Bagaimana Ingin Memulakan Kerjaya Sebagai Seorang Pengawal Peribadi??
Uncle Shy - Sat 14/Aug/2010 9:52pm [Last Comment]
jika sesiapa yang mempunyai maklumat,diharap dapatlah kita berkongsi..ramai yang berminat dalam bidang ini..terima kasih atas kerjasama anda

Niche: Diskusi Bisnes | Servis Keselamatan
Peluang Perniagaan Produk UPM - Terhad 20 Orang Sahaja
3pm, 19 Dis 2014 (Jumaat) di Putra Science Park, UPM
(Percuma untuk Ahli DPMM Putrajaya)

Kursus Praktikal Gst + Free Gst Online Registration + Free Demo Gst-Compliant Software
29 Dis 2014 (Isnin) di DPMM Putrajaya

Seminar Usahawan Komprehensif Siri 1
27 Dis 2014 (Sabtu) di Universiti Malaya
     
  1. Rahman - Sun 15/Aug/2010 1:01pm
    Salam, saya ada 2 kes saudara jauh yg jadi personal bodyguard.

    Saudara jauh 1 - beliau jadi bonxer (bouncer) kelab malam selama beberapa tahun. Kemudian berjumpa seorang tokey chinese dan ditawarkan kerja bodyguard.

    Saudara Jauh 2 - beliau menjadi driver salah seorang tokey chinese, oleh kerana beliau handal bersilat, ditawarkan jadi driver + pengawal peribadi. Gaji sekitar RM3-4k.

    Zaman sekarang ni maybe servis keselamatan (macam safeguard, securicor) ada bahagian pengawal peribadi? saya pun tak sure. Kalau ada, ia lebih baik, terurus dan professional.  
  2. Uncle Shy - Sun 15/Aug/2010 8:21pm
    salam..thanks Rahman kerana sudi berkongsi maklumat mengenai bodyguard ini.Saya ada melihat CPP training (P.O.K) tetapi saya tidak tahu adakah ia terbuka kepada orang awam untuk dilatih dan diberikan sijil P.O.K. supaya employer tahu yang client dia mempunyai pengetahuan asas dan khusus sebagai "bodyguard"..  
  3. Razimy - Mon 16/Aug/2010 3:27pm
    salam...setahu sy mmg byk company securiti yg menawarkan bidang bodyguard ni tetapi kebanyakan nye dibuka kepada pesara komando atm dan pdrm sahaja. cth ggk, paskal, paskau, vat 69, dll.mereka terlatih dalam segala aspek termasuk mengendalikan pelbagai senjata kecil. tq  
  4. Uncle Shy - Mon 16/Aug/2010 8:59pm
    salam.. yeps,betul gak tu Razimy,most of them are expert in martial art,weaponary n macam2 lagi la.. ramai diantara kita yang suka berkerja dalam sektor "risking their life"..tetapi untuk menjadi seorang pengawal peribadi ni,needs alot of knowledges dan boleh berfikir secara logik n kreatif,xmudah cemas n can make decision in a very short time..anyway,thanks Razimy kerana sudi berkongsi..  
  5. Adnan Ibrahim - Thu 2/Sep/2010 8:48am
    Sekiranya ingin mendapatkan latihan menembak senjatapi secara praktikal (bodyguarding user) ILM Jugra Perkasa Sdn Bhd (Institut Latihan Menembak Jugra Perkasa) beroperasi sebagai pusat latihan menembak senjatapi yang berlesen. Keterangan lanjut sila hubungi En.Adnan Ibrahim- 0133636665. Terima kasih  
  6. Anwar 8 - Mon 6/Sep/2010 10:57am
    sy suke tread ni..CPP training terbuka pd org awam yg ingin menjadi bodyguard.
    ilmu xde boleh diajar..kalo nk basic dulu join la mane2 pasukan simpanan angkatan tentera..dapatkan basic senjata n tempur...
    http://eserunding2u.blogspot.com/  
  7. Anuar Din - Sun 12/Dec/2010 12:14am
    Salam, pandangan sy, sekiranya ingin menjadi bodyguard, perlu mempelajari ilmu mempertahankan diri yg terbaik skali & kemudian boleh belajar menggunakan senjata api & mohon lesennya skali.  
  8. Linkman - Sat 29/Jan/2011 11:08pm
    tadi ada cerita pasal kursus CPPTS di Bukit Jugra (melaka kot?)

