Albab 4 Penipu. Hati2.
Irdina 11 - Fri 11/Jan/2013 1:34pm [Last Comment]
Salam...
saya nak share pengalaman saya ditipu..kononnya tolong buatkan loan...ambil upfront beribu...

nama samaran dalam majalah ialah ALBAB 4...
nama sebenar saya tak pasti tapi berurusan dengan saya gunakan i/c MOHD NAZLI BIN ZAHARI...
alamat :NO 2175, JALAN DELIMA,WAKAF BARU,KELANTAN
no i/c : 840528-03-5255
no akaun public bank : 4774349113

tapi dia juga berurusan dengan salah seorang warga majalah dengan nama MOHD FAIZUL SYAZWAN BIN MUHD DAUD..
no i/c : 900419-14-6521
alamat : BLOK E-64,RUMAH MURAH PKNS,BT 21,KG SG LUI,HULU LANGAT,SELANGOR
akaun cimb..

nama register no h/p : 018-3204550 ialah SOBRI BIN HARUN
no i/c: 800618-02-5273
alamat : NO 35A LORONG TITI SIAM JALAN TELUK WAN JAH 05200 ALOR SETAR KEDAH.

saya share perkara ni supaya kita kumpulkan semua yg tertipu dan buat laporan polis...
saya tak pasti yang mana satu dia..yang pasti semua ada subahat..saya yg pernah tertipu dengan mereka bleh share kat sini..

saya juga akan share perkara ni di medium internet yang lain..war2kan pada semua...kalau kenal mereka ni tolong inform sebab memudahkan kerja polis..cepat mereka ditangkap cepat sakit hati ni terubat..

sori NAZLI @ SYAZWAN @ SOBRI or what ever who are... Saya takkan lepaskan u...tak dapat cara elok..cara halus saya akan guna..ko dah aniaya aku kan...JUST WAIT..

Niche: Diskusi Tuntutan Dan Tribunal
Salam Ramadhan Mubarak 1435h
Dari DPMM Putrajaya
     
  1. Firdaus 352 - Fri 11/Jan/2013 1:41pm
    buat jer tok org mcm tu..ktr dah la tgh susah,dorg senang2 tambahkn susah ktr..huhu  
  2. Niuza 3 - Fri 11/Jan/2013 1:51pm
    kita meniaga cr halal,jujur dan ikhlas..org mcm ni la yg mmburukkan peniaga lain yg carik mkn cara online.  
  3. Lala Pedas - Fri 11/Jan/2013 1:52pm
    bagus bro..mcm ko ckp td...xdapat cara btol,cara hlus je guna...diorang ni sume bangsat...kita susah,dia buat kita lagi susah..budak2 ni tak penah kene rembat lagi ni..kalo dah kene seret muka kat jalan baru di ada akal...kita ikhtiar la macam mana nak hapuskan penyangak ni sume...menyusahkan org...kecik2 xnak mampos.  
  4. Irdina 11 - Fri 11/Jan/2013 2:48pm
    kalau ada sesiapa yg bleh guna cara halus..perlukan i/c bgtau..sy akan emailkan...

    kita buat dari semua penjuru...  
  5. Azren 5 - Fri 11/Jan/2013 4:19pm
    itu wang bukan ko yg punye...itu albab yg punye...hahahahah...

    xpayah lah nak guna cara halus ni...tak baik...anggap jer dah xde rezeki...

    mintak doa supaya diberikan petunjuk dan kembali bertaubat..

    report polis?? pegi lah...kat msia ni report polis xlaku sangat pun...sesetagh kes je yg laku pakai...  
  6. Irdina 11 - Fri 11/Jan/2013 4:40pm
    sapa kata x laku...huhu..
    jangan cakap ikut sedap...
    pegi check dulu...

    kalau sorang mungkin bleh la bro...ni ramai beb..x kena kat ko boleh la cakap...bukan duit ko...mungkin x rasa mcmana susahnya nak buat loan...

