Search Majalah.com
Ada Sesiapa yang Pernah Masuk Kedai Mesra?
Carsemerbak @ Pemborong Wangian Bajet - Tue 25/Jan/2011 9:33am [Last Comment]
Salam warga majalah.com,

Mungkin ada dikalangan anda pernah membekalkan produk ke kedai Mesra Petronas seperti kerepek, minuman, kek, aksesori dan lain-lain. Harap dapat kongsikan dengan kami disini. Atau emailkan saja ke nzri83@gmail.com jika segan nak kongsikan ramai-ramai.

Antaranya :
1. Siapa patut dihubungi
2. Produk sesuai
3. Syarat dan terma
4. Harga munasabah/peratus untung
5. Cara bayaran

Harap ada yang sudi...

Niche: Pembekal Barang Runcit | Kedai Runcit Dan Serbaneka | Diskusi Bisnes
Peluang Perniagaan Produk UPM - Terhad 20 Orang Sahaja
3pm, 19 Dis 2014 (Jumaat) di Putra Science Park, UPM
(Percuma untuk Ahli DPMM Putrajaya)

Kursus Praktikal Gst + Free Gst Online Registration + Free Demo Gst-Compliant Software
29 Dis 2014 (Isnin) di DPMM Putrajaya

Seminar Usahawan Komprehensif Siri 1
27 Dis 2014 (Sabtu) di Universiti Malaya
     
  1. Edika 2 - Tue 25/Jan/2011 9:50am
    saya pun nak info jugak...

    akuler_007@yahoo.com  
  2. Rozana Othman - Tue 25/Jan/2011 9:58am
    Salam.Sy pernah supply chocolate halal,kalau kenal dgn tauke stesyen lbh senang,blh hantar bill to bill..nanti kita check stok weekly...tp kalau ada stok yg stabil dan byk blh try di bwh:

    1.Dptkan borang jadi rakan supplier dari Petronas..borang dpt di KLCC (blh tanya tauke Stesyen)

    2.Tak susah nk supply CUMA pastikan bila dh diterima,anda boleh supply pd SEMUA stesyen yg ada cth: Lembah Kelang ke..tak leh sekejap ada sekejap takde..

    3.Barang akan ditaruh label 'barcode'

    4.Harga kita blh tentukan,lagi murah tentu lg cepat pusingan.

    5.Bayaran kena tunggu lepas hantar stok baru.

    6.Itu sbb ramai yg test hantar kt stesyen yg dia kenal dulu..maknanya tak menerusi direct ofis Petronas..hanya share untung dgn tauke stesyen.

    Good luck saudara,semoga info dari sy ada manfaat utk yg lain juga.

    Wassalam.  
  3. Mummy - Tue 25/Jan/2011 10:14am
    Thanks rozana..info yg banyak membantu..sbb sy juga masih mencari ruang di stesyen petronas...  
  4. Mazlinah Gazali - Tue 25/Jan/2011 10:49am
    Thanks for the info...good luck semua..  
  5. Carsemerbak - Tue 25/Jan/2011 12:38pm
    Terima kasih rozana, ada website yang boleh dirujuk?  
  6. Azlan Rahim 2 - Tue 25/Jan/2011 2:34pm
    tq for ur info...  
  7. Rozana Othman - Tue 25/Jan/2011 4:22pm
    Alhamdulillah,sekadar mencari ruang pahala..lg byk kita kongsi,lebih byk lagi Allah akan beri...Allah akan beri kita rzki di tmpt lain.

    Sekadar itu dpt sy kongsikan...  
  8. Rohaida Kamaruddin - Wed 26/Jan/2011 11:36am
    kalau ada org mcm rozanakan senang.  
  9. Azwan 7 - Wed 26/Jan/2011 12:33pm
    Ye betul tu. Tak kedekut ilmu yang ada, sebelum ni ada tanya juga jawapan nye pendek, pergi shj KLCC.

    Ades mane la tau apa next step nye..nasib baik ada info macam kat atas nih. TQ Rozana.  
  10. Carsemerbak - Wed 26/Jan/2011 8:53pm
    Saya dah dapat maklumat agak lengkap.
    Website yang perlu dituju :

    www.petronas.com.my > Partnering us (bawah) > Liciening & Registration > e.laris.net (untuk daftar online)

    Ikut step seterusnya disana.