    keluar dalam TV3 punya majalah 3.

    http://www.cppts.com.my/

    tapi dia kata kursus utk menjadi pengawal peribadi ni tak sesuai utk org awam. lebih sesuai kpd polis/tentera atau mereka2 yg dah terlatih secara fizikal ...

    kursus ni keras... selalu ada yg berhenti setengah jalan...  
  9. Linkman - Sun 15/Jan/2012 9:17pm
    oops baru tahu Bukit Jugra (dulunya rumah api) adalah dekat dgn Banting, tempat raja2 selangor abad ke 19 dulu... juga tempat sukan luncur paragliding  
  10. Linkman - Tue 7/Feb/2012 11:30am
    ni dia kursus menembak bodyguard di Jugra Perkasa Sdn Bhd ... mesti area bukit jugra

    http://www.majalah.com/?classified:pengendali-kursus-latihan-menembak-senjatapi-yang-berlesen:7YMH10YBG1  
  11. Nazrudin 2 - Sun 11/Mar/2012 9:30pm
    1st-mesti ada ilmu pasal pengawal peribadi(protocol,cara berjalan,myelamat vip,guna senjata api dsb)boleh trus cari kerja.
    2nd-masuk kursus pengawal peribadi dulu(akan di ajar semua pasal pengawal peribadi tmasuk protocol dsb).dapat sijil,apply kt mana2 tmpt yg perlukan perkhidmatan kita.KOS BELAJAR,IKUT TMPT.ADA MURAH,ADA MAHAL.BIASANYA 2RIBU KEATAS.
    INGAT!!PENGAWAL PERIBADI BUKAN SEORANG GANGSTER&BUKAN YANG HENTAMKROMO.ORG YG PAKAI 100% AKAL,MENTAL&FIZIKAL.PEMBUNUH YG DI UPAH/PENJENAYAH ADALAH ORG YG CUKUP TERLATIH UTK MENGANCAM ORG YG KT LINDUNGI.RENUNG2KAN.  
  12. Mohamad Faisal Shah Ray - Fri 4/Jan/2013 12:06am
    saya org awam yg bekerja sebagai bodyguard.....alhamdulilah kerja ni klau semua org fikir org yg pernah bekerja di UTK ,anggota askar ker diorg jer boleh kann....saya pernah di uji oleh bekas unit komando..ermmm dia pun tumbang kena dengan saya...ternyataa sanggakan meleset..sebenar nya kita kena isi ilmu di dada..bukan kosong setakat tahu ilmu silat x guna kalu tak kena cara yg penting ilmu kebatinan kita kena tinggi...insyaalah bila kita melakukan perkara sedemikian tak tergugat diri kita bila kita bekerja sebagai bodyguar...  
  13. Mazlan 7726 - Wed 28/Aug/2013 7:29pm
    Mohamad faisal kamu keje bodyguard kat mana sy berminat mcm mana yer nak join  
  14. Nasrin Jamil - Fri 27/Sep/2013 11:30am
    saya berkerja sebagai pemandu kepada seorg Datuk di sebuah resort di kota kinabalu. Tugas saya lebih kepada menjaga keselamatan beliau. Kemana beliau pergi saya akan turut serta. Masalahnya saya bukan seorg bodyguard untuk menjaga keselamatan beliau cuma seorg pemandu sahaja. Soalan saya dimana saya boleh mendapatkan latihan asas seorg bodyguard ? dan dimana latihan boleh dijalankan. Mohon pertolongan.  
