Part Time Scam?
Afif 80 - Wed 14/Feb/2018 8:45am
Salam, baru-baru ni, saya ada masuk watu laman web yang menawarkan kerja part time. Saya apply pada iklan ni: https://imgur.com/a/NeCc0

Kemudian saya dpt reply email dari dia:
https://imgur.com/a/9oE48
https://imgur.com/a/sgXoL

Bila saya baca yang kena bayar RM50, terus saya rasa tk sedap hati.
Macam mana? Scam atau betul2 peluang saya utk tambah side income?

Niche: Diskusi Tuntutan Dan Tribunal
     
  1. Zam 54 - Wed 14/Feb/2018, 1:03pm
    Tipu ni jgn caya. Saya dah pernah kena dulu. Diorg nak bagi kerja ke nak paw duit kita? Jgn layan  
  2. Hisham 120 - Wed 14/Feb/2018, 11:13pm
    Klau kerja yg mintak kita bayar dulu tu elok jgn dilayan. Satu lagi iklan2 yg hanya guna link semata-mata.. tak letak details seperti nama syarikat/no tel/email yg sah pun elok dijauhi. Meragukan!  
  3. Haikal 159 - Sat 24/Feb/2018, 10:01pm
    Hm.. Masih aktif dia ni  
  4. Rezeki Rohani - Fri 30/Mar/2018, 12:13am
    Ni puan kalau nak bekerja tanpa scam secara online dari rumah. https://www.freelancer.com/get/rezekirohani  
Page 1   (Total 4 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.