Minta Pendapat Pemilik Honda Accord 2.0 (00-01)
Merpati Kuning - Tue 13/Mar/2012 2:36pm [Last Comment]
Assalam warga Majalah.com,
saya nak minta pendapat kepada pemilik kereta Honda Accord 2.0 tahun 2000/2001..adakah maintenance kereta ini mahal dan bagaimana penggunaan minyak? Adakah penggunaan minyak sama seperti Perdana V6..?
Saya dalam dilema samada nak angkat Honda Accord or Honda Civic EJ 1.6...
Tolong beri pendapat..

Niche: Kereta Terpakai | Diskusi Bisnes
     
  1. Sarif Bin Mohd Ali - Tue 13/Mar/2012, 2:48pm
    biasalah 2.0 maintenance tinggi n minyak boleh tahan abg ipar ada pakai nk jual,baik civic 1.6 jimat minyak honda accord jerong  
  2. Nasaruddin 4 - Tue 13/Mar/2012, 4:10pm
    saya guna accord tahun 2006, minyk kuat sikit dr waja tp performance sgt2 memuaskan...selamber jer nk dpt 200km/j...hehe...mentenan tgk la apa brg yg kita tukar....  
  3. Merpati Kuning - Tue 13/Mar/2012, 5:09pm
    oooo..so klu setakat srvice tukar minyak hitam tak der la mahal sgt kan..cuma minyak jer la yerk samer dgn perdana...
    skrg pakai perdana, ingat nak tukar accord tu tahun 2000...minat kete tu..
    tapi tgh survey dl..nak guna EJ/EK, tp nnt gatal tangan nak tkar bodypart la..he..he..serik dah dulu main keter...  
  4. Yus 56 - Thu 15/Mar/2012, 1:19pm
    saya ada honda ej dan accord jerung. brminat bole tel sya 0178466176 halim  
  5. Fahmi 50 - Thu 15/Mar/2012, 2:51pm
    Saya dulu pernah pakai honda accord jerung skang saya pakai civic 4 pintu (ek99),maintenance biase la der...dah nama honda mesti la mahal skit dari proton,tapi quality n performance ia lg bagus dari proton.....spare part skang pn ada dari taiwan,kalo setakat part2 kecik2 mcm mounting engine dll 2 pakai taiwan pn ok....2 terpulang pada badget masing2 la (nak puas hati pakai original japan la kan) dari segi minyak 2 x jauh beza berbanding kete malaysia,lebih kurang je der....kalo kamu jenis gatal tgn nak modified sana sini,honda ej memang jenteranye la....byk part yg cun melecun....tapi harganye pn...memang rare la....tapi kereta ej memang menjadi pilihan bg kalangan2 org2 muda & otai2....sebab body kereta nie yg garang dan praaaaannnnggggg!!!!! :)  
  6. Merpati Kuning - Thu 15/Mar/2012, 2:55pm
    ok,,tapi yg sayer nak amik ni bukan accord jerung,tapi Honda Accord S84..
    sayer nak trade in dgn Perdana..
    mmg la kualiti honda up lg daripada proton, tp nak tgk dari aspek lain pulak..
    baru nak merasa penangan Honda...  
  7. Fahmi 50 - Thu 15/Mar/2012, 3:12pm
    spare part ia lebih kurang je ngan model2 sama tahun dengan die...,kalo tahun 2007 tu memang jauh harga ia dari proton...honda accord nie memang cun body ia,enjin pn dh vtec...(tapi kalo standard single cam vtec la)better angkat yg dh convert big vtec (f20b)...xyah nak wat pape lg....kalo kamu nie ada angan2 nak modified  
  8. Merpati Kuning - Fri 16/Mar/2012, 3:10pm
    sumer angan2 ader, tapi klu amik pun igt nak convert bodypart depan dulu kpd CF4..tgh buat survey dgn pemilik Honda S84 ni...  
  9. Gjoe Ctida - Thu 26/Apr/2012, 11:51am
    sy pakai accord s86...slalu outstation...shah alam - alor setar petrol cuma rm80 (480km) speed 140-170kmj last week....cuma intown minyak mmg kuat...model ni slalu problem dgn gearbox sensor....saya dh skali tukar gearbox...yang lain mmg tiptop...mnyk enjin 4.0 liter lebih...maintenance xmhl mana pun...  
Page 1   (Total 9 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.