Belajar Membaca Al-Quran di Rumah.
Azman 22 - Mon 23/Aug/2010 7:58pm [Last Comment]
assalamualaikum....saya menyediakan perkhidmatan mengajar membaca al-quran di rumah untuk kanak2 dan dewasa,bayaran yang dikenakan rm38 sejam...hanya di sekitar t.melati-gombak-setiwangsa-wangsa maju-keramat dan berhampiran dengan nya....jika anda berminat sila email kan kpd saya di khairul1@live.com

Niche: Pusat Mengaji Agama
Salam Eidulfitri 1435h (2014)
Dari DPMM Putrajaya

Seminar GST untuk Usahawan/Peniaga
27 Ogos 2014 (Rabu) di Dewan Seminar, DPMM Putrajaya
     
  1. Jass 2 - Tue 24/Aug/2010 6:09pm
    al-qurang dah dijadikan satu bisnes...sepatutnya anda mengajar dgn ikhlas dan redha seberapa saja yang org bagi...anda telah menetapakan harga..ini bermakna anda dah jadikan al-quran sebagai satu perniagaan..dan satu platform untuk anda mengaut untung..subhanaallah!!! fikir2kan dan renungkannya....  
  2. Azman 22 - Thu 26/Aug/2010 1:26am
    knapa anda berfikiran jumud....al-quran ilmu allah....tp tenaga n masa yg terluang perlu d sesuaikan dgn zaman....logik ke kalu byaran yg dikena kan rm 10 sebulan?knapa anda x ckp kpd us.2 yg tpampang dlm tv yg kenakan byaran beratus2 bercakap tntg agama islam? adakah itu jual agama namanya...jgn dsebabkan byaran rm38 sejam anda kt mnguntungkan  
  3. Mexbaby - Mon 30/Aug/2010 9:02am
    Saya setuju dgn Azman 22. Ustaz yang mengajar di sekolah juga mendapat bayaran. Tengok saja Dato' Fadzillah Kamsah. Berapa bayaran utk dia sekali bg ceramah. Ustazah Norbahayah, Apa lah sangat bayaran tu berbanding dengan RM50++ kita melanggan ASTRO.

    Dan lagi, anda boleh melanggan Score-A utk pendidikan anak2, menghantar anak2 ke pusat tusyen utk tingkatkan prestasi TETAPI kenapa tidak utk mereka celik Al-Quran. Ustaz dtg mengajar di rumah kan ke elok kita sama2 boleh belajar:)

    sekadar pandangan.  
  4. En Sulaiman Ramli - Tue 7/Sep/2010 2:24am
    salam..
    soal meletakkan berapa harga bayaran tu terpulang kpd individu tersebut, ada sesuatu kerja memang memerlukan bayaran dan ada sesuatu tu dgn ikhlas pun boleh hidup.

    secara peribadi sy lebih kpd ikhlas sebab akan mendidik kita lebih dekat dgn syukur.. bg yg tak pernah buat mcm ni memang tak tahu dan tak kan dpt rasa nikmatnya.. klu dlm majalah.com ni pun byk service yg sy tak letakkan harga tetap tetapi pendapatan yg sy dpt lebih dr yg sy jangkakan.. tu lah dia rezeki, rezeki ni dr Allah, jd Allah yg menentukan berapa bhgian utk kita..

    Namun berapa dan bgmn harga yg kita berikan, bersyukurlah dan jgn membazir...

    sy juga ada beberapa pendapat utk saudara Azman, buat begini anda cuma mahu pendapatan drpd mengajar sekitar rm3800 sebulan, bermaksud anda perlukan 100 org setiap bulan dtg mengaji.. secara purata sehari 5 org bg 20 hr bekerja.. sabtu ahad anda cuti..

    tetapi jika yg dtg mengaji lebih mungkin akan ada lebihan pendapatan... utk itu lebihan pendapatan tersebut anda boleh gunakan utk adakan majlis2 khatam quran @ yg seumpama dgnnya...

