Search Majalah.com
Agensi Maids Dari Bandung Indonesia
Vanda Arina @ ashayana bandung - Tue 15/Nov/2011 8:00am [Last Comment]
Saya Agensi Maids dari Bandung Indonesia. saat ini saya ada 3 maids ready di kantor saya.. kalo tertarik silahkan datang ke kantor dan pick up the maid.. ashayanabandung@gmail.com atau
telpon langsung ke +6282128286607

Niche: Pembantu Rumah Asing
Taklimat Pembiayaan Credit Guarantee Corporation (CGC) - Percuma
28 Apr 2014 di DPMM Putrajaya

Taklimat Berkenaan Tribunal Rayuan Kastam (TRK) - Percuma
24 Apr 2014 di Putrajaya

Seminar Peluang Bisnes Sektor Utama Ekonomi
30 Apr 2014 di Shah Alam (Anjuran bersama DPMM Putrajaya & MUBIN)
     
  1. Nazihah 17 - Thu 17/Nov/2011 4:39pm
    Saya mahukan pembantu untuk tahun hadapan. pembantu saya sudah mahu pulang. berapa kos jika saya mahu maid? Tolong hubungi saya 0172134463  
  2. Vanda Arina - Thu 17/Nov/2011 10:28pm
    Kos untuk maid 3500 RM ( pasport, medical, flights, and our fee ) .. if you come to Indonesia and proceed it by your self, you only pay us 1800 RM.

    please contact me directly ashayanabandung@gmail.com or ashayanabandung@yahoo.com or 082128286607

    thank you  
  3. Zaza 25 - Mon 21/Nov/2011 9:15am
    bagaimana dgn gaji dan potongan gaji..?? Boleh emailkan saya biodata (kalau ada)
    zaza7755@gmail.com  
  4. Reezal Corleone - Wed 23/Nov/2011 12:30am
    RM3500 sampai di Malaysia? bisa diskaun lagi x?

    bagaimana cara pembayaran dan ada jaminan ngak? bole email biodata? mahu tahu bisa jaga anak kecil atau tidak...  
  5. Fara 11 - Wed 23/Nov/2011 10:57am
    hati2 kepada sesiapa yg nak berurusan...
    Jgn ada yg kena tipu. sila check dulu company dia ni di kedutaan indonesia ni wujud ke tidak sebelum wang ANDA itu leburrrr..

    kos di atas TIADA POTONGAN GAJI yg diberikan & ada lg syarat2nya..

    just peringatan saja..  
  6. Vanda Arina - Wed 23/Nov/2011 10:13pm
    Setiap orang boleh curiga.. tapi saya tidak memaksa customers untuk ambil di saya.. saya juga banyak ketipu oleh orang indonesia dan malaysia juga.. saya menawarkan dengan jaminan juga.. sabtu ini saya datang ke malaysia dengan 4 maids.. 3 sudah di booking, tinggal 1. silahkan hubungi saya kalo beminat,  
  7. Roy 39 - Thu 1/Dec/2011 1:22am
    u ada maid indon kristn atau hindu? ravi_ipk@yahoo.com  
  8. Vanda Arina - Mon 5/Dec/2011 11:26pm
    baru masuk umur 20 , 28 , dan 35 bagi anda yang cari silah kan hubungi ashayanabandung@yahoo.com atau 082128286607  
  9. Tristen - Tue 6/Dec/2011 12:54am
    Permisi Bu Rina, pengen tahu apa bisa di kasih biodata pembokatnya yang umur 20 itu ga? Ini kyknya ga bisa di kasih ijin kerja, yah?  
  10. Vanda Arina - Wed 7/Dec/2011 12:40pm
    maaf.. ini 23 tahun bukan 20  
  11. Mira 79 - Thu 5/Jan/2012 12:45pm
    masih ada lagi ke maid yg dh sedia ada sbb sya perlukan segera..muslim..umur 35 keatas  
  12. Vanda Arina - Mon 9/Jan/2012 9:23pm
    mira 79,, saya ada maid umur 39 dan 40. passpor sudah ready,, silahkan hubungi ke email ashayanabandung@yahoo.com  
  13. Surintan - Mon 23/Jan/2012 8:17am
    ibu ...masih ada maid yg available? klu ada..blh email sy biodata:nurintan77@yahoo.co.uk  
  14. Zai 54 - Wed 15/Feb/2012 12:22am
    Cik Vanda,

