Ada Sesiapa Buat Website Dengan Ohsem Penipu , Ohsem scammer ?
P Ramli Jeling - Wed 20/Feb/2013 8:09am [Last Comment]
Aku tunggu berbulan2 untuk website.. Call tak angkat.. Angkat beri jek alasan operation lah ( dalam masa operation boleh buat iklan lagi tu - chibai!! ) .. saya tertinggal telefon lah.. baru balik solat jumaat lah.. ada jek alasan dia.. Kali nie ko pergi mampus Ohsem .. aku ada semua maklumat ko.. no ic ko pun aku ada.. Ko tunggu jek santau dari aku..
Hai mambang kuning, mambang hijau, mambang kelabu.. ko santau si mamat Jasma Hadi aka Ohsem taik kucing!! hahahahha

akhirnya website aku siap juga dengan hamba allah ini telah menyelamatkan aku. Terima kasih saudara hati mulia.
p/s : aku nak puji dia kat sini.. tapi dia tak kasi.. so aku hormat pendirian dia.. tapi nak bg business pun tak mau.

Kepada ohsem, aku takkan ampunkan dosa ko sampai ko mati..

maklumat penipu
ohsemnetwork@gmail.com
atau SMS ke 0134841209
ada 2 account maybank (semasa and personal)

saje aku letak mcm nie.. kalau google mesti nampak!! ahahhha.. puas hati aku!!

Kepada ohsem !! ko nak komen suka hati ko lah.. aku tetap cop ko seorang penipu!! Jangan terpedaya katanya.. website rm10 pun dia sapu!!!.. Ko cakap apa jek.. OHSEM PENIPU!!!
Kepada yang tidak tertipu dengan dia.. boleh berikan website anda.. anda bleh berterima kasih kepada kawan dia sebab kawan dia buatkan.. ahhahahah .. Dia ohsem penipu!!

Yang Benar,
Saloma Bistro Ohsem Penipu

Niche: Diskusi Tuntutan Dan Tribunal
Kursus Borong Produk China Tanpa Perlu Melangkah ke China
18 Sep 2014 (Khamis) di DPMM Putrajaya

Kursus Praktikal GST untuk Usahawan
24 Sep 2014 (Rabu) di Dewan Seminar, DPMM Putrajaya
     
  1. Kumanhensem - Wed 20/Feb/2013 8:17am
    dlm majalah ni mmg banyak penipu....10% jer betul....yg lain hampeh.....hati2 warga majalah......jgn mudah bagi duit kat dlm ni sbb ramai yg gigit....jari....kaki  
  2. Shukri H - Wed 20/Feb/2013 8:28am
    Nasib baik x guna khidmat ohsem tu. Scammer rupanya.  
  3. P Ramli Jeling - Wed 20/Feb/2013 8:31am
    Bukan apa tuan.. nak percaya susah, tak percaya pun susah.. tengoklah macam mana business dia.. Sebab ramai kat sini cari rezeki halal. So pandai2 lah nilaikan yer  
  4. Siti Munirah 4 - Wed 20/Feb/2013 8:47am
    saya pun hampir terkena...dah sms tanya brapa hraga..dia cakap rm350...lps tu sy trbaca psl dia ni yg dia tipu...terus senyap...then dia boleh ckp kalau bayar hari ni ada diskaun rm50...desprate nak duit dgn cara menipu...  
  5. Merlyn - Wed 20/Feb/2013 9:03am
    hati2 dlm majalah....rmai kena..  
  6. Perkhidmatan Facebook Pages Like - Wed 20/Feb/2013 9:15am
    Ohh dia nie.. ermm saya jg ada cerita mengenai dia nie.

    Saya pernah berinteraksi dengan dia lebih 40 email. So ketika itu saya agak percaya dengan dia kerana website yg ditawarkan mmg agak murah. Lalu saya bankin atas nama di atas dengan harga yang diperetujui.

    Tunggu punya tunggu, hari semakin hari berlalu. Call mmg tak angkat. Lama2 call baru angkat dan menjanjikan petang siap. So dengan hati yg gembira pun mngharap.. Tapi sampai ke magrib.. satu pun tak ada lagi. Tunggu lagi sampai 3 hari, pun tak ada juga. Lalu saya pun tanya kepada kawan saya untuk saya report kepada polis. bertanya kan nasihat. Ermm tapi malangnya ada berita kurang menyenangkan diantara si penipu dgn sy. ( tidak perlu diceritakan kerana boleh memburukkan orang lain).
    Pada malam ke 4 ( selepas beberapa minggu ) so minta refund on d spot sbb duit tersebut saya nak cari programmer lain untuk membuat. Setelah sy sms semua.. pada pukul 11.45 mlm, baru dia refund duit saya dan saya tarik balik laporan polis tersebut. Malas nak panjangkan cerita.
    Nasib dia refund.

