Search Majalah.com
Baru nak Buka Perniagaan Burger
Naza 17 - Sun 8/Jan/2012 2:29pm [Last Comment]
ADA SESIAPA BOLEH TOLONG SY....SY INGIN TAHU KOS UNTUK SETIAP BAHAN MENTAH BAGI MEMBUAT SEBIJI BURGER (HARGA MENGIKUT 1 BEG ROTI /1 PAKET DAGING BURGER)? DI MANA BOLEH SAYA DAPATKAN BAHAN2 MENTAH TERSEBUT DALAM KOS YG BERPATUTAN?(AREA DAMANSARA/KL)

Niche: Bisnes Burger | Ingin Berniaga
Kursus Praktikal GST untuk Usahawan
13 Nov 2014 (Khamis) di Dewan Seminar, DPMM Putrajaya

Seminar Memborong Produk di China
12 Nov 2014 (Rabu) di Dewan Seminar, DPMM Putrajaya
     
  1. Zaidi 66 - Sun 8/Jan/2012 3:59pm
    kawan saya meniaga burger..hubungi dye..kat nsk murah..are selayang..0172764447..ni saya tolong bangsa..bukan agent..hanya pass no..bagus dik..teruskan  
  2. Mad Joe - Sun 8/Jan/2012 10:18pm
    1 beg roti ada 40 biji. harga rm7.00 - rm8.30 mengikut brand.
    1 paket daging burger ada 6 keping. tp berat tak sama, ada 50g,60,70g,100g. so harga pon tak sama. brand pon tak sama. harga daging lembu lain, ayam pon lain. harga ni pon berbeza2 mengikut kedai borong yang tentukan. ada tempat yg mahal sket, ada tempat yg murah sket. etc..

    jadik soalan adik nih sgt subjektif.. kos utk sebiji burger? payah nak jawab tu.. kos burger yg pakai daging 60g tak sama ngn 70g, roti pon harga ikut brand ape.

    macam aku punya kos daging 60sen, roti, 20sen. tapi tak masuk kos sayur2, sos, mayonis, upah, etc...
    kalo nak meniaga kene buat research sendiri byk lagi dik..  
  3. Naza 17 - Mon 9/Jan/2012 10:51pm
    so bro amik semua barang tu kt mne?  
  4. Didy - Wed 11/Jan/2012 10:15am
    So far utk daging brand terbaik bagi aku produk Ramly. Aku guna 70 g (ayam RM 3.90), lembu Rm 3.60 utk setiap pek) Standard org guna daging 60 gram, lebih murah lah setiap pek (ayam 3.60, lembu 3.20), sayur terserahlah tapi la ni sayur memang tak tentu harga, agak mahal n terasa costing nya, cth aku guna salad, dulu harga sekitar 4.50 -6.00 sekilo skang standard rm7 - rm11 sekilo, tomato dulu dlm rm 1.50 skang dlm rm4 - rm5.50, so mcm rasa nak tukar sayur kpd kobis yg harganya maintain, so kos aku utk satu burger, daging rm 0.65, roti rm 0.20, marjerin + mayonis + sos cili/tomato + sos black pepper + seasoning + aji shio = rm 0.50, sayur rm 0.30, pembungkus + plastik + gas = rm 0.20, jumlah sumenya utk sebijik burger rm 1.85, harga burger rm 2.50. so ko blh kira sndr lah agak2 leh untung ke x lepas tolak gaji pekerja. Kos pekerja aku sehari Rm105.00, letrik+air (tarik dari restoren) rm 5.00 (mahal, plak tu aku niaga ke x dia tetap kira, dia tak bagi aku bayar hari2, suruh bayar bulan2, cerdik kan owner restoren tu, so kalo nak tarik letrik kat kedai, ko better ckp dari awal2 nak bayar hari2). lagi satu, ko nak meniaga kena seriyes, kena maintain bukak kedai, kalo ko tak larat niaga hari2, buat mcm aku, 2 hari aku cuti, aku suruh pekerja aku handle sume tapi aku tetap berkeliaran di area stall aku utk pantau terutama sekali utk tgk layanan depa kat customer n kebersihan stall. Sekian.  
  5. Razif 22 - Wed 11/Jan/2012 10:30am
    PAKEJ PERNIAGAAN STALL

