Ada Sapa2 Tak Tau Pasal Mc Ocean Holding?
Eja - Fri 30/Sep/2011 9:44am [Last Comment]
ada sape2 tau pasal mc ocean holding ni???tlg syer ye..kalau ada sape2 yg pernah buat bisnes ni ke..ok ke x..?ni MLM ke ape?

Niche: Diskusi Bisnes | Network Marketing
Taklimat Pembiayaan Credit Guarantee Corporation (CGC) - Percuma
28 Apr 2014 di DPMM Putrajaya

Taklimat Berkenaan Tribunal Rayuan Kastam (TRK) - Percuma
24 Apr 2014 di Putrajaya

Seminar Peluang Bisnes Sektor Utama Ekonomi
30 Apr 2014 di Shah Alam (Anjuran bersama DPMM Putrajaya & MUBIN)
     
  1. Aini 27 - Fri 30/Sep/2011 12:21pm
    Mc OCean holding ni satu bisnes MLM jgk spt Hai-O dan yg sama waktu dgnnye..kalo dh MLM maka modus operandinye sama...kalo nk lebih tau dan cuba nasib,cube la hadir seminar dia...  
  2. Arivalagan Nadaraj - Mon 3/Oct/2011 4:34pm
    Aini 27, mereka tipu,,, saya sudah kena,,,, so jaga jaga  
  3. Today And Tomorrow - Sat 31/Mar/2012 4:13pm
    search at www.kpdnkk.gov.my/web/guest/peniaga/pembangunan-jualan-langsung/sykt-jualan-langsung and at google for:

    - Maxis
    - MEASAT BROADCAST NETWORK SYSTEM SDN. BHD.
    -TELEKOM MALAYSIA BERHAD
    - READER'S DIGEST
    - MPH DISTRIBUTORS SDN. BHD.(M) SDN. BHD.
    - U MOBILE SDN. BHD.
    - SUNWAY HEALTHY LIFESTYLE SDN. BHD
    - SUNWAY INTERNATIONAL VACATION CLUB BERHAD.
    - PARKSON CORPORATION SDN. BHD.  
  4. Zulfadhli Azizan - Mon 18/Jun/2012 6:34am
    salam eja..asal mane? nk p tgk2 mc ocean ni?sy tahu kat area pineng kt mane.jom p tgk2 n usha2 dulu.  
  5. Mohan 14 - Wed 5/Sep/2012 2:08am
    Mr  
  6. Mohan 14 - Wed 5/Sep/2012 2:11am
    Mc ocean biz yang paling tipu di negara Malaysia,mc ocean member semua kata
    Mesti tolong u sampai u naik satu pangkat yang tinggi.kita mesti bersama dgn u sampai mati,mulut je dia org.dia org pandai cuci otak.KP muru sudah tipu sy RM 33'000.dia mati dgn sy atau org yg tertipu pada dia. B a bi KP MURU.  
  7. Nani 106 - Wed 5/Sep/2012 1:07pm
    Mr.Mohan jgn ckp u kena tipu tapi u mesti pemalas..dah invest tapi duduk rumah mcm mana nak dpt duit? Kalau KP Dah tipu u then macam mana dia boleh berada di sana dgn lain partner yg nak success..kalaulah dia tipu u pergi tanya dia kan ada return back policy.. Bodohnya..!!  
  8. Buddy - Thu 6/Sep/2012 6:04am
    Mr.Mohan, marah sangat... Ape yang kp muru tipu anda? kalau tipu pun kp muru masih ado kat mc ocean kenapa pula anda tado? gi luh cari dio... Ramai orang boleh kenapa u tak boleh? kalau nak public city u punya comment lebih baik u tulis u punya full name sekali baru luh orang lain boleh tolong u... sekarang pun bukannya lambat u gi cari orang yang kau percaya atau tidak pergi terus je orang berkenaan atau masih juga tak dapat jawapan yang betul gi luh ke syarikat...Aiyo.... berdiri kat luar jerit2 buat ape bang? u nak solution ke atau u nak prob? senang jeeeee!!! Relax, smart cikit bang oiiiii....  
  9. Alim Sha - Thu 13/Sep/2012 7:58pm
    BODOH BETUL orng2 yg tulis negetif pasal MC-OCEAN...tengok dulu DIRI tu sikit....memang lar orng cakap mesti tolong2 tapi yg kau orang tu PEMALAS!! macam mana nk tolong....fikir lar dulu sebelum coment, dah sekadar kau orang bagi negetif tak de orang nak dengar sebab banyak lagi orng masih berjaya...kau orang je selalu bagi ALASAn...dah mula biznes den duduk je boleh buat duit ke??? CUBa pegi kerja DUDUK je n c ur BOSS bagi duit ke tak.......

    ini khas untuk

    Arivalagan Nadaraj
    Mohan 14

    berhenti bagi negatif dan cuba lar berubah sikit kalau tak sampai AKHIR mengemis lar kau orang...Bukan je u orang but Kau orng punya GENERASI pun mengemis je...... !!!!!!

