang sb ramai yg memohon saya buat hampir 3 minggu baru dapat..tapi tak taulah kl abg punya cepat tak ader masalh mencuba kan...  
  2. Mbsb - Tue 22/Feb/2011 4:06pm
    Ini Promosi Terbaru MBSB!!!
    Potongan 60% untuk tahun pertama sehingga tahun ke lima.
    Untuk Tahun Ke 6 baru potongan sehingga 70%-80% IKUT KELAYAKAN. sebab ada 5x kenaikan gaji.
    More Info blh hubungi sy atau caw mbsb berdekatan anda.
    017 3548397
    Proses 2-3 minggu.
    Permohonan sekarang agak banyak jadi kelulusan mengambil masa juga.
    Terima Kasih..  
  3. Azlan 21 - Tue 22/Feb/2011 5:54pm
    Assalam....

    Puan cuba call En. Fadzlan...dia nie owner company yang dilantik oleh MBSB untuk buat loan....insyaallah boleh lulus dlm 5 hari bekerja...cakap ngan dia Azlan rekomen. Call 019-2579557  
  4. Mfariza82 - Tue 22/Feb/2011 8:55pm
    mmang lama...saya sendiri sekarang dah masuk 3 minggu dah...belum ada apa2 calling lagi...!  
  5. Aini 31 - Tue 22/Feb/2011 11:16pm
    sy baru saja dapat loan dr mbsb..hampir sebulan prosesnya...ajen kata sbb terlalu ramai yg mohon mbsb dan kena ikut turn la...sampai seminggu 2-3x tepon ajen utk tanya perkembgn...itu pengalaman sy...rezeki lah kalo dpt segera...x salah mencuba...tq  
  6. Edry 3 - Wed 23/Feb/2011 1:36am
    naihat saya, buat masa ini jgn dekati MBSB.... 1 bulan dlm tangan.... saya ejen, ada kes dah sbulan lebih pun xdpt2 lg duit...  
  7. Wanda Harith - Thu 24/Feb/2011 12:52pm
    salam.
    sy dah sebulan tp dok senyap g2 la jugak....
    xlarat nak kol tanyer da..
    ri2 ms nak apply tanyer kata kompom dlm masa 3 minggu... nie 1 kol pon tadak!

    opismate wat time ujung ct skola bulan 12 taun lepas,tp baru mgu lepas masuk duit...  
  8. Sm Amir - Fri 25/Feb/2011 9:48am
    MBSB ni sebenarnya takda kemahiran untuk mengendalikan pinjaman peribadi. Proses teramatlah lembab. Telepon pejabat sengaja di engage kan..call lah masa manapun kalau dapat akan ditendang kemerata-rata. Inilah contoh perkhidmatan yang dikendalikan oleh orang pemalas (jangan marah kalau dikatakan inilah kendalian bangsa melayu). Bos tak ambil tahu menyebabkan staff mengambil kesempatan. Penyata penyelesaian kalau tempoh expired 1 bulan pun masih tak dapat kelulusan menyebabkan terpaksa mendapatkan penyata yang baru. Dokumen pengesahan terpaksa ditukar sebagai alasan untuk melambat2kan proses kelulusan. Alasan borang permohonan banyak takdapat diterima. Kalu dah tahu borang banyak tambahlah staff, kalau staff tak reti buat kerja bagilah latihan@kursus.
    Saya pun dah giveup nak buat sales MBSB ni  
  9. Gee 17 - Fri 25/Feb/2011 9:59am
    ..sama lah ..kite.....tunggu buah tak jatuh.....dah sebulan...nak buat belanja kahwin anak pulak tu...aduh...pening kepala mana nak cari duit masa terdekat ni....lagi 2 minggu je....ada sapa2 boleh tlg.ke..... .0163356259  
  10. Anne 42 - Sat 5/Mar/2011 1:02pm
    sya prvt staff,gaji+elaun+ot=Rm1600 keatas,side income pertanian Rm1500 keatas by cash,hrp2 pihak MBSB dptlah tlg,nk bantu parents wat rumah yang da uzur,loan kt bank x lps..basic x cukup syrt..doc tanah atas nama sya pun sya bole bg asal dpt tlg sya segera..ni lah nasib prvt staff klu nk wt pinjaman..pls email sya azapolyphony@hotmail.com  
  11. Shar 2 - Tue 8/Mar/2011 1:53pm
    MBSB mmg cakap tak serupa bikin.. Tidak menghiraukan pelanggannya..dengan taburan janji manisnya banyak peminjam terpedaya 80% la.. BMW la.. 7 hari la..semua tue strategi untuk menarik pelanggan.tetapi hakikatnya ramai yang masih menunggu pinjaman mereka.bagi sesiapa yang baru nak pinjam MBSB, saya sarankan BOIKOT pinjaman MBSB dan pihak Bank Negara perlu meneliti Pakej Pinjaman MBSB supaya tidak keterlaluan yang boleh mengaburi para peminjam.Jangan hanya mencanang sebagai anak syarikat KWSP tetapi pada dasarnya sistem yang digunakan jauh beza dengan KWSP.  
