Perniagaan Secara Sambilan
Nor Mohd Azman Bin Md Zain - Thu 3/Aug/2017 2:47pm [Last Comment]
Assalamualaikum wbt warga Majalah.com

Saya nak minta pendapat anda, dengan modal permulaan sebanyak RM15k, perniagaan apa yang boleh saya lakukan?
Saya mahu mencuba dahulu dan kalau rasa dan maju baru saya akan menambah pelaburan. Setakat ni saya masih mahu bekerja makan gaji.

Mohon jangan ada yang suruh masuk MLM, labur modal dan seangkatan dengannya.
Email saya azman.umes@gmail.com

Idea terbaik akan saya hubungi.

Terima kasih.
Azman

Niche: Ingin Berniaga
     
  1. Azim 143 - Thu 3/Aug/2017, 7:10pm
    Salam..Tuan bole main stock / equity investment samada dlm negara @ luar negara ($ USD) , Jual air balang modal x smpai RM 3000 , bole buat property investment secara SUBLET (positive cashflow) DLL lg..

    Tp yg paling cepat rolling bisnes jenis F&B Tuan

    @ jom kita berwhatsapp - 018-906 4169  
  2. Oldskoolsengkuangcalit - Thu 3/Aug/2017, 10:18pm
    jadi stokis daerah pakej oldskool sengkuang calit
    whatsapp saya 010-3887388 Hisham
    www.sengkuangcalit.com
    Jadi stokis daerah modal cuma RM18000
    Potensi income RM4500 sebulan  
  3. Zack 529 - Mon 7/Aug/2017, 2:41pm
    jadi sleeping partner biar pekerja buat kerja, bulan2 ambik untung je
    stall makanan resepi yang pasti jadi banyak sambutan
    013-3577365
    target bulan2 sales dalam lebih Rm9,000  
  4. Wendy 17 - Tue 8/Aug/2017, 11:34am
    Beli borong di China, jual d ebay.
    0 modal pun boleh
    Whatsapps 01114750249  
  5. Servis Buat Website - Thu 10/Aug/2017, 12:04am
    Tuan baru pertama kali berniaga ke?

    Jangan keluarkan semua duit untuk mula bisnes. Ada banyak kes, orang baru kali pertama buat bisnes yang keluarkan modal besar untuk mula lepas itu rugi.

    Lagi-lagi mereka yang nak jadi produk owner.

    Boleh nak jadi produk owner. Tapi nak kena fikir, lepas keluarkan produk, kena ada juga duit untuk marketing. Tanpa marketing, produk yang kita buat tadi akan tersadai bawah katil.

    Boleh belajar dengan jual produk orang lain dulu. Jadi dealer atau stokis untuk praktis jual. Boleh belajar dengan produk owner yang kita jual tadi.

    Nanti lepas buat bisnes, boleh hubungi saya kalau nak buat website ya.


    Servis Buat Website: 010-316 9237  
  6. Iman Sukses - Thu 10/Aug/2017, 12:24pm
    assaam...biz sy untung sen sen je tp sentasa org guna,klau tuan minat boleh email sy
    imansukses76@gmail.com  
  7. Edry 8 - Thu 10/Aug/2017, 7:36pm
    Salam, maaf .. Tumpang Iklan.
    Saya dah re-set up and on the way nak buka semula bajet guests house saya di batu ferringhi berdekatan lauti.. Masih kekurangan sedikit modal dalam lingkungan RM10K - RM15K. untuk penambahan dan marketing. Pelaburan disarankan dlm tempoh short term di atas persetujuan bersama.. Memerlukan Mr Funder yg jujur Plz no Agent.. or org tengah.. Perbincagan tidak kira waktu whatsaap saya 017 4507324.  
  8. Nur12 11 - Fri 11/Aug/2017, 10:57pm
    Nak buat bisnes, mulakan dengan apa yang kita ada. Bukan apa yang kita mahu.

    [+] tak ada modal besar.
    [+] tak ada kemahiran berniaga.
    [+] tak ada keyakinan.
    [+] takut produk tak laku.
    [+] takut orang tak mahu beli.

