Search Majalah.com
Bagaimana Ingin Memulakan Perniagaan Stesen Minyak?
Ezlin @ Kuih Raya 2012 - Thu 12/Feb/2009 10:24am [Last Comment]
saya punya keinginan mengendalikan sebuah perniagaan stesen minyak tapi saya tak tahu bagaimana perlu saya mula,dari mana.saya tahu ia adalah perniagaan francais dan mempunyai win-win situation bagi pihak peniaga dan pembekal.sudah lama saya pendam kan hasrat ini..saya ingin pelajari kepada sesiapa yg berpengalaman.bagaimana mendapatkan modal,dari segi pengurusan, bagaimana untuk mendapatkan sebuah stesen minyak..kepada sesiapa yg dapat membantu dan serba sedikit ilmu nasihat amat saya hargai.terima kasih.

Niche: Diskusi Bisnes | Kontraktor Minyak Dan Gas
Kursus Borong Produk China Tanpa Perlu Melangkah ke China
18 Sep 2014 (Khamis) di DPMM Putrajaya

Kursus Praktikal GST untuk Usahawan
24 Sep 2014 (Rabu) di Dewan Seminar, DPMM Putrajaya
     
  1. Hasril Bin Noordin 2 - Sat 14/Feb/2009 1:26am
    salam sila hubungi saya di email hasril_rmex@yahoo.com atau 017 6808 525  
  2. Ilyanie - Mon 16/Feb/2009 12:10am
    hi ezlin..my hubby ade station myak shell..yang saya tahu untuk menjadi dealer shell,shell akan adakan open day setiap tahun..bila tu saya xtau.tp shell akan iklankan kat dln paper..shell bkn la spt francais2 yg lain kerana mereka akan menilai anda semasa open day tersebut..sekiranya anda terpilih,anda terpaksa menjalani beberapa pre selection lagi di akedemi shell kerana terdapat beberapa ratus orang yang layak,dan mereka hanya memerlukan xlebih dr 30 orang(kot) untuk setiap thn..sekiranya anda terpilih ezlin hendakla mempunyai modal di antara 300ribu hingga 500 ribu or lebih lagi untuk operate station minyak..tp ape yg saya tahu shell hanya akan membina stn mnyak di kl,johor dan penang shaja..lain-lain tmpat anda perlu la mempunyai tanah sendiri dan modal diantara 1-2juta untuk membina stn anda sendiri...utk petronas plak,anda hendakla mempunyai tanah sendiri dan ezlin kena buat satu kertas kerja dan di hantar ke pertronas untuk dinilai sama ada kawasan tersebut ade atau tidak di dlm budget mereka setiap tahun..  
  3. Ezlin - Tue 17/Feb/2009 10:02am
    Terima kasih Ilyanie & hasril

    Ilyanie: terimakasih diatas info dan beberapa description mengenai perniagaan ini..mungkin serba sedikit dpt membantu.insyaallah saya akan cube laksanankan hasrat/impian ini.yang pasti buat masa ini saya tidak punya tanah sendiri tidak juga tidak punya modal sebanyak itu TAPI saya punya keinginan dan minat yg mendalam dalam urusniaga ini.  
  4. Ctzainora - Sat 28/Feb/2009 12:06am
    terima kasih. memang banyak membantu. nak tahu sangat bila open day shell tu.  
  5. Ctzainora - Sat 28/Feb/2009 12:58am
    ezlin so macamana dah tau macamana nak start the plan. can u share with me?  
  6. Adie 3 - Tue 17/Mar/2009 10:18pm
    macam mana kalau nak bukak yg mini punya kira yg macam kat kg kg 2?  
  7. Unclelocos - Thu 28/Jan/2010 2:07pm
    Hiii Ezlin... Maybe kita boleh try JV
    Perhaps u may try to ctc me @ 0123966302 - Bad.

    Not only Ezlin.. Anyone yang rasa that kita can figure out something out this, can also call / sms me.

    Serious business only.  
  8. Rahman - Thu 28/Jan/2010 3:48pm
    This topic is a gold nugget!!

    Ezlin -> thanks for starting the topic
    Ilyani -> thanks for the valuable insider info.

    Unclelocos -> i suggest u open a new topic "mencari partner membuka stesen minyak" atau macam2 tu lah bunyinya. I rasa pihak admin webiste ni akan masukkan bawah nich 'stesyen minyak' nanti. Mesti akan ada org yg berminat jumpa nanti.