    Kepada ohsem, cukuplah tipu perdaya orang nie.. Jangan kerana pekerjaan membuat web ko tu... boleh menjejaskan org buat web juga. Orang lain cari makan halal.

    Better ko refund jek duit org yg ko perdaya. Ada student pun ko kencing kan ke? Aduhai.

    So status saya di sini.. ohsem telah refund duit saya.  
  7. Melan - Wed 20/Feb/2013 9:44am
    jangan terlalu percaya dgn iklan-iklan yg tidak masuk akal. 40% penipu sengaja mencari mangsa di majalah.com  
  8. Peluang Perniagaan Bersama Sne Marketing - Wed 20/Feb/2013 5:45pm
    Ermm apa sahajalah yang berlaku.. Asyik nak menipu jek kerjanya..
    Pengalaman tu ada.. tapi bukan dgn si dia lah.. ada mamat dari Kelantan tinggal di Bangi, selangor. RM50 dia kebas..

    I rasa, I kenal P Ramli Jeling insan yang mulia tu.. sebab dia ada buat website i juga.. MMG TERBAIK!!! bila i cakap nak promote dia, tak perlu.

    Oh ya.. kalau sesiapa nak berniaga dengan i boleh layari : http://elsasne.blogspot.com/2013/02/agent-dan-stokis-diperlukan.html
    (website yang di telah buat dengan harga yang amat berpatutan oleh insan mulia )

    Insyaallah .. i bantu semua.. SMS i ok..
    TQ
    Kpd Penipu Ohsem : Bertaubatlah :(  
  9. Ohsem - Thu 21/Feb/2013 3:42am
    di sini saya ingin meminta maaf dan menjelaskan perkara sebenar.

    saya tak pernah berniat nak menipu sesiapa pun.saya akui salah saya tak dapat menyiapkan tempahan dalam masa yang diberikan.

    Kesalahan saya kerana tidak pandai menguruskan masa serta rekod pelanggan. Saya menerima pelbagai tempahan tetapi tidak merekodkan tempahan tersebut. Saya memang tidak berniat nak menipu .

    kalau saya memang nak menipu, dari awal2 saya tidak akan mendaftar domain dan hosting anda.. boleh check dan lihat jika domain anda tu masih belum aktif..

    disebabkan kecuaian saya itu, sekarang ada 4 website yang masih belum setel iaitu
    ; prestigelogistics.my
    gerwanasari.my
    didi.my
    usharushar.com

    dan saya sudah siapkan 15 website customer lain.. untuk bukti, boleh email saya untuk dapatkan link2 website tersebut di mana ada tertera design by ohsemnetwork di bahagian footer..

    dan memang benar ada yang saya tak angkat call / reply SMS kerana bila dah tersedar ada website yang belum siap,saya jadi risau dan gabra serta takut untuk respons.

    pada 4 pihak yang terlibat, sekali lagi saya mohon maaf sangat.. Saya akan tetap bertanggungjawab.Di sini saya berikan 2 jalan penyelesaian

    1.harap dapat budi bicara berikan sedikit masa lagi untuk siapkan website tersebut.

    2. saya akan refund wang anda setelah ditolak kos domain dan hosting. harap berikan masa.

