Search Majalah.com
Ada Sesiapa Berminat Nak Bisnes Aiskrim?
Zahir @ Usahawan Aiskrim - Tue 21/Jul/2009 12:23pm [Last Comment]
Syarikat Kasturi Klasik (M) Sdn Bhd mempelawa individu , korporat atau koperasi seluruh Malaysia menyertai kami dan menjalankan perniagaan menjual aiskrim lembut jenma Mingomingo keluaran kami. Produk bumiputera dan halal. telah berkecimpung dlm perniagaan hampir 5 tahun. Back up plan disediakan untuk mereka jika memilihnya. Syarikat kami telah berkembang ke Indonesia pada bulan Mei april 2009 dan mula membuat perbincangan untuk berkembang ke Filipina dan Bangladesh. Pihak kami juga telah mendapat pengiktirafan dari TEKUN,MARA dan Suruhanjaya Koperasi Malaysia.Tiada batas kaum atau agama , semua dialu-alukan.

Niche: Bisnes Ais Krim
Kursus Praktikal GST untuk Usahawan
13 Nov 2014 (Khamis) di Dewan Seminar, DPMM Putrajaya

Seminar Memborong Produk di China
12 Nov 2014 (Rabu) di Dewan Seminar, DPMM Putrajaya
     
  1. Zahir - Thu 23/Jul/2009 4:25pm
    Kalau sesiapa nak mengetahui dgn lebih lanjut lagi boleh melayarai di http://zahir67.webs.com atau www.mingo-mingo2u.blogspot.com