  12. Helen - Thu 10/Mar/2011 8:00am
    minat na cari loan dengan payout dalam tangan 100% ditangan. takde sebarang caj. Cepat sebelum terlambat...

    emelkn sy:e_nevnick96@yahoo.com
    YM: e_nevnick96  
  13. Hadri - Wed 16/Mar/2011 2:06pm
    gee 17, anne 42, helen....call encik anuar 016-2179132 (koperasi, sykt timur perkasa trading, dilantik terus oleh kerajaan). cakap hadri yang bagi no. fon
    hanya untuk kakitangan kerajaan. good luck  
  14. Faizal Rizwan - Tue 12/Apr/2011 5:10pm
    sebenarnya mmg bulan 1 dan 2 hari tu mmg teruk sikit proses sbb form banyak gila babas , kesian lah pada mana mana pemohon yg submit kat agen yg pandai sembang tapi tak buat kerja ...

    sekarang ni proses dah ok ... semua kes kami settle 7-14 hr bekerja ...

    boleh tgk snapshot kat sini

    http://blog.mbsbtemanku.com/masih-fobia-utk-mohon-pinjaman-mbsb.html

    Kalau ada mana mana agen yg rasa nak join team kami .. boleh lah try submit dgn kami 1 atau 2 kes .. pastu nilaikan sendiri ...

    terima kasih ...  
  15. Irahelmy - Thu 5/May/2011 3:34pm
    nasihat saya..jgn buat dgn agen..sbb kebykkan kes lambat disebabkan agen x follow up..(maaf ckp ader yg mementingkan komisen sahaja.)

    buatlah dgn staff..ia mudah,terjamin & transparent~  
  16. Ikmal 12 - Tue 24/May/2011 3:21pm
    ye ke? sya apply 2 may ari tu smpai skrg snyap je.. bkn hntr kat agen pun.. sya pos sndiri kat slh satu cawangan mbsb.. sya mmg xnak wat kat mbsb sbb dgr citer mbsb ni slow sangat.. aritu member sya wat loan sblm raya cina tu.. dkat tgh bulan March baru dpt.. ni sya dh dkat 17 hari bekerja.. jgn lulus.. kol ape pun x dpt..  
  17. Naruto 2 - Thu 26/May/2011 10:39pm
    MBSB mmg lembat sbb apa sy pernah buat personal loan bulan 9/2010 dan dapat jawapan pada pertengahan bulan 10/2010. Dulu htr kat staff MBSB sendiri work in kat opis.. Dah la lambat sy kena htr document baru sbb dah msuk bln baru jadi kena submit payslip baru...sakit nyer hati time tu hanya tuhan yg tau...last2 apa jadi nk tau...sy pinjam 40k jadi dpt dlm tangan hanya 15k x tau apa jadi nape loan x boleh g 40k..dah la tu kena potong yuran proses smp 4k nk mati rasa hati time tu....last2 sy cancel dan buat kat bank rakyat pinjam 40k x smp 5 hari dah lulus dah la interes rendah kat BR.. ni syukur la nasib baik x buat kat MBSB interest dia agak tinggi jugak....saya pun x tau la apa punye koperasi ni lembat dah la tu mcm kwn opis sy, loan dia x lulus tapi MBSB buat senyap aje, kena bgtau jugak la yg loan x lulus jgn buat org tertunggu2.. x pro langsung...kata subsidari KWSP..klu nk banding dgn KWSP jauh beza..KWSP lagi cekap nk buat keluaran beli atau pengurangan loan rumah cepat aje dlm 5 hari dah lulus.....syabas KWSP....  