    sebagai jaminan, saya boleh berikan salinan ic saya jika anda mahu  
  10. Ohsem - Thu 21/Feb/2013 4:22am
    saya harap jika ada customer2 saya yg dah siap website nya terbaca thread ni, sila lah respons dan bg kenyataan  
  11. Ohsem - Thu 21/Feb/2013 9:43am
    http://www.majalah.com/?classified:kepada-pelanggan-ohsem-network:9199FSWK8Q#2  
  12. P Ramli Jeling - Thu 21/Feb/2013 11:11am
    Jangan jadi poyo.. !!! Kalau aku tak kuarkan statement mcm nie.. Ko tak sedar.. !!! Haa.. buang masa jek layan ko nie.. salinan ic lah.. itulah. semua tu penipu.. boleh edit jek ic ko tu.. Tengok web dia buat.. semua tak siap.. sejak januari lagi.. ko mmg poyo lah beb.. haa.. mengelabah ko nak siapkan website semua.. 6.40 pagi post.. ahaha lepas solat subuh ke beb.
    itulah.. lain kali jangan main dengan api.. ko ingat call ko 100 kali masuk msg je.. dah berapa kena charge? email tak tahu balas.. skg ko terima padahnya.. Haa baru nak minta maaf.. 100 org maafkan ko.. nie aku orang takkan maafkan ko sampai bila2.. biarlah kubur ko berasap.. !!! Dah buat salah.. siap cakap kurang ajar pulak.. bikin panas..
    So sapa nak layan penipu nie.. layan lah.. macam mana dia boleh buat iklan sampai 100 kali kat sini.. tak salah kalau dia menipu jadi customers dia juga... hahahahha.. sudahlah beb.. aku dah puas hati skg ko sedar diri ko.. website ko pun tak siap.. nak buat website orang lain.. haaaakkk tuihhh ..

    aku sungguh menyesal deal dengan ko..

    http://ohsemnetwork.com/ penipu..
    http://ohsemnetwork.com/ scammer

    p/s : agak2 google crawl tak keyword aku nie ... hehehheh  
  13. Ohsem - Thu 21/Feb/2013 11:21am
    boleh berikan list-list website yang saya tak siapkan selain dari 4 website yang saya mention di atas?
    saya respons di sini kerana sedar kesalahan saya,ingin minta maaf dan ingin selesaikan masalah ini. jika encik masih nak maki saya,itu hak encik dan saya tidak akan halang. Kalau rasa saya akan edit ic tu, boleh terus datang berjumpa dengan saya di Seri Manjung.
    kalau encik tak nak maafkan saya takpe, saya faham.tapi selesaikan dulu masalah ni. email kan saya detail akaun bank dan bagi sedikit masa untuk saya refund. Kalau encik nak kata saya poyo ke, nak maki ke, saya terima.  
  14. P Ramli Jeling - Thu 21/Feb/2013 11:29am
    aku adalah bekas pelanggan ko.. 2bulan setengah aku bersabar !!!
    Malah ko berlagak dengan aku kan..
    Ko marah aku kan bila aku sound ko tak siap web aku..
    Tak buat apa2 pun.

    Masa deal dgn ko.. 100++ email balas membalas.. dah dapat duit.. 3 email jek ko balas.. Yer.. saya siapkan hari nie.. ko mmg poyo + penipu..

    Siapa nak deal dengan mamat nie.. Deal lah.. walaupun ko dah sedar.. Ko mati hidup balik aku tak percaya ko..

    Aku bersabar tahap lama gaban nie.. Tapi bila aku baca thread kat sini banyak ko cilok duit org buat web.. tu aku hati panas tu..

    Memang ko kena terima caci aku.. sebab ko mmg buat perbuatan ko tu.

    Ni ic ko : 89100908xxxx
    Ni nama ko : Muhammad Jasma Hadi
    Ni alamat ko : FASA 2G SERI MANJUNG

    Aku tahu maklumat ko semua.. aku tak nak publickan ic ko nama penuh ko.. sebab aku masih kesian ko untuk ko taubat!! + sedar diri..
    Ingat bro.. 1 hari kalau ko mati dalam longkang masuk surat khabar.. ko jgn salah masyarakat.. ko salahkan diri ko sendiri.. atas perbuatan ko..
    dah sekian terima kasih.. dan harap ko sedar!! untuk aku ko tetap penipu..  
  15. Ohsem - Thu 21/Feb/2013 11:46am
    saya mintak maaf dengan tuan.takdenye saya berlagak pun.. sekali lagi saya minta maaf jika kata-kata saya macam berlagak.Takde niat pun. cuma saya bagitahu , dari semua yang order dengan saya, hanya ada 4 buah website saja yang saya belum siapkan.jika saya memang berniat nak menipu, domain dan hosting pun takkan didaftarkan,dan saya pun tidak akan munculkan diri di sini lagi

    sekarang ni, saya nak bertanggungjawab atas kesilapan saya. Jika cadangan saya untuk selesaikan tu, tuan tidak terima, sila nyatakan bagaimna caranya untuk kita selesaikan hal ni.  
  16. P Ramli Jeling - Thu 21/Feb/2013 12:04pm
    Aku takkan maafkan ko !!! Sebab ko angkuh!! ko Penipu !!
    oklh bro.. caloo.. selamat datang ke dunia sebenar..

    tiada pape ko perlu selesaikan dgn aku, sbb dendam aku hampir 6 bulan dah nie. Aku bersabar.. aku ingat tak buat.. Tapi ramai pulak complain pasal ko.. so aku terpaksa dedahkan siapa ko.. Untuk yg lain.. ko siapkan ajek pelanggan punya website.
    Oklah bro.. selamat berjuang ke dunia sebenar yer..
    Pandailah ko hidup..
    Dengar semua yer.. dia dah buat pengakuan. So anda nilaikan sendiri diri dia macam mana.

