Bagaimanakah Caranya untuk Saya Buat Produk Sendiri?
Haikal - Fri 22/May/2009 10:32pm [Last Comment]
Saya berminat nak buat produk saya sendiri, tapi saya tak tahu caranya. Saya harap sesiapa yang tahu boleh bantu saya dari segi bahan formula dan packaging. Tq

Niche: Others
Kursus Praktikal GST untuk Usahawan
3 Dec 2014 (Rabu) di Dewan Seminar, DPMM Putrajaya

Seminar Memborong Produk di China
29 Nov 2014 (Sabtu) di Dewan Seminar, DPMM Putrajaya
     
  1. Hanif - Sat 23/May/2009 3:53pm
    Haikal, produk apa tu?. Sabun ke?.  
  2. Haikal - Sun 24/May/2009 7:03pm
    Saya nak buat Produk kecantikkan dan kesihatan jenama sendiri, ada sesiapa yang tahu boleh bantu saya. terima kasih  
  3. Khalidah Khalid - Sun 31/May/2009 5:52pm
    saudara haikal

    formla boleh minta khidmat nasihat dari mardi atau minta mereka syorkam mana2 agensi yang boleh memberikan perkhidmatan yang saudara inginkan.

    Pembungkusan boleh dapat kidmat dari SIRIM atau melawati mana2 pameran berkaitan dgn packaging & labelling yang diadakan. Maklumat boleh didapati di akhbar dari masa ke semasa.  
  4. Intan 8 - Sat 22/Aug/2009 12:06am
    salam Haikal,

    Saya terbaca tentang anda yg mempunyai perancangan untuk membuat produk jenama sendiri. Kami adalah pengilang produk kosmetik seperti Sabun Oraganic (Telah ramai pengasas kosmetik mengambil sabun keluaran kilang kami), Perfumes non-alkohol imported dr UK/France, Produk berasaskan Lava Gunung Berapi/Lumpur Laut Mati yang kaya dengan mineral untuk kulit, Aksesori (jenama dicetak di aksesori), Produk kesihatan, bersalin dan banyak lg.

    Mengenai pembungkusan, sememangnya kami boleh membekal botol, pakaging, label kepada pengasas prouduk baru.

    Harga diberikan untuk semua produk adalah harga kilang.

    Kebiasaan Sabun Muka contoh: Sabun Kayu Manis RM4.00 sebiji (dijual RM45 sebiji di pasaran)

    Sekiranya berminat boleh hubungi sy untuk maklumbalas lanjut. 0193570373 in_beautyline@yahoo.com  
  5. Mazni 2 - Fri 4/Dec/2009 9:07pm
    Bengkel Pelajaran Membuat Shower Cream.

    LOKASI : Mesra Inn Hotel,Jln Ipoh (berhadapan balai Sentul)
    YURAN : RM370 Termasuk sijil,minum petang,nota pelajaran.
    MASA : 2 PM - 6 PM (4 jam)
    HUBUNGI : HERBAL SECRET (001909623-U)
    019 - 2499 469
    03 - 4041 1169
    UTK PENDAFTARAN SILA BAGI NAMA,NO TEL,IC NO.  
  6. Anne 7 - Mon 22/Feb/2010 12:37pm
    salam kepada anda yang berminat untuk membuat produk atas jenama anda sendiri, seperti sabun aromaterapi, minyak wangi, dan lain lain produk penjagaan diri boleh emel saya ke sales@sutraessential.com atau hubungi saya di talian 013-6002842  
  7. Iskandar Zulkarnain - Mon 3/May/2010 1:27am
    NAK BUAT PRODUK BERJENAMA SENDIRI?
    (OWN BRAND ) SEMUA BOLEH DIURUSKAN DARI JENIS PRODUK,KONSEP,PACKAGING,HINGGALAH PENDAFTARAN DENGAN KEMENTERIAN KESIHATAN DENGAN HARGA YANG SANGAT MENARIK.

