Search Majalah.com
Bagaimana Ingin Memulakan Perniagaan Stesen Minyak?
Ezlin @ Kuih Raya 2012 - Thu 12/Feb/2009 10:24am [Last Comment]
saya punya keinginan mengendalikan sebuah perniagaan stesen minyak tapi saya tak tahu bagaimana perlu saya mula,dari mana.saya tahu ia adalah perniagaan francais dan mempunyai win-win situation bagi pihak peniaga dan pembekal.sudah lama saya pendam kan hasrat ini..saya ingin pelajari kepada sesiapa yg berpengalaman.bagaimana mendapatkan modal,dari segi pengurusan, bagaimana untuk mendapatkan sebuah stesen minyak..kepada sesiapa yg dapat membantu dan serba sedikit ilmu nasihat amat saya hargai.terima kasih.

Niche: Diskusi Bisnes | Kontraktor Minyak Dan Gas
     
  1. Fyrdauz - Sun 8/Apr/2012 12:37pm
    salam..saya amat berminat nak buka stesen minyak..saya dah ada lokasi yang sesuai dan tapak yang strategik..iaitu jalan baru menghubungkan membakut-kuala penyu,sabah..banyak kereta yang lalu lalang di jalan tersebut..tapi saya tidak mempunyai modal..bagaimana untuk mendapatkan modal..bagaimana hendak membuat kertas kerja..dan saya tidak tahu bagaimana hendak memulakan business sebegini..dengan usia saya yang masih muda lagi..saya ingin menimba pengalaman dan kepada sesiapa yang mempunyai pengalaman dalam hal ini..boleh la share pengalaman tersebut kat email saya didie_dauz92@yahoo.com....saya memohon agar sifat prihatin anda semua dengan berkongsi ilmu dapat membantu saya dalam mengejar dan mencapai impian saya..  
  2. Sakinah 11 - Mon 14/May/2012 9:53pm
    Salam..saya ingin bertanya bagaimana untuk menyewa stesen minyak?berapakah kos yang perlu ada?  
  3. Kamal 165 - Thu 17/May/2012 3:24pm
    maaf tumpang,,ada tanah utk buat petrol pam d sg ular jln kuantan kemaman nak jual..klau bminat boleh email property66@gmail.com  
  4. Ju78 - Fri 8/Jun/2012 4:45pm
    salam kawan2..
    saya juwita.. minat sangat nak buka petrol stesen.. tapi modal apa pun tak ada.. ada yang boleh bantu nasihat utk dptkan modal sila email saya pearl7877@yahoo.com  
  5. Onn Dahlan - Tue 19/Jun/2012 8:58pm
    Saya bekerja sebagai vendor kepada Petronas, saya boleh membantu sila hubungi saya d 0162149599 untuk set appointment.  
  6. Fazalee - Mon 25/Jun/2012 6:34pm
    Saya juga berminat. boleh tolong emel pada saya cadangan utk proposal dan prosedur untuk buka stesen minyak ini..sila emel ke jalee_mas@yahoo.com..terima kasih semua..  
  7. Azlin 46 - Tue 24/Jul/2012 10:18am
    hi..saya berminat untuk membuka pam stesen..bole sape-sape emailkan saya kertas kerja untuk itu..levisgal9449@yahoo.com  
  8. Safiasani 2 - Fri 27/Jul/2012 9:02pm
    En Ismail Suarno saye berminat nak bukak
    stesyen minyak di johor.ada contact ke?
    email: syira.sani@yahoo.com

    sesiapa boleh share dgn saya x macammane nak buat kertas kerja.
    thanks  
  9. Emas Efektif - Mon 3/Sep/2012 1:57am
    TNH 4 EKAR 4 SALE!!!!!!.2 EKAR@SEPARUH DAH CONFIRM PETRONAS PETROLPAM YG BUKA. TINGGAL SEPARUH LAGI. ROAD FRONTAGE..>200KAKI. JLN BESAR KUNDASANG MENGHALA KE KOTA KINABALU.SMS@0196130035  
  10. Azis Bin Asmat - Tue 4/Sep/2012 2:39pm
    salam...