    Kepada ohsem penipu, ni last msg aku untuk ko.. tapi kalau ada rakan-rakan lain complaint.. ermmm..

    my contact : ohsemnetwork@gmail.com penipu

    hahahah.. suka aku google crawling nie..  
  17. Linkman - Thu 21/Feb/2013 4:17pm
    hmmm... saya ada kawan yg terlibat dl bisnes web design. apa yg dia bagitau..

    1) bagi web designer freelance dan takde office (kerja dari rumah) minima satu projek website adalah rm2,500 tak kira sempoi mana pun..

    maknanya sebaik shj bukak file (macam lawyer) kos minima adalah rm2,500.

    2) bagi web designer yg ada office dan 1-2 staff, minima kos satu website adalah rm5000, tak kira simple mana sekalipun.

    kalau ada mana2 org yg offer murah sgt... cthnya rm500 ke rm250 ke... sendiri mau ingat la..

    kos minima utk seseorang manusia normal hidup di KL ni adalah rm2,500 ... tu termasuk la harga maintain laptop/komputer rosak, unifi & segala gajet2 IT router wifi printer dll...

    bermakna kalau dia dapat minima satu projek sebulan pun dia dah hidup. tapi kalau dia charge murah sgt... rm500 per projek... gilos la dia nak cari 4-5 projek setiap bulan.... dan terpaksa layan songeh dari 4-5 kompeni berlainan.... setiap bulan ..

    3) kalau client nak murah... cthnya rm500 utk satu projek "simple jerk.." ... dia akan bagitu client tu... engkau buat la sendiri....  
  18. Azren 5 - Thu 21/Feb/2013 5:45pm
    nak website dengan harga yg murah mmg lah kena tggu lama...cuba ko byr kat dia mahal..confirm dia buat ko punye dulu...

    dah lah ko byr murah, nak cepat, nak cantik..ko buat sendiri jer lah...kadang2 aku pun xpaham designer freelance/ parttime ni mcm mane dorang charge...

    kalau ikut kiraan logik..1 website murah yg berharga rm150..apa ada dengan 150 ni?? dimana logiknya?? template website confirm copy/ edit dr client yg sedia ada..beli domain anggaran rm40-50 (bergantung pada name)..upah designer berapa plak..anggaran masa 1 minggu paling cepat utk 1 website...jadi untuk freelance/ parttime website designer ni nak tampung duit bulanan kena cari 100 client baru dapat rm1500..cukup ker? pastu nanti nak kena maintainkan website korang tu lagi...
    agak2 dengan rm150 tu takkan dorang nak buat cantik2 kan...pk2 kan lah...

    yang aku tahu, website yg cantik dan berbaloi bermula dengan harga rm900 ke atas..lagi mahal lg cantik (tp bergantung pada kreativity designer gak)...

    pasni kalau nak murah, banyak cerewet..baik belajar sendiri cara nak buat website...senang..nak maintain pun takde masalah...  
  19. Mohd Saifuddin Ismail - Fri 22/Feb/2013 9:51am
    baru nak belajar... dlm IT!  
  20. Rumpai 2 - Fri 22/Feb/2013 12:29pm
    Salam semua.
    Si Ohsem nie tolong buatkan website saye pureborneocollagen.com

    Siap dalam mase 7 hari dan minor changes...kira ok lah dengan harga die...  
  21. Juong89 - Fri 22/Feb/2013 7:47pm
    nak website murah saya boleh bantu...
    boleh tengok sini..

