3rd Party Insurance Kereta
Aryati - Wed 9/Feb/2011 12:49pm [Last Comment]
Salam semua.
Sesiapa yang ingin renew road tax kereta menggunakan 3rd party insurans. Juga untuk kereta-kereta lama yang lebih dari 10 tahun. Sila hubungi saya, Kairul : 019-2695699.

Niche: Insurans Roadtax Kereta
Salam Ramadhan Mubarak 1435h
Dari DPMM Putrajaya
     
  1. Muhammad Yazid Bin Ahmad Fuad - Wed 9/Feb/2011 12:52pm
    kreta bru myvi dlm brp?sila msj or emailkn dtail
    yazidlc@yahoo.com.my
    0176539560  
  2. Aryati - Wed 9/Feb/2011 12:56pm
    Saya akan hubungi saudara, untuk tahu maklumat lanjut kereta tahun bila & berapa cc. tq.  
  3. One 6 - Wed 9/Feb/2011 2:30pm
    saya still area kedah,blh buat x...keta iswara a/b 1.3 tahun 2003...brapa ye anggarannya...emailkn sy:-onepfn4490@yahoo.com  
  4. Aryati - Wed 9/Feb/2011 2:40pm
    one 6,
    kat mana-mana bole asal negara Malaysia,
    kalau jadi ejen, kumpul doc. sesape yg nak buat 3rd party kete2 lama tu, akan ada komisyen. maklumat lanjut sila hubungi saya.  
  5. Ashie 4 - Sat 12/Feb/2011 12:25am
    sy dh sms encik.. tp x de reply pownnnnn  
  6. Azhari75 - Tue 15/Feb/2011 1:29am
    azhari services agency
    kami bantu anda renew roadtax insuran
    012-5484965  
  7. Aryati - Wed 16/Feb/2011 4:16pm
    Ashie 4,
    sila sms sekali lagi, 019-2695699-kairul. Tq.  
  8. Muhd Nasir - Sun 20/Feb/2011 7:24pm
    saya ada sebuah van tahun 1984,roadtax dah mati bln 9 thn lpas..brp harga insurans 3rd party?polisi dah hilang cuma tinggal geran sj.  
  9. Aryati - Tue 1/Mar/2011 11:14am
    Muhd nasir, sila hubungi saya : 019-2695699, untuk tahu maklumat lanjut butiran van. atau sms, InsyaAllah saya akan reply. T,kasih.  
  10. Sitibaizurah Binti Mustapha 2 - Thu 10/Mar/2011 7:23am
    Aryati...
    Maksud 3rd party tu ape..???
    Bole terangkan sikit tak..???  
  11. Aryati - Thu 10/Mar/2011 12:06pm
    salam, sitibaizura,
    secara ringkasnya, perlindungan insurans hanya diberi kepada pihak ketiga sahaja sekiranya berlaku kemalangan.Maknanya tuan punya insurans tak dapat claim apa-apa untuk kereta sendiri, cuma tak perlu keluarkan duit untuk cover kereta yang kemalangan (kereta orang lain), tetapi sekiranya kereta kita kena langgar belakang (sure org yang langgar tu salah), kita boleh claim. Lebih kurang macam tulah maksudnya. untuk maklumat lanjut, bolehlah hubungi : 019-2695699. Kereta usia dari 1 tahun - 15 tahun & 40 tahun keatas (kereta lama), juga yang inginkan kadar harga insurans yang rendah, bolehlah menggunakan 3rd party insurance, terpulang kepada pilihan anda . Sekiranya inginkan perlindungan comprenhensive (1st party) juga boleh hubungi : 019-2695699. T.kasih.  
  12. Sitibaizurah Binti Mustapha 2 - Fri 11/Mar/2011 3:42am
    Faham faham....hehehe thanks..
    Siti tau pakai kete je...yang lain2 serah pada suami....  
  13. Kairul 2 - Fri 11/Mar/2011 4:15pm
    Siti & warga semua,kalau nk renew road-tax, silalah hubungi.. ye.. sama ada nak guna 3rd party atau comprenhensive (1st party) kalau nak caj insurans rendah ambillah 3rd party. Untuk kereta-kereta lama yang lebih dr 10 tahun tu, tentu ada masalah nk renew insurans & rd tax, jgn risau, hubungi segera ye.. : 019-2695699. Tq.  
  14. Mazelan 2 - Mon 14/Mar/2011 6:22pm
    aryati,send detail...saya dah da lesen general insurans...cmner nk dafter agen insurans keter?  