    not 2 late 4 u both...go bck n comit ur self dalam biz ini balik....u guys boleh buat punya..... gud luck

    kalau tak commit sucide je..senang...  
  10. Mohamad Azuan - Mon 17/Sep/2012 2:35am
    YER,,, MEMEY BTOL sume...tp APE YG MOHAN 14 CKP TU XBtOL...ORG YG MLS NK USAHA MANG XDPT APE2...INGT STAKAT LTAK DUET BOLEH BERANAK KER DUET TU...????BODOH...TU SKIM CPAT KAYE..!!!!.NIE SKRG KTE BKN BUAT SKIM CEPAT KAYE...KTE BUAT BISNES...SNG AJE...RJIN KN PEGI TRAINING...MESTI ADE JALAN NYER TUK BERJAYE...YG LAIN2 TU YG BRU DPT REZEKI NIE BUAT YG TERBAiK...IKUT LA SISTEMNYER...NK MKN KFC PON KNE IKUT SISTEM K...SO KTE NK BJAYE KNE IKUT SISTEM YG DISEDIAKN...JUMPA ANDA D PUNCAK KEJAYAANNNN!!!!!!!!!!
    WOOOO...YESSSSS!!!!
    DR WAN780 TEMERLOH PHG.  
  11. Ms Kogilawanie - Tue 2/Oct/2012 10:42pm
    Specially dedicated to (Mohan 14 & Arivalagan Nadarajah)
    eh bro, u dok ckp KP MURU tipu u, citela sket mcm mane dia tipu u?
    i pun dibawah network dia gak, masuk baru 365hari, kerja ikut sistem, ikut cakap, taat pada sifu, tak SOMBONG DAN BERLAGAK, dapat gak keluar BMW5s sebiji....apa yg yg u tak puas hati?
    betul kata partner kita ms nani 106, kalau u SMART nape tak return back?
    u tak sign form ke? u tak baca betul2 ke, kan ada versi malay n english....
    takpe next time bg yg india dtg jumpa i biar i explain dlm tamil....
    NAK SERIBU DAYA, TAK NAK SEJUTA ALASAN.....
    husband saya bekas lorry driver selama 10 tahun, belajar tak tingi sekolah rendah je pun boleh success....
    nampak sgt u ni bkn saje PEMALAS! MMG SGT SGT SGT MALAS.....  
  12. Purple 7 - Thu 4/Oct/2012 4:48pm
    bukan semua mc ocean punya orang team leader tipu.ada sgelintir jugak yg kp,kp ni paksa dan memanipulasi maklumat shingga kan partner yg bgus berhenti buat biz ni..sbab ada pnipuan x telus dan jujur...harap2 u all jdilah team leader yg baik..tpi u all kan mengaku yg u all ni..i assume dari SYN, bukan pure company..sbab kan maklumat ni lah ramai talent2 partner lari sbab menipu,sapa2 bekas syn tahu u all punya sistem ni dari mana..apa2 pun all the best with ur biz..  
  13. 7 Bersatu - Tue 9/Oct/2012 4:21pm
    purple7; SYN tu citer lama.. aku pun dr SYN smpai skang bertahan jer dgn mc ocean.. ko pun tahu..apasal diaorang tkar nama kan.. SYN-DChl(lamb)-frz club..mcm2 la doowh.. skang ni ko tgok yg bertahan only MC OCEAN.. dtgla segala bapak komplain pun..masuk paper lah , apa lah.. tapi this company still MANTAP dan kukuh sampia skang.. sbb apa?? hahahhahahaha.. kalau ko ckp xtau..maknanya ko saje wat xtau.. TUHAN tu MAHA ADIL dan SAKSAMA..  
  14. Sadish - Mon 29/Oct/2012 12:26am
    Hi nama i Sadish Rajan dan i baru saja,gi office mcocean semalam .saudara i bawa i gi sana .Pandangan saya bila i kat sana memang syok pasal selepas kat 1 bulan baru i dapat chance nak tahu pasal biz ni.I belum bayar duit 2000++ lagi tetapi janji nak bayar dalam beberapa hari,Macam biasa ,nak tahu pasal biz i nak google lah sikit ,but very shocked to find out y there are so much padangan negetiv terhadap bizz ini,nasib ada orang yang defend syarikat ni macam si kp Ms Kogilawanie ,kp Nani 106 dan yang lain.Pls you guys should go to all the forun and defend the business as there is a lot of fakers and negetivity regarding mcocean.I will join this compony and when i sucseed i will and make money like you guys did ,you bet that i will defend the business.  
  15. Rajendran Ramasamy - Fri 16/Nov/2012 10:07pm
    Biasalahtu.lumrah hidup manusia yang gagal akan beri komen negetif.tak terfikirke kenapa Ada ramai yang berjaya sedangkan yang gagal anda sahaja yang pastinya berkekurangan.  
  16. Kay 58 - Mon 19/Nov/2012 1:15am
    Kalau saya ada rm33k untuk dilaburkan
    a) Saya akan beli rumah lelong dgn harga rm33k dan memberi positive cash flow kpd saya setiap bulan rm700 hasil dari sewa
    b) saya akan beli rumah rm330k dgn dposit rm33k dan memberi positive cash flow rm700