    (i minat bisnes tapi tak sampai ke stesen minyak lagi... too big for me)  
  9. Faizalnordin - Mon 22/Feb/2010 4:44pm
    to open a petrol station is not easy. saya mempunyai beberapa rakan yang sudah membina kerjaya dgn petrol station ni. jika anda mempunyai RM3-4 juta tak tentu lagi akan dapat buka sbb saya difahamkan di shell, there's a thousand listing to open a petrol station. org dulu selalu kata, kalau takde 'cable' susah..dlm petrol station 'cable' tu sgt sgt penting. lagi satu kalau berjaya dpt 'cable'..bersedia untuk bayar cash setiap kali transporter hantar stok atau transporter tidak menghantar stok dan menyebabkan station anda perlu ditutup buat seketika. benda ni selalu terjadi tetapi hanya tokey je yg tahu. pening kepala tuhan je yg tahu. sbb biz petrol station ni main cash je. kalau takde kewangan yg kukuh, saya cadangkan jgn mulakan dahulu..dapatkan seberapa byk modal ditangan sbb ini nasihat owner petrol station kat saya. depan muka dia ckp...'org tgk kita ada petrol station, ingat kita senang.derang tak tahu sume kene cash. modal kene kukuh. kalau tak bila2 boleh tumbang. dan akan ada org2 yg tunggu kita jatuh sbb nak bg 'lesen' kita pada kroni2 mereka'..itu shj yg dapat saya kongsikan..kalau perlukan nasihat ttg oil n gas ni boleh la email saya or call 0123305445 faizal. tak pandai tp ade la serba sedikit pengalaman. terima kasih.  
  10. Zakaria Damit - Fri 26/Feb/2010 10:06am
    Salam perkenalan semua.Siapa yang ada maklumat mengenai cara set up petrol station termasuk penyediaan kertas kerja sila email kepada saya zakariadamit77@yahoo.com. Kerana sya mempunyai lokasi & tapak sendiri berhampiran lebuh raya UMS -Sulaman Kota Kinabalu, sabah  
  11. Sajaks - Wed 10/Mar/2010 12:50pm
    nak tambah sikit ... memang jika kena tempat dan punya aliran kereta yg banyak ... insyaAllah station akan maju ... kumpul modal cash yg byk mungkin dan jangan bergantung kepada bank ... pengalaman saya ... dah la nak dapat lesen punya la susah ...  
  12. Ciksiti - Sun 6/Jun/2010 6:31pm
    betul2 info yang bagus.

    Membuka petrol station memang salah satu impian saya.

    Dan sy mmg mencari info/ilmu sebgai bekalan.

    Terima kasih kepada semua yg sudi berkongsi di sini.  
  13. Ezlin - Mon 5/Jul/2010 1:49pm
    Thank you for all the info...but like the idea for JV/ biznes partner....masih lagi merangkak..susah ropernye nak bukak stetsen minyak ni...but i'll give a try.  
  14. Shearlyn - Sat 10/Jul/2010 10:45pm
    hi..saya ingin tahu tentang cara membuka stesen minyak dan juga penyediaan kertas kerja kerana saya sudah mempunyai tapak sendiri, sila emailkan kepada saya di evilenigma85@yahoo.com  
  15. Mas 6 - Tue 27/Jul/2010 11:26pm
    hi..saya ingin tahu cara utk membuka stesyen minyak dan juga cara penyediaan kertas kerja,sila emailkn kepada saya di inayatuddin@yahoo.com  
  16. Blacksaban - Fri 19/Nov/2010 2:38pm
    Salam smua...saya rsa bsmangat dan nk tahu sgt prosedur nk bukak bisnes stesen minyak. sebab kat kg sya agak susah ntuk dpatkan bekalan minyak. Jd, sya cadag nk buka 1 stesen minyak mini di kg sya. tp, xtahu prosedur. Sapa2 ad info psal RP stesen minyak mini harap tolog sya. Yg stesen mini pun xpa. Email kat sya....selipar_aku@yahoo.com. terima ksih bnyak2....  
  17. Akhtar Darwis - Tue 21/Dec/2010 10:35am
    Assalamualaikum....saya skang bekerja di sebuah koperasi di KL...saya diarahkan untuk membangunkan stesen minyak milik koperasi....mengenai modal rsnya tidak ada masalah kerana telah diperuntukkan RM 5 juta untuk mengendalikan stesen ini...sy nk mohon sesiapa yang ada maklumat untuk memberikan panduan dan khidmat nasihat untuk membangunkan stesen minyak ini....sapa2 yg blh membantu blh e-mail kpd sy akhtar_darwis@yahoo.com.my....saya sgt2 perlukan kerjasama daripada rakan-rakan sekalian...thanks a lot...salam perkenalan  
  18. Mohd Rodzi - Thu 20/Jan/2011 12:02am
    ezlin.dah dapat ke stesen minyak
    sy nak cr partner satu stesen .minat email sy.iron_6179@yahoo.com.my  
  19. Zulkifli 6 - Tue 15/Feb/2011 6:13pm
    Salam Akhtar sila emel saya apa yg awk perlu.sy boleh bantu .email i_zulkifli@yahoo.com  
  20. Mazlan Musi - Sun 20/Feb/2011 1:04am
    salam semua..mau tanya,kalau ada tanah sdiri tp modal xda mcm mana ya..ble ka buat pinjaman dari bank untk buka stesen minyak (petronas)..harap dapat penjelasan tentang masalah ini...salam perkenalan..  
  21. Zairul 8 - Fri 11/Mar/2011 10:57am
    Saya ada tanah untuk membina stesen minyak di Pantai Morib. Tanah sudah convert kepada stesen minyak