    budak ni ambik duit masa org tgh dalam kesusahan...ramai yg alami nasib yg sama...aku nak ajar je org camni...sebut nama tuhan x lekang kat bibir...aku nak biar dia rasa makan duit haram...  
  7. Jamaludin Ahmad - Fri 11/Jan/2013 5:31pm
    sya juga ditipu pengeluaran epf..habis wang saya..org nya bernama syaz43 rakan2 leh search kt majalah..sya nasihatkan rakan2 majalah jgn tertipu dgn pengeluaran epf cara penipuan..dh jadi kes polis ..klu sya jumpa org nie x taulah apa nk jd..sya ada meminta bantuan rakan2 menjejaki syaz43 nama dlm majalah...ku dpt x koma mati budak ni...siapa yg pernah ditipu begini akan ada perasaan spt saya alami..  
  8. Xfive - Fri 11/Jan/2013 10:05pm
    aku pun penah kena tipu..2 kali lak tue tp aku dapat tangkap org yg tipu aku tue..korang taw pe aku wat..aku ikat kaki dia..ikat tngan dia..pastu ikat kat keta..baring dia atas jalan..seret dia smpai mati..terus aku buang kat tepi sungai..puas ati aku..  
  9. Dayah13 2 - Sun 13/Jan/2013 5:49pm
    Berhati hati dengan PENIPU ni, dah amik duit upfront terus hilang... tak selamatla hidup kau dunia akhirat.. satu sen pun aku tak halalkan.

    Nama : MUHAMMAD FAIZUL SYAZWAN BIN MUHAMMAD DAUD

    No IC : 900419 14 6521

    ALlamat IC : BLOK E-54 RUMAH MURAH PKNS, BT 21 KG SG LUI, 43100 HULU LANGAT SELANGOR.

    AKAUN CIMB : 1208 0002 2532 02  
  10. Nomie Q - Sun 13/Jan/2013 5:55pm
    Gila ah ko ni Xfive.. banyak sgt ke ko kena tipu smpai ko bunuh org tu?  
  11. Irdina 11 - Sun 13/Jan/2013 6:22pm
    Dayah132...

    itu org yg sama menipu kwn saya...  
  12. Faiz 242 - Sun 13/Jan/2013 8:08pm
    Salam, sy faizul syazwan. Sy juga salah seorg mangsa albab 4. Sy juga menafikan yg sy terlibat atau subahat gan albab4. Sy juga seperti anda nak buat loan, bezanya sy tidak bg upfront tp beliau telah menggunakan identiti sy. Laporan polis telah dibuat ke atas albab, dan sy juga yakin kesemua nama diatas tidak terlibat. Coz kite sumua x pernah jumpa albab. Kalau anda masih x puas ht boleh dtg kerumah sy seperti alamat diatas. Sekian  
  13. Irdina 11 - Sun 13/Jan/2013 8:50pm
    macamana dengan no akaun tu? kawan saya masukkan duit ke akaun cimb tu...  
  14. Irdina 11 - Sun 13/Jan/2013 9:29pm
    faizul bleh ko email kat saya salinan laporan polis tu...ye lah manalah tau.. ko ni mmg albab 4..tapi takut org santau ko baru ko tampil buat pengakuan macam ni...kami akan discuss sesama mangsa ni nnti ikut salinan laporan ko tu

    email saya..

    irdina11@gmail.com  
  15. Faiz 242 - Sun 13/Jan/2013 10:05pm
    Nanti sy emailkan, sy pun br tahu, ada mangsa call sy dr kedah. Bezanya sy takde duit, so dia minta buku, pin no dan atm kad. Sy pun terdesak mcm korg jugak. Pasal nak santau sy, insyallah kalau sy di pihak yg benar buat takut. Kalau korang nak jumpa sy pun takde masalah. Boleh dtg kerumah sy  
  16. Faiz 242 - Sun 13/Jan/2013 10:27pm
    Ne no ruj report polis, presint 7/010957/12, report ne detail dr mula sy kenal albab smpai seorg mangsa call sy dr kedah. Kalau sy ada masa sy scan bg kat ardina 11.  
  17. Irdina 11 - Sun 13/Jan/2013 10:37pm
    ok tq...saya tunggu..  
  18. Oniey 2 - Mon 14/Jan/2013 9:34pm
    irdina 11...