    Yang bestnya saya beli kesemua property saya dengan zero money down/tanpa cengkeram  
  17. Saraa z Simon - Fri 23/Nov/2012 11:06am
    Mohan 14 - Think twice before you speak, because your words and influence will plant the seed of either success or failure in the mind of another.
    Napoleon Hill  
  18. Salleh 29 - Mon 26/Nov/2012 8:04am
    Kay 58, Nk belajar sikitlah bab lelong-lelong tu... minat tapi xde ilmu, bagi pencerahan ilmu sikit tang bende tu?  
  19. Amore28 - Wed 28/Nov/2012 11:47am
    bagi aku~ biz mlm ni xde mslh pon..sesuai untuk org2 yg x reti nk buat biz sendri..bg yg tegar nk berniaga n mmg tahu berniaga..perniagaan mlm ni bkn pilihan terbaik.terutama kalau mmg dh ade sifat n kebolehan berniaga seeloknya buat biz sndri..tp kalau berniaga sndri pon x reti..tp nk jgak jadi biznesman..buatla mlm tp rajin n usaha same je..beza cume skurang2nye tanggung ramai2..kalau biz sendiri..lu tanggungla sndiri.. itu pendapat akula _sekian  
  20. Killer Product - Wed 28/Nov/2012 12:44pm
    Kalau rasa kena tipu kan balai pudu sebelah je dengan office mc ocean pergi je la buat report. Tulis dalam report mc ocean tipu duit 33k  
  21. Pertipkumar - Thu 6/Dec/2012 5:55pm
    mc ocean ade lesen x?? dia orng kata ade.. tapi dalam kpdnkk website xde pun.. jngn la tipu orang.. nt gud!!!  
  22. Jejaka Panas - Thu 13/Dec/2012 1:04pm
    semalam sy pegi ke perjumpaan mc ocean.
    mereka menyamakan sistem piramid dlm company yg besar2 dgn yg ini.. ehh baii sory sikitlah..dlm company besar2 kite dpt keje berdasarkn kepd kelayakan kite..#sakithati#  
  23. Jejaka Panas - Thu 13/Dec/2012 1:12pm
    Syarikat MLM MC ocean.. syarikat mlm perlu memasarkan produk mereka shj,tp syarikat ini lebih mementingkan menarik orang utk mnjadi ahli baru dgn mengabaikan penjualan produk shj..ini skligus bertentangan dgn Akta Jualan Lansung 1993.  
  24. Zerocool - Tue 25/Dec/2012 3:25pm
    pada sesapa yg nak join atau teringin nk tau pasal benda ni.. elok BATALkn la niat anda.. betul kata2 'jejaka panas' ckap..
    saya pernah join bnda ni kat menara pelangi tingkt 16.. mmg semua mulut manis ajk masuk..byar mula2 RM2k++ tapi sebalik tu nk kena cri downline baru leh untung & kalau nk cpat untung labur la RM30k.. buat sesapa yg terlajak masuk mmg la trpaksa teruskn sbb nk cari blk modal yg dilaburkn.. jdi yg lom masuk baik 'JANGAN'..  
  25. Deacon Frost - Fri 28/Dec/2012 10:52am
    THIS FUCKIN MC OCEAN IS NULLSHIT. TALK NICE LY, 2 K 1ST, THE 34K COZ ALL THOSE FUCKA S ARE STUCK WITH DEBTS.IT TOOK 10 YEARS FOR THEM TO BECOME KP. THIS MC OCEAN IS A BLADY BULLSHIT.  
  26. Ohhho - Thu 7/Feb/2013 9:18am
    kalau rajin dan banyak masa nk ikut dorg pegi event2 smpi tgh malam terlompat sana sini nk impress mmber, join la..aku da tarik diri, xde mse nk g sana sini, da la br abis kje, penat..pastu buy-back policy tu, klu sblm 6 bulan return back dpt blk 90% tp kne pulangkan brg dalam keadaan baik, and guess what? dr rm30k tu 68% duit kite byr komisyen kt mmbe2 lain, BANYAK GILE, pastu aku da return semua barang2 tak gune rm25k,company tak bayar balik sesen pun, kne tggu "partner2" pulangkan balik duit hasil komisyen amik dr aku, tu bukan buy back policy bodo, tu pulangkan balik komisyen...buy back policy tu nk perangkap gak tu, klu partner2 ko tak byr blk, xdpt la duit tu..ngok kan  
  27. Abdul Hadi 5 - Fri 8/Mar/2013 5:08pm
    salam kepada yang kecewa tu jangan putus asa,kalau nak biz konversional saya boleh tunjukkan apa barang boleh supply kat badan kerajaan dan swasta,tapi minda kena positif dan kena rajin cari projek,ADA BERANI heheheheheh jangan salahkan syarikat sebaliknya salahkan diri sendiri k.memanglah semua perkara dijanjikan dengan kemanisan tetapi kita ada akal untuk berfikir,teruskan usaha memcari sumber pendaptan janganlah kecewa dengan apa yang telah berlaku anggaplah ia sebagai dugaan hidup,hidup mesti diteruskan  
  28. Joeran - Sun 24/Mar/2013 2:51pm
    Celik lah kawan kawan ooiii....
    Berlamabk biz kat Malaysia ni.....
    Kalau rajin kau akn dpt duit.....
    Kalau malas sorrylah....
    Carilah biz yg sesuai untuk u....
    kalau gagal buatlah benda lain....
    daripada engkau rajin tulis comment kat sini..
    baik kau pegi cari duitlah....
    gagal bukan utk selama lamanya....
    bagun cari duit....
    cari org berjaya....
    jgn cari org yg gagal....
    semua biz bagus di Malaysia ini...
    cari yg sesuai....  
  29. Vijay 4 - Fri 5/Apr/2013 1:43am
    Jgn ingat kalau dah beli bmw or banglo awak success. Hutang tetap kena bayar. Umur i 32. Saya dah berjaya age after 25. 1 kali mSuk Program AKPK kerana tamak mlm skim seperti ini. Percaya diri sendiri... Kerja 16jam sehari... Melabur rm34k dlm diri anda buka perniagaan sendiri..... Saya pernah bankrap kerana mlm jugak umur 29... Dengar nasihat org tua... Dun give up in life.... I born to win... Saya ambil along Pinjaman dan buat business jual beli kereta. Alamdulilah syukur saya selesai kan semua hutang dan keluar drpd belenggu hutang.... Jgn ambil senang goyong kaki jkin any mlm sebelum kaji..... Selamat berjaya kpd semua  
  30. Titan 735 - Thu 18/Apr/2013 2:03pm
    saya suka komen semua yg positif dalam ni..tak usaha mcm mana nk berjaya.gagal sekali bukan bererti kita gagal selama lamanya.kan boleh cuba lagi..keahlian kan seumur hidup..rugi la buat separuh jalan..