    Ada lagi pembantu yg mahu jadi pembantu? Betul2 yg minat. Takut lari, susah  
  15. Aida 168 - Sat 18/Feb/2012 5:46pm
    ibu vanda, saya mau cari maid yang umur bawah 35. tolong emailkan biodata ya adiadiary@yahoo.com  
  16. Jvyro - Sun 19/Feb/2012 11:52pm
    penipu, jangan terperangkap, sudah masukkan duit syarikat saya kepadanya melalui western union, sudah genap 5 minggu lebih, tapi masih belum dapat pembantu saya lago, mahupun duit saya balik. Dia dan suaminya, bernama tesar vabianto memang baik pertama kalinya, tetapi selepas itu, tidak mau menjawab talipon saya pun, mereka pun menghantar dokumen syarikat mereka ke emel saya tetapi sudah tertipu  
  17. Zai 54 - Tue 21/Feb/2012 12:50am
    Jvyro. Kenapa anda cakap begitu? Setahu saya Vanda telus orangnya dan boleh di percaya. Saya ada hubungi client beliau. Setakat ini tak ada yg bermasalah. Saya berdoa dan berharap, application kami berjalan lancar.  
  18. Jvyro - Tue 21/Feb/2012 9:16am
    hahaha, tengoklah, sampai hari ini, duit saya masih belum dikembalikan, dijanjikan saya dapat maid darinya dalam masa seminggu, mana maid saya hari ini? masik tak nampak batang hidung pun, bila saya suruh dia pulangkan duit saya rm1500 dia kasi bebagai alasan sampai seminggu masih belum dapat duit saya balik, hari ini saya menelefon nya, dia berkata kalau saya mahu duit saya balik, saya tak sepatutnya report hal ini kat majalah. setahu saya duit saya masih belum dapat balik, itu saja. kalau zai mau, saya boleh tunjuk transaksi western union saya kepada zai dan zai nilai lah sendiri, apa yang betul dan salah.  
  19. Vanda Arina - Tue 21/Feb/2012 9:21am
    pak jhon saya tak perlu membahas yang bapak permasalahkan...bapak sendiri tau saya tak menipu bapak.trimakasih sudah menjlek jelekan saya dan suami saya.  
  20. Jvyro - Wed 22/Feb/2012 1:06am
    jangan menipu wang orang, kalau menjalankan niaga, jangan buat alasan yang tak munasabah, jangan tak ikhlas, suami mu sudah berjanji akan menghantar pembantu dalam minggu pertama bulan januari, ini sudah masuk bulan febuari, saya mintak wang saya balik, dijanjikan dua minggu lepas, sudah banyak kali saya hantar sms dan memanggil ke indonesia, sampai bil tel naik rm200 lebih untuk panggilan ke indonesia, sampai sekarang pun tak dapat duit balik!!!! mana wang saya? memang tak ikhlas...sudah kasi tempoh sampai dua bulan stengah, siapa lagi yang boleh tahan? menyampah betul, sudah salah masik nak jawab di forum ini, saya sudah tak tahan dengan alasan2 yg diberi, sudah menunggu terlalu lama, siapa boleh berdiam diri. itu duit yang dihantar saya kerja susah untuk mencari duit tu, saya suruh pihak mu menolong untuk mencari pembantu bagi saya untuk menjaga rumah serta menolong menjagakan barang barang anak saya. jika setahunya saya pihak ashayana ni nak menipu, lagi baik saya gunakan duit tu untuk beli barang2 keperluan untuk anak saya. u ingat senang huh hidup saya sekarang? kerana pihak ashayana la saya susah sekarang. duit sudah dihantar dan hasilnya tiada. Jangan main dengan rezeki orang tau, nanti rezeki sendiri yang dimainkan oleh orang lain.  
  21. Zai 54 - Fri 24/Feb/2012 1:08am
    Saya tidak tahu apa masalah yg wujud antara anda berdua. Tentu ada sebb wujudnya salah faham ini. Apa pun masalahnya, saya harap ianya dapat di selesaikan dgn cara yang baik.

    Saya harap sangat, urusan pembantu rumah saya akan di permudahkan Allah.  
  22. Zai 54 - Fri 24/Feb/2012 1:28am
    Test test testing my ID. Sorry.  
  23. Zai 54 - Fri 24/Feb/2012 11:07pm
    Assalamualaikum sahabat... Nak sebang2 sikit d sini, boleh?

