Search Majalah.com
Adakah Anda Memerlukan Housing Loan atau Refinance Rumah?
Isaac Yap @ Hong Leong Bank - Fri 7/Oct/2011 7:42am [Last Comment]
Selamat sajahtera,

Saya Yap dari Hong Leong Bank,sekiranya kamu memerlukan housing loan atau refinance rumah,boleh hubungi saya,terima kasih.(saya juga boleh bantu sekiranya kamu mahu package dari CIMB,PUBLIC,UOB,OCBC,ALLIANCE)

Yap:0149303327
(sebarang pertanyaan juga dialu-alukan,terima kasih)

Niche: Pinjaman Hartanah
Taklimat Pembiayaan Credit Guarantee Corporation (CGC) - Percuma
28 Apr 2014 di DPMM Putrajaya

Taklimat Berkenaan Tribunal Rayuan Kastam (TRK) - Percuma
24 Apr 2014 di Putrajaya

Seminar Peluang Bisnes Sektor Utama Ekonomi
30 Apr 2014 di Shah Alam (Anjuran bersama DPMM Putrajaya & MUBIN)
     
  1. Mtcproperty - Fri 7/Oct/2011 8:17am
    En Yap,

    Hong Leong boleh lulus loan < 50K ke?
    Satu bulan boleh lulus tak?  
  2. Isaac Yap - Fri 7/Oct/2011 8:48am
    Encik,hong leong sekarang hanya buat loan yang >50k sahaja.  
  3. Isaac Yap - Fri 7/Oct/2011 8:52am
    jenis perkhimatan:
    pinjaman rumah,refinancing rumah,pinjaman peribadi,credit card,unit trust,saving plan.

    area perkhimatan:kl,selangor  
  4. Mamurentap - Fri 7/Oct/2011 9:24am
    mr yap,
    boleh refinance kalau rumah baru 5 tahun?  
  5. Isaac Yap - Fri 7/Oct/2011 10:33am
    Encik Mamurentap ,

    boleh,tetapi kena tengok masih dalam lock in period tak,kalau dalam lock in period,ada denda.pinjaman rumah 5 tahun lepas kebanyakan ialah blr+0% atau +0.1%,sama dengan 6.6%/6.7%.Dan package sekarang ialah blr-2.4 untuk loan >200k,sama dengan 4.2%.  
  6. Mie 18 - Fri 7/Oct/2011 10:59am
    mr yap..
    kalau rumah flat harga bawah RM 50 k
    bole buat refinance x..?  
  7. Isaac Yap - Fri 7/Oct/2011 11:03am
    Mie 18,

    Sorry ya,kami hanya buat pinjaman rumah/refinance yang loan amount lebih daripada 50k.  
  8. Lieza Daud - Fri 7/Oct/2011 11:55am
    Hi En Yap,
    Bole email saya detail tak? Saya baru 1st time nk buat housing loan.. nk beli rumah.. nk keluarkan KWSP nk kene ade surat kelulusan pinjaman dari bank, so pihak encik boleh tlg selesaikan mslh ni x?

    Pls email (liezazzry@gmail.com) atau call/sms 017-252 2829 to explain more details.

    TQ  
  9. Aizah - Fri 7/Oct/2011 2:15pm
    skrang nama dah blacklist ada loan rumah lg bleh refinance ke..
    aizah_mona@yahoo.com  
  10. Isaac Yap - Fri 7/Oct/2011 4:27pm
    Hi Lieza,saya akan call kamu.

    Hi Aizah,maaf,ada blacklist punya tak boleh refinance ..  
  11. Rose 63 - Fri 7/Oct/2011 7:40pm
    HI, INGIN BENIAGA BESAMA PRODUK KSIHATAN TRBAIK DUNIA. MODAL DSEDIAKAN BRSAMA KOPERASI KESIHATAN SLANGOR. BHD. PLUANG MNDPTKAN 4K SMNGGU, HNYA PRLU CRI 2 ORG AHLI KOPERASI.KUL:0148045482  
  12. Ifahman - Fri 7/Oct/2011 10:34pm
    hi mr.Yap, rumah i rasanya baru 5 or 6 tahun dah boleh buat refinance ke? loan mcm byk lagi..satu lagi, betul ke kalau nak buat refinance rumah, monthly payment tu kena cantik, and tak ada lewat dan sebagainya  
  13. Isaac Yap - Sat 8/Oct/2011 12:00pm
    Hi Mr Ifahman,boleh,selepas 5,6 tahun sudah boleh refinance,tetapi kena pasti sudah lepas lock in period(biasanya 3 atau 5 tahun.).Dan monthly payment itu kalau pernah lewat 1,2 bulan masih boleh try,kalau 3 bulan lewat biasa bank akan reject.  
  14. Yush - Sun 9/Oct/2011 8:55pm
    SALAM WARGA MAJALAH.COM.SEKIRANYA ANDA MERANCANG INGIN MENJUAL @ MEMBELI @ RE-FINANCING HARTANAH ANDA DAN MEMERLUKAN KHIDMAT GUAMAN,BOLEHLAH EMAILKAN NAMA & NO. TEL KE YUSRI_RIDZWAN@YAHOO.COM

    *UNTUK PERMOHONAN PINJAMAN KEPADA BANK JUGA BOLEH DIURUSKAN.