    Saya doakan semua berjaya.~saya belum mendaftar lagi,kalau sapa2 mau join group saya dipersilakan.kami bergerak berkumpulan sangat mudah bagi yang baru nk mulakan perniagaan ini..

    En Vijay,awak mmg superhuman..walaupun penah bankrup tapi tetap teruskan.

    Susah senang kita takde siapa peduli tapi bila dah senang semua org mengaku kawan kita..

    Selamat berjaya kepada semua..  
  31. Zull Key - Tue 23/Apr/2013 10:21am
    Nak Seribu Daya Tak Nak Seribu Dalih.
    Kalau berusaha mesti ader hasilnyer. In this bisness, TIME + PATIENT is very important.  
  32. Vijay 4 - Sun 28/Apr/2013 4:30pm
    TApi jgn percaya mlm ini. Usaha sendiri. Kalau nak masuk joinlah seperti ada AJl amway.cowsay.cni.... Contohnya. Jgn masuk mlm yg tiada latar belakang. Group mlm inilah yg aku rugi sebelum ini...  
  33. Farrazieana - Tue 30/Apr/2013 1:06am
    MLM bkn bisnes yg salah..tpi pandai2 la cri dr company yg kukuh n xde rekod yg buruk..kenape nk melabur sampai 34k hanya utk bisness yg kita xtau kekuatan dia...sy ade 1 bisness yg hnya bermodalkan RM75..anda mampu mendapat pendapatan lbh dr RM 10K...hubungi saya @ 0176599013 ( fittri) @0176964782 yanna utk plan yg ajaib ini..  
  34. Open Minded - Wed 22/May/2013 11:09am
    kenape lah nak down kan minda org di sekeliling anda....dgr nasihat saye nei.." Kalau xdapat nak senangkan org, jgn plak engkau org nak susahkan org" bg la komen yg positif bru negara maju.. bru diri sendiri yg maju....  
  35. Matjohn 2 - Thu 23/May/2013 3:50am
    macam tipu jaa.dulu ada jugak mlm mcm ni nama friendsclub.port kat sunway memang meriah.masuk puluh2 ribu.last2 kena tipu.kalau nak join tu pikir2 la dulu.kalau duit tu bukan duit pinjaman takpa la tapi ni masuk pakai personal loan.kena bayar bulan2.mcm tragedi friendsclub tu ramai penjawat awam yang diistihar muflis sebab benda ni.beringat la.dah byk mlm yg scam ni.kalau betul2 nak buat mlm baik join avon atau apa2 yg memang dah lama n diyakini bersih.mcm mc ocean ni nampak too good to be true.melabur mcm tu pulangan ntah2 apa2 punya tinggi byknya.kepada penjawat awam ni beringat la kalau nak join.just nasihat ja.saya bercakap berdasarkan pengalaman la.upline memang akan yakinkan prospect untuk join.kalau nak lebih detail lagi cek kat sini tengok benda ni sah atau tak http://www.kpdnkk.gov.my/peniaga/pembangunan-jualan-langsung/sykt-jualan-langsung

    ahli2 mc ocean akan trus mempertahankan pendirian depa sama macam kes friendsclub dulu n sama macam yg saya tengok skrg.