    http://www.blogg.in-malaysia.com/2013/02/website-profesional-murah.html

    minimum RM300

    NOTED: JANGAN SESEKALI NAK WEBSITE, JUMPA DAN LEPAS TU BUAT SENYAP @ CANCEL. dah 2 kali saya kena dengan customer macam tu...sabar2..:)  
  22. Hamdan 26 - Sun 24/Feb/2013 12:58pm
    azren 5. kalau dah dia janji boleh siap pada waktu yang telah dia tetapkan sendiri. tak ada salahkan? perkara utama di sini adalah samaada bayar mahal ataupun murah, tempahan tersebut dia tidak dapat siapkan. bahkan ada sampai 3 4 bulan tak siap2. sedangkan dia sendiri mengaku di mana setiap tempahan yang dia terima tidak dicatatkan. so dia sendiri tidak tahu tarikh2 siapa yang tempah dahulu. bahkan website yang dia dah buat tak sama seperti customer nak.

    kesimpulan di sini jangan salahkan pelanggan sebab janji harus ditetapi seperti mana iklan-iklan yang berderet2 dia publish.

    jadi, siapa yang dah ready nak buat laporan polis, boleh teruskan niat tersebut memandangkan setelah perkara ini dah jadi maki hamun orang, dia tetap buat iklan mencari pelanggan seolah2 dia rasa tak bersalah.  
  23. Mktgmgmnt - Mon 25/Feb/2013 8:59pm
    nak buat website free, murah pergi ke wix.com atau getmybusinessonline.com: platform paling senang wordpress.org atau blog wordpress.com; tutorial percuma cari dalam you tube.  
  24. Hamdan 26 - Tue 26/Feb/2013 2:13am
    MEMANG BETUL. TAK SAMPAI 1 HARI PUN AKU BELAJAR DAN BUAT WEBSITE MELALUI PLATFORM WIX.COM. MUDAH SERTA SENANG SANGAT-SANGAT. BAHKAN AKU BERJAYA BUAT JUALAN DALAM MASA HANYA SESINGKAT. TAK MACAM SI PENIPU TU, PANDAI BERJANJI TAPI TAK RETI-RETI NAK TUNAIKAN. CUBA ANDA SEMUA TENGOK WEBSITE YANG AKU TEMPAH www.gerwanasari.com. MACAM ITULAH SAMPAI SEKARANG WEBSITE TERSEBUT MACAM TU. BAHKAN AKU TAK PERNAH PUN JUAL KAMERA ATAUPUN BAJU.. SEKARANG AKU MAHU DIPULANGKAN SEMULA DUIT AKU SEBELUM AKU AMBIL TINDAKAN. AKU DAH TAK MINAT NAK TERUSKAN. FAHAMMMMMMMMMMM  
  25. Cagarkereta - Tue 26/Feb/2013 4:16am
    Nak niaga buat cara nak niaga, klau dah tau salah pulangkan balik cust dan mintak maaf. Ak lar kalau orang dah buat salah pastu kita pulak yang kena marah balik memang ak terus rembat je.. Xpon kutip simpan je. Kebanyakan orang yang buat hal budak melayu umor 21- 26 tahun.. Muda2 lg. dorng amek kesempatan gunakan platform di majalah.com untuk menipu..

    Kena sedar wahai kawan2 semua, kita hidup di muka bumi ini hanya sementara. Yang kekal di akhirat nanti, jangan lalai dengan duniawi shj. Pesanan untuk diri saya dan kawan2 lain.. Semoga kita mencari keredhaan dariNya.. Amin  
  26. Roseanna - Tue 26/Feb/2013 3:01pm
    setuju dgn cagarkereta kebanyakan yg suka menipu budak muda2 yg xpert IT.Aku dulu pernah jugak kena tipu kat sini tapi aku carik sampai kelubang cacing alhamdullilah dapat jugak malaun tu. Jgn harap kan sgt dgn report polis memang tak membantu.

    Sesiapa yg pernah terkena nak tahu mcm mana aku mengesan sipenipu bolih email kat aku. Aku bolih tolong ajar  
  27. Cagarkereta - Wed 27/Feb/2013 7:21pm
    Penipu kena banteras sbbnya penipu skrg tak berhati perut. Mmg dorang dengan niat nak menipu orang ramai dengan tawaran gila2.. Kita yang terdesak terjerat dengan penipuan dorang.

    Sbb tuh bila berurusan biar depan2, amek ic copy, amek gambar, amek gmbar kete dan kalau lg bagus berurusan dibalai polis. Baru orang confident..

    Saya salah seorang yang aktif berniaga du majalah.com. Saya gunakan konsep yang sama diatas keatas customer2 saya. Alhamdulillah cust sy percaya, dan mereka rekemen kepada kawan2 yang lain..