  18. Alicesya - Fri 29/Jul/2011 11:53am
    saya apply dengan agen tahun ni. mmg cepat. hari ke-5, MBSB dah call saya buat akad. mlm esok tu dah ade duit dlm akaun. mungkin sbb saya overlap MBSB jugak. 1st time mohon dulu saye apply dekat cawangan MBSB. Senyap je, minggu ke3 baru MBSB call buat akad. kalau kali ni dengan agen, die akan call kite update status trbaru. tak yah kite yg call tanyer die. agen ni mmg best & sporting! saye xyah g ambil borang. die yang datang hantar & colect ke office saye. senang keje saye! TQ. u all boleh try, ni no die, 0166680644.  
  19. Mohd Asfia - Thu 11/Aug/2011 8:43am
    saya punya loan dari bulan 7 dan sampai sekarang ejen caKAP tunggu call akad tapi ... LANGSUNG takda call.. yang dihantar email bahawa saya ada ctos.... Cakap dah lulus... APA NI,,,,,..... mana satu yang betul... raya pun dah dekat. Tolonglah perbaiki servis perkhidmatan di MBSB.. kalau yang Lau Bey tu ....simpan dalam peti aislahh.  
  20. Mohd Nazray Haji Saood - Sat 27/Aug/2011 8:42am
    Encik boleh buat koemas kelulusan cuma 5hari setelah borang lengkap diterima. hubung eml - nazray_54@yahoo.com
    hp-010-4673646  
  21. Zharelyn - Wed 7/Dec/2011 12:07pm
    SESAPE YG NK BUAT LOAN DGN INTEREST 4.99% KADAR TETAP BLEH HUBUNGI SAYA DI NO 0162154274(AZIE)  
  22. Fyhan88 - Fri 9/Dec/2011 10:15am
    Hi,
    I have an outsource company which is tied up with dozen banks. So we can actually make a proposal for you to compare all the banks we have in Malaysia with financial information you provided. Is better doing this way than to beat around the bush with dozens of random bankers from dozens of random bank right? So just drop your contact/name and several important details so we can assist and help you out truthfully at haste.

    We provide a lot of financial product. Whatever you need just email me.
    WE SAVE YOUR TIME, INCREASE YOUR CHANCES BY US APPLYING FOR YOU TO ALL THE BANKS
    fy_han88@hotmail.com
    NO SERVICE CHARGE!!
    Regards,
    Han  
  23. Mazuan - Tue 6/Mar/2012 2:51pm
    Untuk processing kelulusan sekarang mmg amik masa sedikit.Kalo biasa 7hari process sekarang kita boleh selesaikan dalam 14hari waktu bekerja memandangkan borang yg dterima hampir 3ribu sehari (sebab promosi 3.99% hampir berakhir),ramai client2 yg submit so bahagian processing akan ikut turn la.Btw dgn interest yg rendah dan pinjaman yg tinggi dari MBSB amatlah terbaik jika anda nak buat overlap :) itu cadangan saya.Bersabar mmg kita perlukan sbb kalo nak banding ngan bank lain mana ada dapat interest serendah 3.99% flat rated 20tahun max. Anda xperlu risau sbb proses paling lama hanyalah dalam 14hari jika borang2 n document2 xde masalah.Jika dokumen xlengkap dan bermasalah memang sah2 la lambat kteorg nak process.

    Sebelum terlambat, Sesiapa yg nak overlap dengan MBSB boleh hubungi saya 0196634360-Mazuan, Saya boleh bantu anda semua. Jangan kita dengar ura2 MBSB lembab dan apa,sebab kita xtahu apa yg sebenarnya berlaku.Mungkin kesilapan dokumen xlengkap,Mungkin agen yg menjalankan tugas xalert,InsyaAllah jika dengan saya, saya akan buat yg terbaik utk anda semua.Setakat ni alhamdulillah ramai cikgu2,polis2 dan kakitangan kerajaan yg lain berurusan dengan saya. Thank You :)  
  24. Mariam Bt Abd Latif - Wed 7/Mar/2012 1:04pm
    SAYA PUNYA LOAN PERIBADI SAYA SERAH KAT AGEN 08.02.2012. BELIAU JANJI KAT SAYA DALAM MASA 7 HARI BEKERJA. SELEPAS 3 MINGGU..ITU PUN DH BANYAK KALI TANYA AGEN BARU BAGIRAHU SAYA PUNYA BORANG ANGKASA PROBLEM. SAYA SELESAIKAN MASALAH TERSEBUT DALAM MASA YANG SINGKAT. UNTUK PROSES AKAD PON MAKAN MASA. SAYA X TAHU APA MASALAHNYA. LEPAS TU PROSES NAS SETEL LOAN KAT BANK RAKYAT PON LAMBAT MAKAN MASA 1 MINGGU, TU PON PUAS SAYA CALL..DH NAIK JEMU DAN GERAM SBB KITE ADE PERANCANGAN BILA BUAT LOAN. SEMUA TERTANGGUH. SAMPAI SEKARANG LOAN MASIH X DAPAT. SAYA GERAM BETOL NI LAH LAST SAYA BERURUSAN NGAN MBSM...  