    HUBUNGI SAYA  
  8. Fatiha - Wed 23/Jun/2010 6:26pm
    salam...nak buat boleh belajar..tapi nak market kan produk tu yang masaalah sikit..cuma bagi pendapat!!!!  
  9. Zul 118 - Fri 9/Dec/2011 3:50pm
    sy nk bt produk herba utk rambut yg gugur /botak.tp xtau nk memulaknnya dn mslh nya tak tahu nak dptkn kelulusan dr jabtn yg mne,ade sesiapa yg dpt bntu,hbgi sy segera...  
  10. Safia 2 - Sun 10/Jun/2012 5:32pm
    Saya berminat nak buat produk sendiri spt produk kecantikan dan jus kesihatan..kalau ada quotation tolong email saya... safiaonline@gmail.com  
  11. Mustafha - Thu 12/Jul/2012 1:53am
    apa-apa hal.... Untuk pembungkusan cantact saya..... Dan sila lawati :sueindustry.blogspot.com  
  12. Siti Fazelah Che Lam - Sun 21/Oct/2012 12:54pm
    SYARIKAT KAMI MERUPAKAN PENGILANG KOSMETIK BUMIPUTRA HALAL

    BAGI KONSULTAN RM2,000.00
    DIGI CERT RM 487.50
    NOT RM 102.50 (1 PRODUK)
    SIJIL HALAL RM 452.50 (BOLEH DAFTAR LEBIH DARI SATU PRODUK BG 1 SIJIL)

    KAMI URUSKAN DARI A-Z untuk anda.

    JIKA BERMINAT SILA HUBUNGI SAYA.

    016-4024213  
  13. Lia Gwen - Thu 25/Oct/2012 6:41pm
    siti fazelah che lam..tolong emailkan sy detaill

    norlia_guwain@yahoo.com  
  14. Zawanis 2 - Sun 16/Dec/2012 11:12am
    siti fazelah email saya gak...
    sis area mana ye?  
  15. Hadi Kaderi - Fri 1/Feb/2013 6:36pm
    kami ada kilang bertaraf gmp. boleh buat product kecantikan dan kesihatan jenama sendiri. Dari fomula smpai la ke packaging. kkm dan halal juga pihak kami akan dapatkan. berminat boleh hubungi sya. sms atau email. 0123201992/abhadiabkaderi@yahoo.com  
  16. Adam Fuaad - Thu 14/Feb/2013 11:26pm
    Email pada saya detail..  
  17. Fasya Floyell - Tue 12/Mar/2013 2:35am
    boleh email pada saya. saya berminat nak buat kosmetik jenama sendiri.. contoh bb cream / sabun muka .. fasyafloyell@ymail.com  
  18. Saudagar Beg - Mon 18/Mar/2013 12:59pm
    As salam

    Kilang Kami mampu membuat produk jenama anda sendiri Dan bersedia lah utk menjadi jutawan kosmetik!

    Jika berminat boleh email:murahsaje@yahoo.com

    Hanya yg seris shj akan dilayan.  
  19. Haslin Abu Hurairah - Tue 9/Apr/2013 4:47pm
    Saya berminat untuk membuat jenama sendiri tetapi formula dari luar negeri yang telah saya gunakan. Bagaimana cara saya dapatkan khidmat nasihat?  
  20. Shahril 94 - Fri 3/May/2013 12:18am
    email saye juga ye.
    syarilazri@yahoo.com  
  21. Liana 79 - Fri 10/May/2013 6:23pm
    ZY Phyto berupaya mengeluarkan produk penjagaan kesihatan dan kecantikan berasaskan bahan-bahan semulajadi berbentuk cecair,
    serbuk atau teh,.atau lebih mudah dikatakan pakar dalam : -

    - Jus Herba
    - Teh Herba
    - Minuman Diet
    - Minuman Kesihatan
    - Makanan Kesihatan
    - Jus & Kordial
    - Sabun & Kosmetik

    Selain itu, kami juga menyediakan perkhidmatan seperti berikut :

    - Pembangunan & rekabentuk jenama
    - Konsep & rekabentuk pembungkusan
    - Penyelidikan & pembangunan produk
    - Formulasi produk
    - Pengeluaran skala kecil & besar
    - Pembungkusan & penghantaran