  15. Aryati - Fri 18/Mar/2011 2:21pm
    Salam sdr Mazelan 2, untuk jadi ejen ins kereta, mungkin kena daftar dengan co. insurans berkenaan bagi melayakkan kita jadi ejen company insurans tersebut. tetapi kalau sdr berminat nk jadi ejen 3rd party, cuma hubungi saya, tak perlukan sebarang pendaftaran, peperiksaan ataupun yuran, cuma perlu kumpulkan dokumen sesiapa yg mahukan perkhidmatan kita, itu shj & komisyen sdr akan dibayar. hubungi saya utk perbincangan lanjut. T.kasih.  
  16. Syamsuddin Bin Mustaffa - Sun 3/Apr/2011 11:34pm
    bg detail syabah@gmail.com  
  17. Aryati - Wed 6/Apr/2011 4:47pm
    Salam,Salinan geran kereta En Syamsuddin yang telah di e-mail telah pun saya terima, t.kasih. segala caj, maklumat dll perkara akan saya hubungi . khairul 019-2695699 /rmhunter69@yahoo.com. Tq.  
  18. Diyla - Sun 10/Apr/2011 12:33am
    SALAM k-RUL. RASANYA PERNAH BERBORAK PANJANG. BOLEH LUANG MASA KE SALAK TINGGI KHAMIS DEPAN PASAL EJEN 3RD PARTY?

    SANGAT BERMINAT sbb KETA HONDA SKRG GUNAKAN 3RD PARTY YG SANGAT 'SENANG' DIBUAT DI BBSTINGGI, AMEK MASA 'SECEPAT' 7HARI! 'CEPAT' MoLAMPAU TUUU:>

    DiYLA@013 279 7694

    EMAIL: diylalariss@yahoo.com

    FB: diyla magnet dinar
    (pic kaabah)  
  19. Zulkifli 44 - Sun 15/May/2011 12:23am
    saya berminat dak jadi agen 3-rd party..bagaimana caranya ye..  
  20. Fadz 3 - Fri 3/Jun/2011 2:26pm
    tqvm abg k-rul.. rotex dah bleh renew..  
  21. Aryati - Tue 28/Jun/2011 4:25pm
    Zulkifli 44, boleh hubungi tak saya or tinggalkan no. phone utk saya hubungi, saya ada peluang besar utk tambah pendapatn.. juga kpd warga2 majalah semua, sila hubungi saya utk berkongsi peluang hebat ini, kerana rasa seronok untuk berkongsi..utk kak diyla, macmana akk buat sampai 7 hari, saya buat 2-3 jam dah settle.kak hubungi saya ye...tq. 019-2695699  
  22. Sukabisnes - Mon 5/Sep/2011 1:38am
    salam, nk tanya, insurans 3rdparty nie dari company insuran apa?  
  23. Rohawati - Wed 14/Sep/2011 2:58pm
    aryati..call saya 010 7801942 saya nak buat unsuran kete 3rd party.....  
  24. Reeezal - Thu 10/Nov/2011 11:19pm
    Saya ada kedai motorsikal, buat masa sekrg hanya menjual mtor 2ndhand.. Masalah saya adalah untuk dapt insurance 3rd party. Paling senang adalah P&O tapi kuota tak bnyak. Setiap kali nak beli mesti soh saya dtg lain kali.. Insurance saudara/i terus online ke kalau nak... Bagaimana nak jadi agen DIY online insurance ni? tq  
  25. Aryati - Thu 1/Mar/2012 1:47pm
    salam, warga majalah semua,
    Terima kasih ats segala kerjasama yang diberi, terutama yang telah berurusan dgn saya. Kepada anda semua, sila hubungi atau sms untuk segala perkhidmatan & permasalahan . t.kasih.(kairul-019 2695699)  
  26. Ain 72 - Mon 4/Jun/2012 2:51pm
    assalammualaikum.bole bgtau detail camne nk renew insuran kereta guna 3rd party?  