    hubungi zairul 0196003307 untuk maklumat lanjut  
  22. Mohd Yuzran Mahat - Tue 15/Mar/2011 12:37pm
    salam malaysia...saya mempunyai tanah dilanchang,pahang
    (tepi jalan lama KL-KUANTAN).tanah saya ini berhampiran dengan IKBN temerloh dan berhampiran ini juga dengar cerita akan dibuka UITM .saya bercadang untuk membuka stesen minyak.kerana dilaluan ini susah dan jauh untuk mendapatkan minyak.kepada sesiapa yang boleh menolong hubungi saya..email yuzran_86@yahoo.com  
  23. Nor 81 - Thu 28/Apr/2011 12:36pm
    sy juga berminat dlm bisnes ni.sesiapa yg boleh bantu untuk sample kertas kerja boleh emel saye ke nor_daha@yahoo.com.my.

    thanks all  
  24. Saiful 91 - Thu 5/May/2011 1:59pm
    salam... sy modal da ada...boleh tolong bg sy contoh kertas kerja,saya ingin tahu tentang cara membuka stesen minyak dan juga penyediaan kertas kerja. toong email kat sy
    see_full833@yahoo.com  
  25. Saiful 91 - Sat 7/May/2011 2:46pm
    salam.... modal da ader... pruntukan lam RM2juta..
    nak tau... kene masuk kursus jugak ker untuk buka stesen minyak klu modal dan tanah sendiri..
    atau pergi kat ejen petronas pastuh mintak dye bg lesen buat stesen je??  
  26. Lyne 2 - Wed 18/May/2011 11:31pm
    saya pun kira nak buka pam station juga.. tp saya tak tau mcm mana nak buat proposal.. langsung tak tau nak mula mcm mana.. bleh tolong??  
  27. Lyne 2 - Wed 18/May/2011 11:35pm
    bleh ker sesiapa email saya sample kertas kerja untk projek ni.. jackhazlyne@yahoo.com.. tq  
  28. Hoha - Sun 22/May/2011 3:36am
    salam...kalo nak bukak mini pam cane lak ea...agak2 byk mane modal?...tuk lam kg je...da sape2 leh bantu email kat sy hohahoha2000@yahoo.com

    tq  
  29. Nasir Saihe - Sun 5/Jun/2011 5:28am
    saya pun kira nak buka pam station juga.. tp saya tak tau mcm mana nak buat proposal.. langsung tak tau nak mula mcm mana.. ada sesape yg bleh tolong email saya sample kertas kerja untk projek ni  
  30. Mohammad Noor Hakim - Mon 6/Jun/2011 8:23pm
    Saya juga mempunyai impian yang sama seperti semua iaitu ingin mempunyai sebuah stesen minyak tidak kira besar ataupun kecil.Disebabkan kewangan masih lagi di tahap yang kurang baik,jadi terpakasa melupakannya buat sementara waktu.Tetapi,semangat untuk mengendali sebuah stesen minyak tidak akan lupus.So,sesiapa saja hope boleh tunjuk ajar saya bagaimana hendak membuka dan mengendali sebuah stesen minyak bermula dari fasa 1 hingga ke fasa seterusnya.Terima kasih.