    *JURU RUNDING HARTANAH JUGA DIALU-ALUKAN..  
  15. Nurul 62 - Wed 12/Oct/2011 1:45pm
    mr.yap bleh uruskan tuk skim rumah pertamaku ???  
  16. Isaac Yap - Wed 12/Oct/2011 4:49pm
    Hi Nurul,ya,saya boleh buat skim rumah pertamaku.  
  17. Khairulnizam Bin Awang - Wed 12/Oct/2011 6:04pm
    salam/selamat sejahtera-kepada sesiapa yang ingin membeli rumah sila hubungi saya.area kl/selangor saja.0173267194  
  18. Kongkekman1111 - Sun 16/Oct/2011 4:21pm
    sapa nok pinjei mei rumah leh..tanya bank persatuan kl..shah alam ..lain2  
  19. Ikbal Noor Hakim - Wed 19/Oct/2011 1:57pm
    Mtcproperty : saya ikbal, saya boleh uruskan refinance loan xkisah 50k leh call or email saya at:
    0197182195
    ikbal_gec@yahoo.co.uk  
  20. Abdul Rahman Bin Din - Thu 20/Oct/2011 9:18pm
    en yap, Pinjaman untuk berniaga x de kew??  
  21. Azman Mat Nor - Fri 21/Oct/2011 3:36pm
    Mr Yap, islamic banking untuk refinance rumah ada?  
  22. Isaac Yap - Sat 22/Oct/2011 12:51am
    Hi Abdul Rahman Bin Din,maksud encik nak pinjam duit untuk berniaga,atau sudah berniaga dan nak pinjam pijaman?

    Hi Azman Mat Nor,ada islamic loan untuk refinance rumah,kalau berminat boleh call saya,atau bagi number telefon encik,terima kasih.  
  23. Ikbal Noor Hakim - Sat 22/Oct/2011 4:31pm
    saya ada sediakan loan utk rumah, refinance rumah, loan niaga...leh call saya kepada yg bermnat...0197182195 ikbsl_gec@yahoo.co.uk  
  24. Khairulnizam Bin Awang - Tue 25/Oct/2011 12:15pm
    salam 1 malaysia-kami ada menjual rumah kawasan kl/selangor.sila hubungi saya.kami juga ada menyediakan pinjaman perumahan.0173267194  
  25. Kris46 - Thu 27/Oct/2011 11:29pm
    Mr Yap, Hutang Pinjaman Rumah saya sudah selesai (25tahun). Satelah 25 tahun rumah pula banyak nak kena repair/renovate . Boleh ke saya buat refinance sedangkan umur saya sudah mencapai 65tahun. Saya ada pencen.  
  26. Isaac Yap - Fri 28/Oct/2011 11:39am
    Hi Kris46,kerana encik sudah 65tahun,encik sudah tidak layak untuk buat refinance,tapi encik boleh join name dengan anak encik jika perlu.

    ataupun encik sudah umur berapa?kalau sebelum 70 dan encik ada pencen,boleh buat pijaman pencen dengan saya,dan pijaman pencen punya interest juga rendah,jika encik nak,boleh call saya dan mendapat maklumat yang lebih lanjut.0149303327.

    Dan kalau encik boleh menperkenalkan kawan encik memohon pencen loan,encik juga boleh dapat rm50 per case,terima kasih.  
  27. One 12 - Sat 29/Oct/2011 2:54am
    kalau blacklist leh buat loan rumah ker??  
  28. Faizal Boy Restu - Sun 30/Oct/2011 9:00am
    helo mr yap..sy nk refinance rmh sy d hulu langat..hr tu ade apply kt cimb tp reject..dia ckp komitmen.blh call sy x..0193377262 faizal.tk  
  29. Mohd Zulfadzly - Sun 30/Oct/2011 10:58pm
    Mr.Yap, saya mempunyai masalah CCRIS. so saya tak lulus buat pinjaman perumahan. Asakah Mr. Yap boleh tolong saya? saya sudah membuat pembayaran deposit 10%.