    ** MOQ -= 1000 pcs

    Sekiranya pihak tuan berminat , bolehlah menghubungi saya di talian 019-3564 772 untuk berbicara lebih lanjut.
    https://www.facebook.com/zyphyto  
  22. Fadhil207 - Sun 12/May/2013 3:08pm
    salam.sesiapa hendak belajar formula sabun pencuci pakaian,hubungi saya di talian 0192344857.pembelajaran percuma.  
  23. Hafiz 553 - Tue 21/May/2013 2:12pm
    Liana79 email kn detail pada saya alhafiz.abdulrahman@gmail.com  
  24. Hafiz 553 - Tue 21/May/2013 8:57pm
    hadi kaderi.. boleh email kn details mengenai produk jenama sendiri?? alhafiz.abdulrahman@gmail.com  
  25. Ale - Wed 22/May/2013 3:30pm
    Berminat nak mempelajari teknik membuat sabun jenama anda sendiri? saya menjual ebook Panduan membuat sabun kecantikan,sabun mandi dan sabun hiasan..Jika berminat nak dapatkan ebook ini sila layari www.aseanalebeauty.com.my atau email aseanale@yahoo.com

    gerenti lepas baca ebook ini anda akan dapat menjadi usahawan sabun!!!  
  26. Kosmik Konsultants - Wed 29/May/2013 3:53pm
    Syarikat kami mempunyai pegalaman selama 20 tahun dalam pembuatan kosmetik berasaskan herba, tiada mengandungi pewarna, alkohol atau pengawet mencari mereka yang berminat untuk mempelajari teknik dan cara memformulasi produk- produk kosmetik asas seperti cleanser, toner, shampoo, mosturizer etc. pemilik- pemilik salun kecantikkan dan mereka yang berminat untuk membangunkan/ mencipta produk sendiri untuk dipasarkan adalah digalakkan untuk mengikuti bengkel ini. kami satu-satunya syarikat di malaysia yang menawarkan perkhidmatan ini dengan kadar yang murah dan pengalaman luas kami dalam bidang penghasilan produk buatan tangan dapat membantu peserta dalam menghasilkan produk mereka sendiri untuk dipasarkan. produk adalah halal dan buatan tangan.
    berminat? sila hubungi 05-2412989/ 012-5901538 atau email: kosmik.konsultants@gmail.com  
  27. Mohdshahir89 - Mon 3/Jun/2013 1:35am
    kami berminat. boleh terus sms or email beautygoldenaura@yahoo.com  
  28. Liana 79 - Tue 4/Jun/2013 5:23pm
    en hafiz,, dh dah emailkan detail :)  
  29. Man Legend - Wed 12/Jun/2013 3:04pm
    Sesiapa boleh terangkan kalau sy ingin membuat jenama sendiri(makanan) proses makanan sy buat sendiri termasuk packing.tp apa prosedur untuk berdaftar dgn kkm dan jakim? Mohon bantuan rakan2. wanrfe@gmail.com  
  30. Keris Engineering - Mon 24/Jun/2013 3:39pm
    Sesiapa yang boleh bantu saya cara untuk memasarkan produk sendiri dari langkah pertama untuk mendapatkan sijil perniagaan hingga ke pasaran super market... Boleh hubungi saya di 0123707088 atau arularies23@yahoo.com  
  31. Bisnesssha - Sun 30/Jun/2013 1:36pm
    UNTUK BUAT PRODUK BERASASKAN HERBA, KOSMETIK JENAMA SENDIRI

    SEMUA URUSAN KILANG (KAMI) URUSKAN SAMADA DARI SEGI KKM/MAL/NUTRISI/HALAL/NOT DAN LAIN-LAIN..
    BERMINAT.