    -FLYER 2000PCS
    -BANNER 5' X 3' (1UNIT)
    -BUNTING 2' X 6' (1UNIT)
    -BISNES KAD 3BOX
    -T-SHIRT 2HELAI

    RM360 siap pos

    untuk keterangan lanjut:
    Razif- 012.640 5408
    Email- sazulartprinting@gmail.com  
  6. Hasyam - Thu 12/Jan/2012 7:10pm
    generator 1000w masih baru..rm450 jew..nk kol sy 0122355796  
  7. Jihad30 - Sat 14/Jan/2012 10:15pm
    stall stainless steel 5 kaki utk di sewa area kajang rm200 sbulan. 0122623736  
  8. Mangkuk Tingkat - Mon 16/Jan/2012 4:07pm
    Stall stainless steel mudah alih 5'x2.5', boleh siap pasang dlm 5 min dan boleh masuk kereta kancil. + payung stall + t/shirt + apron + cap + bunting sekali printing. Harga RM3800. Jika berminat nak tempah atau menjadi agen call 03-91710334.  
  9. Roynaldoo - Mon 16/Jan/2012 6:58pm
    Rawang Burger Bakar!!Terhangat Kini Di Pasaran. Sila Click Page Rawang Burger Bakar Di Facebook!!  
  10. Naza 17 - Wed 25/Jan/2012 12:47am
    penggunaan generator untuk perniagaan burger sesuai or x? minyak sehari baper ringgit (7mlm-1 pagi)  
  11. Fizo88 - Thu 16/Feb/2012 7:24pm
    salam rakan2 bizness semua.. sy juga bru hendak memulakan perniagaan burger di area ampang indah.. kat mana sy nak dpt stok bekalan daging burger dan peralatan memasak burger dgn harga yg berpatutan area ampang/cheras? adakah di cawangan ramli buger lebih berpatutan?  
  12. Ana Suhana 3 - Mon 20/Feb/2012 4:29pm
    saya pengedar jalapeno cheese powder (cheese KFC cheezy wedges).dijamin sedap dan halal. jika belo borong, sy akan bagi harga termurah .sms 0125677630 atau http://cheezycrazy.blogspot.com  
  13. Shimey - Tue 21/Feb/2012 2:06am
    untuk mereka yg lain yg nk bisnes jual burger,tp x nk guna stall(kos mahal,susah nk smpan tgl tepi jalan) boleh guna cara seperti kat pasar malam..payung@kanopi,meja lipat besi tebal(tahan berat),dapur jenis 2api@3api,kuali plate..sya pembekal brg2 untuk berniaga..lokasi sya Shah Alam..harga mmg paling murah..call@sms untuk pertanyaan,Shimey 012-5850221  
  14. Lindawatty - Tue 21/Feb/2012 9:37pm
    saya ada stall burger dan peralatan lengkap niaga burger utk disewa/beli...tapak ada boleh trus niaga..area cheras bt9...berminat msg/call 0192840684(zaidi)  
  15. Wan Kenit - Mon 27/Feb/2012 4:06pm
    salam semua, saya pembekal stik sejukbeku. set ni lengkap dengan sos, kentang dan jagung manis. cara masak yang senang dan sesuai utk stall burger jugak. sesiapa yang berminat boleh hubungi hidayah 011-16380067 atau kenit2000@yahoo.com.

    anda boleh cuba dulu jual dalam kuantiti yang sikit. InsyAllah berbaloi. produk ada sijil dari JAKIM.

    Jalapeno cheese pun saya ada 200g rm12...kalau beli byk blh trn lagi...  
  16. Zaina 5 - Fri 29/Jun/2012 4:28pm
    sy nak tahu,di kuala lipis pahang di mana saya bolah dapat pengedar barang2 RAMLY..  
  17. Nik Biotech - Sat 14/Jul/2012 11:07pm
    salam,bg mereka yg mencari cheese dan mayonis dgn harga yg murah dan kualiti yg terbaek,boleh email kepada saya nik_biotech@yahoo.com..sy sedia membantu  
  18. Daus Villa - Sun 2/Sep/2012 6:58pm
    Shimey: Bleh antar detail(gambar & harga) setiap barang yg awk sebutkan td kat emel sy firdaus_n9@yahoo.com

    Kpd semua, bg detail(gambar,harga,jenis) kt emel sy firdaus_n9@yahoo.com  
  19. Sham 276 - Mon 24/Sep/2012 8:52pm
    Sape2 nk join franchise burger bakar
    Modal 13k..complete..org juz mniaga je..
    Untung bln2 masyuk..
    Kol 0136289364 sham  
  20. Zyuraiddika Rusli - Fri 28/Sep/2012 11:54am
    bang didy tinggalkan number contact or fb dkt sy... nak belajar lebih lanjut...
    019-4037127  
  21. Hairi 97 - Tue 9/Oct/2012 3:42pm
    Brapa gaji yang sesuai untuk seorang pekerja stall burger... Suggestkan  
  22. Sheraerda - Sat 10/Nov/2012 7:39pm
    shimey : boleh emelkan semua kat saya. kalu boleh letak gambar sekali.
    sheraerda@gmail.com  
  23. Anilin - Mon 17/Dec/2012 8:10pm
    Membekal daging burger bakar (Homemade)- whatsapp 0172688806  
  24. Mazru - Sat 29/Dec/2012 7:29am
    dimana boleh dapatkan bahan untuk burger bakar? contohnye roti dia tu..  
  25. Din0137786130 2 - Sat 13/Jul/2013 2:36pm
    membekal daging dan roti monsterx burger... whatsapp 0137786130. berat daging 150gm/5inci  
  26. Shaffir - Thu 23/Oct/2014 10:07am
    Maklumat lengkap mengenai cara macam mana nak mulakan perniagaan burger serta dimana nak dapatkan bahan mentah dengan harga murah.

