Search Majalah.com
Bagaimana Nak Jadi Ejen Hartanah?
Roslankasim @ Hartanah di Langkawi - Mon 7/Jun/2010 11:58am [Last Comment]
Saya berminat untuk menjadi ejen hartanah .. adakah saya boleh mendaftar dgn syarikat hartanah atau property investment & management .. bagaimana saya ingin mendaftar walaupun utk part time ..
adakah boleh .. lokasi saya di utara tanah air .. adakah syarikat hartanah bumiputera yang terdapat di sini ..? syarat2 nya ?

Niche: Diskusi Bisnes | Rumah Untuk Dijual | Tanah Untuk Dijual | Agen Hartanah
Seminar GST untuk Usahawan/Peniaga
27 Ogos 2014 (Rabu) di Dewan Seminar, DPMM Putrajaya

Kursus GST untuk Usahawan
17 Sep 2014 (Rabu) di Dewan Seminar, DPMM Putrajaya
     
  1. Agent - Fri 25/Jun/2010 8:27am
    Hi Roslan,
    saya agen hartanah di KL.kalau nak jadi agen hartanah harus mendaftar / apply di syarikat hartanah berdaftar atau syarikat property valuation.setiap syarikat mempunyai syarat2 tertentu tetapi selalunya takde yg specific & its a bonus kalau ada marketing experience.lepas mendaftar selalunya syarikat akan hantar agen ke kursus property..kalau di KL kebanyakan agen kerja full time dan takde basic salary.so gaji bergantung kepada sale dan rental..klau nak tahu syarikat hartanah di lokasi tertentu check la kat yellowpages.. ;)  
  2. Roslankasim - Sat 26/Jun/2010 5:31pm
    Macam saya kat Langkawi .. ada menjalankan parttime online seperti langkawipages.com , www.panduanmelanconglangkawi.com , langkawihomestay.com , ....tapi sekarang ada kawan yang offer utk jual property di langkawi ( terutama sekali tanah ) ..tapi kalau boleh saya nak buat cara berdaftar seperti komisyen 2 - 3% dari syarikat hartanah ..sebab nya saya tak tahu urusan surat menyurat dan sebagainya ..  
  3. Agent - Mon 12/Jul/2010 8:54pm
    Hi Roslan,kalau nak secure komisen awak mmg awak mesti jd agent yg berdaftar dgn sykt hartanah sbb klau awak jd broker tak mustahil owner tak byr komisen awak bila dah close deal.klau berdaftar segala deposit pembelian hartanah akan dibyr kpd sykt awk so komisen dah secure kt situ.klau takde sykt hartanah kt langkawi awk try cari kt area kedah.segala documentation boleh buat melalui email&fax je.deposit just bank in.dah selesai.;-)  
  4. Siti 53 - Thu 27/Jan/2011 10:45am
    Salam,

    Berminat nak jadi agen hartanah?
    Daftar di sini:

    http://bit.ly/e0KC75

    tq.  
  5. Mohdemran - Thu 17/Feb/2011 2:54am
    Berminat untuk jadi agent hartanah?
    Perlukan ilmu di dada...:)

    Latihan akan diberi...

    http://www.seminarhartanah.com/index.php?ref=mohdemran  
  6. Trade10 - Sun 3/Apr/2011 1:31am
    Berminat untuk menjadi agen hartanah atau perunding hartanah?

    sila lawat website dibawah.

    :)

    http://tinyurl.com/3du62cq  
  7. Nurull Syahana - Tue 12/Jul/2011 5:27pm
    saya baru berumur 20 tahun,dan ms belajar.saya bermnt dlm bdg hartanah,dan pernah apply dlm jurusan hartanah,tp lmbat sampai tawaran tu,jd sekarang jika sya brkeja secara p.time sbgai ejen hartanah mcm mne ye?? boleh ke tak?? caranya bgaimana?tak nak seminar2,sbb xder duit nak byr yuran. :)  
  8. Hairil Wahiri - Sat 17/Sep/2011 1:37am
    Kerjaya Sebagai Ejen Hartanah.