    Tq  
  2. James Stanislaus - Fri 24/Jul/2009 7:35pm
    Saya perkenalkan diri saya Jim bermastautin di Sabah. ok, macam mana nak mulakan bisnes tersebut dekat Sabah ni?  
  3. Zahir - Tue 28/Jul/2009 10:46am
    Saudara James, saudara boleh menghubungi saya di tel 019-3826577 utk perbincangan lanjut atau saudara sms no tel saudara kpd saya . Saya akan telefon saudara semula dan kita buat perbincangan berkenaan hal ini.
    Terimakasih  
  4. Azlenda - Wed 9/Sep/2009 12:29pm
    boleh terangkan in detail tak. berapa modal yg diperlukan. aiskirim nie masih baru dlm pasaran ke...  
  5. Azlenda - Wed 9/Sep/2009 12:31pm
    en zahir email saya azlendajaffar@gmail.com utk maklumat lanjut.  
  6. Krilzoid - Sat 30/Jan/2010 1:33pm
    Saya sudah pun join perniagaan mingomingo ini sejak Julai 2009. sy mengambil pakej sewa kembali. Pada december 2009 sy menerima bayaran sewa balik dari kasturi klasik dan tidak pernah lewat pun pembayarannya. Selama 3 bulan sy mengkaji perniagaan ini dan saya yakin perniagaan ini terjamin dan ada campurtangan kerajaan (Suruhanjaya koperasi Malaysia, Mara, Tekun & lain2). Perniagaan ini juga BUKAN SKIM CEPAT KAYA.  
  7. MaWaDDaH - Fri 5/Feb/2010 10:28am
    bape lame prosedur utk join biz nie..? camne nak join biz..? adakah sy perlu datang terus ke wisma kasturi atau sebaliknyer..?  
  8. M Aminuddin - Mon 26/Apr/2010 1:09am
    asmkm..boleh terangkan in detail tak. berapa modal yg diperlukan..saye berminat  
  9. Jelitaindah - Tue 8/Jun/2010 12:23pm
    ko org smua jgn percaye janji2 manis kasturi klasik y wat biz aiskrim tue..coz member aku da 2 bln kasturi klasik xbyr duit sewa..klu ko org nak masuk pl la sedlm2nyer..jgn mate kelabu ngn RM kasturi klasik.nasib baek aku xjoin klu x idup byr hutang loan biz kasturi klasik..hati la ko org smua termasuk ar biz ais krim indon tue..  
  10. Zahir - Fri 11/Jun/2010 9:30am
    Sejak mac lagi saya dah tak promosikan biz ini. Dan blog promosi saya pun saya dah tutup. So skrg saya tiada apa2 ikatan lagi dgn sykt dan produk sykt trsbt. Segala kesulitan amat dikesali.
    Terimakasih  
  11. Zahir - Fri 11/Jun/2010 9:33am
    Dan saya harap pihak MFA boleh tutup ruangan forum ini.harap maklum
    Terimakasih  
  12. Jelitaindah - Mon 19/Jul/2010 2:22pm
    sbb kasturi klasik da kantoi tipu mentor xbyr duit sewaan pastu mtk pihak mfa tutup lakk..
    chiitttt poooorahh..penipu bangsa melayu la ko zahir..  
  13. Sha 7 - Sun 25/Jul/2010 4:18pm
    kawan2..jom la kita belajar tuk menguruskan financial kita dengan sebaiknya.. hanya kita je yg bleh bantu diri sendiri.. cukup2 la invest dlm skim cepat kaya yang bertopengkan bisnes.. mmg SCK ni takkan mengaku yg sistem adalah SCK.. saya ckp ni general tuk sume.. bukan tuk topic ni sahaja.. Tuk saya yg dah serik ni.. now my intention dlm property.. increase my wealth in property.. dgn cara dan jalan yg betul.. saya telah menemuinya.. usha sendiri..  
  14. Zahir - Fri 29/Oct/2010 7:13pm
    Utk Jelitaindah, saya pun kena tipu juga mcm anda.Mungkin lebih byk dr anda.Cuma tak perlu jumlahkan disini.Saya dah tak promot benda ni sejak hujung bln 2 2010 lagi.Sbb tu diharap pihak admin dpt delete post ini sbb hingga sekarang masih ramai lagi yg bertanya dan nak join dlm program ni.Mentor2 saya telah saya beritahu awal2 lagi pd bln 2 dulu, sbb tu mrk tak cari saya krn dah maklumkan tntgnya. Yg mencari ialah mrk yg bkn mentor saya sbb mrk tak beritahu kpd mentor mrk hal sebenarnya.So carilah agen anda sendiri utk menyelesaikan kemelut anda.Saya dah xde apa2 urusan lagi dgn sykt KK ni sejak hujung bln 2 lagi.Harap maklum  
  15. Asnal - Wed 24/Aug/2011 4:23pm
    zahir: maknenye syarikat kasturi ni tipu ke? sye berminat dlm business soft ice cream ni, masih mencari2 lagi syarikat mane yg jujur..  
  16. Ahtep Latif - Sat 24/Sep/2011 10:23pm
    cik asnal..saya dlm perancangan untuk jalankan biznes aiskrim kampung..dan insyaAllah berbeza dari yg lain2 penjual..saya rancang nak buat branding aiskrim kampung tu, so naikkan sikit standard aiskrim kampung tu..kalau cik asnal minat untuk jd pengedar?keuntungan bleh runding  
  17. Zharif 3 - Sat 3/Nov/2012 5:56pm
    sy berminat nk jual aiskrim area kelantan emel zharif.yusof@yahoo.com
    0199165097 zharif  
  18. Mynsawat Trading - Tue 3/Sep/2013 4:17pm
    tolong emailkan maklumat yang lebih details kepada saya mynsawat888@gmail.com  
  19. Nurliyana 10 - Fri 27/Dec/2013 4:49pm
    Inginkan kelainan di majlis anda..!!

    Kami menyediakan perkhidmatan ais krim buffet.

    Serendah RM50* Sahaja.!!

    Apa saja majlis anda, segera hubungi kami untuk kelainannya.!!