    Hubungi saya : 012-7881002 ( Akim )  
  31. Grace 4 - Tue 7/Jun/2011 12:13pm
    alow,,salam perkenalan semua,,sememangnya saya tengah mencari ilmu dan pengalaman mengenai isu ni,,saya memang perancang dalam 3-5 tahun dr skarang nak membuka pam minyak memandangkan tanah untuk membukanya suda sedia ada,tambahan lagi tanah tersebut terletak di persimpangan 'simpang 3' yang berhubung kait dengan jalan besar,,jadi,,saya berharap sesiapa yang ada pengetahuan mengenai kertas kerja or apa2 saja mengenainya,tolong emailkan saya,,saya amat memerlukannya,,terima kasih.
    my email:me_3646@yahoo.com  
  32. Mr S 2 - Mon 18/Jul/2011 5:07pm
    salam semua.., saya juga berminat untuk membuka sebuah stesen minyak di tempat saya, saya tidak tahu nak mula dari mana.., sesiapa yang ada maklumat harap email kan kepada saya.., salisu_asrakal@yahoo.com  
  33. Yanz 6 - Thu 4/Aug/2011 2:33pm
    salam...saya pn ada perancangan nk buka mini pam..saya ada contact caltex...dia cakap nk tengok tapak tapi xla terlalu cepat...pas2 dia suruh email kt dia tapak cadangan n lokasi....kena tggu dulu laa...  
  34. Azrol 10 - Thu 18/Aug/2011 9:35am
    salam... sy modal leh cari...cume nak mintak tolong bg sy contoh kertas kerja,saya ingin tahu tentang cara membuka stesen minyak, apa yang perlu ada, kursus yang perlu, bile masa leh apply, cara nak mengurus, tempat nak kena pilih dulu ke atau pembekal yang tentukan, dan juga penyediaan kertas kerja. tolong email kat sy
    hasrolr2@yahoo.com.  
  35. Aleem - Thu 25/Aug/2011 4:10am
    saya pun perlukan kertas kerja ..tanah dan modal sy dah ade
    tolonglah hantarkan nya
    aleem5155@yahoo.com  
  36. En Zul 6 - Sun 2/Oct/2011 4:16am
    saya perlikan maklumat untuk buka pam minyak.
    kassimzz@gmail.com  
  37. Fadzlina 2 - Sun 9/Oct/2011 12:11am
    salam, saya berminat utk membuka pam minyak, kawan2 yg ada maklumat ttg perkara berkaitan boleh la email ke saya : fadzlmf@gmail.com