  15. Mohd Rafiz - Thu 14/Nov/2013 1:41pm
    (CPP Security Service-CPPSS) Yuran Berpatutan RM2,500. SIRI 4/2013..KURSUS KONSEP PENGIRING RAPAT PADA 2-8 DEC 2013.... Cpp Security Services Sdn Bhd AKAN MENGADAKAN KURSUS PENGIRING RAPAT dalam mencari mereka2 yg berbakat dlm bidang bodyguarding .Konsep Asas Pengiring Rapat ini adalah garapan semula tenaga pengajar agar pengawal peribadi menjadi lebih terlatih dan mantap apabila bertugas nanti.Latihan akan mengambil masa 7hari 6malam. Disepanjang latihan peserta akan didedahkan dengan pengetahuan Hak dan undang-undang, komuni kasi,kemahiran menembak, tempur tanpa senjata, ancaman, pertolongan cemas,teknik tindak balas serangan/ancaman,asas memanduan,water confident dan lain lain.Penginapan yang lebih selesa bilik,keadaan persekitaran Pusat Latihan di bawah kendalian Pusat Latihan Penguatkuasa Negeri Selangor Banting yg sememangnya terbaik...PENDAFTARAN DI BUKA SEKARANG.. hubungi kami untuk pendaftaran ...03 80686536 Atau 012-3650015@Afis  
  16. Mohd Rafiz - Wed 29/Jan/2014 1:18pm
    (CPP Security Service-CPPSS) Yuran Berpatutan RM2,500. SIRI 4/2013..KURSUS KONSEP PENGIRING RAPAT PADA 24-30 Mac 2014.... Cpp Security Services Sdn Bhd AKAN MENGADAKAN KURSUS PENGIRING RAPAT dalam mencari mereka2 yg berbakat dlm bidang bodyguarding .Konsep Asas Pengiring Rapat ini adalah garapan semula tenaga pengajar agar pengawal peribadi menjadi lebih terlatih dan mantap apabila bertugas nanti.Latihan akan mengambil masa 7hari 6malam. Disepanjang latihan peserta akan didedahkan dengan pengetahuan Hak dan undang-undang, komuni kasi,kemahiran menembak, tempur tanpa senjata, ancaman, pertolongan cemas,teknik tindak balas serangan/ancaman,asas memanduan,water confident dan lain lain.Penginapan yang lebih selesa bilik,keadaan persekitaran Pusat Latihan di bawah kendalian Pusat Latihan Penguatkuasa Negeri Selangor Banting Dan Pusat Latihan Polis Bantuan Felda Gemnceh Negeri Sembilan yg sememangnya terbaik...PENDAFTARAN DI BUKA SEKARANG.. hubungi kami untuk pendaftaran ...03 80686536 Atau 012-3650015@Afis  
  17. Donny 5 - Sat 15/Feb/2014 10:35am
    Salam sedare...sye bdak srawak yg serba cetek ilmu pengetahuan...sye bminat dlam bdang ni..tpi tak tahu care nak memohon jawatan ni...klau sdare tau cmne..bleh call sye kat no ni..0198174859...  
  18. Shahril 181 - Fri 7/Mar/2014 10:57pm
    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=711160312269758&set=np.31531321.100000799745907&type=1&theaterČif_t=notify_me

