Penipuan Pinjaman
Branded - Tue 28/Feb/2017 9:31am [Last Comment]
Salam.
Saya ingin mengumpul maklumat sesiapa yang ada tertipu dengan seorang yang bernama Abdul Rahman x tahu nama betul atau x. Dia kononnya uruskan loan. Boleh setel dan gerenti lulus dalam 14hari. Kena upfront 20%. Kalau x boleh bayar bagi kad atm hingga loan lulus.
Modus operandi gunakan akaun bank bakal peminjam tu dan buat aktiviti menipu orang. Lepas tu bila akaun pemilik da kena freeze. Dia block nombor dan senyap. Saya nak sesiapa yang pernah kena tipu ni sila tinggalkan no phone anda. Kita sama2 benteras org macam ni. Whatsapp 0133554082

Niche: Diskusi Tuntutan Dan Tribunal
     
  1. Ahmad Fendy - Tue 28/Feb/2017, 10:37am
    ORANG MACAM NI MEMANG PATUT KITA AJAR SEBAB SENANG2 TIPU AMBIK DUIT TITIK PELUH KITA KERJA.  
  2. San 19 - Tue 28/Feb/2017, 12:39pm
    Branded,

    Kalau loan ada upfront tu memang confirm scam.Mana ada loan boleh lulus kalau blacklist,ccirs,ctos,akpk dan bangkrup. Kalau gomen tak pasti. Banyak taktik yang digunakan.Ada yang kata duit proses,duit dokumen dan kalau tak boleh bagi upfront dia akan pegang kad seolah olah dia bagi kita yakin dia boleh urus loan hingga lulus.

    Apa pun kau report je kat Polis.  
  3. Wahmarketings Com - Wed 1/Mar/2017, 10:59am
    kalau gomen hutang tingkat2 masih boleh lulus. MBSB ada. Angkasa ada. pasal apa? ada pencen.. Kalau ahlong berlesen suka sangat yang meminjam tu gov servant. pasal diorang tahu kerajaan akan backup.  
  4. Humaira 2 - Thu 2/Mar/2017, 3:51pm
    WAHMARKETING.. u punya teori tak boleh pakai semua situasi. Sometime gov servant kami reject jugak sbb nya dah full loan dgn koperasi and bank . di kira high comitmnt  
  5. Nurul Atikah 27 - Tue 14/Mar/2017, 1:57pm
    019-9133658/010-5758623 ni pun penipu juga  
  6. Branded - Mon 17/Apr/2017, 2:11pm
    Terima kasih pada yang wasap saya. Memang dah ramai yang terkena.  
Page 1   (Total 6 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.