    Kalau orang kaya, dia dah pergi ke agen dapatkankan pembantu rumah. Agen kata RM6500 dia boleh bayar. Agen kata RM7500 dia pun boleh bayar. Agen kata RM8000 pun dia tak de masalah. Orang senang ada duit, tak nak susahkan diri ke sana ke mari uruskan permit pembantu rumah. I pay you, you serve me. Tadaaaa... Maid delivery terus sampai depan rumah. Cepat, selamat dan ada jminan. Bagi golongan pertengahan, kita tercari-cari yg murah dan terbaik. Bayar runner RM500 pun tak mau, baiklah guna kudrat beratur panjang tak apa. Tapi tu lah... dlm keperluan mendesak mcm nie, ramai juga org yg ambil kesempatan memperalatkan golongan sederhana ini untuk kepentingan mereka. Dan bila duit tergadai, walaupun tidak sebanyak golongan hartawan, RM1000 sekalipun, dah boleh buat kami terduduk dan menangis. Menangis sebab duit yang dicari dari hasil tabungan banyak bulan, akhirnya lenyap begitu saje. Sebak dada....  
  24. Zai 54 - Fri 24/Feb/2012 11:25pm
    Saya dan sahabat saya Anita, adalah customer Vanda. Alhamdulillah, pembantu rumah Anita bernama Siti Rohimah, selamat sampai di Malaysia malam tadi (khamis - 23Feb 2012). Urusan perkenal calon kpd Anita bermula pada hari Jumaat bayar deposit. Hari Isnin 20 Feb, Vanda re-new passport sebb passport Rohimah dah nak tamat tempoh. Hari selasa petang, passport nya siap. Hari Rabu medical checkup dan Hari khamis semalam 23 Feb, Siti Rohimah sampai sini pukul 11:00pm. Alhamdulillah.. Cuma saya, masih menunggu pembantu saya walaupun saya lebih dulu berurusan dgn Vanda. Kenapa??? Sambung lepas nie kayyy  
  25. Zai 54 - Sat 25/Feb/2012 12:04am
    Sebelum saya sambung cerita, saya nak beritahu sahabat, saya tidak mahu mempengaruhi anda. Saya cuma cerita pengalaman saya berurusan dgn vanda dan suaminya.

    Cerita saya pulak.... Dari hari selasa 21 Feb 2012, seperti yg Vanda janji, passport Nia (nama pembantu saya) tak dapat di siapkan. Urusan saya bermula 15 Feb 2012. Saya mulai bimbang. Kejap2 call, kejap2 sms. Maklumlah, saya ni lah golongan pertengahan yg saya cakap awal2 tadi. Nak tahu kenapa seminggu? Sebb, Nia baru nak buat passport. Sedangkan Rohimah, cuma re-new paasport dia yg nak tamat tempoh tu. Mmm... Dlm pada tengah buat passport, dapat tahu pulak, rupa2nya Nia nie pernah kehilangan passport. Jadi,... Passport yg sepatutnya siap hari selasa 21 Feb, tergendala. Dlm hal ini, Vanda dan Suami tersepit oleh keadaan yg tidak ada siapa boleh jangka. Dan bermulah episod sedih saya bila saya menjadi seperti pungguk rindukan bulan. kenapa??? Sebab... Maid saya yg dah 5 tahun berkhidmat, dah nak balik pada 25Feb. Esok lah kengkawan. Dan paling saya bimbang, tarikh akhir permohonon permit ialah 29 feb. Mau saya tak bimbang. Sempat ke? Tak pe... Ada hikmah atas apa yg terjadi. Saya yakin. Saya tidak menyalahkan Vanda dan suaminya. Walaupun saya tak dapat bohongi orang akan kekeciwaan saya. Sy terlalu takut di tipu, tetapi saya lupa yg masalah boleh datang tanpa kita duga. Dan saya belajar bersyukur dan redha dgn rancangan Allah buat kami sekeluarga. Kebetulan pulak, Anita dgn rela bersedia pinjamkan Rohimah kepada saya barang sehari dua. Kesediaan Anita meringankan beban masalah saya. Thank You Anita.