    sila klik dibawah:
    http://bit.ly/burger_best  
Page 1   (Total 26 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2743)
Bengkel Basikal (73)
Bengkel Besi (217)
Bengkel Kereta (1494)
Bengkel Motosikal (249)
Bengkel Tayar (215)
Bisnes Air Mineral (368)
Bisnes Ais Krim (502)
Bisnes Aksesori Kereta (655)
Bisnes Broadband (1105)
Bisnes Burger (549)
Bisnes Cermin Mata (160)
Bisnes Cuci Kereta (807)
Bisnes Cyber Cafe (451)
Bisnes Dobi (1365)
Bisnes Ebook (1050)
Bisnes Handphone (1262)
Bisnes Hari Raya (60)
Bisnes Hotel Dan Resort (561)
Bisnes Ice Blended (696)
Bisnes Jam Tangan (288)
Bisnes Jeruk (169)
Bisnes Kitar Semula (500)
Bisnes Komputer (1490)
Bisnes Kurier Dan Logistik (682)
Bisnes Minuman (1466)
Bisnes Pasar Malam (1971)
Bisnes Pelancongan (550)
Bisnes Pengantin (687)
Bisnes Perabot (861)
Bisnes Prepaid Dan Reload (1110)
Bisnes Restoran (3344)
Bisnes Roti Dan Bakeri (710)
Bisnes Salun Rambut (366)
Bisnes Sarang Burung (257)
Bisnes Satay (382)
Bisnes Sms (162)
Bisnes Spa Dan Facial (662)
Bisnes Steamboat (199)
Bisnes Tablet Pc (441)
Bisnes Tradisional (824)
Bisnes Untuk Dijual (3341)
Bisnes Waffle Dan Jagung (385)
Bisnes Western Food (326)
Dewasa 18sx (1779)
Diskusi Bisnes (1965)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (723)
Expo Karnival Tapak Niaga (6513)
Forex Malaysia (1890)
Haiwan Peliharaan (471)
Haji Dan Umrah (467)
Hiasan Dalaman (714)
Hiasan Taman (243)
Hotel Resort Homestay (1013)
Iklan Tv Radio Media Massa (224)
Import Dan Eksport (332)
Ingin Berniaga (2825)
Insurans Dan Takaful (1732)
Insurans Roadtax Kereta (343)
Kedai Bunga (190)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (1990)
Kedai Emas (454)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2538)
Kedai Hardware (437)
Kedai Ibu Dan Bayi (689)
Kedai Jahit (3861)
Kedai Kamera Dan Camcorder (343)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (348)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1856)
Kedai Sewa (1641)
Kereta Baru (1620)
Kereta Terpakai (5013)
Kerja Diploma Dan Ijazah (4848)
Kerja Kemahiran (1966)
Kerja Kosong (11843)
Kerja Praktikal (2094)
Kerja Sales (2293)
Kerja Sambilan (6351)
Konsultan Peguam (151)
Konsultan Perniagaan (458)
Kontrak Swasta (293)
Kontrak Tender Kerajaan (459)
Kontraktor Balak Dan Kayu (482)
Kontraktor Jurutera (568)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (225)
Kontraktor Minyak Dan Gas (682)
Kontraktor Pasir (399)
Kontraktor Pembinaan (2066)
Kontraktor Perlombongan (319)
Kursus Dan Seminar (2826)
Kursus Kecantikan (689)
Kursus Makanan (665)
Kursus Motivasi (324)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1624)
Mencari Pelabur (3689)
Mesin Fotostat (353)
Mesin Freezer Dan Chiller (274)
Mesin Industri (517)
Mesin Jahit (375)
Mesin Proses Makanan (572)
Pakej Pelancongan (2615)
Pakej Perkahwinan (1206)
Pakej Perniagaan (894)
Pasar Basah (1464)
Pekerja Asing (1240)
Pelaburan Saham Unit Trust (948)
Pembantu Rumah Asing (1867)
Pembekal Barang Runcit (1580)
Pembekal Beras (110)
Pembekal Buah-buahan (484)
Pembekal Ikan Kering (385)
Pembekal Kelapa Dan Santan (651)
Pembekal Kerepek (1101)
Pembekal Keropok (446)
Pembekal Kicap Dan Sos (224)
Pembekal Kurma Dan Kismis (290)
Pembekal Madu (240)
Pembekal Mee Dan Bihun (126)
Pembekal Minyak Masak (415)