    E-mail : putra_black@hotmail.com  
  30. Isaac Yap - Mon 31/Oct/2011 1:09pm
    hi One 12,maaf,balcklist tak boleh buat loan rumah.

    hi Mohd Zulfadzly,
    masalah ccris encik pernah berapa bulan?kalau pernah tiga bulan tak bayar memang tak dapat lulus.  
  31. Shamsul Azrin - Tue 1/Nov/2011 10:35am
    Mtcproperty : Sy Sham dr Affin Bank.Sy boleh buat loan  
  32. Shamsul Bahrain Shamsuddin - Mon 12/Dec/2011 3:28pm
    Alo bos... saya nak beli rumah kat Karak, Pahang... HLB boleh ka?  
  33. Isaac Yap - Mon 12/Dec/2011 8:06pm
    mana mana pun boleh nos.  
  34. Nor 152 - Fri 16/Dec/2011 4:21am
    nak tanya nak sy nak refinance rumah..tapi problemnye saya dah x bekerja...kalau xde payslip boleh ke nak refinance? suami saya blacklist da....mcm mana ye?  
  35. Pigeons - Mon 19/Dec/2011 8:05am
    en yap, saya ada loan rumah dengan EONCAP. Tempoh dari surat tawaran adalah 4 tahun 6 bulan. Dlm surat tawaran saya tidak menyebut penalti, tetapi hanya pemberitahuan sebulan sebelum refinance. Sekiranya saya nak buat refinance dgn HL, berapa intrest yang flat rate punya? tq  
  36. Mohd Amirul - Tue 3/Jan/2012 12:47pm
    En.Yap,,,kalau saya nak beli rumah di Johor, tetap sy bekerja di Shah Alam boleh ke?harga dalam rm160k? baru bekerja 9bulan gaji 2K.. email saya details di qifar_shah@yahoo.com  
  37. Zahar 10 - Sun 22/Jan/2012 11:39am
    refinance tanah boleh tak, dah abis bayar. tinggal kat selangor tanah di pahang, kencana_alam222@yahoo.com.my  
  38. Zulkifli Bin Azhar - Sat 28/Jan/2012 2:49am
    En. Yap, saya nak refinance rumah tapi ada masalah ctos, boleh tolong? Email ke noridah.mohamad@yahoo.com  
  39. Syahnizam - Tue 14/Feb/2012 1:45am
    Hi yap.nak buat loan 30-50k..ade rumah untuk dicagar..kowl me 0123003589.nak taW rate..thanks  
  40. Eisma - Mon 16/Apr/2012 12:44am
    Hi Mr Yap, email me detail about house re finance at eismanorhafiq@yahoo.com  
  41. Isaac Yap - Mon 30/Apr/2012 2:59pm
    Maaf kerana lambat reply,sesiapa yang berminat boleh terus call saya
    -0149303327
    ataupun email saya
    -tiongheng2@hotmail.com
    terima kasih.  
  42. Kc 10 - Thu 14/Jun/2012 11:27pm
    mr.yap saya nak beli flat harga dalam 50k-60k ..tapi ada masalah sikit ...banyak komitmen. .macam kereta... card credit ..pesonal loan. ..boleh tak saya apply loan rumah dalam harga ni?  
  43. Lia Hasnan - Wed 15/Aug/2012 12:36pm
    Sesiapa ingin membeli rumah di kawasan ipoh perak rm125k nego...bole hugungi saya nan 017-2086873. Rumah dh 4 tahun tapi masih baru & belum diduduki lagi  
  44. Ismetzal - Wed 26/Sep/2012 12:50am
    help me..  
  45. Azri 106 - Thu 4/Oct/2012 12:41pm
    Dear Isaac Yap,
    Saya ingin tahu cara cara untuk memohon 'house refinance' secara terperinci. Di sini saya sertakan beberapa info untuk rujukan.

    1. Rumah tersebut adalah atas nama bapa saya yang kini seorang pesara. (berumur lebih dari 60 tahun)
    2. Rumah tersebut sudah tidak mempunyai 'outstanding loan' dengan pihak bank atau dengan kata lain sudah habis bayar.
    3. Rumah tersebut ialah rumah kos perumahan rakyat yang dibeli sekitar tahun 80an dengan harga 40++K. (corner lot)