    HUBUNGI DR.SHAFIE
    016-9443063  
  32. Iffah 10 - Mon 8/Jul/2013 4:37pm
    Salam.. Saya nak mintak bantu tentang pembuatan produk kosmetik (losyen) dari formula sehingga packaging produk untuk tujuan produk inovasi di kolej saya. Ada sesiapa yang boleh memberi maklumat tentang kilang yang dapat membantu saya mengenai produk yang ingin saya hasilkan? terima kasih  
  33. Alan 60 - Wed 7/Aug/2013 4:48am
    Saya berminat nak buat prodak jename sendiri laa. Mcm mana yer? Prodak kecantikan.. tp yg betol2 boleh napak kesan.. harga pow berpatutan. Email saya sapa2 ada boleh tlg.. adik900321@gmail.com  
  34. Ilham 9 - Wed 7/Aug/2013 10:50am
    Inginkah anda menjadi usahawan produk
    yang berjaya seperti contoh produk jenama
    hebat yg tengah hangat dipasaran
    dan lain-lain.

    Pasti hebat kalau dapat jadi seperti mereka,
    mempunyai empayar yang gah ke seluruh Malaysia,
    Indonesia dll. Serta mempunyai rumah besar,
    kereta mewah dan sebagainya.

    Dengan bermodalkan rendah, anda juga
    mampu menjadi seperti mereka.

    Disini disertakan laman web untuk dapatkan
    ilmu + pengalaman berharga ini berkenaan
    hasilkan produk dengan jenama sendiri.

    >> http://www.produkjenamasendiri.com

    p/s: ada tawaran PERCUMA ! Terhad !! untuk 8 orang shj lg...  
  35. Ekin 46 - Sun 8/Sep/2013 11:54am
    hye...sms 0195777707 atau email ekinasyiken@yahoo.com..saya mencari yang boleh uruskan pengeluaran produk sendiri hingga kkm tq  
  36. Watie 63 - Sat 28/Sep/2013 2:20pm
    saya berminat nak buat minyak wangi jenama sendiri dgn modal yg paling rendah.kalau blh bawah rm1000 sb nk test market dulu.ada sesiapa yg blh bantu?call saya 0125635004. tq  
  37. Izubiela - Mon 2/Dec/2013 1:36pm
    Salamm.. Nak tnya, saya berminat nak buat bisnes kosmetik jenama sendri, seperti collagen n lain2.. Macam mana ye? N kos2 semua mcm mana? Boleh emailkan kt saya izubiela89@gmail.com
    #mohon boleh bantu
    Thank you  
  38. Edy 36 - Sat 14/Dec/2013 11:05am
    Saya berminat untuk buat produk jenama sendiri. Boleh emailkan saya butiran. edykonzai@gmail.com  
  39. Ibuaalim - Mon 16/Dec/2013 1:25am
    salam..sy mencari sape2 yg tahu cmne bt kkm utk produk habatussauda sy..email viericca@gmail.com tq  
  40. Siti 1134 - Wed 25/Dec/2013 3:05pm
    we are provide these services to develope your own product:

    - Private Labeling
    - Repacking Service
    - R&D Center
    - Halal Certification
    - Clinical Test
    - Registration with Malaysian Health Ministry
    - Packaging Material Sourcing
    - Label Design

    ''Your Satisfaction is Our Determination''

    ''

    berpengalaman dalam mengembangkan produk pelanggan. feel free to email me at Radhyah91@gmail.com  
  41. Yanie91 - Tue 7/Jan/2014 3:57pm
    salam ada sapa leh bantu saya dari segi KKM dan produk jenma sndri utk kecantikkan?? email saya cahayayanie91@yahoo.com  
  42. Alan 60 - Thu 23/Jan/2014 3:16pm
    Saya nak buat prodak jename sendiri .. sapa boleh tlg emil pada saya..collegen stem cell.... adik900321@gmail.com  
  43. Muhamad Asri 3 - Mon 17/Feb/2014 11:41pm
    Assalamualaikum semua... saya berhasrat ingin menghasilkan produk jenama sendiri.produk yg ingin saya ceburi adalah
    1.minuman mineral
    2.minuman tenaga berasaskan madu dan herba2
    3.dan lain lain lagi
    bagaimana nk mulakan penghasilan produk.sapa2 yg boleh bg khidmat nasihat dan apa yg berkaitan pembotolan.label.sijil2 mohon emailkan kpd sy daie_rabbani@yahoo.com  
  44. Nazmi Zakaria - Thu 20/Feb/2014 10:34am
    Salam ceria,

    Anda ada cita-cita untuk hasilkan produk
    jenama sendiri?

