Niaga Tepi Jalan
Syafika Ahmad - Wed 18/Jan/2017 12:28pm [Last Comment]
Assalamualaikum. Nak mintak pendapat. Saya nak niaga tepi jalan jual keropok lekor n goreng pisang. Agak2 macam mana nak mula ye? Ape perkakas yg perlu, modal. Ada sesape boleh bg pendapat? Pastu ingatkan dah ok sikit nak jugak buat breakfast roti titap. Pasal khemah tak risau dah sebab kat situ da ada kedai so tumpang situ je. Hehe.

1. Peralatan ape ye nak kena ada.
2. Modal
3. Kot2 ada yang tau resepi bancuhan tepung untuk goreng pisang yang sedap. Hehe.
4. Mohon salurkan semangat nak niaga.

Harap2 sangat jadi nak niaga ni. Emm.

Niche: Diskusi Bisnes
Shopping di Majalah.com!
Portal jualan 'Dari Peniaga Malaysia untuk Rakyat Malaysia'
     
  1. Dul Hayyi - Wed 18/Jan/2017, 12:45pm
    Pm 0146067404  
  2. Ean 4 - Wed 18/Jan/2017, 12:56pm
    seronoknya dapat niaga mcm tu.. keperluan asas dh tentunya
    kuali, tong gas, stall yg simple pun ok sb dh tumpang kt kedai yg sedia ada.. semoga dipermudahkan dan murah rezeki, amin..  
  3. Syafika Ahmad - Wed 18/Jan/2017, 1:16pm
    Aminnnn harap sgt da tknk kje dgn org hihi  
  4. Mohd Nasir Yaacob - Wed 18/Jan/2017, 9:28pm
    Kat mana lokasi tu?  
  5. Nnzak - Fri 20/Jan/2017, 7:35pm
    as salam... cuba cocoa pacak.. jika minat boleh call sy..01128476124  
  6. Wahmarketings Com - Sun 22/Jan/2017, 2:08am
    niaga tepi jalan 99% tka mungkin kalau awak seorang sahaja. atleast kena ada partner atau kena ada kawan nak setup khemah. nak setup kuali gas. ...kalau seorang diri 1 jam setengah tak tentu siap.  
  7. Mohd Azlan - Tue 24/Jan/2017, 12:16pm
    nk berniaga di lokasi mana?  
  8. Aynn01 - Wed 1/Feb/2017, 11:17am
    dalam tepung tu campurkan bijan sikit. nanti goreng lagi extra garing dan wangi sangat pisang goreng tu :)  
  9. Sarah 151 - Fri 3/Feb/2017, 12:13pm
    Berminat utk pasarkn donut berhias ala BigApple kmi .

    Wssap 0163352215

    #Martabatkn produk bumiputra#  
  10. Nur 105 - Sun 5/Feb/2017, 4:20pm
    kalau awak nak berniaga western food bajet...awak blh ambik alih kedai saya di masjid permatang rambai..penaga...bangunan kedai saya buat sendiri...tapak sewa ngan masjid..dah hampir sebulan tak meniaga..ada komitmen..saya blh tolong supply bahan mentah kat awak...barang sume ada..sebelah kedai tomyam...berminat sms atau wassap no ni 0142433802  
  11. Mohd Firdaus 100 - Tue 7/Feb/2017, 3:50pm
    Bukti Kerja Sambilan Menguntungkan Hanya Dari Rumah.

    Salam warga majalah, sy ingin membuat tawaran bg yg berminat untuk buat duit dri rumah 100%.

    Teknik dh lama sy praktikkan sgt berkesan dan sy sendiri mempunyai rekod transaction untuk dijadikan bhn bukti sekiranya berminat. Rahsia ni dh lama sy simpan dan hari ni sy ingin berkongsi kepada yg berminat.

    Belajar terus coaching one to one, yuran personal coaching hanya one time. Income bergantung Seminggu dlm 500 ke 600, kalo lebih rajin mungkin lebih. 100% dari rumah. Kalo dah lama berniaga pendapatan semakin meningkat seiring dengan jumlah produk yang semakin banyak. Tak termasuk jika yang memborong dengan anda ya!!

    Boleh wasap sy dahulu 01123376141 unuk appointment, sy tunjukkn dahulu penyata maybank2u dan cimb agree boleh proceed. Bukan mlm bukan skim2..

    100% biz jual beli..rahsia membuat jualan juga sy dedahkan. Contohnya brg2 ape yg mempunyai permintaan.

    Terima kasih.

    Yang betul2 serius dan mampu bayar yuran sekali seumur hidup ya.