    http://hairilwahirihartanah.blogspot.com/2011/09/kerjaya-sebagai-ejen-hartanah.html  
  9. Shahrul 175 - Tue 24/Jan/2012 8:15pm
    saya berminat hendak ceburkan diri dalam bidang ejen hartanah ni,,tp macam mne ye proses sebenarnye nk jadi ejen?modal besar ke?kalau boleh nk full time sbb sya yakin bidang ni boleh pergi jauh....mintak tunjuk ajar. :)  
  10. Asrafrushdy Bin Abdullah Sibil - Mon 24/Sep/2012 1:18am
    salam semua,
    saya pelajar dari uthm, mgmbil jurusan hartatanah, adakah saya boleh menjadi agen or apa2 jawatan yang berkaitan dgn hartanah pada waktu ini. suapaya bila dah kluar grad nnti, pengalaman dah sedia ada..  
  11. Erin 16 - Sun 9/Dec/2012 3:30pm
    nk jd agen hartanah /rumah secara freelance..bagaimana caranya?
    mohon hulurkan tunjuk ajar
    erin baiduri(012-2804287)  
  12. Mohd Jamal Mohd Zain - Sat 9/Feb/2013 9:51pm
    Saya tinggal di Kedah dan kerja di Pulau Pinang. Berminat untuk nak jadi ejen hartanah.  
  13. Ney - Tue 17/Dec/2013 12:04pm
    slm semua,sy dr swk..sy berminat nk jd agen hartanah..tp sy kena belajar dari A smpai Z dulu..mta tunjur ajar..email sy ney3708@yahoo.com @ msg sy 0198492506.  
Page 1   (Total 13 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2590)
Bengkel Basikal (70)
Bengkel Kereta (1471)
Bengkel Motosikal (239)
Bengkel Tayar (208)
Bisnes Air Mineral (357)
Bisnes Ais Krim (479)
Bisnes Aksesori Kereta (653)
Bisnes Broadband (1066)
Bisnes Burger (534)
Bisnes Cermin Mata (153)
Bisnes Cuci Kereta (785)
Bisnes Cyber Cafe (437)
Bisnes Dobi (1330)
Bisnes Ebook (1021)
Bisnes Handphone (1215)
Bisnes Hari Raya (60)
Bisnes Hotel Dan Resort (546)
Bisnes Ice Blended (680)
Bisnes Jam Tangan (274)
Bisnes Jeruk (160)
Bisnes Kitar Semula (482)
Bisnes Komputer (1443)
Bisnes Kurier Dan Logistik (645)
Bisnes Minuman (1407)
Bisnes Pasar Malam (1903)
Bisnes Pelancongan (516)
Bisnes Perabot (816)
Bisnes Prepaid Dan Reload (1050)
Bisnes Restoran (3193)
Bisnes Roti Dan Bakeri (688)
Bisnes Salun Rambut (344)
Bisnes Sarang Burung (252)
Bisnes Satay (366)
Bisnes Sms (152)
Bisnes Spa Dan Facial (627)
Bisnes Steamboat (196)
Bisnes Tablet Pc (438)
Bisnes Tradisional (801)
Bisnes Untuk Dijual (3187)
Bisnes Waffle Dan Jagung (369)
Bisnes Western Food (311)
Dewasa 18sx (1703)
Diskusi Bisnes (1903)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (693)
Expo Karnival Tapak Niaga (6160)
Forex Malaysia (1802)
Haiwan Peliharaan (440)
Haji Dan Umrah (456)
Hiasan Dalaman (695)
Hiasan Taman (237)
Hotel Resort Homestay (976)
Iklan Tv Radio Media Massa (212)
Import Dan Eksport (314)
Ingin Berniaga (2766)
Insurans Dan Takaful (1660)
Insurans Roadtax Kereta (322)
Kedai Bunga (185)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (1940)
Kedai Emas (438)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2464)
Kedai Hardware (511)
Kedai Ibu Dan Bayi (670)
Kedai Jahit (3642)
Kedai Kamera Dan Camcorder (334)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (330)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1741)
Kedai Sewa (1592)
Kereta Baru (1550)
Kereta Terpakai (4814)
Kerja Diploma Dan Ijazah (4504)
Kerja Kemahiran (1870)
Kerja Kosong (11039)
Kerja Praktikal (1901)
Kerja Sales (2150)
Kerja Sambilan (6056)
Konsultan Perniagaan (426)
Kontrak Swasta (279)
Kontrak Tender Kerajaan (440)
Kontraktor Balak Dan Kayu (463)
Kontraktor Jurutera (531)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (220)
Kontraktor Minyak Dan Gas (661)
Kontraktor Pasir (355)
Kontraktor Pembinaan (1967)
Kontraktor Perlombongan (312)
Kursus Dan Seminar (2719)
Kursus Kecantikan (667)
Kursus Makanan (649)
Kursus Motivasi (312)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1583)
Mencari Pelabur (3578)
Mesin Fotostat (343)
Mesin Freezer Dan Chiller (248)
Mesin Industri (485)
Mesin Jahit (360)
Mesin Proses Makanan (541)