    buat ahli-ahli mc ocean ni memang betul kalau pemalas apa pun tak dapat tapi dari buat loan sampai 34k untuk benda ni baik buat bisnes sndiri.kalau rajin dengan bisnes sendiri mesti income pun boleh masyuk mcm buat mc ocean jugak.  
  36. Sufie 3 - Mon 22/Jul/2013 3:21pm
    Untuk Pengetahuan, sila lihat Status pemohonan lesen dari website kpdnkk:
    Permohonan Pembaharuan Di Tolak
    3 April 2013  
  37. Sufie 3 - Mon 22/Jul/2013 3:52pm
    Untuk company yang kukuh stabil dan telus., sepatutnya tidak ade masalah tentang ini  
  38. Sufie 3 - Mon 22/Jul/2013 3:56pm
    http://www.kpdnkk.gov.my/peniaga/pembangunan-jualan-langsung/sykt-jualan-langsung  
  39. Pembekal Dvd Filem Drama - Mon 22/Jul/2013 4:03pm
    kihkihkih...
    orang kita ni hanya satu ja..
    TERLALU MUDAH TERPENGARUH..!
    bila dengaq ribu riban, terus sewel..
    tak pikir dah secara mendalam..
    DUIT OHHH DUIT.....
    Jangan kita jadik hamba duit..  
  40. Dasvin - Fri 9/Aug/2013 9:29pm
    hahahax.. mc ocean still didnt get licence.. if is that a good bussiness then why coudn't get licence..?? plz dont trust it.. they are cheating for money!!!  
  41. Nooren - Mon 12/Aug/2013 10:52am
    Btl..lesen mereka d tolak..ayt mereka power..main ht n prsaan prospek..bg yg bragama islam..lupakn pniagaan yg x berlandaskn syariah..yg bkn islam..tpulang pd mreka..tp knsep mlm sbenar..bukan spti ini..jadilah org yg bijak pndai dan tahu mnilai..xslh mympaikn sstu yg baik..sy hmpir tjebak..cek status lsen dorg di kpdnkk..x slhkan mreka yg cb mnegakkan company ni sb mreka dh mlabur 34k..mreka cb maniskn muka mreka yg kelat smata mata nk cr org utk mlabur..smoga mreka kaya ...phuiiii  
  42. Mufaird13 - Fri 16/Aug/2013 9:14am
    pendedahan mc-ocean dan SD....

    http://mufarid13.blogspot.com/  
  43. Boyrimau - Sun 18/Aug/2013 11:24am
    SKIM YANG MENIPU . TETAP NAK CARI ORANG. AJAK LEPAK MINUM. KALAU NAK TAU MARI OFFICE KITA BARU BAGITAU. KALAU U NAK PERGI TANDAS ... U MASUK BILIK AIR KE DAPUR? MESTILAH U MASUK BILIK AIR KAN. MACAM TULAH KALAU NAK BERJAYA DAN NAK TAHU.. MARI  
  44. Ahmad 691 - Wed 11/Sep/2013 4:20pm
    mufaird13

    totally agreed  
  45. Esan 6 - Thu 12/Sep/2013 12:54pm
    pembetulan ejaan *datang dari PENCIPTA  
  46. Esan 6 - Thu 12/Sep/2013 1:01pm
    Assalamualaikum...

    Mantappp La En. Mufaridd ! Penerangan yg lengkapp pasal MC-Ocean.

    Kalau Business MC-Ocean ni penipu, Kenapa pihak berkuasa belum bertindak untuk memberkas mereka ?

    kenapa MC-ocean msh beroperasi, bahkan baru bukak office centre yang baru di southgate.

    Pelik, kalo bisnes ni menipu knp berkembang pulak bisnes ni?

    Instead of compain kat sini, dh buat laporan polis tak? lapor ke KPDNKK?

    Kalo dh buat laporan, kenapa MC-Ocean ada lagi smpai skrg?

    Bila tgk2 balik kenapa ramai plak org yg berjaya dalam MC-Ocean ni? dan kenapa ada yang gagal?

    Kenapa Company ni dh 10 taun beroperasi ? kalo haram patut dh lama terkubur ?

    Bagi yang baru, banyakkan bertanya dan mencari sendiri jawapan tersebut. Untuk cari jawapan, anda tak boleh duduk di rumah je. Jawapan takkan dtg pada anda, sebaliknya anda perlu keluar cari jawapan tersebut.

    Bagi pendapat saya, kita bergerak dalam kehidupan seharian bersandarkan MATLAMAT HIDUP KITA. Iaitu apa yg ingin kita kecapi.

    Bagi anda yang inginkan HIDUP SENANG tanpa BERUSAHA KERAS. Tolong jangan join bidang perniagaan. Kerana bidang perniagaan hanya untuk org yang benar2 ingin Berjaya dalam hidup mereka. Saya ulang balik, HANYA UNTUK ORG YANG BENAR2 INGIN BERJAYA DALAM HIDUP MEREKA.