    Ya jenama anda sendiri?

    Produk kecantikan...produk kesihatan,
    produk makanan...banyak lagi...

    Semuanya menggunakan jenama sendiri!

    Apa yang bestnya jenama sendiri?
    Maksudnya anda jadi tokey...
    Macam tokey maggi, tokey pampers...

    Itu contoh...paling best, anda tidak
    perlukan KILANG yang besar gedabak, wang
    berjuta untuk mulakan produk jenama
    sendiri...

    Sabahat saya,
    saudara Mohd Ilham Rusli baru
    sahaja keluarkan panduan khas untuk
    anda ketahui bagaimana caranya untuk
    hasilkan atau bina produk jenama
    sendiri...

    Nak tahu?
    Klik sini ---> http://www.produkjenamasendiri.com/hop.php?ref=nazmi

    Ada banyak __________ yang
    beliau dedahkan.

    Rugi kalau tak ambil peluang ini.
    Lagipun beliau berikan harga special
    pada pengunjung blog saya...iaitu anda!

    Harga special yang saya sendiri kata...GILA!
    So grab peluang terbaik ini untuk anda belajar
    cara bina produk jenama sendiri :)

    Klik sini ---> http://www.produkjenamasendiri.com/hop.php?ref=nazmi

    Ikhlas,

    NAZMI ZAKARIA  
  45. Formula Personal Household - Fri 14/Mar/2014 3:32pm
    salam, menjual pelbagai formula spt bahan pencuci baju, lantai, pinggan mangkuk, kereta, shampoo badan, shampoo rambut, brgan penjagaan bayi, losyen, BB krim, massage oil, penjagaan kulit muka dll.

    sila email di formulapersonalcare@gmail.com

    1 formula = RM 100  
  46. Juwita 11 - Wed 19/Mar/2014 12:35am
    saya berminat dan teringin nak buat produk kecantikan jenama sendiri... ada yg boleh bantu??sy nak try kecil-kecilan... bagi yg boleh bagi nasihat dan cdgn boleh whatssap sy 01129923579 @emel sy juwitaaj360@yahoo.com jazakallahu kasira :-)  
  47. Shah 896 - Wed 19/Mar/2014 11:06pm
    Siapa nak tahu cara BUAT produk sendiri, jenama sendiri, packing sendiri, harga sendiri dan semuanya,