    Jadi sy mintak kawan2 semua supaya berfikir dulu sebelum membuat keputusan ketika nak berurusan. Sbb di majalah.com ni banyak penyamun. Sy ada 1 team yang mmg memantau penipu di majalah.com. Klau dapat penipu ni, baru dye tau tinggi rendah langit..  
  28. Normaziah - Fri 8/Mar/2013 10:26pm
    Kata 4 web je x siap..dlm senarai 4 tu web sy xde pun..payment dr januari lg beb..jujur la wei  
  29. Rufi 2 - Sun 10/Mar/2013 1:35pm
    Assalam bro P Ramli Jeling, boleh forward info hamba Allah yg mulia hatinya tlg siapkan website tu?Aku pn dah kna klentong dgn si ohsem ni.
    my email : rufi7e@gmail.com  
  30. Mohd Izad Husain - Fri 3/May/2013 1:02pm
    saya analyst programmer, saya boleh bantu pada sape2 yang perlukan khidmat nak buat website baru ataupun yang terbengkalai...jangan risau sbb rezeki (upah) yang saya terima untuk bg makan anak2 dan isteri... berminat boleh hubungi saya melalui sms,call,wasup,emel mohd izad husain 014-3495067 / mohdizad@yahoo.com...tq  
  31. Asmawi 10 - Tue 7/May/2013 2:58pm
    no contact ohsem yang terbaru... sapa-sapa yang berhajat nak berurusan dengan dia sila contact dengan no ini : 01116154207  
  32. P Ramli Jeling - Thu 16/May/2013 10:42am
    ermmm dia buat hal lagi ohsem nie.. berhati2 yer.. dia tukar no telefon pulak..  
  33. Kurinart - Fri 21/Mar/2014 1:47pm
    Memang betul ape yang linkman cakap, kalau murah sangat untuk buat website tu, mmg pelik, saya sndri pun buat freelance website. boleh tgk website saya http://kurinart.zz.mu  
  34. Wan 543 - Tue 8/Jul/2014 3:45pm
    Aku merupakan mangsa terbaru dia...hahaha...

    Sori kengkawan yg ikhlas berniaga kat sini sebab aku cuai sangat sehingga membiarkan diri ini ditipu buat ke sekian lamanya...

    Aku dah bayar deposit separuh. Tunggu dah 2 minggu tak siap2 jugak layout website shopping cart ni. Siap bagi copy IC lagi.

    Sempena bulan Ramadhan yg mulia ini, aku mintak sangat si Muhammad Jasma Hadi yang dah menipu ni supaya pulangkan duit mangsa2 penipuan dan bersara la daripada kerja2 terkutuk ni... :)

    Mungkin aku akan buat posting lain supaya menjadi ingatan untuk orang lain supaya tak jadi mangsa seterusnya. Cukuplah aku yg terakhir jadi mangsa...isk..isk.isk...  
  35. Husainie - Tue 15/Jul/2014 3:20pm
    Sy rasa ohsem ni bukan le penipu. Mgkin dia ni jenis yg mudah menabur janji tapi tak mampu nak tunaikan. Jangan begitu en ohsem, ini namanya bersifat munafik. Jangan lah tawar harga yang gila punya murah tp tak mampu nak buat. Kalu perbuatan kita mmbuatkn orang marah, berdosa kita, tambahan pula ni berkaitan rezki yg jadi darah daging, bagi pulak makan anak bini...bahaya tu...bawak le brtaubat,,.  
  36. P Ramli Jeling - Thu 24/Jul/2014 8:43am
    kalau dah penipu tu.. tetap penipu juga..
    SELAMAT HARI RAYA SEMUA kecuali ohsem haram J ini. hahah  
  37. Acoi88 - Thu 24/Jul/2014 8:55am
    Salamm semua warga majalah, penah terkena dengn nombor ni tak?? +60 19-282 3439.. Perempuan, nama gelaran safika.. Die menawarkan pinjaman wang.. Sya baru je tertipu dengan beliau.. Duit dan laptop sya beliau dh bawa lari.. Sape2 yg ade info die lebih lanjut tolong hubungi sya.. Die naik kereta wira, duduk di banting.. N boleh bgtau saya mcm mna nk dapatkan alamat beliau .. Laporan polis telah sya buat... Sesiapa boleh bantu hubungi sya 0177374018  
  38. Atira 10 - Thu 31/Jul/2014 9:32am
    Acoi .area mne jmpe dak tu..no flat ade x .no sme tp dye bgthu nme nye azima..xthu ne 1 nme dye  
  39. Minol - Wed 3/Sep/2014 10:07am
    ohsem ni memamng penipu..
    sy memang dah x leh tahan ngan cara permainan dia..