  27. Kamarul 111 - Wed 31/Oct/2012 11:09am
    salam,tuan tumpang lalu,nak tanye saya ade kereta proton saga yg lama tahun 1994 ,dulu mase buat renewal insuran dan road tax murah sangat,,,,sebab kete dah lebih 20 tahun....la ne sy suruh abg saya tlg buatkan tp bayaran nye agak tinggi dlm rm400.+++ sejak kerajaan suruh tukar kete yg lebih dr 20 tahun....mintak tolong jika tuan boleh uruskan untuk dapat harga polisi yg murah pun dah kira ok...sebab keta masih dlm keadaan baik,,,,saya gunakan utk kepasar je...mintak tolong sangat...sebab kete tu dah expired road tax dia 19hb 10.2012 yg lepas...urgent..ye  
  28. Kamarul 111 - Thu 22/Nov/2012 5:36pm
    lupa letak no phone 0192296229 kamarul  
  29. Rozi 27 - Sun 16/Dec/2012 10:30am
    berapa harga insurance 3rd party untuk proton wira 1996?pertama kali nak guna 3rd party  
Page 1   (Total 29 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2504)
Bengkel Basikal (69)
Bengkel Kereta (1451)
Bengkel Motosikal (232)
Bengkel Tayar (208)
Bisnes Air Mineral (357)
Bisnes Ais Krim (465)
Bisnes Aksesori Kereta (652)
Bisnes Broadband (1039)
Bisnes Burger (522)
Bisnes Cermin Mata (151)
Bisnes Cuci Kereta (766)
Bisnes Cyber Cafe (433)
Bisnes Dobi (1311)
Bisnes Ebook (1004)
Bisnes Handphone (1195)
Bisnes Hari Raya (55)
Bisnes Hotel Dan Resort (535)
Bisnes Ice Blended (663)
Bisnes Jam Tangan (270)
Bisnes Jeruk (156)
Bisnes Kitar Semula (481)
Bisnes Komputer (1419)
Bisnes Kurier Dan Logistik (624)
Bisnes Minuman (1381)
Bisnes Pasar Malam (1868)
Bisnes Pelancongan (502)
Bisnes Perabot (786)
Bisnes Prepaid Dan Reload (1021)
Bisnes Restoran (3109)
Bisnes Roti Dan Bakeri (671)
Bisnes Salun Rambut (336)
Bisnes Sarang Burung (251)
Bisnes Satay (357)
Bisnes Sms (152)
Bisnes Spa Dan Facial (613)
Bisnes Steamboat (192)
Bisnes Tablet Pc (434)
Bisnes Tradisional (793)
Bisnes Untuk Dijual (3102)
Bisnes Waffle Dan Jagung (361)
Bisnes Western Food (297)
Dewasa 18sx (1669)
Diskusi Bisnes (1865)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (682)
Expo Karnival Tapak Niaga (6016)
Forex Malaysia (1754)
Haiwan Peliharaan (424)
Haji Dan Umrah (451)
Hiasan Dalaman (674)
Hiasan Taman (232)
Hotel Resort Homestay (953)
Iklan Tv Radio Media Massa (210)
Import Dan Eksport (308)
Ingin Berniaga (2728)
Insurans Dan Takaful (1635)
Insurans Roadtax Kereta (316)
Kedai Bunga (183)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (1914)
Kedai Emas (436)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2424)
Kedai Hardware (502)
Kedai Ibu Dan Bayi (654)
Kedai Jahit (3553)
Kedai Kamera Dan Camcorder (330)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (324)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1691)
Kedai Sewa (1566)
Kereta Baru (1518)
Kereta Terpakai (4731)
Kerja Diploma Dan Ijazah (4329)
Kerja Kemahiran (1809)
Kerja Kosong (10612)
Kerja Praktikal (1798)
Kerja Sales (2086)
Kerja Sambilan (5904)
Konsultan Perniagaan (416)
Kontrak Swasta (273)
Kontrak Tender Kerajaan (435)
Kontraktor Balak Dan Kayu (456)
Kontraktor Jurutera (517)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (216)
Kontraktor Minyak Dan Gas (653)
Kontraktor Pasir (344)
Kontraktor Pembinaan (1921)
Kontraktor Perlombongan (304)
Kursus Dan Seminar (2672)
Kursus Kecantikan (664)
Kursus Makanan (641)
Kursus Motivasi (308)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1558)
Mencari Pelabur (3515)
Mesin Fotostat (337)
Mesin Freezer Dan Chiller (241)
Mesin Industri (476)
Mesin Jahit (354)
Mesin Proses Makanan (529)
Pakej Pelancongan (2493)
Pakej Perkahwinan (1160)
Pakej Perniagaan (820)
Pasar Basah (1382)
Pekerja Asing (1149)
Pelaburan Saham Unit Trust (890)