    TERIMA KASIH  
  38. Faiz 103 - Thu 13/Oct/2011 10:16am
    salam..saya harap jika ada kawan2 yang tahu dan ada maklumat tentang penyediaan kertas kerja/RP untuk perniagaan stesen minyak daripada peringkat yang awal, harap boleh kongsikan pada email sy : faiz_rmcf@yahoo.com..segala jasa baik amat dihargai :)  
  39. T Mohd Firman - Mon 24/Oct/2011 12:39pm
    saya pun nk gak tmpat dh ada
    blackzckzahar_88@yahoo.com  
  40. Syazwan 16 - Tue 15/Nov/2011 10:06pm
    saya berminat dan ingin membuka stesen minyak dalam msa terdekat cuma saya tapk tanah ada cuma modl tiada,sekiranya ada pinjamn bagaimna,apa prosuder stesen minyak yg perlu saya ikuti dan bagaimana tlg bgi pndangn,khidmat nasiht serta kertas kerja saudara/saudari membntu saya dalam bidng ini,tanah area lebuhraya gerik-jeli daerah pasir putih,kelntan dihrp segla bantuan dan pertolongan boleh di e-mail pada saya fauzi_btg@rocketmail.com  
  41. Fadiel83 - Wed 28/Dec/2011 2:56pm
    salam.. saya, mohd fatih akhir.. saya juga mempunyai hasrat utk membuka stesyen minyak.. tak tahu lagi sama ada shell atau petronas.. perlukan khidmat nasihat tentang bagaimana harus saya bermula sehingga berjaya memiliki stesyen minyak.. harap ada yang boleh membantu saya.. kalau ada apa2 cadangan.. sila email kan kepada saya.. email: fadiel1983@gmail.com.. atau ym : aku_diel@yahoo.com.my.. atau hubungi saya di talian.. tq..  
  42. Hazimi Hashim - Thu 29/Dec/2011 11:15am
    salam 1 malaysia,,
    saya hazimi tinggal di semenyih..saya pun memiliki keinginan sama seperti rakan2 lain untuk membuka stesen minyak..cuma sekarang saya bekerja di dalam sektor kerajaan dan langsung tidak mempunyai ilmu berkaitan dengan stesen minyak.kalau diikiutkan modal pun langsung tidak ada cuma keinginan yang mendalam sahaja yang ada..mohon bantuan daripada anda apakan langkah2 yang perlu saya lakukan untuk mendapatkan modal seteruskan meneruskan impian saya ini..saya tahu ianya sukar dan saya sangat2 ingin tahu bagaimana caranya untuk bermula dari zero to be hero..emailakn kepada saya hajimie_aldens@yahoo.com..sekian terima kasih  
  43. Ikung - Tue 10/Jan/2012 5:11pm
    bagus topic ni... sy jg berminat ttp modal n tapak memang xda buat msa ni la... siapa2 y ada kertas kerja n apa keperluan utk buka stesn minyak ni sila pm sy... kongi ilmu ya...
    ikung86@yahoo.com  
  44. Embun 6 - Wed 25/Jan/2012 7:59am
    Adik saya kena panggil utk pra pemilihan Petronas setelah 2 kali interbiu. Pasal kroni la, cable la, itu cakap kosong bagi yg dengki dan malas. Adik sy pergi jumpa beberapa operator utk persiapan apply dan interbiu. Pendek kata kalau ada usaha ada kejayaan. sy sarankan anda ambil initiative pergi jumpa petronas dagangan. Adik sy maklumkan pd tahun lepas jumlah candidate yg apply jauh rendah dr jangkaan petronas. adiksy apply pon lepas tgk iklan kat suratkhabar. Sy rasa pemilihan lebih kpd yg sedang makan gaji. Klu ada bisness lain peluang kurang sbb petronas takut tumpuan pd stesyen rendah.  
  45. Wan Wanie - Mon 30/Jan/2012 8:34pm
    salam embun 6..
    tahniah kpd adik u tu sbb bkn senang nk terpilih.. cerita la sket pengalaman masa pra pemilihan tu.. klu x keberatan nk share la..  
  46. Faizall - Tue 31/Jan/2012 4:20am
    salam embun 6..saya pun brminat dgn bisnes tu,ble jelaskan cara2 adik awak untuk dpatkan bisnes tu,tolong emailkan kat dmohdfaizall@yahoo.com  
  47. Faizall - Tue 31/Jan/2012 4:28am
    saya ingin pelajari kepada sesiapa yg berpengalaman.,dari segi pengurusan, bagaimana untuk mendapatkan sebuah stesen minyak..kepada sesiapa yg dapat membantu dan serba sedikit ilmu nasihat amat saya hargai.tolong emailkan kat dmohdfaizall@yahoo.com terima kasih.  