    Dan kita tunggu sampai Nia masuk, saya akan update pengalaman saya di sini. Mudah2an, Allah akan permudahkan urusan saya.

    To Vanda.
    As I had told you earlier. I had already put my trust on you and I know, you will help me to settle this issue before the due date. Saya dapati anda sangat positif walaupun ada sedikit curiga di hati Anita dan saya. Anda terima, apa saje usul cadangan kami, untuk kepentingan kedua-dua pihak. Terima kasih dari saya dan bagi pihak Anita.

    Jangan lupa siapkan medical checkup Nia dulu ye Vanda. Kita sudah kesuntukan masa.  
  26. Vanda Arina - Sat 25/Feb/2012 12:24am
    yaa buu.. saya ini agen kecil, dan tidak ada niat untuk tipu siapaun,, kadang,, kita sudah uruskan,, maid tidak siap,, giliran saya mau niat bayar dengan dicicil,,,malah saya saya dijelek2 an...  
  27. Jvyro - Sat 25/Feb/2012 1:28am
    jadi zai saya nie pun orang pertengahan, ulang alik saya menelefon, sms, email, ym dengan si vanda dan suami nya. banyak soalan yang ditanyakan terutama nya soalan bila pembantu saya akan sampe. tapi, sampai hari nie masih tak berbuah hasil. genap masuk bulan januari, saya memasukkan duit untuk mereka jumlah RM 1500 sebagai deposit untuk paspor maid, dalam masa dua minggu yang pertama, kita berbalas sms, yahoo chat dan email. Dikatakan oleh suami nya yang paspor maid ada masalah di bandung. terus terang saya dengan sabar nya menunggu, pada hujung minggu yang kedua ni, suaminya meminta duit lebih rm 1500 untuk passport maid tu kerana sudah siap dan pihak imigrasi disana nakkan duit lebih untuk mempercepatkan prosesnya tapi saya tidak mau kasi dan suruh suaminya menolong tanpa lebih duit, dan dia pun setuju. Dan pada minggu yang seterusnya, minggu ketiga, kawan saya pun pergi ke bandung untuk urusan niaga nak membawa maid tu pulang, tak kesampaian juga. selepas tu, saya memberitahu mereka untuk pulang kan duit dulu, lepas tu saya masih akan menunggu mereka menyediakan maid tu. dijanjikan dalam minggu keempat tanggal hari jumaat saya akan dipulangkan nya duit saya. maka ditunggu lah, tapi masih tak kesampaian. lepas tu bila saya menelefon mereka, si vanda nie menjawab dan cerita tentang pembantu tu pun ditukar, dikatanya calon tu tak serius dan kalau dia tahu calon tu macam tu, dia pun takkan rekomen. dia kata balik kampunya untuk mengambil calon yg sesuai. saya mengatakan bersetuju untuk mengambil maid tu darinya tapi sementara menunggu maid tu, pulankan duit saya seperti yang dijanjikan oleh suaminya. Dalam minggu yang kelima, setiap hari berbalasan sms, dan si vanda tu memberi saya pelbagai alasan, hari isnin minggu kelima, dia mengatakan dalam perjalanan ke bank, hari kedua minggu kelima yang suami nya di keretapi dalam perjalanan balik ke bandung, lepas tu, hari yang seterusnya, hubungi vanda, dia berkata suaminya tidak dapat dihubungi, vanda menyuruh saya emelkan suami nya, saya pun emel, takde hasil juga, hari kelima saya pun dah tak bertahan lagi, lalu saya berkeras mahukan duit saya balik, si vanda dan suaminya tu tidak berbalas sms, email atau panggilan dari hari tu.
    kepada si vanda tu terangkan lah. sampai lah saya sudah tak ada harapan lagi yang duit saya sudah boleh dikatakan dicuri. jadi niat saya disini bukan untuk memburukan nama orang, saya cuma mahukan duit peluh saya balik yang saya bersusah payah untuk mengerjakan, menyimpan selama lima bulan untuk mendapatkan maid yang baru sebab sama seperti zai, maid saya yg dulunya baru habis kan kontraknya selama 4 tahun dan sudah balik tahun lepas. jadi saya terpaksa bersusah payah untuk mencari orang menjaga anak saya dalam masa ini. saya mahu berkongsi dengan para forumer disini pengalam saya. fikirlah, apa yang saya dapat dengan memburukan nama orang yang dikatakan tu? tu sajalah cerita bagi pihak saya.  
  28. Zai 54 - Sat 25/Feb/2012 2:26am
    Ye. Mencari duit bagi golongan sederhana macam saya bukan mudah sebb duit masuk, duit keluar. Cukup untuk perbelanjaan harian dan kurang pulak buat tabungan. Jadi bila simpanan dah cukup, nak kena ganti maid pulak. Saya faham perasaan anda...