    Harap ia membantu.  
  11. Iskandar 5 - Thu 27/Jan/2011 11:37am
    ada sesiapa tahu mcm mane nk buat barcode? perlu register dkt mane?
    ada peraturan ape2 yg perlu diikut?  
  12. Rossnah - Thu 27/Jan/2011 2:20pm
    nak register barcode mahal bayarannya untuk 1 produk. Nasihat saya kalau setakat nak jual kerepek atau barang2 kering, tanya dangan rakan niaga stesen petronas, mereka ada barcode yg boleh digunakan lepas tu, u pergi print sendiri kat mana2 kedai printing. Tapi yg penting towkey petronas tu mahu ambil barang yg u nak jual tu  
  13. Anakammy - Mon 31/Jan/2011 12:23pm
    saya membekalkan barangan kuih frozen seperti karipap,popia,onde-onde,kuih kacang,cucur badak dan produk terbaru perkasam,jika berminat just call 013-4453472 rizuan anakammy enterprise  
  14. Chentaqaisara Collection - Mon 7/Feb/2011 8:35pm
    klu nk letak sambal pecal kering agak2 boleh jalan x..
    di jamin sedap...
    cara membuat sambal pecal masih menggunakan lesung kayu..
    ade sesape boleh bantu..plz email me mayanaliz@yahoo.com  
  15. Wancik - Sat 9/Apr/2011 12:41am
    salam rozana, nak tanya pasal nak supply dkt petronas tu, kene letak apa2 deposit tak? jika ye, brp bnyak?
    maksud saya ni kira yg ada stok banyak lah, nak register dkt hq.  
  16. Noorza - Thu 21/Jul/2011 5:40pm
    terima kasih semua atas berkongsi maklumat yg berguna,mcm ni barulah produk org Islam blh jalan.  
  17. Mekapkereta - Fri 3/Feb/2012 9:44pm
    Terima kasih atas info yg diberi. Kalau dengan Petronas ni diorg bayar secara credit ke atau cmne ye cara payment dia?  
  18. Youlekor - Wed 18/Jul/2012 2:28am
    skrg ni Petronas Niaga telah kenakan syarat baru bagi tujuan pemusatan pengedar. Kesemua pengedar atau pembekal yang nak letak baranganmereka secara consignment kena kemukakan permohonan ke Petronas Dagangan Sdn Bhd,. Kat mana pejabat mereka saya tak pasti. Boleh semak kat google....  
  19. Kopiniqmat - Thu 28/Mar/2013 10:03am
    - kalau x daftar, bile kene audit, barang akan dirampas oleh HQ.
    - untuk johor bahru, borang ada di petronas dagangan bandar baru uda. proses akan berjalan dalam 6bln  
  20. Hashim7876 - Fri 19/Jul/2013 12:01pm
    Kalau di KL HQ
    Petronas Dagangan Berhad
    Supplier's Management Unit
    Business Partners Management
    Retail Business Division
    Level 32, Tower 1, PETRONAS Twin Towers,
    Kuala Lumpur City Centre,
    50088 Kuala Lumpur.
    PIC: En Arman / En Faizul  
  21. Tharasite - Wed 14/Aug/2013 5:51pm
    Hashim7876 dan Rozana Othman..
    terima kasih info yg diberi...
    saya nk letak cake..
    pada sapa2 yg nk jd pegedar leh whatapps /sms ika 0195791399  
  22. Ajham - Sun 18/Aug/2013 9:18pm
    thanx for the info and sharing  
  23. Redzha - Thu 10/Oct/2013 12:26pm
    syarikat kami adalah pengimport minuman tenaga Monster Energy Drinks (ranking ke dua dalam dunia selapas redbull),penaja bersama petronas AMG F1 racing team dan sedang mencari pengedar atau peruncit..cntact kami di 01126133166 jika berminat terima kasih..  
  24. Azahari Agency - Thu 9/Jan/2014 9:44pm
    redza tolong email detail pada saya ... azahari711@gmail.com  
  25. Miss Fyd - Thu 17/Apr/2014 12:55am
    Sy menjual oat & wheat secara runcit dan borong.. nk try market kat petronas jg lah..kalo ade yg bermnt nk beli bole emel sy.. ffshoppe97@gmail.com
    Snack halal sedap lg berkhasiat..x caya cuba lah..pasti nak lg.. InshaAllah..  
  26. Melor 7 - Thu 26/Jun/2014 6:53pm
    terima kasih dengan info y dberi...sy membekal kerepek,ingat nak masuk pasaran petronas...klu sape2 y bminat nak jd ejen, bleh pm sy Melor 018-7630507  
  27. Siti Ruqaiyah 2 - Mon 30/Jun/2014 1:08pm
    saya pengedar buah rotan..kalu sape2 nak jadi agen tau membeli boleh pm,whatsapp do 0147380367..tq..  
  28. Ikmal Shahrin - Fri 5/Sep/2014 5:48pm
    Salam..
    saya menjual Puding Di Raja dan Triffle Puding. saya juga sudah lama memikirkan untuk masuk pasaran di Petronas. Cuma barcode sahaja yg saya xberapa nk faham.

