Search Majalah.com
Bagaimana Nak Jadi Ejen Hartanah?
Roslankasim @ Langkawi Property - Mon 7/Jun/2010 11:58am [Last Comment]
Saya berminat untuk menjadi ejen hartanah .. adakah saya boleh mendaftar dgn syarikat hartanah atau property investment & management .. bagaimana saya ingin mendaftar walaupun utk part time ..
adakah boleh .. lokasi saya di utara tanah air .. adakah syarikat hartanah bumiputera yang terdapat di sini ..? syarat2 nya ?

Niche: Diskusi Bisnes | Rumah Untuk Dijual | Tanah Untuk Dijual | Agen Hartanah
Bengkel Intensif Web E-Commerce untuk Usahawan Berjaya
9 Julai 2015 (Khamis) di DPMM Putrajaya

Kursus Teknikal Submission for GST
15 Julai 2015 (Rabu) di DPMM Putrajaya

Ramadhan Kareem 1436H (2015)
DPMM Putrajaya mengucapkan Ramadhan Kareem 1436H kepada semua warga majalah.com
     
  1. Agent - Fri 25/Jun/2010 8:27am
    Hi Roslan,
    saya agen hartanah di KL.kalau nak jadi agen hartanah harus mendaftar / apply di syarikat hartanah berdaftar atau syarikat property valuation.setiap syarikat mempunyai syarat2 tertentu tetapi selalunya takde yg specific & its a bonus kalau ada marketing experience.lepas mendaftar selalunya syarikat akan hantar agen ke kursus property..kalau di KL kebanyakan agen kerja full time dan takde basic salary.so gaji bergantung kepada sale dan rental..klau nak tahu syarikat hartanah di lokasi tertentu check la kat yellowpages.. ;)  
  2. Roslankasim - Sat 26/Jun/2010 5:31pm
    Macam saya kat Langkawi .. ada menjalankan parttime online seperti langkawipages.com , www.panduanmelanconglangkawi.com , langkawihomestay.com , ....tapi sekarang ada kawan yang offer utk jual property di langkawi ( terutama sekali tanah ) ..tapi kalau boleh saya nak buat cara berdaftar seperti komisyen 2 - 3% dari syarikat hartanah ..sebab nya saya tak tahu urusan surat menyurat dan sebagainya ..  
  3. Agent - Mon 12/Jul/2010 8:54pm
    Hi Roslan,kalau nak secure komisen awak mmg awak mesti jd agent yg berdaftar dgn sykt hartanah sbb klau awak jd broker tak mustahil owner tak byr komisen awak bila dah close deal.klau berdaftar segala deposit pembelian hartanah akan dibyr kpd sykt awk so komisen dah secure kt situ.klau takde sykt hartanah kt langkawi awk try cari kt area kedah.segala documentation boleh buat melalui email&fax je.deposit just bank in.dah selesai.;-)  
  4. Siti 53 - Thu 27/Jan/2011 10:45am
    Salam,

    Berminat nak jadi agen hartanah?
    Daftar di sini:

    http://bit.ly/e0KC75

    tq.  
  5. Mohdemran - Thu 17/Feb/2011 2:54am
    Berminat untuk jadi agent hartanah?
    Perlukan ilmu di dada...:)

    Latihan akan diberi...

    http://www.seminarhartanah.com/index.php?ref=mohdemran  
  6. Trade10 - Sun 3/Apr/2011 1:31am
    Berminat untuk menjadi agen hartanah atau perunding hartanah?

    sila lawat website dibawah.

    :)

    http://tinyurl.com/3du62cq  
  7. Nurull Syahana - Tue 12/Jul/2011 5:27pm
    saya baru berumur 20 tahun,dan ms belajar.saya bermnt dlm bdg hartanah,dan pernah apply dlm jurusan hartanah,tp lmbat sampai tawaran tu,jd sekarang jika sya brkeja secara p.time sbgai ejen hartanah mcm mne ye?? boleh ke tak?? caranya bgaimana?tak nak seminar2,sbb xder duit nak byr yuran. :)  
  8. Hairil Wahiri - Sat 17/Sep/2011 1:37am
    Kerjaya Sebagai Ejen Hartanah.