    lg 1 pastikan anda ada tauliah dr jabatan agama kerana mengajar agama dan al quran tanpa tauliah adalah 1 kesalahan bg undang2 di negara kita..(Seksyen 119 Enakmen Pentadbiran Islam Selangor) harap maklum.  
  5. Peija - Fri 10/Sep/2010 11:42pm
    bg sy, lbih baik manusia itu sdiri mncari ilmu, bkn ilmu cari mnusia  
  6. Misshikin - Tue 14/Sep/2010 3:54am
    mentaliti manusia kan.. kalau bab ilmu agama mesti nak ikhlas dan tawadduk (terima aje apa yang orang kasi) tapi kalau ilmu yang lain bukan ilmu agama (walhal ilmu tu pun Allah yang punya) demand tinggi pun tak apa sebab apa bukan agama. Jadi orang yang ajar agama aje yang kena ajar free orang yang ajar lain boleh kaut untung. Mentaliti ni yang menyebabkan manusia sanggup anta anak belajar main bola ke main muzik ke apa2 ke berhabisan duit tapi nak bayar ustaz sejam rm10 pun berkira.

    Azman nie laa dugaan orang yang mengajar agama. Sabo aje laaa  
  7. Sitibaizurah Binti Mustapha 2 - Wed 15/Sep/2010 1:54pm
    Kesian Azman...
    Kalau sume tak nak bagi saguhati pada dia... macam maner dia nak dtg umah kite...takkan nak terbang...
    Rm 38.00 tak banyak maner bandingkan ilmu yang dicurahkan..
    Saya percaya Azman IKHLAS nak curahkan ILMU ALLAH....
    Semoga ALLAH BERKATI awak.. AMIN  
  8. Aznil - Fri 17/Sep/2010 10:56am
    nasihat insan yg lemah ni..tak payah mengajar bg mereka yg tidak tahu menilai..kalau agama lain tahu bg support pada agamawan mereka sehingga mereka,mengapa org islam sendiri tidak tahu untuk menilai..subhanaAllah semoga mereka dibuka minda dan hati kerana sebanyak mana yg diluahkan pun tidak dapat apa2 sekiranya Allah tidak beri hidayah...sekiranya bab tauliah,bagaimana ustaz atau guru yg telah diberikan tauliah tetapi tidak di'tauliahkan' oleh org2 islam tersendiri...ikhlas hanya Allah sahaja yg tahu kerana ikhlas rahsia manusia dan Allah sahaja mengetahui..lapangkan dada gunakan minda pasti ada kejayaannya  
  9. Baihaqi - Fri 17/Sep/2010 12:04pm
    salam....inilah fikiran orang melaYU yg beragama islam....ilmu agama hanya digunakan utk berkahwin,ada jenazah n tahlil shj.sedangkan menuntut ilmu tukan wajib bg org islam...untuk pengetahuan saudara/ri sume ilmu yg diajarkan di sklah kbgsaan tu adalah fardu kifayah tak tmasuk agama,ttpi ilmu agama ni fardu ain..sya ingin mengembangkan ilmu al-quran dgn bayaran yg berpatutan ttpi masih ada yg menganggap kalu mengaji kena ikhlas@free,anda tau ker ape yg ader dlm hati manusia sehingga anda bole tau ikhlas@tidak,tauliah...sya guru agama dr jabatan agama islam wilayah persekutuan k.l,yg mengajar d skolah agama...mana mungkin tak der tauliah,beri sokongan pd guru agama krna islam semakin hari semakin huru hara,jgn islam hanya tinggal pd nama sahaja...renung2kan  
  10. Sufian 5 - Mon 20/Sep/2010 10:50am
    salam...
    kalau bab agama, semua nak berkira.. kalau bab lain kenapa kita tak berkira..rm2 3k kita guna utk modified kereta, beli beg tgn berjenama atau aksesori lain, kita rasa mcm tak ader aper... tp bab agama rm38 kita dah rasa besar... zaman sekarang kita perlu rasa bersyukur krn masih ada org yg pandai n mampu nak ajar kita n anak2 kita utk bekalan kita akn dtg... kalau kita rasa rm38 tu besar knp tak kita sendiri jer yg ajar anak2 kita.... sbb kita tak pandai n tak mampu nak ajar... fikir2kanlah... jgn sampai kita mati nanti... anak2 kita tak mampu nak sedekah bacaan yasin kat kita.. lebih teruk lg alfatihah pun masih lg tak betul....  
  11. Aznil - Thu 23/Sep/2010 1:24am
    agak2nya kalau ustaz2 ni simpan ilmu mereka untuk kegunaan sendiri atau ahli keluarga mereka sahaja bagaimana keadaan dunia sekarang..yg disampaikan secara percuma pun mereka tak mampu nak hadir atau bg masa..jangan bg alasan atau cipta alasan,org islam sendiri menindas org islam..ini namanya jahil..paderi kristian yg dapat buat kerja secara sukarelawan..duduk dlam gereja dibayar dengan lumayan diatas pengorbanan mereka..inikan pula org islam sendiri yg tak dapat membantu..fikir dan renungkanlah sekiranya bacaan yg wajib dalam solat tidak diperbetulkan,adakah diterima solat tu?lalu dipertikai oleh mereka yg jahil ini semuanya adalah hak Allah..kalau dalam kehidupan kita sentiasa berusaha menaiktaraf kehidupan..dari kereta kancil ke kereta honda,dari rumah sewa ke rumah beli,dari baju rm10 ke baju branded..semua kita nak naiktarafkan kehidupan tapi bagaimana dengan solat?bagaimana bacaan yg wajib dalam solat..tak nak upgrade,tak nak baiki atau perbetulkan amalan..nah disinilah perlu ada pengajarnya..  
  12. Nazhatusima - Fri 24/Sep/2010 5:23pm
    saya setuju dengan sufian 5...xperlu lah berkira bab agama ni...  
  13. Ammar 7 - Sun 26/Sep/2010 4:12pm
    pembayaran upah kepada ustaz ini tidak perlulah diperbesarkan seperti ini. agama menuntut ikhlas tetapi kita mempunyai pilihan. dan sekiranya seseorang itu hendak mengupah ustaz, maka sudah difahami bahawa die bersetuju dengan harga tersebut, sekiranya tidak setuju, tidak perlulah dihantar. simple.