    So, saya juga terbuka kepada sesiapa yang nk order/menjual Puding Raja dan Triffle Puding yg kami buat. Setakat ini Alhamdulillah feedback dari customer saya amat-amat positif.

    Boleh add saya di FB : ikmalshahrin dan hubungi saya di 0162440370  
  29. Kartini Bt Kamarudin - Wed 24/Sep/2014 5:26pm
    Assalammualaikum

    Saya juga ada membekalkan sambal goreng kering ikan bilis, sambal goreng cili api dan umai. Ada niat utk masuk pasaran ke stesen petronas.. terima kasih pengomen di atas yang memberi jalan.... jika ada yang berminat, boleh juga hubungi saya di talian 017-6026002 (faizal) 010-2700377 (ummi)
    produk saya semua saya buat sendiri.. ''cooking with love'' in sha allah sedap.. ramai yang telah mencuba. Boleh juga ke facebook/page kami : Alfaqihkitchen@gmail.com  
  30. Zieyan - Fri 10/Oct/2014 4:56pm
    Asslamualaikum semua..
    Saya menjual daging dendeng secara online..yang berminat nak rasa2 sila pm or whatsapp saya ya. Boleh dimakan bila2 masa dan juga amat tahan lama.

    Amat sesuai pada yang suka nak pergi travel tu..dijamin sedap..InsyaAllah

    100gm ~ rm8
    250gm ~ rm20
    500gm ~ rm35
    1kg ~ rm65
    (TIDAK TERMASUK POS)

    kalau sesiapa nak order boleh je whatsapp saya atau hubungi saya di talian 0126307606  
  31. Suraya Binti Ismail - Sat 11/Oct/2014 1:30am
    Saya ingin cuba letakkan produk air berkarbonat Air Zeeper Unzipped Your Thirst di pasaran petronas..
    Jika sesiapa yg sudi share/peluang boleh terus hubungi saya
    Matnor 0193213653
    Suraya 0192051139
    tqvm  
  32. Salem 6 - Tue 21/Oct/2014 11:00am
    Alhamdulillah baru semalam jumpa Person in Charge En Arman semalam kat KLCC. Actually kalau setakat produk IKS ni x perlu nak isi borang kat KLCC.Itu hanya utk supplier yg besar2 mcm F&N,Cadbury,Mister Potato dan lain. Produk kita mcm jual nasi lemak dlm Kedai Mesra.Deal terus ngan owner Petronas. x perlu dealer apply barcode atau dapat kelulusan HQ. Itu yg En Arman cakap.So x timbul isu barang kena rampas waktu kena audit. Kebanyakannya owner byk yg x tau perkara ni.Jadi diaorg x berani nak letak barang IKS ni. Saya baru je dapat letak satu kat Petronas Highway. Owner Cina. Yang lain2 owner Melayu semua x berani. Nampak sangat bangsa lain nampak market org Melayu kat stesen Petronas.