  48. Ismail Suarno - Mon 5/Mar/2012 3:07pm
    Salam semua, kalau ada sesiapa berminat nak buka stesen minyak di Pekan pagoh. Kalau dari Pekan pagoh tu, tapak yg dimaksudkan di sebelah kiri menghala ke Tol pagoh. L/kurang 4 km ke Tol.  
  49. Hasnan 14 - Mon 5/Mar/2012 6:43pm
    sy amat brminat nak buka stesen minyk di kawasan jelapang perak yg akan menjadi pusat bandar,pejabat kerajaan yg bakal di bina byk nnt dan jg stesen bas express jg baru siap dibina...yg ada hny 1 petrol pam iaitu petronas...sila email kan pada sy kat yamazaki_nan85@yahoo.com.my  
  50. Zul 83 - Mon 19/Mar/2012 11:54am
    salam...saya berminat utk cari JV untuk stesyen minyak...area mana2 sahaja,..sekarang bekerja freelance...boleh email saya zulhafiqdaniel@gmail.com  
Start | Page 1 | Next >                     (Total 98 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2669)
Bengkel Basikal (72)
Bengkel Besi (204)
Bengkel Kereta (1470)
Bengkel Motosikal (245)
Bengkel Tayar (211)
Bisnes Air Mineral (361)
Bisnes Ais Krim (494)
Bisnes Aksesori Kereta (646)
Bisnes Broadband (1090)
Bisnes Burger (540)
Bisnes Cermin Mata (158)
Bisnes Cuci Kereta (792)
Bisnes Cyber Cafe (446)
Bisnes Dobi (1344)
Bisnes Ebook (1037)
Bisnes Handphone (1241)
Bisnes Hari Raya (60)
Bisnes Hotel Dan Resort (551)
Bisnes Ice Blended (689)
Bisnes Jam Tangan (285)
Bisnes Jeruk (162)
Bisnes Kitar Semula (490)
Bisnes Komputer (1470)
Bisnes Kurier Dan Logistik (659)
Bisnes Minuman (1433)
Bisnes Pasar Malam (1940)
Bisnes Pelancongan (535)
Bisnes Perabot (835)
Bisnes Prepaid Dan Reload (1092)
Bisnes Restoran (3272)
Bisnes Roti Dan Bakeri (698)
Bisnes Salun Rambut (357)
Bisnes Sarang Burung (254)
Bisnes Satay (376)
Bisnes Sms (160)
Bisnes Spa Dan Facial (641)
Bisnes Steamboat (195)
Bisnes Tablet Pc (439)
Bisnes Tradisional (811)
Bisnes Untuk Dijual (3260)
Bisnes Waffle Dan Jagung (377)
Bisnes Western Food (316)
Dewasa 18sx (1746)
Diskusi Bisnes (1934)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (711)
Expo Karnival Tapak Niaga (6338)
Forex Malaysia (1836)
Haiwan Peliharaan (460)
Haji Dan Umrah (463)
Hiasan Dalaman (702)
Hiasan Taman (238)
Hotel Resort Homestay (992)
Iklan Tv Radio Media Massa (219)
Import Dan Eksport (323)
Ingin Berniaga (2797)
Insurans Dan Takaful (1693)
Insurans Roadtax Kereta (332)
Kedai Bunga (188)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (1967)
Kedai Emas (443)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2499)
Kedai Hardware (424)
Kedai Ibu Dan Bayi (685)
Kedai Jahit (3744)
Kedai Kamera Dan Camcorder (339)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (335)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1800)
Kedai Sewa (1611)
Kereta Baru (1585)
Kereta Terpakai (4926)
Kerja Diploma Dan Ijazah (4648)
Kerja Kemahiran (1916)
Kerja Kosong (11452)
Kerja Praktikal (1993)
Kerja Sales (2220)
Kerja Sambilan (6203)
Konsultan Perniagaan (444)
Kontrak Swasta (288)
Kontrak Tender Kerajaan (451)
Kontraktor Balak Dan Kayu (471)
Kontraktor Jurutera (551)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (223)
Kontraktor Minyak Dan Gas (671)
Kontraktor Pasir (380)
Kontraktor Pembinaan (2018)
Kontraktor Perlombongan (316)
Kursus Dan Seminar (2773)
Kursus Kecantikan (678)
Kursus Makanan (655)
Kursus Motivasi (318)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1606)
Mencari Pelabur (3637)
Mesin Fotostat (349)
Mesin Freezer Dan Chiller (259)
Mesin Industri (502)
Mesin Jahit (369)
Mesin Proses Makanan (553)
Pakej Pelancongan (2575)
Pakej Perkahwinan (1191)
Pakej Perniagaan (873)
Pasar Basah (1435)
Pekerja Asing (1213)
Pelaburan Saham Unit Trust (928)