    ini adalah lebih baek dari tidak menetapkan harga dan kemudiannya timbul rasa tidak puas hati kerana duit yang dibayar terlalu sedikit.

    kita adalah manusia yang mempunyai hati yang sentiasa berbolak balik.mungkin ini salah satu cara untuk terus ikhlas..  
  14. Fatimahazzahra - Wed 13/Oct/2010 3:06pm
    siapa nak belajar mengaji call online dgn sy, terutama org yg dah berumur yang segan nk belajar. boleh contact sy : lve_end@yahoo.com
    sy bole mengajar melalui ym atau skype, 1 jam RM10-15 ikut level masing2. jgn segan.  
  15. Rosli 17 - Sat 19/Feb/2011 9:26am
    salam, dalam hal ni kita kena jelas antara Upah dan Hadiah. Kalau upah bermakna telah ada 1 persetujuan antara kedua belah pihak yang akan mengajar dengan yang diajar. Jadi tidak timbul masalah dikemudian hari nanti, manakala hadiah pula ialah satu pemberian secara sukarela tanpa menetapkan jumlah bayaran tertentu. Kalau semua guru agama kena free aje, macamana dgn orang yg terlibat dgn ilmu lain cnth guru fizik, bm,bi dsb, adakah dia orang tu nak free jugak x perlu terima gaji? Habis tu semua guru2 agama termasuk mufti ke atau pegawai agama tu siapa yang bayar gaji mereka, adakah diaorang bekerja secara sukarela saja!!! Bila kita terima upah bermakna kita bertanggungjawab utk menyampai dan mengajar dengan bertanggungjawab dan sepenuh hati agar kedua2 pihak berpuashati jd tak ada la kerja sambil lewa aje atau curi tulang.  
  16. Pokmejutaweabtaufan - Wed 23/Mar/2011 4:31pm
    sape yg nak belajar free, boleh pi kat http://quran4u2u.blogspot.com kalau ada duit lebih bayar, kalau xde free jeer! Tenaga dan masa saya adalah HAK Allah. Allah boleh tarik bilax masa mcm kat Miyagi Japan  
  17. Azim 23 - Wed 22/Jun/2011 12:43pm
    Hehe...kelakala mentaliti orang melayu neh...Nak ustaz bagi kelas free ke?senang....suh kerajaan bagi para2 ustaz ni umh free, kete free, line tepon free, bil air free, bil letrik free, kawen free, minyak masak free, minyak kete free, tol pon free dan sume free...hoho...pikirla sikit..dorg perlu pendapatn untuk setelkan sume tanggungan harian dan bulanan..agak2la nak free..lagipon bkn kita bayar untuk ilmu tu...tapi untuk KOMITMEN yg diberikan, MASA, MINYAK or TOL dan yang paling penting,..DIMANA PENGHARGAAN KITA PADA ILMU AL-QURAN??????????????  
  18. Danish 3 - Mon 19/Dec/2011 12:38pm
    Belajar membaca al quran dengan Pen Al Quran Digital antara cara mudah dan menjimatkan.. bila2 masa boleh belajar. Lihat preview penggunaan Pen Al Quran Digital di sini http://bit.ly/uwzFDQ  
  19. Huffaz - Sun 15/Jan/2012 5:44pm
    assalamualaikum..sesiapa yang memerlukan guru al-Quran ke rumah anda untuk mengaji al-Quran dan tajwid boleh hubungi @ sms saya Ust Fauzi 019-682 2807. lokasi puncak alam, saujana utama, puncak perdana dan kawasan sekitarnya. masa dan yuran boleh dibincangkan.
    wassalam  
  20. Shufia - Sun 18/Mar/2012 9:06pm
    Sy perlukan guru mengaji perempuan yg boleh mengajar dirumah sekitar area batu caves. Boleh ajar tajwid juga. Sila hubungi sy di shueyazid@yahoo.com dengan segera.  
  21. Khai 46 - Thu 12/Jul/2012 7:22am
    Cuba layari website di bawah ini. Mungkin ia boleh membantu anda yang ingin mempelajari al quran dan terjemahan walau di mana saja anda berada serta memiliki kelebihan yang menarik...