    https://www.facebook.com/SambalIkanBilisKeringRiqzmie  
Page 1   (Total 32 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2883)
Bengkel Basikal (74)
Bengkel Besi (231)
Bengkel Kereta (1521)
Bengkel Motosikal (256)
Bengkel Tayar (224)
Bisnes Air Mineral (378)
Bisnes Ais Krim (529)
Bisnes Aksesori Kereta (667)
Bisnes Broadband (1127)
Bisnes Burger (551)
Bisnes Cermin Mata (163)
Bisnes Cuci Kereta (828)
Bisnes Cyber Cafe (455)
Bisnes Dobi (1403)
Bisnes Ebook (1079)
Bisnes Handphone (1287)
Bisnes Hari Raya (60)
Bisnes Hotel Dan Resort (582)
Bisnes Ice Blended (718)
Bisnes Jam Tangan (296)
Bisnes Jeruk (184)
Bisnes Kitar Semula (515)
Bisnes Komputer (1517)
Bisnes Kurier Dan Logistik (704)
Bisnes Minuman (1505)
Bisnes Pasar Malam (2030)
Bisnes Pelancongan (566)
Bisnes Pengantin (716)
Bisnes Perabot (895)
Bisnes Prepaid Dan Reload (1137)
Bisnes Restoran (3454)
Bisnes Roti Dan Bakeri (730)
Bisnes Salun Rambut (376)
Bisnes Sarang Burung (258)
Bisnes Satay (392)
Bisnes Sms (162)
Bisnes Spa Dan Facial (695)
Bisnes Steamboat (202)
Bisnes Stesen Minyak (136)
Bisnes Tablet Pc (444)
Bisnes Tradisional (850)
Bisnes Untuk Dijual (3474)
Bisnes Waffle Dan Jagung (392)
Bisnes Western Food (336)
Dewasa 18sx (1819)
Diskusi Bisnes (2012)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (756)
Expo Karnival Tapak Niaga (6732)
Forex Malaysia (1979)
Haiwan Peliharaan (481)
Haji Dan Umrah (475)
Hiasan Dalaman (730)
Hiasan Taman (249)
Hotel Resort Homestay (1055)
Iklan Tv Radio Media Massa (233)
Import Dan Eksport (337)
Ingin Berniaga (2866)
Insurans Dan Takaful (1792)
Insurans Roadtax Kereta (352)
Kedai Bunga (190)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (2016)
Kedai Emas (469)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2575)
Kedai Hardware (447)
Kedai Ibu Dan Bayi (702)
Kedai Jahit (4038)
Kedai Kamera Dan Camcorder (353)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (344)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1940)
Kedai Sewa (1675)
Kereta Baru (1676)
Kereta Terpakai (5105)
Kerja Diploma Dan Ijazah (5155)
Kerja Kemahiran (2060)
Kerja Kosong (12515)
Kerja Praktikal (2266)
Kerja Sales (2387)
Kerja Sambilan (6559)
Konsultan Peguam (168)
Konsultan Perniagaan (469)
Kontrak Swasta (308)
Kontrak Tender Kerajaan (470)
Kontraktor Balak Dan Kayu (490)
Kontraktor Jurutera (580)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (234)
Kontraktor Minyak Dan Gas (704)
Kontraktor Pasir (421)
Kontraktor Pembinaan (2120)
Kontraktor Perlombongan (332)
Kursus Dan Seminar (2917)
Kursus Kecantikan (707)
Kursus Makanan (681)
Kursus Motivasi (329)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1649)
Mencari Pelabur (3778)
Mesin Fotostat (360)
Mesin Freezer Dan Chiller (280)
Mesin Industri (528)
Mesin Jahit (394)
Mesin Proses Makanan (584)
Pakej Pelancongan (2676)
Pakej Perkahwinan (1228)
Pakej Perniagaan (918)
Pasar Basah (1505)
Pekerja Asing (1294)
Pelaburan Saham Unit Trust (984)
Pembantu Rumah Asing (1924)
Pembekal Barang Runcit (1605)
Pembekal Beras (121)
Pembekal Buah-buahan (503)
Pembekal Ikan Kering (393)
Pembekal Kelapa Dan Santan (665)
Pembekal Kerepek (1133)
Pembekal Keropok (466)
Pembekal Kicap Dan Sos (230)
Pembekal Kurma Dan Kismis (292)
Pembekal Madu (248)
Pembekal Mee Dan Bihun (130)
Pembekal Minyak Masak (417)
