Perhatin! Anda Ditipu Online?
Cyber Detective - Fri 14/Apr/2017 2:57pm
Merujuk kepada tajuk di atas.
Kepada Tuan/Puan yang pernah ditipu melalui sebarang jenis penipuan sama ada Pelaburan, Perniagaan dan sebagainya. Anda boleh merujuk kepada kami selaku Pegawai Hubungan Masyarakat bagi pihak Mahkamah TimbangTara/Tribunal Malaysia untuk membuat tuntutan semula.

Mungkin anda pernah mendengar bahawa tuntutan Tribunal tidak dapat dibuat jika melibatkan penipuan online..

Mungkin juga anda telah membuat laporan Polis atau Badan Tertentu namun tiada siasatan dibuat...

Pihak kami atau badan-badan berkuasa tertentu sebenarnya terkekang dengan kes yang diajukan untuk mengambil sebarang tindakan undang-undang, adalah disebabkan oleh seseorang yang ingin dituntut itu adalah dalam kategori samar. Dan selalunya kes hanya akan dibuka tanpa sebarang siasatan lanjut.

Tidak semua kes juga boleh dihadapkan melalui sistem perundangan yang terus menghukum, ada kalanya proses TimbangTara diperlukan untuk memastikan at the end anda menerima semula sesuatu yang dituntut.

Apa yang ingin dikupas disini adalah, apabila tiada siasatan dari badan tertentu makanya tidak dipastikan kepada siapa ingin dituntut, maka tuntutan tidak dapat dijalankan.

Ada pula yang kurang fasih berkenaan perundangan apabila suspek berjaya ditahan, dihadap ke Mahkamah dan dijatuhkan hukuman, maka mereka beranggapan kes selesai dengan hukuman. Ada perbezaan dari hukuman jenayah tipu dan tuntutan sivil biarpun hukuman telah dijatuhkan.

Ada di antara mangsa yang berjaya mengesan penipu ini secara sendiri melalui kawan-kawan atau ahli keluarga di Bank-Bank tertentu, syarikat telekomunikasi dll, namun carian maklumat secara sendiri begini adalah tidak sah biarpun anda adalah mangsa.. Rujuk kepada Akta Perlindungan Data Peribadi 2010. Anda dan kenalan tersebut pula akan disabitkan kelak.

Salah satu pendekatan kami adalah kami mempunyai Panel Unit Penyiasat yang mana beroleh Lesen dari Kementerian Dalam Negeri untuk menjalankan siasatan persendirian mengikut perundangan Malaysia.

Dan laporan yang disediakan boleh digunakan untuk rujukan pihak berkuasa termasuk Badan Kehakiman. Penyiasat menjejak penipu tersebut dan maklumat itu akan digunakan dalam proses seterusnya untuk mendapatkan semula jumlah tersebut. Penyiasat terlatih oleh PDRM.

Jika perkhidmatan Peguam digunakan untuk sebarang tuntutan, semestinya yuran yang dikenakan agak tinggi malah setiap surat serta khidmat nasihat juga terpaksa dibayar (Namun itu sememangnya tahap Profesional Peguam), namun permasalahannya adalah apabila orang yang dituntut tidak dapat dikesan.

Sememanya kami juga merupakan Badan Bebas yang mengenakan yuran tertentu namun tidak membebankan.

Kami menjejak dan membantu anda, membantu siasatan pihak berkuasa malah mampu memproses setiap tugasan. Misi kami medekatkan Tuan/Puan dengan suspek/penipu melalui sistem undang-undang yang dibenarkan kepada penyiasat serta memungkinkan anda beroleh semula nilai kerugian tersebut.

Hubungi Pegawai Penerima Aduan kami untuk aduan anda :-
En Helmi (0142374179) Seluruh Malaysia (24 Jam).

SMS jika panggilan tidak dijawab dengan menyatakan maklumat ringkas aduan anda.

Sekian.

Niche: Diskusi Bisnes | Diskusi Tuntutan Dan Tribunal
Adakah Majalah.com perlu Membina Shopping Cart dan Payment Gateway?
Kami memohon pandangan dari rakan2 Ahli Forum sekelian.
Maklumbalas tuan2 dan puan2 amat kami hargai :-).
Wassalam - Admin Majalah.com

   
 1. Ahmad Aris - Fri 14/Apr/2017, 9:00pm
  Siasat penipu-penipu ni, dah byk tipu org...
  1. Lam Tuck Choy i.c no 610207-06-5257
  Maybank acc no510291002020
  019-6480092
  associate Muhammad Khairul Hafiz i.c no 930217-03-5783
  2. Azim
  014-7373070
  3. Haikal
  010-7684784  
 2. Elly Nor - Mon 17/Apr/2017, 12:52pm
  Call me for kwsp withdrawal
  012 6576384  
 3. Zulapm - Tue 18/Apr/2017, 2:29pm
  yg kwsp withdrawal pun sama jugk. Siasat jugk..  
Page 1   (Total 3 comments)
Your Comment:
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.