Pakej Pelancongan (2533)
Pakej Perkahwinan (1169)
Pakej Perniagaan (844)
Pasar Basah (1407)
Pekerja Asing (1177)
Pelaburan Saham Unit Trust (905)
Pembantu Rumah Asing (1790)
Pembekal Barang Runcit (1544)
Pembekal Beras (100)
Pembekal Buah-buahan (471)
Pembekal Ikan Kering (371)
Pembekal Kelapa Dan Santan (614)
Pembekal Kerepek (1070)
Pembekal Keropok (427)
Pembekal Kicap Dan Sos (216)
Pembekal Kurma Dan Kismis (288)
Pembekal Madu (235)
Pembekal Mee Dan Bihun (120)
Pembekal Minyak Masak (408)
Pembekal Rempah Dan Perencah (571)
Pembekal Serunding (255)
Pembekal Telur (135)
Pemborong Aksesori Lelaki (160)
Pemborong Aksesori Wanita (1170)
Pemborong Batik Dan Sutera (345)
Pemborong Beg Galas (98)
Pemborong Beg Tangan (589)
Pemborong Bundle (839)
Pemborong Cadar Dan Tilam (421)
Pemborong Karpet (152)
Pemborong Kasut Dan Sandal (676)
Pemborong Lampin (288)
Pemborong Mutiara (106)
Pemborong Pakaian Bayi (750)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1593)
Pemborong Pakaian Lelaki (1108)
Pemborong Pakaian Plus Size (137)
Pemborong Pakaian Wanita (4088)
Pemborong Telekung Dan Songkok (558)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3422)
Pemborong Tuala (192)
Pemborong Tudung (2704)
Pembuat Papan Tanda Iklan (259)
Pembuat Plastik Kotak Botol (777)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (475)
Pendaftaran Syarikat (476)
Pendaftaran Trademark (31)
Pengedar Alat Tulis (927)
Pengedar Bahan Pencuci (691)
Pengedar Buku Dan Majalah (566)
Pengedar Contact Lens (235)
Pengedar Perfume (1507)
Pengedar Permainan Kanak2 (578)
Pengedar Produk Kecantikan (2544)
Pengedar Produk Kesihatan (2916)
Pengurus Majlis (581)
Penternak Arnab (51)
Penternak Ayam (700)
Penternak Burung Puyuh (94)
Penternak Ikan (684)
Penternak Kambing (279)
Penternak Lembu (370)
Penternak Udang (188)
Peralatan Makmal Dan Hospital (254)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (686)
Peralatan Sukan (540)
Perisian Komputer (552)
Perkakas Dapur (591)
Perkakas Elektrik (415)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1468)
Pinjaman AIM (161)
Pinjaman Hartanah (504)
Pinjaman Kad Kredit (381)
Pinjaman Kereta (572)
Pinjaman Peribadi (10193)
Pinjaman Perniagaan (1784)
Produk Dari China (521)
Produk Sejuk Beku (1265)
Program Consignment (1956)
Program Dropship (6432)
Pusat Bahasa (343)
Pusat Jagaan Bayi (1466)
Pusat Latihan (625)
Pusat Memandu (117)
Pusat Mengaji Agama (486)
Pusat Pendidikan Tinggi (507)
Pusat Rawatan (346)
Pusat Tadika Dan Taska (1248)
Pusat Tuisyen (1026)
Rancangan Perniagaan (568)
Rawatan Alternatif (284)
Rumah Sewa (4119)
Rumah Untuk Dijual (3603)
Servis Freelance (1055)
Servis Keselamatan (690)
Servis Pembersihan (778)
Servis Pengedaran Risalah (445)
Setiausaha Syarikat (588)
Sewa Bas Dan Van (544)
Sewa Kereta Teksi Limo (1729)
Sewa Lori (2449)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (54)
Studio Filem Dan Videografi (237)
Studio Fotografi (866)
Studio Grafik Dan 3D (1037)
Studio Lukisan (123)
Studio Model Penyanyi Pelakon (694)
Studio Muzik (454)
Sukan Beladiri (114)
Sukan Berkumpulan (225)
Sukan Futsal (223)
Sukan Pancing (138)
Tanah Sewa (615)
Tanah Untuk Dijual (4652)
Tempahan Biskut Dan Tart (2110)
Tempahan Hamper (186)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (639)
Tempahan Katering (2062)
Tempahan Kek Dan Coklat (2090)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (166)
Tempahan Kuih Muih (1692)
Tempahan Minuman Dan Dessert (447)
Tempahan Nasi Lemak (499)
Tempahan Roti (341)
Terminal Bayaran (180)
Ubahsuai Pejabat (626)
Ubahsuai Rumah (1634)
Urut Tradisional (756)
Usahawan Baja Pertanian (365)
Usahawan Benih Dan Nursery (385)
Usahawan Tani (1055)
Vending Machine (347)
Voucher Dan Tiket (238)
Web Design Malaysia (2252)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1276)