Perniagaan Secara Sambilan
Nor Mohd Azman Bin Md Zain - Thu 3/Aug/2017 2:47pm [Last Comment]
Assalamualaikum wbt warga Majalah.com

Saya nak minta pendapat anda, dengan modal permulaan sebanyak RM15k, perniagaan apa yang boleh saya lakukan?
Saya mahu mencuba dahulu dan kalau rasa dan maju baru saya akan menambah pelaburan. Setakat ni saya masih mahu bekerja makan gaji.

Mohon jangan ada yang suruh masuk MLM, labur modal dan seangkatan dengannya.
Email saya azman.umes@gmail.com

Idea terbaik akan saya hubungi.

Terima kasih.
Azman

Niche: Ingin Berniaga
     
  1. Azim 143 - Thu 3/Aug/2017, 7:10pm
    Salam..Tuan bole main stock / equity investment samada dlm negara @ luar negara ($ USD) , Jual air balang modal x smpai RM 3000 , bole buat property investment secara SUBLET (positive cashflow) DLL lg..

    Tp yg paling cepat rolling bisnes jenis F&B Tuan

    @ jom kita berwhatsapp - 018-906 4169  
  2. Oldskoolsengkuangcalit - Thu 3/Aug/2017, 10:18pm
    jadi stokis daerah pakej oldskool sengkuang calit
    whatsapp saya 010-3887388 Hisham
    www.sengkuangcalit.com
    Jadi stokis daerah modal cuma RM18000
    Potensi income RM4500 sebulan  
  3. Zack 529 - Mon 7/Aug/2017, 2:41pm
    jadi sleeping partner biar pekerja buat kerja, bulan2 ambik untung je
    stall makanan resepi yang pasti jadi banyak sambutan
    013-3577365
    target bulan2 sales dalam lebih Rm9,000  
  4. Wendy 17 - Tue 8/Aug/2017, 11:34am
    Beli borong di China, jual d ebay.
    0 modal pun boleh
    Whatsapps 01114750249  
  5. Servis Buat Website - Thu 10/Aug/2017, 12:04am
    Tuan baru pertama kali berniaga ke?

    Jangan keluarkan semua duit untuk mula bisnes. Ada banyak kes, orang baru kali pertama buat bisnes yang keluarkan modal besar untuk mula lepas itu rugi.

    Lagi-lagi mereka yang nak jadi produk owner.

    Boleh nak jadi produk owner. Tapi nak kena fikir, lepas keluarkan produk, kena ada juga duit untuk marketing. Tanpa marketing, produk yang kita buat tadi akan tersadai bawah katil.

    Boleh belajar dengan jual produk orang lain dulu. Jadi dealer atau stokis untuk praktis jual. Boleh belajar dengan produk owner yang kita jual tadi.

    Nanti lepas buat bisnes, boleh hubungi saya kalau nak buat website ya.


    Servis Buat Website: 010-316 9237  
  6. Iman Sukses - Thu 10/Aug/2017, 12:24pm
    assaam...biz sy untung sen sen je tp sentasa org guna,klau tuan minat boleh email sy
    imansukses76@gmail.com  
  7. Edry 8 - Thu 10/Aug/2017, 7:36pm
    Salam, maaf .. Tumpang Iklan.
    Saya dah re-set up and on the way nak buka semula bajet guests house saya di batu ferringhi berdekatan lauti.. Masih kekurangan sedikit modal dalam lingkungan RM10K - RM15K. untuk penambahan dan marketing. Pelaburan disarankan dlm tempoh short term di atas persetujuan bersama.. Memerlukan Mr Funder yg jujur Plz no Agent.. or org tengah.. Perbincagan tidak kira waktu whatsaap saya 017 4507324.  
  8. Nur12 11 - Fri 11/Aug/2017, 10:57pm
    Nak buat bisnes, mulakan dengan apa yang kita ada. Bukan apa yang kita mahu.

    [+] tak ada modal besar.
    [+] tak ada kemahiran berniaga.
    [+] tak ada keyakinan.
    [+] takut produk tak laku.
    [+] takut orang tak mahu beli.

    -----------------
    FIKIRKAN
    -----------------

    [+] hari pertama = jual pada diri sendiri 
    [+] hari kedua = jual pada 2 orang rakan
    [+] hari ketiga = jual pada 2 orang rakan
    [+] hari keempat = jual pada 2 orang rakan 
    [+] hari kelima = jual pada 2 orang rakan 

    ...hari keenam?

    Mungkin dah jual balik kepada pelanggan hari pertama.

    --------------------
    PERSOALAN
    --------------------

    .. adakah kita hanya 2 orang rakan sehari?

    Jika diri kita rasa perlukan topup, pasti rakan-rakan kita juga perlukan topup.

    ... kenapa topup?

    [+] mudahkan urusan rakan-rakan.
    [+] dapat untung untuk mudahkan urusan rakan-rakan.
    [+] boleh belajar uruskan bisnes kecil sebelum bisnes besar.
    [+] kenal gelagak pelanggan.

    Jom jd agent topup sekarang..yuran penyertaan PERCUMA..Tambah Modal yg Rendah..

    Whssp atau pm sekarang 01121614165  
Page 1   (Total 8 comments)
Your Comment:
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.