    saya berminat hndak mbuka stesen minya.. sila email saya jika ada sesiapa dpt membantu mem_umie@yahoo.com  
  11. Syah D - Wed 3/Oct/2012 3:55pm
    salam semua. sy pun mempunyai impian nak bka mini petrol station. tapak ada., tp x taw mcmn nmaw apply n buat kertas kerja, anyone please, emel sy d ronlklglobal@gmail.com. tq n salam perkenalan suma..  
  12. Nazirul 5 - Wed 10/Oct/2012 10:17am
    berkenaan modal dan kertas kerja tiada masalah.. saya boleh terangkan..  
  13. M Nasri 2 - Thu 11/Oct/2012 9:39am
    Peluang untuk membuka stesen minyak secara kecil kecilan. Pertama kali diperkenalkan di Malaysia. Mobile Fuel/Gas station yang boleh dibeli lengkap dengan explosion-proof protection. Sesuai utk ruang tanah yang kecil samada dibandar atau dikawasan kampung. Tangki dibina khas tidak akan meletup walaupun dibakar atau ditembak atau apa2 cara sabotaj. Size tangki 10,000 liter hingga 50,000 liter capacity. Lengkap dengan 1 atau 2 dispenser dengan sistem credit card. Hanya perlukan ruang yang memadai dengan size tangki dengan tapak concrete yang dibina mengikut specification yang akan diberi. Jangka hayat tangki lebih kurang 30tahun. Jika berminat utk mendapatkan keterangan lanjut....hubungi saya melalui email ke mikenasri@gmail.com  
  14. Love Pink - Mon 22/Oct/2012 5:40pm
    salamsejahtera.. saya ingin bertanya skrg saya dlm proses hendak mencari sumber yg blh di percayai.. untuk menolong saya membuka pam minyak. apa cara & prosuder yg perlu saya ikut? tanah & modal saya ada.. bagi yg sudi berkongi ilmu sila email saya fadza88@yahoo.com  
  15. Love Pink - Tue 23/Oct/2012 4:10pm
    salam 1 malaysia.. saya berminat nak buka stesen minyak.. modal & tnh sudah ada.. cuma saya nak tahu cara buat kertas kerja & prosuder apa yg perlu sy ikut? tlg kwn2 yg blh membantu.. sila email kpd sy fadza88@yahoo.com.. salam perkenalan.. :)  
  16. Muhammad Fitri 3 - Thu 25/Oct/2012 11:31am
    Salam...saya pun begitu juga...minta kwn2 yang ada ilmu ini share dengan kami yang memerlukan...my email : muhammadfitri1@yahoo.com ...tq semua...  
  17. Shahrul 217 - Wed 7/Nov/2012 12:53am
    Ada tanah sesuai untuk dibina stesen minyak. Area Bangi. Jika berminat, hubungi saya.

    info : http://fazproplist.blogspot.com/2012/11/tanah-untuk-stesen-minyak-bangi.html

    Hubungi : 0123044006 - Faiez  
  18. Ezlan 2 - Mon 19/Nov/2012 4:11am
    salam.abang2 kakak2.saya teringin sangat dalam bidang perniagaan.untuk mengubah nasib keluarga saya.saya perlukan dorongan nasihat2 dari abang2 kakak2.saya baru berusia 20 tahun.saya ingin bergaul dengan anda supaya minda saya terbuka dalam pelbagai bidang perniagaan.hanya support dari seseorang saja yang boleh kita berjaya.tambah2 anak muda macam saya.saya perlukan tunjuk ajar dari abang2 kakak2 yang telah berjaya.terima kasih,jika sudi memberi tunjuk ajar boleh emelkan saya ezlan92purdue@yahoo.com  
  19. Sabrina 39 - Wed 21/Nov/2012 12:36am
    salam semua....