    emel saya di : fiqmall.my@gmail.com

    Saya akan bantu anda. Terhad untuk 100 terawal sahaja.  
  48. Baby9880 - Tue 1/Apr/2014 10:57pm
    Sesiapa yg brminat untk wat prodk jenama sndiri, dgn brmcm jnis prodk dan hrga yg berpatutan n dgn kuantiti sedikit untk percubaan bleh la teros hubungi sy fatin 0139371365  
  49. Qairayna Qaira - Sun 6/Apr/2014 12:13am
    Assalamualaikum, sy bercadang utk mengluarkan produk sendiri, tapi secara kecil-kecilan dlu. Saya nak mulakan dgn foundation glowing,, ade sesiapa boleh bantu sy, bagaimana prosedur, formula, dan detail tentang bajet ? Boleh emelkn pada saya ufazsyamille111@yahoo.com atau call saya 014 3011669 cik qaira,,, tq kerana bantu. Awak bantu saya Allah pasti bantu awk, insyaAllah, =  
  50. Ikin 7 - Mon 7/Apr/2014 4:23pm
    saya ingin membuat produk sendiri dan modal saya bawah 3ribu. saya berminat membuat shampoo jenama saya sendiri dan kecantikan.sila email saya jika ada yang boleh membantu. tq  
Start | Page 1 | Next >                     (Total 66 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2817)
Bengkel Basikal (74)
Bengkel Besi (224)
Bengkel Kereta (1504)
Bengkel Motosikal (252)
Bengkel Tayar (219)
Bisnes Air Mineral (372)
Bisnes Ais Krim (514)
Bisnes Aksesori Kereta (663)
Bisnes Broadband (1113)
Bisnes Burger (550)
Bisnes Cermin Mata (162)
Bisnes Cuci Kereta (823)
Bisnes Cyber Cafe (453)
Bisnes Dobi (1385)
Bisnes Ebook (1065)
Bisnes Handphone (1272)
Bisnes Hari Raya (60)
Bisnes Hotel Dan Resort (573)
Bisnes Ice Blended (711)
Bisnes Jam Tangan (291)
Bisnes Jeruk (182)
Bisnes Kitar Semula (507)
Bisnes Komputer (1503)
Bisnes Kurier Dan Logistik (692)
Bisnes Minuman (1486)
Bisnes Pasar Malam (2003)
Bisnes Pelancongan (554)
Bisnes Pengantin (698)
Bisnes Perabot (874)
Bisnes Prepaid Dan Reload (1124)
Bisnes Restoran (3385)
Bisnes Roti Dan Bakeri (723)
Bisnes Salun Rambut (372)
Bisnes Sarang Burung (257)
Bisnes Satay (385)
Bisnes Sms (162)
Bisnes Spa Dan Facial (678)
Bisnes Steamboat (199)
Bisnes Tablet Pc (445)
Bisnes Tradisional (839)
Bisnes Untuk Dijual (3413)
Bisnes Waffle Dan Jagung (388)
Bisnes Western Food (331)
Dewasa 18sx (1798)
Diskusi Bisnes (1985)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (741)
Expo Karnival Tapak Niaga (6619)
Forex Malaysia (1938)
Haiwan Peliharaan (477)
Haji Dan Umrah (469)
Hiasan Dalaman (725)
Hiasan Taman (244)
Hotel Resort Homestay (1028)
Iklan Tv Radio Media Massa (228)
Import Dan Eksport (335)
Ingin Berniaga (2836)
Insurans Dan Takaful (1765)
Insurans Roadtax Kereta (349)
Kedai Bunga (191)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (1996)
Kedai Emas (458)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2551)
Kedai Hardware (441)
Kedai Ibu Dan Bayi (697)
Kedai Jahit (3952)
Kedai Kamera Dan Camcorder (348)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (342)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1898)
Kedai Sewa (1652)
Kereta Baru (1642)
Kereta Terpakai (5053)
Kerja Diploma Dan Ijazah (4972)
Kerja Kemahiran (2017)
Kerja Kosong (12130)
Kerja Praktikal (2178)
Kerja Sales (2332)
Kerja Sambilan (6450)
Konsultan Peguam (159)
Konsultan Perniagaan (465)
Kontrak Swasta (299)
Kontrak Tender Kerajaan (463)
Kontraktor Balak Dan Kayu (485)
Kontraktor Jurutera (576)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (228)
Kontraktor Minyak Dan Gas (694)
Kontraktor Pasir (411)
Kontraktor Pembinaan (2093)
Kontraktor Perlombongan (322)
Kursus Dan Seminar (2864)
Kursus Kecantikan (696)
Kursus Makanan (672)
Kursus Motivasi (327)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1628)
Mencari Pelabur (3728)
Mesin Fotostat (358)
Mesin Freezer Dan Chiller (274)
Mesin Industri (523)
Mesin Jahit (389)
Mesin Proses Makanan (582)
Pakej Pelancongan (2646)