    Kursus POK berlangsung selama 5 hari 4 malam.. dan kos bayaran ditanggung oleh peserta sendiri..manakala syarat penyertaan bagi Kursus Pengiring Orang Kenamaan (POK), peserta mestilah berusia 18 tahun keatas. Tidak mempunyai rekod jenayah, dan perlu menjalani pemeriksaan kesihatan oleh doktor yang bertauliah. Bagi urusan pendaftaran CPPTS memerlukan 8 keping gambar berukuran pasport berwarna, 1 salinan Kad Pengenalan dan Lesen Memandu yang sah. Manakala bayaran yang dikenakan pula RM 2000.00 sahaja. Bayaran mestilah dibuat sebelum kursus bermula. Harus ditekankan CPPTS hanyalah merupakan sebuah syarikat penyedia dan perunding latihan. Kami tidak ada menyediakan sebarang pekerjaan selepas peserta menyertai latihan ini, sebaliknya menyediakan platfom ilmu berkaitan POK kepada mereka yang ingin mempelajarinya. Harap maklum. Sebarang pertanyaan lanjut, saudara boleh hubungi pegawai kami ditalian 03-9054 6536. Terima kasih  
Page 1   (Total 18 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2883)
Bengkel Basikal (74)
Bengkel Besi (231)
Bengkel Kereta (1521)
Bengkel Motosikal (256)
Bengkel Tayar (224)
Bisnes Air Mineral (378)
Bisnes Ais Krim (529)
Bisnes Aksesori Kereta (667)
Bisnes Broadband (1127)
Bisnes Burger (551)
Bisnes Cermin Mata (163)
Bisnes Cuci Kereta (828)
Bisnes Cyber Cafe (455)
Bisnes Dobi (1403)
Bisnes Ebook (1079)
Bisnes Handphone (1287)
Bisnes Hari Raya (60)
Bisnes Hotel Dan Resort (582)
Bisnes Ice Blended (718)
Bisnes Jam Tangan (296)
Bisnes Jeruk (184)
Bisnes Kitar Semula (515)
Bisnes Komputer (1517)
Bisnes Kurier Dan Logistik (704)
Bisnes Minuman (1505)
Bisnes Pasar Malam (2030)
Bisnes Pelancongan (566)
Bisnes Pengantin (716)
Bisnes Perabot (895)
Bisnes Prepaid Dan Reload (1137)
Bisnes Restoran (3454)
Bisnes Roti Dan Bakeri (730)
Bisnes Salun Rambut (376)
Bisnes Sarang Burung (258)
Bisnes Satay (392)
Bisnes Sms (162)
Bisnes Spa Dan Facial (695)
Bisnes Steamboat (202)
Bisnes Stesen Minyak (136)
Bisnes Tablet Pc (444)
Bisnes Tradisional (850)
Bisnes Untuk Dijual (3474)
Bisnes Waffle Dan Jagung (392)
Bisnes Western Food (336)
Dewasa 18sx (1819)
Diskusi Bisnes (2012)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (756)
Expo Karnival Tapak Niaga (6732)
Forex Malaysia (1979)
Haiwan Peliharaan (481)
Haji Dan Umrah (475)
Hiasan Dalaman (730)
Hiasan Taman (249)
Hotel Resort Homestay (1055)
Iklan Tv Radio Media Massa (233)
Import Dan Eksport (337)
Ingin Berniaga (2866)
Insurans Dan Takaful (1792)
Insurans Roadtax Kereta (352)
Kedai Bunga (190)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (2016)
Kedai Emas (469)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2575)
Kedai Hardware (447)
Kedai Ibu Dan Bayi (702)
Kedai Jahit (4038)
Kedai Kamera Dan Camcorder (353)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (344)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1940)
Kedai Sewa (1675)
Kereta Baru (1676)
Kereta Terpakai (5105)
Kerja Diploma Dan Ijazah (5155)
Kerja Kemahiran (2060)
Kerja Kosong (12515)
Kerja Praktikal (2266)
Kerja Sales (2387)
Kerja Sambilan (6559)
Konsultan Peguam (168)
Konsultan Perniagaan (469)
Kontrak Swasta (308)
Kontrak Tender Kerajaan (470)
Kontraktor Balak Dan Kayu (490)
Kontraktor Jurutera (580)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (234)
Kontraktor Minyak Dan Gas (704)
Kontraktor Pasir (421)
Kontraktor Pembinaan (2120)
Kontraktor Perlombongan (332)
Kursus Dan Seminar (2917)
Kursus Kecantikan (707)
Kursus Makanan (681)
Kursus Motivasi (329)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1649)
Mencari Pelabur (3778)
Mesin Fotostat (360)
Mesin Freezer Dan Chiller (280)
Mesin Industri (528)
Mesin Jahit (394)
Mesin Proses Makanan (584)
Pakej Pelancongan (2676)
Pakej Perkahwinan (1228)