  25. Nally - Wed 7/Mar/2012 11:19pm
    Saya pun dah menunggu selama 14 hari bekerja...proses akad pun blm lagi...bila bertanya kpd agen katanya takde masalah dgn segala dokumen. Betul la kata puan Mariam kita buat loan ats sbb sesuatu...bila tertangguh mcm ni so adalah hal lain pun akan tertangguh juga. Kata agen kerana borang byk sgt utk diproses so ambik masa tetapi sy tgk flyer ttg pinjaman mbsb ni makin bertambah byk di tmpt kerja saya....macam mana lah agaknya pihak mbsb akan menguruskan hal ini...sesuatu mesti dibuat supaya hal ini tidak mengecewakan pelanggan yang berurusan.  
  26. Zed 10 - Sun 11/Mar/2012 9:41pm
    pengalaman sy plak,sy submit application 21.2.2012,mggu kedua agen kata loan sy dh approved tggl tunggu akad je..tunggu la seminggu,xde jgk...mggu 3 sy tnye agen lg,dia kate nama sy dlm q utk akad.sy pelik..xkn q xnaik2 name.sy pn kol no mbsb..kate bdk tu 'nama puan xde dlm record,mcm mana nk akad'.huhu.sy pn tnye smule pd agen..agen pn mgkn blurr bnyk sgt application kn..pastu,mbsb kol sy smula..tp kali ni direct dgn head department prosesing,dia kata nama sy ada..cume 1borang perlu dikemaskini.submit borang tu terus dpt akad..katenye.sy bgtau agen..agen setelkn,esoknye jam 6.32 ptg mbsb kol buat akad..then kul7.30 pn ada yg kol buat akad.dlm ati..ms sy tggu akad,xde yg nk akad.dh xtggu,smpai 2org skali kol.hihi..skrg dh msk mggu ke4 sy tghh tunggu duit msk..katenye mybnk 1-2hari,tp sy dpt rabu kate mbsb tu.so..tggu jela.nasihat sy..silala rajin2 follow up sndiri dgn mbsb,sbb klu agen yg push,mmg dorang xlayan.huhu..mujur sy dpt no fon mbsb yg tak bz 24jam.heee..  
  27. Nally - Mon 12/Mar/2012 11:02am
    Kiranya en Zed ni submit borg dululah dari sy....sy submit pd 15 feb ni masih belum akad lagi. Tadi sy call no 1800884000 tu...dia cakap permohonan sy lulus 5 mac dan skrg dlm proses semak dokumen...hairan sungguh..lulus dulu baru semak dokumen. Katanya lps dokumen ok baru boleh akad...lps tu proses settle payment dgn bank lama pun katanya ambik masa 4 hari...then mcm en zed juga lah sy guna akaun maybank so kena tunggu pulak 2 hari....kononnya minggu dpn br boleh dpt cash.....En. Zed boleh bg tak no phone yg tak bz 24 jam tu. No 1800 tu lamanya baru ada org angkat.  
  28. Zed 10 - Mon 12/Mar/2012 2:17pm
    haa..cube la call tnya.lg bgs gitu,sbb kdg2 diorang xsmpt nk kol bgtau ape yg perlu.boleh ke publish kt cni no fon tu?no tu mmg direct dgn head prosesing tu..bg emel la,sy hntr kt emel je.  