    TIDAK ADA KEJAYAAN TANPA DUGAAN & KESUSAHAN. Kalau anda tak pernah rasa susah, maknya anda belum Berjaya lagi. Kalo anda dh benar2 rasa susah tapi masih belum berjaya, temukanlah platform yang betul.

    Utk pengetahuan anda, knp Mc-ocean mengaitkn sistem piramid MLM dgn sitem piramid d tempat kerja.

    Cuba periksa Tempat kerja anda, Sapa yg paling tinggi position dia, Managing Director/CEO, duduk d mana ? teratas skali. Bawah dia Executive director, General manager. Tgh2 adalah top management. bawah skali ialah general staff.

    Yg paling senang skali mstilah berada di atas, dgn kerja yg paling minimum, gaji yg plg maksimum. Yg paling susah skali adalah position yg di bawah skali, sbb dorg "work for money" iaitu General staff & management level. Semua kerja yg kita buat adalah utk org atasan. KITA BEKERJA UNTUK MEREKA. Orang atasan gunakan konsep "money work for you" dengan memberikan gaji yg optimum kpd pekerja dan kerja yg plg maksimum kpd mereka.

    Dalam pekerjaan makan gaji, berapa ramai yg berpendapatan RM15-20k sebulan? Dh pastinya top management saje yg berpendapatan mcm tu. Mustahil nk bagi kt pekerja middle management n general staff.
    Company MLM sudah melahirkan seramai 300-400 ahli niaga yg berpendapatan RM15-30 sebulan. Dan ramai lagi sedang berusah ke arah tersebut.

    Tapi tak salah kerja makan gaji, sebab 9/10 punca rezeki datang dari perniagaan. Makna kata yg makan gaji ni bukan berniaga, dia dalam kelumpuk 1/10. Kita tak boleh nk memberontak pasal gaji, sebab kita hny memdapat upah bekerja utk mereka.
    So siapa 9/10 dlm company ni? iaitu pengasas perniagaan dalam company tersebut. CEO & Founder kpd perniagaan tersebut. Rakan niaga juga akan dapat keuntungan yg besar sebab mereka dalam kelumpuk ahli perniagaan. Kalo dorg untung besar, 9/10 keuntungan dorg kawal, terpulang mereka nk compensate pekerja macam mana. 1/10 adalah untuk pekerja.

    See the nature of business ? jgn complain kiranya anda masih di dalam kelumpuk makan gaji. sebab itu pilihan anda, dan apa yg kita dapat x boleh d pertikaikan.

    Ceburilah bidang perniagaan, sebab apa2 perniagaan skalipon ianya dalam kelumpuk 9/10. Lagi kuat anda bekerja dlm pernigaan, lg tggi hasilnye. Berbanding dgn makan gaji, sekuat mana pn anda bekerja, company masih bayar bayaran yg sama tiap2 bulan.

    Kalo ada 33k untuk buat pasif income buat rumah sewa atau kereta sewa. Itu namanya investment. Investment biasanya low risk, n low return. Tapi ada juga investment yg high risk high return seperti saham, hartanah, dan lain2 yg melibatkan risiko kerugian yg tinggi.

    Kalau Perniagaan msti ada produk, pelanggan/pembeli, pengedar, transaksi jual beli, pendaftaran perniagaan/syarikat etc2. Ada kerja & ada hasilnya. Bukan melabur modal, tanpa bekerja. Nama pon berniaga, fahamkan elok2 ya,

    Kebiasaannya, untuk membuat investment yg besar, anda sepatutnya mempunyai business yg stabil terlebih dahulu. Bermula dgn pernigaan, keuntungan d kumpul2 sedikit demi sedikit, then dari keuntungan yg sedikit tu belajar mcm mane nk duplicatekn income dgn mmbuat investment di tempat lain. Akan ade income pasif & income aktif selepas tu.

    Knp sy ckp kne ade business dlu baru blh buat investment? Sbb kalo investment anda rugi, business masih boleh jana pendapatan tetap dan masih ade keuntungan. Ade rezeki lagi, boleh invest lagi.

    Pasif income dtg dari investment sahaja. Aktif income dtg dari hasil usaha kita & lama kelamaan akan jadi pasif income seperti business2 besar, "money work for you". Jadi majikan, beri upah rm2000 sebulan, tapi kerja yg pekerja lakukan itu mendatangkn hasil rm18,000 sebulan kpd company.