    http://bit.ly/qurandigital-v2  
  22. Adib 30 - Fri 20/Jul/2012 10:58pm
    Kalau tak silap saya Abu Hanifah membolehkan kita mengambil saguhati dari perkhidmatan yang berkaitan dengan Agama, cuba bayangkan jika imam yang bertugas di masjid tiap2 hari kena datang untuk menguruskan masjid, jika tidak diberi gaji, bagaimana mereka ini nak sara hidup keluarga mereka. Mereka tidak menjadikan Al-Quran sebagai bahan untuk meraih keuntungan tapi fikirkanlah masa dan keringat yang dihabiskan. Sebagai penghormatan layak lah orang seperti ini mendapat saguhati atas pengorbanan yang dilakukan. Hubungi saya untuk pengajian Al-Quran di sekitar bukit antarabangsa, taman melawati 0147369961 Ust Adib  
  23. Shah 635 - Fri 19/Oct/2012 1:02am
    Salam..bagi sesiapa yng berminat untuk belajar al-quran di kota damansara seksyen 5,kelas diadakan ditempat yang disediakan..masa belajar 9pagi sampai 11.30..pelajar akan diajar sampai boleh membaca al-Quran sendiri dan juga tajwid akan diajar...pelajar2 juga akan menghafal surah2 pendek...sesiapa yang berminat boleh hubungi saya 0132129124..belajar secara berkumpulan...ustaz shah...syukran, sebaik2 kamu ialah yang pandai membaca al-Quran dan mengajarkannya..saya tidak akan menetapkan bayaran..terpulang kepada anda...moga2 apa yang saya kongsikan kepada anda mendapat balasan didunia dan akhirat...Amiin  
  24. Syahril 9 - Sun 4/Nov/2012 2:31am
    KPD JASS 2....KO IGT ZAMAN SKG NI PKAI AIR LIUR JE KE??? G TOILET PUN KENE BYAR TAU TAK?? KALAU KO NK ORG NGJAR KO FREE JE KO JE LAH NGN NGAJAR FREE JE KAT ORG..AKAI TARAK.  
  25. Puteri 89 - Sun 18/Nov/2012 7:56pm
    Assalamualaikum semua,

    Kepada yang berminat untuk menjadi ustaz atau ustazah part time di Pusat pengajian Al-Quran saya boleh sms saya 019-6061378

    Dan kepada yang ingin belajar Al-Quran cara paling MUDAH DAN BERKESAN utk Kanak-kanak, remaja dan dewasa boleh juga sms saya 019-6061378. Yuran Pengajian untuk Kanak-kanak & Remaja Hanya RM50 sbln dan Dewasa RM100 sbln shj.