    terpaksa menggunakan kekerasan bg dia sedar sikit...  
Page 1   (Total 39 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2639)
Bengkel Basikal (71)
Bengkel Besi (206)
Bengkel Kereta (1488)
Bengkel Motosikal (244)
Bengkel Tayar (210)
Bisnes Air Mineral (361)
Bisnes Ais Krim (491)
Bisnes Aksesori Kereta (657)
Bisnes Broadband (1082)
Bisnes Burger (541)
Bisnes Cermin Mata (156)
Bisnes Cuci Kereta (790)
Bisnes Cyber Cafe (444)
Bisnes Dobi (1337)
Bisnes Ebook (1033)
Bisnes Handphone (1232)
Bisnes Hari Raya (60)
Bisnes Hotel Dan Resort (552)
Bisnes Ice Blended (689)
Bisnes Jam Tangan (282)
Bisnes Jeruk (162)
Bisnes Kitar Semula (487)
Bisnes Komputer (1460)
Bisnes Kurier Dan Logistik (653)
Bisnes Minuman (1427)
Bisnes Pasar Malam (1930)
Bisnes Pelancongan (530)
Bisnes Perabot (833)
Bisnes Prepaid Dan Reload (1077)
Bisnes Restoran (3248)
Bisnes Roti Dan Bakeri (699)
Bisnes Salun Rambut (356)
Bisnes Sarang Burung (254)
Bisnes Satay (375)
Bisnes Sms (156)
Bisnes Spa Dan Facial (638)
Bisnes Steamboat (196)
Bisnes Tablet Pc (441)
Bisnes Tradisional (807)
Bisnes Untuk Dijual (3251)
Bisnes Waffle Dan Jagung (375)
Bisnes Western Food (317)
Dewasa 18sx (1729)
Diskusi Bisnes (1925)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (709)
Expo Karnival Tapak Niaga (6308)
Forex Malaysia (1826)
Haiwan Peliharaan (454)
Haji Dan Umrah (461)
Hiasan Dalaman (705)
Hiasan Taman (238)
Hotel Resort Homestay (986)
Iklan Tv Radio Media Massa (217)
Import Dan Eksport (322)
Ingin Berniaga (2790)
Insurans Dan Takaful (1682)
Insurans Roadtax Kereta (329)
Kedai Bunga (186)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (1953)
Kedai Emas (442)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2491)
Kedai Hardware (420)
Kedai Ibu Dan Bayi (680)
Kedai Jahit (3714)
Kedai Kamera Dan Camcorder (339)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (332)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1790)
Kedai Sewa (1611)
Kereta Baru (1577)
Kereta Terpakai (4889)
Kerja Diploma Dan Ijazah (4602)
Kerja Kemahiran (1907)
Kerja Kosong (11329)
Kerja Praktikal (1959)
Kerja Sales (2201)
Kerja Sambilan (6161)
Konsultan Perniagaan (441)
Kontrak Swasta (288)
Kontrak Tender Kerajaan (448)
Kontraktor Balak Dan Kayu (470)
Kontraktor Jurutera (548)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (222)
Kontraktor Minyak Dan Gas (672)
Kontraktor Pasir (374)
Kontraktor Pembinaan (2003)
Kontraktor Perlombongan (315)
Kursus Dan Seminar (2752)
Kursus Kecantikan (672)
Kursus Makanan (654)
Kursus Motivasi (316)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1600)
Mencari Pelabur (3618)
Mesin Fotostat (349)
Mesin Freezer Dan Chiller (258)
Mesin Industri (494)
Mesin Jahit (367)
Mesin Proses Makanan (549)
Pakej Pelancongan (2558)
Pakej Perkahwinan (1183)
Pakej Perniagaan (863)
Pasar Basah (1430)
Pekerja Asing (1199)
Pelaburan Saham Unit Trust (924)
Pembantu Rumah Asing (1816)
Pembekal Barang Runcit (1566)
Pembekal Beras (104)
Pembekal Buah-buahan (477)
Pembekal Ikan Kering (380)
Pembekal Kelapa Dan Santan (629)
Pembekal Kerepek (1082)
Pembekal Keropok (433)
Pembekal Kicap Dan Sos (218)
Pembekal Kurma Dan Kismis (289)
Pembekal Madu (236)
Pembekal Mee Dan Bihun (123)
Pembekal Minyak Masak (413)
Pembekal Rempah Dan Perencah (581)