Pakej Perniagaan (918)
Pasar Basah (1505)
Pekerja Asing (1294)
Pelaburan Saham Unit Trust (984)
Pembantu Rumah Asing (1924)
Pembekal Barang Runcit (1605)
Pembekal Beras (121)
Pembekal Buah-buahan (503)
Pembekal Ikan Kering (393)
Pembekal Kelapa Dan Santan (665)
Pembekal Kerepek (1133)
Pembekal Keropok (466)
Pembekal Kicap Dan Sos (230)
Pembekal Kurma Dan Kismis (292)
Pembekal Madu (248)
Pembekal Mee Dan Bihun (130)
Pembekal Minyak Masak (417)
Pembekal Rempah Dan Perencah (628)
Pembekal Serunding (261)
Pembekal Telur (143)
Pemborong Aksesori Lelaki (162)
Pemborong Aksesori Wanita (1207)
Pemborong Batik Dan Sutera (358)
Pemborong Beg Galas (105)
Pemborong Beg Tangan (613)
Pemborong Bundle (895)
Pemborong Cadar Dan Tilam (469)
Pemborong Karpet (167)
Pemborong Kasut Dan Sandal (723)
Pemborong Lampin (310)
Pemborong Mutiara (114)
Pemborong Pakaian Bayi (786)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1706)
Pemborong Pakaian Lelaki (1146)
Pemborong Pakaian Plus Size (148)
Pemborong Pakaian Wanita (4344)
Pemborong Telekung Dan Songkok (576)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3608)
Pemborong Tuala (208)
Pemborong Tudung (2863)
Pembuat Papan Tanda Iklan (292)
Pembuat Plastik Kotak Botol (815)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (492)
Pendaftaran Syarikat (518)
Pendaftaran Trademark (36)
Pengedar Alat Tulis (971)
Pengedar Bahan Pencuci (737)
Pengedar Buku Dan Majalah (615)
Pengedar Contact Lens (250)
Pengedar Perfume (1585)
Pengedar Permainan Kanak2 (622)
Pengedar Produk Kecantikan (2676)
Pengedar Produk Kesihatan (3082)
Pengurus Majlis (612)
Penternak Arnab (53)
Penternak Ayam (753)
Penternak Burung Puyuh (98)
Penternak Ikan (701)
Penternak Kambing (300)
Penternak Lembu (400)
Penternak Udang (203)
Peralatan Makmal Dan Hospital (270)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (753)
Peralatan Sukan (559)
Perisian Komputer (592)
Perkakas Dapur (640)
Perkakas Elektrik (457)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1557)
Pinjaman AIM (170)
Pinjaman Hartanah (533)
Pinjaman Kad Kredit (406)
Pinjaman Kereta (641)
Pinjaman Peribadi (11114)
Pinjaman Perniagaan (1889)
Produk Dari China (555)
Produk Sejuk Beku (1379)
Program Consignment (2064)
Program Dropship (7035)
Pusat Bahasa (373)
Pusat Jagaan Bayi (1657)
Pusat Latihan (673)
Pusat Memandu (129)
Pusat Mengaji Agama (553)
Pusat Pendidikan Tinggi (546)
Pusat Rawatan (380)
Pusat Tadika Dan Taska (1433)
Pusat Tuisyen (1137)
Rancangan Perniagaan (573)
Rumah Sewa (4443)
Rumah Untuk Dijual (3884)
Servis Freelance (1154)
Servis Keselamatan (743)
Servis Pembersihan (873)
Servis Pengedaran Risalah (484)
Setiausaha Syarikat (613)
Sewa Bas Dan Van (597)
Sewa Jentera (58)
Sewa Kereta Teksi Limo (1898)
Sewa Lori (2657)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (60)
Studio Filem Dan Videografi (267)
Studio Fotografi (929)
Studio Grafik Dan 3D (1165)
Studio Lukisan (140)
Studio Model Penyanyi Pelakon (783)
Studio Muzik (496)
Sukan Beladiri (119)
Sukan Berkumpulan (239)
Sukan Futsal (232)
Sukan Pancing (144)
Tanah Sewa (668)
Tanah Untuk Dijual (5023)
Tempahan Biskut Dan Tart (2179)
Tempahan Hamper (188)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (680)
Tempahan Katering (2227)
Tempahan Kek Dan Coklat (2197)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (183)
Tempahan Kuih Muih (1778)
Tempahan Minuman Dan Dessert (488)
Tempahan Nasi Lemak (539)
Tempahan Roti (392)
Terminal Bayaran (199)
Ubahsuai Pejabat (667)
Ubahsuai Rumah (1745)
Urut Tradisional (841)
Usahawan Baja Pertanian (379)
Usahawan Benih Dan Nursery (417)
Usahawan Tani (1120)
Vending Machine (403)
Voucher Dan Tiket (255)
Web Design Malaysia (2357)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1434)