    faiz 242 ni dah email ke belum...
    nak tau gak...
    mana tau albab 4 menyamar nak cover diri sendiri...  
  19. Dayah13 2 - Mon 14/Jan/2013 11:01pm
    Irdina...

    faiz 242 tu da email ke police report kat u... kalau dah pls forward to me...

    faiz 242... kalau betul u teraniaya jgn delay lagi... forward email tu ker irdina  
  20. Irdina 11 - Mon 14/Jan/2013 11:14pm
    untuk makluman sume...
    saya belum dapat salinan dari faiz 242...  
  21. Mie 28 - Tue 15/Jan/2013 10:55am
    Allahuakbar! saya pernah bagi IC n identiti pd orang...warga MC gk...ketika dan saat tu saya dlm ujian memerlukan wang...ya allah..moga allah melindungi saya & sahabat lain yg terlibat..  
  22. George Boros - Tue 15/Jan/2013 1:00pm
    aduhai...dunia...dunia...dalam hal ni semua nya salah...apa lg yg menipu...

    Tolonglah semua warga MC ingat...mana ada kalau nak loan atau apa2 pengeluaran duit tu kena kuar duit muka...tak yah lah buang2 duit di saat anda perlukan duit...

    Mesti ada baik atau buruknya...Mungkin hilang duit tu ada sbb nya dan mungkin jugak dgn hilang duit tu Allah gandakan lagi di kemudian hari sama ada di sunia atau di akhirat...amin  
  23. Cagarkereta - Tue 15/Jan/2013 1:30pm
    balik2 kena tipu pasal upfront.. ak cadangkan klau sesiapa agent loan yg btol2 nk tlg org, letak semua detail lengkap. no ic, no ac, no plate kereta, bg gambar, bg bil2 tempat tinggal, bg no bank utk pengesahan, serah duit uofront di balai..

    penipu upfront kt majalah.com berleluasa, ade kes budak umur 18 tahun menipu ufront.. klau dpt org2 cmni, pijak smpai mati. jgn bg can.. sebab dh melampau sgt..

    repot polis bagus, utk keselamatan kita gk semua dcument kita serahkan utk loan takut disalahguna. cuma harapan utk polis bertindak amek masa yg lama..mungkin bertahun...  
  24. Azman 269 - Wed 16/Jan/2013 8:52am
    byk sungguh la ni org yg tak mengamalkan Al Quran & Sunnah....MasyaAllah  
  25. Shahrul76 - Wed 16/Jan/2013 2:32pm
    Haiyoo..knp lah asyik kena tipu ajer?? sya sekali je buat loan kat majalah.com ni. Tak payah guna upfront. Terus settle masalah. Yang penting kena jumpe org yg buat loan tu dulu. Loan yang sya dpt begitu mudah klu kita betul2 ada masalh. Bukan nak buat enjoyy!!..lps dpt loan dan settle kn semua masalah sya, baki nye sya buat modal bisnes. Alhamdulilah..wlupun x ungtung byk tp rsa mcm hutang sya byr tanpa masalah.. sya selalu baca pasal kna tipu upfront ni. Tp masih ade jgk yg terkena..pelik lah  
  26. Suearmanshah - Thu 17/Jan/2013 11:51am
    ternyata faiz 242 @ faizul shazwan @ dah cabut lari..