    http://hairilwahirihartanah.blogspot.com/2011/09/kerjaya-sebagai-ejen-hartanah.html  
  9. Shahrul 175 - Tue 24/Jan/2012 8:15pm
    saya berminat hendak ceburkan diri dalam bidang ejen hartanah ni,,tp macam mne ye proses sebenarnye nk jadi ejen?modal besar ke?kalau boleh nk full time sbb sya yakin bidang ni boleh pergi jauh....mintak tunjuk ajar. :)  
  10. Asrafrushdy Bin Abdullah Sibil - Mon 24/Sep/2012 1:18am
    salam semua,
    saya pelajar dari uthm, mgmbil jurusan hartatanah, adakah saya boleh menjadi agen or apa2 jawatan yang berkaitan dgn hartanah pada waktu ini. suapaya bila dah kluar grad nnti, pengalaman dah sedia ada..  
  11. Erin 16 - Sun 9/Dec/2012 3:30pm
    nk jd agen hartanah /rumah secara freelance..bagaimana caranya?
    mohon hulurkan tunjuk ajar
    erin baiduri(012-2804287)  
  12. Mohd Jamal Mohd Zain - Sat 9/Feb/2013 9:51pm
    Saya tinggal di Kedah dan kerja di Pulau Pinang. Berminat untuk nak jadi ejen hartanah.  
  13. Ney - Tue 17/Dec/2013 12:04pm
    slm semua,sy dr swk..sy berminat nk jd agen hartanah..tp sy kena belajar dari A smpai Z dulu..mta tunjur ajar..email sy ney3708@yahoo.com @ msg sy 0198492506.  
Page 1   (Total 13 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (3282)
Bengkel Basikal (82)
Bengkel Besi (295)
Bengkel Kereta (1662)
Bengkel Motosikal (279)
Bengkel Tayar (246)
Bisnes Air Mineral (430)
Bisnes Ais Krim (592)
Bisnes Aksesori Kereta (702)
Bisnes Broadband (1206)
Bisnes Burger (599)
Bisnes Cermin Mata (175)
Bisnes Cuci Kereta (902)
Bisnes Cyber Cafe (490)
Bisnes Dobi (1544)
Bisnes Ebook (1148)
Bisnes Handphone (1386)
Bisnes Hari Raya (122)
Bisnes Hotel & Resort (641)
Bisnes Ice Blended (756)
Bisnes Jam Tangan (334)
Bisnes Jeruk (211)
Bisnes Kitar Semula (562)
Bisnes Komputer (1667)
Bisnes Kurier & Logistik (792)
Bisnes Minuman (1668)
Bisnes Pasar Malam (2262)
Bisnes Pelancongan (639)
Bisnes Pengantin (838)
Bisnes Perabot (1052)
Bisnes Prepaid & Reload (1190)
Bisnes Restoran (4043)
Bisnes Roti & Bakeri (793)
Bisnes Salun Rambut (427)
Bisnes Sarang Burung (261)
Bisnes Satay (429)
Bisnes Sms (171)
Bisnes Spa & Facial (802)
Bisnes Steamboat (212)
Bisnes Stesen Minyak (152)
Bisnes Tablet Pc (463)
Bisnes Tradisional (941)
Bisnes Untuk Dijual (3909)
Bisnes Waffle & Jagung (438)
Bisnes Western Food (383)
Dewasa 18sx (2012)
Diskusi Bisnes (2138)
Diskusi Tuntutan & Tribunal (805)
Expo Karnival Tapak Niaga (7740)
Forex Malaysia (2300)
Haiwan Peliharaan (548)
Haji & Umrah (518)
Hiasan Dalaman (819)
Hiasan Taman (279)
Hotel Resort Homestay (1160)
Iklan Terbuka (4884)
Iklan Tv Radio Media Massa (262)
Import & Eksport (364)
Ingin Berniaga (3017)
Insurans & Takaful (1941)
Insurans Roadtax Kereta (404)
Kedai Bunga (206)
Kedai Cenderahati & Kraf (2156)
Kedai Emas (514)
Kedai Fotostat & Cetakan (2757)
Kedai Hardware (522)
Kedai Ibu & Bayi (794)
Kedai Jahit (4629)
Kedai Kamera & Camcorder (379)
Kedai Runcit & Serbaneka (370)
Kedai Separuh & Ruang Niaga (2277)
Kedai Sewa (1861)
Kereta Baru (1875)
Kereta Terpakai (5563)
Kerja Diploma & Ijazah (6482)
Kerja Kemahiran (2372)
Kerja Kosong (15249)
Kerja Praktikal (2883)
Kerja Sales (2862)
Kerja Sambilan (7504)
Konsultan Peguam (223)
Konsultan Perniagaan (521)
Kontrak Swasta (356)
Kontrak Tender Kerajaan (507)
Kontraktor Balak & Kayu (539)
Kontraktor Jurutera (640)
Kontraktor Marin & Kapal Laut (254)
Kontraktor Minyak & Gas (745)
Kontraktor Pasir (521)
Kontraktor Pembinaan (2408)
Kontraktor Perlombongan (364)
Kursus & Seminar (3207)
Kursus Kecantikan (752)
Kursus Makanan (743)
Kursus Motivasi (350)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1758)
Mencari Pelabur (4177)
Mesin Fotostat (386)
Mesin Freezer & Chiller (306)
