Penting! 30 Tahun Perniagaan Tapi Orang Masih Tak Tahu Anda Wujud! Mengapa?
Firmcastcreativedesign @ Firmcast Creative Design - Sun 4/Mar/2018 4:22pm
Penting!! 30 tahun perniagaan tapi orang masih tak tahu anda wujud! Mengapa?

Bila kita cerita tentang kewujudan entiti perniagaan, kita bercerita tentang
Branding. Kebanyakan perniagaan, hampir 80% perniagaan melayu yang dah lama wujud,
tapi orang masih tak kenal, bukan setakat itu, malah, perniagaan yang dijalankan
tidak menunjukkan mementum positif dari segi penambahan pelanggan dan keuntungan,

masih takuk lama. WHY?

Kenapa, Perniagaan yang baru dibuka, di usahakan oleh generasi muda baru hari ini,
kerancakan perniagaan lebih baik berbanding perniagaan yang dijalankan oleh mereka
yang telah lama di dalam industri? Dari segi logik, pengalaman akan memihak kepada

seniority, tetapi dari segi hakikatnya generasi baru hari ini lebih memberi penekanan

kepada emosi psikologi bagaimana seseorang itu bertindak. Rasionalnya Imej di mata

pelanggan pada hari ini memandang kepada Jenama, kekuatan jentera Promosi yang
menggunakan Graphic bermutu tinggi dan berkualiti untuk memancing pelanggan baru

hingga meninggalkan persaing yang telah lama bergiat di dalam industri.

Saya tidak menjual produk MLM, Saya tidak membuat statement untuk anda membazirkan

wang anda untuk join apa-apa bisnes yang tidak mendatangkan apa-apa selain

pengharapan. Saya bercerita tentang hakikat dunia perniagaan yang anda mahu atau

tidak, Graphic adalah tulang belakang kepada perniagaan jika anda mahu terus kekal di

dalam industri ini sebagai pemenang, melainkan jika anda mahu melihat pendatang-

pendatang baru terus mara dan meninggalkan anda jauh ke belakang.

Kita bercerita tentang Pintu Utama Rezeki perniagaan datang bergolek-golek..
sangat mudah, sangat simple, anda hanya perlukan KUNCI yang betul untuk membukanya.

Apa kuncinya?

LOGO

YA!! LOGO adalah pintu utama untuk meningkatkan populariti anda di kalangan pengguna

dan pelanggan. Kenapa logo?

Secara Psikologinya, Pelanggan pada hari ini, meletakkan kualiti produk sebagai

penanda aras kedua sebelum memilih untuk menjadi pelanggan anda. Tapi saya tidak

nafikan, kualiti pada hakikatnya tetap no 1 untuk pelanggan memilih apa yang anda

tawarkan. Walaupun demikian, dengan imej dan logo berkualiti yang anda pamerkan, akan

memberi impak positif kepada pelanggan sehingga menampakkan kaedah pemilihan melalui

kualiti jatuh kepada nombor dua. Senang cerita lah, bila mereka lihat anda

professional, apa juga kualiti yang anda tawarkan, emosi mereka akan memberi signal

kualiti untuk produk anda walaupun kualiti anda memang tidak setanding dengan kualiti

produk yang terkenal di pasaran. Bagaimana anda nak bersaing dengan kualiti dengan

syarikat yang memonopoli sesebuah entiti perniagaan dengan modal tersedia yang

tinggi? Melainkan jika anda ada modal lebih besar dari pesaing gergasi yang ada di

pasaran. hakikatnya, kita bermula dari kecil untuk menjadi lebih besar. Jika anda nak

bersaing melalui kualiti, anda akan sangat jauh ketinggalan, melainkan anda perlu

bersaing melalui GRAPHIC sebagai entiti pemancing emosi psikologi bagaimana seseorang

itu bertindak. First impression adalah pintu utama perniagaan anda, iaitu logo. Bila

pelanggan dah masuk, servis adalah Syarat yang sangat penting untuk pelanggan agar

mereka tidak meninggalkan anda begitu sahaja. Anda akan bersaing melalui kualiti bila

anda sampai suatu tahap anda dikenali, dan mempunyai modal yang lebih untuk

memberikan manfaat yang hebat bagi pelanggan-pelanggan anda. Fahami apa yang saya

tuliskan disini, dan anda akan melihat kesan tersurat dan tersirat dari apa yang saya

sampaikan.

Untuk memilih PEREKA GRAPHIC, dan mencipta logo yang hebat untuk perniagaan anda,
anda perlukan mereka yang mahir dalam industri penjenamaan. Pereka grafik tidak

semestinya mereka tahu tentang penjenamaan Logo, kerana di dalam grafik, ada banyak

bidang grafik yang memerlukan seseorang pereka grafik itu mahir dalam setiap bidang

yang mereka ceburi.

Kepakaran saya adalah dalam bidang penjenamaan LOGO, Walaubagaimanapun seperti yang

saya katakan sebentar tadi, saya mahir dalam bidang grafik, tetapi saya tidak pakar

tentang semua bidang-bidang grafik yang lain melainkan saya juga menawarkan design

grafik selain dari rekabentuk logo, tetapi pengkhususan saya, profesional saya adalah

di dalam bidang Logo dan Branding.

Jika anda, ingin mendapatkan logo berkualiti, berimpak tinggi, boleh berurusan secara

terus dengan saya. Kepakaran saya diiktiraf, dan saya tidak menawarkan logo-logo

murah yang pastinya buat perniagaan anda akan menjadi lebih tertinggan dan anda akan

sentasa kebelakang. Carilah pembuat kunci, bukan tukang besi, walaupun entiti sama

iaitu besi, tapi pembuat kunci ada mereka punya kepakaran tersendiri agar anda

mendapat kunci yang tepat untuk perniagaan anda.