    017-2861105 (Fared)
    017-2861205 (Liyana)  
Page 1   (Total 19 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2732)
Bengkel Basikal (73)
Bengkel Besi (214)
Bengkel Kereta (1491)
Bengkel Motosikal (249)
Bengkel Tayar (213)
Bisnes Air Mineral (365)
Bisnes Ais Krim (499)
Bisnes Aksesori Kereta (652)
Bisnes Broadband (1102)
Bisnes Burger (549)
Bisnes Cermin Mata (159)
Bisnes Cuci Kereta (805)
Bisnes Cyber Cafe (451)
Bisnes Dobi (1361)
Bisnes Ebook (1045)
Bisnes Handphone (1257)
Bisnes Hari Raya (60)
Bisnes Hotel Dan Resort (558)
Bisnes Ice Blended (694)
Bisnes Jam Tangan (287)
Bisnes Jeruk (167)
Bisnes Kitar Semula (499)
Bisnes Komputer (1487)
Bisnes Kurier Dan Logistik (678)
Bisnes Minuman (1462)
Bisnes Pasar Malam (1969)
Bisnes Pelancongan (549)
Bisnes Pengantin (684)
Bisnes Perabot (854)
Bisnes Prepaid Dan Reload (1107)
Bisnes Restoran (3332)
Bisnes Roti Dan Bakeri (708)
Bisnes Salun Rambut (364)
Bisnes Sarang Burung (257)
Bisnes Satay (381)
Bisnes Sms (161)
Bisnes Spa Dan Facial (662)
Bisnes Steamboat (199)
Bisnes Tablet Pc (441)
Bisnes Tradisional (819)
Bisnes Untuk Dijual (3323)
Bisnes Waffle Dan Jagung (383)
Bisnes Western Food (325)
Dewasa 18sx (1775)
Diskusi Bisnes (1962)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (721)
Expo Karnival Tapak Niaga (6487)
Forex Malaysia (1886)
Haiwan Peliharaan (468)
Haji Dan Umrah (465)
Hiasan Dalaman (711)
Hiasan Taman (242)
Hotel Resort Homestay (1010)
Iklan Tv Radio Media Massa (224)
Import Dan Eksport (330)
Ingin Berniaga (2821)
Insurans Dan Takaful (1728)
Insurans Roadtax Kereta (339)
Kedai Bunga (190)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (1984)
Kedai Emas (452)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2533)
Kedai Hardware (437)
Kedai Ibu Dan Bayi (689)
Kedai Jahit (3839)
Kedai Kamera Dan Camcorder (342)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (345)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1846)
Kedai Sewa (1637)
Kereta Baru (1616)
Kereta Terpakai (5005)
Kerja Diploma Dan Ijazah (4819)
Kerja Kemahiran (1955)
Kerja Kosong (11775)
Kerja Praktikal (2069)
Kerja Sales (2282)
Kerja Sambilan (6330)
Konsultan Peguam (151)
Konsultan Perniagaan (453)
Kontrak Swasta (293)
Kontrak Tender Kerajaan (456)
Kontraktor Balak Dan Kayu (480)
Kontraktor Jurutera (566)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (225)
Kontraktor Minyak Dan Gas (679)
Kontraktor Pasir (392)
Kontraktor Pembinaan (2056)
Kontraktor Perlombongan (319)
Kursus Dan Seminar (2821)
Kursus Kecantikan (687)
Kursus Makanan (662)
Kursus Motivasi (323)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1622)
Mencari Pelabur (3684)
Mesin Fotostat (353)
Mesin Freezer Dan Chiller (268)
Mesin Industri (514)
Mesin Jahit (375)
Mesin Proses Makanan (569)
Pakej Pelancongan (2612)
Pakej Perkahwinan (1203)
Pakej Perniagaan (892)
Pasar Basah (1460)
Pekerja Asing (1236)
Pelaburan Saham Unit Trust (945)
Pembantu Rumah Asing (1860)
Pembekal Barang Runcit (1580)
Pembekal Beras (109)
Pembekal Buah-buahan (483)
Pembekal Ikan Kering (385)
Pembekal Kelapa Dan Santan (650)
Pembekal Kerepek (1100)
Pembekal Keropok (444)
Pembekal Kicap Dan Sos (223)
Pembekal Kurma Dan Kismis (289)
Pembekal Madu (238)
Pembekal Mee Dan Bihun (126)
Pembekal Minyak Masak (415)