    Note: BOLEH COLLECT SELAMA2 DARI RUMAH TANPA KELUAR WALAUPON SEINCI''.

    YURAN COACHING SKALI SEUMUR HDUP

    MINAT WASAP 011-23376141

    BERSAMA MENUJU KEJAYAAN

    BACA MAKLUMAT DENGAN TELITI --->> https://firdausmokhtar.blogspot.my

    --->> https://firdausmokhtar.blogspot.my  
  12. Nafi Rie - Sat 11/Feb/2017, 5:07pm
    Call saya 012-3572158
    Saya pembuat keropok lekor..saya boleh bekal kan keropok lekor yg sedap dengan harga yang murah  
  13. Zamri 256 - Sat 18/Feb/2017, 9:51pm
    ❝ AIR KAT RUMAH KOTOR & BERBAU? ❞

    Jangan risau, jangan pening okay? πŸ‘ŒπŸ»
    Bila guna penapis air Coway semua masalah air kat rumah setel!😍😍

    Harga sewa yang anda bayar termasuk :-

    ✏️ servis 2 bulan sekali
    ✏️ penukaran filter berjadual
    ✏️ full Warranty selama 5 tahun

    πŸ”–DAPATKAN HARGA PROMOSI

    πŸ”Έyuran proses cuma RM50 sahaja
    πŸ”Έdiskaun 10% dan jimat lagi RM50 untuk pembelian
    outright ATAU jimat RM50 dan tambahan percuma
    1tahun servis & warranty
    πŸ”Έ0% interest untuk pembelian secara kad kredit

    Call / whatsapp saya πŸ’πŸ» 0183674789

    πŸ“‘ JOM DAFTAR SEKARANG!

    ❌ tiada caj tersembunyi
    ❌ tak perlu payslip
    ❌ tak perlu pinjaman

    Nak guna penapis air, mestilah nak guna lama kan?
    Coway secara awesome nye akan memberikan servis yang baik untuk pastikan kualiti air sentiasa macam baru guna penapis air!

    Hubungi saya sekarang untuk dapatkan diskaun hebat! Saya boleh bantu uruskan order diseluruh Malaysia πŸ‡²πŸ‡Ύ

    Call / whatsapp saya πŸ’πŸ»0183674789  
  14. Usry - Sun 26/Feb/2017, 7:42am
    Jika ingin belajar bagaimana untuk buat bisnes kecil-kecilan dan apa strategi untuk memastikan anda survive dalam suasa ekonomi yang suram seperti sekarang, boleh dapatkan panduan dari ebook ''survival peniaga kecil'.
    Layari blog: usryabdullah.blogspot.com
    atau usryabdullah.blogspot.my/p/blog-page_29.html
    atau whatsapp: 0165120479  
  15. Wan Nisah - Thu 9/Mar/2017, 11:52pm
    Saya nak supply nasi lemak telur goreng. Portuon mcm jual rm3 to 3.5. Berminat watsapp saya 0174771105. Kl area shaja
    #ramaiygdahbuatduitandabilalagi  
  16. Aminah Isa - Wed 22/Mar/2017, 10:36am
    ASSLAM.. SIAPA-SIAPA YANG TENGAH CARI TAPAK BERNIAGA , SAYA ADA TAPAK CAR BOOT.. BOLEH WHATAPP 017-6632079 ATAU017-2012016  
  17. Afandyhalim - Fri 24/Mar/2017, 1:43am
    contact saya 0199996969  
Page 1   (Total 17 comments)
Your Comment:
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Shopping with Majalah.com Merchants

Nur Care Alcohol Swab 100's
Price: RM 7.50
SUSU KAMBING COKLAT TOK' ALI 1KG
Price: RM 80.00
Kerusi Murid Sekolah Rendah
Price: RM 70.00
Baju T-shirt Kosong
Price: RM 5.00
MagicBlu Ironing Pad
Price: RM 39.00
Minyak Tok7 Booster
Price: RM 59.00
Forever Aloe Lips
Price: RM 13.00
Thelly's Tulip Cotton - Grey
Price: RM 150.00
Caliph Kids Expert
Price: RM 60.00
Winter Coat Limited Edition!! NW08 Plus Size 5XL
Price: RM 259.00
Samosa Daging
Price: RM 12.00
ORIGINAL Candy_B + Complex ( Produk kesihatan lelaki Sejati )
Price: RM 150.00
Snowcap Berhantu
Price: RM 10.00
Kurung Adha
Price: RM 149.00
MHI Primero Concentrate Cordial
Price: RM 16.00