    ada kes seorang budak muda kena belasah sampai patah kaki tangan gara-gara tipu duit bekal handphone murah RM15,000 tapi dia silap tipu orang 3 line..ha padan muka !!!!  
  27. Irdina 11 - Thu 17/Jan/2013 1:40pm
    rasanya begitu...sebab smp skang masih xde email lagi...  
  28. Suearmanshah - Thu 17/Jan/2013 2:19pm
    sdr jamaludin, bagaimana Albab 4 boleh tipu pengeluaran epf..? sepanjang pengetahuan saya, semua transaksi pembayaran epf adalah melalui akaun bank atau cheque atas nama pencarum..sila kongsi.  
  29. Kumanhensem - Sat 19/Jan/2013 11:04pm
    Hati2 warga majalah......mmg banyak penipu dan penyamun dlm ni  
  30. Hasiltani - Tue 22/Jan/2013 11:43am
    setuju. sy pernah kena ngan sorg mamat yg kononnya supplier fon replica Samsung S3 n Galaxy Note 2 dengan harga RM550 sebijik. dia cuba yakinkan sy n bila sy mintak katalog & details beliau terus senyap. xpa sahabat semua, kena ingat wlupun x dapat balas di dunia tp akan mendapat balasan diakhirat gak nt. xkan tlepas punya la org cmtu. kesimpulannya, menakutkan la biz deal camni.. huhuhuhu! semoga kita semua terhindar dr sebarang penipuan. amin.  
  31. Irdina 11 - Tue 22/Jan/2013 9:15pm
    sampai skang masih xde email seperti yang dijanjikan....  
  32. Kimi 6 - Wed 23/Jan/2013 5:17pm
    camne ngan aiman 171,187,191,182 (org yg sama)....loan aeon....ada sesiapa yg lulus x buat ngan dia? sbb dia minta u/front klu dokumen xcukup  
  33. Syakir 4 - Thu 24/Jan/2013 2:19pm
    Cagarkereta....

    "kasi duit upfront kat balai"....idea kreatif tu bro...maunya dia kecut perut nk amik duit tu kat dlm balai disaksikan anggota polis...yg kaki tipu harus x datang rsanya...  
  34. Faizul 86 - Mon 28/Jan/2013 11:15pm
    Mcm2 ada  
  35. Earkeen - Tue 19/Mar/2013 4:49pm
    nih lagi penipu pinjaman peribadi..konon boleh tolong dan siap gerenti lulus lg loan dgn bank alrahji rm150k.selain dari al-rahji dia ni kononnya boleh uruskan pinjamn dengan cimb seminggu confirm siap dan pinjaman aeon.Dia nih bergerak dgn kawan2 dia yg sama je penipu loan.cakap baik kita pun tak sangka dia dan kwn2 dia nih penipu rupanya...saya pun terkena dengan dajjal nih...mintak upfront sampai tiga ribu lepas tu btg hidung pun taknampak dah

    Nama penipu:Mohd firdaus asyraf bin tajudin

    ic:891129146687

    alamat:no 47 jln bki 2 off jalan kemensahindah bkt kemensah indah 68000 hulu kelang

    rakan subahat:satriady putra ,saiful anis

    facebook:https://www.facebook.com/#!/firdaus.asyraff.3

    saya dah buat laporan polis dan akan buat sampai polis ambik tindakan.

    saya dh cuba contact mak bapak dia supaya nasihatkan anak dia yg gila menipu mkn duit haram nih