    Vanda, cubalah usahakan untuk bayar balik duit Jvyro jika anda memang berniat mahu memulangkannya. Atau segerakan cari pengganti. Saya rasa orang yg sudah bayar duit ada hak untuk berasa curiga. Lama sangat tunggu. Saya harap kejadian sama tida berlaku kepada saya dan yg lain2 juga.

    Encik Jvyro. Bagi vanda sedikit masa lagi. Kalau tidak, anda berhak menuntut melalui saluran yg betul. Kalau jadi pada saya, pasti saya juga akan rasa perkara yg sama. Tadi pun saya sudah bingung dan panik lalu saya sms vanda. Saya kata mahu buat laporan jika Vanda tidak jawab panggilan saya. Sebagai manusia biasa, ia adalah tindak-balas yg normal.

    Encik Jvro, tulisan anda macam anda warga Indonesia. Betul ke tekaan saya?  
  29. Jvyro - Sat 25/Feb/2012 3:17pm
    bukan lah Zai, saya nie asal MY kampung melak, sekarang berumah di Selangor. sudah diberi masa Zai, sekarang hanya menunggu keputusan pihaknya. Sudah pun membuat pertanyaan di kedutaan tentang asal usul negara nya. saya sudah memberinya pilihan yang saya akan membersih namanya sekiranya duit dipulangkan, Duit yang hakmilik kepunyaan saya. Duit yang bersusah payah dicari dan dijimat hanya untuk dipermainkan oleh si vanda tu. kenalan saya akan ke bandung minggu depan dan terpulanglah kepadanya untuk memberi balik duit itu, jika masih berdegil, saya akan mengambil tindakan dengan memberi laporan kepada pihak negara di kantor nya itu. saya sudah periksa akan asal usulnya dan dengan pihak disana. Disuruh oleh kenalan saya disana untuk berhubung dengan wakil kota yang memberi kelulusan perniagaan nya. Undang2 yang ada untuk perniagaan seperti ini membolehkan saya mendapatkan uang saya balik dengan mengunakan saluran yang betul oleh pihak kerajaan mereka. jadi sekarang terpulanglah kepada pihak si vanda tu sama ada mau menyelesaikan masalah ini dengan baik atau saya terpaksa menggunakan undang2 untuk mendapatkan duit saya balik. Tak kira apa juapun saya hanya mahukan duit saya balik, itu saja dan akan berusaha habis habisan tak kira berapa lama pun untuk pastikan yang duit peluh saya tu, dikembalikan penuh.  
  30. Zai 54 - Tue 6/Mar/2012 12:24am
    Jvyro... Dah dapt gantinya??  
  31. Zai 54 - Tue 6/Mar/2012 12:27am
    Nak sambung cerita saya yg belum selesai boleh??. Bukan mengaibkan, sekadar nak ekspressi kekeciwaan saya. Tunggu lah.....  
  32. Munir 7 - Tue 6/Mar/2012 12:43pm
    I Have exprience same problems,
    pekerja kabur jani 1 minggu after week masuk 2 - 3 minggu masih tak settle.  
  33. Munir 7 - Tue 6/Mar/2012 1:25pm
    Telefon di off pasai apa baik number dia n bini dia.  