Pembantu Rumah Asing (1762)
Pembekal Barang Runcit (1527)
Pembekal Beras (96)
Pembekal Buah-buahan (454)
Pembekal Ikan Kering (366)
Pembekal Kelapa Dan Santan (597)
Pembekal Kerepek (1055)
Pembekal Keropok (415)
Pembekal Kicap Dan Sos (211)
Pembekal Kurma Dan Kismis (287)
Pembekal Madu (229)
Pembekal Mee Dan Bihun (120)
Pembekal Minyak Masak (403)
Pembekal Rempah Dan Perencah (554)
Pembekal Serunding (253)
Pembekal Telur (128)
Pemborong Aksesori Lelaki (159)
Pemborong Aksesori Wanita (1161)
Pemborong Batik Dan Sutera (340)
Pemborong Beg Galas (98)
Pemborong Beg Tangan (583)
Pemborong Bundle (833)
Pemborong Cadar Dan Tilam (413)
Pemborong Karpet (145)
Pemborong Kasut Dan Sandal (662)
Pemborong Lampin (283)
Pemborong Mutiara (104)
Pemborong Pakaian Bayi (743)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1572)
Pemborong Pakaian Lelaki (1095)
Pemborong Pakaian Plus Size (135)
Pemborong Pakaian Wanita (4019)
Pemborong Telekung Dan Songkok (552)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3370)
Pemborong Tuala (188)
Pemborong Tudung (2662)
Pembuat Papan Tanda Iklan (248)
Pembuat Plastik Kotak Botol (770)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (467)
Pendaftaran Syarikat (460)
Pendaftaran Trademark (30)
Pengedar Alat Tulis (914)
Pengedar Bahan Pencuci (681)
Pengedar Buku Dan Majalah (562)
Pengedar Contact Lens (234)
Pengedar Perfume (1494)
Pengedar Permainan Kanak2 (562)
Pengedar Produk Kecantikan (2512)
Pengedar Produk Kesihatan (2891)
Pengurus Majlis (576)
Penternak Arnab (51)
Penternak Ayam (690)
Penternak Burung Puyuh (93)
Penternak Ikan (674)
Penternak Kambing (274)
Penternak Lembu (359)
Penternak Udang (183)
Peralatan Makmal Dan Hospital (251)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (670)
Peralatan Sukan (532)
Perisian Komputer (533)
Perkakas Dapur (582)
Perkakas Elektrik (402)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1452)
Pinjaman AIM (157)
Pinjaman Hartanah (490)
Pinjaman Kad Kredit (376)
Pinjaman Kereta (556)
Pinjaman Peribadi (9927)
Pinjaman Perniagaan (1746)
Produk Dari China (509)
Produk Sejuk Beku (1246)
Program Consignment (1928)
Program Dropship (6297)
Pusat Bahasa (334)
Pusat Jagaan Bayi (1394)
Pusat Latihan (611)
Pusat Memandu (117)
Pusat Mengaji Agama (460)
Pusat Pendidikan Tinggi (495)
Pusat Rawatan (333)
Pusat Tadika Dan Taska (1189)
Pusat Tuisyen (999)
Rancangan Perniagaan (563)
Rawatan Alternatif (274)
Rumah Sewa (4020)
Rumah Untuk Dijual (3528)
Servis Freelance (1012)
Servis Keselamatan (674)
Servis Pembersihan (756)
Servis Pengedaran Risalah (437)
Setiausaha Syarikat (574)
Sewa Bas Dan Van (521)
Sewa Kereta Teksi Limo (1668)
Sewa Lori (2375)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (54)
Studio Filem Dan Videografi (229)
Studio Fotografi (847)
Studio Grafik Dan 3D (1000)
Studio Lukisan (123)
Studio Model Penyanyi Pelakon (674)
Studio Muzik (438)
Sukan Beladiri (112)
Sukan Berkumpulan (221)
Sukan Futsal (220)
Sukan Pancing (136)
Tanah Sewa (602)
Tanah Untuk Dijual (4542)
Tempahan Biskut Dan Tart (2083)
Tempahan Hamper (183)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (628)
Tempahan Katering (2004)
Tempahan Kek Dan Coklat (2071)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (160)
Tempahan Kuih Muih (1659)
Tempahan Minuman Dan Dessert (428)
Tempahan Nasi Lemak (485)
Tempahan Roti (331)
Terminal Bayaran (174)
Ubahsuai Pejabat (613)
Ubahsuai Rumah (1605)
Urut Tradisional (733)
Usahawan Baja Pertanian (359)
Usahawan Benih Dan Nursery (378)
Usahawan Tani (1023)
Vending Machine (329)
Voucher Dan Tiket (238)
Web Design Malaysia (2208)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1239)