    saya sgt berminat utk buka petrol pam..tp modal ape pon xde...ada sesiapa bleh bantu mcm mana nk dptkan modal sila email saya sabrinarazak87@yahoo.com  
  20. Roshidi Bin Mohd Lazim - Sat 24/Nov/2012 7:15pm
    tanah ade..modal xde...cara kertas kerja xtahu-tapi berminat...mntk jasa baik sape2 yg ingin mberi info emailkn pd sya ske4b4@yahoo.com  
  21. Ikhwan 60 - Mon 10/Dec/2012 3:10am
    Saya juga berminat. boleh tolong emel pada saya kertas kerja dan prosedur untuk buka stesen minyak ini..sila emel ke ikhwanomar@yahoo.com..terima kasih semua..  
  22. Boustead - Fri 21/Dec/2012 12:39pm
    Berminat untuk buka stesen minyak (JENAMA BHP & JENAMA PETRON).. Nak tahu cara email ke fuelflash@gmail.com  
  23. Peluang 7 - Mon 24/Dec/2012 8:25pm
    Ader sesiapa ingin membuka stesen minyak PETRONAS atau SHELL boleh PM saya di peluangbisnes2013@gmail.com dan juga peruntukan pinjaman RM15juta bagi mereka yang mencari dana dan berminat untuk membuka stesen minyak.Hanya 7 kouta sahaja. Tarikh Akhir 31/12/2012...sekian.  
  24. Nia 7 - Mon 1/Apr/2013 9:37am
    Hi saya ada modal ada tanah..mslah sya bolehkah saya mmbuka stesen myak bhmpiran dgn stesen myak bjnama sama hanya 10 minit pjalanan kedepan.tanah saya tletak di hiway..ingin tau sgt2 tq  
  25. 5ive Rus - Mon 13/May/2013 2:05am
    AsSalam dan salam sejahtera disini saya ingin memberitahu bahawa saya mempunyai stesen minyak untuk diambil alih di Gombak jika berminat sila hubungi saya.

    Mohd Fairos 017-2695882  
  26. Noy 5 - Thu 23/May/2013 3:50am
    saya ingin pelajari kepada sesiapa yg berpengalaman.,dari segi pengurusan, bagaimana untuk mendapatkan sebuah stesen minyak..kepada sesiapa yg dapat membantu dan serba sedikit ilmu nasihat amat saya hargai.tolong emailkan kat haersyadan04@yahoo.com terima kasih.  
  27. Eikha 2 - Tue 4/Jun/2013 2:12pm
    salam...kepada siapa2 yang berminat hendak membuat pinjaman peribadi boleh la hubungi saya zulaika..koperasi ukhwah untuk kakitangan kerajaan, badan berkanun, n glc...rate 4.35%,
    017-2029079  
  28. Easyhartanah - Thu 6/Jun/2013 12:05pm
    saya bekas pekerja Shell dan mempunyai kelebihan as ex-staff. dulu bos saya ada cakap kalau ada modal boleh skip queue...maksudnya kalau yang tengah tunggu ada 100 orang saya boleh skip pegi ke tempat 20 orang terawal. tapi skang tak ada modal...sapa nak JV boleh contact kita bincang....cuma Shell dan petronas jer...  
  29. Lanzali - Wed 17/Jul/2013 7:06pm
    Salam. Saya ada tanah utk disewa sesuai utk stesen minyak. Lokasi di Lenggong, Perak. Berminat boleh hubungi 018 5702 787. Tq  
  30. Muhamad Assyahidanllah Mohd Mokhtar - Mon 29/Jul/2013 10:00am
    Assalamu'alaikum.. saya berminat nak buka pam minyak petronas..mohon jasa baik saudara saudari email kertas kerja n procedure ke shahananz7@gmail.com..jasa baik saudara saudari dibalas di akhirat kelak..terima kasih  
  31. Wahida 18 - Tue 30/Jul/2013 9:35am
    salam semua..saya minat sangat nak bukak stesen minyak di penang..boleh tak kengkawan tolong share kan ketas keja and step2 untuk apply?hanya Allah dpt membls ilmu yg sedari sedara bg :)
    thanks!