    Mohon Maaf atas segala kekhilafan, yang baik hanya datang dari PENCIPTA, yg lemah dari diri saya dan akan usaha improve dari semasa ke semasa. Assalamualaikum dan selamat beramal....  
  47. Annie 9 - Tue 17/Sep/2013 4:26pm
    Lesen MC Ocean sudah diperbaharui. HARAP MAKLUM  
  48. Mr D 11 - Sun 29/Sep/2013 12:13pm
    Saya bukan la pandai dalam bisnes..apa yg dibicarakan dalam forum ni saya perhatikan jer.. saya rajin jugak semak apa yg diberitahu. baru2 ni saya sajer2 cek status company tu dalam website KPDNKK.. tentang lesen xdiperbaharui, saya lihat dah diperbaharui tempoh lesen 20.08.2013-19.08.2016.... ada sesiapa boleh terangkan kenapa lesen company ni boleh diperbaharui?? saya cuma nak kepastian. lagipun saya bukan orang bisnes. yang mane cakap company ni betul dan salah, boleh la bagitau saya kenapa lesen company ni hidup walaupun dikatakan lebih menipu dari betul...  
  49. Che Norlia 2 - Tue 1/Oct/2013 10:52am
    Mc ocean holding adalah syarikat berlesen.. lesen lmbt diperbaharui mungkin disebabkan aduan2 tentang mc ocean. kalau nk katakan menipu ni.. mcm ada yang kata mc ocean tipu. manis mulut.. cuba anda tgk iklan kat tv.. contohnya iklan loreal.. model iklan yg diambik tu dah mmg cantik.. dlm iklan tu mesti bagi jaminan beberapa hari.. btl ke apa yg diiklankan.. blh ke muka kita jd secantik maya karin.. x blh kan? kita tau iklan kat tv tu sekadar teknik2 marketing tp x pulak kita kata tipu.. kita beli gak.. bila x ok produk2 tu jd la hiasan kat rumah.. fikir2 kan la... saya pernah join hai-o dan mcm2 MLM lagi tapi semuanya bungkus. tp saya x pernah negatif dgn MLM.. sbb bagi sya MLM adalah sistem yg terbaik. Cuma mungkin rezeki saya belum sampai kerana saya x cukup berusaha..  
  50. Annie 9 - Mon 7/Oct/2013 9:56am
    senang cerita, klu rasa biz tu tipu, jangan join. sudah, habis cerita.  
Start | Page 1 | Next >                     (Total 81 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Business Guide
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2330)
Bengkel Basikal (68)
Bengkel Kereta (1370)
Bengkel Motosikal (217)
Bengkel Tayar (193)
Bisnes Air Mineral (342)
Bisnes Ais Krim (439)
Bisnes Aksesori Kereta (630)
Bisnes Broadband (980)
Bisnes Burger (509)
Bisnes Cermin Mata (144)
Bisnes Cuci Kereta (724)
Bisnes Cyber Cafe (414)
Bisnes Dobi (1260)
Bisnes Ebook (962)
Bisnes Handphone (1147)
Bisnes Hotel Dan Resort (490)
Bisnes Ice Blended (638)
Bisnes Jam Tangan (256)
Bisnes Jeruk (146)
Bisnes Kitar Semula (437)
Bisnes Komputer (1386)
Bisnes Kurier Dan Logistik (591)
Bisnes Minuman (1305)
Bisnes Pasar Malam (1732)
Bisnes Pelancongan (464)
Bisnes Perabot (744)
Bisnes Prepaid Dan Reload (970)
Bisnes Restoran (2925)
Bisnes Roti Dan Bakeri (641)
Bisnes Salun Rambut (321)
Bisnes Sarang Burung (248)
Bisnes Satay (345)
Bisnes Sms (144)
Bisnes Spa Dan Facial (586)
Bisnes Steamboat (183)
Bisnes Tablet Pc (424)
Bisnes Tradisional (768)
Bisnes Untuk Dijual (2882)
Bisnes Waffle Dan Jagung (348)
Bisnes Western Food (270)
Dewasa 18sx (1613)
Diskusi Bisnes (1799)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (631)
Expo Karnival Tapak Niaga (5473)
Forex Malaysia (1615)
Haiwan Peliharaan (386)
Haji Dan Umrah (426)
Hiasan Dalaman (636)
Hiasan Taman (222)
Hotel Resort Homestay (904)
Iklan Tv Radio Media Massa (192)
Import Dan Eksport (291)
Ingin Berniaga (2642)
Insurans Dan Takaful (1535)
Insurans Roadtax Kereta (303)
Kedai Bunga (181)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (1854)
Kedai Emas (407)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2324)
Kedai Hardware (455)
Kedai Ibu Dan Bayi (624)
Kedai Jahit (3328)
Kedai Kamera Dan Camcorder (314)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (316)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1584)
Kedai Sewa (1505)
Kereta Baru (1397)
Kereta Terpakai (4454)
Kerja Diploma Dan Ijazah (3884)
Kerja Kemahiran (1648)
Kerja Kosong (9608)
Kerja Praktikal (1580)
Kerja Sales (1859)
Kerja Sambilan (5404)
Konsultan Perniagaan (389)
Kontrak Swasta (246)
Kontrak Tender Kerajaan (418)
Kontraktor Balak Dan Kayu (436)
Kontraktor Jurutera (489)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (202)
Kontraktor Minyak Dan Gas (601)
