Program Pemutihan Pati atau Hantar Balik Pembantu Rumah Asing
Juno Richie - Fri 31/Aug/2018 11:57am
sy terlepas program kali ni,semlm last date. siapa boleh tolong?sy ada sorang pembantu rumah asing indonesia.kosong takada permit. mcm mana nk antar balik secara legally?

Niche: Pembantu Rumah Asing | Pekerja Asing | Diskusi Bisnes | Pemutihan Pati | Jobs & Vacancies in Malaysia
     
  1. Rahimee 5 - Sat 1/Sep/2018, 5:11am
    Call me : 019-7703386. Tq  
  2. Linkman - Sat 1/Sep/2018, 10:34am
    sebab cuti merdeka, program ni tutup 30 hb ogos.. tapi biasanya akan dibuat lagi tahun depan walaupun kerajaan bagitau TAK AKAN buat dah.. sebab kos utk tangkap, simpan, bagi makan dan hantar balik ke indon mahal.. lagipun govt bagitau dah kutip RM400 juta kompound sejak 2014 aritu.. so lebih baik guna cara ni..

    saya tuliskan dibawah ni sbg reference utk tahun depan.. abang/kakak saya ada banyak yg guna maid kosong.. so saya tahu sikit2..

    maid kosong yg saya maksudkan ada passport tapi dah mati.. dan tinggal lebih masa ataupun masa masuk dulu naik bot haram so tak ada cop masuk dlm passport.. kalau langsung takde passport tak tau la boleh ke tak..

    - kos utk renew passport kalau mati - beberapa ratus rm.. kena ada kad ic indonesia.
    - kos kompound rm800
    - kos tiket ferry atau kapal terbang
    - kos upah agen yg buat..

    biasanya kalau di Wisma Sri Rampai KL tu... dekat pejabat IMAN TKI yg handle pekerja indonesia ni (tingkat 3) ada banyak agen2 buka ofis sekitar tu yg tolong buat. Kalau nak buat sendiri pun boleh, tapi kena beratur lah..

    biasa kos dlm rm 1200-1800 ... termasuk kesemua yg diatas. kos tiket kapalterbang kalau balik lombok/jawa lebih mahal dari medan/sumatera... sebab medan dekat je.. mcm KL ke penang.

    so tuan tunggulah program ni tahun depan.. harap2 ada lagi.. satu lagi jangan tunggu last minit.. kalau passport dah mati, last minit tak sempat renew.. kena ke imigresen johor bahru pulak.. sebab sana tak ramai orang boleh siap sehari shj.. dah kena tambah kos lagi..  
  3. Linkman - Sat 1/Sep/2018, 1:10pm
    website IMAN TKI ni tak aktif..
    http://www.imantki.com

    Tapi facebook dia ada:
    https://www.facebook.com/International-Marketing-Net-Resources-Sdn-Bhd-IMAN-308695139293032/  
  4. Fendrie 2 - Sat 8/Sep/2018, 12:35am
    Pengurusan hantar pulang secara legal ke kampung halaman pekerja atau maid boleh hubungi saya bagi khidmat ini.

    017-2332 445 (Call)
    011-3569 5311 (Whatapp)
    Sila lewati website : https://mcitras701.wixsite.com/bestmaids  
Page 1   (Total 4 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.