  29. Nally - Mon 12/Mar/2012 11:42pm
    En Zed....Ok ni email sy..minta tolong send no Phone direct head prosesing tu ye....tqvm. Email: alternatemail2012@gmail.com  
  30. Nally - Tue 13/Mar/2012 12:17pm
    Sy amat kecewa dgn service mbsb....mungkin ini kali terakhir sy buat loan dgn mbsb. Berikutan masalah kelewatan response dr permohonan loan sy...sy cuba call no yg Zed emailkan kpd sy.....berkali2 saya call akhirnya dpt...kemudian beliau maklumkan masalahnya ialah penyata dr bank pinjaman lama sy tidak original....what...mmg amat mengejutkan kerana saya menunggu utk dpt penyata dr bank tersebut selama seminggu dan perlu pulak bayar sebanyak rm20 untuk dapatkannya.....dia boleh kata itu tak original. Dia nak yg original kerana tidak mahu ada penipuan. Mana lg sy nak dpt yg original krn itulah satu2nya penyata yg sy ada. Yg saya hairan selama seminggu permohonan sy lulus tidak pulak dimaklumkan masalah ini kpd sy sehinggalah sy call hari ini. Amat mengecewakan. Agen juga tak tahu bila saya bertanya......sesiapa yg tahu dan ada masalah yg sama silalah berkongsi idea atau pengalaman anda. Perlukah sy ke bank pinjaman yg terdahulu utk minta sekali lg penyata....tak dpt pinjaman pun takpe la kalau mcm ni.  
  31. Zed 10 - Tue 13/Mar/2012 7:18pm
    pandangan sy kn..lbh baik pergi lagi skali ke bank lame..mntk yg baru,mgkn dh expired kot..xnk nmpk mcm slh dorang melambat2kn proses..jd,ckpla mcm tu.pegi bnk lame...mntk yg baru.kenela byr rm20 lg..hntr smule,biase dorang akn akad esoknye.  
  32. Nally - Tue 13/Mar/2012 10:50pm
    Tq zed 10....sy call agen...dia janji akan tolong settle kan juga...katanya dia akan ke bank pinjaman lama sy utk settle kan perkara ni. Sy akn tgk progress dia sehari dua ni kalau takde apa2 juga sy akan pergi sendiri juga nnt. Tak sangka sesusah ini utk buat settlement melalui mbsb.....sblm ni sy pernah buat dgn bank yg lain...sng dan lancar jer.....kalau tak kerana 3.99% tu harus tak ambik mbsb ni rasanya.  
  33. Zed 10 - Wed 14/Mar/2012 2:46am
    tula..hrp2 berjln lancar la lps ni ye.sbb dh lulus kn..lg 1,klu nk confirm kn call angkasa tanya ada x mbsb book untuk sekian2 jumlah.ni xpenah la org buat..tp,bile dh book tu tandenye mmg kte akn dpt pn pggln akad tu,cume sbb dokumen tu je dia tangguh kn.sng hati aikit.bile dh tau.  
  34. Zahar 36 - Thu 15/Mar/2012 4:57am
    zed 10 ade no angkasa tak?ape no direct mbsb yang tak bz tu ek?jose_jacinta@yahoo.com  
  35. Zed 10 - Thu 15/Mar/2012 8:19am
    dh emel ye zahar..ce cek.angkasa sy xtau.sorry.  
  36. Wawa 37 - Fri 16/Mar/2012 3:19pm
    salam zed,
    boleh emel saya no angkasa n head department processing mbsb? dah sebulan loan lulus. akad lum lagi. thanks
    f_wa2000@yahoo.com.  
  37. Syarifah 4 - Mon 19/Mar/2012 9:05pm
    mampuih la.... duk tunggu dah masuk minggu ke2 dah ni... agaknya satf dia seorg jer kut...  
  38. Putera Lilin - Wed 21/Mar/2012 11:58pm
    Jgn gusar jangan melatah.. setiap masalah ada jalan penyelesaiannya.. kalau lambat sy boleh bantu cepatkan proses akad encik encik sekalian.. hubungi sy 012-4690644  
  39. Atok 4 - Fri 23/Mar/2012 11:24am
    kirim salam la sape2 kata boleh cepatkan kelulusan ler...akad ler.....kepala hotak diaorang ler...saya apply loan dengan mbsb dah dekat 2 bulan tak dapat2 lagi ni...proses kelulusan 1 bulan....lepas akad nak kena tunggu lagi dalam 2@3 minggu lak baru boleh dapat duit yang kita pinjam tu...kepada kakitangan kerajaan tu tunggu je la gaji naik bulan 4 nanti pi buat loan dgn bank rakyat gerenti 3@4 hari je lulus...kalau buat loan bawah 100k silap2 sehari je dah boleh lulus ( jumpa direct dgn pengurus bank minta ihsan dia) tak pe kalau mbsb boleh main pusing2 saya pun nak main pusing2 gak dgn mbsb ni...dapat cek untuk clearkan loan bank rakyat nanti saya nak simpan cek tu sampai 2 bulan lak...biar orang mbsb tu rasa macam mana kalau panggilan tak dijawab....bangkai punya mbsb..kepada rakan2 yang baru apply tu boleh simpan angan2 tuan puan nak belanja duit loan tu masa raya nanti baru dapat...panas hati dah ni....  