  34. Amy83 2 - Fri 9/Mar/2012 9:28am
    masih x dapat lg ker kekawan..  
  35. Azmi 154 - Thu 29/Mar/2012 3:33pm
    aida 168, u jadi ke amik dgn dia ni? bole pcy x?  
  36. Aida 168 - Wed 4/Apr/2012 3:59pm
    X jd la...  
  37. Zai 54 - Wed 2/May/2012 6:18pm
    Vanda. I have lost my trust. Maid lari, janji mau ganti. Tapi masih belum dapat ganti lagi. maid datang sini beritahu mereka di tipu. Iklan untuk kerja public tapi kena hantar jadi maid. Dahlah suruh kita belikan simcard. Sakit hati sangat2. Kita dan anak sakit. Kita masuk spital, dia lari. Janji nak ganti, sampai la ni senyap sunyi.  
  38. Zai 54 - Wed 2/May/2012 6:31pm
    Dahla maid tak tahu buat kerja. Kata umur 23, bila nak masuk dah, dapat tahu umor 19 tahun. Vanda memperguna majikan yg terdesak. Di sebbkan kita sangat memerlukan dan dgn janji akan di ganti lain, kami terima. Memang har** J. Yang paling aku sakit hati, dlm diam2, dia deal dgm majikan lain minta masuk duit untuk maid d tangan I. Nasib org tu call I dulu before bank in duit. Maid tak kenang budi ni pun memang penipu. Cakap lembut2. Kalau saya dapat dia nie.... Eeeeee naya je ko.  
  39. Mrsharithwong - Wed 23/May/2012 1:13pm
    dapat pijak kan je kak org mcm ni ..!  
  40. Salmizan - Thu 7/Jun/2012 11:34pm
    sy juga bernasib malang berurusan dengan suami isteri ini... sy golongan pendapatan sederhana dan sgt memerlukan pembantu... dari tahun lepas bulan 10 agaknya..sy pun dah lupa... sy telifon nom mereka.. dijanjikan pembantu dalam masa 2 minggu, sy htr wang ikut western union rm1800... sehingga sekarang belum ada maid..macam2 alasan... ada sekali dia htr salinan detail penerbangan, alih2 dia kata maid x jadi dtg.. masa itu, sy perlukan 2 pembantu kerana untk jaga anak2 saya dan ibu yg sakit kanser... sehinggalah ibu saya dah meninggal dunia bulan febuari ari tu.. sy masih belum dapat wang... RM1800 adalah catuan wang sy dan wang arwah ibu, sudah sy sabar dan berdiplomasi, asalkan wang sy dikembalikan..orang mcm sy nak kumpul wang RM1800 sgt susah, ttp memandangkan mmg perlu pembantu, sy gagahkan juga untuk percaya... nak cari yg murah konon, akhirnya sy tertipu... kecewa n sedih teramat sgt... lebih keciwa bila arwah ibu bnyk nak pakai duit utk ubati kenser serta bayaran hospital.. ibu ada tanya duit dia... sy x tau nak cakap apa, sbb silap sy... sedih...skrg arwah dah xde... tesar, kembalikan lah wang sy, walaupun dibayar beberapa kali... moga dgn duit arwah dapat sy adakan tahlil utk arwah ibu..  
  41. Imashu - Tue 10/Jul/2012 12:35pm
    salam...