Logo adalah Medium terbaik untuk meningkatkan kesedaran masyarakat tentang kehadiran

anda dalam industri.

Apa akan jadi sekiranya Logo Perniagaan anda tak efektif dan tak b'fungsi sebagai

sebuah medium pengiklanan yang tidak berimpak dan dibiarkan berlalu begitu sahaja?

Iklan anda akan dipandang sebelah mata dan seterusnya akan jadi blind advertising

yang mana orang kebiasaanya akan skip dari melihat apa yg anda promosikan. Semua

gara-gara Brand/Jenama.

Sebelum Anda menjadi sebuah brand, anda perlu mempunyai identiti yang dikenali. 85%

Logo Perniagaan yang anda pakai adalah Logo Perniagaan yang tidak efektif, Harga

murah tidak menjamin kualiti sesebuah Skill, Percayalah yang mahal itu lebih berbaloi

jika dibanding kuantiti logo cadangan yang anda terima kerana setiap logo cadangan

itu adalah logo-logo berimpak tinggi dan bukan copy dari internet seperti kebanyakan

logo-logo murah yang anda buat hari ini.

Saya tidak melobi anda untuk menggunakan khidmat kami, Terpulang kepada citarasa

anda, Tetapi sebelum itu Saya ingin betanya Apa yang anda dapat sebelum ini dengan

melabur duit yang banyak untuk logo yang belum tentu sesuai dengan kehendak kualiti

pasaran?

- Bayar Mahal tapi dapat hanya 2-3 kali revision sahaja, dan lebih teruk hanya di

berikan 2 design sahaja, dan anda pilih la samada suka atau tidak. Untuk tambahan

logo kena la tambah duit lagi. Anda membuang masa dan membuang duit.

- Harga Logo yang tinggi? - Offcourse, untuk sebuah jenama (Brand) Pembuatan logo

Perniagaan bukan satu perkara yang mudah. Melainkan anda upah mereka yang baru dalam

industri Graphic, atau mereka yang tidak khusus kepakarannya di dalam pembuatan logo

Perniagaan dan di kenakan bayaran yang tinggi. Biar tidak bijak, jangan di pijak.

- Toleransi yang cukup miskin - Asal edit je tambah duit, asal banyak komen je tambah

duit. Ape-apa pun tambah duit. Saya faham tugas designer bukan mudah, kepuasan yang

anda nak dengan bayaran 100-300 ringgit? tak berbaloi bagi designer.. tapi ingat..

semakin tinggi harga yang kita sanggup keluarkan, semakin berkualiti la design yg

akan dihasilkan. Itu fakta dalam dunia grafik. Tetapi sikit-sikit ubah tu jangan la

kejam sangat, bagi muka sikit pada pelanggan. Pelanggan pulak jangan sampai pijak

kepala designer, sebab designer yang terlatih dan berpengalaman, tahu apa yg mereka

buat. Terlatih ye.. buka semborono designer yang berlambak di pasaran dengan

menawarkan harga murah dan tak masuk akal.

- Logo tak efektif - Macam mana tu? offcourse, belambak nak jadi designer, kaut

untung, so korang bayar kat diorang mentang-mentang murah, diorang pun guna lah

template sedia ada free kat internet untuk hasilkan logo perniagaan korang. Hello...

Logo yang di buat di internet tu, memang pro designer yang buat, tapi logo tu hanya

sesuai untuk company yang mereka buat sahaja. so bila di padankan dengan company

anda, ibarat kepala lain, badan lain, walaupun korang nampak cantik, sebab tu korang

punya logo tak boleh jadi lubuk duit untuk korang punya bisnes. Go la for custom

logo, buruk2 pun Logo Perniagaan tu ada roh untuk syarikat korang, labur duit sikit,

sebab diorang bukan buat senang copy dari internet.

Kepakaran Kami adalah LOGO Design Untuk Perniagaan. Lain-lain yang patut anda tahu :

# Berpengalaman lebih dari 15 tahun dalam industri Logo High Impact Business
#Client kami terdiri dari Syarikat-syarikat Besar termasuk universiti-universti

tempatan, Syarikat-syarikat Korporat, Penerbit dan Pengarah Filem/Drama/Telemovie,

Artis Tempatan dan banyak lagi
# Kami Fokus pada satu bahagian dalam design Graphic iaitu ''LOGO'', menjadikan kami

Pakar dalam penghasilan logo terbaik untuk perniagaan dan berkualiti tinggi.
# Menjamin kualiti dan kepuasan Logo-logo Premium kami dengan toleransi yang amat

tinggi dalam mendapatkan hasil yang terbaik bagi pelanggan-pelanggan kami.

Untuk melanggan Khidmat dan kepakaran kami, boleh terus berhubung/Whatsapp untuk

maklumat lebih lanjut :

Firmcast Creative Design
SSM REGISTERED
Since 2010-2016
Graphic Design Company
Ahli MRM (Majlis Rekabentuk Malaysia)
Reg No.: 1-B-000286-2016
Whatsapp - 0134509080 (Firmo)
Direct Whatsapp From Here : Klik je Link ----> http://logohighimpact.wasap.my

Niche: Iklan Terbuka | Konsultan Perniagaan | Studio Grafik Dan 3d
     
  1. Rara Hamza - Mon 7/May/2018, 12:55am
    Saya mencari peluang pekerjaan / projek yg berkaitan seperti marketing online dan offline, website, events atau pengurusan acara, bidang korporat. Contact details pd profile saya atau email ra2sociallusion@gmail.com  
Page 1   (Total 1 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.