Saya Perlukan Idea Rancangan Perniagaan :)
Adyfx - Fri 9/Jun/2017 1:18pm [Last Comment]
salam warga majalah,

saya perlukan idea bekenaan business plan yang sesuai untuk
dimulakan .

saya ada kedai yang sudah dibayar habis .
Pada awalnya saya beli untuk pindah office tetapi tidak jadi .

jadi saya ingat nak cabangkan lagi business dengan modal kecil/sederhana
tanpa perlu dipantau atau dijaga oleh saya sepenuhnya .

Kedai yang di miliki:
- Lokasi kedai di wangsa maju
- dalam kawasan flat & berdekatan dengan kawasan perumahan / giant / eaon / kolej
- berhadapan dengan Medan Selera , bersebelahan dengan kawasan lapang dewan dbkl.
- keluasan dalam 850sft dua tingkat (corner lot)
- hanya ada 3 lot kedai sahaja sini . satu kedai dobi (bukan express) dan
Mini Market .
- Majoriti penduduk : melayu 60% - Cina 10% - india 5% - lain2 - 25%

Idea dalam fikiran saya :
- Kedai dobi express
- Supplier sabun/chemical & peralatan pembersihan
- Pet Boarding (posibility 30% lulus sebab lokasi sgt dekat dengan kawasan rumah)
- hostel / bilik sewa

jika warga majalah ada idea yang lain mohon berkongsi dengan saya ya !

Niche: Rancangan Perniagaan | Ingin Berniaga
     
  1. Dhiya 14 - Fri 9/Jun/2017, 2:07pm
    paling mudah hostel atau bilik sewa.
    boleh juga sewakan kpd sesiapa yg nk buat bisnes printing atau tuisyen.  
  2. Yusmitrade - Fri 9/Jun/2017, 3:47pm
    http://www.Gedungbisnes.com/yusmitrade  
  3. Mad 15 - Fri 9/Jun/2017, 11:41pm
    Salam. WhatsApp at 0146622966.
    Ahmad  
  4. Sufian 68 - Sat 10/Jun/2017, 9:55am
    Salam.. PM saya 0192482440
    Idea jimat modal/usahasama  
  5. Fred Perry - Sat 10/Jun/2017, 10:20pm
    Boleh buka kedai kesihatan lelaki & wanita tuan, boleh whatsapp kami ;
    --->> www.wasap.my/60193370072
    Fast action, fast result!  
  6. Akim27 2 - Sun 11/Jun/2017, 3:00am
    Ade idea menarik bos whatsapp sy 0133564093  
  7. Inderanik9 - Sun 11/Jun/2017, 12:39pm
    Special bisnes. Jika berminat sila whatsapp saya 0179413274.  
  8. Wahmarketings Com - Mon 12/Jun/2017, 1:54am
    luas kedai tu kalau 1000 kaki persegi pasang partiton buat bilik. check situ rege room berapa. once dah siap boleh charge ikut harga market.bilik tak payah besar x payah canggih. satu pintu. saru plug point satu lampu.

    biasanya yang akan sewa gini adalah warga asing yang bekerja kaw. berdekatan  
  9. Khalifahmixedfruits - Tue 13/Jun/2017, 4:50pm
    📢📢Kami memerlukan anda sebagai agen jualan kami!!🔊🔊

    [Bacaan untuk yang terfikir nak mula BISNES & dah PENAT cari kerja sahaja]

    📌Modal serendah RM170 (20 botol)
    (Free Postage)
    📌Keuntungan 20%-30%
    📌Letak je kat kedai mamak/runcit/stall burger
    📌Seminggu skali singgah minum kutip dan topup skali brg yg dah terjual.

    JOM JOIN KAMI DI KHALIFAH MIXED FRUITS!!

    Hubungi kami:
    💥Sila WhatsApp ke 0123141884 SEGERA !!

    insta: khalifahmixedfruits
    Fb : khalifahmixedfruits

    #khalifahmixedfruits
    #togetherweachieve
    #togetherwegain  
  10. Muhammad Faiz 4 - Tue 20/Jun/2017, 9:06pm
    Tumpang iklan.

    Saya mencari usahawan2 atau pemborong bumiputra yang mempunyai lesen import gula bertapis sebanyak 10ribu tan metrik untuk satu projek di bawah kelulusan kementerian perdagangan dalam negeri, koperasi dan kepenggunaan. Jika ada, sila pm saya 01116169942 secepat mungkin. Trm ksh.  
  11. Ariff Danial - Fri 23/Jun/2017, 11:10am
    Call saya di 017 654 8581 (danial) untuk bisnes menyediakan Perkhidmatan pembayaran bil ,top up dan mini atm.  
  12. Muzil 3 - Sun 25/Jun/2017, 8:06pm
    Sya boleh bantu untuk bekalkan produk assesories mobile dgn hrga borong. Kmi hanya membekal produk yg diguna oleh setiap lapisan penduduk yg mempunyai telefon bimbit dan sebagainya.
    Whatsapp Sya 01123466642 untuk details.  
  13. Nursyamira 3 - Wed 5/Jul/2017, 5:08pm
    Assalamualaikum boleh buat bisnes frozen food..boleh hubungi saya 012-7566030  
  14. Qaznie - Thu 6/Jul/2017, 6:08pm
    asalam, saya salah seorang anggota polis , saya ada buat partime sahaja di syarikat ahb di putra jaya hanya untuk bumiputra sahaja ,keuntungan saya sekarang 9k sebulan tanpa usik gaji. berminat call whatapp saya 0165258483  
  15. Cikgu Haz - Thu 13/Jul/2017, 2:12pm
    Jana RM60K Dgn Aplikasi Jutawan App
    .
    Jom Buat Duit Pantas Dgn ROBOT Android
    Hanya Guna Aplikasi Jutawan App
    .
    Klik sini >> http://jutawanap.blogspot.my
    .
    Tag:
    jutawan app, jutawan aplikasi, jutawan android, aplikasi jutawan, jutawan telefon bimbit, jutawan smartfon, aplikasi telefon bimbit, aplikasi abang afiq, robot aplikasi, aplikasi canggih, aplikasi android, aplikasi ajaib, download aplikasi ajaib, install aplikasi ajaib  
  16. Yusree 7 - Sat 15/Jul/2017, 8:16am
    Jom kita niaga makanan bermasak. You keluar modal dalam 10k. Keuntungan share 30/70. Saya 70
    Saya yg mengusahakan. You relax jer.  
  17. Amirul Hadi Azmi - Mon 14/Aug/2017, 4:41am
    Boleh email saya
    ---> infokedairm2@gmail.com
    Saya akan send detail atau whtsapp 013-4444 115  
Page 1   (Total 17 comments)
Your Comment:
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.