    Soalan.
    1. Jika ingin memohon 'house refinance', siapakah yang layak untuk memohon? adakah bapa saya layak memohon?
    2. Jika bapa tidak layak memohon, adakah anak anaknya layak memohon? Apakah syarat syaratnya?
    3. Berdasarkan harga asal rumah seperti yang tertera di atas, berapakah jumlah maksima boleh dipohon?
    3. Berapa lamakah proses permohonan tersebut?
    4. Apakah syarat syarat lain yang perlu saya tahu?  
  46. Ildaf Ahmad - Wed 10/Oct/2012 11:32am
    Pakar Perunding dalam satu pakej;
    - Pembiayaan rumah
    - Pembiayaan semula rumah
    - Perjanjian jual beli
    - Penilaian rumah
    - Insuran

    Semua dalam satu pakej
    Berminat sila hubungi 0102418575  
  47. Zsham - Sat 20/Apr/2013 2:47pm
    zsham3203@gmail.com
    Nak refinance rmh tapi bayaran pd bank tak cantik..
    Boleh apply ka..
    Area ampang  
Page 1   (Total 47 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Business Guide
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2337)
Bengkel Basikal (68)
Bengkel Kereta (1371)
Bengkel Motosikal (217)
Bengkel Tayar (194)
Bisnes Air Mineral (343)
Bisnes Ais Krim (439)
Bisnes Aksesori Kereta (630)
Bisnes Broadband (981)
Bisnes Burger (509)
Bisnes Cermin Mata (144)
Bisnes Cuci Kereta (724)
Bisnes Cyber Cafe (415)
Bisnes Dobi (1262)
Bisnes Ebook (962)
Bisnes Handphone (1148)
Bisnes Hotel Dan Resort (490)
Bisnes Ice Blended (638)
Bisnes Jam Tangan (257)
Bisnes Jeruk (146)
Bisnes Kitar Semula (437)
Bisnes Komputer (1386)
Bisnes Kurier Dan Logistik (592)
Bisnes Minuman (1307)
Bisnes Pasar Malam (1734)
Bisnes Pelancongan (464)
Bisnes Perabot (745)
Bisnes Prepaid Dan Reload (970)
Bisnes Restoran (2929)
Bisnes Roti Dan Bakeri (641)
Bisnes Salun Rambut (321)
Bisnes Sarang Burung (248)
Bisnes Satay (345)
Bisnes Sms (144)
Bisnes Spa Dan Facial (586)
Bisnes Steamboat (183)
Bisnes Tablet Pc (424)
Bisnes Tradisional (768)
Bisnes Untuk Dijual (2884)
Bisnes Waffle Dan Jagung (349)
Bisnes Western Food (271)
Dewasa 18sx (1611)
Diskusi Bisnes (1799)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (631)
Expo Karnival Tapak Niaga (5477)
Forex Malaysia (1617)
Haiwan Peliharaan (386)
Haji Dan Umrah (426)
Hiasan Dalaman (636)
Hiasan Taman (222)
Hotel Resort Homestay (904)
Iklan Tv Radio Media Massa (192)
Import Dan Eksport (291)
Ingin Berniaga (2645)
Insurans Dan Takaful (1538)
Insurans Roadtax Kereta (304)
Kedai Bunga (181)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (1856)
Kedai Emas (408)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2324)
Kedai Hardware (455)
Kedai Ibu Dan Bayi (624)
Kedai Jahit (3336)
Kedai Kamera Dan Camcorder (314)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (317)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1586)
Kedai Sewa (1507)
Kereta Baru (1397)
Kereta Terpakai (4460)
Kerja Diploma Dan Ijazah (3889)
Kerja Kemahiran (1651)
Kerja Kosong (9630)
Kerja Praktikal (1583)
Kerja Sales (1863)
Kerja Sambilan (5407)
Konsultan Perniagaan (389)
Kontrak Swasta (247)
Kontrak Tender Kerajaan (418)
Kontraktor Balak Dan Kayu (436)
Kontraktor Jurutera (489)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (202)
Kontraktor Minyak Dan Gas (603)
Kontraktor Pasir (300)
Kontraktor Pembinaan (1806)
Kontraktor Perlombongan (285)
Kursus Dan Seminar (2565)
Kursus Kecantikan (643)
Kursus Makanan (618)
Kursus Motivasi (287)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1490)
Mencari Pasangan Lelaki (30)
Mencari Pasangan Wanita (48)
Mencari Pelabur (3356)
Mesin Fotostat (317)
Mesin Freezer Dan Chiller (229)
Mesin Industri (442)
Mesin Jahit (328)
Mesin Proses Makanan (521)
Pakej Pelancongan (2365)
Pakej Perkahwinan (1131)
Pakej Perniagaan (781)
Pasar Basah (1281)