    Kami mengalukan kepada semua yang tak pandai mengaji, dah lupa mengaji, yg nak belajar mengaji semula, nak belajar tajwid dan bertalaqqi sampai Khatam...kami ada utk membantu anda. Jom celik Al-Quran!

    Kunjungi kami & dan LIKE FB kami :
    http://www.facebook.com/pages/Al-Baghdadi-Learning-Centre-Rasta-Ttdi/141856352608735  
  26. Zailani 21 - Fri 19/Jul/2013 9:14am
    Assalamualaikum.
    Senang dan mudah di waktu kesibukan bekerja ada cara nak mendalami ilmu AL-QURAN..Cuma klik link di bawah atau email kpd saya.

    http://www.luvquran.com/hop.php?ref=imanzharfan
    berminat : email burnjai84@gmail.com  
  27. Noorwahida - Tue 3/Sep/2013 11:28am
    Saya berminat untuk membuka kelas al quraan dan fardhu ain area jb...ada yg boleh beri tunjuk ajar?  
  28. Muhammad Idris 2 - Thu 5/Sep/2013 3:41pm
    sokong azman 22...tu dah kira murah..lain tempat sejam 100.00...tak kira brpe ramai..kalau ada 4 org yg bljar bagilah 4 jadi 25.00 sorg....nak bayar minyak kereta..tol..mentenance car..org yg complain azman tu akal pendek..budak2 kot...so abaikan dia..teruskan usahamu azman....kalau nak tauliah bagi tau insayallah saya boleh tolong...maju islam utk bangsa dan negara....  
  29. Waqaf Tahfiz - Tue 19/Nov/2013 3:27pm
    Assalammuaalaikum.

    Murah la tu RM38. Ramai anak-anak pada zaman sekarang yg terlalu didedahkan dengan unsur2 barat, unsur2 hiburan, kurang pula didedahkan dengan unsur2 keagamaan. Walhal kita di dunia ini sementara, seharusnya mengejar ganjaran akhirat dan redha Allah SWT. Apalah sangat RM38 nak bandingkan dengan ilmu Al-Quran.

    Jom support anak-anak tahfiz Darul Ulum! Berwaqaf & infaq setakat yang mampu, SHARE info tentang waqaf ini supaya kita juga dapat sebahagian walaupun sedikit daripada pahala waqaf yg berterusan ini. InsyaAllah.

    "Amalan wakaf merupakan ibadah yang berbentuk sedekah jariah yang menjanjikan ganjaran pahala yang berkekalan dan mengalir terus kepada pewakaf buat selama-lamanya dan sangat dituntut dalam agama Islam."

    LIKE facebook page Waqaf Tahfiz Online!

    www.waqaftahfizonline.com  
  30. Liza44 9 - Thu 5/Dec/2013 9:24pm
    Assalamualaikum, jum baca al-quran sambil mendalami tajwid..pasti berganda-ganda pahalanya Insyaallah..

    Tiada lagi alasan kekangan faktor masa dan umur. Ianya mudah dan murah!

