Ok X Kerja Bidang Hartanah atau Mobile Spa
Jojo Didie - Sat 23/Sep/2017 12:14pm [Last Comment]
Assalamualaikum admin dan sahabat2 majalah.com

Mohon pendapat semua. Sy bercadang nk bekerja sendiri. Skrg still takde idea nk join bidang apa atau nk buat business apa. So far skrg tgh buat dropship. Itupun agen atas agen. Rezeki dropship ni syukur alhamdulillah ada la jugak masuk walau x byk.

Sy plan nk jd perunding hartanah. Mohon pendapat ok tak kerjaya sbg perunding hartanah dr segi masa, skop keje dan course yg wajib ambil. Sy ada kenderaan sendiri dan familiar dgn kl area.

Sy juga ada survey info berkenaan mobile spa. Mohon info sahabat2 yg skrg tgh buat mobile spa. Nk tahu berkenaan kursus yg boleh diambil dan skop keje.

Boleh email sy
dhaisya1234@gmail.com

Sgala pendapat anda sy dahului dgn ucapan tq.

Niche: Agen Hartanah | Bisnes Spa Dan Facial | Diskusi Bisnes | Ingin Berniaga
Shopping di Majalah.com!
Portal jualan 'Dari Peniaga Malaysia untuk Rakyat Malaysia'

(Percuma) Kursus Bina Website
17 Oktober 2017 - DPMM Putrajaya
     
  1. Insanpencen - Mon 25/Sep/2017, 9:21am
    sekadar pandangan .... industries terbaik untuk diceburi :
    1. Food
    2. Insurance
    3. Investment  
  2. Wahmarketings - Mon 25/Sep/2017, 6:19pm
    Peruding hartatanah bukan hari hari dapat deal. Tapi sekali kena deal kenyang jugak la. Mobile spa. Dapat la sikit sikit tapi pasti ada. Kenyang tak pasti.  
  3. Pettdnea - Fri 29/Sep/2017, 9:27pm
    Kalau nk jd perunding hartanah cari property company yg banyak dpt projek new development. Sb pendapatan kita consistent berbanding jual rumah2 subsales ni. Nak tau lebih lanjut, email sy. Nanti sy bagitau  
  4. Mohd Sazmi - Thu 5/Oct/2017, 11:38am
    Jd ejen Public Mutual pn ok jugak.Atau insurans.nk tau detail bisnes ape sy buat skg blh wassap sy 012 314 8095.
    Thanks.  
  5. Ibu Saffron - Fri 6/Oct/2017, 6:24pm
    Awk boleh jadi referral hartanah dahulu.. jadi awk Tak perlu bayar kos yg mahal.. Kalau berminat boleh whatssap saya 0192319917  
  6. Zulkifli 15 - Sat 7/Oct/2017, 11:06am
    Berminat untuk menjadi agen jual kereta secara sambilan. komisen xbanyak pun.. antara rm200 - rm2000 untuk sebuah kereta yg terjual. tanpa modal, hanya perlukan smartphone dan talian internet. yang berminat boleh wassup nama dan no tel ke 01141105867.. tq  
  7. Adilah Atif - Sun 8/Oct/2017, 4:47pm
    Untuk beginner saya cadangkan jadi marketing /sales agent pada developer unit. Yang ini jual projek baru sahaja. Ada leader akan guide a to z. Kawan sy sedang cari ejen fulltime nk commit jd team dia..Kalau bminat ada new project di Bangi dia nak cari team melayu. Ws sy utk nombor dia . 0193036320

    Tapi kalau nak jd perunding hartanah kena ada REN TAG. hadir REN Course 2 hari by LPPEH. Yuran RM 600
    Then akan dpat satu sijil, with that boleh dftar msuk agensi. Dftar baru rm +- 500.
    Nanti akan ada seorang leader utk train a to z. Then agensi akan arrange utk dapatkan REN TAG tu daripada LPPEH/ BOVAEA.

    Jangan terus jd broker ye..nnti leasehold n freehold pun tk reti beza. Buat malu je..and tkde orang sudi nk guide a to z taw..msuk agensi is better way. :-)  
  8. Suraya 240 - Fri 20/Oct/2017, 12:05pm
    Assalamualaikum..berminat jadi introducer memperkenalkan projek syarikat Pemaju Ligamas Sdn.Bhd di Bandar Utama Batang Kali Hulu Selangor
    Projek terkini dibuka Fasa 2..Fasa 1 telah Habis dijual..Harga drpd Rm450k..Introducer Rm2000/..dan dlm perbincangan Introducer dinaikan 1% drpada harga jualan..sekiranya berminat boleh menghubungi sy Pn.Suraya ditalian Tetap 03 6075 1058/ 0122198865
    Sekian wassalam  
Page 1   (Total 8 comments)
Your Comment:
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Shopping with Majalah.com Merchants

Produk Digital : Jombiz! Mail Marketing + Autoresponder
Price: RM 150.00
Pondok Mini Dari Kayu Meranti Seperti Didalam Gambar.
Price: RM 1200.00
Set Gelora Asmara
Price: RM 120.00
SUSU KAMBING OAT ASLI TOK' ALI 550G
Price: RM 40.00
Caliph Kids Expert
Price: RM 60.00
BB Plus
Price: RM 216.00
Aloe Ever Shield Deodorant Stick
Price: RM 40.00
Imaan Jardin Foundation
Price: RM 79.90
Thelly's Tulip Cotton - Cream
Price: RM 150.00
Kryolan Supra Foundation Kod 2W
Price: RM 13.90
Day Cream - OEM
Price: RM 25.00
MagicBlu Ironing Pad
Price: RM 39.00
Design Logo Berkualiti Khusus untuk Perniagaan (Branding)
Price: RM 500.00
3-Seater Link Chair
Price: RM 1100.00
Template Rancangan Perniagaan
Price: RM 30.00