Perlukan Cadangan yang Bernas
Nurchaya 3 - Tue 28/Feb/2017 10:35am [Last Comment]
asalamualaikum..

saya memerlukan bantuan dan idea bagaimana nak selesaikan masalah saya. Saya ditipu oleh kawan saya sendri, yang sekarang ni berada di Perak (saya di kl).
dia telah meminjam saya wang dengan jumlah yang besar. Apa solusi yang saya boleh buat sekarang? Saya ade semua butir2 tentang dia, seperti salinan IC, bank statement, alamat rumah, phone number mak dia. Perlu kah saya buat laporan polis ? mmg khilaf saya sbb memberi pinjam wang, Saya just harap a fews cadangan yang logik dan kukuh dari sesiapa yang pernah mengalami situasi begini. Terima kasih. My Whataspp Number 0176907004.

Niche: Diskusi Tuntutan Dan Tribunal
Lawati Youtube Channel Krew Majalah.com. Fokus saluran video ini adalah untuk memaparkan idea-idea perniagaan jangka panjang yang boleh anda mulakan!

Terbaru 22 Mac 2018: Perbezaan Video iPhone 8 Plus - Menggunakan Gimbal (Penstabil Imej) dan Tanpa Gimbal untuk Channel Youtube.
     
  1. Shamrizz6670 - Tue 28/Feb/2017, 10:45am
    Klo ade lengkap semua buat la polis repot pastu bwk kaum kerabat ke perak buat tuntutan ...  
  2. Norhana Bt Aidi - Tue 28/Feb/2017, 10:52am
    JIka ada surat perjanjian semasa buat urusan, boleh saman kan..sbb langgar perjanjian.  
  3. Wahmarketings Com - Wed 1/Mar/2017, 10:55am
    lebih rm5k tak?  
  4. Nurchaya 3 - Thu 2/Mar/2017, 12:44pm
    yup..dalam 25k mcm tu  
  5. Jeffry 5 - Thu 2/Mar/2017, 2:49pm
    Puan boleh terus pergi ke mahkamah rendah terdekat dengan tempat puan dan jumpa dengan pegawai di sana.Puan ceritakan masalah puan ni pada pegawai mahkamah itu dan ikut apa saranan beliau.  
  6. Badrul 80 - Tue 18/Apr/2017, 11:26pm
    buat report lepas tu saman....lawyer boleh contact no ni 013 674 5697 Angus Abdullah  
Page 1   (Total 6 comments)
Your Comment:
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.