    ini pulak kisah saya dgn suami isteri vanda dan pak tesar...pada mulanya memang saya kurang percaya tetapi saya bertawakal saja...saya nak sorang pekerja menjahit dan dia ckp ada seorang yg boleh bekerja jahit ada pengalaman dan saya terima dalam masa 2 minggu pekerja itu...tapi apa hasilnya dia tidak pandai potong cuma tahu jahit saja dan sekarang dah 3 bulan kerja hari ini dia tinggalkan kedai pagi tadi lepas tu baru sms cakap mahu bercuti...bercuti atau berlari...

    bila saya email kepada pak tesar mereka tak reply sms pun tak balas saya mahu org gantian sbb duit kita dah keluar 3+++ lepas tu lari rugi la...kalau kamu betul jawab segala pertanyaan kami dan kamu perlu bertanggungjawab atas semua ini sebab apa yg kamu janjikan semasa mula2 kami nak ambik maid kalau lari kami bagi org ganti...tapi gerenti maid kami tidak lari...sekarang ..  
  42. Edvin 2 - Tue 10/Jul/2012 12:55pm
    saya seorang BOLIS BUKIT AMAN call saya talian 0193611182  
  43. Jayibrahim Al Islam - Thu 25/Oct/2012 2:25am
    lain kali jgn mudah percaya.... haremmmmm jadahhh tolll kan  
  44. Jayibrahim Al Islam - Tue 30/Oct/2012 8:28pm
    skrg dengar2 org yg uruskan maid nih dah buka travel agent plaks.... jgn le plak ade yg terkena.... grrrrrrrrr  
  45. Ranjit 3 - Sat 19/Jan/2013 5:12pm
    Want maid to work in Singapore. Good salary, good employer and provide air ticket. Very small deduction. +6597672481 or uctla_98@yahoo.com  
Page 1   (Total 45 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Business Guide
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2330)
Bengkel Basikal (68)
Bengkel Kereta (1370)
Bengkel Motosikal (217)
Bengkel Tayar (193)
Bisnes Air Mineral (342)
Bisnes Ais Krim (439)
Bisnes Aksesori Kereta (630)
Bisnes Broadband (980)
Bisnes Burger (509)
Bisnes Cermin Mata (144)
Bisnes Cuci Kereta (724)
Bisnes Cyber Cafe (414)
Bisnes Dobi (1260)
Bisnes Ebook (962)
Bisnes Handphone (1147)
Bisnes Hotel Dan Resort (490)
Bisnes Ice Blended (638)
Bisnes Jam Tangan (256)
Bisnes Jeruk (146)
Bisnes Kitar Semula (437)
Bisnes Komputer (1386)
Bisnes Kurier Dan Logistik (591)
Bisnes Minuman (1305)
Bisnes Pasar Malam (1732)
Bisnes Pelancongan (464)
Bisnes Perabot (744)
Bisnes Prepaid Dan Reload (970)
Bisnes Restoran (2925)
Bisnes Roti Dan Bakeri (641)
Bisnes Salun Rambut (321)
Bisnes Sarang Burung (248)
Bisnes Satay (345)
Bisnes Sms (144)
Bisnes Spa Dan Facial (586)
Bisnes Steamboat (183)
Bisnes Tablet Pc (424)
Bisnes Tradisional (768)
Bisnes Untuk Dijual (2882)
Bisnes Waffle Dan Jagung (348)
Bisnes Western Food (270)
Dewasa 18sx (1613)
Diskusi Bisnes (1799)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (631)
Expo Karnival Tapak Niaga (5473)
Forex Malaysia (1615)
Haiwan Peliharaan (386)
Haji Dan Umrah (426)
Hiasan Dalaman (636)
Hiasan Taman (222)
Hotel Resort Homestay (904)
Iklan Tv Radio Media Massa (192)
Import Dan Eksport (291)
Ingin Berniaga (2642)
Insurans Dan Takaful (1535)
Insurans Roadtax Kereta (303)
Kedai Bunga (181)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (1854)
Kedai Emas (407)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2324)
Kedai Hardware (455)
Kedai Ibu Dan Bayi (624)
Kedai Jahit (3328)
Kedai Kamera Dan Camcorder (314)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (316)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1584)
Kedai Sewa (1505)
Kereta Baru (1397)
Kereta Terpakai (4454)
Kerja Diploma Dan Ijazah (3884)
Kerja Kemahiran (1648)
Kerja Kosong (9608)
Kerja Praktikal (1580)
Kerja Sales (1859)
Kerja Sambilan (5404)
Konsultan Perniagaan (389)
Kontrak Swasta (246)
Kontrak Tender Kerajaan (418)
Kontraktor Balak Dan Kayu (436)
Kontraktor Jurutera (489)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (202)
Kontraktor Minyak Dan Gas (601)
Kontraktor Pasir (300)
Kontraktor Pembinaan (1803)
Kontraktor Perlombongan (285)
Kursus Dan Seminar (2564)
Kursus Kecantikan (643)
Kursus Makanan (618)
Kursus Motivasi (286)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1490)
