Tolong Saya Mencari Maklumat Si Penipu Ni
Nur Fatehah Zulkaflee - Fri 13/Apr/2018 12:35pm [Last Comment]
Nama menerusi account bank : Faisal bin Hajiri
Phone no : 017-8636201 (hanya boleh whatsapp. call xboleh)
Akaun untuk ambil duit orang :
(MBB)
Faisal bin Hajiri (160072449702)

Kes

- Beliau telah membuat iklan di Facebook atas nama akaun Ansuran Mudah Smartphone / CCM Samrtphone (nama lama). Bila kita dah transfer duit, dia terus block kita di whatsapp and fb . dia dah tipu ramai orang dengan jumlah ribu ke atas.

Saya telah membuat laporan polis tetapi susah untuk mendapat maklumat beliau kerana tidak mempunyai no ic. Pada warga majalah yang ada maklumat mengenai penipu ni tolong bagi details pada saya kerana saya memerlukan details dia untuk report ke tribunal. Terima kasih.

Niche: Diskusi Tuntutan Dan Tribunal
Lawati Youtube Channel Krew Majalah.com. Fokus saluran video ini adalah untuk memaparkan idea-idea perniagaan jangka panjang yang boleh anda mulakan!

Terbaru 22 Mac 2018: Perbezaan Video iPhone 8 Plus - Menggunakan Gimbal (Penstabil Imej) dan Tanpa Gimbal untuk Channel Youtube.
     
  1. Azura 299 - Fri 13/Apr/2018, 1:45pm
    Adik..awk cuba cara cmni..g bank bgtau awk da tsalah tranfer duit... Mgkin mereka akan mbantu..jgn bgtau awk da kena tipu...sb pnah baca kes mcni..innsyaAllah..ada rezeki awk xkmana.  
  2. Nur Fatehah Zulkaflee - Fri 13/Apr/2018, 2:29pm
    tapi kan bank mesti tanya no sebenar untuk transfer tu, macam mana boleh tersalah . Klau no dekat2 blh la ckp tersalah kak. hehe. mmg ada tujuan nak ckp cmtu. tp pkir balik nak ckp cmne klau trsalah transfer.emm  
  3. Haslina 3 2 - Fri 13/Apr/2018, 3:58pm
    cik nur bole semak di web semakmule untuk kes2 macam ni..tadi saya cek tadi ada keluar 1 aduan report dah di buat seperti no di atas.  
  4. Nur Fatehah Zulkaflee - Fri 13/Apr/2018, 4:08pm
    takda ke mana-mana orang IT bleh trace maklumat dia . emm  
  5. Nur Fatehah Zulkaflee - Fri 13/Apr/2018, 4:13pm
    Saya pon dah cek dekat web tu. Tapi tak dapat apa2 details pon dari situ. Before this no acc tu xnaik. baru minggu ni no acc dia naik sebab ramai dah buat report and ada yang dh buka kes dengan polis.  
  6. Wahmarketings Com - Wed 18/Apr/2018, 7:14pm
    salah sendiri. mcm mana org nak tolong? ingatkan ragut beg ke. beg kena pecah ke  
Page 1   (Total 6 comments)
Your Comment:
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.