Pembekal Rempah Dan Perencah (628)
Pembekal Serunding (261)
Pembekal Telur (143)
Pemborong Aksesori Lelaki (162)
Pemborong Aksesori Wanita (1207)
Pemborong Batik Dan Sutera (358)
Pemborong Beg Galas (105)
Pemborong Beg Tangan (613)
Pemborong Bundle (895)
Pemborong Cadar Dan Tilam (469)
Pemborong Karpet (167)
Pemborong Kasut Dan Sandal (723)
Pemborong Lampin (310)
Pemborong Mutiara (114)
Pemborong Pakaian Bayi (786)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1706)
Pemborong Pakaian Lelaki (1146)
Pemborong Pakaian Plus Size (148)
Pemborong Pakaian Wanita (4344)
Pemborong Telekung Dan Songkok (576)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3608)
Pemborong Tuala (208)
Pemborong Tudung (2863)
Pembuat Papan Tanda Iklan (292)
Pembuat Plastik Kotak Botol (815)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (492)
Pendaftaran Syarikat (518)
Pendaftaran Trademark (36)
Pengedar Alat Tulis (971)
Pengedar Bahan Pencuci (737)
Pengedar Buku Dan Majalah (615)
Pengedar Contact Lens (250)
Pengedar Perfume (1585)
Pengedar Permainan Kanak2 (622)
Pengedar Produk Kecantikan (2676)
Pengedar Produk Kesihatan (3082)
Pengurus Majlis (612)
Penternak Arnab (53)
Penternak Ayam (753)
Penternak Burung Puyuh (98)
Penternak Ikan (701)
Penternak Kambing (300)
Penternak Lembu (400)
Penternak Udang (203)
Peralatan Makmal Dan Hospital (270)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (753)
Peralatan Sukan (559)
Perisian Komputer (592)
Perkakas Dapur (640)
Perkakas Elektrik (457)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1557)
Pinjaman AIM (170)
Pinjaman Hartanah (533)
Pinjaman Kad Kredit (406)
Pinjaman Kereta (641)
Pinjaman Peribadi (11114)
Pinjaman Perniagaan (1889)
Produk Dari China (555)
Produk Sejuk Beku (1379)
Program Consignment (2064)
Program Dropship (7035)
Pusat Bahasa (373)
Pusat Jagaan Bayi (1657)
Pusat Latihan (673)
Pusat Memandu (129)
Pusat Mengaji Agama (553)
Pusat Pendidikan Tinggi (546)
Pusat Rawatan (380)
Pusat Tadika Dan Taska (1433)
Pusat Tuisyen (1137)
Rancangan Perniagaan (573)
Rumah Sewa (4443)
Rumah Untuk Dijual (3884)
Servis Freelance (1154)
Servis Keselamatan (743)
Servis Pembersihan (873)
Servis Pengedaran Risalah (484)
Setiausaha Syarikat (613)
Sewa Bas Dan Van (597)
Sewa Jentera (58)
Sewa Kereta Teksi Limo (1898)
Sewa Lori (2657)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (60)
Studio Filem Dan Videografi (267)
Studio Fotografi (929)
Studio Grafik Dan 3D (1165)
Studio Lukisan (140)
Studio Model Penyanyi Pelakon (783)
Studio Muzik (496)
Sukan Beladiri (119)
Sukan Berkumpulan (239)
Sukan Futsal (232)
Sukan Pancing (144)
Tanah Sewa (668)
Tanah Untuk Dijual (5023)
Tempahan Biskut Dan Tart (2179)
Tempahan Hamper (188)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (680)
Tempahan Katering (2227)
Tempahan Kek Dan Coklat (2197)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (183)
Tempahan Kuih Muih (1778)
Tempahan Minuman Dan Dessert (488)
Tempahan Nasi Lemak (539)
Tempahan Roti (392)
Terminal Bayaran (199)
Ubahsuai Pejabat (667)
Ubahsuai Rumah (1745)
Urut Tradisional (841)
Usahawan Baja Pertanian (379)
Usahawan Benih Dan Nursery (417)
Usahawan Tani (1120)
Vending Machine (403)
Voucher Dan Tiket (255)
Web Design Malaysia (2357)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1434)