  40. Nally - Mon 26/Mar/2012 10:29pm
    Ok ni turutan dari kisah sy di atas yg apply loan pd 15 Feb lalu....percaya tak bahawa hingga ke hari ini masih tak selesai. Ptg td agen call yg dia baru je dpt cek utk settle kan pinjaman dgn bank yg sblm ni. ...setelah dikira2 segala proses semuanya memakan masa 1 bln setengah.  
  41. Atok 4 - Fri 30/Mar/2012 9:03am
    hari ini dah 30.3.2012 dan masih belum dapat duit lagi.... pihak mbsb dah lulus loan dan dah hantar surat bayaran ansuran bulanan...apply loan 16.2.2012....agak2 tahun depan boleh dapat duit tu tak....????? emmm....  
  42. Zed 10 - Sat 31/Mar/2012 4:09am
    atok,akad dh setel ye?mgkn tgh tggu 'resit' dr bnk yg kte wat settlement tu kot..padtu br duit msk.xpn..kol je bhgian msk duit tu,tnye.  
  43. Gojes27 - Mon 2/Apr/2012 5:53pm
    bole tlg email no head processing ? iniemailku_85@yahoo.com  
  44. Kieran - Tue 3/Apr/2012 2:25pm
    kepada semua pelanggan...komen2 yg ada dlm nie anda boleh fikir2 kan....MBSB keluarkan pakej 3.99%..jauh lebih rendah dari mana2 bank atau koperasi....2000 org apply 1 hari....klu bank rakyat atau koperasi dapat sebanyak tu application....agak2 lambat tak???come on la....semua org ada msalah...jgn penting kan diri...bersabar...belajar lah bersabar...  
  45. Atok 4 - Thu 5/Apr/2012 11:20am
    kepala atok die la ckp sabar2...ari ni dah 5.4.2012 chek untuk settel bank rakyat pun belum settel lagi....janji macam kel&%g.....bangkai punya ejen.....  
  46. Najib 84 - Thu 5/Apr/2012 7:41pm
    Assalammualaikum...boleh tak saya dapat kan no phone tu Zed 10...saya punya permohonan 8/3/2012 ritu...n then saya call 1800 katanya dalam proses pengesahan.....please bantu saya....ni email saya ambang_84@yahoo.com  
  47. Izham 18 - Fri 6/Apr/2012 9:32am
    Assalamualaikum....saya nak share ckit.., saya ade buat pinjaman pembiayaan peribadi dengan mbsb...,memang lama...sebulan lebih kene tunggu..baru semalam settle bank rakyat...hari ni baru bank in duit. pelbagai cabaran dan dugaan..., semalam saya ke mbsb leboh ampang amik sendiri check tu..x harap agen..lambat..,tgk kat opis dorang berlambak2 fail permohonan dari 1 Malaysia..patutla sebulan.kene tunggu..  
  48. Mendidih100kali - Fri 6/Apr/2012 11:46am
    loan apply 30/3/2012 nak overlap bank rakyat..surat sattlement BANK RAKYAT laku sebulan je dari 6/3-6/4/12 arini genap sebulan ..dpt msg loan lulus je..cerita duit ke check ke memang haram xdak berita..ejen kata tunggu call..tunggu call ..naik muak dah..mengenangkan 3.99% tu la yang duk sabaq..pasni nak kena perang dgn Bank rakyat plak.satlement notice laku sebulan je..dah le masa nak amik surat satelment pun staff bank rakyat macam anak haram layan..  
  49. Khairz - Fri 6/Apr/2012 7:25pm
    Salam,4hb april aritu,ejen aku ckp yg loan aku dh lulus..skang tnggu mbsb col utk akad je..nk tnye otai2 yg dh dpt duit dari mbsb..brape lame mbsb nk col kite utk akad n pas akad brape lame duit 2 akan masuk dlm akaun kite?aku xnk kena april fool je ni dgn ejen aku..huhuhu  
  50. Zed 10 - Fri 6/Apr/2012 8:20pm
    klu gitu dia akn kol utk akad..pas akad tu xyah risau dh.kompom xlame..mybnk 1-2ari bekerja.selain dr mybnk 3-5ari bekerja.mcm sy ejen kate dh lulus..sy tggu 9ari bekerja xde jgk kol akad,then sy kol sndiri br tau ade dokumen perlu submit br...pas submit arini dokumen yg dia nk,esknye dia kol wat akad..pastu dptla duitnye.  