    wahidazakaria@yahoo.com  
  32. Husaini Saad - Fri 6/Sep/2013 11:43am
    Salam semua.Siapa yang ada maklumat mengenai bagaimana nak set up petrol station termasuk penyediaan kertas kerja sila email kepada saya mohdhusaini_saad@yahoo.com.my
    saya sangat2 berminat.terima kasih kerana membantu  
  33. Zaharuddin Bin Said - Sat 7/Sep/2013 10:19pm
    Salam, Mudah ke Kekawan nak beri contoh Kertas Kerja Stataion Minyak. zaharuddin@yahoo.com  
  34. Zaharuddin Bin Said - Wed 11/Sep/2013 11:16pm
    Maaf.. zaharuddinlpp@yahoo.com  
  35. Piji 4 - Wed 9/Oct/2013 2:18am
    salam..
    sy juga berminat utk membuka stesen minyak.. harap seseiapa boleh membantu dari segi prosedur dan kertas kerja..
    carrick1515@gmail.com  
  36. Ozon Asia - Thu 28/Nov/2013 6:28pm
    Salam. Modal dah ready. Hanya perlu kan sesiapa yang boleh share tentang rancangan perniagaan stesen minyak.
    Email pada saya :
    dintelligent.group@gmail.com  
  37. Zita 8 - Mon 9/Dec/2013 3:44am
    Ass salam..saya pun minat nak buka station minyak...sy nak minta bimbingan dan tunjuk ajar bagaimana nak buka station minyak ni.lagi satu boleh saya tahu berapa upah yang dikenakan sekiranya saya nak minta orang buatkan kertas kerja untuk saya?..kenapa ya comment2 sebelum ni hanya nak buka shell dan petronas sahaja??cuma nak tahu...boleh tak sapa2 emailkan saya contoh2 kertas kerja untuk membuka station minyak kepada ismazita81@yahoo.com  
  38. Qila 2 - Sat 14/Dec/2013 9:04am
    Salam. Saya berminat untuk.membuka stesen minyak dan saya nak cube buka satu station minyak di sendayan. Saya nak minta bimbingan dan cara2 untuk buka station minyak. Email ke rosaqilah@yahoo.com.  
  39. Nabil 40 - Sat 1/Feb/2014 10:50pm
    modal 1.5juta da cukup ker nak buak stesen minyak..........n tolong saya......kun.nabilio88@gmail.com  
  40. Muhammad Haziq 5 - Sun 30/Mar/2014 6:36pm
    salam..saya haziq..saya berminat untuk buka stesen minyak petronas..ada sesiapa yg boleh bantu utk penyediaan kertas kerja atau ada contoh kerja kerja..tentang kos bayaran kertas kerja boleh dirunding..bantuan anda amat saya hargai dan Allah sahaja yg dpt membalas lebih atas pertolongan anda..email: muhaziq552@gmail.com..tq  
  41. Donald 4 - Tue 6/May/2014 3:58pm
    hai, sy juga mempunyai impian nak membuka stesen minyak petronas (kk sabah)..tanah dah ada dan sangat strategik..cuma tak tau prosedur..sape2 tau boleh tolong share ckit..email mcd_nicholson@yahoo.com  
  42. Mohd Azwan 15 - Tue 20/May/2014 7:58pm
    Slm....saya berminat nak buka stesen minyak shell di bintulu sarawak...saya dah ada modal dan tanah yang strategik dh...sebab kawasan situ banyak ladang kelapa sawit....boleh pm saya cara dan kertas kerja untuk buka stesen tersebut...azwanmahidi@gmail.co,014-5967174  
  43. Mohd Azwan 15 - Tue 20/May/2014 9:10pm
    Slm....saya pun berminat nk buka stesen minyak...tanah dah ada...modal dlm 500 ribu....boleh emailkan sya kertas keja...azwanmahidi@gmail.com....phone....0145967174  
  44. Din 212 - Wed 28/May/2014 9:56am
    Saya menyediakan khidmat penyediaan Proposal lengkap utk Stesen Minyak Petron - DODO.