    Jangan lepaskan peluang, mari bersama kita kuasai tajwid! Tekan sini: http://www.tajwidsupermudah.com/hop.php?ref=sayangzuliza  
  31. Zubaidah 26 - Tue 1/Jul/2014 5:30pm
    Assalamualaikum. Saya ini mencari ustazah/ustaz untuk mengajar Al-Quran keluarga saya di rumah,Subang Bestari. 3 dewasa. Hubungi saya Murkhalis 016-3110061.  
  32. Hazzury - Fri 25/Jul/2014 12:06pm
    Salam.Saya mnyediakan khidmat pengajian alquran di rumah,tidak mengira usia dan tahap bacaan..masa dan hari bebas..Hubungi ustazah : 0169555128  
Page 1   (Total 32 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2566)
Bengkel Basikal (70)
Bengkel Kereta (1465)
Bengkel Motosikal (238)
Bengkel Tayar (208)
Bisnes Air Mineral (358)
Bisnes Ais Krim (474)
Bisnes Aksesori Kereta (653)
Bisnes Broadband (1062)
Bisnes Burger (529)
Bisnes Cermin Mata (151)
Bisnes Cuci Kereta (783)
Bisnes Cyber Cafe (437)
Bisnes Dobi (1329)
Bisnes Ebook (1015)
Bisnes Handphone (1210)
Bisnes Hari Raya (61)
Bisnes Hotel Dan Resort (543)
Bisnes Ice Blended (676)
Bisnes Jam Tangan (274)
Bisnes Jeruk (160)
Bisnes Kitar Semula (486)
Bisnes Komputer (1437)
Bisnes Kurier Dan Logistik (641)
Bisnes Minuman (1403)
Bisnes Pasar Malam (1898)
Bisnes Pelancongan (512)
Bisnes Perabot (810)
Bisnes Prepaid Dan Reload (1046)
Bisnes Restoran (3180)
Bisnes Roti Dan Bakeri (685)
Bisnes Salun Rambut (343)
Bisnes Sarang Burung (252)
Bisnes Satay (364)
Bisnes Sms (153)
Bisnes Spa Dan Facial (624)
Bisnes Steamboat (195)
Bisnes Tablet Pc (438)
Bisnes Tradisional (798)
Bisnes Untuk Dijual (3178)
Bisnes Waffle Dan Jagung (365)
Bisnes Western Food (308)
Dewasa 18sx (1686)
Diskusi Bisnes (1897)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (692)
Expo Karnival Tapak Niaga (6137)
Forex Malaysia (1796)
Haiwan Peliharaan (437)
Haji Dan Umrah (456)
Hiasan Dalaman (692)
Hiasan Taman (237)
Hotel Resort Homestay (975)
Iklan Tv Radio Media Massa (211)
Import Dan Eksport (314)
Ingin Berniaga (2756)
Insurans Dan Takaful (1661)
Insurans Roadtax Kereta (321)
Kedai Bunga (185)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (1931)
Kedai Emas (438)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2453)
Kedai Hardware (507)
Kedai Ibu Dan Bayi (668)
Kedai Jahit (3629)
Kedai Kamera Dan Camcorder (334)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (329)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1731)
Kedai Sewa (1585)
Kereta Baru (1542)
Kereta Terpakai (4793)
Kerja Diploma Dan Ijazah (4470)
Kerja Kemahiran (1856)
Kerja Kosong (10962)
Kerja Praktikal (1880)
Kerja Sales (2143)
Kerja Sambilan (6026)
Konsultan Perniagaan (424)
Kontrak Swasta (279)
Kontrak Tender Kerajaan (439)
Kontraktor Balak Dan Kayu (465)
Kontraktor Jurutera (529)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (218)
Kontraktor Minyak Dan Gas (661)
Kontraktor Pasir (353)
Kontraktor Pembinaan (1956)
Kontraktor Perlombongan (310)
Kursus Dan Seminar (2711)
Kursus Kecantikan (666)
Kursus Makanan (646)
Kursus Motivasi (310)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1574)
Mencari Pelabur (3567)
Mesin Fotostat (342)
Mesin Freezer Dan Chiller (248)
Mesin Industri (478)
Mesin Jahit (359)
Mesin Proses Makanan (536)
Pakej Pelancongan (2527)
Pakej Perkahwinan (1167)
Pakej Perniagaan (837)
Pasar Basah (1404)
Pekerja Asing (1170)
Pelaburan Saham Unit Trust (896)
Pembantu Rumah Asing (1786)
Pembekal Barang Runcit (1540)
Pembekal Beras (100)
Pembekal Buah-buahan (467)
Pembekal Ikan Kering (370)
Pembekal Kelapa Dan Santan (607)