    -----------------
    FIKIRKAN
    -----------------

    [+] hari pertama = jual pada diri sendiri 
    [+] hari kedua = jual pada 2 orang rakan
    [+] hari ketiga = jual pada 2 orang rakan
    [+] hari keempat = jual pada 2 orang rakan 
    [+] hari kelima = jual pada 2 orang rakan 

    ...hari keenam?

    Mungkin dah jual balik kepada pelanggan hari pertama.

    --------------------
    PERSOALAN
    --------------------

    .. adakah kita hanya 2 orang rakan sehari?

    Jika diri kita rasa perlukan topup, pasti rakan-rakan kita juga perlukan topup.

    ... kenapa topup?

    [+] mudahkan urusan rakan-rakan.
    [+] dapat untung untuk mudahkan urusan rakan-rakan.
    [+] boleh belajar uruskan bisnes kecil sebelum bisnes besar.
    [+] kenal gelagak pelanggan.

    Jom jd agent topup sekarang..yuran penyertaan PERCUMA..Tambah Modal yg Rendah..

    Whssp atau pm sekarang 01121614165  
  9. Farah Amira 6 - Thu 24/Aug/2017, 2:55pm
    kalau berminat nak beli barangan baby,sy ade jual baju baby, sabun bedak losyen baby zwitsal, booties baby homemade,headband babay homemade,gelang baby homemade..berminat blh whatsapp sy terus ye...0178806875  
  10. Norliah Mohd - Sat 26/Aug/2017, 1:27am
    Berminat utk supply popiah basah.boleh whatsapp saya.018-3655475.sya baru meniaga dan skg supply di seluruh kementerian putrajayya.cuba masuk pasaran cyberjya dan sekitar kl.  
  11. Mohd Saifulrizam - Sat 2/Sep/2017, 11:38am
    Simpan duit tu..cari tapak niaga kecil-kecilan jual goreng pisang air balang modal kecil risiko kecil pulangan agak lumayan setakat nak cari rm100 sehari mudah,dr situ kamu akan jumpa pelbagai peluang lagi w.app saya 0105269076 sembang2 kosong  
  12. Zack 511 - Wed 6/Sep/2017, 8:02am
    Salam tuan..kalau nak jadi dealer simkad gergasi, modal pun tinggi. Apakata tuan jadi dealer simkad ONEXOX. Modal permulaan RM100 dengan 5 keping simkad sebagai pendahuluan. Tp kalau tuan ada modal ribu2, berkotak simkad tuan boleh beli. Meniaga kat mana2 pun boleh tuan. Beli bunting, meja, susun simkad atas meja. Simkad jual RM10 je dengan pelbagai tawaran menarik. Komisyen topup berterusan. Berminat WA saya tuan 0176147983  
  13. Addalya - Sun 10/Sep/2017, 11:06am
    As'salam..saya mewakili syarikat HMEO AGENCY SDN.BHD (Help Muslim Each Other)...
    Kami sedang menjalankan satu program khusus untuk Muslim iaitu sistem ekonomi islam (hibah & infaq) ..Pelan yang dapat membantu orang kita keluar dari masalah hutang & riba..semua sedia maklum zaman sekarang hampir 98% rakyat Malaysia berhutang...kami sedang bekerjasama dengan badan2 korporat dan Ngo2 Alhamdulillah program kami diterima baik...andai kata dengan modal tuan..berniat untuk berdakwah di jalan ekonomi islam (Gagasan Dakwah Ekonomi) dijemput untuk hadiri sesi taklimat kami di pejabat....Boleh PM saya 012-5857322.

    P/S:Kami bukan MLM/Scammer/Ponzy Skim/Pelaburan
    **Pendapatan berterusan Duniawi & Ukhrawi**  
  14. Puan Aisah - Mon 11/Sep/2017, 1:42pm
    Assalamualaikum..
    Jana keuntungan hanya dari rumah....
    Cukup bulan check acc anda..
    Ini bukan skim cepat kaya...
    Bukan MLM yg kayakan org atas...
    Ini lah real biz yg terbaik..