    sesiapa yang nk buat loan berjaga2 la dengan penipu sekawan nih  
Page 1   (Total 35 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2504)
Bengkel Basikal (69)
Bengkel Kereta (1451)
Bengkel Motosikal (232)
Bengkel Tayar (208)
Bisnes Air Mineral (357)
Bisnes Ais Krim (465)
Bisnes Aksesori Kereta (652)
Bisnes Broadband (1039)
Bisnes Burger (522)
Bisnes Cermin Mata (151)
Bisnes Cuci Kereta (766)
Bisnes Cyber Cafe (433)
Bisnes Dobi (1311)
Bisnes Ebook (1004)
Bisnes Handphone (1195)
Bisnes Hari Raya (55)
Bisnes Hotel Dan Resort (535)
Bisnes Ice Blended (663)
Bisnes Jam Tangan (270)
Bisnes Jeruk (156)
Bisnes Kitar Semula (481)
Bisnes Komputer (1419)
Bisnes Kurier Dan Logistik (624)
Bisnes Minuman (1381)
Bisnes Pasar Malam (1868)
Bisnes Pelancongan (502)
Bisnes Perabot (786)
Bisnes Prepaid Dan Reload (1021)
Bisnes Restoran (3109)
Bisnes Roti Dan Bakeri (671)
Bisnes Salun Rambut (336)
Bisnes Sarang Burung (251)
Bisnes Satay (357)
Bisnes Sms (152)
Bisnes Spa Dan Facial (613)
Bisnes Steamboat (192)
Bisnes Tablet Pc (434)
Bisnes Tradisional (793)
Bisnes Untuk Dijual (3102)
Bisnes Waffle Dan Jagung (361)
Bisnes Western Food (297)
Dewasa 18sx (1669)
Diskusi Bisnes (1865)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (682)
Expo Karnival Tapak Niaga (6016)
Forex Malaysia (1754)
Haiwan Peliharaan (424)
Haji Dan Umrah (451)
Hiasan Dalaman (674)
Hiasan Taman (232)
Hotel Resort Homestay (953)
Iklan Tv Radio Media Massa (210)
Import Dan Eksport (308)
Ingin Berniaga (2728)
Insurans Dan Takaful (1635)
Insurans Roadtax Kereta (316)
Kedai Bunga (183)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (1914)
Kedai Emas (436)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2425)
Kedai Hardware (502)
Kedai Ibu Dan Bayi (654)
Kedai Jahit (3553)
Kedai Kamera Dan Camcorder (330)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (324)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1691)
Kedai Sewa (1566)
Kereta Baru (1518)
Kereta Terpakai (4731)
Kerja Diploma Dan Ijazah (4329)
Kerja Kemahiran (1809)
Kerja Kosong (10612)
Kerja Praktikal (1798)
Kerja Sales (2086)
Kerja Sambilan (5904)
Konsultan Perniagaan (416)
Kontrak Swasta (273)
Kontrak Tender Kerajaan (435)
Kontraktor Balak Dan Kayu (456)
Kontraktor Jurutera (517)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (216)
Kontraktor Minyak Dan Gas (653)
Kontraktor Pasir (344)
Kontraktor Pembinaan (1921)
Kontraktor Perlombongan (304)
Kursus Dan Seminar (2672)
Kursus Kecantikan (664)
Kursus Makanan (641)
Kursus Motivasi (308)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1558)
Mencari Pelabur (3515)
Mesin Fotostat (337)
Mesin Freezer Dan Chiller (241)
Mesin Industri (476)
Mesin Jahit (354)
Mesin Proses Makanan (529)
Pakej Pelancongan (2493)
Pakej Perkahwinan (1160)
Pakej Perniagaan (820)
Pasar Basah (1382)
Pekerja Asing (1149)
Pelaburan Saham Unit Trust (890)
Pembantu Rumah Asing (1762)
Pembekal Barang Runcit (1527)
Pembekal Beras (96)
Pembekal Buah-buahan (454)
Pembekal Ikan Kering (366)
Pembekal Kelapa Dan Santan (597)
Pembekal Kerepek (1055)
Pembekal Keropok (415)
Pembekal Kicap Dan Sos (211)
Pembekal Kurma Dan Kismis (287)
Pembekal Madu (229)
Pembekal Mee Dan Bihun (120)
Pembekal Minyak Masak (403)
Pembekal Rempah Dan Perencah (554)