Pembekal Rempah Dan Perencah (604)
Pembekal Serunding (259)
Pembekal Telur (140)
Pemborong Aksesori Lelaki (162)
Pemborong Aksesori Wanita (1187)
Pemborong Batik Dan Sutera (353)
Pemborong Beg Galas (99)
Pemborong Beg Tangan (609)
Pemborong Bundle (871)
Pemborong Cadar Dan Tilam (455)
Pemborong Karpet (163)
Pemborong Kasut Dan Sandal (698)
Pemborong Lampin (295)
Pemborong Mutiara (111)
Pemborong Pakaian Bayi (774)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1663)
Pemborong Pakaian Lelaki (1131)
Pemborong Pakaian Plus Size (144)
Pemborong Pakaian Wanita (4235)
Pemborong Telekung Dan Songkok (567)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3531)
Pemborong Tuala (201)
Pemborong Tudung (2798)
Pembuat Papan Tanda Iklan (279)
Pembuat Plastik Kotak Botol (800)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (482)
Pendaftaran Syarikat (497)
Pendaftaran Trademark (35)
Pengedar Alat Tulis (954)
Pengedar Bahan Pencuci (719)
Pengedar Buku Dan Majalah (589)
Pengedar Contact Lens (244)
Pengedar Perfume (1544)
Pengedar Permainan Kanak2 (603)
Pengedar Produk Kecantikan (2633)
Pengedar Produk Kesihatan (3009)
Pengurus Majlis (598)
Penternak Arnab (53)
Penternak Ayam (730)
Penternak Burung Puyuh (95)
Penternak Ikan (696)
Penternak Kambing (289)
Penternak Lembu (392)
Penternak Udang (195)
Peralatan Makmal Dan Hospital (264)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (727)
Peralatan Sukan (554)
Perisian Komputer (571)
Perkakas Dapur (625)
Perkakas Elektrik (439)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1538)
Pinjaman AIM (169)
Pinjaman Hartanah (522)
Pinjaman Kad Kredit (390)
Pinjaman Kereta (612)
Pinjaman Peribadi (10637)
Pinjaman Perniagaan (1845)
Produk Dari China (544)
Produk Sejuk Beku (1328)
Program Consignment (2019)
Program Dropship (6765)
Pusat Bahasa (361)
Pusat Jagaan Bayi (1551)
Pusat Latihan (653)
Pusat Memandu (123)
Pusat Mengaji Agama (527)
Pusat Pendidikan Tinggi (524)
Pusat Rawatan (367)
Pusat Tadika Dan Taska (1327)
Pusat Tuisyen (1071)
Rancangan Perniagaan (598)
Rawatan Alternatif (293)
Rumah Sewa (4310)
Rumah Untuk Dijual (3754)
Servis Freelance (1119)
Servis Keselamatan (725)
Servis Pembersihan (828)
Servis Pengedaran Risalah (462)
Setiausaha Syarikat (611)
Sewa Bas Dan Van (579)
Sewa Kereta Teksi Limo (1832)
Sewa Lori (2571)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (56)
Studio Filem Dan Videografi (249)
Studio Fotografi (906)
Studio Grafik Dan 3D (1107)
Studio Lukisan (130)
Studio Model Penyanyi Pelakon (737)
Studio Muzik (482)
Sukan Beladiri (117)
Sukan Berkumpulan (232)
Sukan Futsal (228)
Sukan Pancing (143)
Tanah Sewa (642)
Tanah Untuk Dijual (4871)
Tempahan Biskut Dan Tart (2157)
Tempahan Hamper (188)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (669)
Tempahan Katering (2167)
Tempahan Kek Dan Coklat (2151)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (177)
Tempahan Kuih Muih (1759)
Tempahan Minuman Dan Dessert (464)
Tempahan Nasi Lemak (526)
Tempahan Roti (364)
Terminal Bayaran (189)
Ubahsuai Pejabat (642)
Ubahsuai Rumah (1696)
Urut Tradisional (800)
Usahawan Baja Pertanian (374)
Usahawan Benih Dan Nursery (403)
Usahawan Tani (1099)
Vending Machine (373)
Voucher Dan Tiket (249)
Web Design Malaysia (2317)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1360)