    Klik link website saya..
    www.gajimasyuk.cm/user/aisah

    Isi detail. Anda akan dibawa ke page berikutnya..
    Baca saja sampai habis..  
  15. Itech Marketing Admin - Wed 13/Sep/2017, 2:35pm
    Saya cadangkan tuan buat dropship je dulu... try jual secara online atau offline. Sy boleh kasi link kat mana tuan boleh dptkan barangan yg sangat murah utk diniagakan.
    www.qag-1688.com
    Kalau perlu bantuan boleh Whatsapp saya 0163709181 In Syaa Allah cuba bantu sedikit mana yg mampu  
  16. Bobot 2 - Mon 18/Sep/2017, 2:40pm
    as salamualaikum.saya mewakili syarikat ihot Hot Riz.
    en boleh mulakan perniagaan minyak wangi badan dan kediaman serta kereta yang amat terkenal pada masa kini...dimana modal perlaburan tidak begitu besar...
    berminat boleh hubungi 01126433306  
  17. Asyraf Zulfikri - Sun 24/Sep/2017, 9:45pm
    Boleh whatsapp saya di 017-3083596 tuan.

    - Business system provider  
  18. Idawati 4 - Mon 2/Oct/2017, 7:32pm
    JOM SERTAI KAMI DI PERLASHINE DSI EMPIRE BY SAFIEY ILIAS!

    😎 MINI AGEN - MODAL RM475

    😎 AGEN - MODAL RM900

    😎 MINI STOKIS - MODAL RM1700

    😎 STOKIS - MODAL RM4000


    Berminat untuk menjadi rakan niaga?

    ***PENGAMBILAN TERHAD***

    Berminat boleh whatsapp ''Stokis / Agen'' ke 012-6545164  
  19. M Nasri 2 - Fri 6/Oct/2017, 12:10pm
    Join group whatsapp dropship Fashion Accessories Dylasha & Co jika anda berminat utk menceburi bidang perniagaan dalam industri fesyen sbg ejen dropship atau pemborong. Dylasha & Co adalah Fashion Jewelry & Accessories yang dihasilkan oleh designer Malaysia yang sedang mula berkembang setelah diperkenalkan di WorldFashionWeek di Kuala Lumpur baru-baru ini. Click group link utk join..... https://chat.whatsapp.com/EoOkXWFXiMR7KvIKc6X8EN atau whatsapp 0183099516 utk keterangan lanjut  
  20. Elghassani 2 - Fri 6/Oct/2017, 5:56pm
    mobile apps, ecommerce listing, augmented reality
    0165414538  
  21. Shahila 11 - Fri 27/Oct/2017, 12:50pm
    Assalamualaikum..idea perniagaan sy .Buat satu keje tapi dapat 4 income..secara online je pun boleh..secara offline pun boleh..Yang penting sykt sy bukan mengamalkan prinsip MLM or skim cepat kaya...Whatssup sy 0193330651 untuk info lanjut...terima kasih  
  22. Muhammad Hafiz 52 - Thu 9/Nov/2017, 5:51pm
    Sila check inbox/spam email tuan SEKARANG...klik link biru yang diatas untuk teruskan...terima kasih...  
  23. Zainuddin Bin Yaakub - Thu 23/Nov/2017, 8:16am
    Nak Kan skim pencen wsp Zaid 0193207027  
Page 1   (Total 23 comments)
Your Comment:
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Shopping with Majalah.com Merchants

Caliph Kids Expert
Price: RM 60.00
MHI Primero Concentrate Cordial
Price: RM 16.00
Imaan Family Wipes Tissue
Price: RM 15.00
Snowcap Berhantu
Price: RM 10.00
FurWax - Cabut Bulu Tanpa Strip Viral
Price: RM 30.00
Croquette Ayam @ Risoles
Price: RM 12.00
Forever Artic Sea
Price: RM 112.00
Khimar Naila
Price: RM 160.00
3-Seater Link Chair
Price: RM 1100.00
Meja Taman Dari Kayu Meranti Seperti Didalam Gambar.
Price: RM 900.00
BB Plus
Price: RM 216.00
Women Desiree V-hygiene
Price: RM 50.00
Orthoflex Max Roller Gel
Price: RM 84.90
Migragone Roll On 5ml - Lavender
Price: RM 14.15
Thelly's Tulip Cotton - Grey
Price: RM 150.00