Start | Page 1 | Next >                  FirstPage ¤ LastPage   (Total 288 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2880)
Bengkel Basikal (74)
Bengkel Besi (230)
Bengkel Kereta (1521)
Bengkel Motosikal (256)
Bengkel Tayar (224)
Bisnes Air Mineral (378)
Bisnes Ais Krim (529)
Bisnes Aksesori Kereta (667)
Bisnes Broadband (1126)
Bisnes Burger (551)
Bisnes Cermin Mata (163)
Bisnes Cuci Kereta (827)
Bisnes Cyber Cafe (455)
Bisnes Dobi (1403)
Bisnes Ebook (1079)
Bisnes Handphone (1287)
Bisnes Hari Raya (60)
Bisnes Hotel Dan Resort (582)
Bisnes Ice Blended (717)
Bisnes Jam Tangan (295)
Bisnes Jeruk (184)
Bisnes Kitar Semula (514)
Bisnes Komputer (1517)
Bisnes Kurier Dan Logistik (703)
Bisnes Minuman (1505)
Bisnes Pasar Malam (2030)
Bisnes Pelancongan (566)
Bisnes Pengantin (716)
Bisnes Perabot (894)
Bisnes Prepaid Dan Reload (1137)
Bisnes Restoran (3453)
Bisnes Roti Dan Bakeri (730)
Bisnes Salun Rambut (376)
Bisnes Sarang Burung (258)
Bisnes Satay (392)
Bisnes Sms (162)
Bisnes Spa Dan Facial (693)
Bisnes Steamboat (202)
Bisnes Stesen Minyak (136)
Bisnes Tablet Pc (444)
Bisnes Tradisional (850)
Bisnes Untuk Dijual (3473)
Bisnes Waffle Dan Jagung (392)
Bisnes Western Food (336)
Dewasa 18sx (1819)
Diskusi Bisnes (2011)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (756)
Expo Karnival Tapak Niaga (6724)
Forex Malaysia (1977)
Haiwan Peliharaan (480)
Haji Dan Umrah (473)
Hiasan Dalaman (730)
Hiasan Taman (249)
Hotel Resort Homestay (1054)
Iklan Tv Radio Media Massa (233)
Import Dan Eksport (337)
Ingin Berniaga (2866)
Insurans Dan Takaful (1788)
Insurans Roadtax Kereta (352)
Kedai Bunga (190)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (2016)
Kedai Emas (469)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2575)
Kedai Hardware (447)
Kedai Ibu Dan Bayi (702)
Kedai Jahit (4037)
Kedai Kamera Dan Camcorder (352)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (344)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1937)
Kedai Sewa (1675)
Kereta Baru (1674)
Kereta Terpakai (5103)
Kerja Diploma Dan Ijazah (5150)
Kerja Kemahiran (2058)
Kerja Kosong (12503)
Kerja Praktikal (2263)
Kerja Sales (2386)
Kerja Sambilan (6553)
Konsultan Peguam (168)
Konsultan Perniagaan (469)
Kontrak Swasta (308)
Kontrak Tender Kerajaan (470)
Kontraktor Balak Dan Kayu (490)
Kontraktor Jurutera (580)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (234)
Kontraktor Minyak Dan Gas (704)
Kontraktor Pasir (421)
Kontraktor Pembinaan (2120)
Kontraktor Perlombongan (331)
Kursus Dan Seminar (2916)
Kursus Kecantikan (706)
Kursus Makanan (680)
Kursus Motivasi (329)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1648)
Mencari Pelabur (3777)
Mesin Fotostat (360)
Mesin Freezer Dan Chiller (279)
Mesin Industri (527)
Mesin Jahit (394)
Mesin Proses Makanan (584)
Pakej Pelancongan (2671)
Pakej Perkahwinan (1228)
Pakej Perniagaan (918)
Pasar Basah (1504)
Pekerja Asing (1290)
Pelaburan Saham Unit Trust (984)
Pembantu Rumah Asing (1923)
Pembekal Barang Runcit (1604)
Pembekal Beras (120)
Pembekal Buah-buahan (503)
Pembekal Ikan Kering (393)
Pembekal Kelapa Dan Santan (665)
Pembekal Kerepek (1131)
Pembekal Keropok (466)
Pembekal Kicap Dan Sos (230)
Pembekal Kurma Dan Kismis (292)
Pembekal Madu (248)
Pembekal Mee Dan Bihun (130)
Pembekal Minyak Masak (417)