    Juga Rancangan Perniagaan & Company Profile.

    013 231 2926
    Din  
  45. Haiqal6377 - Thu 29/May/2014 9:47am
    Salam semua..
    Saya berminat nak bkk stesen minyak baru.. Tidak kira shell, petronas or ape pon.. Modal dh de 10j-15j n tanah pon dh de.. Lokasi cantik byk kereta.. Cume skrg x taw mcm mne nk sediakn kertas kerja.. Harap ade yg dapat membantu.. Serius ingin memulakan perniagaan ni..
    Emel sy: miziehaiqal@gmail.com  
  46. Pemborong007 - Fri 4/Jul/2014 8:35am
    kepada yang berminat nak buka stesen minyak tapi kurang ilmu dan pengetahuan kami menyediakan total solution a-z seperti:-
    1) cadangan lokasi (jum trafik tinggi)
    2) cadangan kepada Petrol Company utama.
    3) Mendapatkan offer letter dari petrol company
    4) Pembelian tanah/pajakan tanah
    5) Survey n Convertion tanah
    6) group consultant (Planner,arkitek,M&E, C&S, QS)
    7) pemilihan kontraktor
    8) mendapatkan loan financing
    9) Lesen KPDNKK
    10) Memantau & kawalan kos dan khidmat nasihat kewangan.
    11) khidmat nasihat perjanjian dengan petrol company
    12) khidmat nasihat komersial

    Berminat Boleh call saya borhan 0104320039 atau email borhanmanan@gmail.com. Boleh set appoinment kita sembang2 n share pengalaman yang penting xda kos dikenakan.  
  47. Jahanys - Wed 16/Jul/2014 4:00pm
    salam... sy modal leh cari...cume nak mintak tolong bg sy contoh kertas kerja,saya ingin tahu tentang cara membuka stesen minyak, apa yang perlu ada, kursus yang perlu, bile masa leh apply, cara nak mengurus, tempat nak kena pilih dulu ke atau pembekal yang tentukan, dan juga penyediaan kertas kerja. tolong email kat saya. jahanys21@yahoo.com  
  48. Meor Mohamad Fauzy - Mon 1/Sep/2014 7:08am
    As salam warga majalah semua.. Saya juga ade ingin bertanya cara untuk memulakan serta membina petrol pam mini di kampung saya.. Saya ade tapak di tepi jalan di sempadan pahang.. Jalan utama menuju ke KARAK-PELANGAI-SIMPANG DURIAN.. jika ade sesiapa yang tahu cara dan prosedur untuk memulakan perniagaan ini harap dapat membantu saya mendapatkan maklumat.. Emailkan kepada saya.. meorfauzy@gmail.com.. Serius..terima kasih..  
