Pertanyaan - Business Nasi Kukus
Ifahman - Tue 7/Feb/2017 9:48am [Last Comment]
Salam semua,

saya ingin memulakan perniagaan nasi kukus, tetapi saya ni tak ada pengalaman langsung dalam perniagaan berkenaan. jadi saya ingin belajar dan mencari kepada individu yang sudi mengajar saya tentang business nasi kukus ini. saya berada di cheras / hulu langat.

antara permulaan yang saya nak tahu adalah seperti :-

1- lesen dsb

2- berapa modal yang perlu saya ada untuk permulaan cth : perkakas dan bahan penyediaan

jika ada individu yang sudi mengajar saya...boleh email saya ifahman@gmail.com

terima kasih :)

Niche: Ingin Berniaga | Diskusi Bisnes
Shopping di Majalah.com!
Portal jualan 'Dari Peniaga Malaysia untuk Rakyat Malaysia'
     
  1. Ishak 37 - Sun 12/Feb/2017, 12:57am
    WhatsApp sy 016-319 6889  
  2. Sinar Infiniti - Sat 25/Feb/2017, 6:33pm
    Boleh mula berjualan dengan HUSNA NASI BERLAUK AIR DINGIN HQ. Kurangkan risiko tanpa modal besar.Whatassps detail +6014-6604247  
  3. Usry - Sun 26/Feb/2017, 7:28am
    Tuan boleh belajar dan tambah ilmu seperti bagaimana cara setup kedai dan apa strategi yang sesuai untuk survive dalam suasana ekonomi yang tidak menentu sekarang ini melalui ebook ''survival peniaga kecil''
    layari: usryabdullah.blogspot.com
    usryabdullagblogspot.my/p/blog-page_29.html  
  4. Aiza Izyani Aminuddin - Tue 28/Feb/2017, 4:33pm
    Assalam tuan. Alhamdulillah moga dipermudahkan urusan dalam perniagaan.

    Kalau tuan ingin menambah ilmu ttg perniagaan atau teknik2 online marketing boleh contact saya 0135117504 - Aiza.  
  5. Shadil - Wed 1/Mar/2017, 3:33pm
    Sy berniaga,ayam goreng kunyit.kalo berminat nk partner ng sy bole hubungi sy.sy brada dikajang.sy perlukn modal utk bli lori baru.kalo berminat call sy/wassap 0123619075  
  6. Oldskoolsengkuangcalit - Sat 11/Mar/2017, 8:03am
    Niaga oldskool sengkuang calit jer mudah
    Semua ada
    Beli buah dah boleh niaga
    010-3887388
    Modal RM350  
  7. Muhd Alkafi 2 - Thu 16/Mar/2017, 12:07pm
    salam sy brminat nk niaga char kuey teow...spe boleh guide dan jd parner. wassap sy..yg tahu selok belok prniagaan ni..
    011 1608 0068 -AL-  
  8. Zaki 235 - Thu 16/Mar/2017, 11:41pm
    en shadil nk cr partner ke?mcm mne tu klu sy berminat?0193595881  
  9. Haminah - Wed 22/Mar/2017, 11:01am
    Muhd Alkafi 2 - pls wssp 017-3500823  
  10. Muhammad Ikmal Bin Ishak 2 - Mon 10/Jul/2017, 9:27pm
    Nak belajar buat nasi arab boleh hubungi saya ikmal 0172134582
    Nak buat bisnes dgn nasi arab pun boleh  
Page 1   (Total 10 comments)
Your Comment:
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Shopping with Majalah.com Merchants

Samosa Daging
Price: RM 12.00
Ikan Tenggiri (Large)
Price: RM 1750.00
Migragone Roll On 5ml - Lavender
Price: RM 14.15
Sos Merah Sengkuang Calit Resepi Asli
Price: RM 22.00
MHI Primero Concentrate Cordial
Price: RM 16.00
Thelly's Tulip Cotton - Grey
Price: RM 150.00
Kryolan Supra Foundation Kod 2W
Price: RM 13.90
Meja Murid Sekolah Rendah
Price: RM 100.00
Caliph Kids Expert
Price: RM 60.00
Breast Enlargement - OEM
Price: RM 25.00
Forever Aloe Vera Gel
Price: RM 90.00
MagicBlu Ironing Pad
Price: RM 39.00
Snowcap Berhantu
Price: RM 10.00
Tisu Imaan Pelindung Miss V
Price: RM 6.00
SUSU KAMBING COKLAT TOK' ALI 1KG
Price: RM 80.00