Pekerja Asing (1070)
Pelaburan Saham Unit Trust (844)
Pembantu Rumah Asing (1625)
Pembekal Barang Runcit (1479)
Pembekal Beras (84)
Pembekal Buah-buahan (418)
Pembekal Ikan Kering (348)
Pembekal Kelapa Dan Santan (556)
Pembekal Kerepek (961)
Pembekal Keropok (399)
Pembekal Kicap Dan Sos (200)
Pembekal Kurma Dan Kismis (264)
Pembekal Madu (208)
Pembekal Mee Dan Bihun (116)
Pembekal Minyak Masak (382)
Pembekal Rempah Dan Perencah (521)
Pembekal Serunding (226)
Pembekal Telur (117)
Pemborong Aksesori Lelaki (152)
Pemborong Aksesori Wanita (1108)
Pemborong Batik Dan Sutera (330)
Pemborong Beg Galas (95)
Pemborong Beg Tangan (552)
Pemborong Bundle (804)
Pemborong Cadar Dan Tilam (381)
Pemborong Karpet (132)
Pemborong Kasut Dan Sandal (628)
Pemborong Lampin (277)
Pemborong Mutiara (104)
Pemborong Pakaian Bayi (714)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1468)
Pemborong Pakaian Lelaki (1031)
Pemborong Pakaian Plus Size (130)
Pemborong Pakaian Wanita (3841)
Pemborong Telekung Dan Songkok (517)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3209)
Pemborong Tuala (180)
Pemborong Tudung (2538)
Pembuat Papan Tanda Iklan (214)
Pembuat Plastik Kotak Botol (732)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (450)
Pendaftaran Syarikat (431)
Pendaftaran Trademark (28)
Pengedar Alat Tulis (893)
Pengedar Bahan Pencuci (649)
Pengedar Buku Dan Majalah (541)
Pengedar Contact Lens (226)
Pengedar Perfume (1443)
Pengedar Permainan Kanak2 (541)
Pengedar Produk Kecantikan (2420)
Pengedar Produk Kesihatan (2776)
Pengurus Majlis (557)
Penternak Arnab (51)
Penternak Ayam (648)
Penternak Burung Puyuh (88)
Penternak Ikan (637)
Penternak Kambing (259)
Penternak Lembu (337)
Penternak Udang (166)
Peralatan Makmal Dan Hospital (237)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (630)
Peralatan Sukan (508)
Perisian Komputer (489)
Perkakas Dapur (544)
Perkakas Elektrik (364)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1375)
Pinjaman AIM (148)
Pinjaman Hartanah (468)
Pinjaman Kad Kredit (364)
Pinjaman Kereta (510)
Pinjaman Peribadi (9325)
Pinjaman Perniagaan (1631)
Produk Dari China (470)
Produk Sejuk Beku (1176)
Program Consignment (1793)
Program Dropship (5868)
Pusat Bahasa (308)
Pusat Jagaan Bayi (1255)
Pusat Latihan (560)
Pusat Memandu (113)
Pusat Mengaji Agama (405)
Pusat Pendidikan Tinggi (475)
Pusat Rawatan (310)
Pusat Tadika Dan Taska (1092)
Pusat Tuisyen (939)
Rancangan Perniagaan (536)
Rawatan Alternatif (256)
Rumah Sewa (3786)
Rumah Untuk Dijual (3354)
Servis Freelance (935)
Servis Keselamatan (623)
Servis Pembersihan (714)
Servis Pengedaran Risalah (417)
Setiausaha Syarikat (544)
Sewa Bas Dan Van (478)
Sewa Kereta Teksi Limo (1515)
Sewa Lori (2209)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (51)
Studio Filem Dan Videografi (212)
Studio Fotografi (802)
Studio Grafik Dan 3D (880)
Studio Lukisan (112)
Studio Model Penyanyi Pelakon (631)
Studio Muzik (400)
Sukan Beladiri (111)
Sukan Berkumpulan (209)
Sukan Futsal (214)
Sukan Pancing (123)
Tanah Sewa (569)
Tanah Untuk Dijual (4266)
Tempahan Biskut Dan Tart (1760)
Tempahan Hamper (168)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (601)
Tempahan Katering (1894)
Tempahan Kek Dan Coklat (1941)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (151)
Tempahan Kuih Muih (1564)
Tempahan Minuman Dan Dessert (401)
Tempahan Nasi Lemak (462)
Tempahan Roti (317)
Terminal Bayaran (167)
Ubahsuai Pejabat (584)
Ubahsuai Rumah (1517)
Urut Tradisional (710)
Usahawan Baja Pertanian (341)
Usahawan Benih Dan Nursery (355)
Usahawan Tani (955)
Vending Machine (310)
Voucher Dan Tiket (219)
Web Design Malaysia (2105)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1138)