Mesin Industri (570)
Mesin Jahit (432)
Mesin Proses Makanan (612)
Pakej Pelancongan (2955)
Pakej Perkahwinan (1298)
Pakej Perniagaan (1028)
Pasar Basah (1720)
Pekerja Asing (1453)
Pelaburan Saham Unit Trust (1076)
Pembantu Rumah Asing (2184)
Pembekal Barang Runcit (1756)
Pembekal Beras (155)
Pembekal Buah-buahan (574)
Pembekal Ikan Kering (428)
Pembekal Kelapa & Santan (730)
Pembekal Kerepek (1279)
Pembekal Keropok (516)
Pembekal Kicap & Sos (250)
Pembekal Kurma & Kismis (325)
Pembekal Madu (297)
Pembekal Mee & Bihun (144)
Pembekal Minyak Masak (435)
Pembekal Rempah & Perencah (699)
Pembekal Serunding (298)
Pembekal Telur (160)
Pemborong Aksesori Lelaki (173)
Pemborong Aksesori Wanita (1269)
Pemborong Batik & Sutera (397)
Pemborong Beg Galas (118)
Pemborong Beg Tangan (646)
Pemborong Bundle (972)
Pemborong Cadar & Tilam (502)
Pemborong Karpet (195)
Pemborong Kasut & Sandal (794)
Pemborong Lampin (359)
Pemborong Mutiara (117)
Pemborong Pakaian Bayi (838)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1878)
Pemborong Pakaian Lelaki (1246)
Pemborong Pakaian Plus Size (165)
Pemborong Pakaian Wanita (4737)
Pemborong Telekung & Songkok (616)
Pemborong Tshirt & Uniform (3813)
Pemborong Tuala (216)
Pemborong Tudung (3083)
Pembuat Papan Tanda Iklan (341)
Pembuat Plastik Kotak Botol (909)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (534)
Pendaftaran Syarikat (582)
Pendaftaran Trademark (46)
Pengedar Alat Tulis (1004)
Pengedar Bahan Pencuci (803)
Pengedar Buku & Majalah (664)
Pengedar Contact Lens (270)
Pengedar Perfume (1669)
Pengedar Permainan Kanak2 (667)
Pengedar Produk Kecantikan (2895)
Pengedar Produk Kesihatan (3368)
Pengurus Majlis (678)
Penternak Arnab (67)
Penternak Ayam (818)
Penternak Burung Puyuh (115)
Penternak Ikan (752)
Penternak Kambing (338)
Penternak Lembu (437)
Penternak Udang (245)
Peralatan Makmal & Hospital (303)
Peralatan Pejabat & Sekolah (850)
Peralatan Sukan (610)
Perisian Komputer (675)
Perkakas Dapur (696)
Perkakas Elektrik (498)
Perkakas Rm2 & Gajet (1621)
Pinjaman AIM (189)
Pinjaman Hartanah (585)
Pinjaman Kad Kredit (457)
Pinjaman Kereta (717)
Pinjaman Peribadi (12267)
Pinjaman Perniagaan (2054)
Produk Dari China (603)
Produk Sejuk Beku (1527)
Program Consignment (2249)
Program Dropship (8025)
Pusat Bahasa (434)
Pusat Jagaan Bayi (2029)
Pusat Latihan (765)
Pusat Memandu (139)
Pusat Mengaji Agama (665)
Pusat Pendidikan Tinggi (616)
Pusat Rawatan (442)
Pusat Tadika & Taska (1726)
Pusat Tuisyen (1360)
Rancangan Perniagaan (621)
Rawatan Alternatif (338)
Rumah Sewa (4933)
Rumah Untuk Dijual (4360)
Servis Freelance (1347)
Servis Keselamatan (834)
Servis Pembersihan (1029)
Servis Pengedaran Risalah (531)
Setiausaha Syarikat (689)
Sewa Bas & Van (666)
Sewa Jentera (79)
Sewa Kereta Teksi Limo (2178)
Sewa Lori (2991)
Sewa Pesawat & Helikopter (65)
Studio Filem & Videografi (312)
Studio Fotografi (1024)
Studio Grafik & 3D (1398)
Studio Lukisan (151)
Studio Model Penyanyi Pelakon (921)
Studio Muzik (574)
Sukan Beladiri (128)
Sukan Berkumpulan (276)
Sukan Futsal (241)
Sukan Pancing (158)
Tanah Sewa (742)
Tanah Untuk Dijual (5594)
Tempahan Biskut & Tart (2473)
Tempahan Hamper (206)
Tempahan Kanopi & Meja Kerusi (739)
Tempahan Katering (2440)
Tempahan Kek & Coklat (2339)
Tempahan Korban & Aqiqah (212)
Tempahan Kuih Muih (1956)
Tempahan Minuman & Dessert (549)
Tempahan Nasi Lemak (581)
Tempahan Roti (479)
Terminal Bayaran (238)
Ubahsuai Pejabat (756)
Ubahsuai Rumah (1978)
Urut Tradisional (1015)
Usahawan Baja Pertanian (400)
Usahawan Benih & Nursery (477)
Usahawan Tani (1267)
Vending Machine (476)
Voucher & Tiket (281)
Web Design Malaysia (2609)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1761)