Mencari Pasangan Lelaki (30)
Mencari Pasangan Wanita (48)
Mencari Pelabur (3350)
Mesin Fotostat (317)
Mesin Freezer Dan Chiller (229)
Mesin Industri (442)
Mesin Jahit (328)
Mesin Proses Makanan (520)
Pakej Pelancongan (2365)
Pakej Perkahwinan (1130)
Pakej Perniagaan (781)
Pasar Basah (1279)
Pekerja Asing (1070)
Pelaburan Saham Unit Trust (843)
Pembantu Rumah Asing (1621)
Pembekal Barang Runcit (1479)
Pembekal Beras (84)
Pembekal Buah-buahan (418)
Pembekal Ikan Kering (348)
Pembekal Kelapa Dan Santan (555)
Pembekal Kerepek (961)
Pembekal Keropok (398)
Pembekal Kicap Dan Sos (200)
Pembekal Kurma Dan Kismis (264)
Pembekal Madu (208)
Pembekal Mee Dan Bihun (116)
Pembekal Minyak Masak (381)
Pembekal Rempah Dan Perencah (521)
Pembekal Serunding (226)
Pembekal Telur (116)
Pemborong Aksesori Lelaki (152)
Pemborong Aksesori Wanita (1108)
Pemborong Batik Dan Sutera (330)
Pemborong Beg Galas (95)
Pemborong Beg Tangan (552)
Pemborong Bundle (804)
Pemborong Cadar Dan Tilam (381)
Pemborong Karpet (132)
Pemborong Kasut Dan Sandal (628)
Pemborong Lampin (277)
Pemborong Mutiara (104)
Pemborong Pakaian Bayi (713)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1467)
Pemborong Pakaian Lelaki (1030)
Pemborong Pakaian Plus Size (130)
Pemborong Pakaian Wanita (3841)
Pemborong Telekung Dan Songkok (516)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3206)
Pemborong Tuala (180)
Pemborong Tudung (2537)
Pembuat Papan Tanda Iklan (214)
Pembuat Plastik Kotak Botol (732)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (450)
Pendaftaran Syarikat (430)
Pendaftaran Trademark (28)
Pengedar Alat Tulis (892)
Pengedar Bahan Pencuci (647)
Pengedar Buku Dan Majalah (541)
Pengedar Contact Lens (225)
Pengedar Perfume (1442)
Pengedar Permainan Kanak2 (541)
Pengedar Produk Kecantikan (2416)
Pengedar Produk Kesihatan (2772)
Pengurus Majlis (557)
Penternak Arnab (51)
Penternak Ayam (647)
Penternak Burung Puyuh (88)
Penternak Ikan (637)
Penternak Kambing (259)
Penternak Lembu (337)
Penternak Udang (166)
Peralatan Makmal Dan Hospital (237)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (630)
Peralatan Sukan (508)
Perisian Komputer (489)
Perkakas Dapur (544)
Perkakas Elektrik (362)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1375)
Pinjaman AIM (147)
Pinjaman Hartanah (468)
Pinjaman Kad Kredit (364)
Pinjaman Kereta (510)
Pinjaman Peribadi (9327)
Pinjaman Perniagaan (1630)
Produk Dari China (469)
Produk Sejuk Beku (1175)
Program Consignment (1790)
Program Dropship (5861)
Pusat Bahasa (308)
Pusat Jagaan Bayi (1252)
Pusat Latihan (559)
Pusat Memandu (113)
Pusat Mengaji Agama (403)
Pusat Pendidikan Tinggi (473)
Pusat Rawatan (309)
Pusat Tadika Dan Taska (1088)
Pusat Tuisyen (939)
Rancangan Perniagaan (535)
Rawatan Alternatif (256)
Rumah Sewa (3781)
Rumah Untuk Dijual (3348)
Servis Freelance (933)
Servis Keselamatan (621)
Servis Pembersihan (714)
Servis Pengedaran Risalah (417)
Setiausaha Syarikat (544)
Sewa Bas Dan Van (478)
Sewa Kereta Teksi Limo (1513)
Sewa Lori (2209)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (50)
Studio Filem Dan Videografi (212)
Studio Fotografi (802)
Studio Grafik Dan 3D (880)
Studio Lukisan (112)
Studio Model Penyanyi Pelakon (628)
Studio Muzik (398)
Sukan Beladiri (111)
Sukan Berkumpulan (208)
Sukan Futsal (214)
Sukan Pancing (123)
Tanah Sewa (568)
Tanah Untuk Dijual (4266)
Tempahan Biskut Dan Tart (1758)
Tempahan Hamper (168)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (601)
Tempahan Katering (1892)
Tempahan Kek Dan Coklat (1937)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (151)
Tempahan Kuih Muih (1563)
Tempahan Minuman Dan Dessert (399)
Tempahan Nasi Lemak (462)
Tempahan Roti (317)
Terminal Bayaran (167)
Ubahsuai Pejabat (583)
Ubahsuai Rumah (1514)
Urut Tradisional (710)
Usahawan Baja Pertanian (341)
Usahawan Benih Dan Nursery (355)
Usahawan Tani (953)
Vending Machine (311)
Voucher Dan Tiket (218)
Web Design Malaysia (2104)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1137)