Pembekal Rempah Dan Perencah (598)
Pembekal Serunding (259)
Pembekal Telur (140)
Pemborong Aksesori Lelaki (162)
Pemborong Aksesori Wanita (1185)
Pemborong Batik Dan Sutera (353)
Pemborong Beg Galas (99)
Pemborong Beg Tangan (606)
Pemborong Bundle (866)
Pemborong Cadar Dan Tilam (455)
Pemborong Karpet (162)
Pemborong Kasut Dan Sandal (696)
Pemborong Lampin (295)
Pemborong Mutiara (110)
Pemborong Pakaian Bayi (774)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1657)
Pemborong Pakaian Lelaki (1129)
Pemborong Pakaian Plus Size (144)
Pemborong Pakaian Wanita (4218)
Pemborong Telekung Dan Songkok (566)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3525)
Pemborong Tuala (200)
Pemborong Tudung (2789)
Pembuat Papan Tanda Iklan (278)
Pembuat Plastik Kotak Botol (799)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (483)
Pendaftaran Syarikat (494)
Pendaftaran Trademark (35)
Pengedar Alat Tulis (953)
Pengedar Bahan Pencuci (719)
Pengedar Buku Dan Majalah (587)
Pengedar Contact Lens (243)
Pengedar Perfume (1540)
Pengedar Permainan Kanak2 (600)
Pengedar Produk Kecantikan (2629)
Pengedar Produk Kesihatan (2999)
Pengurus Majlis (597)
Penternak Arnab (53)
Penternak Ayam (727)
Penternak Burung Puyuh (95)
Penternak Ikan (695)
Penternak Kambing (287)
Penternak Lembu (390)
Penternak Udang (194)
Peralatan Makmal Dan Hospital (265)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (724)
Peralatan Sukan (553)
Perisian Komputer (571)
Perkakas Dapur (625)
Perkakas Elektrik (438)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1536)
Pinjaman AIM (168)
Pinjaman Hartanah (521)
Pinjaman Kad Kredit (389)
Pinjaman Kereta (608)
Pinjaman Peribadi (10612)
Pinjaman Perniagaan (1839)
Produk Dari China (542)
Produk Sejuk Beku (1321)
Program Consignment (2015)
Program Dropship (6747)
Pusat Bahasa (358)
Pusat Jagaan Bayi (1546)
Pusat Latihan (650)
Pusat Memandu (124)
Pusat Mengaji Agama (524)
Pusat Pendidikan Tinggi (524)
Pusat Rawatan (366)
Pusat Tadika Dan Taska (1317)
Pusat Tuisyen (1068)
Rancangan Perniagaan (595)
Rawatan Alternatif (293)
Rumah Sewa (4291)
Rumah Untuk Dijual (3742)
Servis Freelance (1114)
Servis Keselamatan (720)
Servis Pembersihan (828)
Servis Pengedaran Risalah (459)
Setiausaha Syarikat (610)
Sewa Bas Dan Van (577)
Sewa Kereta Teksi Limo (1825)
Sewa Lori (2562)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (56)
Studio Filem Dan Videografi (248)
Studio Fotografi (902)
Studio Grafik Dan 3D (1101)
Studio Lukisan (129)
Studio Model Penyanyi Pelakon (728)
Studio Muzik (477)
Sukan Beladiri (116)
Sukan Berkumpulan (232)
Sukan Futsal (228)
Sukan Pancing (143)
Tanah Sewa (640)
Tanah Untuk Dijual (4850)
Tempahan Biskut Dan Tart (2154)
Tempahan Hamper (188)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (668)
Tempahan Katering (2154)
Tempahan Kek Dan Coklat (2146)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (177)
Tempahan Kuih Muih (1748)
Tempahan Minuman Dan Dessert (463)
Tempahan Nasi Lemak (522)
Tempahan Roti (360)
Terminal Bayaran (189)
Ubahsuai Pejabat (640)
Ubahsuai Rumah (1687)
Urut Tradisional (793)
Usahawan Baja Pertanian (372)
Usahawan Benih Dan Nursery (403)
Usahawan Tani (1095)
Vending Machine (372)
Voucher Dan Tiket (247)
Web Design Malaysia (2310)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1353)