Pembekal Kerepek (1067)
Pembekal Keropok (424)
Pembekal Kicap Dan Sos (216)
Pembekal Kurma Dan Kismis (288)
Pembekal Madu (233)
Pembekal Mee Dan Bihun (120)
Pembekal Minyak Masak (407)
Pembekal Rempah Dan Perencah (566)
Pembekal Serunding (254)
Pembekal Telur (132)
Pemborong Aksesori Lelaki (160)
Pemborong Aksesori Wanita (1172)
Pemborong Batik Dan Sutera (346)
Pemborong Beg Galas (98)
Pemborong Beg Tangan (589)
Pemborong Bundle (837)
Pemborong Cadar Dan Tilam (423)
Pemborong Karpet (148)
Pemborong Kasut Dan Sandal (672)
Pemborong Lampin (288)
Pemborong Mutiara (105)
Pemborong Pakaian Bayi (749)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1588)
Pemborong Pakaian Lelaki (1105)
Pemborong Pakaian Plus Size (136)
Pemborong Pakaian Wanita (4082)
Pemborong Telekung Dan Songkok (556)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3410)
Pemborong Tuala (192)
Pemborong Tudung (2705)
Pembuat Papan Tanda Iklan (256)
Pembuat Plastik Kotak Botol (775)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (473)
Pendaftaran Syarikat (473)
Pendaftaran Trademark (31)
Pengedar Alat Tulis (925)
Pengedar Bahan Pencuci (689)
Pengedar Buku Dan Majalah (565)
Pengedar Contact Lens (235)
Pengedar Perfume (1503)
Pengedar Permainan Kanak2 (577)
Pengedar Produk Kecantikan (2535)
Pengedar Produk Kesihatan (2907)
Pengurus Majlis (579)
Penternak Arnab (51)
Penternak Ayam (700)
Penternak Burung Puyuh (93)
Penternak Ikan (683)
Penternak Kambing (279)
Penternak Lembu (367)
Penternak Udang (185)
Peralatan Makmal Dan Hospital (254)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (681)
Peralatan Sukan (538)
Perisian Komputer (548)
Perkakas Dapur (589)
Perkakas Elektrik (412)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1468)
Pinjaman AIM (160)
Pinjaman Hartanah (500)
Pinjaman Kad Kredit (383)
Pinjaman Kereta (569)
Pinjaman Peribadi (10144)
Pinjaman Perniagaan (1779)
Produk Dari China (517)
Produk Sejuk Beku (1259)
Program Consignment (1956)
Program Dropship (6409)
Pusat Bahasa (342)
Pusat Jagaan Bayi (1451)
Pusat Latihan (621)
Pusat Memandu (117)
Pusat Mengaji Agama (479)
Pusat Pendidikan Tinggi (505)
Pusat Rawatan (342)
Pusat Tadika Dan Taska (1241)
Pusat Tuisyen (1021)
Rancangan Perniagaan (565)
Rawatan Alternatif (281)
Rumah Sewa (4099)
Rumah Untuk Dijual (3589)
Servis Freelance (1039)
Servis Keselamatan (686)
Servis Pembersihan (775)
Servis Pengedaran Risalah (447)
Setiausaha Syarikat (585)
Sewa Bas Dan Van (535)
Sewa Kereta Teksi Limo (1720)
Sewa Lori (2430)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (54)
Studio Filem Dan Videografi (235)
Studio Fotografi (861)
Studio Grafik Dan 3D (1030)
Studio Lukisan (123)
Studio Model Penyanyi Pelakon (691)
Studio Muzik (451)
Sukan Beladiri (114)
Sukan Berkumpulan (223)
Sukan Futsal (222)
Sukan Pancing (136)
Tanah Sewa (613)
Tanah Untuk Dijual (4618)
Tempahan Biskut Dan Tart (2111)
Tempahan Hamper (183)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (637)
Tempahan Katering (2052)
Tempahan Kek Dan Coklat (2086)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (161)
Tempahan Kuih Muih (1687)
Tempahan Minuman Dan Dessert (442)
Tempahan Nasi Lemak (495)
Tempahan Roti (337)
Terminal Bayaran (177)
Ubahsuai Pejabat (623)
Ubahsuai Rumah (1627)
Urut Tradisional (752)
Usahawan Baja Pertanian (363)
Usahawan Benih Dan Nursery (383)
Usahawan Tani (1048)
Vending Machine (343)
Voucher Dan Tiket (238)
Web Design Malaysia (2240)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1272)