Pembantu Rumah Asing (1834)
Pembekal Barang Runcit (1564)
Pembekal Beras (105)
Pembekal Buah-buahan (477)
Pembekal Ikan Kering (382)
Pembekal Kelapa Dan Santan (637)
Pembekal Kerepek (1090)
Pembekal Keropok (437)
Pembekal Kicap Dan Sos (218)
Pembekal Kurma Dan Kismis (289)
Pembekal Madu (236)
Pembekal Mee Dan Bihun (123)
Pembekal Minyak Masak (413)
Pembekal Rempah Dan Perencah (585)
Pembekal Serunding (258)
Pembekal Telur (138)
Pemborong Aksesori Lelaki (160)
Pemborong Aksesori Wanita (1179)
Pemborong Batik Dan Sutera (351)
Pemborong Beg Galas (98)
Pemborong Beg Tangan (595)
Pemborong Bundle (852)
Pemborong Cadar Dan Tilam (438)
Pemborong Karpet (157)
Pemborong Kasut Dan Sandal (686)
Pemborong Lampin (291)
Pemborong Mutiara (108)
Pemborong Pakaian Bayi (764)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1629)
Pemborong Pakaian Lelaki (1116)
Pemborong Pakaian Plus Size (142)
Pemborong Pakaian Wanita (4154)
Pemborong Telekung Dan Songkok (563)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3491)
Pemborong Tuala (196)
Pemborong Tudung (2751)
Pembuat Papan Tanda Iklan (269)
Pembuat Plastik Kotak Botol (790)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (475)
Pendaftaran Syarikat (485)
Pendaftaran Trademark (34)
Pengedar Alat Tulis (944)
Pengedar Bahan Pencuci (705)
Pengedar Buku Dan Majalah (577)
Pengedar Contact Lens (238)
Pengedar Perfume (1527)
Pengedar Permainan Kanak2 (591)
Pengedar Produk Kecantikan (2594)
Pengedar Produk Kesihatan (2960)
Pengurus Majlis (590)
Penternak Arnab (53)
Penternak Ayam (715)
Penternak Burung Puyuh (95)
Penternak Ikan (688)
Penternak Kambing (286)
Penternak Lembu (386)
Penternak Udang (193)
Peralatan Makmal Dan Hospital (258)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (701)
Peralatan Sukan (543)
Perisian Komputer (563)
Perkakas Dapur (613)
Perkakas Elektrik (423)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1509)
Pinjaman AIM (165)
Pinjaman Hartanah (508)
Pinjaman Kad Kredit (386)
Pinjaman Kereta (589)
Pinjaman Peribadi (10433)
Pinjaman Perniagaan (1808)
Produk Dari China (533)
Produk Sejuk Beku (1296)
Program Consignment (1990)
Program Dropship (6617)
Pusat Bahasa (350)
Pusat Jagaan Bayi (1514)
Pusat Latihan (641)
Pusat Memandu (123)
Pusat Mengaji Agama (510)
Pusat Pendidikan Tinggi (517)
Pusat Rawatan (357)
Pusat Tadika Dan Taska (1273)
Pusat Tuisyen (1050)
Rancangan Perniagaan (587)
Rawatan Alternatif (288)
Rumah Sewa (4200)
Rumah Untuk Dijual (3683)
Servis Freelance (1091)
Servis Keselamatan (710)
Servis Pembersihan (804)
Servis Pengedaran Risalah (453)
Setiausaha Syarikat (600)
Sewa Bas Dan Van (566)
Sewa Kereta Teksi Limo (1792)
Sewa Lori (2528)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (54)
Studio Filem Dan Videografi (245)
Studio Fotografi (887)
Studio Grafik Dan 3D (1072)
Studio Lukisan (126)
Studio Model Penyanyi Pelakon (710)
Studio Muzik (464)
Sukan Beladiri (115)
Sukan Berkumpulan (228)
Sukan Futsal (227)
Sukan Pancing (142)
Tanah Sewa (630)
Tanah Untuk Dijual (4766)
Tempahan Biskut Dan Tart (2125)
Tempahan Hamper (188)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (658)
Tempahan Katering (2110)
Tempahan Kek Dan Coklat (2124)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (177)
Tempahan Kuih Muih (1731)
Tempahan Minuman Dan Dessert (456)
Tempahan Nasi Lemak (512)
Tempahan Roti (352)
Terminal Bayaran (184)
Ubahsuai Pejabat (629)
Ubahsuai Rumah (1665)
Urut Tradisional (781)
Usahawan Baja Pertanian (370)
Usahawan Benih Dan Nursery (395)
Usahawan Tani (1083)
Vending Machine (359)
Voucher Dan Tiket (244)
Web Design Malaysia (2292)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1328)