Pakej Perkahwinan (1218)
Pakej Perniagaan (904)
Pasar Basah (1484)
Pekerja Asing (1267)
Pelaburan Saham Unit Trust (967)
Pembantu Rumah Asing (1897)
Pembekal Barang Runcit (1591)
Pembekal Beras (116)
Pembekal Buah-buahan (492)
Pembekal Ikan Kering (390)
Pembekal Kelapa Dan Santan (659)
Pembekal Kerepek (1118)
Pembekal Keropok (454)
Pembekal Kicap Dan Sos (229)
Pembekal Kurma Dan Kismis (291)
Pembekal Madu (245)
Pembekal Mee Dan Bihun (128)
Pembekal Minyak Masak (417)
Pembekal Rempah Dan Perencah (618)
Pembekal Serunding (259)
Pembekal Telur (143)
Pemborong Aksesori Lelaki (162)
Pemborong Aksesori Wanita (1199)
Pemborong Batik Dan Sutera (354)
Pemborong Beg Galas (102)
Pemborong Beg Tangan (613)
Pemborong Bundle (877)
Pemborong Cadar Dan Tilam (464)
Pemborong Karpet (165)
Pemborong Kasut Dan Sandal (710)
Pemborong Lampin (304)
Pemborong Mutiara (113)
Pemborong Pakaian Bayi (779)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1690)
Pemborong Pakaian Lelaki (1141)
Pemborong Pakaian Plus Size (146)
Pemborong Pakaian Wanita (4294)
Pemborong Telekung Dan Songkok (572)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3576)
Pemborong Tuala (204)
Pemborong Tudung (2829)
Pembuat Papan Tanda Iklan (287)
Pembuat Plastik Kotak Botol (804)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (487)
Pendaftaran Syarikat (508)
Pendaftaran Trademark (35)
Pengedar Alat Tulis (959)
Pengedar Bahan Pencuci (729)
Pengedar Buku Dan Majalah (603)
Pengedar Contact Lens (248)
Pengedar Perfume (1565)
Pengedar Permainan Kanak2 (610)
Pengedar Produk Kecantikan (2652)
Pengedar Produk Kesihatan (3045)
Pengurus Majlis (602)
Penternak Arnab (53)
Penternak Ayam (742)
Penternak Burung Puyuh (96)
Penternak Ikan (698)
Penternak Kambing (295)
Penternak Lembu (396)
Penternak Udang (198)
Peralatan Makmal Dan Hospital (269)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (739)
Peralatan Sukan (551)
Perisian Komputer (579)
Perkakas Dapur (630)
Perkakas Elektrik (450)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1546)
Pinjaman AIM (171)
Pinjaman Hartanah (526)
Pinjaman Kad Kredit (397)
Pinjaman Kereta (628)
Pinjaman Peribadi (10852)
Pinjaman Perniagaan (1861)
Produk Dari China (548)
Produk Sejuk Beku (1353)
Program Consignment (2041)
Program Dropship (6884)
Pusat Bahasa (366)
Pusat Jagaan Bayi (1598)
Pusat Latihan (660)
Pusat Memandu (125)
Pusat Mengaji Agama (536)
Pusat Pendidikan Tinggi (532)
Pusat Rawatan (373)
Pusat Tadika Dan Taska (1364)
Pusat Tuisyen (1090)
Rancangan Perniagaan (567)
Rawatan Alternatif (299)
Rumah Sewa (4371)
Rumah Untuk Dijual (3802)
Servis Freelance (1136)
Servis Keselamatan (733)
Servis Pembersihan (850)
Servis Pengedaran Risalah (471)
Setiausaha Syarikat (601)
Sewa Bas Dan Van (587)
Sewa Kereta Teksi Limo (1860)
Sewa Lori (2613)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (58)
Studio Filem Dan Videografi (258)
Studio Fotografi (915)
Studio Grafik Dan 3D (1142)
Studio Lukisan (133)
Studio Model Penyanyi Pelakon (759)
Studio Muzik (487)
Sukan Beladiri (118)
Sukan Berkumpulan (237)
Sukan Futsal (231)
Sukan Pancing (143)
Tanah Sewa (656)
Tanah Untuk Dijual (4946)
Tempahan Biskut Dan Tart (2170)
Tempahan Hamper (189)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (676)
Tempahan Katering (2190)
Tempahan Kek Dan Coklat (2174)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (180)
Tempahan Kuih Muih (1768)
Tempahan Minuman Dan Dessert (470)
Tempahan Nasi Lemak (531)
Tempahan Roti (377)
Terminal Bayaran (193)
Ubahsuai Pejabat (654)
Ubahsuai Rumah (1717)
Urut Tradisional (819)
Usahawan Baja Pertanian (375)
Usahawan Benih Dan Nursery (408)
Usahawan Tani (1106)
Vending Machine (388)
Voucher Dan Tiket (252)
Web Design Malaysia (2329)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1392)