< Prev | Page 2 | End >                     (Total 98 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2722)
Bengkel Basikal (73)
Bengkel Besi (212)
Bengkel Kereta (1484)
Bengkel Motosikal (247)
Bengkel Tayar (213)
Bisnes Air Mineral (365)
Bisnes Ais Krim (499)
Bisnes Aksesori Kereta (649)
Bisnes Broadband (1102)
Bisnes Burger (546)
Bisnes Cermin Mata (159)
Bisnes Cuci Kereta (804)
Bisnes Cyber Cafe (451)
Bisnes Dobi (1357)
Bisnes Ebook (1045)
Bisnes Handphone (1253)
Bisnes Hari Raya (60)
Bisnes Hotel Dan Resort (558)
Bisnes Ice Blended (694)
Bisnes Jam Tangan (287)
Bisnes Jeruk (164)
Bisnes Kitar Semula (498)
Bisnes Komputer (1486)
Bisnes Kurier Dan Logistik (675)
Bisnes Minuman (1460)
Bisnes Pasar Malam (1968)
Bisnes Pelancongan (547)
Bisnes Pengantin (678)
Bisnes Perabot (849)
Bisnes Prepaid Dan Reload (1106)
Bisnes Restoran (3324)
Bisnes Roti Dan Bakeri (707)
Bisnes Salun Rambut (363)
Bisnes Sarang Burung (257)
Bisnes Satay (379)
Bisnes Sms (161)
Bisnes Spa Dan Facial (658)
Bisnes Steamboat (198)
Bisnes Tablet Pc (440)
Bisnes Tradisional (817)
Bisnes Untuk Dijual (3315)
Bisnes Waffle Dan Jagung (382)
Bisnes Western Food (323)
Dewasa 18sx (1767)
Diskusi Bisnes (1960)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (717)
Expo Karnival Tapak Niaga (6456)
Forex Malaysia (1877)
Haiwan Peliharaan (468)
Haji Dan Umrah (465)
Hiasan Dalaman (709)
Hiasan Taman (240)
Hotel Resort Homestay (1006)
Iklan Tv Radio Media Massa (224)
Import Dan Eksport (329)
Ingin Berniaga (2819)
Insurans Dan Takaful (1725)
Insurans Roadtax Kereta (337)
Kedai Bunga (190)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (1980)
Kedai Emas (451)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2529)
Kedai Hardware (435)
Kedai Ibu Dan Bayi (687)
Kedai Jahit (3827)
Kedai Kamera Dan Camcorder (342)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (343)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1842)
Kedai Sewa (1633)
Kereta Baru (1616)
Kereta Terpakai (4992)
Kerja Diploma Dan Ijazah (4798)
Kerja Kemahiran (1954)
Kerja Kosong (11714)
Kerja Praktikal (2053)
Kerja Sales (2272)
Kerja Sambilan (6306)
Konsultan Peguam (151)
Konsultan Perniagaan (452)
Kontrak Swasta (293)
Kontrak Tender Kerajaan (454)
Kontraktor Balak Dan Kayu (478)
Kontraktor Jurutera (565)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (225)
Kontraktor Minyak Dan Gas (679)
Kontraktor Pasir (389)
Kontraktor Pembinaan (2052)
Kontraktor Perlombongan (319)
Kursus Dan Seminar (2812)
Kursus Kecantikan (686)
Kursus Makanan (662)
Kursus Motivasi (322)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1621)
Mencari Pelabur (3680)
Mesin Fotostat (352)
Mesin Freezer Dan Chiller (265)
Mesin Industri (512)
Mesin Jahit (374)
Mesin Proses Makanan (566)
Pakej Pelancongan (2608)
Pakej Perkahwinan (1198)
Pakej Perniagaan (892)
Pasar Basah (1455)
Pekerja Asing (1229)
Pelaburan Saham Unit Trust (943)
Pembantu Rumah Asing (1851)
Pembekal Barang Runcit (1578)
Pembekal Beras (108)
Pembekal Buah-buahan (482)
Pembekal Ikan Kering (385)
Pembekal Kelapa Dan Santan (647)
Pembekal Kerepek (1095)
Pembekal Keropok (442)
Pembekal Kicap Dan Sos (223)
Pembekal Kurma Dan Kismis (289)
Pembekal Madu (237)
Pembekal Mee Dan Bihun (126)
Pembekal Minyak Masak (414)
Pembekal Rempah Dan Perencah (594)