Pembekal Serunding (258)
Pembekal Telur (138)
Pemborong Aksesori Lelaki (160)
Pemborong Aksesori Wanita (1180)
Pemborong Batik Dan Sutera (350)
Pemborong Beg Galas (98)
Pemborong Beg Tangan (591)
Pemborong Bundle (847)
Pemborong Cadar Dan Tilam (429)
Pemborong Karpet (154)
Pemborong Kasut Dan Sandal (684)
Pemborong Lampin (289)
Pemborong Mutiara (107)
Pemborong Pakaian Bayi (760)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1617)
Pemborong Pakaian Lelaki (1113)
Pemborong Pakaian Plus Size (141)
Pemborong Pakaian Wanita (4135)
Pemborong Telekung Dan Songkok (562)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3469)
Pemborong Tuala (193)
Pemborong Tudung (2741)
Pembuat Papan Tanda Iklan (266)
Pembuat Plastik Kotak Botol (787)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (475)
Pendaftaran Syarikat (482)
Pendaftaran Trademark (33)
Pengedar Alat Tulis (940)
Pengedar Bahan Pencuci (701)
Pengedar Buku Dan Majalah (573)
Pengedar Contact Lens (237)
Pengedar Perfume (1519)
Pengedar Permainan Kanak2 (588)
Pengedar Produk Kecantikan (2584)
Pengedar Produk Kesihatan (2947)
Pengurus Majlis (586)
Penternak Arnab (51)
Penternak Ayam (708)
Penternak Burung Puyuh (95)
Penternak Ikan (687)
Penternak Kambing (284)
Penternak Lembu (380)
Penternak Udang (190)
Peralatan Makmal Dan Hospital (256)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (694)
Peralatan Sukan (542)
Perisian Komputer (562)
Perkakas Dapur (605)
Perkakas Elektrik (420)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1494)
Pinjaman AIM (164)
Pinjaman Hartanah (505)
Pinjaman Kad Kredit (384)
Pinjaman Kereta (587)
Pinjaman Peribadi (10364)
Pinjaman Perniagaan (1806)
Produk Dari China (529)
Produk Sejuk Beku (1284)
Program Consignment (1983)
Program Dropship (6565)
Pusat Bahasa (348)
Pusat Jagaan Bayi (1504)
Pusat Latihan (638)
Pusat Memandu (122)
Pusat Mengaji Agama (500)
Pusat Pendidikan Tinggi (514)
Pusat Rawatan (353)
Pusat Tadika Dan Taska (1268)
Pusat Tuisyen (1044)
Rancangan Perniagaan (583)
Rawatan Alternatif (288)
Rumah Sewa (4173)
Rumah Untuk Dijual (3657)
Servis Freelance (1079)
Servis Keselamatan (703)
Servis Pembersihan (799)
Servis Pengedaran Risalah (450)
Setiausaha Syarikat (597)
Sewa Bas Dan Van (555)
Sewa Kereta Teksi Limo (1771)
Sewa Lori (2505)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (54)
Studio Filem Dan Videografi (241)
Studio Fotografi (881)
Studio Grafik Dan 3D (1058)
Studio Lukisan (124)
Studio Model Penyanyi Pelakon (706)
Studio Muzik (461)
Sukan Beladiri (115)
Sukan Berkumpulan (227)
Sukan Futsal (226)
Sukan Pancing (141)
Tanah Sewa (631)
Tanah Untuk Dijual (4738)
Tempahan Biskut Dan Tart (2118)
Tempahan Hamper (186)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (652)
Tempahan Katering (2098)
Tempahan Kek Dan Coklat (2114)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (175)
Tempahan Kuih Muih (1719)
Tempahan Minuman Dan Dessert (455)
Tempahan Nasi Lemak (508)
Tempahan Roti (347)
Terminal Bayaran (183)
Ubahsuai Pejabat (640)
Ubahsuai Rumah (1664)
Urut Tradisional (765)
Usahawan Baja Pertanian (369)
Usahawan Benih Dan Nursery (388)
Usahawan Tani (1074)
Vending Machine (355)
Voucher Dan Tiket (241)
Web Design Malaysia (2279)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1319)