Kontraktor Pasir (300)
Kontraktor Pembinaan (1803)
Kontraktor Perlombongan (285)
Kursus Dan Seminar (2564)
Kursus Kecantikan (643)
Kursus Makanan (618)
Kursus Motivasi (286)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1490)
Mencari Pasangan Lelaki (30)
Mencari Pasangan Wanita (48)
Mencari Pelabur (3350)
Mesin Fotostat (317)
Mesin Freezer Dan Chiller (229)
Mesin Industri (442)
Mesin Jahit (328)
Mesin Proses Makanan (520)
Pakej Pelancongan (2365)
Pakej Perkahwinan (1130)
Pakej Perniagaan (781)
Pasar Basah (1279)
Pekerja Asing (1070)
Pelaburan Saham Unit Trust (843)
Pembantu Rumah Asing (1621)
Pembekal Barang Runcit (1479)
Pembekal Beras (84)
Pembekal Buah-buahan (418)
Pembekal Ikan Kering (348)
Pembekal Kelapa Dan Santan (555)
Pembekal Kerepek (961)
Pembekal Keropok (398)
Pembekal Kicap Dan Sos (200)
Pembekal Kurma Dan Kismis (264)
Pembekal Madu (208)
Pembekal Mee Dan Bihun (116)
Pembekal Minyak Masak (381)
Pembekal Rempah Dan Perencah (521)
Pembekal Serunding (226)
Pembekal Telur (116)
Pemborong Aksesori Lelaki (152)
Pemborong Aksesori Wanita (1108)
Pemborong Batik Dan Sutera (330)
Pemborong Beg Galas (95)
Pemborong Beg Tangan (552)
Pemborong Bundle (804)
Pemborong Cadar Dan Tilam (381)
Pemborong Karpet (132)
Pemborong Kasut Dan Sandal (628)
Pemborong Lampin (277)
Pemborong Mutiara (104)
Pemborong Pakaian Bayi (713)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1467)
Pemborong Pakaian Lelaki (1030)
Pemborong Pakaian Plus Size (130)
Pemborong Pakaian Wanita (3841)
Pemborong Telekung Dan Songkok (516)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3206)
Pemborong Tuala (180)
Pemborong Tudung (2537)
Pembuat Papan Tanda Iklan (214)
Pembuat Plastik Kotak Botol (732)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (450)
Pendaftaran Syarikat (430)
Pendaftaran Trademark (28)
Pengedar Alat Tulis (892)
Pengedar Bahan Pencuci (647)
Pengedar Buku Dan Majalah (541)
Pengedar Contact Lens (225)
Pengedar Perfume (1442)
Pengedar Permainan Kanak2 (541)
Pengedar Produk Kecantikan (2416)
Pengedar Produk Kesihatan (2772)
Pengurus Majlis (557)
Penternak Arnab (51)
Penternak Ayam (647)
Penternak Burung Puyuh (88)
Penternak Ikan (637)
Penternak Kambing (259)
Penternak Lembu (337)
Penternak Udang (166)
Peralatan Makmal Dan Hospital (237)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (630)
Peralatan Sukan (508)
Perisian Komputer (489)
Perkakas Dapur (544)
Perkakas Elektrik (362)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1375)
Pinjaman AIM (147)
Pinjaman Hartanah (468)
Pinjaman Kad Kredit (364)
Pinjaman Kereta (510)
Pinjaman Peribadi (9327)
Pinjaman Perniagaan (1630)
Produk Dari China (469)
Produk Sejuk Beku (1175)
Program Consignment (1790)
Program Dropship (5861)
Pusat Bahasa (308)
Pusat Jagaan Bayi (1252)
Pusat Latihan (559)
Pusat Memandu (113)
Pusat Mengaji Agama (403)
Pusat Pendidikan Tinggi (473)
Pusat Rawatan (309)
Pusat Tadika Dan Taska (1088)
Pusat Tuisyen (939)
Rancangan Perniagaan (535)
Rawatan Alternatif (256)
Rumah Sewa (3781)
Rumah Untuk Dijual (3348)
Servis Freelance (933)
Servis Keselamatan (621)
Servis Pembersihan (714)
Servis Pengedaran Risalah (417)
Setiausaha Syarikat (544)
Sewa Bas Dan Van (478)
Sewa Kereta Teksi Limo (1513)
Sewa Lori (2209)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (50)
Studio Filem Dan Videografi (212)
Studio Fotografi (802)
Studio Grafik Dan 3D (880)
Studio Lukisan (112)
Studio Model Penyanyi Pelakon (628)
Studio Muzik (398)
Sukan Beladiri (111)
Sukan Berkumpulan (208)
Sukan Futsal (214)
Sukan Pancing (123)
Tanah Sewa (568)
Tanah Untuk Dijual (4266)
Tempahan Biskut Dan Tart (1758)
Tempahan Hamper (168)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (601)
Tempahan Katering (1892)
Tempahan Kek Dan Coklat (1937)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (151)
Tempahan Kuih Muih (1563)
Tempahan Minuman Dan Dessert (399)
Tempahan Nasi Lemak (462)
Tempahan Roti (317)
Terminal Bayaran (167)
Ubahsuai Pejabat (583)
Ubahsuai Rumah (1514)
Urut Tradisional (710)
Usahawan Baja Pertanian (341)
Usahawan Benih Dan Nursery (355)
Usahawan Tani (953)
Vending Machine (311)
Voucher Dan Tiket (218)
Web Design Malaysia (2104)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1137)