Peluang Berniaga Secara Sublet - (Bagi yang Kurang Modal)
Kafe Kita - Wed 26/Jul/2017 12:21pm [Last Comment]
Assalamualaikum. Saya ada satu berita baik untuk mereka yg bermnat untuk menceburi bidang F&B tetapi kekurangan modal. Maklumlah, nak sewa kedai, renovate bagai, beli kerusi meja dan sebagainya memerlukan modal yang banyak. Oleh itu kami mempunyai satu jalan penyelesaian.
Kami mempunyai sebuah restoran berkonsepkan café hipster untuk di sublet mengikut jenis masakan atau trade jualan kepada anda yg kekurangan modal. Berikut adalah trade yang saya akan tawarkan.
1) Jualan Nasi campur untuk makan tengah hari dan sarapan pagi jenis tempatan – kadar sewa RM3000/month (Rm 100/day)
2) Jualan masakan panas – pada waktu malam – bermula dari pukul 5pm (eg- tom yum, nasi goreng, mee goreng, siakap steam dan segala bagai) - RM 2500/month (RM 84/day)
3) Jualan nasi ayam dan nasi lemak – bermula dari pukul 5pm ke tengah malam – RM 2000/month (RM 67/day)
4) Jualan counter western food (chicken chop / lamb chop/ steak / etc..) bermula dari pukul 5pm ke tengah malam – RM2500/month (RM 84/day)
5) Jualan air – siang & malam – RM 2500/month (RM 84/day)
6) Jualan di counter local dessert – siang dan malam (eg – bubur kacang, pulut manga, pulut durian dll ) – RM 700/month (RM 24/day)
7) Jualan di counter kebab - siang dan malam - RM 700/month (RM 24/day)
8) Jualan Cake di cake chiller kami – RM 300 / month (RM 10/day)
Segala hasil jualan adalah milik anda. Cuma bayar sewa tapak dan bil sahaja. Tak perlu bawa peralatan. Kami sediakan kedai yang telah direnovate, kerusi, meja, pinggan, mangkok, cawan , sudu garpu, peti sejuk bagai. Hanya datang bersama proposal anda untuk jualan apa (sekiranya lain dari yang diatas). Kita disscuss dan boleh On secepat yang mungkin. Pekerja kami sediakan (basically kami ada seorang restoran coordinator, 3 orang pelayan & 2 orang pencuci pinggan) - Tak payah pening kepala untuk bayar gaji bagai.
Kami akan uruskan promotion, events dan lain lain. Bil elektrik dan air akan dikongsi mengikut peratusan yang diguna pakai.
Syarat kami Cuma berikut:
1) Tukang masak anda mestilah muslim dan telah disuntik thypoid and bebas hep A&B C. (We will need document)
2) Security Deposit: 2 month deposit + 1 month (current month). – Bayar kene on-time every 1hb each month.
3) Berminat & Serious.
Lokasi café adalah di Platinum walk setapak. Berdepan dengan flamming Steamboat. Wassap saya di 019-2944971. Siapa cepat, dia dapat ya.

Niche: Kedai Separuh Dan Ruang Niaga | Bisnes Restoran
Shopping di Majalah.com!
Portal jualan 'Dari Peniaga Malaysia untuk Rakyat Malaysia'

Innovative and Creative in Dealing With Business Disruption
Invitation to JPMI International Exhibition 2017
10-12 Dec 2017 in Bali Indonesia
     
  1. Mohd Nasir Yaacob - Thu 27/Jul/2017, 8:52am
    Ntd  
  2. Wahmarketings Com - Sun 30/Jul/2017, 1:21pm
    Saya nasihatkan buat pakej seminggu , dua minggu, dengan tiga minggu. kalau kira utk sebulan terus rasa agak membebankan . Kena bayar deposit lagi. utiliteis lagi. kalau 1 minggu punya pakej per day tinggi sikit pun takpe.. kalau yang ambik pakej tu hari ke 6 dia kata x nak renew contract... kasi burn la duit deposit dia.  
  3. Widuri 2 - Mon 31/Jul/2017, 2:09pm
    dah htr whatsapp..?  
  4. Maaetraa 2 - Wed 9/Aug/2017, 7:04pm
    Saya nk let go kiosk western kat parcel E putrajaya sbb nk jaga ank dan dah pindah jauh

    Kakitgn kerajaan yg ramai
    Satu2nye kiosk western
    Sewa rm450/bulan
    Dpt smua item saya termasuk peti ice,meja,almari,periuk,bhn kering dan mntah,tong gas 3,frier ada 2 dapur gas ada 2 & dll
    Beroperasi 9-3 je sbtu ahad tutup
    Terletak dlm cafe berhawa dingin

    Let go price hnya RM2100 je
    012-2111067  
  5. Mohd Rosdi Bin Md Saad 2 - Wed 16/Aug/2017, 4:55pm
    tu bukan kekurangan modal tapi terbanyak la modal untuk niaga di tempat encik.  
Page 1   (Total 5 comments)
Your Comment:
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Shopping with Majalah.com Merchants

FurWax - Cabut Bulu Tanpa Strip Viral
Price: RM 30.00
Micheal Kors Original Automatic Watch Men
Price: RM 1100.00
Forever Aloe Berry Nectar
Price: RM 90.00
Ezygo Penampal Tayar Bocor
Price: RM 39.00
T-Shirt Strong and Victorious
Price: RM 37.50
Jubah Mellisa Dusty Pink
Price: RM 140.00
Meja Taman Dari Kayu Meranti Seperti Didalam Gambar.
Price: RM 900.00
Snowcap Berhantu
Price: RM 10.00
Caliph Kids Expert
Price: RM 60.00
MHI Primero Concentrate Cordial
Price: RM 16.00
Sabun Muka Herba AlHaura Beauty
Price: RM 25.00
Mini Office - Bilik Pejabat Lengkap
Price: RM 750.00
Olive House' Fig Vinegar (Sari Cuka Teen) [250ml]
Price: RM 29.90
Aura Beauty Collagen By Nextgold
Price: RM 135.00
SUSU KAMBING OAT ASLI TOK' ALI 550G
Price: RM 43.00