Pembekal Serunding (253)
Pembekal Telur (128)
Pemborong Aksesori Lelaki (159)
Pemborong Aksesori Wanita (1161)
Pemborong Batik Dan Sutera (340)
Pemborong Beg Galas (98)
Pemborong Beg Tangan (583)
Pemborong Bundle (833)
Pemborong Cadar Dan Tilam (413)
Pemborong Karpet (145)
Pemborong Kasut Dan Sandal (662)
Pemborong Lampin (283)
Pemborong Mutiara (104)
Pemborong Pakaian Bayi (743)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1572)
Pemborong Pakaian Lelaki (1095)
Pemborong Pakaian Plus Size (135)
Pemborong Pakaian Wanita (4019)
Pemborong Telekung Dan Songkok (552)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3370)
Pemborong Tuala (188)
Pemborong Tudung (2662)
Pembuat Papan Tanda Iklan (248)
Pembuat Plastik Kotak Botol (770)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (467)
Pendaftaran Syarikat (460)
Pendaftaran Trademark (30)
Pengedar Alat Tulis (914)
Pengedar Bahan Pencuci (681)
Pengedar Buku Dan Majalah (562)
Pengedar Contact Lens (234)
Pengedar Perfume (1494)
Pengedar Permainan Kanak2 (562)
Pengedar Produk Kecantikan (2512)
Pengedar Produk Kesihatan (2891)
Pengurus Majlis (576)
Penternak Arnab (51)
Penternak Ayam (690)
Penternak Burung Puyuh (93)
Penternak Ikan (674)
Penternak Kambing (274)
Penternak Lembu (359)
Penternak Udang (183)
Peralatan Makmal Dan Hospital (251)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (670)
Peralatan Sukan (532)
Perisian Komputer (533)
Perkakas Dapur (582)
Perkakas Elektrik (402)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1452)
Pinjaman AIM (157)
Pinjaman Hartanah (490)
Pinjaman Kad Kredit (376)
Pinjaman Kereta (556)
Pinjaman Peribadi (9926)
Pinjaman Perniagaan (1746)
Produk Dari China (509)
Produk Sejuk Beku (1246)
Program Consignment (1928)
Program Dropship (6297)
Pusat Bahasa (334)
Pusat Jagaan Bayi (1394)
Pusat Latihan (611)
Pusat Memandu (117)
Pusat Mengaji Agama (460)
Pusat Pendidikan Tinggi (495)
Pusat Rawatan (333)
Pusat Tadika Dan Taska (1189)
Pusat Tuisyen (999)
Rancangan Perniagaan (563)
Rawatan Alternatif (274)
Rumah Sewa (4020)
Rumah Untuk Dijual (3528)
Servis Freelance (1012)
Servis Keselamatan (674)
Servis Pembersihan (756)
Servis Pengedaran Risalah (437)
Setiausaha Syarikat (574)
Sewa Bas Dan Van (521)
Sewa Kereta Teksi Limo (1668)
Sewa Lori (2375)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (54)
Studio Filem Dan Videografi (229)
Studio Fotografi (847)
Studio Grafik Dan 3D (1000)
Studio Lukisan (123)
Studio Model Penyanyi Pelakon (674)
Studio Muzik (438)
Sukan Beladiri (112)
Sukan Berkumpulan (221)
Sukan Futsal (220)
Sukan Pancing (136)
Tanah Sewa (602)
Tanah Untuk Dijual (4542)
Tempahan Biskut Dan Tart (2083)
Tempahan Hamper (183)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (628)
Tempahan Katering (2004)
Tempahan Kek Dan Coklat (2071)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (160)
Tempahan Kuih Muih (1659)
Tempahan Minuman Dan Dessert (428)
Tempahan Nasi Lemak (485)
Tempahan Roti (331)
Terminal Bayaran (174)
Ubahsuai Pejabat (613)
Ubahsuai Rumah (1605)
Urut Tradisional (733)
Usahawan Baja Pertanian (359)
Usahawan Benih Dan Nursery (378)
Usahawan Tani (1023)
Vending Machine (329)
Voucher Dan Tiket (238)
Web Design Malaysia (2208)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1239)