Pembekal Serunding (259)
Pembekal Telur (140)
Pemborong Aksesori Lelaki (162)
Pemborong Aksesori Wanita (1183)
Pemborong Batik Dan Sutera (353)
Pemborong Beg Galas (99)
Pemborong Beg Tangan (606)
Pemborong Bundle (862)
Pemborong Cadar Dan Tilam (450)
Pemborong Karpet (162)
Pemborong Kasut Dan Sandal (694)
Pemborong Lampin (295)
Pemborong Mutiara (108)
Pemborong Pakaian Bayi (772)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1653)
Pemborong Pakaian Lelaki (1129)
Pemborong Pakaian Plus Size (144)
Pemborong Pakaian Wanita (4199)
Pemborong Telekung Dan Songkok (565)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3518)
Pemborong Tuala (200)
Pemborong Tudung (2784)
Pembuat Papan Tanda Iklan (276)
Pembuat Plastik Kotak Botol (798)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (481)
Pendaftaran Syarikat (493)
Pendaftaran Trademark (34)
Pengedar Alat Tulis (951)
Pengedar Bahan Pencuci (716)
Pengedar Buku Dan Majalah (585)
Pengedar Contact Lens (243)
Pengedar Perfume (1537)
Pengedar Permainan Kanak2 (598)
Pengedar Produk Kecantikan (2626)
Pengedar Produk Kesihatan (2993)
Pengurus Majlis (595)
Penternak Arnab (53)
Penternak Ayam (726)
Penternak Burung Puyuh (95)
Penternak Ikan (694)
Penternak Kambing (286)
Penternak Lembu (390)
Penternak Udang (194)
Peralatan Makmal Dan Hospital (263)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (716)
Peralatan Sukan (553)
Perisian Komputer (570)
Perkakas Dapur (623)
Perkakas Elektrik (434)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1532)
Pinjaman AIM (168)
Pinjaman Hartanah (519)
Pinjaman Kad Kredit (388)
Pinjaman Kereta (605)
Pinjaman Peribadi (10589)
Pinjaman Perniagaan (1834)
Produk Dari China (542)
Produk Sejuk Beku (1313)
Program Consignment (2010)
Program Dropship (6728)
Pusat Bahasa (357)
Pusat Jagaan Bayi (1539)
Pusat Latihan (648)
Pusat Memandu (123)
Pusat Mengaji Agama (522)
Pusat Pendidikan Tinggi (523)
Pusat Rawatan (365)
Pusat Tadika Dan Taska (1305)
Pusat Tuisyen (1066)
Rancangan Perniagaan (593)
Rawatan Alternatif (292)
Rumah Sewa (4276)
Rumah Untuk Dijual (3730)
Servis Freelance (1110)
Servis Keselamatan (719)
Servis Pembersihan (825)
Servis Pengedaran Risalah (458)
Setiausaha Syarikat (609)
Sewa Bas Dan Van (575)
Sewa Kereta Teksi Limo (1817)
Sewa Lori (2556)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (56)
Studio Filem Dan Videografi (249)
Studio Fotografi (899)
Studio Grafik Dan 3D (1092)
Studio Lukisan (129)
Studio Model Penyanyi Pelakon (725)
Studio Muzik (477)
Sukan Beladiri (116)
Sukan Berkumpulan (232)
Sukan Futsal (228)
Sukan Pancing (143)
Tanah Sewa (638)
Tanah Untuk Dijual (4833)
Tempahan Biskut Dan Tart (2149)
Tempahan Hamper (188)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (667)
Tempahan Katering (2142)
Tempahan Kek Dan Coklat (2146)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (177)
Tempahan Kuih Muih (1742)
Tempahan Minuman Dan Dessert (462)
Tempahan Nasi Lemak (521)
Tempahan Roti (359)
Terminal Bayaran (189)
Ubahsuai Pejabat (639)
Ubahsuai Rumah (1683)
Urut Tradisional (792)
Usahawan Baja Pertanian (372)
Usahawan Benih Dan Nursery (403)
Usahawan Tani (1092)
Vending Machine (371)
Voucher Dan Tiket (247)
Web Design Malaysia (2306)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1350)