Pembekal Rempah Dan Perencah (628)
Pembekal Serunding (261)
Pembekal Telur (143)
Pemborong Aksesori Lelaki (162)
Pemborong Aksesori Wanita (1207)
Pemborong Batik Dan Sutera (358)
Pemborong Beg Galas (104)
Pemborong Beg Tangan (613)
Pemborong Bundle (894)
Pemborong Cadar Dan Tilam (468)
Pemborong Karpet (167)
Pemborong Kasut Dan Sandal (722)
Pemborong Lampin (309)
Pemborong Mutiara (114)
Pemborong Pakaian Bayi (786)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1706)
Pemborong Pakaian Lelaki (1146)
Pemborong Pakaian Plus Size (148)
Pemborong Pakaian Wanita (4343)
Pemborong Telekung Dan Songkok (576)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3608)
Pemborong Tuala (208)
Pemborong Tudung (2861)
Pembuat Papan Tanda Iklan (292)
Pembuat Plastik Kotak Botol (815)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (492)
Pendaftaran Syarikat (515)
Pendaftaran Trademark (36)
Pengedar Alat Tulis (970)
Pengedar Bahan Pencuci (737)
Pengedar Buku Dan Majalah (615)
Pengedar Contact Lens (250)
Pengedar Perfume (1582)
Pengedar Permainan Kanak2 (622)
Pengedar Produk Kecantikan (2675)
Pengedar Produk Kesihatan (3082)
Pengurus Majlis (612)
Penternak Arnab (53)
Penternak Ayam (753)
Penternak Burung Puyuh (98)
Penternak Ikan (701)
Penternak Kambing (300)
Penternak Lembu (400)
Penternak Udang (203)
Peralatan Makmal Dan Hospital (270)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (753)
Peralatan Sukan (559)
Perisian Komputer (592)
Perkakas Dapur (640)
Perkakas Elektrik (457)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1557)
Pinjaman AIM (170)
Pinjaman Hartanah (533)
Pinjaman Kad Kredit (405)
Pinjaman Kereta (641)
Pinjaman Peribadi (11089)
Pinjaman Perniagaan (1885)
Produk Dari China (555)
Produk Sejuk Beku (1379)
Program Consignment (2064)
Program Dropship (7028)
Pusat Bahasa (373)
Pusat Jagaan Bayi (1655)
Pusat Latihan (673)
Pusat Memandu (128)
Pusat Mengaji Agama (553)
Pusat Pendidikan Tinggi (546)
Pusat Rawatan (380)
Pusat Tadika Dan Taska (1429)
Pusat Tuisyen (1135)
Rancangan Perniagaan (573)
Rumah Sewa (4440)
Rumah Untuk Dijual (3882)
Servis Freelance (1153)
Servis Keselamatan (743)
Servis Pembersihan (873)
Servis Pengedaran Risalah (484)
Setiausaha Syarikat (612)
Sewa Bas Dan Van (597)
Sewa Jentera (58)
Sewa Kereta Teksi Limo (1898)
Sewa Lori (2652)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (60)
Studio Filem Dan Videografi (267)
Studio Fotografi (929)
Studio Grafik Dan 3D (1165)
Studio Lukisan (140)
Studio Model Penyanyi Pelakon (781)
Studio Muzik (496)
Sukan Beladiri (119)
Sukan Berkumpulan (239)
Sukan Futsal (232)
Sukan Pancing (144)
Tanah Sewa (668)
Tanah Untuk Dijual (5019)
Tempahan Biskut Dan Tart (2178)
Tempahan Hamper (188)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (679)
Tempahan Katering (2225)
Tempahan Kek Dan Coklat (2197)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (183)
Tempahan Kuih Muih (1778)
Tempahan Minuman Dan Dessert (488)
Tempahan Nasi Lemak (539)
Tempahan Roti (392)
Terminal Bayaran (199)
Ubahsuai Pejabat (667)
Ubahsuai Rumah (1745)
Urut Tradisional (840)
Usahawan Baja Pertanian (379)
Usahawan Benih Dan Nursery (417)
Usahawan Tani (1120)
Vending Machine (403)
Voucher Dan Tiket (255)
Web Design Malaysia (2353)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1434)